|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
A wogole to mega sie ciesze,ze beta rosnie i ze udalo Ci sie dzis wyjasnic gdzie sie zagubily Twoje wyniki. oki,ja powoli mykam do wyrka.dobranoc ![]()
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cześć Kobietki!
Jestem w 6 tygodniu ciąży, chciałabym do Was dołączyć. Termin oczywiście na czerwiec 14! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję ![]() ![]() ![]()
#94 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prowansja88, Anteria witamy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Teraz też je chyba wezmę na przeczekanie ![]() Poza tym zauważyłam, że jak mam w domu Męża to czuję się dużo gorzej, ciągle mnie mdli, jestem słaba, a jak wychodzi na służbę i zostajemy z Małym sami na cały dzień to nawet nie mam czasu myśleć o mdłościach i jakoś cały dzień potrafię przetrwać na nogach bez kaprysów ![]() ![]() ![]()
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Witam Czerwcowki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj odebrałam wyniki badań, robione jeszcze zanim się o ciąży dowiedziałam, jakieś przeczucie miałam ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Mówicie o objawach no i ja też należę do tych ciągle zmęczonych i aż się boję bo puki nie pójdę do lekarza to muszę chodzić do pracy, a pracuję na nocki
![]() ![]() ![]()
#98 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi mąż wchodzi na głowę, żeby się wszystkim pochwalić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do ogłaszania nowinek to u nas był tak ze TŻ musiał to przetrawić, potem trochę go przycisłam i wystrzelił do rodziców w sobotę na weselu kuzynki ![]() ![]() ![]() a moja mama pewnie dowie sie dzisiaj - jeśli sie z nią nie pokłuce, bo mnie strasznie drażni ostatnio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i chyba tak zrobię, ale mam problem otóż właśnie pracuje z teściową na zmiany, ona pracuje tylko jakieś 2 dni w tyg czasami trzy reszta ja i ona nie da rady więcej przyjść bo ma jeszcze inne prace. Do lekarza pewnie pójdę dopiero w przyszłym tyg. Chyba że wcześniej faktycznie pójdę do rodzinnego i on mi da zwolnienie. Boję się iść do pracy a dzisiaj muszę i już wiem że będzie ciężko, samo przestawianie krzeseł, mycie podług to nie jest takie proste ![]()
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Witam czerwcowe mamusie
![]() Chciałabym nieoficjalnie do Was dołączyć, jeśli można??? ![]() Nieoficjalnie-bo na razie jestem po 3 testach. Na 17 lece do gina i bardzo się boję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj, też miałam ostatnią @ 21,09 ![]() ![]()
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
To widzimy się jakby co na porodówce
![]() Pewnie serducha nie usłyszę, ale może się uspokoję i przestanę się nakręcać, że może być to np.ciąża pozamaciczna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też czasami bardzo mocno brzuch boli ale tak tylko chwilkę, mam sporo obaw ponieważ mam cały zestaw wad układu rozrodczego i tego się obawiam. Nie biorę żadnych leków, bo się boję brać cokolwiek no jedynie kwas foliowy, mam nadzieję że do ginekologa za tydz pójdę, ale jak ie dam rady w pracy to załatwię sobie wcześniej zwolnienie ![]() ![]()
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Witam ;-)
Byłam na majowo-czerwcowym wątku, ale tam rzeczywiście produkcja postów ogromna Ja mam termin na 1.06 ![]() OM 25.08 OWU 6.09 - mam krótkie cykle udało się w 2 MS ![]() Czuję się fatalnie: senna, nudności przez cały dzień, brak energii, apetytu ![]() mam nadzieję, że jeszcze kilka tygodni i to przejdzie ![]() U nas wiedzą Mamy, rodzeństwo, najbliżsi przyjaciele Reszta czeka na II trymestr ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() ja też będę musiała, też dźwigam- pacjentów, bolą plecy i to dla nas niebezpieczne, zwłaszcza w 1 trymestrze!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 | ||||||
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, ale sie porobilo, nie bylo mnie 1,5dnia a tu prosze – rozrastamy sie w blyskawicznym tempie
![]() ![]() Opijamy – zdroweczko ![]() Witam nowe mamuski Monica, NecroKitty, Anteria, Prowansja, Goraleczka, Majkela ![]() Tak bardzo bym juz chciala zobaczyc Maluszka i upewnic sie, ze wszytko jest w porzadku... ehh byle do piatku, jeszcze troche cierpliwosci i miejmy nadzieje wszystko bedzie jasne. Cytat:
Ja tez tak robilam na samym poczatku i tak sie zeschizowalam, ze wyladowalam na ostrym dyzurze z zaleceniem.... ZAKAZ INTERNETU.... ![]() Cytat:
hihi dobre ja teraz tak nie mam dalej mnie muli i bulgocze w brzuchu ale apetyt mnie jakos opuscil ![]() Cytat:
Cytat:
Ekspertem nie jestem – to moja pierwsza ciaza ale jak mozesz to sie oszczedzaj, jak mowia ten pierwszy trymestr jest najwazniejszy ![]() Cytat:
![]() ![]() Kochany Tatko juz wie, tam na gorze.... ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Fajnie, ze jestescie dziewczyny ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
U mnie 8 tydzień 3 dzień
na początku tylko bolały piersi, byłam drażliwa, potem doszła senność, i tak od 2 tygodni mdłości mnie meczą...ale nie rano- klasycznie a cały dzień mi towarzyszą ![]() Tak termin porodu sympatyczny ![]() Ja juz miałam 2 USG pierwsze w 5 tygodniu, potem w połowie 6 tygodnia na pierwszym był sam pęcherzyk, na drugim już 4mm szczęścia z bijącym seruszkiem ![]() ![]() W 6 tygodniu miałam lekkie krwawienie, mam duphaston i większy stres z tym związany, żeby wszystko było ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Witamy, witamy
![]() ![]() My też mamy zamiar powiedzieć rodzinie dopiero po 1 trymestrze, a to wychodzi ok. świąt BN więc akurat będzie niespodzianka ![]() ![]() ![]() zophie faktycznie fajny tp ![]() ![]() ANTERIA zgadzam się z dziewczynami, powinnaś pójść na zwolnienie jak najszybciej, a póki pracujesz to polecam przerwy co pół godziny i trochę obijania się też nie zaszkodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2013-10-22 o 15:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli będzie wszystko ok.., to dopiero na święta powiemy (czyli 15-16 tydzień). Dobrze mi z tym że nikt nie wie
![]() Zjadłam pałki z kurczaka i na koniec stwierdziłam że śmierdziały... sikami... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Kucyk Hahahaaa ale mnie rozśmieszyłaś
![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj w nocy się budziłam ze 3 razy, bo śmierdziało mi hmm...tak jakby z kanalizacji jakimiś odpadami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
cześć laski
![]() witam się ja - ciężarówka w 6tc ![]() ![]() mogę się dołączyć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
a ja mam okropne popołudnie
![]() wróciłam z pracy, spróbuję coś zjeść i idę spać... na nic innego nie mam siły ![]() ![]() Jutro planuję wziąć wolny dzień, odsapnąc trochę po dzisiejszym, a popołudniu pójdę do ginki, bo niestety plamienie powróciło ![]() i moje lęki razem z tym...a stres u mnie nasila dolegliwości niestety!! Fajnie, że Nas tu coraz więcej, będziemy mogły się wspierać i świętować! Ściskam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie też rosła prawidłowo ale była przy dolnej granicy i trochę panikowałam... Doskonale znam tą "żądzę wiedzy" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy. Może wytrzymamy do następnej wizyty i powiemy mojej mamie i może siostrze męża a teściową szybko raczej nie poinformujemy... |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Witam czerwcowe mamusie.
![]() Jeszcze z trzy dni i może uda mi się do Waszego grona dołączyć. Ostatnia @- 19.09, 19-20.10 dwa razy po II kreski. Dziś beta, jutro wynik, w czwartek gin. Uda się, uda. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i jak wyniki?jak jak?testy juz powiedzialy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() witaj ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Dziewczyny pamietajcie,ze teraz to MY JESTESMY NAJWAZNIEJSZE,a scisle mowiac nasze dzieciatka w nas,wiec nie zapominajmy o siebie dbac.Jesli sie zle czujemy,to idziemy bez wyrzutow sie przespac,o ile po mieszkaniu nie biega Maly domowinik ![]() Pamietajcie,ze w ciazy nie jest sie za czesto i jest to piekny czas,w ktorym dobrze jest lapac kazda chwile,zeby zapamietac na cale zycie. Dbajcie o siebie! a teraz,musze sie wziac za porzadki poprosze Was Wszystkie,ktorych jeszcze nie ma na 1 stronce o podanie danych jest juz nas kilka i dobrze byloby,gdybysmy sie uporzadkowaly.Podajcie dane tutaj albo na priv-a Odrazu przyznaje sie,ze w sobote wybede na tydzien do Rodzinki i tam z grzecznosci raczej nie bede przesiadywac na necie,moze czasem cos lukne,ale nie obiecuje,wiec prosze mi wybaczyc,gdy nie bede odpowiadac... ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- zaczynam sie powoli niecierpliwic ![]() chce juz piatek!
![]() |
#117 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my na razie nikomu nie mówimy. Poczekamy do świąt, kiedy to moi rodzice i teściowie do nas przylecą. akurat bedziemy mieli swietny prezent ![]() Cytat:
![]() ![]() i prosiłabym o wpisanie mnie na pierwszej stronie. D0tk4 - 24 lat, OM 15.09.2013, TP wg OM 23.06.2014 ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | ||
Raczkowanie
|
Ojej ale zasuwacie dziewczyny!
Witam wszystkie nowe Mamusie czerwcowe! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie mam póki co żadnych dolegliwości, no może apetyt wzmożony co mnie martwi, bo po pierwszej ciąży nie wróciłam do wagi sprzed, a teraz obawiam się że przytyję jeszcze więcej... ehemmm Ja powiedziałam tylko mamie i kilku najbliższym koleżankom. Po stracie już inaczej do tego podchodzę... O wcześniejszej ciąży poinformowaliśmy wszystkich na facebooku, gratulacje itd. Potem głupio mi i zwyczajnie przykro było pisać publicznie że poroniłam.. A raz na jakiś czas ktoś się odzywał i pytał jak się czuję , czy brzuszek rośnie itd... eh... Także tym razem no way, czekam i dopiero po świętach Bożego Narodzenia ogłosimy znajomym (teściom chyba też wtedy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Dotk4 widzę, że i Ty czekasz z informacją do świąt
![]() alingles pewnie, że się uda ![]() ![]() ![]() Prapid u mnie beta też jest w normie, ale bardziej przy dolnej granicy... to chyba nie ma znaczenia, bo te normy hcg są bardzo rozległe, ważne, żeby wzrastała i żeby odpowiadała tyg ciąży, w którym aktualnie jesteś ![]() bazile ja podam Ci w czwartek po wizycie i gina dokładnie tp, bo chce być już po wizycie u lekarza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- O! Właśnie ![]() ![]() Dobrze, że nie tylko ja czuję kanalizację ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.