![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Podziekowania dla gosci
Jest już taki temat, nie ma po co mnożyć tych samych wątków. Poczytaj, może tu znajdziesz inspiracje: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=450586
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Podziekowania dla gosci
Tenebrosa dziękuję za czujność, wątki łączę
![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prezenty dla gości weselnych
Kilka pomysłów znalezionych w sieci
http://inspiracje.jurkowscy.eu/2011/02/gosc-w-dom
Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrtyobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką Wymiana książkowia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
My też zastanawialiśmy się nad podziękowaniami dla gości, ale fotograf nam problem rozwiązał. Na początku wesela pstryka nam jakąś fajną fotkę (tylko nam, bez gości), w trakcie wesela ktoś z jego ekipy wrzuca fotkę do komputera, obrabia w Photoshopie, dodaje jakiś wybrany przez nas tekst podziękowania, drukuje i już
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrtyobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką Wymiana książkowia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
U nas nie będzie poprawin dlatego zastanawiam sie czy dawaćgościom paczki z ciastem, czy male drobne prezentypodobnie jak u was stojące od poczatku przy każdej osobie.
W tych drobnych prezentach myślalam o migdalach+zawieszka ze skrzypcami (brelok), poneiważ chcemy mieć motyw przewodni skrzypiec+bilecik z podziekowaniami. Co o tym sądzicie?
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
Małe prezenty dla gości weselnych
Witam,
Mam problem dotyczący pewnej drobnostki a mianowicie wymyśliłam sobie że każdy z gości weselnych dostanie mały prezent (coś symbolicznego-nic wielkiego) jako wyraz podziękowania za przybycie. Pomyślałam o małych pudełeczkach z kokardką, które będą przy każdym nakryciu....tylko nie mam pojęcia co można dać do tych pudełeczek....może ktoś ma jakiś pomysł? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Małe prezenty dla gości weselnych
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
Jaką maksymalną wartość ma mieć upominek nie ustalałam. Czy chodzi mi o coś czego się nie je.....no raczej tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
różne rzeczy dają, jak arazie spotkałam się z aniołkami robionymi z masy solnej :P i z pudełeczkami z 2 cukierkami takimi pralinkami, w środku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Moja kuzynka dawała w podziękowaniu aniołka zawiniętego w celofan + wstążeczka, popularne są także migdały w czekoladzie, albo jakiekolwiek inne czekoladki.
Ja planuję zrobić wachlarzyki dla gości, będą one pełnić podwójną rolę, gdyż wesele mam w sierpniu, więc będzie gorąco, a dodatkowo zaliczam to jako drobny upominek/pamiątkę dla gości ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
BAN stały
|
Ja byłam na weselu gdzie w ażdym pudełeczku była przypinka, coś jak w tym stylu:http://pobieramysie.pl/upload/przypinka_slubna_2.jpg
Oprócz tego był grosik i zdrapka, dokładnie taka: http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...rlQmUsHyOWE5Lh Wygrałam piątaka, jako jedyna przy stole ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
ja sie spotkalam z migdalami w jakiejs bialej polewie i z pralinkami + jakas mala karteczka (w stylu wizytowek na stół) z dziekujemy za przybycie x+y i data. slyszalam tez o zdjeciu panstwa mlodych z podobnym podpisem
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
u nas były pudełeczka a w środku migdały w lukrze. Do tego karteczka z podziękowaniami.
Spotkałam się też z aniołkami z masy solnej lub gipsu, pralinkami, lizakami. Można też podarować np. koniczynki z masy solnej ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Ja na wizazu słysżłam tylko o aniołkach i migdałach .Ale pomysłów sa setki wystarczy poszperać
![]() http://www.google.pl/#hl=pl&gs_rn=5&...w=1280&bih=685 http://www.google.pl/#hl=pl&sclient=...w=1280&bih=685 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Moi znajomi mieli czekoladki z data ślubu i imionami, mój TŻ od razu to pożarł, ale ja swoją trzymam, w sumie nie wiem po co
![]() a ja myślę nad zrobieniem pudełeczek i po pralince do środka, pomysł ze zdrapką też mi się podoba ![]()
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Jeżeli ma to być pamiątka to ja bym pomyślała o jakiś ładnych podziękowaniach z Waszym zdjęciem, banalny upominek, ale raczej nikt nie wyrzuci i każdy faktycznie go zachowa, czy to na półkę czy do albumu
![]() Ja strasznie nie lubię dostawać bibelotów dlatego figurki Ci raczej odradzę niż polecę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie aniołek z masy solnej czy koniczynka to jest żadna pamiątka. Nienawidzę durnostójek i jakbym coś takiego dostała jako gość weselny to od razu powędrowałoby to do pudła z innymi takimi bibelotami. Jeśli już to preferowałabym jakieś łakocie - cupcakes z winietką, ferrero z winietką, czy chociażby te migdały, mogą być też pierniczki czy inne słodkości, może być też ładnie zapakowany słoiczek z miodem czy konfiturą. Ewentualnie Wasze zdjęcie, chociaż to trochę bez sensu, bo jak przyjdzie 4-sobowa rodzina to każdy z jej członków dostanie takie samo Wasze zdjęcie. Aż tak Was nie kochają, żeby w każdym pokoju mieć Wasze zdjęcia. Poza tym wg mnie zdjęcie to już bardzo osobisty upominek, a na wesele prosi się również znajomych, osoby z pracy, dalszą rodzinę, a oni wg mnie się absolutnie nie kwalifikują pod takie osobiste upominki. Dlatego najbezpieczniejszą opcją są wg mnie słodycze.
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Konto usunięte
|
Też chciałam migdały lub aniołka, ale stwierdziliśmy, że to niepotrzebny wydatek i nie żałuję. Rok po swoim weselu byłam u koleżanki, która miała i to i to i niestety.Migdały tak twarde, że nie dało sie pogryźć a aniołek to taki kurzołap, gówinko w folijce. Kilka tygodni leżało na półce, a potem powędrowało do pudła z pamiątkami na samą górę szafy.Szkoda kasy.My dawaliśmy w ramach podziękowania za przybycie 0,5 wódki i ciacho w pudełeczku, a po poprawinach ciacho i mięsko w drugim. Nie dość, że jedzenia było mnóstwo, to każdy dostał jeszcze na wyjście
![]() Co do podziękowań, to tuż przed podziękowaniem dla rodziców, wygłosiliśmy do mikrofonu małą przemowę w stylu: "Drodzy, zgromadzeni goście. Chcielibyśmy Wam podziekować za przybycie, za życzenia, za ciepłe słowa, za to, że jesteśmy tutaj wszyscy razem, bardzo serdecznie Wam dziękujemy, dziekujemy również obsłudze, za pomoc, za cudowne jedzonko, dziekujemy zespołowi za oprawę muzyczną, chcielibysmy równiez podziękować naszym świadkom, za pomoc, wsparcie, za to, że moja świadkowa nas poznała, to dzięki jej pomocy tutaj jesteśmy (brawooo), chcielibyśmy podziękować rodzicom chrzestnym, za pomoc w wychowaniu i wsparcie, również dziadkom należą się podziękowania za wychowanie, wsparcie, serce i miłość, a na koniec mamy szczególne podziękowania. Podziękowanie dla naszych kochanych rodziców, rodzice zapraszamy tu do nas (rodzice podeszli) i dalej: drodzy, kochani rodzice, dziękujemy za wsparcie, miłość, wychowanie, trud itp, buzi buzi, kwiaty, taniec wspólny, i przysięga rodziców w stylu : nie będziemy zaglądać do garnków synowej, nie powiemy nic na bałagan w mieszkaniu, obiecujemy zapraszać na niedzielne dwudaniowe obiadki z deserem itp. na wesoło. My podziękowaliśmy w ten sposób. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
My też nie będziemy mieć podziękowań w tym stylu. Będzie ciasto na odchodne i dla niektórych wódka.
Mnie się migdały nie podobają, bo są właśnie twarde. Podoba mi się za to Ferrero albo cupcakes z wbitą winietką, ale to drogi interes i koszt takiej winietki to od 3zł wzwyż.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
różne różności ![]() migdały np. w lukrze na all znajdziesz mnóstwo aukcji, żelki, mini cukierki (landrynki), draże, orzeszki w czekoladzie, rodzynki w czekoladzie, czekoladka z Waszym zdjęciem www.upominki dla rodzinki.pl (wpisuj bez spacji), cukierki typu krówka, czekoladki z nadzieniem, śliwki, morele, rodzynki, w czekoladzie np. własnej roboty i wiele innych ![]() jeśli np. wykonujesz ręcznie biżuterię, możesz ją dodać. do takich pudełeczek nie tylko nadają się słodkości ale także inne upominki. tańszym sposobem zamiast takich pudełeczek są folijki takie jak na kartki urodzinowe itp. takie folie możesz zakupić w internecie, włożysz trochę słodkości, przewiążesz ozdobną wstążeczką i gotowe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- U mnie były: czekoladki z naszym zdjęciem ze strony upominki dla rodz... te większe, zawinęłam każdą w celofan (na cukierek) i dodałam ozdobną wstążkę, dodatkowo lizaki deseniowe, gdzie każdy był opakowany dodatkowo w celofan. W drukarni zamówiłam okrągłe etykiety z datą ślubu, naszymi imionami i zdjęciem, i przykleiłam na każdy lizak, bodajże był tam napis jeszcze "dziękujemy za przybycie". Dodatkowo różne śmieszne nagrody za zabawy + ciasteczka z wróżbą podczas przyjęcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
wyszło coś takiego (lizaki), koszt:
lizak duży: 0,40 zł etykieta: 0,20 zł, pakowanie 1 szt: 0,10 zł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
My w takich małych pudełeczkach z kokardką dawaliśmy ciasteczka z wróżbą
![]()
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Jak będę w domu i nie zapomnę (bo ostatnio jestem zabiegana) wrzucę zdjęcia jak to wszystko wyglądało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Cos slodkiego do środka wsadź!
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.