Prawie zdrada - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-05, 08:19   #91
skazana_na_bluesa
.

Dot.: Prawie zdrada

Cytat:
Napisane przez anex_1989 Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że jesteście bardzo młodzi
Chciała go szantażować tym, że miał erekcję o_O w jej obecności?

z tego co napisałaś ona miała więcej do stracenia, bo przecież zdradziła swojego chłopaka z Twoim x

Nie chce mi się wierzyć, ze Twój x opowiedział jej facetowi o wszystkim i nie dostał przy tym w mordę

wyjście z tej sytuacji jest jedno albo zaakceptować znajomą x i łudzić się, że nie wylądują w końcu w łóżku, albo po prostu zacząć nowe życie z kimś innym u Twego boku, z kimś kto będzie Ciebie wart

jeśli jednak naprawdę mu na Tobie zależy to powinien zerwać z tamtą panną całkowity kontakt
a doczytałaś może, że tamta zrobiła X dwa razy loda? w trakcie trwania zwiazku z autorka?

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 14:21   #92
Kokieterka
Raczkowanie

Ja nie mam zamiaru ciskac tu wyzwiskami. Jedynie chce zaznaczyć ze dawać komuś radę, a mówić co ma zrobić i jeśli ten ktoś sie nie stosuje to jest z miejsca negatywnie oceniony to dwie zupełnie rożne sprawy...

Taka rada dla wszystkich... Mój chłopak zdradził mnie w salonie prasowym, nie napisze gdzie.... ona nie zamknela nawet drzwi dla klientow, tak ze żadna z was nie ma gwarancji ze jej chłopak nie chodzi tam po gazetę lub fajki, i wyczepac z rana banana

A przede wszystkim licza sie dla mnie wiadomości od ludzi którzy coś takiego przeżyli i wiedza jak to jest

Dziękuje za uwagę
Kokieterka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 15:36   #93
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez Kokieterka Pokaż wiadomość
Taka rada dla wszystkich... Mój chłopak zdradził mnie w salonie prasowym, nie napisze gdzie.... ona nie zamknela nawet drzwi dla klientow, tak ze żadna z was nie ma gwarancji ze jej chłopak nie chodzi tam po gazetę lub fajki, i wyczepac z rana banana
Z pewnością, nie może być tak że to akurat Twój nadstawił kuśki Z pewnością wszyscy Wizażowi TŻ ustawiają się do niej w kolejce po gazetę i co nieco, bo jakby to było, gdyby to był tylko Twój facet. Standard - jak Cię zdradził, to znaczy, że każdy zdradza

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-06-05 o 15:37
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 16:53   #94
V i x e n
Raczkowanie

GG do V i x e n

Cytat:
Ja nie mam zamiaru ciskac tu wyzwiskami. Jedynie chce zaznaczyć ze dawać komuś radę, a mówić co ma zrobić i jeśli ten ktoś sie nie stosuje to jest z miejsca negatywnie oceniony to dwie zupełnie rożne sprawy...

A przede wszystkim licza sie dla mnie wiadomości od ludzi którzy coś takiego przeżyli i wiedza jak to jest

Dziękuje za uwagę
To może napisz adres tego salonu prasowego jednak? Na bank znajdzie się kilka Wizażanek, które też tam wysyłają swojego faceta na poranne czepanie banana i będziesz miała możliwość pokonwersowania z kimś, kto ma takie same doświadczenia?

いま、会いにゆきます.

V i x e n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 16:55   #95
Wisnia34
Zadomowienie

Cytat:

Sama wiesz, jak to jest. Do bani i żadne rozkminki tu nie pomogą.
Wisnia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 17:54   #96
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
"Rób jak chcesz"
Tak jedna z pan mi napisała....

Alez oczywiście ze zrobię jak będę chcieć, bo o ile wiem to forum jest do tego ze sie wygadac, ewentualnie otrzymać wsparcie, a nie po to zeby ktoś mi mówił co ja mam robić...

Dziękuje już panią dostępnym 24h i z tysięczna ilością wiadomości....
Nikt nie będzie mi mówił co Ja Mam Robić!!! Szczególnie przez internet:/
Cytat:

Dziękuje za uwagę
Oj dziewczyno, dziewczyno... Nie dość, żeś naiwna i wymyślasz jakieś kosmiczne tłumaczenia, przekonujesz wszystkich tutaj i najwyraźniej sama siebie jaka jesteś dobra i kochana i że to bezwarunkowa czysta miłość, bla bla, tryb egzaltacja... to jeszcze jak spotykasz się z krytyką, zaczynasz z niewybredny sposób kąsać. Dorośnij troszkę.

No jasne, że rób co chcesz Ja tam nie zamierzam mieć nic do tego, że zamierzasz dalej z nim być - to było raczej do przewidzenia od początku. No i zawsze to o jednego nędznego gościa mniej dla reszty kobiet Więc może dopisz do listy swych zasług, że służysz ogółowi kobiet w ten sposób
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 09:16   #97
Kokieterka
Raczkowanie

Wypowiedzi na tematy znane tylko z internetu...

Nie wiem czy nie doczytalyscie, pewnie nie ale nie powiedziałam jeszcze ostatniego słowa i nie wiem czy nadal z nim będę...

Nie życzę przechodzić tego nikomu, kiedy człowiek doświadcza czegoś takiego, nie wie co mówić, robić, wszystko przestaje być ważne, chce sie leżeć i wyc... Nie myśli sie co sie ma robić bo sie do cholery tego nie wie..
Ale pewnie wy mialyscie to szczęście ze was nikt nie zdradził po 3latach związku, więc nie potraficie tego Rozumieć.
I tyle...
Jak ktoś tego nie przeżyje to nie ma o tym bladego pojęcia!! I żadne wywody na ten temat nie pomogą!

A poza tym teksty ze robię z siebie jakaś kochana i dobra to proszę zatrzymać dla siebie, ponieważ nigdy mnie nie widziałas, więc nie masz nawet podstaw do tego zeby sobie próbować wyobrazić, kim jestem i jak żyje. Chyba Mierzysz mnie swoją miara.

Zdradzona kobieta chce usłyszeć, to nie twoja wina, potrzebujesz czasu, odpocznij, czas leczy rany, zobaczysz co on zrobi, weź sie wypłaca albo napój...
A jak czytam "kopnij go w dupę" o facecie któremu podprzadkowalam ostatnie lata mojego życia to czuje sie jakbym dostała jeszcze w twarz za to wszystko

"Zostaw go" to takie.............. Polskie!
Stary 2013-06-06, 09:23   #98
Wisnia34
Zadomowienie

Podporządkowałaś 3 lata życia facetowi?

Może pora pomyśleć o sobie?

A co do polskości.... bardziej polskie wydaje mi się męczenie się z chłopem, który zdradza "bo męska rzecz jest uciekać, a kobieca wiecznie czekać"...
Wisnia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 09:30   #99
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Zdradzona kobieta chce usłyszeć, to nie twoja wina, potrzebujesz czasu, odpocznij, czas leczy rany, zobaczysz co on zrobi, weź sie wypłaca albo napój...
A jak czytam "kopnij go w dupę" o facecie któremu podprzadkowalam ostatnie lata mojego życia to czuje sie jakbym dostała jeszcze w twarz za to wszystko

Że nie Twoja wina - to sama wiesz. A co do "czas leczy rany" itp. - nie u każdego leczy! Nie każdy wybaczy zdradę. Facet zdradził Cię w obrzydliwy sposób, nie przyznawał się długo, a zdrada nie była jednorazowa. Więc uczucie policzka przez tekst "kopnij go w dupę" bardzo mnie dziwi, bo taka rada została Ci dana li i jedynie po to, żebyś nie ciągnęła związku, w którym z dużą pewnością będziesz dalej zdradzana i dalej będziesz cierpieć. Nie ma to niczego wspólnego z Twoją winą, to on zawinił i dlatego kop w dupę mu się należy, bo szkoda tracić czasu na takiego, pożal się Boże, "mężczyznę". Nikt nie napisał Ci "nie martw się, czas leczy rany, a skoro poszedł nawet do kościoła to znaczy że już nigdy tak nie zrobi", bo chyba nikt w to nie wierzy. Chcesz być okłamywana żeby było Ci lepiej? A co do podporządkowania - może to był błąd? Nie chodzi o to, że to wpłynęło na jego wierność, ale na pewno wpłynęło na Twoje aktualne samopoczucie i decyzje, które podejmujesz. Nie można nikomu podporządkowywać swojego życia, to najcenniejsze co masz i nie możesz oddawać go komuś innemu.

Nie wiem co w tym polskiego, jeśli to miał być wniosek o naszej narodowej mentalności. Zdecydowanie bardziej polskie byłoby raczej "nie przejmuj się, każdy facet zdradza, ważne że z Tobą jest a że skoczył w bok? Taka jego natura".

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-06-06 o 09:32
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 10:46   #100
V i x e n
Raczkowanie

GG do V i x e n

Cytat:

Nie wiem czy nie doczytalyscie, pewnie nie ale nie powiedziałam jeszcze ostatniego słowa i nie wiem czy nadal z nim będę...

Nie życzę przechodzić tego nikomu, kiedy człowiek doświadcza czegoś takiego, nie wie co mówić, robić, wszystko przestaje być ważne, chce sie leżeć i wyc... Nie myśli sie co sie ma robić bo sie do cholery tego nie wie..
Ale pewnie wy mialyscie to szczęście ze was nikt nie zdradził po 3latach związku, więc nie potraficie tego Rozumieć.
I tyle...
Jak ktoś tego nie przeżyje to nie ma o tym bladego pojęcia!! I żadne wywody na ten temat nie pomogą!

A poza tym teksty ze robię z siebie jakaś kochana i dobra to proszę zatrzymać dla siebie, ponieważ nigdy mnie nie widziałas, więc nie masz nawet podstaw do tego zeby sobie próbować wyobrazić, kim jestem i jak żyje. Chyba Mierzysz mnie swoją miara.

Wyobraź sobie, że ja zdradę przeżyłam i przerobiłam na własnej skórze. Facet regularnie zdradzał mnie z koleżanką z pracy, wpadł z nią a mi powiedział o wszystkim jak już dłużej nie dało się brzucha ukryć. Oświadczył mi, że musi wziąć z nią ślub, bo i jego i jej rodzice na to nalegają. Może to nie to samo, co dawanie sobie obciągać w salonie prasowym, ale wniosek jest jeden - nie warto wybaczać.

Ja nie miałam nawet takiego wyboru, wszystko odbyło się za moimi plecami, wszystkie decyzje były podjęte beze mnie, bo facet był śmierdzącym tchórzem, który do ostatniej chwili starał się wszystko ukryć i wmawiał mi, że wszystko jest w porządku. Ty masz wybór - kopnąć go w zad zanim nie skrzywdzi Cię jeszcze bardziej. Wszyscy tu starają się Ci to uświadomić a Ty się bronisz przed tym jak możesz.

Masz rację - to Twój wybór. Szkoda, że nie chcesz podjąć tego właściwego. To jest najbardziej frustrujące w takich wątkach.

いま、会いにゆきます.

Stary 2013-06-06, 12:31   #101
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:

I tyle...

ooo ja rozumiem bardzo dobrze. zostałam zdradzona (a właściwie byłam zdradzana razy kilka) po 6 latach związku.

wiesz dlaczego trudno podjąć Ci decyzję ostateczną o tym, że to nie ma dłużej sensu? bo Tobą manipuluje, nie widzisz tego, nie?
rzadko kiedy zaangażowana osoba to widzi.
a on płacze, prosi, robi z siebie ofiarę. ojej jaki to on jest biedny, jak to on żałuje i w ogóle o Boże Boże Bożenko...

nie żałuje. żałuje tylko tego, że się wydało. czemu Ci w ogóle powiedział? bo miał wyrzuty sumienia. ale nie po zdarzeniu (w końcu powtórzył to kolejny raz całkiem niedawno, więc chyba fajnie jednak było za pierwszym razem?), tylko dopiero wtedy, gdy zaczęłaś drążyć. gdy istniało ryzyko, że jakoś tam się dowiesz, że to wyjdzie na jaw. i właściwie po co Ci powiedział? żeby ulżyć SOBIE. że SOBIE samemu zrobić dobrze, żeby już sumienie nie męczyło.
nie Tobie chciał ulżyć, bo Tobie po co taka wiadomość? że niby daje Ci wybór, żebyś zdecydowała, że z kimś takim chcesz być? no bez jaj, jak kogoś cenię, to zakładam, że z kimś, kto go zdradzi być nie będzie chciał.

zgadzam się z każdą wypowiedzią tutaj i także uważam, że popełniasz największy błąd. bo się boisz. być sama. bo Ci szkoda, tyle szczęśliwych chwil.

kurcze facet mówi Ci wprost, że dawał jej, bo chciał zdradzić, chciał dreszczyku emocji, on Ci wyraźnie pokazuje, że zdradził nie dlatego, że coś było źle między Wami, tylko dlatego, że to go kręci i to lubi. bez różnicy czy jesteś w stanie wybaczyć komuś zdradę, naprawdę chcesz być z kimś, kto zdradzanie lubi, kogo ono tak kręci?

nie wiem, czy będziesz żyła z wiecznym strachem, że znowu Cię zdradza, że znowu CHCE Cię zdradzić - być może się z tym uporasz, niektórym się udaje. ale po co, w imię czego? nie uważasz, że zasługujesz na bycie z kimś, kto nawet o zdradzaniu Ciebie nie pomyśli?

i naprawdę nie pojmuje, czemu nie zastanawiało Cię po co oni się dalej spotykają? nie bolało Cię to, że on tego w ogóle jeszcze potrzebuje? tak mocno, że ukrywa to przed Tobą? musiałaś aż jej facetowi powiedzieć o tym, że dalej się spotykają, musiałaś go postraszyć, postawić ultimatum, żeby on się przestał z nią spotykać, bo on sam tego nie chciał. chciał dalej kontynuować wszystko.

daj Ty sobie czas. tydzień, dwa, miesiąc. weź się zastanów trzeźwo nad tym i weź pod uwagę, że może skoro każdy mówi Ci to samo, to coś w tym jest?

i oczywiście to Ty podejmujesz ostateczną decyzję, ale patrząc na to z boku, przykrym jest, że:

Cytat:
Napisane przez V i x e n Pokaż wiadomość

Masz rację - to Twój wybór. Szkoda, że nie chcesz podjąć tego właściwego. To jest najbardziej frustrujące w takich wątkach.
emocje przysłaniają Ci wybór właściwszy, dla Ciebie LEPSZY. bo nikt dla Ciebie ŹLE nie chce.

Edytowane przez blue_apple
Czas edycji: 2013-06-06 o 12:34
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 13:09   #102
Canaletinada
Przyczajenie

Dżizes. Sytuacja pokręcona strasznie. Gościu jest jakiś dziwny - wybacz, ale na to wygląda. Sama twierdzisz, że pociągają go panie o wyglądzie dziwki więc...na co czekać? Odejdź od niego. Z jakiej racji on w ogóle wspominał z nią dawne czasy! W dupie się mu poprzewracało! Jeśli uważasz, że stać Cię na kogoś lepszego to po prostu odejdź.
Canaletinada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 16:47   #103
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:

Tak... Ale już się do tego naszykowałaś. Takie zobaczę, pomyślę, może on się pokaja dostatecznie, może on odpokutuje, bla bla bla, to nic więcej jak szykowanie się do powrotu na stare śmieci. Wmawiaj sobie jeśli chcesz, że jak coś to go jednak zostawisz Na razie za bardzo się boisz i chyba nie umiesz być sama.

Cytat:
I tyle...
No jasne, bo to jest taaaaka wyjątkowa i niespotykana sytuacja, nie? Nikt nikogo nie zdradza po 3 czy iluś tam latach, Ciebie jedną to spotkało na calutkim świecie.

Cytat:
Co z tego, że cię nie widziałam? Widzę co tu piszesz. Pokazujesz tu swój sposób myślenia jak na dłoni. Nie muszę widzieć jaki masz kolor oczu by sobie wyrobić opinię.

Cytat:
Poprawka - TY najwyraźniej tego potrzebujesz, nie wypowiadaj się za wszystkie zdradzone. To, że twój facet się puścił z jakąś panną na zapleczu nie czyni z ciebie eksperta od zdrad i zdradzonych kobiet.

A taki zbiór banałów nikomu tak naprawdę nie pomoże, nawet jeśli miło to usłyszeć.

Cytat:

Chyba powinnaś tak odbierać to co zrobił facet, a nie to, że ktoś Ci szczerze napisze, że po takim zachowaniu powinnaś go kopnąć w tyłek.

Cytat:
Aha, jasne

Jak już pisałam - widać, że nie umiesz sobie poradzić z myślą o rozstaniu z tym gościem. I jeszcze piszesz, że mu trzy lata podporządkowałaś, rany.

Masz dziwną perspektywę i zupełnie nie widzisz jak on tobą manipuluje. Płacze, kaja się, rozpacza, panikuje, pokazuje serię skrajnych emocji, bo chce żebyś zmiękła. I miękniesz.

Gdyby nie było ryzyka, że lada moment się sama dowiesz i będzie jeszcze gorzej - pewnie w ogóle by się nie przyznał. Tyle ten jego żal i wyrzuty są warte.
Stary 2013-06-06, 16:50   #104
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zeby sie rpzespac to rozmowa nie jest potrzebna
to dla zbudownaia zwiazku potrzeba cos wiecej, a nie o tym mowa, tylko o łóżku, tak?

wg mnie to ze ktos spal z kims kiedys nie ma znaczenia - nowy zwiazek, nowa karta. stare znajomosci seksualne trzymamy z daleka od siebie i tyle. skoro stary zwiazek tak podnieca ze az staje to chyba nowy nie ma zbyt wielkiego sensu...

nie mowie tu o fantazjach seksualnych, ale siedzenie na krzesle naprzeciwko pieknej kobiety nie powoduje chyba z automatu erekcji. nawet jakby to byla ulubiona aktorka czy modelka! fececi jednak potrafia sie na tyle kontrolowac by nie hodzic z drągiem w spodniach bo naokolo sa piekne kobiety

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

no ale nie kazdy chodzi na dziwki i nie kazdy ma takie znajome facetom w zwiazku najczesciej jednak wystarcza jedna kobieta
Nie wiem czy masz rtację,czy jej nie masz.

Ja mam podejscie do tego tematu,ze dla mnie bardzo liczy się przeszłość.
Nie poszłabym nigdzie! z facetem ,ktory chwaliłby mi się 100 partnerkami,albo kij wie co

A masz rację co do seksu- widać w dzisiejszych czasach ,że nie trzeba nikogo znać zbyt długo.
Nic nie ma znaczenia

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 05:18   #105
anex_1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
a doczytałaś może, że tamta zrobiła X dwa razy loda? w trakcie trwania zwiazku z autorka?
no jeśli jeszcze potrafię czytać ze zrozumieniem to nie było takiej informacji ;]
autorka pisała,że 2 x byli w łóżku ale to przed tym jak zaczęli być parą - poza tym jest też informacja, że nigdy jej nie zdradził tylko miał erekcję na widok tej panny^^

ale tutaj tak szybko wszystko się zmienia jest ciągle edytowane, że może przypomniała sobie, że laska obciągnęła mu ze 2 razy
jeśli tak było to błędnie dobrany tytuł bo seks oralny jest uważany za zdradę a nie prawie zdradę
anex_1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 07:42   #106
V i x e n
Raczkowanie

GG do V i x e n

Cytat:
Napisane przez anex_1989 Pokaż wiadomość
no jeśli jeszcze potrafię czytać ze zrozumieniem to nie było takiej informacji ;]
autorka pisała,że 2 x byli w łóżku ale to przed tym jak zaczęli być parą - poza tym jest też informacja, że nigdy jej nie zdradził tylko miał erekcję na widok tej panny^^

ale tutaj tak szybko wszystko się zmienia jest ciągle edytowane, że może przypomniała sobie, że laska obciągnęła mu ze 2 razy
jeśli tak było to błędnie dobrany tytuł bo seks oralny jest uważany za zdradę a nie prawie zdradę
Dlatego jak chce się dawać rady to wypada być na bieżąco z nowymi postami - autorka dowiedziała się o zdradzie później, niż w momencie zakładania wątku.

いま、会いにゆきます.

Stary 2013-06-07, 08:23   #107
skazana_na_bluesa
.

autorko, po twoim zachowaniu widać, że nie chcesz zostawiać misia pysia. my możemy się tylko dziwić, ale nie my będziemy ponosić konsekwencje bycia w tym niby związku.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 09:34   #108
anex_1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego jak chce się dawać rady to wypada być na bieżąco z nowymi postami - autorka dowiedziała się o zdradzie później, niż w momencie zakładania wątku.

skoro dowiedziała się, że ją zdradził to po co dalej ciągniemy wątek to jest zdrada i decyzja co zrobi należy do niej, my możemy tylko wierzyć, że rozsądek jej nie zawiedzie
anex_1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 10:29   #109
Kokieterka
Raczkowanie

Cytat:
Wyobraź sobie, że ja zdradę przeżyłam i przerobiłam na własnej skórze. Facet regularnie zdradzał mnie z koleżanką z pracy, wpadł z nią a mi powiedział o wszystkim jak już dłużej nie dało się brzucha ukryć. Oświadczył mi, że musi wziąć z nią ślub, bo i jego i jej rodzice na to nalegają. Może to nie to samo, co dawanie sobie obciągać w salonie prasowym, ale wniosek jest jeden - nie warto wybaczać.

Ja nie miałam nawet takiego wyboru, wszystko odbyło się za moimi plecami, wszystkie decyzje były podjęte beze mnie, bo facet był śmierdzącym tchórzem, który do ostatniej chwili starał się wszystko ukryć i wmawiał mi, że wszystko jest w porządku. Ty masz wybór - kopnąć go w zad zanim nie skrzywdzi Cię jeszcze bardziej. Wszyscy tu starają się Ci to uświadomić a Ty się bronisz przed tym jak możesz.

Ja po prostu nie wiem co mam zrobic... Ani z ta sytuacja ani ze soba

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

I to prawda, przyznaje, manipuluje mną, i sie Kaja... Dziś chciała bym tylko jednego... Zemsty!!!! Ale nie zdradzić go bo to niczego nie zmieni... Ale psuć go psychicznie na tyle na ile sie da...

Boje sie... Boje sie każdego nowego dnia, każdej godziny, nie zaprzeczam... Nie umiem być sama...

Chce zeby przychodził, płakał, błagał, cierpiał, tak jak ja cierpię. Zeby sie przekonał ze życie nie jest takie super jak on to widzial....

Będę go męczyć dotąd dopóki sam tego nie będzie mógł znieść!!! I moze sam pójdzie w ch.a ..

Wiem tylko jedno, on manipuluje mną... Ale znam go na tyle ze sama teraz tez mogę nim manipulować

Moze to chore, ale chce mieć satysfakcję zemsty...
Stary 2013-06-07, 10:35   #110
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po prostu nie wiem co mam zrobic... Ani z ta sytuacja ani ze soba

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

I to prawda, przyznaje, manipuluje mną, i sie Kaja... Dziś chciała bym tylko jednego... Zemsty!!!! Ale nie zdradzić go bo to niczego nie zmieni... Ale psuć go psychicznie na tyle na ile sie da...

Boje sie... Boje sie każdego nowego dnia, każdej godziny, nie zaprzeczam... Nie umiem być sama...

Chce zeby przychodził, płakał, błagał, cierpiał, tak jak ja cierpię. Zeby sie przekonał ze życie nie jest takie super jak on to widzial....

Będę go męczyć dotąd dopóki sam tego nie będzie mógł znieść!!! I moze sam pójdzie w ch.a ..

Wiem tylko jedno, on manipuluje mną... Ale znam go na tyle ze sama teraz tez mogę nim manipulować

Moze to chore, ale chce mieć satysfakcję zemsty...
I co, w akcie zemsty zniszczysz sobie życie?
Nie wiedziałam, że negatywne emocje mogą aż tak bardzo rzucić się na mózg.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 11:15   #111
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz co?
Gdybyś to TY obciągnęła kilka razy jakiemuś kolesiowi, to jestem prawie na 100% pewna, że twój facet by się nad tobą nie użalał, nie usprawiedliwiał, tylko potraktował jak zwykłą dzi..kę i kopnął w dupę. I słusznie zresztą. Nie wiem czemu, ale to zwykle dziewczyny desperacko doszukują się u dziwkarzy miłości do nich, wymyślają tysiące usprawiedliwień, piszą poematy o dawaniu drugiej szansy.
Jakoś nigdy nie widziałam/nie słyszałam też, żeby to facet pierdzielił farmazony typu 'bo kiedyś zepsute rzeczy się naprawiało, a nie wyrzucało' w kontekście związków.

Akurat to panny są w tym kontekście bardziej beznadziejne.
Facet, jak go dziewczyna potraktuje jak śmiecia, zazwyczaj bez sentymentów pokazuje, gdzie jest jej miejsce. A dziewczyny beznadziejnie bronią, usprawiedliwiają, egzaltują się etc. Syndrom męczennicy, matki Tereski, która największe gówno wybaczy w imię miłości. Nie ma tu nic godnego podziwu, jak większość wybaczających misiaczkowi różne patole uważa.

Ja tam nie widzę nic szlachetnego w dawaniu dziwkarzowi drugiej szansy. Nie wiem w ogóle, jak można się nad czymś takim zastanawiać. Chociaż rozumiem w pełni, że boli cholernie, to, co zrobił.
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 13:03   #112
JanePanzram
Zakorzenienie

leniwca napisała konkretnie i wyczerpująco o istocie problemu
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 13:52   #113
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
leniwca napisała konkretnie i wyczerpująco o istocie problemu
A dziękuję

Mi w tej kwestii chyba bliżej do facetów, nie jestem tak emocjonalna i wrażliwa jak większość kobiet.
Jak się dowiedziałam, że eks przez jakiś rok związku (a byliśmy ze sobą 1,5roku) mnie zdradzał, to myślałam tylko o tym, jak można być tak zakłamanym i perfidnym skur.wielem, żeby cos takiego robić niby ukochanej osobie. Nawet mi przez myśl nie przeszło, że coś ze mną było nie tak, że nie byłam zbyt dobra czy za mało mu tyłka nadstawiałam, że musiał szukać panienek na boku.

Facet w analogicznej sytuacji też prędzej by powiedział o zdradzającej pannie, że to zwykła kurva, i to jest prawidłowa reakcja, a nie doszukiwanie się winy u siebie i branie na klatę tego, że partner nie potrafił dochować wierności.

Przecież facet autorki przyznał, że chciał się zabawić. Nie powiedział, że brakowało mu czegoś w związku- czułości, zainteresowania czy cielesności. A mimo to zdradził. To nie wina autorki, to nie jej zachowania pchnęły jego ptaka go w usta innej.

Jasno powiedział, choć nie dosłownie- 'jestem męską kurvą, nie potrafię dochować wierności, choćbyś na rzęsach stawała i tak cię zdradzę, bo lubię tą zabawę'. A autorka mimo to usilnie szuka winy w sobie i próbuje go usprawiedliwiać, choć on sam nie widzi dla siebie żadnego usprawiedliwiania. Taki ma charakter i już.
Stary 2013-06-07, 14:16   #114
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez leniwca Pokaż wiadomość

Akurat to panny są w tym kontekście bardziej beznadziejne.
Facet, jak go dziewczyna potraktuje jak śmiecia, zazwyczaj bez sentymentów pokazuje, gdzie jest jej miejsce. A dziewczyny beznadziejnie bronią, usprawiedliwiają, egzaltują się etc. Syndrom męczennicy, matki Tereski, która największe gówno wybaczy w imię miłości. Nie ma tu nic godnego podziwu, jak większość wybaczających misiaczkowi różne patole uważa.
To trochę kulturowe, a trochę biologiczne chyba.
Kobiety tak się wychowuje od początku, że mają być wrażliwe, wyrozumiałe, wybaczać, wykazywać empatię, poświęcać się itp.
Do tego dochodzi społeczna presja, że faceta mieć należy, bo zegar tyka, tyka.
Często same się boją, że nikogo nie znajdą, i z kim wtedy założą rodzinę? (która wszak jest najwyższą wartością)
Często są niepewne siebie, więc wątpią, czy znajdą kogoś innego.
Stary 2013-06-07, 14:23   #115
Mala_Maudie
Raczkowanie

GG do Mala_Maudie

Jeśli obojgu zależy, zerwać kontakt z tamtą dziewczyną, zacząć ratować to co się da, chociaż za dużych szans na ten związek to ja nie widzę.
Mala_Maudie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 14:45   #116
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
To trochę kulturowe, a trochę biologiczne chyba.
Kobiety tak się wychowuje od początku, że mają być wrażliwe, wyrozumiałe, wybaczać, wykazywać empatię, poświęcać się itp.
Do tego dochodzi społeczna presja, że faceta mieć należy, bo zegar tyka, tyka.
Często same się boją, że nikogo nie znajdą, i z kim wtedy założą rodzinę? (która wszak jest najwyższą wartością)
Często są niepewne siebie, więc wątpią, czy znajdą kogoś innego.
Na szczęście ja nie spotkałam się z takim modelem wychowania, mi też rodzice nie wpajali tych chorych wartości, które stawiają mnie w gorszej pozycji w stosunku do faceta czy ogólnie drugiego człowieka.

Ale zgadzam się z tym, że rozchodzi się o brak pewności siebie i poczucia własnej wartości A to też może być wyniesione z domu, przez to co wpajali nam rodzice czy też jak wyglądał ich związek- wiadomo, że dzieci najpierw czerpią od rodziców wszelkie wzorce.

Ale autorka jest już dużą dziewczynką, pora dorosnąć, przemyśleć sobie pewne sprawy, zastanowić się, co jest najlepsze dla niej, nauczyć się żyć PO SWOJEMU, nie patrząc na to, co powiedzą inni, nie dać się presji.

Strach przed samotnością i inne lęki nie są na dłuższą metę usprawiedliwieniem, dlaczego męczy się w gównianym związku z beznadziejnym facetem. Kiedyś trzeba przejrzeć na oczy, powiedzieć dość, teraz liczę się JA, moje potrzeby, moje szczęście.

I tego autorce życzę, żeby odważyła się szukać szczęścia u boku kogoś innego, bo ten facet jej go nie da.
Stary 2013-06-12, 09:46   #117
Kokieterka
Raczkowanie

Mogę zakończyć ten wątek.
Zostawiłam go kilka dni temu...
On twierdzi ze będzie walczył... Niech se walczy.
Nie wytrzymała, tej presji, nie pogodze sie z tym co sie stało, mimo szczerych jednak chęci nie wyszło...
Stary 2013-06-12, 11:26   #118
JanePanzram
Zakorzenienie

Kokieterka, powiem ci jedno: kiedyś, jak wrócisz myślą do tych chwil, to swoją zdecydowaną decyzję będziesz sobie chwalić, jako dowód tego, że zadbałaś i o siebie, ze nie marnowałaś czasu na chłopaka, który ci szacunku nie okazuje.

Ta decyzja wcale cię nie osłabi - ona wzmocni cię, bo jest to dowód silnej woli. Zdecydowane wykopanie pasożyta ze swego życia jest dowodem twojego przytomnego umysłu i pokazaniem mu, że nie widzisz miejsca na to, aby cię nei szanować i sobie z tobą pogrywać.
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 13:25   #119
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Perspektywa czasu zawsze pokazuje w takich sytuacjach, że choć na początku jest ciężko, to jednak jest to dobra decyzja.
Stary 2013-06-12, 17:24   #120
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Perspektywa czasu zawsze pokazuje w takich sytuacjach, że choć na początku jest ciężko, to jednak jest to dobra decyzja.

Teraz może to brzmi jak puste słowa, banalne pocieszenie, ale za jakiś czas zrozumiesz, że to prawda
Ja tam trzymam za ciebie kciuki, zasługujesz na dobrego faceta.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości