![]() |
#91 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 30
|
Dot.: Zarêczyny po nieca³ym roku zwi±zku
nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 779
|
to ju¿ trzeci dok³adnie taki sam temat w ostatnim czasie, podejrzewam, ¿e jest ich wiêcej, ale spojrza³am w wyszukiwarkê bardzo pobie¿nie
![]() zarêczyny - czy nie za wcze¶nie zbyt wczesne zarêczyny i dodatkowo: Kiedy zarêczyny, wspólne mieszkanie, jaki sta¿? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 51
|
A ja am jestem zdania, ¿e mo¿na kogo¶ poznac w rok, oczywi¶cie nie chodz±c tylko do kina, ale np. mieszkaj±c ze sob± razem to juz na pewno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 11 173
|
Cytat:
![]() moi rodzice wziêli ¶lub po roku i s± ju¿ razem ok 25 lat - szczê¶liwi mnie za to bawi± ludzie, którym siê wydaje, ¿e d³ugi sta¿ zwi±zku daje pewno¶æ, ¿e ma³¿eñstwo siê nie rozleci ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 604
|
Cytat:
Ale czy ja co¶ takiego napisa³am? Napisa³am odno¶nie temtu czyli jak wed³ug mnie wyglada sprawa zarêcznym po roku zwi±zku. Napisa³am jak z reszta wiele dziewczyn tutaj, ¿e ludzie na pewno znaj± siê lepiej jesli siê spotykali czêsto ni¿ ci, którzy spotykali sie tak jak Ty ze swoim facetem do tej pory. (Nigdzie nie napisa±³m, ¿e para która nie mieszka³a ze sob± przed slubem nie jest gotowa na ma³¿enstwo. Chocia¿ osobi¶cie nie wyobra¿am sobie mieszkaæ z facetem dopiero po ¶lubie. Podczas wspólnego mieszkania mo¿na na prawdê poznaæ drugiego cz³owieka) I nie przeoknasz mnie, ¿e jest inaczej. Ale nie musisz siê ze mn± zgadzaæ, to tylko moje zdanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |||
zielony stworek
Wiadomo¶ci: 16 993
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zadziwi³o mnie kiedy¶,¿e para jest x lat,a on nie przedstawi³ dziewczyny rodzinie i ¶wiêta spêdzaj± osobno. Kosmologia dla mnie ![]() Gdybym mia³a poni¿ej 25 lat w dniu o¶wiadczyn to bym odmówi³a,bo to nie by³ dla mnie czas na ¶lub. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 392
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 853
|
Niektórzy nie uznaj± zarêczyn, je¶li w nied³ugim czasie nie ma perspektyw na ¶lub. A ju¿ szczególnie, jak kto¶ w ogóle nie czuje siê gotowy, dojrza³y na taki krok jak ma³¿eñstwo.
Co do tematu, ja podobnie jak Sziket, teraz bym chyba zwia³a, jakby mi siê facet o¶wiadczy³ ![]() Na szczê¶cie mój T¯ ma takie samo zdanie, wiêc siê nie obawiam, ¿e w najbli¿szym czasie wyskoczy mi z pier¶cionkiem ![]() Szkoda, ¿e niektórzy nie rozumiej±, ¿e to mi do szczê¶cia nie jest potrzebne, mam inne priorytety, nie czujê ci¶nienia na ¶lub itp. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Marsza³kini II RP
Wiadomo¶ci: 5 547
|
Nie, nie uwa¿am, aby to by³o za szybko.
Choæ jest za szybko jak siê ma 20 lat i jest siê dalekim od stabilno¶ci emocjonalnej i podejmuje siê takie decyzje pod wp³ywem chwili, a takich przypadków jest sporo. W wieku 25+ ¶lub po nieca³ym roku nie jest czym¶ niezwyk³ym i mnie to nie dziwi. Paula78 - mo¿e niektórzy danie s³owa traktuj± powa¿nie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | ||
sissy that walk
Wiadomo¶ci: 10 668
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4512197 9] ![]() moi rodzice wziêli ¶lub po roku i s± ju¿ razem ok 25 lat - szczê¶liwi mnie za to bawi± ludzie, którym siê wydaje, ¿e d³ugi sta¿ zwi±zku daje pewno¶æ, ¿e ma³¿eñstwo siê nie rozleci ![]() No i ¶wietnie, ¿e im siê uda³o. Nie musia³o, w moim odczuciu prawdopodobnie byli na takim etapie zwi±zku, gdzie jeszcze bardzo ³atwo jest siê pomyliæ. Nie, d³ugi sta¿ zwi±zku nie daje takiej pewno¶ci, ale uwa¿am, ¿e znacznie zwiêksza prawdopodobieñstwo. Oczywi¶cie pod warunkiem, ¿e ten zwi±zek jest udany, a nie do dupy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 24 367
|
Ogólnie? Nie.
Dla mnie? Tak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 016
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2014-02-14 o 01:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 958
|
Ja ze swoim T¯ zarêczy³am siê po nieca³ych sze¶ciu miesi±cach znajomo¶ci. Znamy siê "jak ³yse konie" i nie mamy przed sob± ¿adnych tajemnic. Kiedy¶ pomy¶la³abym, ¿e pó³ roku to zdecydowanie zbyt krótki okres czasu, ¿eby podejmowaæ jakie¶ powa¿niejsze decyzje, jednak w praktyce okaza³o siê inaczej. Po prostu wszystko zale¿y od okoliczno¶ci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 179
|
Wszystko to kwestia indywidualnego podej¶cia i w³asnych odczuæ. Ja z moim T¿tem jeste¶my razem 9 miesiêcy, mieszkamy ze sob± 6. W lipcu bierzemy ¶lub i wcale nie czujê, ¿e to za szybko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.