![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy faceci nie mają za dużych wymagań?
Przestańcie sie żreć, do urwy nędzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
BAN stały
|
Za granicą nigdy nie byłem i nie wiem jacy są tamtejsi faceci, ale muszę zripostować brak luzu u facetów z Polski. Może i jesteśmy poważniejsi (choć nie wszyscy), ale sporo robi to, o czym napisała już jedna z forumowiczek - czyli perspektywy finansowe. Jak mam być typem wesołka, skoro nie wiem co czeka mnie w przyszłości, a jakie są perspektywy w Polsce każdy wie.
Do naszej powagi można podciągnąć brak uśmiechu itp. Jako facet zaobserwowałem reakcje płci pięknej na uśmiechy, komplementy skierowane do obcych kobiet i nie mówię tu o żenujących tekstach w stylu "czy bolało jak spadałaś z nieba?". Przeważnie jak Polak uśmiechnie się lub powie jakiś komplement obcej kobiecie, to spotka się ze spojrzeniem pełnym oburzenia, politowaniem albo nawet puknięciem w czoło. Nie mówię, że wszystkie kobiety takie są, ale łatwo na takie trafić i może w związku z tym nie uśmiechamy się do was tak często, jakbyście tego chciały. Jak ktoś mi nie wierzy, to na forum widziałem jakiś temat o podrywie ze strony obcego faceta. Większość kobiet odpisała, że nie życzy sobie uśmiechów czy komplementów od obcego faceta, bo zaraz biorą go za jakiegoś zboka itd. Greenlemon - Twój argument o Wołyniu jest żałosny. Naprawdę uważasz, że każdy Ukrainiec w latach 40-tych był w UPA lub u Banderowców? Pominę już fakt, że obecne pokolenie nie odpowiada za czyny pokolenia swoich dziadków. Postaw się w sytuacji, w której ktoś z członków twojej rodziny byłby zbrodniarzem wojennym, a Ciebie oskarżyliby o te zbrodnie tylko dlatego, że masz te same geny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
BAN stały
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4872185 2]Przestańcie sie żreć, do urwy nędzy
![]() I widzisz jaka wredna? Nie ustąpi! Chyba wiem na czym problem polega greenlemon, Raz to, że jest wredna, a dwa to moja indywidualna analiza: Jakby była ładna toby do niej ustawiała się kolejka chętnych, jak sami wiemy Polacy są i chamy i kulturalni i przystojni, jakby już ta kolejka chętnych była toby na pewno ktoś jej w oko wpadł, by się zakochała. Jest singielką, nie ma kolejki chętnych więc jest nie za bardzo urodziwa, brak powodzenie u tych Panów co by chciała, stąd jej agresja, frustracja, i obrzucanie błotem polskich mężczyzn ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ jest obcokrajowcem, a ja sama duuuużo podróżuję/podróżowałam. Szowinizm i seksizm jest wszędzie. Jest go mniej w Szwecji, bo system szwedzki wspiera równościowe zachowania. SYSTEM. Nie ma tak, że ludzie są z natury jacyś lepsi, a mężczyźni jacyś milsi. System i edukacja kształtują pewne postawy. Natomiast we Włoszech, we Francji czy w Hiszpanii niestety już tak różowo nie jest i w Hiszpanii można sobie trochę kultu machismo zaobserwować. Oczywiście jednostki mogą być ponad czy poza swoją kulturą, mowa o społecznych tendencjach, a nie o KAŻDYM mężczyźnie.
Z kolei w UK jest duża kultura working class i naprawdę dandys z Oxfordu to nie jest żadna norma kultura. Kultura jest surowa i jest wiele społecznego wsparcia dla szkodliwych męskich zachowań - np. zachowania przemocowe związane z biciem i kulturą sportu etc. Z drugiej strony feminizm jest głośniejszy, surowszy, bardziej wyszczekany i o wiele mniej subtelny niż tu. Mój TŻ jest z USA i to z północnego wschodniego wybrzeża (okolice NYC) i szczerze mówiąc nie wiem, jak mogłabym postrzegać naszą relację w rodzaju "Amerykanie są najlepsi". On jest najlepszy na świecie i kocham go przepotwornie. Kultura amerykańska ma wiele zalet i ma wiele wad, także tych dotyczących równości płci. To nie jest takie proste.
![]() |
#95 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Dla potomnych ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
Dla potomnych |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Dla potomnych ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
Dla potomnych ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
Dla potomnych ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
Dla potomnych |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no nie no ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
System kształtuje się w kontekście konkretnych działań i przemian społecznych i politycznych. Nie można porównywać Szwecji, USA i Polski i twierdzić, że gdzieś są lepsi ludzie. No sorry, ale tak się nie da, nie, jeżeli mamy mózg i wiedzę. Polska jest państwem niepodległym 25 lat. 25 lat! Szwecja za to ma szczególną historię, która predysponowała do obecnego systemu: była bardzo biednym krajem bardzo pracowitym ludzi, kultura protestancka etc etc etc. Naprawdę nie chce mi się pisać tutaj esejów, ale weź się zastanów zanim zaczniesz rozważać przemiany społeczne poprzez "tam żyją fajniejsi mężczyźni".
![]() |
#101 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Dla potomnych ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
Dla potomnych |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Prawdopodobnie greenlemon jest albo ładna, albo nieprzeciętnie brzydka. Dlaczego tak uważam? Piękna kobieta ma większe szanse spotkać dupka, któremu chodzi o cycki. Brzydka ma większe szanse nie spotkać żadnego. Oczywiście nie oceniam bo nie widziałam. Sama jestem przeciętnej urody i zazwyczaj uderzali faceci, którym chodziło o związek a nie podrywkę.
Z jednej strony się jej nie dziwię. Słowiańska uroda u mężczyzn się "upatrzyła", więc dla polek są pospolici. Co innego hiszpanie, czy szwedzi. To już inna sprawa są dla nas egzotyczni i pociągający. Z drugiej strony Dla araba, czy meksykanina to my jesteśmy egzotyką. I rozumiem babki przeżywające romans na wyjeździe. U mężczyzn zresztą jest podobnie. A dlaczego z zachodu często szukają żon na wschodzie? Ponieważ panie są pracowitsze, skromniejsze i tańsze. Tutaj ludzie muszą kombinować aby starczało na życie i przyjemności. Na zachodzie można kupic wszystko gotowe, zanieść rzeczy do pralni a popołudniu przychodzi sprzątaczka. Byłam tylko w Niemczech, ale sądzę że w innych krajach jest podobnie. Kobieta ze wschodu umie usunąć plamy, posprząta dom, zajmie się ogródkiem, dziećmi i jeszcze do pracy pójdzie. No i ugotuje. A nikomu nie trzeba mówić, że wymyślne danie z paczki do mikrofali nie równa się domowemu obiadkowi. Życzę Ci szczęścia, jednak sobie musisz uświadomić, że życie nie jest kolorowe za granicą i nikt nie przyjmie Cie z otwartymi rękoma. Na słowianki czyha też wiele niebezpieczeństw. Nie tylko handel ludźmi, ale tez niemożność znalezienia pracy, bariery językowe oraz dobór niewłaściwego faceta. Co zrobisz gdy "księciunio" okaże się damskim bokserem a ty nic kasy, pracy i języka?
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Chyba bym się powiesiła, gdybym miała budować swoją rodzinę na wartościach typu "on z USA, dolary i równość, ja z Polski, domowy obiad i plamy wyprane". Serio, każdy człowiek chyba chce być kochany i kochać za to, jakim jest, a nie za to, skąd jest i jaki stereotyp za sobą przynosi.
![]() |
#104 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zgadzam się, ale uważam, że jakby była ładna i toby miała masę adoratorów, przecież nikt jej nie karze wchodzić od razu do łóżka, można pochodzić poznać kogoś bliżej, i zobaczyłaby kto jaki jest. Śmiem twierdzić, że raczej to drugie, brak zainteresowania ze strony mężczyzn przynajmniej tych na poziomie, przystojnych obytych, doprowadza ją do frustracji i "jedzie"po wszystkich. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale były przecież kiedyś (nie wiem czy dalej są) specjalne agencje, które miały za zadanie dostarczyć panom z tzw. zachodu kandydatkę na żonę z naszej części Europy, a konkretnie to nawet z Polski. Panowie wyraźnie preferowali tę część kontynentu i to z powodów, o których wcześniej pisała pannaatopowa i mówili o tym wprost. Teraz z kolei wielu Polaków oblizuje się patrząc jeszcze dalej na wschód, bo wydaje im się, że znajdą tam to, czego Niemcy szukali(szukają) u nas. Taka pokręcona męska logika i zasada, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Bywa zgubne und mylące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
@przyzwoitybramkarz: masz prawo się na nią złościć. Nikt nie ma prawa oceniać jednostki wg stereotypu. Zresztą polacy mają łatkę złodzieji, ale nie chamów. Wiele innych nacji ma opinię: brudasów, leni, kłótników. I możliwe że masz rację. Przyciąga nieodpowiednich mężczyzn. Jednakże ja jestem daleka od oceniania kogoś, kogo nie widzę. Jednakże ona wyzywa Ciebie, więc droga wolna.
@Macintosh: bo trawa zawsze jest zielona po drugiej stronie płotu ![]()
![]() |
![]() |
#108 |
Zielona Driada
|
Uroczy wątek.
![]()
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Zgadza się - ale my - kobiety też szukamy księcia z bajki ;-) na białym rumaku ....
"Sodomitą to może być byle żak, mnich, żebrak, chłop czy inny łazęga. O książętach i dostojnikach Kościoła mówimy natomiast, że w sprawach miłości cielesnej wznoszą się ponad zwyczajowe standardy kultywowane przez większość społeczności." - Ja Inkwizytor. Wieże do nieba (Jacek Piekara) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie ukrywam, że na początkowych spotkaniach zwracam uwagę też na wygląd. Musi być choć jeden element, który spowoduje, że facet będzie mnie kręcił. Nie musi być super przystojny ale trzeba mieć to coś co mnie zainteresuje. Bo do łóżka nie pójdę z takim do którego nie czuję 'chemii', z którym nie pragnę pocałunków czy przytulenia. Zresztą wnętrze człowieka często poznajemy przez długi czas a nie kilka spotkań. Gdzie często staramy się wypaść jak najlepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4872251 6]Bo jesteś mądra, już z racji tego, że jesteś kobietą
![]() Ale były przecież kiedyś (nie wiem czy dalej są) specjalne agencje, które miały za zadanie dostarczyć panom z tzw. zachodu kandydatkę na żonę z naszej części Europy, a konkretnie to nawet z Polski. Panowie wyraźnie preferowali tę część kontynentu i to z powodów, o których wcześniej pisała pannaatopowa i mówili o tym wprost. Teraz z kolei wielu Polaków oblizuje się patrząc jeszcze dalej na wschód, bo wydaje im się, że znajdą tam to, czego Niemcy szukali(szukają) u nas. Taka pokręcona męska logika i zasada, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Bywa zgubne und mylące.[/QUOTE] Takie agencje istnieją. Ale istnieje też wiele norm i przepisów związanych z tym, czy faktycznie małżeństwo może być zawarte. Jeżeli ktoś poznał partnerkę przez jeden z takich serwisów to jego relacja przy emigracji do USA jest o wiele dokładniej prześwietlana. Umówmy się, kto korzysta z takich stron? Głównie dziewczyny marzące o wyrwaniu się z sytuacji do dupy, z rosyjskiej wiejskiej patoli i głównie obleśni faceci-seksiści marzący o ciasnej cipeczce ze wschodu, co im wszystko poda pod nos, bo są panami świata. Takie relacje są o wiele bardziej zagrożone przemocą i innymi problemami i amerykański prawodawca to wie i dlatego takowe małżeństwa utrudnia. Dla mnie ktoś szukający "pana z zachodu" jak i "pani ze wschodu" to tysiące zapalających się lampek ostrzegawczych i wyjące syreny. Problem w tym, że do zdesperowanych nastolatek ze wschodu nie mających niczego, także perspektyw (bo na takich stronach są często takie dziewczyny) mam jakąś minimalną sympatię, to dla panów szukających blond czy azjatyckich (zależnie od preferencji) niewolnic żadnej sympatii nie mam. Ale wiekszość związków obcokrajowców to takie jak mój - poznali się przez przypadek, no i masz, i tyle. Tworzony ze względu na dwie jednostki, nie ze względu na to, skąd jesteśmy i opierających się na miłości.
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
@tyene: z tych stron korzystają jeszcze grupy handlujące ludźmi i właściciele burdeli. Kiedyś oglądałam dokument o tym właśnie zagadnieniu.
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Czasami w czeluściach internetu trafiam na takie teksty
"Chciałabym poznać takiego i owakiego faceta bla bla bla.. żeby miał ponad 185 cm wzrostu bla bla bla.. coś o mnie: brunetka 165 bla bla bla" "szukam faceta na wesele/studniówkę/xxxx (inny rodzaj "wyjścia"), mam 163 cm i fajnie byłoby jakby miał powyżej 180" patrząc na takie posty (i podobne w sensie różnicy - czasami nawet sporej) zawsze zastanawiałem się, czemu kobiety mają takie wymagania co do wzrostu faceta... sama kobieta siatkarką może nie być, ale wymaga, a wręcz pożąda koszykarza. Czym to spowodowane te parcie na wysokich? Czasami mam wrażenie, że byle wysoki reszta jest mało ważna.. ps. tylko nie piszcie mi o poczuciu bezpieczeństwa.......... ps. 2 nie, nie mam kompleksów. ps. 3 nie, nie zazdroszczę. Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2014-10-29 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4872927 3]Czasami mam wrażenie, że facetom głównie chodzi o to, żeby była miska co najmniej D, reszta jest mało ważna...[/QUOTE]
Pytam serio, bo jakoś nie zauważyłem aby faceci o cyckach pisali czy tam innych wymiarach... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jestem niewysoka a kojarzę że zarywał do mnie chłopak który miał oczy na wysokości mojego biustu. Był przesympatyczny. Edytowane przez 201607040940 Czas edycji: 2014-10-29 o 21:48 Powód: , |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4872943 0]A ja kiedyś byłam z chłopakiem, który miał 196 cm wzrostu, sama mam 175 i lubię buty na wysokim obcasie, a jednak jeszcze do dzisiaj pamiętam ten ból karku jaki sprawiało mi całowanie się z takim dryblasem
![]() I ramiona bolą jak się tańczy - bo ciągle trzeba podnosić. Wysoki zwykle jest niewygodny w eksploatacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.