![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki (nie)testowane na zwierzętach - propozycja aplikacji mobilnej
Moda jest modna
![]() A ja mam takie pytanie - czy wizażowa lista powstała tylko w oparciu o listę PETA i e-maile wysyłane do producentów? Czy może było coś☠jeszcze?
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() ![]() Mam jeszcze pytanie do Wojtka: czy w Twoich planach ująłbyś aplikację na Windows Phone? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Dobrze że wątek stosunkowo krótki, bo gdyby był dłuższy, mogłoby Ci nie starczyć powietrza na czytanie jednym tchem, a każda nowa osoba jest tu cenna i potrzebna
![]() Oficjalnie witam w gronie miłośników zwierzaków i dziękuję za Twój wkład w tworzenie bazy produktów do aplikacji. Teraz odpowiadając na Twoje pytanie Cytat:
![]() I problem z Windows Phone - fajny system, tanie urządzenia, ale... 1. Totalnie jeszcze nie znam języka w jakim się pisze na ten system 2. Nie mam dostępu do urządzeń do testów, a więc na start kosztuje mnie to zakup jakiegoś☠urządzenia (400-600zł). Tak więc w przypadku Windows Phone, plan jest taki że zaczeka to pewnie do końca roku a może i do początku przyszłego roku, ponieważ najpierw będę musiał opanować☠ten język programowania, a potem odbudować☠lekko swój budżet żeby kupić☠jakiś☠telefonik z Windows Phone. Na razie jednak sama strona będzie ratunkiem dla Ciebie. Właśnie powstaje nowa szata graficzna strony (premiera planowana na Wrzesień). Strona jest responsywna, co znaczy że dobrze wygląda na niemal każdym urządzeniu, a więc i w telefonie. Na samej stronie jest wygodna wyszukiwarka, która pozwoli Ci uzyskać☠informację☠o konkretnym producencie - czy testuje swoje wyroby na zwierzakach czy nie. Tak czy inaczej trzymajcie kciuki, im większy sukces odniesie strona i aplikacje, tym prędzej można spodziewać☠się☠nowych aplikacji i jakiegoś rozwoju całego projektu ![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
Jakoś sobie z tym poradzę :P W moich kręgach właśnie wszyscy używają Windows Phone, ale to może dlatego, że uczelnia na której studiowałam odkąd wszedł wymagała od nas obsługi Windows'a 8, stąd też zakup telefonu z WP. Niby szczegół, ale człowiek łatwo się przyzwyczaja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Super, że nasze grono się powiększa ![]() Wojtek, dałam link do wyszukiwarki do siebie na blog, w części o przydatnych stronkach. Chyba mogę? (nie ma to jak pytać po czasie) ![]() Lecę spać, pozdrawiam wszystkich ![]() PS. Tak trochę telegraficznie dziś piszę ![]()
![]() |
#96 | |
Przyczajenie
|
Mam jeszcze wątpliwość co do firmy MUA, czyli Makeup Academy, bo niestety nigdzie nie znalazłam czy jest to firma Cruelty Free czy nie... Znalazłam jedynie na czyimś blogu, że sprzedaje swe produkty w Chinach, ale nie bezpośrednio. Jedna informacja uzyskana na blogspot: rswack a druga na: love-lipstic
a tutaj list od nich (na blogspot love-lipstic, notka z 6 lipca 2013): Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
Uff, udało mi się dodać dziś do bazy aż 45 nowych kosmetyków (bo reszta niestety się powtarzała :P). Czekam jeszcze na potwierdzenie pewnych firm (MUA, czyli Makeup Academy; Beauties Factory; Plante System), to dodam je za jakiś czas
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | ||
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim!
Spieszę się chwalić, że przygotowanie do wrześniowego boom-u idzie pełną parą. Wziąłem nawet kilka dni wolnego w pracy żeby sobie poukładać to i tamto w projekcie. Maszyna która pamięta wszystkie produkty i producentów poszła sobie do Londynu, została odnowiona i jest właśnie przygotowywana do tego, by mogła pracować z aplikacją mobilną. Apropos aplikacji... Pierwszy prototyp: ![]() Tak mniej więcej będzie wyglądała aplikacja w chwili premiery. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gdy tylko uzbiera się kilka groszy, pewnie sobie kupię jakąś lumię 520 czy coś w tym stylu, widziałem że drogie nie są. A teraz uciekam tworzyć dalej. Jutro trzeba do pracy, to czasu będzie mniej, więc lepiej dziś zrobić więcej ![]() Pozdrowienia!
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim!
![]() Ale czad, że wszystko zaczyna się ładnie zgrywać ![]() ![]() Miłej nocy! ![]()
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
![]()
Super wiadomość!
![]() ![]() ![]() Przyjemnego popołudnia oraz wieczoru Wam wszystkim życzę! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
Hej!
Jako nowa nie tylko w tym wątku ale i na forum chciałam się przedstawić. ![]() 1. Przy producencie Miraculum S.A, który sam zaznaczony cruelty- free nie ma dopisanej informacji, że należy (jeżeli się nie mylę) do testującego Sarantis. Myślę, że warto było by to poprawić, bo dla wielu różnica jest duża. 2. Czy da się jakoś dodając nowe produkty rozróżnić producenta od właściciela, czy Wy to robicie przy moderacji? W takim wypadku np. żele Original Source zaznaczyć jako cf i Wy potem dopiszecie, że należy do testującego PZ Cussons? Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |||
Raczkowanie
|
Cześć,
po pierwsze - dziękuję wszystkim za pozytywne słowa - moje ego potrzebowało tego ![]() Po drugie, bardzo ważne - witamy nową osobę w gronie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Na chwilę obecną strona jest moją jakby zabawką, z której w krótkim czasie chcę zrobić coś użytecznego, ale od samego początku miałem pomysł, by ta strona miała za sobą ludzi. Jakiś czas temu prosiłem Elwirę o pomoc. Padło właśnie na nią, ponieważ z jej strony widać duże zaangażowanie w sam temat strony, no i była tu pierwsza - gdyby nie ona, być może już nikt nie odkopałby tego wątku ![]() Niestety jednak, trochę przez wakacje dziwnych rzeczy się porobiło i zamiast angażować Elwirę w coś, co byłoby widać, prosiłem o małe poszukiwania w necie i na tym na razie się skończyły moje prośby. Teraz myślę że pora wrócić do pomysłu angażowania kolejnych osób i dać narzędzia, które umożliwią im wpływania na to, jakie informacje lądują na stronie (a co za tym idzie - w aplikacjach mobilnych). Stąd też pytanie dla wszystkich zainteresowanych: Czy chcesz zostać częścią "redakcji" crueltyfree.info? W skrócie: - Nie wymagam niczego po za chwilą wolnego czasu i zaangażowaniem - Jeśli Cię nie ma tydzień-dwa, nic się nie stanie. Daj tylko znać że kiedyś wrócisz - Nie musisz się znać na komputerach i internetach. To moja robota ![]() - Jeśli się znasz i chcesz z tym coś zrobić - znajdziemy coś - Niczego nie zepsujesz. Jeśli zepsujesz, ja naprawię i zrobię żeby drugi raz się nie popsuło. Czego się nie spodziewać: - Pieniędzy. Na razie. Choć zrobimy wszystko, żeby kilka groszy nam wpadło - Pozwów. Jeśli ustalimy jasne zasady współpracy i będziemy ich wszyscy przestrzegać, sądy biorę na siebie Co będzie do zrobienia: Na początek sporo pracy redaktorskiej. Po kolei, na pewno: - opracowywanie tekstów na stronę - prowadzenie bloga - współprowadzenie kont na Facebook, Twitter, Google+ Do tego dojdą konsultacje w sprawie szaty graficznej strony i aplikacji, sugestie następnych zadań dla mnie (co dorobić, co usunąć, co poprawić). I najważniejsze - utrzymywanie aktualnej bazy danych, czyli śledzenie co się u producentów zmienia - bo z tym na pewno sam nie dam rady. Jeśli któraś z Was jest zainteresowana, ale macie wątpliwości, piszcie. Gdziekolwiek. Mogę odpowiadać publicznie w tym wątku, możemy rozmawiać prywatnie. Może być za pośrednictwem forum, możecie korzystać też z maila: wojtek[małpka]thinkblue.pl Obiecuję szybko odpisywać. Co Wy na to? ![]() PS. elwirawrobel - Ty oczywiście już jesteś z "NAMI", prawda? ![]()
![]() |
![]() |
#103 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam późną nocą ![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Jestem
![]() ![]() Ale może jest potrzeba zrobienia czegoś, co nie wymaga poświecenia zbyt wiele czasu? Może np. Twój robot potrzebuje kolejnych stron z produktami? Mam szukać ich dalej? Bo jeszcze sporo producentów zostało na liście, którą mi przysłałeś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
witam jako nowa na wątku, potrzebuje czasu zeby całość ogarnąć, ale na razie mam liste swoją w zeszycie który zawsze mam przy sobie, co kupować a co nie.
pozdrawiam ![]()
![]() |
#106 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z tego miejsca wypada też szepnąć "przepraszam". Bo obiecałem że na początku września będzie strona i aplikacja gotowa. I nie wyszło jak chciałem. Więc przepraszam i obiecuję starać się jeszcze bardziej, bo cel już jest blisko ![]()
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Najkrótszy mój wpis na forum, START:
www.crueltyfree.info - jest już nowa ![]() ![]() ![]() ![]() KONIEC ![]()
![]() |
#108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam tyle pomysłów, w głowie aż się kopci! Choć przyznam szczerze, że głównie w kwestii, w której "siedzę", czyli w tworzeniu tekstów. Aż mi się wirtualny ołówek naostrzył! ![]() Pozdrawiam (standardowo) późną nocą ![]()
![]() |
![]() |
#109 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ta również: http://gocrueltyfree.org/search?prod...cs&country=231 oraz ta: http://www.leapingbunny.org/shopping.php i może jeszcze ta: http://www.crueltyfreeinternational.org/en/about-us Cytat:
![]() ![]() Wojtek - gratulacje! Wykonałeś kawał naprawdę naprawdę okazałej roboty ![]() Edytowane przez elwirawrobel Czas edycji: 2014-09-16 o 21:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
Nowa strona wygląda świetnie!!! Wielkie gratulacje i szacunek za włożoną pracę!
![]() Od siebie dodam, że oczywiście udostępniłam na fb i życzę jej jak największego sukcesu! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Swietnie!
![]()
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Serdecznie dziękuję Wam wszytskim za dobre słowo i wyrazy uznania. Ostatnie dni były dla mnie mało skromne i cholernie podnoszące na duchu. W pychę nie popadłem (tak mi mówi żona), za to moja motywacja do dalszej pracy (a jest jej jeszcze sporo) wzrosła o jakieś... Dużo wzrosła
![]() W tej chwili strona cieszy się stopniowo rosnącą popularnością. Po za polską, mamy kilka procent odwiedzających z Niemiec, Anglii, Szwecji, Węgier, Grecji, Rosji, USA. Najwięcej z Was zna na pamięć adres strony (lub ma go w ulubionych ![]() ![]() Bardzo mnie cieszy Wasza radość z faktu że strona już ruszyła. A ponieważ strona już jest, do wypuszczenia pierwszej aplikacji zostało niewiele pracy. Po wypuszczeniu aplikacji prawdopodobnie przy szklance dobrej whisky pomyślę co dalej. Jednak już teraz chciałbym wysłuchać Waszych opinii. Jeśli jest coś co można zrobić w całym projekcie, piszcie. Ja wiem że moje plany nie zawsze są trafione i chętnie je zmienię na takie, które będą dobre dla Was ![]() Miłego dnia wszystkim!
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
A czy moge udostępnić ten link u siebie w podpisie? bo na wizazu istnieje zakaz reklamowania chyba?
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
12 punkt regulaminu zabrania. Choć w żaden sposób nie zarobisz na tym linku, jednak strona o kosmetykach z pewnością może być uznana jako zbieżna tematycznie z treściami na wizaz.pl. Cóż... Regulamin to regulamin. Idź więc i głoś na fejsie, twitterze, blogach etc
![]()
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
No ale jak nikt na tym moim linku w podpisie nie zarobi to też nie można?
nie używam takich stron, facebooka rzadko :P
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama aplikacja mobilna też będzie generowała duży ruch na serwerze, co z kolei jeszcze bardziej podniesie jego koszt. Nie ma siły - jak nie dziś to jutro strona nabierze znamion komercyjnego projektu. Drugi problem - do jakiej kategorii wrzuciłabyś stronę wizaz.pl? Ja pewnie w pierwszej kolejności uznałbym ją za stronę o kosmetykach. Więc jeśli na stronie o kosmetykach reklamujemy stronę o kosmetykach, może to być odebrane jako nietaktowne. Chciałbym żeby można było wszędzie reklamować crueltyfree, niestety jednak tak nie jest i musimy to respektować.
![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
Hello! Anybody home?
![]() Wysyłane z mojego ST25i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Ja jestem! Ale nie pisałem nic dawno, bo głupio tak na swój post odpisywać
![]() Jednak coraz bliżej jest dzień, kiedy dumnie tu wrócę i napiszę coś nowego, pozytywnego, obwieszczenie czegoś wspaniałego, na co tyle czekałem ![]() Have fun everyone! ![]()
![]() |
#119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() To rzekłszy zaszaleję i pójdę spać zaraz po północy. Taka jestem szalona ![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ujrzałam na stronie głównej crueltyfree.info nowy tekst, przeczytałam z zaciekawieniem i muszę przyznać, że fajnie brzmi. ![]() Wojtek - mam sprawę. Może pomyślisz, że to błahostka i nie warto się na tym skupiać, ale trudno - i tak napiszę ![]() Aha, i jeszcze tego się niedawno dowiedziałam, znowu cytat: "Dzisiejsze wspomnienie św. Franciszka z Asyżu, który przyjaźnił się ze zwierzętami, nazywając je braćmi i siostrami, to dobra okazja do refleksji nad naszym stosunkiem do nich. Tu małe sprostowanie: św. Franciszek nie nazywał zwierząt, jak to się powszechnie sądzi, „braćmi mniejszymi”, rezerwując to określenie dla swoich współbraci." Edytowane przez elwirawrobel Czas edycji: 2014-10-22 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.