Woodstock - wasze zdanie - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-11, 20:25   #91
tworazka
Zakorzenienie

Dot.: Woodstock - wasze zdanie

Cytat:
Napisane przez Lil_83 Pokaż wiadomość
Ja nigdy niczego nie zdemolowałam i szczerze mówiąc nie widziałam jak ktoś coś demolował w pociągu, którym jechałam (kiedyś ktoś urwał śmietniczkę, ale nie specjalnie, po prostu próbowali upchnąć śmieci). Poza tym chyba nie mówisz poważnie, porównując tłum w pociągach na wakacje a w woodstockowych. W tych drugich człowiek siedzi na człowieku - o ile ma w ogóle gdzie usiąść, o dotarciu do kibla to ci ze środka wagonu mogą sobie zwykle pomarzyć. Oczywiście też jestem przeciwna demolowaniu czegokolwiek, ale PKP samo się czasami o to prosi, sprzedając na pociąg tyle biletów, a nie podstawiając np. więcej składów. W końcu ludzie płacą za bilety. Poza tym często podstawiają składy, które już nie są w najlepszej kondycji.

Masz troche racji... pkp zamiast wyslac duzo wagonow cwaniakuje, ale jak tyle ludzi sie upycha co rok, to chyba wiadomo, ze sa inne srodki transportu. Scisk nie upowaznia do sikania na srodek wagonu.
Z reszta jak widze przepchany wagon to nie wsiadam, ale jakbym sie miala spoznic na ulubionego wykonawce? W sumie nic nie usprawiedliwia wandali, czy to sunrise czy woodstock... A po tym drugim to masakra w pociagu, gorzej niz po "pigularzach"
Stary 2014-08-11, 21:59   #92
Lil_83
Raczkowanie

Nie interesuję się tym festiwalem, wiec nie wiem, jak wyglądają i jak są zatłoczone pociągi w tamtym kierunku. Z tego, co wyczytałam w Wikipedii jest tam ok. 70 tys, więc zapewne jeździ pociągami znacznie mniej. Ale jak mówię - nie wiem, nie wypowiadam się.

Jakoś jednak nie wyobrażam sobie, żeby ktoś z Woodstokowiczów demolował pociąg specjalnie. Zaraz podniosły by się głosy sprzeciwu. Możesz wierzyć lub nie, większość ludzi tam jeżdżących reaguje na agresję.

A co do sikania na środek podłogi - nie spotkałam się, zresztą zwykle nie ma w tych pociągach "środka podłogi", wszędzie siedzą ludzie. Owszem, często (w tym roku również), w drzwi jest wsadzona plastikowa butelka i faceci sikają przez uchylone drzwi, ale skoro nie ma dojścia do kibla to muszą sobie radzić. Tym bardziej, że często spędzają wiele godzin w podróży. Dziewczyny mają już gorzej, muszą się jakoś dopchać.

Edytowane przez Lil_83
Czas edycji: 2014-08-11 o 22:14
Lil_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 22:50   #93
tworazka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie interesuję się tym festiwalem, wiec nie wiem, jak wyglądają i jak są zatłoczone pociągi w tamtym kierunku. Z tego, co wyczytałam w Wikipedii jest tam ok. 70 tys, więc zapewne jeździ pociągami znacznie mniej. Ale jak mówię - nie wiem, nie wypowiadam się.

Jakoś jednak nie wyobrażam sobie, żeby ktoś z Woodstokowiczów demolował pociąg specjalnie. Zaraz podniosły by się głosy sprzeciwu. Możesz wierzyć lub nie, większość ludzi tam jeżdżących reaguje na agresję.

A co do sikania na środek podłogi - nie spotkałam się, zresztą zwykle nie ma w tych pociągach "środka podłogi", wszędzie siedzą ludzie. Owszem, często (w tym roku również), w drzwi jest wsadzona plastikowa butelka i faceci sikają przez uchylone drzwi, ale skoro nie ma dojścia do kibla to muszą sobie radzić. Tym bardziej, że często spędzają wiele godzin w podróży. Dziewczyny mają już gorzej, muszą się jakoś dopchać.
ja tez to rozumiem, sama fizjologia ale po co wszystko demolowac.... no nie wiem, moze znajomy chcial wsiac, wielki zatlok przy drzwiach to szybe wytlukli, dziewczyna nie chce usiasc na desce to wyklada papierem i zapycha....

Duzo slyszalam, nawet z tego roku sa zdjecia gdzie kopuluja na srodku, prosza o kilka zl itd.

Ja przedstawilam swoje skrajne poglady, Ty swoje racje, a i tak uwazam, ze wysrodkowane sa okropne.
Stary 2014-08-11, 23:08   #94
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Rly, nie wyobrazasz sobie, ze na kilkaset tys ludzi, w tym przynajmniej znaczaca czesc pod takim czy innym wplywem, nie znajdzie sie ktos taki ? To powiedzialbym, ze masz slaba wyobraznie
Jak juz wczesniej pisalem, nie bywam, nie uogolniam, ale zdziwko nieco ze ktokolwiek kto byl na jakims wiekszym festiwalu sobie nie wyobraza A czy proporcje sa takie czy siakie to sie nie wypowiem.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 23:09   #95
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
Duzo slyszalam, nawet z tego roku sa zdjecia gdzie kopuluja na srodku, prosza o kilka zl itd.
tak jak pisałem, to nie jest nic nowego na festiwalach biletowanych jest to samo jeśli chodzi o pola namiotowe, a wiem bo byłem i widziałem

ostatnio dobra dyskusja była w Czwórce na temat festiwali i tam padły mądre słowa czyli że Woodstock przez to że jest darmowy ściągą do siebie jednak ludzi różnych i normalnych i tych nienormalnych, a że są tam takie tłumy to niestety ale nie da się przypilnować każdego żeby nie pieprzył się gdzie popadnie.

ja wolę mimo wszystko festiwale płatne, bo jednak cena robi selekcję na dzień dobry, do tego rodzaj muzyki prezentowany na festiwalu odrzuca ludzi a to też robi dodatkową selekcję.
ale jednak atmosfera Woodstocku to jest coś co nie występuje na innych festiwalach.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 23:19   #96
Lil_83
Raczkowanie

Wyrak, a czytać ze zrozumieniem potrafisz, czy klapki masz na oczach? Napisałam, że zaraz ktoś pewnie chciałby tego kto demoluje powstrzymać. Owszem, debile znajdą się wszędzie, ale woodstokowicze reagują na agresję.

Poza tym nie rozumiem, po co ktoś ze skrajnymi poglądami, kto nie był na Woodstocku się tu wypowiada. Przecież ten temat was nie dotyczy.
Stary 2014-08-11, 23:31   #97
Moskit0
Rozeznanie

Wracając do tematu rozliczenia i finansowania Woodstocku:

Cytat:
1. Przychody z działalności statutowej

składają się na nie wpłaty od darczyńców w ramach :

a) Przychody z XVII finału z wpłat pieniężnych : 42.191.283,90
b) Przychody z darowizn rzeczowych i celowych : 7.841.055,69
I jeszcze raz:

Cytat:
Koszty organizacji Przystanku Woodstock i częściowo Finału - tak jak koszty działalności administracyjnej – również nie są pokrywane ze środków pochodzących z Finału, ale z darowizn celowych oraz wpłat sponsorów, o których Fundacja każdorazowo zabiega.
Gdyby fundacja ruszyła choć złotówkę ze styczniowej zbiórki to już dawno by poszli z torbami. WOŚP to chyba najczęściej i najdokładniej kontrolowana fundacja, nigdy nie zdarzyło się, żeby coś było nie tak. Co roku są dokładnie sprawdzani, inaczej WOŚP by nie dostał pozwolenia na zbiórkę pieniędzy.

Też byłam na płatnych festiwalach, zdecydowanie wolę PW. Właśnie ze względu na selekcję publiczności na płatnych festach jest inna atmosfera, nie ma takiej otwartości i przyjaźni. Ale co kto lubi..
Co do pociągów - od kilku lat nimi już nie jeżdżę, ale kiedy jeździłam, to nigdy nie jechałam czy nie wracałam zdemolowanym pociągiem. Jedyne co się zdarzało, to pociągnięcie za hamulec bezpieczeństwa, bo komuś czapka przez okno wypadła Kiedy wraca się z Woodstocku, to ludzie są już za bardzo zmęczeni, żeby demolować. W powrotnych pociągach z Kostrzyna spokojnie z 95% podróżujących przesypia całą drogę.

Edytowane przez Moskit0
Czas edycji: 2014-08-11 o 23:36
Moskit0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 23:49   #98
tworazka
Zakorzenienie

Cytat:
Wyrak, a czytać ze zrozumieniem potrafisz, czy klapki masz na oczach? Napisałam, że zaraz ktoś pewnie chciałby tego kto demoluje powstrzymać. Owszem, debile znajdą się wszędzie, ale woodstokowicze reagują na agresję.

Poza tym nie rozumiem, po co ktoś ze skrajnymi poglądami, kto nie był na Woodstocku się tu wypowiada. Przecież ten temat was nie dotyczy.
tak jak napisalam, nie musze byc na drugiej wojnie swiatowej, zeby z zaszlyszanych informacji wyrazic swoje zdanie

Dalej juz pisze ogolnie, nie odpowiadam na Twojego posta.

Prezerwatywy z helikoptera (czegokolwiek latajacego jak dla mnie) nie sa zrzucane chyba z nudow?

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

dodam tez, ze wole zaplacic za wstep gdzie od razu odbywa sie pierwsza selekcja
Stary 2014-08-11, 23:58   #99
Lil_83
Raczkowanie

To tak, jakbym się wypowiadała na temat pielgrzymek, mimo że na nich nie byłam. A słyszałam niejedno. No ale ok.

A o prezerwatywach z helikoptera nie słyszałam. Wiem, że chyba na pasażu kiedyś rozdawali i była to akcja promocyjna producenta, ale z helikoptera?

Jak jakaś woodstokowiczka była świadkiem, to niech potwierdzi, bo po wpisaniu w google nic takiego nie znalazłam. Skąd masz takie informacje?

Edytowane przez Lil_83
Czas edycji: 2014-08-12 o 00:08
Stary 2014-08-12, 00:00   #100
Moskit0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tworazka

Prezerwatywy z helikoptera (czegokolwiek latajacego jak dla mnie) nie sa zrzucane chyba z nudow?
Kiedy na Woodstocku były zrzucane gumki? Chyba że chodzi Ci o oryginalny Woodstock 1969

Nie mówię, że ich wcale nie było, bo były, w namiotach kilku NGOsów.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Moskit0
Czas edycji: 2014-08-12 o 00:12
Stary 2014-08-12, 00:12   #101
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wyobrazasz sobie zeby ktos z woodstocku mogl cos takiego zrobic, ale masz pewnosc ze gdyby ktos byl, to by dzielni woodstokowicze ich powstrzymali... taa, jasne

Cytat:
Czyli, nie tylko nie jestes w stanie pewnych rzeczy sobie wyobrazic, ale tez pewnych zrozumiec ?
To oczywiscie nie Twoj zakichany interes gdzie co kto pisze
A skrajne pogladow to u siebie poszukaj jesli wkrecasz sobie bajki, ze sie nie zdarzy nikt kto by cos popsul, tudziez jak juz sie jakas czarna owca zdarzy, to go dzielni festiwalowicze powstrzymaja

Cytat:
Napisane przez Moskit0 Pokaż wiadomość
Wracając do tematu rozliczenia i finansowania Woodstocku:

I jeszcze raz:

Gdyby fundacja ruszyła choć złotówkę ze styczniowej zbiórki to już dawno by poszli z torbami. WOŚP to chyba najczęściej i najdokładniej kontrolowana fundacja, nigdy nie zdarzyło się, żeby coś było nie tak. Co roku są dokładnie sprawdzani, inaczej WOŚP by nie dostał pozwolenia na zbiórkę pieniędzy.
Odwracanie kota ogonem - fundacja WOSP finansuje (tudziez wspolfinansuje) PW i tym sie nie chwali - wrecz ta informacje ukrywa, bo od sprawozdania za 2009 nie wyszczegolnia tej informacji
Jakby tego nie ciac nie giac, to charytatywna fundacja Owsiaka sponsoruje festiwal Owsiaka.

PS. Nie wiem na jakiej podstawie piszesz o najczestszym i najdokladniejszym kontrolowaniu WOSP przez skarbowke, masz jakies dane na ten temat?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-12, 00:26   #102
Lil_83
Raczkowanie

Wyrak, żal mi ciebie. Zamiast zająć się rzeczami, które cię interesują, wolisz siedzieć tutaj i hejtować. Jara cię to? Czy może aż tak masz źle w życiu, że musisz się wyżywać na forach? To może psycholog pomoże?

A co do powstrzymywania agresji, nie raz i nie dwa byłam świadkiem.

Nie mówię, że Woodstock to wzór cnót i wszyscy są cudowni itp. Już pisałam o trawce, zgonach itp. Ale ja jestem tam co rok i opisuję wszystko na bazie własnych doświadczeń.

Edit: Ach, weszłam z ciekawości na twój blog. Piszesz tam o sobie jako "czepialskim chamie". No cóż, nie ty pierwszy, nie ostatni się na takiego kreujesz. Tylko uświadomię cię, że żeby konstruktywnie krytykować, trzeba posiadać jakąś wiedzę.

Edytowane przez Lil_83
Czas edycji: 2014-08-12 o 10:20
Stary 2014-08-12, 10:14   #103
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Wyrak, żal mi ciebie. Zamiast zająć się rzeczami, które cię interesują, wolisz siedzieć tutaj i hejtować. Jara cię to? Czy może aż tak masz źle w życiu, że musisz się wyżywać na forach? To może psycholog pomoże?

Nie mówię, że Woodstock to wzór cnót i wszyscy są cudowni itp. Już pisałam o trawce, zgonach itp. Ale ja jestem tam co rok i opisuję wszystko na bazie własnych doświadczeń.

Edit: Ach, weszłam z ciekawości na twój blog. Piszesz tam o sobie jako "czepialskim chamie". No cóż, nie ty pierwszy, nie ostatni się na takiego kreujesz. Tylko uświadomię cię, że żeby konstruktywnie krytykować, trzeba posiadać jakąś wiedzę. A nie pisać jak "Jacek-pier...ole od rzeczy-Gmoch" - o ile wiesz, kto to taki.
najlepiej na niego nie zwracać uwagi, on bez przerwy sie kogoś/czegoś czepia i już nie puszcza wymyślając coraz to dziwniejsze powody. Poza tym sam pisze, że oczy cisną mu na mózg.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 11:26   #104
Moskit0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Odwracanie kota ogonem - fundacja WOSP finansuje (tudziez wspolfinansuje) PW i tym sie nie chwali - wrecz ta informacje ukrywa, bo od sprawozdania za 2009 nie wyszczegolnia tej informacji
Jakby tego nie ciac nie giac, to charytatywna fundacja Owsiaka sponsoruje festiwal Owsiaka.
Sam odwracasz kota ogonem, żeby wszystko pasowało pod Ciebie.
Jak ukrywa informacje, skoro wszystko widnieje na stronie? Cytowałam 2 razy.

Cytat:
PS. Nie wiem na jakiej podstawie piszesz o najczestszym i najdokladniejszym kontrolowaniu WOSP przez skarbowke, masz jakies dane na ten temat?
Google nie boli.

http://www.wprost.pl/ar/383789/Owsia...abiam-na-WOSP/

Cytat:
Bardzo ważny w tej kwestii będzie dokument kontroli finansowej, która zaczęła się u nas przed tegorocznym (mowa o roku 2012 – red.) finałem Orkiestry. My również audytujemy naszą fundację non stop. Nikt z członków zarządu nie pobiera żadnych pieniędzy z tytułu pełnionej funkcji - i sprawdziła to kontrola. Nie pobieram żadnych procentów i nie mam takiego prawa. W MSWiA oraz w ministerstwach zdrowia i finansów są nasze sprawozdania. Nasz bilans jest również publikowany na stronach internetowych orkiestry.
http://wiadomosci.ngo.pl/wiadomosci/43706.html

Cytat:
My, jako jedna z najbardziej prężnych fundacji w Polsce stykamy się z tym bezpośrednio. Każdorazowo otrzymując zgodę z MSWiA na zbiórkę pieniędzy, borykamy się nieraz z przepisami z lat trzydziestych.
Zgodę fundacja musi mieć na każdą zbiórkę, więc minimum raz w roku jest kontrolowana.

Cytat:
A z drugiej strony zdecydowanie postuluję, aby zaostrzyć kontrolę. Ona nieraz jest bolesna, bo robienie audytu jest bardzo kosztowne. My robimy audyt od pięciu lat. To sporo kosztuje, jakkolwiek na te pieniądze, którymi dysponujemy jest to niewiele. Nasze audyty są bardzo czytelne, także dla ludzi, którzy otrzymują wyniki tej kontroli. Dlatego często trzaskam dziobem otwarcie przeciwstawiając się czemuś, bo wiem, że jak ktoś będzie chciał nas skontrolować, to proszę bardzo, w każdej chwili może przyjść, zobaczyć.
http://s2.wosp.org.pl/uploaded/files...0za%202011.pdf

s. 18

Cytat:
W grudniu 2011 roku rozpoczęła się w Fundacji kontrola Wydziału Kontroli Mazowieckiego Urzędu
Wojewódzkiego z zakresu środków pochodzących 1%, oraz realizacji wydatków dotyczących działalności pożytku
publicznego, wynik kontroli przekazany zostanie w 2012 roku
http://www.rp.pl/artykul/960411.html pewnie na przestrzeni 2 lat wiele się nie zmieniło.

Edytowane przez Moskit0
Czas edycji: 2014-08-12 o 11:29
Stary 2014-08-12, 12:10   #105
Listopadowaa
Zakorzenienie

Zenada wypowiadac się o czymś czego się nie doświadczyło

Wyrak jesli boli cie jakiś odsetek procenta z wosp na woodstock to po prostu wybierz inną pomoc charytatywną, nie bierz udziału w WOSP. Tylko nie gwarantuje, że każda inna organizacja w 100% robi to również za free. No i zostaw temat woodstocku i WOSP skoro cciebie to i tak nie dotyczy. Skąd taki żal do tych pieniędzy? A może to zwykła złośliwość czy antypatia do jakiś konkretnych osób?
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 20:57   #106
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Coz, empatia piekna sprawa, to mile
Zamiast mowieniem co kto ma robic, to moze sie zamij pisaniem na temat ?
Tak nawiasem mowiac, to nie wiem skad pomysl, ze mnie to nie interesuje ?

Hejtuje? Hehe, to Ci dopiero dobre, az przytocze swojego pierwszego posta z tematu:

Cytat:
Poza faktem, ze jest mega krzywe ze Owsiak korzysta w taki czy inny sposob ze srodkow zebranych przez WOSP do finansowania festiwalu (chyba ze w tej kwestii sie cos zmienilo), to festiwal jak festiwal. Ja tam sie nie wybieram, bo mozna znalezc takie, ktore nie sa tuba czyichs pogladow, ale co kto lubi + zdecydowanie przyciaga fakt ze jest tak duzy festiwal ktory jest za darmo.

To ze jest bloto i srednio z higiena to norma na tego typu festiwalu.
Jesli chodzi o cpanie/chlanie, to jako ze nie bylem, ciezko mi ocenic czy jest gorzej czy lepiej niz gdzie indziej, zreszta w takich sytuacjach zwykle kazdy sobie rzepke skrobie

Jak nie chcesz miec nawiazac do polityki, to sam nie nawiazuj. Bo to jest zalosne - piszesz z jednym zdaniu o braku nawiazan, by w nastepnym przedstawiac swoje opinie w temacie co sadzisz o danych uczestnikach publicznego dyskrusu. Zenada

Przyznam szczerze, ze po uczestnictwie w roznego rodzaju ogromnych zgromadzeniach liczby typu 750tys czy milion jakie padaja wydaja sie zdecydowanie przesadzone - tym bardziej ze nie da sie tego zweryfikowac przy braku biletow?
A czy jest gorzej czy lepiej, to jw.
Jak juz pisalem, sama wyznajesz skrajne poglady, ktore innym przypisujesz, skoro dla Ciebie zdanie odmienne od Twojego to hejtowanie
Nie mowiac o wniosku, ze jak ktos ma inna opinie od Ciebie, to wynik strasznego zycia i powod do szukania pomocy psychologa

Cytat:

No wlasnie o to chodzi, ze sie wypowiadalas ze wszyscy sa tacy czy owacy, sobie nie wyobrazasz itd.

Cytat:
Edit: Ach, weszłam z ciekawości na twój blog. Piszesz tam o sobie jako "czepialskim chamie". No cóż, nie ty pierwszy, nie ostatni się na takiego kreujesz. Tylko uświadomię cię, że żeby konstruktywnie krytykować, trzeba posiadać jakąś wiedzę.

Fajnie by bylo, gdybys jeszcze post przeczytala, a nie wyciagala zupelnie bledne wnioski na podstawie tytulu
Pasuje jak ulal w sumie - bo jest o tym, ze za niechciane, odmienne opinie od niektorych latwo dostac latke chama, czy w tym przypadku hejtera itd. Dawno nie widzialem wiekszego strzalu w stope niz to co wyzej napisalas

A tak btw, to nie wiem czy cos sie zmienilo, ale swego czasu blog majacy najwiecej odslon/komentarzy na wizazu

Cytat:
Sam odwracasz kota ogonem, żeby wszystko pasowało pod Ciebie.

Ja napisalem:
Cytat:
Poza faktem, ze jest mega krzywe ze Owsiak korzysta w taki czy inny sposob ze srodkow zebranych przez WOSP do finansowania festiwalu (chyba ze w tej kwestii sie cos zmienilo), to festiwal jak festiwal.
Ty mi piszesz o styczniowej kwescie, choc w zadnym momencie o niej nie wspominalem, ani nie twierdzilem, ze srodki sa akurat z finalu
Z dokumentow fundacji WOSP jasno wynika, ze do PW dokladaja i ciach bajera. Ty zmieniasz "WOSP" (w sensie: fundacja), na "final"

Cytat:
Jak ukrywa informacje, skoro wszystko widnieje na stronie? Cytowałam 2 razy.
Normalnie, od sprawozdania za 2009 nie wyszczegolnia informacji, ile ze srodkow fundacji idzie na finansowanie PW

Cytat:
Google nie boli.

Udowodnilas ze fundacja jest audytowana/kontrolowana a twierdzilas WOŚP to chyba najczęściej i najdokładniej kontrolowana fundacja.

Widzisz roznice ? Bo to, ze maja kontrole (jak i inne fundacje), to oczywiste. Wyraznie pytalem sie o tym najczestszym i najdokladniejszym kontrolowaniu... czytanie ze zrozumieniem nie boli

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Zenada wypowiadac się o czymś czego się nie doświadczyło
Pomijajac to, ze to bardzo nielogiczne stwierdzenie, ktore latwo obalic, to niesmialo chcialbym zauwazyc, ze kilkukrotnie w temacie zastrzeglem, ze o tym czy tamtym sie nie wypowiem, bo nie mam ku temu podstawy... no ale wystarczy nie czczic przy oltarzu swieckiego swietego Jurka jak widac, by dostac ciekawe komentarze

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Wyrak jesli boli cie jakiś odsetek procenta z wosp na woodstock to po prostu wybierz inną pomoc charytatywną, nie bierz udziału w WOSP. Tylko nie gwarantuje, że każda inna organizacja w 100% robi to również za free. No i zostaw temat woodstocku i WOSP skoro cciebie to i tak nie dotyczy. Skąd taki żal do tych pieniędzy? A może to zwykła złośliwość czy antypatia do jakiś konkretnych osób?
A skad pomysl, ze tak wlasnie nie robie ?
Wolne zarty - nie mowimy o za free, tylko o tym, ze koszty moga wyniesc kilka procent, albo 20% - co przy milionach zlotych ogromna roznica... i to nie wliczajac kosztow jakie ponosza np. samorzady.

Oczywiscie takie teksty to nie powinnas kierowac pod moim adresem - ja tam powiedzialem tylko, co sadze o PW (masz moj pierwszy post w temacie tu zacytowany), to inne osoby zaczely polemizowac ze mna, zarzucac mi bzdury itd... Nikogo nie zamierzalem do tego przekonywac (bo mi to zwisa i powiewa z grubsza), to inne osoby zaczely probowac mnie przekonywac, az srednio im szlo, to polecialy okreslenia typu hejter hehe Ja tam nie zaczynam, tylko koncze

A sugestie gdzie sie powinienem wypowiadac a gdzie nie to nie skomentuje tym razem z grzecznosci

Stary 2014-08-12, 23:05   #107
Lil_83
Raczkowanie

Nie mam i nigdy nie miałam skrajnych poglądów - ale takiemu jak ty (chodzi o nastawienie) to przetłumaczyć - szkoda trudu. Nie strzeliłam sobie w stopę, wiem, że pojawiasz się w różnych tematach tylko po to, żeby kogoś irytować głupimi wypowiedziami - cóż, mnie nie irytujesz tylko śmieszysz. I nadal uważam, że nie masz w tym temacie żadnej wiedzy, bo nigdy na Woodstocku nie byłeś, więc twoja konstruktywna krytyka to tylko twoja utopia. No, ale jak blog ma tyle odsłon itp. to (hahaha) faktycznie wyznacznik twojej elokwencji. Disco polo też ma wielu fanów, więc co, lecimy maksymą, że miliony much nie mogą się mylić?

Jak dla mnie moja dyskusja z tobą dobiegła końca, bo twoje "niesamowicie inteligentne odpowiedzi" na mnie nie robią wrażenia. Dziękuję za uwagę.

Edytowane przez Lil_83
Czas edycji: 2014-08-12 o 23:18
Stary 2014-08-13, 00:03   #108
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Ja nigdy niczego nie zdemolowałam i szczerze mówiąc nie widziałam jak ktoś coś demolował w pociągu, którym jechałam (kiedyś ktoś urwał śmietniczkę, ale nie specjalnie, po prostu próbowali upchnąć śmieci). Poza tym chyba nie mówisz poważnie, porównując tłum w pociągach na wakacje a w woodstockowych. W tych drugich człowiek siedzi na człowieku - o ile ma w ogóle gdzie usiąść, o dotarciu do kibla to ci ze środka wagonu mogą sobie zwykle pomarzyć. Oczywiście też jestem przeciwna demolowaniu czegokolwiek, ale PKP samo się czasami o to prosi, sprzedając na pociąg tyle biletów, a nie podstawiając np. więcej składów. W końcu ludzie płacą za bilety. Poza tym często podstawiają składy, które już nie są w najlepszej kondycji.
Chyba sobie żartujesz... Pociągi mają miejscówki, więc sorry, jeśli masz bilet + miejscówkę to siedzisz, jeśli nie ma miejsc siedzących to koczujesz gdzie masz przestrzeń i tyle*. Poza tym pociągi jadące w kierunku Kostrzyna w okresie okołofestiwalowym od dawna słyną z wszystkiego złego, można o tym poczytać w internetach, więc nie wiem, czemu zaklinać pociągi wakacyjne Nie piszę, że pociągi w relacjach wakacyjnych są och i ach (choć Zakopane od Warszawy raczej nie bywa przeładowane, co jednak zazwyczaj ma miejsce w kierunkach morza). Tutaj pierwszy z brzegu artykuł. A nie, to pewnie wina PR, że podstawili zbyt mało wagonów i młodzi nie mieli gdzie siedzieć...
*A to, że sporo tras prowadzą PR to nie moja wina...

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
ja na wszystkich festiwalach najbardziej lubię otoczkę, czyli warsztaty, projekcje multimedialne czy nawet teatr lub kino festiwalowe.
w Polsce na szczęście nie możemy narzekać na brak porządnych festiwali bo jest Woodstock, Opener, Off, Tauron, Orange, Selector czy genialny dla mnie Audioriver i prawie każdy z nich jest doceniany w europie i nie tylko.
Byłeś? Żółwik. Nie moje klimaty, ale jaram się, jak kogoś jarają płockie festiwale
Osobiście jara mnie tylko Open'er, Orange, Off.
Może kiedyś się wybiorę na płocki festiwal hh czy do Ostródy na reggae, ale to raczej takie drobne życzenia niż jakiekolwiek marzenie.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-13, 10:25   #109
Lil_83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Chyba sobie żartujesz... Pociągi mają miejscówki, więc sorry, jeśli masz bilet + miejscówkę to siedzisz, jeśli nie ma miejsc siedzących to koczujesz gdzie masz przestrzeń i tyle*. Poza tym pociągi jadące w kierunku Kostrzyna w okresie okołofestiwalowym od dawna słyną z wszystkiego złego, można o tym poczytać w internetach, więc nie wiem, czemu zaklinać pociągi wakacyjne Nie piszę, że pociągi w relacjach wakacyjnych są och i ach (choć Zakopane od Warszawy raczej nie bywa przeładowane, co jednak zazwyczaj ma miejsce w kierunkach morza). Tutaj pierwszy z brzegu artykuł. A nie, to pewnie wina PR, że podstawili zbyt mało wagonów i młodzi nie mieli gdzie siedzieć...
*A to, że sporo tras prowadzą PR to nie moja wina...
Kolejna obeznana w temacie...

Wg ciebie pociągi woodstockowe mają miejscówki - to jakiś żart, prawda? Jak tak, to żart roku. Jak nie, to te "internety" cię okłamały, bo na pociągi woodstockowe nie ma i nigdy nie było miejscówek. Tak jak zapewne w wielu innych kwestiach, bo w internecie jest masa filmików, artykułów itp., w których ukazują Woodstock tylko i wyłącznie w złym świetle. Co do złego zachowania młodzieży z tego artykułu zlinkowanego - poczytaj sobie komentarze pod nim. Np: Kto sprzedał tym młodym ludziom tyle biletów na ten pociąg. Czy PKP nie wie ile może pomieścić postawiony przez nich pociąg. Policja to powinna wyjaśnić dlaczego sprzedano tyle biletów. Co roku to samo. Jak zwykle, Woodstock zaskakuje PKP jak zima drogowców.

Co do pociągów wakacyjnych, czy ja coś na ich temat napisałam, poza tym, że zakwestionowałam porównanie do woodstockowych pod względem frekwencji?

Edytowane przez Lil_83
Czas edycji: 2014-08-13 o 13:07

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-13, 11:35   #110
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Byłeś? Żółwik. Nie moje klimaty, ale jaram się, jak kogoś jarają płockie festiwale
Osobiście jara mnie tylko Open'er, Orange, Off.
Może kiedyś się wybiorę na płocki festiwal hh czy do Ostródy na reggae, ale to raczej takie drobne życzenia niż jakiekolwiek marzenie.
byłem, jak co roku zresztą od 2006 roku zresztą

zresztą ten festiwał obala stereotypy o fanach muzyki elektronicznej (propagowane przez Rydzyka itd) którzy kojarzą się z Sunrise czy Mayday czyli naćpane szafy i panny w tyłkami na wierzchu. tu nie dość że takich na palcach jednej ręki policzyć można to i widać po nich że nie czują się pewnie słysząc d'n'b czy jakiś soczysty minimal przez co nie cwaniakują zbytnio.

a co do miejscówek to pewnie każdy o nich słyszał a mało kto je widział (niemal jak z UFO ) bo na temat miejscówek to ja mógłbym książkę napisać o wagonach widmo (w których miałem akurat miejscówkę), lub też o miejscówkach dla kilku osób itd, ale to na innych trasach.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-13, 11:44   #111
2016070953
Konto usunięte

na festiwal bym pojechała posłuchać muzyki, pochodzić na prelekcje, ale pod warunkiem że spałabym w hotelu i dojechała pociągiem/autokarem w normalnych warunkach a nie w okropnym ścisku bo to nawet niebezpiecznie jest.
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-13, 17:28   #112
3metrynadniebem
Raczkowanie

Cytat:
Tak jak zapewne w wielu innych kwestiach, bo w internecie jest masa filmików, artykułów itp., w których ukazują Woodstock tylko i wyłącznie w złym świetle.
Może teraz nie o woodstocku, ale o Jarocinie - kilka lat temu pojawił się po festiwalu dokument o narkotykach.... że wiecie, że co to teraz na tych festiwalach się dzieje, młodzi biorą narkotyki itd... podczas oglądania tego kilkuminutowego dokumentu.. jakie było moje zdziwienie, gdy zobaczyłam tam... mnie i moich znajomych wysiadających z pociągu I to w wiadomościach jeszcze było Jeszcze potem ktoś nas z narkotykami skojarzy, jak my nic z tym wspólnego nie mamy..
3metrynadniebem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-13, 21:21   #113
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam i nigdy nie miałam skrajnych poglądów - ale takiemu jak ty (chodzi o nastawienie) to przetłumaczyć - szkoda trudu. Nie strzeliłam sobie w stopę, wiem, że pojawiasz się w różnych tematach tylko po to, żeby kogoś irytować głupimi wypowiedziami - cóż, mnie nie irytujesz tylko śmieszysz. I nadal uważam, że nie masz w tym temacie żadnej wiedzy, bo nigdy na Woodstocku nie byłeś, więc twoja konstruktywna krytyka to tylko twoja utopia. No, ale jak blog ma tyle odsłon itp. to (hahaha) faktycznie wyznacznik twojej elokwencji. Disco polo też ma wielu fanów, więc co, lecimy maksymą, że miliony much nie mogą się mylić?

Jak dla mnie moja dyskusja z tobą dobiegła końca, bo twoje "niesamowicie inteligentne odpowiedzi" na mnie nie robią wrażenia. Dziękuję za uwagę.
Wlasnie widze, jak Cie to smieszy
Coz, idac Twoim wlasnym tropem myslenia, to popularnosc PW to tez na zasadzie, ze miliony much nie moga sie mylic ?

Najsmieszniejsze w tym wszystkim jest to, jak to sie o mnie namietnie rozpisujesz, wlacznie z zagladaniem mi na bloga (bo to wiadomo, bardzo sie do tematu ma ), zamiast sie odniesc do moich postow i wykazac brak wiedzy itd. No ale latwiej wypisywac o hejtowaniu, skrajnych pogladach, czy glupich wypowiedziach niz sie odniesc do tresci cudzych postow

To, ze moje odpowiedzi irytuja ludzi (tj. takich nie umieja prowadzic dyskusji z osobami o innych pogladach), to oczywiste, ale skad Ci sie ubzduralo, ze to jakikolwiek bodziec do pisania postow ?

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
na festiwal bym pojechała posłuchać muzyki, pochodzić na prelekcje, ale pod warunkiem że spałabym w hotelu i dojechała pociągiem/autokarem w normalnych warunkach a nie w okropnym ścisku bo to nawet niebezpiecznie jest.
Co kto lubi, jak dla mnie spanie pod namiotem jest czescia doswiadczenia festiwalowego Z podroza sie zgodze, bo tluc sie x godzin w zatloczonym pociagu to lekki hardcore...

Cytat:
Napisane przez 3metrynadniebem Pokaż wiadomość
Może teraz nie o woodstocku, ale o Jarocinie - kilka lat temu pojawił się po festiwalu dokument o narkotykach.... że wiecie, że co to teraz na tych festiwalach się dzieje, młodzi biorą narkotyki itd... podczas oglądania tego kilkuminutowego dokumentu.. jakie było moje zdziwienie, gdy zobaczyłam tam... mnie i moich znajomych wysiadających z pociągu I to w wiadomościach jeszcze było Jeszcze potem ktoś nas z narkotykami skojarzy, jak my nic z tym wspólnego nie mamy..
Hyh, media nagminnie to robia - puszczanie zdjec ktore nie dotycza bezposrednio tego o czym akurat jest mowione...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-13, 22:03   #114
Hultaj
BAN stały

heh, im więcej takich wątków, dyskusji i pogadanek w mediach tym bardziej podziwiam Owsiaka. Festiwal ma 2o lat i widać zazdrość nie przestała się wylewać. Na litość to są tylko 2 czy 3 dni.
I od lat to samo jak dla mnie międlenie bzdur. Tak jak ja bym np. nie miała ciekawszych zajęć tylko co roku czepiać się zlotów motocyklistów, na przykład. O jakim trzeba być siakim owakim żeby sobie wsiąść z kumplami na motocykle i bujnąć się w Polskę. A pfe.
Cytat:
Poza faktem, ze jest mega krzywe ze Owsiak korzysta w taki czy inny sposob ze srodkow zebranych przez WOSP do finansowania festiwalu
Zmusza Cię ktoś?
Weź Ty sobie może wymyśl Przystanek Wyrak i zajmij się jego ogarnianiem bo to ogólne namiętne siedzenie w cudzych portfelach to już jest prześmieszne.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2014-08-13 o 22:04
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-13, 22:13   #115
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Zmusza Cię ktoś?
Weź Ty sobie może wymyśl Przystanek Wyrak i zajmij się jego ogarnianiem bo to ogólne namiętne siedzenie w cudzych portfelach to już jest prześmieszne.
Zacytuj chociaz z cale zdanie, to bedziesz miala odpowiedz na to pytanie
Bo to Ci wyszlo nieco zalosne - ni przypial ni wypial do mojej wypowiedzi

Stary 2014-08-13, 22:31   #116
Hultaj
BAN stały

Misiu mój to nie pierwsza i w Twoim wykonaniu zapewne nie ostatnia dyskusja na temat Owsiaka, Wośpu, Wooda. Podziwiam Twój zapał.
Ja tego nie ogarniam, mnie to rybka, chce ktoś, to jedzie, nie chce, to nie jedzie; nie ogarniam (ogólnie), jak można być takim zgredem żeby się dowalać do 3dniowego festiwalu - na szczęście jak na taką duża imprezę to przez ostatnich 20 lat był praktycznie spokój. Ludzie się rozjeżdżają i żądza mordu w ''brudasach'' się jakoś nie rozpleniała.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-13, 22:48   #117
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Misiu mój to nie pierwsza i w Twoim wykonaniu zapewne nie ostatnia dyskusja na temat Owsiaka, Wośpu, Wooda. Podziwiam Twój zapał.
Ja tego nie ogarniam, mnie to rybka, chce ktoś, to jedzie, nie chce, to nie jedzie; nie ogarniam (ogólnie), jak można być takim zgredem żeby się dowalać do 3dniowego festiwalu - na szczęście jak na taką duża imprezę to przez ostatnich 20 lat był praktycznie spokój. Ludzie się rozjeżdżają i żądza mordu w ''brudasach'' się jakoś nie rozpleniała.
otóz to
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-14, 15:16   #118
Hibiku
Zakorzenienie

Wyraku... możesz mi wyjaśnić co jest złego w przeznaczeniu przelewu pt. "Pieniądze na Woodstock" na Woodstock? Bo właśnie na tym opierają się środki celowe... Dlaczego obwiniasz Owsiaka o to, że są ludzie przeznaczający swoje (nie fundacji... fundacja tylko zarządza tymi pieniędzmi) pieniądze na Woodstock?
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 19:48   #119
201609102148
Konto usunięte

Nie mam nic przeciwko, a wręcz chętnie bym pojechała- zobaczyć, jak to wygląda w rzeczywistości. Bardzo mnie dziewczyny zachęciłyście opowieściami o przyjaznym klimacie. Muzycznie najbardziej odpowiada mi Off, ale za to "wstępna selekcja" w postaci biletów i dość specyficzna muzyka sprawia, że pełno tam obrażonych na cały świat hipsterów z kijami w dupach naprawdę, dochodziło do tego, że komentowali zdegustowani, że śmiemy skakać na koncercie (!) czy żartować przy piwie (!!!).

Rojek wywala z festiwalu, jak ktoś się za dobrze bawi, czy co?
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 20:12   #120
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Przeciez to wlasnie napisalem w pierwszym moim poscie w temacie...
No ale jak widac, wystarczy prezentowac niewystarczajacy stopien podziwu w stosunku Owsiaka zeby zakwalifikowac sie jako dowalanie

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
Wyraku... możesz mi wyjaśnić co jest złego w przeznaczeniu przelewu pt. "Pieniądze na Woodstock" na Woodstock? Bo właśnie na tym opierają się środki celowe... Dlaczego obwiniasz Owsiaka o to, że są ludzie przeznaczający swoje (nie fundacji... fundacja tylko zarządza tymi pieniędzmi) pieniądze na Woodstock?
To, ze jest to nie przejzyste, ze nie ma zwiazku z celem fundacji, to ze jest dziwne, iz te srodki od kilku lat nie sa wyszczegolniane w sprawozdzaniu, to ze koszty fundacji sa stosunkowo wysokie %.
Jak dla mnie to wszystko budzi wiele pytan - np. oprocz powyzszych, to czy np. tacy sponsorzy dostaja odpis od podatku z gruntu dotacji na fundacje charytatywne, gdy np. daja na PW?

Nie wydaje Ci sie np. dziwne, ze WOSP wydaje niemal 8mln zlotych rocznie na dzialanosc propagatorska, w momencie gdy maja bardzo mocna marke, 20 lat dzialania, darmowy czas antenowy w TV i imprezy robione przez samorzady ?

Tyle z grubsza jak dla mnie, b. duzy, darmowy festiwal - dla masy osob pewnie jedyna szansa by danych wykonawcow zobaczyc, spoko, ale to finansowanie ze srodkow fundacji ktora ma za glowny cel kupowanie sprzetu do szpitali dla dzieci wyglada dziwnie i rodzi rozne pytania.

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Nie mam nic przeciwko, a wręcz chętnie bym pojechała- zobaczyć, jak to wygląda w rzeczywistości. Bardzo mnie dziewczyny zachęciłyście opowieściami o przyjaznym klimacie. Muzycznie najbardziej odpowiada mi Off, ale za to "wstępna selekcja" w postaci biletów i dość specyficzna muzyka sprawia, że pełno tam obrażonych na cały świat hipsterów z kijami w dupach naprawdę, dochodziło do tego, że komentowali zdegustowani, że śmiemy skakać na koncercie (!) czy żartować przy piwie (!!!).

Rojek wywala z festiwalu, jak ktoś się za dobrze bawi, czy co?
Takie cus na festiwalu ?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości