![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kobiety – ich aseksualne cechy i zachowania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
1. Wygląd zewnętrzny
Fizyczne: - otyłość - anoreksja - brzydki kształt piersi, nie dopasowane do firgury (to wyłącznie kwestia kształtu bo zarówno zanikowe A jak i wielgaśne H mogą być ładne i seksowne przy odpowiedniej posturze) ale to akurat nie takie ważne - niechęć do depilacji i zachowania higieny ![]() Ubiór/kosmetyki: - bluzka wsadzona w naciągniętą powyżej pasa spódnicę! była taka moda niedawno - przesadny makijaż - mdło-słodkie perfumy - conversy - tatuaż na kości ogonowej i ogólnie duże i/lub rzucające się w oko tatuaże - fryzura "na cebule" jako fryzura na co dzień - szpilki, elegancka sukienka i stylowa biżuteria są ok ale nie codziennie i nie na byle zakupach :/ 2. Cechy charakteru - księżniczkowatość i brak dystansu do siebie, bycie wielką panią - brak własnego zdania i poglądów - lewicowość - skrajna prawicowość - przesadna religijność - głupota - to co już raz było wspomniane - traktowanie mężczyzn jak towar - rozwiązłość seksualna - muszę dopisać bo zapomniałem o najważniejszym ![]() ![]() Edytowane przez af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7 Czas edycji: 2014-05-03 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
-przepocone ubrania
-tłuste włosy -obgryzione paznokcie -widoczne zaniedbanie w kwestii wagi ciała Co do cech charakteru, nie wypowiadam się, nie jestem z kobietą w związku. Jeszcze jest to, czego staram się nie robić przy moim facecie (z w/w względów) -maseczki -depilacja -pedicure, szorowanie pięt tarką ![]() Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2014-05-03 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
BAN stały
|
Odpychają od kobiet takie cechy jak:
Wygląd: -gruba -niesymetryczna twarz -bardzo krzywe zęby -ogólne niezadbanie -chodzenie w ciuchach a'la dziwka lub zakonnica -męska figura Zachowanie: -szeroko pojęta wulgarność (przeklinanie, głośność, ostre picie) -puszczalstwo oraz seks jako karta przetargowa -głupota -przesadne zgrywanie słodkiej idiotki -przekonanie, że ona jest damą i ma tylko leżeć i patrzeć, a facet ma robić za nią wszystko Chyba tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Wygląd:
-poobdzierany lakier na paznokciach,strasznie mnie to obrzydza,zwłaszcza czarny -bardzo krótkie włosy -brak własnego stylu ubierania -otyłość + noszenie leginsów,zwłaszcza w panterkę,zawsze się wtedy zastanawiam co autor miał na myśli ![]() -noszenie dużej ilości biżuterii -platynowe włosy -domalowane brwi,odrysowane od szklanki ![]() -sztuczna opalenizna i tipsy,ohyda. -zniszczone,przesuszone włosy -spodnie alladyny -bardzo duży biust -szerokie bary -grube ramiona Zachowanie: - niewierność,robienie facetów w konia,wykorzystywanie ich,do tego chwalenie się tym,wyzwolenie seksualne,opowiadanie ludziom o swoich podbojach ![]() -krzykliwość,ciągłe próby zwrócenia na siebie uwagi -mania wyższości,traktowanie innych z góry -mała wiedza o świecie,brak tematów do rozmów poza kosmetykami i gwiazdami z pudelka -wyniosłość -brak poczucia humoru -ciągła powaga
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end. The cost of not following your heart is spending the rest of your life wishing you had. ![]() Bieganie i ćwiczenia moją nową miłością.
Książki przeczytane od 07.2014: 40 Edytowane przez Olvnia Czas edycji: 2014-05-03 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Just sayin' ![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Zielona Driada
|
Wygląd:
-krótkie włosy (nieliczne kobiety dobrze wygladają w takiej fryzurze); -zaniedbane włosy (rozczochrane, nieumyte, nadmiar kosmetyków do stylizacji); -nienaturalne brwi (źle wydepilowane, domalowane w widoczny sposób); -make up w stylu pani lekkich obyczajów; -zaniedbane dłonie; -zbyt duże lub zbyt ciasne ubranie ( w obu przypadkach wpływa niekorzystnie); -o higienie nawet nie wspomnę bo się rozumie samo przez się... -nadmierne owłosienie; Zachowanie: -brak własnych zainteresowań; -wulgarność; -poza w stylu "słodka idiotka"; -brak godności własnej w obcowaniu z facetami; -ciągłe narzekanie; -przewlekły brak uśmiechu na twarzy; -poprawianie sobie humoru obrzucaniem błotem innych; -brak umiejętności słuchania; -brak dystansu do siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
BAN stały
|
Już 4-ta strona, a prawie same kobiety się wypowiedziały
![]() W większości wypisałyście już te najważniejsze rzeczy, toteż nie będę się powtarzał z oczywistymi oczywistościami jak ubiór metala/świętoszki, brud/smród, otyłość, etc. Postaram się wypisać bardziej oryginalne. Część z tego już pisałem w innym podobnym temacie "Mężczyzna a jego pasja" https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=71 ---==[ I Wygląd ]==--- 1. Wzrost Poniżej 170 cm - samemu mając 190 cm po prostu technicznie nie jestem w stanie zaakceptować niższej - tak 175-180 cm to jest dla mnie absolutny ideał, ale 175+ jest reprezentowane przez może 15-16% populacji. Przedział 170-185 cm to ok. 38% populacji, ale 175-185 to już tylko 15%. Taka ciekawostka ![]() Ponadto postawa ciała - wysoka i przygarbiona = ![]() 2. Barwa głosu Mało kto na to zwraca uwagę, a ja zacząłem po tym, jak poznałem koleżankę o wręcz zniewalającym, ultra kobiecym głosie - rozmowa z nią przez telefon, a szczególnie na żywo zawsze była przyjemnością. Dziewczyna posiadająca męski głos lub jakiś a'la posłanka Senyszyn, tudzież zbyt piskliwy = not for me 3. Włosy a) kolor - blondynka odpada (to moja indywidualna preferencja, uwielbiam ciemnobrązowe włosy i czarne, ale umiarkowanie czarne, a nie jak smoła), blond i tzw. "mysi" już nie - wolałbym już przefarbowane b) krótkie włosy lub jakieś ogólnie niezadbane (lubię proste, opadające po ramiona, efekt świecących włosów bardzo mi się podoba). Także włosy spięte w kucyk (po ang. ładnie to się nazywa "ponytail") też są super. 4. Budowa ciała Ogólnie wiadomo, że zgrabna, etc. - ale niekoniecznie idealnie szczupła. Bardzo lubię, gdy dziewczyna jest ogólnie normalna, ale jakby to powiedzieć...jest po prostu większa. Ani gruba ani z nadwagą, ale trochę większa, szersza - większy % tkanki tłuszczowej. W oczywisty sposób wiąże się to z większym, kształtnym tyłkiem i piersiami także ![]() 5. Skóra Doceniam zadbaną skórę. Zniszczona solarką jest nieatrakcyjna. Wolę ciemniejsze karnacje. Biała jak ściana nie jest atrakcyjna dla mnie. 6. Oczy Uwielbiam jak najciemniejsze, w połączeniu z ciemnymi włosami i ciemniejszą karnacją to już jest super. Ale to tak w teorii, bo jest cała masa innych pięknych dziewcząt posiadających również bardzo ładne oczęta ![]() 7. Ubiór Wygląd a'la chłopczyca tudzież wyraźne reprezentowanie którejś z subkultur nie podoba mi się. Buty typu tenisówki (to są te conversy?) też nie. Spodnie alladyny fuj. Elegancki ubiór, ubrania dopasowane do sylwetki, ładne paski, spodnie w kolorze piaskowym, gustowne dodatki typu ładny szalik - esencja kobiecości ![]() _________________________ _____ ---==[ II Charakter ]==--- 1. Zarozumiała, wyniosła, wyrachowana, "z zadartym nosem", zachowanie typu "a co to ja tego nie zrobię? sam nie potrafisz tego zrobić, o jeeeny!" - Nienawidzę ponad wszystko takiego charakteru. 2. Postuje co 5 min na fb co właśnie robi, co je i co robi jej kot. Jakby kogoś to interesowało. 3. Nieumiejąca poprawnie pisać i się wysławiać. Jak widzę "nom" to mnie dopada furia. Wulgaryzmy w kobiecych ustach plugawią je niemiłosiernie - także wspomnianą przeze mnie już koleżankę obdarzoną zmysłowym głosem. 4. Taka, której zainteresowania ograniczają się filmów, seriali i meczów. Interesująca się jakimiś pierdołami pokroju Warsaw shore, pudelkami, etc. Chętnie widziałbym podstawy znajomości motoryzacji, ale z tym z tego co widzę to jest lepiej u dziewczyn jak u chłopaków (eh, co to się porobiło teraz z facetami). 5. Fonoholik (neologizm w słowniku!) -czyli lata 90% czasu ze smartfonem w dłoniach. Nawet na spotkaniu ze znajomymi w pubie czy gdzieś cały czas coś pisze, gra w coś. Co prawda sam nie posiadam smartfona, ale są tacy, którzy posiadają i umieją korzystać z niego rozsądnie. Oprócz tego bardzo pociągają mnie: - znajomość języków, np. gdy dziewczyna zna dobrze angielski i ma do tego dobry akcent Bardzo imponuje mi też zaradność życiowa - pracuje, kształci się, myśli przyszłościowo, ma mądre plany. Edytowane przez topdong Czas edycji: 2014-05-03 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |||||
BAN stały
|
Znowu o lodach
coffee Cytat:
Cytat:
ananasova Cytat:
Kobieta + kubeł lodów na raz = aseksualność Proste równanie arytmetyczne ^ Cytat:
Lina9213 Cytat:
Edytowane przez Gruby Grubass Czas edycji: 2014-05-03 o 19:26 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a jak zje to wiadro lodów bo ma ochotę a nie żeby sobie ulżyć? to będzie aseksualne czy nie? wybacz że pytam tak ciągle o te lody ale ciekawi mnie ten przykład, serio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
and cigarettes
|
Ja kumam!
Aseksualne jedzenie lodów: ![]() Seksualne jedzenie lodów: ![]() ![]() O to chodzi z tymi lodami? Ananasova - wkręciłaś mnie w tę rozkminę "dlaczego akurat lody". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
A ja kiedyś widziałam dziewczynę,która jadła seksownie lody z pudełka ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
![]() Opowiadanie jaka to ja jestem nieszczęśliwa obcym prawie że ludziom,a na koniec dodanie "czemu mi doradzasz,przecież prawie się nie znamy" Ostatnio non stop prześladuje mnie dziewczyna,która jest połączeniem tych dwóch punktów ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#105 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
BAN stały
|
ananasova, spoko, nie mam nic przeciwko, pytaj o co chcesz.
Wiesz, ja odpowiadam raczej w sposób żartobliwy, nie trzeba tego wszystkiego traktować poważnie. Czy może zjeść kubeł, bo ma ochotę? Może zjeść z obojętnie jakiego powodu, ale chyba lepiej, żeby facet tego nie widział. Serio. Może się chłop wystraszyć, że jego mała sikoreczka jest w stanie za jednym razem przyswoić tyle kalorii, tyle pożywienia. Poza tym myślę, że nie wpłynęło by to dobrze na Twój brzuszek. 1 litr na raz to za dużo, musiałabyś to odchorować. Oczywiście nie jest to jakoś bardzo aseksualne, to był żart. Chce zjeść, niech sobie zje. Faktem jest jednak, że faceci nie lubią oglądać dziewczyn, które zbyt dużo jedzą. Wyobraź sobie laskę z pętem kiełbachy... Kiedyś czytałem taką książkę, nie znam tytułu, autora ani też okresu, z jakiego pochodziła, ale kwestia jedzenia przez kobiety opisana była w mniej więcej taki sposób: Kobiety nie powinny spożywać znacznych ilości pokarmu w towarzystwie, najlepiej gdyby w ogóle tego nie robiły. Jeśli już muszą, to ich porcje winny być możliwie małe, a spożywać powinny posiłek długo i z niechęcią, zupełnie jakby jedzenie nie było im potrzebne do życia. Dozwolone, a nawet pożądane jest, gdy dama po prostu nie skonsumuje do końca potrawy. Źle odbierane nadmierne spożywanie przez kobiety. Na oczach mężczyzn panie najlepiej, gdyby nie jadły, w towarzystwie dozwolone jest co najwyżej spożywanie trunków, a i to w niewielkiej ilości. Miejscem, w którym kobieta może jeść, jest kuchnia. Tutaj nie zauważona przez nikogo może wreszcie zaspokoić choć w części swoje potrzeby. Mnie to wygląda co najmniej na jakiś XIX wiek, ale zauważ, że niektóre damulki postępują tak do dziś. Wezmą sobie na talerzyk mało co, a i tak nie zjedzą tylko rozgrzebią. Tak tylko o tym wspomniałem, może się zainteresujesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale w pierwszym przypadku to jest zwyczajne niekulturalne jedzenie, tu jej leci, tu się nie mieści jednego nie zje, drugie wpycha ![]() ![]() ![]() ![]() skojarzyło mi się: scena z filmu Nigdy w życiu - wchodzi Judyta (Stenka) do gabinetu naczelnego, w gabinecie siedzi Adam (Żmijewski) a Stenka wypala: zaintrygował mnie pan tą łechtaczką ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() litr to nie jest dużo, naprawdę, ja np. jem normalnie, regularnie, szczupła sylwetka i powiem Ci że podczas upału litr lodów można zjeść spokojnie w ciągu dnia, na mój brzuszek wcale by to źle nie wpłynęło ![]() poza tym, zdecyduj: czy chodzi Ci o wielki kubeł lodów na raz czy ściślej że kobieta ogólnie dużo je, a facet nie chce widzieć że ona dużo je bo to takie aseksualne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Ekspert ds. fantastyki
|
Nieodpowiedzialna - jeśli na pytanie nie ma odpowiedzi, chodzi o twarze dysmorficzne, jak na przykład w zespole Silvera-Russela ;p bardzo ciekawie się czyta, jako kobieta bi z częścią się kompletnie nie zgadzam, a serce pęka mi kiedy czytam o krótkich włosach ;(
Wspomniany wzrost - megaMEGA seksowne są kobiety bardzo wysokie, oczywiście jeśli się nie garbią. Niskie dziewczęta raczej mnie odpychają, chyba że są wyjątkowo zgrabne i umieją chodzić na szpilkach Aseksualnym jest dla mnie kiedy kobieta blondynka, a przynajmniej o brwiach w kolorze blond farbuje włosy na jakiś ciemniejszy kolor i zostawia brwi bez henny albo nie "poprawia" brwi kredką/linerem, twarz jest zupełnie bez wyrazu Charakter - przewidywalny. Nie ma nic gorszego niż kobieta, której wypowiedź da się ekstrapolować z pięciominutowym wyprzedzeniem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A i mój TŻ jakoś nie jest entuzjastą tego pomysłu. Fakt, długie loki są fajne, ale: 1. Roboty z tym niewspółmiernie dużo w porównaniu do frajdy. 2. Niszczą mi się na laboratoriach strasznie, aż żal patrzeć, jaką mam szopę po każdej chemii. 3. Lepiej czułam się w krótkich. I bądź tu mądra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jeżeli naprawdę tak uważasz to Ci powiem że jesteś wyjątkiem, bo praktycznie większość facetów uważa że to fajne, naturalne i seksowne kiedy kobieta umie zjeść normalny posiłek bez marudzenia, wybrzydzania, gmerania w talerzu, narzekania że to za tłuste, że za dużo, że na pewno od tego przytyje... nie raz słyszałam jak faceci mówią że fajnie jak dziewczyna je jak człowiek a nie, zamawia kolejny raz sałatę bo przytyje... serio, wiele razy się z tym spotkałam, częściej słyszałam jak faceci narzekają że kobiety nie jedzą normalnie tylko woda i sałata i to nie jest fajne, raczej infantylne i dziecinne... więc dlatego mnie tak dziwi Twój pogląd, a w sumie to jestem w szoku. niby zwykłe lody a jaki ciekawy temat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757583 Mi zawsze wpajano,że rozgrzebywanie jedzenia po talerzu nie przystoi damie. Jeśli pani domu nałożyła jedzenie to wypada je zjeść,ponieważ inne zachowanie będzie wskazywało na to,że potrawa jest niesmaczna. Czyli rozumiem,że mężczyzna może jeść wszystko przy ludziach,a kobieta nie? Sprytnie załatwiasz kwestię wychodzenia do restauracji. Jeśli chodzi o kwestię kiełbasy to należy ją jeść tak jak tą ze święconki-pokrojoną. ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- [1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;46288263]uznasz mnie może za czepialską ![]() jeżeli naprawdę tak uważasz to Ci powiem że jesteś wyjątkiem, bo praktycznie większość facetów uważa że to fajne, naturalne i seksowne kiedy kobieta umie zjeść normalny posiłek bez marudzenia, wybrzydzania, gmerania w talerzu, narzekania że to za tłuste, że za dużo, że na pewno od tego przytyje... nie raz słyszałam jak faceci mówią że fajnie jak dziewczyna je jak człowiek a nie, zamawia kolejny raz sałatę bo przytyje... serio, wiele razy się z tym spotkałam, częściej słyszałam jak faceci narzekają że kobiety nie jedzą normalnie tylko woda i sałata i to nie jest fajne, raczej infantylne i dziecinne... więc dlatego mnie tak dziwi Twój pogląd, a w sumie to jestem w szoku. niby zwykłe lody a jaki ciekawy temat ![]() No właśnie ![]() Ta sałata i woda jest o wiele bardziej odstraszająca niż kiełbasa.
![]() |
![]() |
#117 |
Konto usunięte
|
[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;46288263]uznasz mnie może za czepialską
![]() jeżeli naprawdę tak uważasz to Ci powiem że jesteś wyjątkiem, bo praktycznie większość facetów uważa że to fajne, naturalne i seksowne kiedy kobieta umie zjeść normalny posiłek bez marudzenia, wybrzydzania, gmerania w talerzu, narzekania że to za tłuste, że za dużo, że na pewno od tego przytyje... nie raz słyszałam jak faceci mówią że fajnie jak dziewczyna je jak człowiek a nie, zamawia kolejny raz sałatę bo przytyje... serio, wiele razy się z tym spotkałam, częściej słyszałam jak faceci narzekają że kobiety nie jedzą normalnie tylko woda i sałata i to nie jest fajne, raczej infantylne i dziecinne... więc dlatego mnie tak dziwi Twój pogląd, a w sumie to jestem w szoku. niby zwykłe lody a jaki ciekawy temat ![]() ![]() ![]() Tym właśnie zaskarbiłam sobie akceptację kumpli chłopaka- "Bo Ty D. taką fajną tą dziewczynę masz, i pizzę z nami zje jak człowiek, i browarka chlapnie, a nie jak ta O, znowu nic nie pasowało... Taki wieczór miał być przyjemny, a tu zaraz człowieka ch*j na to jej marudzenie strzela" Ja jeść lubię. To co, mam udawać, że mnie jedzenie parzy bo... bo co w sumie? Chociaż nie, mnie to nie dotyczy- nie jestem żadną sikoreczką, raczej kawał baby co i szpilek nosić nie musi, i ma na czym siedzieć. Co za komfort ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Obie są niesymetryczne,bo wszystkie są. Ale w przypadku wstawionych zdjęć różnica nie polega na brzydocie,tylko na tym,że Ashely jest ładna,a ta druga kobieta nie.
![]() |
#119 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
pętko kiełbasy? kroisz w plasterki i tyle; też słyszałam że woda, sałata i wszystko co light odstrasza... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wierzę na słowo, że noszenie szpilek jest niewygodne, ale co jakiś czas chyba można je założyć po to, żeby zrobić przyjemność swojemu mężczyźnie (albo kolegom z pracy ![]() ![]() Jak by co to można wziąć lekcję od specjalistki: http://www.youtube.com/watch?v=U5H08EM_pBk Edytowane przez pankasztan Czas edycji: 2014-05-03 o 20:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.