Małe prezenty dla gości weselnych - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-23, 13:31   #91
tenebrosa
Wtajemniczenie

Dot.: Podziekowania dla gosci

Jest już taki temat, nie ma po co mnożyć tych samych wątków. Poczytaj, może tu znajdziesz inspiracje: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=450586
Stary 2011-01-23, 15:35   #92
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Podziekowania dla gosci

Tenebrosa dziękuję za czujność, wątki łączę
Stary 2011-02-15, 11:14   #93
Anduina
Raczkowanie

Dot.: Prezenty dla gości weselnych

Kilka pomysłów znalezionych w sieci

http://inspiracje.jurkowscy.eu/2011/02/gosc-w-dom

Wymiana książkowia
Anduina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 18:08   #94
AgusiekT
Raczkowanie

My też zastanawialiśmy się nad podziękowaniami dla gości, ale fotograf nam problem rozwiązał. Na początku wesela pstryka nam jakąś fajną fotkę (tylko nam, bez gości), w trakcie wesela ktoś z jego ekipy wrzuca fotkę do komputera, obrabia w Photoshopie, dodaje jakiś wybrany przez nas tekst podziękowania, drukuje i już Pod koniec wesela każdy dostaje fotkę na pamiątkę
AgusiekT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 11:55   #95
Anduina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgusiekT Pokaż wiadomość
My też zastanawialiśmy się nad podziękowaniami dla gości, ale fotograf nam problem rozwiązał. Na początku wesela pstryka nam jakąś fajną fotkę (tylko nam, bez gości), w trakcie wesela ktoś z jego ekipy wrzuca fotkę do komputera, obrabia w Photoshopie, dodaje jakiś wybrany przez nas tekst podziękowania, drukuje i już Pod koniec wesela każdy dostaje fotkę na pamiątkę
U nas takie fotki zazwyczaj daje się do "wózka". Kto coś wrzuci, żeby zatańczyć z Młodymi dostaje zdjęcie.

Wymiana książkowia
Anduina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 21:03   #96
Moniamic
Przyczajenie

GG do Moniamic

U nas nie będzie poprawin dlatego zastanawiam sie czy dawaćgościom paczki z ciastem, czy male drobne prezentypodobnie jak u was stojące od poczatku przy każdej osobie.
W tych drobnych prezentach myślalam o migdalach+zawieszka ze skrzypcami (brelok), poneiważ chcemy mieć motyw przewodni skrzypiec+bilecik z podziekowaniami.

Co o tym sądzicie?
Stary 2013-03-05, 18:31   #97
Emiaa
Przyczajenie

Małe prezenty dla gości weselnych

Witam,
Mam problem dotyczący pewnej drobnostki a mianowicie wymyśliłam sobie że każdy z gości weselnych dostanie mały prezent (coś symbolicznego-nic wielkiego) jako wyraz podziękowania za przybycie. Pomyślałam o małych pudełeczkach z kokardką, które będą przy każdym nakryciu....tylko nie mam pojęcia co można dać do tych pudełeczek....może ktoś ma jakiś pomysł?
Emiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-05, 19:11   #98
blackcherry12
Raczkowanie

Dot.: Małe prezenty dla gości weselnych

Cytat:
Napisane przez Emiaa Pokaż wiadomość
Witam,
Mam problem dotyczący pewnej drobnostki a mianowicie wymyśliłam sobie że każdy z gości weselnych dostanie mały prezent (coś symbolicznego-nic wielkiego) jako wyraz podziękowania za przybycie. Pomyślałam o małych pudełeczkach z kokardką, które będą przy każdym nakryciu....tylko nie mam pojęcia co można dać do tych pudełeczek....może ktoś ma jakiś pomysł?
hmmm no my dajemy każdemu paczkę ciasta i wódkę jako "prezent", poczęstunek za przyjście. Ale rozumiem że chodzi Ci o taką pamiątkę której się nie zje i nie wypije? I najważniejsza rzecz: w jakiej kwocie ten upominek?
blackcherry12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 19:22   #99
Emiaa
Przyczajenie

Jaką maksymalną wartość ma mieć upominek nie ustalałam. Czy chodzi mi o coś czego się nie je.....no raczej tak.
Emiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 19:36   #100
karolkao89
Zadomowienie

różne rzeczy dają, jak arazie spotkałam się z aniołkami robionymi z masy solnej :P i z pudełeczkami z 2 cukierkami takimi pralinkami, w środku.
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 19:37   #101
karoolecka
Zadomowienie

Moja kuzynka dawała w podziękowaniu aniołka zawiniętego w celofan + wstążeczka, popularne są także migdały w czekoladzie, albo jakiekolwiek inne czekoladki.
Ja planuję zrobić wachlarzyki dla gości, będą one pełnić podwójną rolę, gdyż wesele mam w sierpniu, więc będzie gorąco, a dodatkowo zaliczam to jako drobny upominek/pamiątkę dla gości
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DIY fan wedding programs.jpg (54,5 KB, 294 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg accessory-diy-fan-programs.jpg (58,4 KB, 226 załadowań)
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 19:47   #102
misiadelko
BAN stały

Ja byłam na weselu gdzie w ażdym pudełeczku była przypinka, coś jak w tym stylu:http://pobieramysie.pl/upload/przypinka_slubna_2.jpg

Oprócz tego był grosik i zdrapka, dokładnie taka: http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...rlQmUsHyOWE5Lh

Wygrałam piątaka, jako jedyna przy stole
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 20:12   #103
laska4
BAN stały

Cytat:
Witam,
My bedziemy mieli magnesy z naszym zdjęciem ale będziemy dawać gosciom na pożegnanie
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 20:15   #104
vixena
Rozeznanie

ja sie spotkalam z migdalami w jakiejs bialej polewie i z pralinkami + jakas mala karteczka (w stylu wizytowek na stół) z dziekujemy za przybycie x+y i data. slyszalam tez o zdjeciu panstwa mlodych z podobnym podpisem
Stary 2013-03-05, 20:27   #105
magnusia
Zakorzenienie

u nas były pudełeczka a w środku migdały w lukrze. Do tego karteczka z podziękowaniami.
Spotkałam się też z aniołkami z masy solnej lub gipsu, pralinkami, lizakami. Można też podarować np. koniczynki z masy solnej na szczęście
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0076.jpg (89,9 KB, 316 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-05, 20:27   #106
MonikaResz
Przyczajenie

Cytat:
Witam,
Na moje wesele zamawiałam indywidualny projekt takich przypinek, niewielki koszt, a pamiątka na lata. Jak będziesz zainteresowana to mogę podać namiary.
MonikaResz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 20:30   #107
Dione
Zakorzenienie

Ja na wizazu słysżłam tylko o aniołkach i migdałach .Ale pomysłów sa setki wystarczy poszperać

http://www.google.pl/#hl=pl&gs_rn=5&...w=1280&bih=685

http://www.google.pl/#hl=pl&sclient=...w=1280&bih=685
Dione jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 20:42   #108
KaMilka4891
Zadomowienie

Moi znajomi mieli czekoladki z data ślubu i imionami, mój TŻ od razu to pożarł, ale ja swoją trzymam, w sumie nie wiem po co
a ja myślę nad zrobieniem pudełeczek i po pralince do środka, pomysł ze zdrapką też mi się podoba
Stary 2013-03-05, 21:00   #109
blackcherry12
Raczkowanie

Jeżeli ma to być pamiątka to ja bym pomyślała o jakiś ładnych podziękowaniach z Waszym zdjęciem, banalny upominek, ale raczej nikt nie wyrzuci i każdy faktycznie go zachowa, czy to na półkę czy do albumu
Ja strasznie nie lubię dostawać bibelotów dlatego figurki Ci raczej odradzę niż polecę
blackcherry12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-06, 09:07   #110
melleczka
Zakorzenienie

Dla mnie aniołek z masy solnej czy koniczynka to jest żadna pamiątka. Nienawidzę durnostójek i jakbym coś takiego dostała jako gość weselny to od razu powędrowałoby to do pudła z innymi takimi bibelotami. Jeśli już to preferowałabym jakieś łakocie - cupcakes z winietką, ferrero z winietką, czy chociażby te migdały, mogą być też pierniczki czy inne słodkości, może być też ładnie zapakowany słoiczek z miodem czy konfiturą. Ewentualnie Wasze zdjęcie, chociaż to trochę bez sensu, bo jak przyjdzie 4-sobowa rodzina to każdy z jej członków dostanie takie samo Wasze zdjęcie. Aż tak Was nie kochają, żeby w każdym pokoju mieć Wasze zdjęcia. Poza tym wg mnie zdjęcie to już bardzo osobisty upominek, a na wesele prosi się również znajomych, osoby z pracy, dalszą rodzinę, a oni wg mnie się absolutnie nie kwalifikują pod takie osobiste upominki. Dlatego najbezpieczniejszą opcją są wg mnie słodycze.
Stary 2013-03-06, 09:28   #111
retiko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Dla mnie aniołek z masy solnej czy koniczynka to jest żadna pamiątka. Nienawidzę durnostójek i jakbym coś takiego dostała jako gość weselny to od razu powędrowałoby to do pudła z innymi takimi bibelotami. Jeśli już to preferowałabym jakieś łakocie - cupcakes z winietką, ferrero z winietką, czy chociażby te migdały, mogą być też pierniczki czy inne słodkości, może być też ładnie zapakowany słoiczek z miodem czy konfiturą. Ewentualnie Wasze zdjęcie, chociaż to trochę bez sensu, bo jak przyjdzie 4-sobowa rodzina to każdy z jej członków dostanie takie samo Wasze zdjęcie. Aż tak Was nie kochają, żeby w każdym pokoju mieć Wasze zdjęcia. Poza tym wg mnie zdjęcie to już bardzo osobisty upominek, a na wesele prosi się również znajomych, osoby z pracy, dalszą rodzinę, a oni wg mnie się absolutnie nie kwalifikują pod takie osobiste upominki. Dlatego najbezpieczniejszą opcją są wg mnie słodycze.
Zgadzam się w 100%, jeżeli już ofiarowywać coś gościom to jakiś drobiazg w postaci słodyczy w eleganckim pudełeczku (wódka i ciasto na odchodne to całkiem inna bajka to tez uważam jest ok) ale pierdółki w postaci magnesu ze zdjęciem pary młodej to sorry..kicz i kolejny niepotrzebny bibelot, który jedynie Babcia przyczepi na lodówce.
retiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 12:00   #112
201610281624
Konto usunięte

Też chciałam migdały lub aniołka, ale stwierdziliśmy, że to niepotrzebny wydatek i nie żałuję. Rok po swoim weselu byłam u koleżanki, która miała i to i to i niestety.Migdały tak twarde, że nie dało sie pogryźć a aniołek to taki kurzołap, gówinko w folijce. Kilka tygodni leżało na półce, a potem powędrowało do pudła z pamiątkami na samą górę szafy.Szkoda kasy.My dawaliśmy w ramach podziękowania za przybycie 0,5 wódki i ciacho w pudełeczku, a po poprawinach ciacho i mięsko w drugim. Nie dość, że jedzenia było mnóstwo, to każdy dostał jeszcze na wyjście
Co do podziękowań, to tuż przed podziękowaniem dla rodziców, wygłosiliśmy do mikrofonu małą przemowę w stylu: "Drodzy, zgromadzeni goście.
Chcielibyśmy Wam podziekować za przybycie, za życzenia, za ciepłe słowa, za to, że jesteśmy tutaj wszyscy razem, bardzo serdecznie Wam dziękujemy, dziekujemy również obsłudze, za pomoc, za cudowne jedzonko, dziekujemy zespołowi za oprawę muzyczną, chcielibysmy równiez podziękować naszym świadkom, za pomoc, wsparcie, za to, że moja świadkowa nas poznała, to dzięki jej pomocy tutaj jesteśmy (brawooo), chcielibyśmy podziękować rodzicom chrzestnym, za pomoc w wychowaniu i wsparcie, również dziadkom należą się podziękowania za wychowanie, wsparcie, serce i miłość, a na koniec mamy szczególne podziękowania.
Podziękowanie dla naszych kochanych rodziców, rodzice zapraszamy tu do nas (rodzice podeszli) i dalej: drodzy, kochani rodzice, dziękujemy za wsparcie, miłość, wychowanie, trud itp, buzi buzi, kwiaty, taniec wspólny, i przysięga rodziców w stylu : nie będziemy zaglądać do garnków synowej, nie powiemy nic na bałagan w mieszkaniu, obiecujemy zapraszać na niedzielne dwudaniowe obiadki z deserem itp. na wesoło. My podziękowaliśmy w ten sposób.
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 12:20   #113
melleczka
Zakorzenienie

My też nie będziemy mieć podziękowań w tym stylu. Będzie ciasto na odchodne i dla niektórych wódka.
Mnie się migdały nie podobają, bo są właśnie twarde. Podoba mi się za to Ferrero albo cupcakes z wbitą winietką, ale to drogi interes i koszt takiej winietki to od 3zł wzwyż.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-06, 12:31   #114
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Cytat:
Witam,
Witaj,
różne różności

migdały np. w lukrze na all znajdziesz mnóstwo aukcji,
żelki,
mini cukierki (landrynki),
draże,
orzeszki w czekoladzie,
rodzynki w czekoladzie,
czekoladka z Waszym zdjęciem www.upominki dla rodzinki.pl (wpisuj bez spacji),
cukierki typu krówka, czekoladki z nadzieniem,
śliwki, morele, rodzynki, w czekoladzie np. własnej roboty i wiele innych

jeśli np. wykonujesz ręcznie biżuterię, możesz ją dodać.

do takich pudełeczek nie tylko nadają się słodkości ale także inne upominki.

tańszym sposobem zamiast takich pudełeczek są folijki takie jak na kartki urodzinowe itp. takie folie możesz zakupić w internecie, włożysz trochę słodkości, przewiążesz ozdobną wstążeczką i gotowe jeśli nie takie folie to np. celofan

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

U mnie były: czekoladki z naszym zdjęciem ze strony upominki dla rodz... te większe, zawinęłam każdą w celofan (na cukierek) i dodałam ozdobną wstążkę, dodatkowo lizaki deseniowe, gdzie każdy był opakowany dodatkowo w celofan. W drukarni zamówiłam okrągłe etykiety z datą ślubu, naszymi imionami i zdjęciem, i przykleiłam na każdy lizak, bodajże był tam napis jeszcze "dziękujemy za przybycie". Dodatkowo różne śmieszne nagrody za zabawy + ciasteczka z wróżbą podczas przyjęcia
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 12:35   #115
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

wyszło coś takiego (lizaki), koszt:
lizak duży: 0,40 zł
etykieta: 0,20 zł,
pakowanie 1 szt: 0,10 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ScreenShot217.jpg (15,3 KB, 129 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ScreenShot218.jpg (19,3 KB, 250 załadowań)
Stary 2013-03-06, 12:55   #116
LadyWhisper
Zakorzenienie

My w takich małych pudełeczkach z kokardką dawaliśmy ciasteczka z wróżbą

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 13:00   #117
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Jak będę w domu i nie zapomnę (bo ostatnio jestem zabiegana) wrzucę zdjęcia jak to wszystko wyglądało
Stary 2013-03-06, 13:28   #118
laska4
BAN stały

Cytat:
Napisane przez retiko Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100%, jeżeli już ofiarowywać coś gościom to jakiś drobiazg w postaci słodyczy w eleganckim pudełeczku (wódka i ciasto na odchodne to całkiem inna bajka to tez uważam jest ok) ale pierdółki w postaci magnesu ze zdjęciem pary młodej to sorry..kicz i kolejny niepotrzebny bibelot, który jedynie Babcia przyczepi na lodówce.
Dla mnie bardzo się podoba magnes i nie uważam tego za kicz i jak pisałam wyżej ja będę miała
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 14:54   #119
martaK
Raczkowanie

Cytat:
Witam,
My mieliśmy takie pudełeczka a do środka daliśmy takie pralinki jak rafaello. Ze stołów zniknęły u niektórych znajomych widzieliśmy że zostawili sobie pudełeczka na pamiątkę/drobiazgi. Mój brat na swoim weselu rozdawał aniołki gipsowe i cała masa ich na stołach została po imprezie i nie wiemy do czego można je użyć... może na choinkę
martaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 15:35   #120
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cos slodkiego do środka wsadź!

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości