|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
wasza koleżanka
|
Dot.: Który kierunek studiów uważacie za obciachowy/mało ambitny/beznadziejny...
znajoma studiuje informację w e-społeczeństwie. Brzmi jak kierunek wymyślony na siłę.
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Który kierunek studiów uważacie za obciachowy/mało ambitny/beznadziejny...
drabina, wydaje mi się, że dlatego, że dużo osób wybiera pedagogikę nie z powołania, tylko na zasadzie 'a, nie wiem co wybrać, lubię dzieci, to peda' + na uczelniach w moim otoczeniu (podkreślam, w mojej okolicy- nie wiem, jak jest w Wawie czy Krakowie) mają dość niskie progi.
Moim zdaniem ten wątek jest bez sensu, bo każdy tu będzie bronił swojego i tylko kłótnie będa ![]() Dużo tu jest osób po studiach humanistycznych i będą pisać jak to tam ciężko i strasznie, a można przeczytać wypowiedź, że po co płacić tyle wykwalifikowanemu rehabilitantowi, jak to nie lekarz więc żaden specjalista ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez _Mia Czas edycji: 2014-11-29 o 16:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
nie studiowalam pedagogiki ale nie rozumiem jak mozna zarzucac ze ktos studiuje oligofrenopedagogikę nie z powołania - ludzie nie zdaja sobie sprawy jak rozległym kierunkiem studiów jest pedagogika, jak wiele ma odnóg i z jak szerokim zakresem problemów się zmierza. pedagogika to nie tylko kolorowanki z dziećmi to także ciężka praca w nauce mowy i często kierunek ocierający się silnie o biologię. no i zależy jaka pedagogika - jedne mają niskie progi, a inne, jak połączona z logopedią - powodzenia, 3/4 odpada na badaniach wstępnych i egzaminach...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
kurde to jakaś magia, że zawsze w temacie uczelni najbardziej jest wyszczekana osoba która póki co nie osiagnela nawet pol tytulu XD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Widzę, że na wizażu same studentki medycyny i prawa? Nie wiem jak można nazwać jakikolwiek kierunek obciachowym. Na każdym kierunku znajdą się bumelanci i idioci, tak jak i ambitne osoby, chcące naprawdę się czegoś nauczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
... choć nie Westwood
|
Chyba żartujesz? Niestety, ale niż spowoduje tylko tyle, że uniwerki będą miały (a właściwie już tak jest!) coraz mniej studentów i też będą kolejności przyjęć, a nie żadne tam wyniki. To nie dotknie tylko szkół prywatnych, to rzutuje na wszystkie szkoły wyższe.
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2014-11-29 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
Noo wsyarczy wejsc na coroczne watki maturzystow i posty w stylu "nie poszlo mi", "nie martw sie, jest niz, progi sie obniza, dostaniesz sie"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Podobno dobre uczelnie nie muszą przyjmować na siłę studentów-idiotów, bo utrzymują się z różnych badań. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Co do filozofii czyli ''umiłowania mądrości'' to bardzo wątpię by wiele osób było w stanie naprawdę zrozumieć na czym polegają te wszystkie różne doktryny filozoficzne. ![]() głupi wątek i tyle, mozna po tzw. cudownym kierunku średnio dawać radę a można po tzw. lichym nieźle się ustawić jak kto ma taki talent i umie. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2014-11-29 o 17:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
Nie no dla mnie filozofia to jazda bez trzymanki. Najmniej uzyteczny kierunek ale wymagajacy naprawde hmmmm. Wysilku umyslowego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
"Nie sondze"
Baduuummmmm tsssssss |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Wyższe Szkoły Lansu i Bansu to na każdym kierunku zaniżają poziom... Wg mnie np. zawody medyczne i paramedyczne powinny wykładać tylko szkoły medyczne, w niektórych przypadkach AWFy, lub w przypadku opiekunów medycznych itp. robi się studium. Powinno się to pozamykać, bo produkują tylko bezrobotnych, mnożą się bez kontroli i robią co chcą. No ale- wolny rynek, nikt nie zabroni prywaciarzowi być prywaciarzem. Edytowane przez _Mia Czas edycji: 2014-11-29 o 17:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
wasza koleżanka
|
Do pedagogiki nic nie mam, ale z trudem przyznałabym się do studiowania europeistyki albo politologii, nie kopcie. Z drugiej strony musiałabym się wykazać wielkim samozaparciem by wytrwać kilka lat na tych studiach, bo ich tematyka kompletnie odbiega od moich zainteresowań.
Ja jestem na filologii, skandynawistyka na ug.
![]() |
![]() |
#107 |
BAN stały
|
weźmy np. taką ekonomię.
Z rozczuleniem w serduszku widziałam gdzieś reklamę, jak 3 doradców w garsonkach i garniaczkach w banku siedzi i nic nie robi a klient przelewy robi przez telefon. 2 dni temu z głębokim poirytowaniem zostałam zmuszona w pewnym dyskoncie do skorzystania z kasy samoobsługowej. 8 rano, żadnej kasjerki na kasie, za to pani pomocniczka krążaca od kasy samoobsł do kasy i instruująca, jak to działa. I tak mi się przypomniał wątek dziewczyny pracującej w spożywczaku, z pytaniem, czy jej to nie uwłacza, bo tak twierdzi jej rodzina; no cóż, dobrze, że ma pracę. Jeszcze. Poirytowaniem, bo mnie właśnie delikatnie zasmuca zastępowanie kogo się da maszynami. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2014-11-29 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Nieprecyzyjnie się wyraziłam.
Lekarskiego samego w sobie nie można studiować prywatnie, tak źle jeszcze nie jest ![]() Żeby nie było- mówię o tym, jak jest u mnie ![]() Za to nie tylko lek. jest w ustawie jako zawód medyczny, ale np. pielęgniarka. Poza tym są dziesiątki szkół produkujących nadwyżkę fizjoterapeutów którzy nic nie potrafią, zaniżając poziom rehabilitacji polskiej, a to jednak też człowiek ingerujący w ciało, manipulujący na kręgosłupie itd. Edytowane przez _Mia Czas edycji: 2014-11-29 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
No przecież. Na prywatnych uczelniach chyba tylko medycyny, stomatologii, farmacji i weterynarii nie można studiować. Takie ratownictwo medyczne czy kosmetologia to na każdej Wyższej Szkole są niemalże, a to też przecież kierunki medyczne
![]() Mia, nie przerażaj się, bo ci, co studiują medycynę płatną po pierwsze też musieli bardzo dobrze napisać maturę, a ponadto mają dokładnie te same egzaminy, co osoby na studiach bezpłatnych. Znam trochę osób u siebie na roku, które są na niestacjonarnych i powiem tak - im często bardziej zależy, bo mają poczucie, że się rodzina na nich wykosztowuje (jeden rok kosztuje prawie 30 tysięcy złotych), nie mogą sobie pozwolić na rok w plecy, bo chcą jak najszybciej te studia skończyć i odciążyć rodzinę. Edytowane przez 201605300922 Czas edycji: 2014-11-29 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
... choć nie Westwood
|
Pielęgniarstwo na pewno da sie prywatnie
![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
Wydaje mi się, że uczelnie prywatne powinny mieć wysoki poziom, a nie na odwrót. Co do zaocznych to często tak jest, że są bardziej ogarnięci, dojrzali itp., niż dzienni. Większość studentów dziennych z tego co widzę prowadzi bardzo luźne i proste życie, wszystko mają w nosie byle zdać egzaminy na 3- i mieć kasę od rodziców.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
nyan nyan ^^
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie twierdzę absolutnie, że taka osoba będzie złym lekarzem, bo tak jak mówisz- egzaminy zdaje takie same, co dzienni. Chodzi mi o same mechanizmy działania tych wieczorowych. ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
![]() Co do zaocznych mam zupełnie inne spostrzeżenia, większość moich znajomych trochę te studia olewa, bo mają już inne priorytety (praca, dziecko), albo robią te studia tylko dla papierka, bo jakiś pacan sobie wymyślił, że pielęgniarka musi mieć wyższe, i nagle kobiety ze stażem dłuższym i o połowę starsze niż ich przyszli wykładowcy biegną robić licencjat/mgr ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
wasza koleżanka
|
Cytat:
Jeszcze brakuje tutaj odwiecznej walki studentów dziennych z zaocznymi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() O, do listy kierunków, które dla mnie są obciachowe dopisuję nauki o rodzinie. Koleżanka, bardzo fajna, to studiuje, na UŚ jest ten kierunek na wydziale teologicznym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Konto usunięte
|
Ale ja mówię właśnie o takich co olewają. To chyba jasno wynikało z mojej wypowiedzi. I nie chodzi tu tylko o naukę, ale też o zdobywanie doświadczenia i zainteresowania w tym kierunku. To są jednak osoby, które właśnie idą dla papierka, dla dłuższej ''młodości'' itp., a nie dlatego, że sami chcą/z pasji itp. Takie osoby co kują cale studia, mają same 5, ale nic nie robią w kierunku zdobycia doświadczenia, umiejętności i wiedzy praktycznej też nie są na dobrej pozycji moim zdaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Takze ta logopedia to dla mnie calkiem inna bajka, mimo ze dziedzina pokrewna. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
Jezu doli ktorego fragmentu z: pedagogika jest czesto laczonym kierunkiem z logopedia gdzie zdobywasz uprawnienia logopedy i masz surowe rgzaminy wstepne, nie rozumiesz?;ppp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Konto usunięte
|
Dla mnie takim kierunkiem jest zdrowie publiczne. Na moim UM prowadzący sami nie wiedzieli po co jest ten kierunek a studenci nie wiedzieli co mogą po nim robić.
Ogólnie nie powiedziałabym, że jakiś tam kierunek jest bez sensu czy bez przyszłości. Jeśli ktoś ma mega ograniczone horyzonty i dla niego np pedagog to tylko nauczyciel w szkole a psycholog = terapeuta, a bibliotekoznawca siedzi w bibliotece to niech doczyta co po danych kierunkach można robić, gdzie pracować. Poza tym beznadziejni mogą być studenci a nie kierunki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.