|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Calvin Klein EUPHORIA
Cytat:
jeżeli się nie wyjaśni to śmigaj na policję, może się okazać, że nie tylko Ty zostałas oszukana...uwierz wiem cos o tym ...... a póki co trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie i przepraszam za OT |
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Co za babiszon. Zatłukłabym gołymi ręcami
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi o sija31, ktora ma 4 pozytywne komentarze od roznych osob przepraszam najmocniej za blad, juz poprawiam w poprzednim poscie.http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=5610534 EDIT: Hmm, ale maile dostaje od osoby sija3
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A swoja droga to babka logowala sie wczoraj,wiec sila rzeczy na pewno odbierala tez poczte....
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na reakcje ze strony Allegro, moze im uda sie cos wykombinowac. Teraz jestem na etapie szukania w internetowej ksiazce telefonicznej jej telefonu domowego, bo mam nazwisko i adres (chociaz moze byc lipny ), moze uda mi sie do niej dobic.
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
Strasznie mi przykro Lalesiu
![]() Może z Twoją przesylką też się dobrze wszystko skończy....ale nie kupuj więcej u takich poczatkujących i niepewnych sprzedających...szkody nerwów i kasy. Lepiej dołozyć te parę groszy więcej i mieć przyjemność z zakupu. |
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomina mi się sytuacja, gdy kupiłam Hugo Boss Woman taki czerwony u sprzedającego z siedmioma komentarzami, wysłałam pieniądze dokładnie 125 zł (czyli taka cena jak u super sprzedawców) + przesyłka i nigdy perfum nie zobaczyłam. Skończyło się na oceanie moich łez, ale od tej pory mam uraz i kupuję wyłącznie za pobraniem pocztowym, nie wiem ale jakoś lepiej się z tym czuję, bo gdy przesyłka się spóźnia ja mam pieniądze w portfelu. Lalesiu kochana zobaczymy jeszcze co przyniesie poniedziałek może przesyłka jeszcze dojdzie, widzę że ta pani dostała wczoraj kolejny pozytywny komentarz.
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie udalo Ci sie nic od Allegro wyciagnac? Faktycznie, nawet nie zauwazylam, ze dostala kolejny pozytyw. Moze ona jednak nie ma zlych intencji i po prostu w weekend nie ma dostepu do netu. Tylko martwi mnie ten falszywy numer telefonu moze rzeczywiscie po prostu poczta zgubila przesylke. Jestem juz tak zrozpaczona, ze dzisiaj sprobuje zapolowac na kolejna Euphorie (tym razem sprzedawca ma naprawde duzo pozytywow) i najwyzej jesli bede miala 2 to ktoras sprzedam lub wymienie.
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje,ze szybko wyjasni sie sprawa przesylki i jej zawartosci.
A pisalas do obslugi serwisu Allegro?bo pamietam,ze po moich mailach dostalam od nich odpowiedzi co sie dzieje i jaka jeste reakcja lub jej brak ze strony sprzedawcy i faktycznie wtedy pomogli ![]() Przegladalam aukcje z Euphoria i faktycznie jest kilka ciekawych licytacji ale widze,ze poj.30ml sa w calkiem przyjaznych cenach od sprawdzonych sprzedawcow-chyba ze interesuje Cie od razu 100-tka
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że masz jakąś fajną okazję na oku jak zapolujesz to koniecznie zdaj relacje, a z ciekawości to sama teraz pójdę zerknąć na aukcje Euphorii.
|
|
|
|
|
|
#101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie upolowalam kolejna Euphorie 100ml raz psiknieta za 92zl
Aha, i caly czas mam nadzieje, ze ta druga przyjdzie, no i odsprzedam ja rowniez na Allegro za korzystna cene moze jeszcze zarobie, jak wszystko dobrze pojdzie ![]() EDIT: O i prosze, pani od poprzedniej Euphorii sie odezwala. Na moje chyba z 10 maili molesutujacych ja, zeby przeslala mi scan/fotke dowodu nadania i ze zadam informowania mnie na bierzaco o przebiegu sprawy jesli chodzi o jej osobe (mam namysli, zeby informowala mnie o zgloszeniu sprawy na poczta itd) dostalam bardzo tresciwego maila, cytuje: "na pewno zostala nadana" i na tym koniec nie moge, juz mi sie smiac z tej baby chce, a raczej powinnam plakac )...
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=lalesia;2817885]Wlasnie upolowalam kolejna Euphorie 100ml raz psiknieta za 92zl
No, Lalesiu...odważna z Ciebie dziewczyna, ja bym się nie odważyła, bo nieufna jestem okrutnie jeśli chodzi o takie okazje.... Jeśli to oryginał, to niezły interes zrobilaś, bo cena niewiarygodnie niska jak na w miarę nowy zapach raz psiknięty Jak dostaniesz napisz koniecznie... |
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wiesz co lalesiu, ja myślę, że ona wysłała może wczoraj tę wodę... i dlatego się nie odzywała. No nic musisz niestety jeszcze poczekać.No i oczywiście gratuluję drugiej flaszki E. |
|
|
|
|
|
#105 | ||
|
Zakorzenienie
|
[quote=agnieszka1970;28185 50]
Cytat:
oczywiscie mozna sie przejechac na takich "okazjach", chociaz kupowalam juz naprawde wielokrotnie i tylko raz zdazylo mi sie dostac podrobe, jesli sprzedawca zapewnial, ze to oryginal (oczywiscie jesli nie zapewnia, to nie kupuje, o nie!). Oczywiscie napisze, jak tylko sie u mnie zjawi (mam nadizeje, ze ta sie jednak zjawi i to dosc szybko, bo napisalam, ze zalezy mi na czasie). Ta sprzedajaca to zupelnie inna bajka, bardzo sympatyczna, od razu odpowiedziala na moje zapytania. No mam nadzieje, ze bedzie ok ![]() Cytat:
moze i na tym trace, ale trudno, nie potrafie postepowac tak bezczelnie I dziekuje moze jeszcze i na tym zarobie
|
||
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Lalesiu gratuluję
Ty to potrafisz wyszukiwać perełki. Ściskam kciuki żebyś jak najszybciej miała dwie Euphorie
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
wąchałam Euphorię ostatnio i nie powiem ,że to jest nieciekawy zapach- jest ładny, słodki i trwały- ale nie mój. za to ma piękny flakon
Lalesiu mam nadzieję,że tym razem otrzymasz flakonik szybko i bezproblemowo.trzymam kciuki.
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Wyglada na to, ze stalam sie szczesliwa posiadaczka 2 Euphorii
Teraz mi troche glupio, ze tak napadlam na ta sprzedajaca, ale przeciez nie musiala milczec, podawac falszywego numeru telefonu i zbywac mnei jakimis polslowkami, nie mam racji? Dostalam dzisiaj ostatecznie od niej maila o bardzo sympatycznej tresci: "Czy pani zle sie czuje. Nasyła Pani na mnie allegro. paczka wyszla 26 do pani Ewy Wozniakowskiej na Uzdrowiskowa 7." i az mi galy wyszly w ogole jaka bezczelnosc, az mi sie nieprzyjemnie zrobilo Moze niepotrzebnie odpisalam jej przed chwila w podobnym stylu jednak dodalam, ze mimo wszystko dziekuje za transakcje, bo w koncu warunkow umowy dotrzymala o 18 pojade po paczuszke i zobacze, czy aby na pewno wszystko jest w porzadku. Jak myslicie, jaki ja mam jej komentarz wystawic? Dziekuje wszystkim, ktorzy trzymali kciuki za moja Euphorie i wspierali mnie w tych nerwowych chwilach |
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A komentarz... myślę, że to zależy od tego, czy woda, którą otrzymasz będzie oryginalna
|
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coprawda aukcje wygralam w poprzedni piatek, wiec dokladnie tydzien od pierwszego maila. mysle, ze rozumiesz jak to jest, kiedy placisz za cos, sprzedawca mowi, ze wyslal we wtorek z samego rana priorytetem a w sobote jeszcze nic nie przychodzi to by mnie nawet tak jeszcze nie zaniepokoilo jak fakt, ze numer telefonu, ktory podala, byl niewlasciwi i odzywal sie jakis facet, ktory nie mial pojecia o co w ogole chodzi a babka na 10 maili z mojej strony proszacych o scan dowodu nadania napisala, ze "na pewno zostala nadana" iiii na tym koniec Do Allegro napisalam w zasadzie tylko z pytaniem, czy w razie utraty paczki przez poczte sprzedajaca ma obowiazek zwrocic mi pieniadze, na co odpowiedzi oczywiscie nadal nie dostalam ![]() Generalnie nie ma co rozpamietywac, moze sie troche wyglupilam, ale mialam ogolnie straszny tydzien i mi juz pod koniec nerwy puscily, jak sie wszystkie sprawy skumulowaly
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Lalesiu ciesze się ogromnie,że wszystko skończyło się pomyślnie. a co do komentarza zgadzam się z Homykiem - w zależności czy to jest oryginał czy nie.
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha,
to jest najlepszy tekst na posumowanie całej nerowowej sytuacji. ![]() Cytat:
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
I cala sprawa zaczyna sie od poczatku
Przyslala mi ordynarna podrobe z przezroczystym plynem w srodku (chyba mam racje, ze Euphoria ma fioletowy plyn?), smierdzi na kilometr, ale na szczescie tylko 5min i na dodatek zwyklym listem nie-poleconym i nie priorytetem o wartosci 1.30zl w zwyklej!, niebabelkowej kopercie i bez najmniejszego zabezpieczenia, za ktory zaplacilam 8zl (koszty przesylki paczki priorytetowej, swoja droga zawyzonej o 1.50zl, ale juz niech bedzie, o to bym sie nie klucila), list zostal rozwalony w transporcie i dostalam naklejke (przesylka uszkodzona, 2 podpisy). Napisalam temu babsztylowi, co o tym wszystkim sadze, przedstawilam jej dokladne zarzuty z mojej strony po czym powiedzialam, ze jak jutro pieniadze nie znajda sie z powrotem na moim koncie, to zglaszam sprawe na policje! Czekam teraz na laskawy odzew z jej strony i mam nadzieje, ze nie bedzie mi wciskac kitu, ze dostalam oryginal a chce zwrocic jej podrobke (podobno niektorzy sprzedawcy posuwaja sie nawet do czegos takiego ). Normalnie rozszarpalabym ja golymi rekami i powyrywala wszystkie kudly z jej tepego lba Nie wiem szczerze mowiac, czy przypadkiem Euphorii nie podmienili na poczcie, ale za przeproszeniem, gowno mnie to obchodzi, jesli babka wysyla perfumy listem za 1.30zl Jednak sadze, ze zwyczajnie probuje mnie orznac, ale tak latwo sie nie dam, bede walczyc do upadlego
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jenak nic nie pisałam, bo łudziłam się, że trafiła szczęśliwie w owe perfumy i będą jak najbardziej w porządku. Poza tym nie chciałam CI psuć euforycznego nastroju. ![]() Na pewno babie nalezy się opieprz za to, że wysłała perfumy zwykłym listem, w zwykłej kopercie, zwłaszcza, że za przesyłkę zapłaciłaś aż 8,oo zł, gdzie koszt paczki wynosi tylko 6,5o zł. Niby róznica niewielka, ale Sprzedawcy na allegro stali się nadwyraz łapczywi. Euphoria ma kolor lekko lawendowo-fioletowy. Wiem, bo miałam próbkę, w której był wyraźnie "zaznaczony" kolor perfum. Poza tym kojarzę klimat, że baba się zarzekała, że sprzedaję CI oryginalne perfumy i jak coś będzie z nimi nie tak, to CI odda kasę. Nie mylę się, były takie ustalenia przy okazji zakupu tych perfum? więc podstawę już masz. ![]() Na koniec mogę CI życzyć powodzenia w walce z oszutem i odzyskania pieniędzy oraz więcej ostrożności-przyda się. Walcz o swoje.
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, czy zaporzyczyla skads to zdjecie, nie wnikam, mam to w nosie interesuje mnie, ze dostalam podrobe i ze umawialam sie na zwrot kasy w razie czego, do czego masz Pomadko jak najbardziej racje A oto co i w czym dostalam chociaz nie wiem, co to jest ta naklejka "R" i numer na kopercie, takie chyba przyklejaja na polecone ale z kolei polecony za 1.30z
|
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
R to inaczej List Polecony. W gwarze pocztowej "R-erki" to są inaczej "znaczki" na listy polecone, takie jak Ty masz przyklejone na koperte. 1.30 to jest opłata za zwykły list w znaczkach pocztowych, czyli prawidłowo A ta Euphoria to jest jakiś odbarwiony bledzioch. Dziwna...Tak powinna wyglądać prawdziwa CK E. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=131159084
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak pisala, ze wyslala priorytet na 100%, a priorytet to to nie jest a poza tym miala byc paczka, wiec paczka to to tym bardziej nie jest ![]() A ta "euphoria" dziwna, bo najzwyklejsza w swiecie podroba mam nadzieje, ze jednak kase odzyskam, chociaz ta nadzieje coraz bardziej trace... na policji raczej tez bym takiej sprawy nie wygrala...
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
Wtajemniczenie
|
Lalesiu, mam Euphorię w domu i z całą pewnością mogę stwierdzić, że ten płyn, który dostałaś, nie jest oryginałem
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Lalesiu
Mam nadzieję, że odzyskasz pieniądze |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.

) Juz sie tak wkurzylam, bo czuje, ze coraz bardziej trace szance czy na otrzymanie przedmiotu, czy na odzyskanie kasy
kupowalam u babki o nicku sija3. Miala 4 pozytywy, to nie za duzo, ale zadnego negatywu i 2 pozytywy dotyczace sprzedazy. Napisalam juz maila do zarzadu Allegro, ale nie wiem, czy oni maja uprawnienia, zeby cokolwiek w tym kierunku uczynic 

przepraszam najmocniej za blad, juz poprawiam w poprzednim poscie.

), moze uda mi sie do niej dobic.

jak zapolujesz to koniecznie zdaj relacje, a z ciekawości to sama teraz pójdę zerknąć na aukcje Euphorii.

i na tym koniec
. Wiesz co lalesiu, ja myślę, że ona wysłała może wczoraj tę wodę... i dlatego się nie odzywała. No nic musisz niestety jeszcze poczekać.
I dziekuje
Ty to potrafisz wyszukiwać perełki. Ściskam kciuki żebyś jak najszybciej miała dwie Euphorie 
więc podstawę już masz.