|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 9 :)
Dziewczyny ale miazga... Dostałam takiego ataku wątroby ze sie z łóżka podnieść nie potrafię, ból taki ze sie oddychac nie da a do tego poszłam siku i tylko zdarzylam głowę odwrócić do wanny... Zwracanie po cc - nie polecam
![]() Najgorsze jest to, ze ból jest dalej nie do zniesienia... ![]() Miała któraś kiedyś coś takiego? Nie wiem jak sobie z tym poradzić... Co wziąć ...
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-08-11 o 11:07 |
|
|
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 9 :)
Hej Dziewczyny ja dalej kwitne na izbie przyjęć jest tyle ludzi i chyba z 50 stopni:-(
Roxana Majka bylyscie całkowicie na czczo jak się przyjmowalyscie do szpitala bo ja rano podjęłam i nie wiem czy się przyznać |
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze 2razy napisałam posta i coś mi nie dodaje nic albo ja nie widzę...
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Trzeci raz.nie mam sił pisać wiec w skrócie : Ogromne kciuki za dzisiejsze cc oby wszystko poszło dobrze 👍
|
|
#95 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
|
|
#96 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej
właśnie Małego nakarmiłam i położyłam spać![]() Cytat:
Cytat:
ja to panikara jestem i codziennie coś sobie wkręcam. Cytat:
ach a mnie nawał nawiedził w nocy, mały zjadł a ja jeszcze odciągać musiałam. Myślalam, że mi cycki rozsadzi ale już jest ok ![]() Cytat:
będzie lepiej z każdym dniem *Cytat:
a w Polsce każdemu dziecku robią usg bioderek? czy dopiero jak po badaniu fizykalnym coś zaniepokoi? |
|||||
|
|
|
|
#97 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[rQUOTE=roxana_lu;52374301]Dziewczyny ale miazga... Dostałam takiego ataku wątroby ze sie z łóżka podnieść nie potrafię, ból taki ze sie oddychac nie da a do tego poszłam siku i tylko zdarzylam głowę odwrócić do wanny... Zwracanie po cc - nie polecam ![]() Najgorsze jest to, ze ból jest dalej nie do zniesienia... ![]() Miała któraś kiedyś coś takiego? Nie wiem jak sobie z tym poradzić... Co wziąć ... [/QUOTE]Ty to sie bidulko nameczysz
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzwon do lekarza. Albo jedz. Nie bafatelizuj po cc zadnych takich boli. I do tego wymioty.... Cytat:
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Mirabelka u nas zaczął śmierdziec kikut i zaraz po tym odpadł, pępek juz nie śmierdzial tylko właśnie ten odpadniety kikut. Ja akurat miałam to pokazywać położnej na drugi dzień ale już nie było co
![]() A co do badania słuchu to tez miał w szpitalu ale jeszcze miał wody plodowe w uszach stąd dodatkowa wizyta
|
|
#100 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak siedze i normalnie jestem przeszczesliwa ze w poniedzialek zobacze moja ksiezniczke, cudownie znac termin cc, juz nawet lezenie na patologii mi nie straszne bo za chwile ja utule
zapisalam sue na jutro do przyszpitalnego fryzjera bym piekna byla :-D szkoda ze kosmetyczki tu nie maja
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a mam prośbę.Któraś z Was wrzucała listę produktów zalecanych i niewskazanych przy karmieniu piersią. nie mogę tego znaleźć. macie może? |
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pytalam ciotki ktora ma 2ms starsza coreczme od naszego Kubusia i Zuzie dopiero odpadl po miesiacu kikut w nocy i przykleil sie do boku brzuszka... Ale z tego co czytalam to powinien odpasc po ok 2tyg. Ja dostalam kartke z informacja o pielegnacji kikuta i ogolne zalecenia od poloznej w szpitalu razem z wypisem.
|
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
Niespodziewajka, super ze juz Was wypisuja, a Zuzanka przesliczna
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Mam od mms, wrzucalam... Jak siade na kompa to ci wrzuce.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napoje: pij bez obaw: - woda min niegaz. - słaba herbata lub bawarka (ona nie pobudza laktacji, ale jesli ktos lubi to moze pic) - herbatki owocowe i ziołowe - kawa bezkofeinowa lub normalna ale słaba i rzadko - kompoty - soki owocowo-warzywne (ale te kupione w sklepie powinny być rozcieńczone z wodą) unikaj:☠ - napojów gazowanych Przetwory mleczne: jedz ostrożnie jogurty naturalne, kefiry, maślanki, mleko, sery białe (mogą wywołać reakcje alergiczne) owoce: jedz bez obaw: - banany - brzoskwinie - jabłka - maliny - jeżyny - porzeczki - agrest - soki, dżemy, jogurty, galaretki z tych owoców uważaj na: - truskawki, poziomki, cytrusy (mogą uczulać) - gruszki i pestkowce (śliwki morele, czereśnie, wiśnie- mogą powodowa.ć bóle brzucha) - owoce suszone (konserwowane chemicznie) - soki, dżemy, jogurty, galaretki z tych owoców warzywa: jedz bez obaw: - ogórki - buraki - marchewkę - ziemniaki - kapustę pekińską - kukurydzę - pietruszkę - koperek - soję - szpinak - młodą fasolę szparagową - dynię - kabaczek - cukinię - wszystkie rodzaje sałat uważaj na: - cebulę i czosnek (mogą zmienić smak mleka) - kapustę, kalafior, groch, fasola, bób (mogą, choć nie muszą powodować kolki) - pomidory i seler (silne alergeny) - paprykę, chrzan, pory, grzyby pieczywo: jedz zwłaszcza ciemne i pełnoziarniste uważaj na pieczywo z konserwantami Kasza, ryż, makaron jedz kilka razy w tyg zwłaszcza pełnoziarniste Jajka jedz☠2-3☠x w tygodniu (ugotowane na miękko lub twardo) ryby jedz najlepiej morskie - ugotowane lub pieczone - najlepiej 2x w tygodniu unikaj surowych ryb, konserw rybnych i ryb marynowanych mięso jedz bez obaw: - mięso białe - chudą wieprzowinę, jagnięcinę - mięso grillowane lub duszone unikaj - tłustych wędlin - cielęciny i wołowiny (przy skazie białkowej) sery jedz ostrożnie są ciężkostrawne uważaj na sery pleśniowe, pikantne sery i twarożki tłuszcze używaj bez obaw - masła (nie używaj substytutów) - oliwy z oliwek oraz oleju rzepakowego unikaj☠ smalcu i oleju arachidowego Słodycze możesz jeść w ograniczonych ilościach uważaj na czekoladę, miód, kakao i mak orzechy uważaj na orzeszki ziemne i pistacjowe (zawierają silne alergeny) alkohol - wódka i inne wysokoprocentowe alkohole są ZABRONIONE - możesz sobie pozwolić na kieliszek wina lub pół szklanki piwa OD CZASU DO CZASU, ale zawsze co najmniej 2 h przed kp przyprawy i dodatki przyprawiaj bez obaw: - świeżymi ziołami - koperkiem, natką pietruszki, szczypiorkiem - majerankiem - kminkiem - innymi łagodnymi przyprawami ziołowymi uważaj na: - barwniki, konserwanty, słodziki - paprykę, pieprz, chilli, ocet, musztardę - majonez - ketchup - sól i cukier (w dużych ilościach) przechowywanie pokarmu: w pomieszczeniu: 16 stopni - do 24 h 21 stopni - do 10 h 27 stopni -☠6-8☠h w lodówce od 3 do 5 stopni -☠3-5☠dni w zamrażalniku lodówki od -10 do - 15 stopni - 2 tygodnie w zamrażalce☠ -18 stopni -☠3-6☠miesięcy -20 stopni - 1 rok Pamiętaj Najlepiej przechowywać pokarm nie dłużej niż 2 tygodnie, gdyż skład pokarmu kobiecego zmienia się w zależności od potrzeb rozwojowych dziecka i wieku malucha (ponoć takie mamy "mądre" cyce )Czas przechowywania pokarmu różni się w przypadku dzieci donoszonych i zdrowych, a wcześniaków i dzieci chorych. ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Mirabelka, mam jeszcze liste od kolezanki, ona ja dostala w szpitalu w Niemczech CHLEB I WYPIEKI wolno: Przyprawione pieczywo, pieczywo mieszane, chrupkie, suchary, tostowe Nie wolno: gruboziarnistego pieczywa razowego, świeżego chleba i pieczywa. PRZYPRAWY, ZIOŁA wolno: np. gałka muszkatołowa, goździki, liście laurowe, jagody jałowca, curry, kminek, anyż, koper, cynamon oraz inne oczywiście nie wolno: szczypiorek, czosnek, cebula PICIE: 3 litry dziennie! to bardzo ważne, mało picia powoduje małą produkcję mleka. wolno: np. herbatę ziołową, kawę prawdziwą ale z umiarem, koktajle mleczne, sok warzywny owocowy, wodę mineralną bez dodatku węglanu ( to są te chyba niskozmineralizowane- trzeba spr), herbatę z malwy, miętowa, rumiankowa. ☠nie wolno: soków owocowych z cytrusami!, alkoholu, wody z dodatkiem węglanu WARZYWA: wolno: bakłażan, avocado, seler, pędy bambusa, kalafior, brokuły, pieczarki, cykoria, kapusta pekińska ( bez łodyg), sałata lodowa, roszpunka, sałatę, kalarepę, koper, salsefia, marchew, szparagi, cukinia, szpinak, pomidory. nie wolno: kapusty czerwonej i białej, cebuli, papryki, pora, ogórka, rzodkiewka, rabarbar, kiszona kapusta, rośliny strączkowe, suszony groch, fasola. OWOCE: wolno: jabłka, gruszki (obrane ze skórki), maliny, melon, kiwi, jagody, brzoskwinie, morele, czereśnie-wiśnie (gotowane), banany, jeżyny ☠nie wolno: świeże owoce cytrusowe, śliwki, jabłka, gruszki (powtarzają się bo po prostu trzeba z umiarem), mirabelki, winogrona, agrest PRODUKTY MLECZNE wszystkie! z wyjątkiem: ser (twarożek) z cebulą, ziołami, dodatkiem papryki KIEŁBASA, WĘDLINY wszystkie! z wyjątkiem: kiełbasa ( mięso) z cebulą, ziołami, papryką. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Miedzy listami jest roznica nie wiem od czego zalezna, ja jadlam agrest, porzeczki, sliwki-renglody, nektarynke i ogorka kiszonego, chleb i wszystko jest ok... I wcinam dzem malinowy codziennie z serkiem kanapkowym smietankowym ;-) wiec do jedzenia wszystko ale wprowadzac po troszeczke i obserwowac. |
|
|
|
|
|
#107 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
**
|
||
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
O no... To to od mms wlasnie
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Mirabelko, na szybko czytam, że łatwo nie było, tym większe brawa
Minie Ci, spokojnie ![]() Kitsi, kciuki, żeby się rozkręciło ![]() Mogą wystawić wsteczne natalia, chciałaby dusz do raju ![]() Na razie cisza... aż jestem ciekawa co tam jutro mi gin powie ![]() Jess sandeo, kciuki naszykowane ![]() dd1dd, nie lękaj się Jesteśmy z Tobą i Maluchem, będzie dobrze... o ile o nas nie zapomnisz i dasz znać ![]() magdowe ![]() majka, super, że TŻ pomaga - ma się chłop okazję wykazać przy Dziedzicu ![]() Współczuje położnej - ja taką przy Żuku miałam, ale szybko się połapałam, że jest niehalo i w sumie była mi potrzebna tylko żeby Żuka zważyć. Zawsze możesz zadzwonić do przychodni i powiedzieć, że więcej wizyt sobie nie życzysz Z glukozą przegięła Nicole, i jak? Już w domku? roxana, co do dopajania, to i laktacyjna i pediatra mi mówili, że przy upałach (szczególnie jeśli są problemy z kp i dziecko jest na mm), to można, a nawet trzeba dopajać, ale tylko wodą i najlepiej z łyżeczki (coby od cyca nie odzwyczajać). Oliwkę mówili do kąpieli raczej niż na skórę, a octenisept, jeśli się coś ślimaczy i to też rzadko - chyba, ze jest gorąco, to wtedy czujnie - w takiej temp. bakterie mnożą się szybciej i łatwiej niestety może się coś tam nadkazić. kasperka, moja poprzednia też próbowała takiego numeru - ale jak mi wpadła bez zapowiedzi o 730 w sobotę, to została grzecznie za drzwi wystawiona - miała być poprzedniego dnia o 1730 ![]() Niespodziewajka, super, że już do domu Panna Zuzanna prześliczna Umieram... mam w mieszkaniu 29,5 stopnia.... mimo wiatraka na full A w ogóle czasu już rodzić - wczoraj w aquaparku podsłuchana rozmowa dwóch 6 latków na mój temat: " Ty paaatrz, ale ta pani jest gruuuuba!" " No co Ty!? Ona nie jest gruba, ona jest (pomyślałam, że dziecko mądre powie, że w ciąży)... ogroooomna"
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja dalej czekam tyoko tyle że już w sali. Ale nie miałam jeszcze usg, ani pobranych badań. Jestem zła i wykończona. Pewnie z cesarki jutro nici.
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie też gorąco, zebrało się na burzę, zrobiło się ciemno wiatr i grzmoty i rozeszło się Czuję że przenoszę, i będę musiała potem co chwilę latać na kontrole w nocy mislam znów skurcze. Ile mnie tak będzie jeszcze męczyć???
|
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 9 :)
Cytat:
Moja stwierdziła, że byłyśmy umówione... I owszem! Umówione byłyśmy na niedzielę, ale miała zadzwonić albo napisać o której godz... nie napisała i nie zadzwoniła ![]() Mój Tż stwierdził, że przecież nic takiego się nie stało i że troszkę przesadzam A Ty postąpiłaś jak najbardziej prawidłowo ![]() O 7.30 bez zapowiedzi?! Chcialabym widziec minę tej położnej, gdy ją wystawiłaś za drzwi Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-08-11 o 14:11 |
|
|
|
|
|
#113 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam pełną świadomość tego jak wyglądam, a brzuch mam duuuuży BTW. widziałam wczoraj parę w ciąży - ona jakiś 6-7mc i on... z identycznym brzuchem Normalnie ten sam kształt, ta sama wielkość, nawet taką ciemniejszą linię miał... to się dopiero nazywa wsparcie ![]() Cytat:
![]() Generalnie ja też bym chciała, ale drzwi otworzył Bartek - ja w błogiej nieświadomości słodko spałam
|
||
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak wy sobie radzicie z opuchlizna bo ja już pomysłu nie mam, jeszcze w życiu nie byłam tak spuchnieta jak teraz i nic nie pomaga ani moczenie ani krem na spuchniete nogi teraz właśnie testuje okład z liści kapusty może coś pomoże bo stopy to chyba mu zaraz eksploduja :/
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
A dlaczego aż tak chcesz przyspieszać do terminu masz jeszcze 16 dni, wyszły ci takie słabe wyniki ze nie chcesz poczekać jeszcze kilka dni?
|
|
#118 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeplywy pepowinowe i mozgowe sa poza granicami normy, mala jest mala i lepiej jej na zewnatrz bedzue niz w brzuchu. Ja sie ciesze, sterydy mam podane i nie bede musiala tu kisnac kolejny tydzien
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam to samo i nic nie pomaga Do tego jak chodzę to tak dziwnie ciągnie. Położna kazała kontrolować ciśnienie jak zobaczyła te moje nogi...
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

znam takie co robią nalot bez zapowiedzi o 8 rano
. Do tego zaczela baaardzo duzo jesc . Calkowite przeciwienstwo Adasia ktorego trzeba bylo zawsze zmuszac do mleka . A ta zje mojego 50 ml i poprawi jeszcze 20 ml mm , no i po 2 godzinach znowu glodna
. A dziś konczy dopiero 4 dni ...