Mamusie lutowe - część II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-13, 12:14   #91
amb86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe - część II

Cytat:
Napisane przez Dzaasti Pokaż wiadomość
U nas też pierwszy poród...chciałabym żeby mąż był że mną...ale widzę że on nie koniecznie tego chce... Myślę że powodem jest to że u Nas wśród znajomych, rodziny jest przyjęte że facet nie powinien patrzec się jak jego kobieta się męczy... Ja tak nie uważam-bo chciałabym żeby był że mną i mnie wspierał...

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Mój mąż też sceptycznie patrzy na towarzyszenie mi przy porodzie chociaż cały czas w ciągu wszystkiego naszych przejść i starań dzielnie mnie wspierał. Chciałabym chyba mieć przy sobie mamę jednak przeszła poród 3 razy i przy pierwszym dziecku gdzie zupełnie nie wiem co i jak :-( jest dla mnie kopalnia wiedzy,wspierał końcu babcia urodziła 10tke dzieci i przekazała jej swoje mądrości wiec mogę zawsze na nią liczyć bardzo się cieszy i czeka na wnuka przy czym nic mi nie narzuca podpowiada tylko kiedy o to proszę
Mój tż ostatnio mnie zaskoczył, bo u znajomych wyszedł ten temat. Tatusiowie tam zgromadzeni polecali mu to przeżycie, natomiast on raczsj nie chce... nie gadaliśmy o tym jeszcze, ale zdziwiłam się troche.
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 12:25   #92
NanaR
Zadomowienie

Butterfly20 obie ciąży z in vitro pierwsza za pierwszym podejściem druga już niestety za 3 i to krwią na początku ale teraz już wszystko u niej ok
Lola2828 mnie też się cudem udało dostać do endo bo mamy jedną panią sławna na całe Pomorze i ma tyle ludzi ze zostawiła sobie tylko stałych pacjentów. ja miałam tsh 2.9 a Pani powiedziała mi jak jej spytałam czy wszystko w porządku będzie z moim Maleństwem bo tak późno odkryłam to tsh powiedz,żebym nie czytała nic na necie bo tam wiele nieprawdziwych informacji i złe doinformowanych osób i żebym się nie martwiła tylko brała tabletki regularnie i wszystko powinno być ok

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 12:32   #93
23m
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tygryszek Pokaż wiadomość
Wiem co czujesz, ja też mam prawie dwa lata wycięte z życia. Straciłam 2 ciąże i odcięłam się od świata, chodziłam do pracy odbębnić to co mam zrobić, wracałam do domu i ryk. Strasznie mnie bolał widok kobiet w ciąży i takich maluszków. Do tej pory podczytuję wątek, w którym się udziela Caramel, bo też na początku w nim byłam, ale musiałam się pożegnać w 9 tyg (to trochę takie katowanie się bo czytam jakie już byłoby moje pierwsze dziecko). Przeszliśmy praktycznie wszystkie możliwe badania, od hormonów po hsg, genetyków, hematologów, immunologów itp (nawet nie wspomnę ile wszystko kosztowało bo na nfz nie ma co liczyć) Teraz jestem już prawie w połowie i mam nadzieję, że wreszcie się nam uda i w lutym będziemy tulić naszego kochanego synka, chociaż nie jest lekko bo panikuję każdego dnia.

Mam nadzieję, że mojemu mężowi się nie odmieni, ale w tej chwili chce się we wszystkim udzielać, może to też przez te stracone ciąże, bo jemu też było ciężko a przy mnie starał się jakoś trzymać
Tygryszek
teraz musi być dobrze jak zaszlam i potwierdziłam ciążę u lekarza mąż mi powiedział, że też bardzo przeżywał starania ale nie chciał tego okazywać przy mnie bo widział jak cierpię. Faceci też mocno przeżywają na swój sposób, ale nie okazują tego bo chcą być wsparciem dla nas...

Mój mąż chce być przy porodzie ale nie wiem czy to dobry pomysł , bo mdleje na sam widok krwi coś czuje że będą go zgarniac z podłogi.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Serio serio 😊 mi sie nie chce...jak jest M to zawsze jest obiad a jak jestem sama z dziećmi to olewam troche...moze potem naleśniki zrobię 😊
U mnie dzisiaj kręci obiadek teściowa, to mogę się polenić
Stary 2015-09-13, 13:21   #94
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Wcale nie dzielna, jak wstaje rano to trace chec do zycia

Lola wlasnie tobie mialam odpisac. Idz w UK do GP z tymi wynikami, ja tak zrobilam przed ciaza. Powiedz, ze sie martwisz, ze to, ze tamto I on powinien przepisac ci tyroksyne (w UK rodzinny moze przepisac tyroksyne) I powinien wypisac skierowanie do konsultanta. A konsultant powinien skierowac na dodatkowe usg Mowie tylko dlatego, ze ja juz przez to przeszlam.

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Bez sensu Przeciez zeby rodzic trzeba miec sile. W UK przynosza kanapeczki I tosty. Ale ja juz na tym etapie nie jadlam bo nie mialam ochoty, jadlam w domu przez pierwsze 10 godzin.

Przybijam piątkę ja tez jutro do pracy. Ale ja przez te 6h w sumie troche odpoczywam w porównaniu do biegów i wyścigów na placu zabaw z córa także nie jest złe chyba ze mega stresujący projekt sie trafi to gorzej
W USA tez przynoszą ful żarcia tylko jak znieczulenie sie bierze to nie można

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Butterfly20 obie ciąży z in vitro pierwsza za pierwszym podejściem druga już niestety za 3 i to krwią na początku ale teraz już wszystko u niej ok
Lola2828 mnie też się cudem udało dostać do endo bo mamy jedną panią sławna na całe Pomorze i ma tyle ludzi ze zostawiła sobie tylko stałych pacjentów. ja miałam tsh 2.9 a Pani powiedziała mi jak jej spytałam czy wszystko w porządku będzie z moim Maleństwem bo tak późno odkryłam to tsh powiedz,żebym nie czytała nic na necie bo tam wiele nieprawdziwych informacji i złe doinformowanych osób i żebym się nie martwiła tylko brała tabletki regularnie i wszystko powinno być ok

No i ma racje. Internet to zło

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez 23m Pokaż wiadomość
Tygryszek
teraz musi być dobrze jak zaszlam i potwierdziłam ciążę u lekarza mąż mi powiedział, że też bardzo przeżywał starania ale nie chciał tego okazywać przy mnie bo widział jak cierpię. Faceci też mocno przeżywają na swój sposób, ale nie okazują tego bo chcą być wsparciem dla nas...

Mój mąż chce być przy porodzie ale nie wiem czy to dobry pomysł , bo mdleje na sam widok krwi coś czuje że będą go zgarniac z podłogi.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

U mnie dzisiaj kręci obiadek teściowa, to mogę się polenić

U mnie tak samo ja leniuchuje teściowa gotuje, jakby zostało cos na jutro jeszcze do zabrania to było by wspaniale

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 14:05   #95
siasia13
Rozeznanie

Ja jak juz dostalam znieczulenie to w ogole o jedzeniu nie myslalam, tylko zeby juz urodzic

Ja zrobilam wczoraj kluski leniwe ze szpinakiem, takie ladne sa zielone wiec odpoczywam, nie musze juz nic robic Moze na spacer pojdziemy bo nuda.
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 14:43   #96
wykalacka
Zadomowienie

Uff... dopiero nadrobiłam, po obiedzie zrobiłam faworki, bo jakoś naszła mnie ochota no i goście wpadną, to niech mają

A teraz to kimnęłabym się na chwilę chętnie

Witam się w nowym wątku
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 14:45   #97
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja kimam praktycznie cały dzień. Glowa mnie boli niemilosiernie....Lilka spi od 14, Mikolaj się bawi...teraz mówi o spaniu ale to juz za późno na drzemkę...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-13, 15:36   #98
marciar7
Zakorzenienie

O matko alescie naskrobaly!!
Wspolczuje dziewczynom ktore mialy badz maja problemy z zajsciem w ciaze. Ja nie bede sie wypowiadac gdyz my wpadlismy nie planowalismy w ogolw bylo nam nie po drodze z dzieckiem a sCzegolnie mi...
Mam zaganiaby dzien jak nie zapraszamy na slub to jeszcze przygotowania do pogrzebu. A od poniedzialku jeszcze praktyki w szkole. A tak mi sie nie chce nic :-\
Stary 2015-09-13, 15:51   #99
mamusiaczek
Rozeznanie

Cześć!
Witam w nowym wątku wszystkie znajome i nieznajome mamuśki 1,5 dnia nie zaglądałam a tu tyyyyyyle czytania
Gratuluję udanych wizyt
Stary 2015-09-13, 16:41   #100
Halucynacya
Raczkowanie

Dużo tu się dzieje!
Bardzo dziękuję za miłe słowa, zamierzam trzymać dzieciaki jak najdłużej w brzuchu! )
NanaR też choruję na tarczycę, wizyty co 3 tyg, ale na razie TSH na poziomie 2,0 i mam nadzieję, że tak zostanie. 2,9 to nie jest źle, a jeśli uda ci się obniżyć to 2,5 to już w ogóle będzie super.
Lola uważam, że chociaż prywatnie ktoś powinien cię przyjąć... W Polsce lekarz rodzinny w razie nagłej potrzeby może przepisać euthyrox, ale trzeba dostarczyć zaświadczenie o leczeniu.
Halucynacya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 17:07   #101
siasia13
Rozeznanie

A ja sie kimnelam I mi z tym dobrze Len smierdzacy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-13, 17:36   #102
Caramel 85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 23m Pokaż wiadomość
A my 2 lata staralismy się, nie ukrywam że psycha siada...... Nawet wiadomość o tym, że ktoś z rodziny jest w ciąży czy znajoma powodował wewnętrzny ból... I morza łez wylanych. Ostatnie 4 miesiące kiedy zmienilam lekarza były dla mnie zbawieniem, 2 pierwsze diagnoza- zaburzenia hormonalne u mnie co skutkowało brakiem owulacji, kolejne 2 branie tabsow i w tym drugim zaszlam na nowo radość życia wróciła!!! Dlugi czas nie wierzylam w to nawet po pierwszych usg, dopiero po genetycznym usg dotarło do mnie zupełnie że noszę pod serduchem upragniona dzidzię
Lepiej bym tego nie opisała. U mnie też ponad 2 lata starań o pierwsze dziecko, w tym niecałe 2 z leczeniem, 2 IUI i 3 nie doszło do skutku bo wg lekarza nie było szansy na ciąże i w tym cyklu zaszłam w ciążę naturalnie W kolejne ciąże zachodziłam bez problemu.

Cytat:
Wiem co czujesz, ja też mam prawie dwa lata wycięte z życia. Straciłam 2 ciąże i odcięłam się od świata, chodziłam do pracy odbębnić to co mam zrobić, wracałam do domu i ryk. Strasznie mnie bolał widok kobiet w ciąży i takich maluszków. Do tej pory podczytuję wątek, w którym się udziela Caramel, bo też na początku w nim byłam, ale musiałam się pożegnać w 9 tyg (to trochę takie katowanie się bo czytam jakie już byłoby moje pierwsze dziecko). Przeszliśmy praktycznie wszystkie możliwe badania, od hormonów po hsg, genetyków, hematologów, immunologów itp (nawet nie wspomnę ile wszystko kosztowało bo na nfz nie ma co liczyć) Teraz jestem już prawie w połowie i mam nadzieję, że wreszcie się nam uda i w lutym będziemy tulić naszego kochanego synka, chociaż nie jest lekko bo panikuję każdego dnia.

Mam nadzieję, że mojemu mężowi się nie odmieni, ale w tej chwili chce się we wszystkim udzielać, może to też przez te stracone ciąże, bo jemu też było ciężko a przy mnie starał się jakoś trzymać

Tak czytam o waszych porodach i jestem przerażona, mam nadzieję, że dam radę, ale też mnie przeraża ból i to nacinanie krocza. Choruję na astmę i mam nadzieję, ze dam radę bo jestem bez leków i teraz już mi się ciężko oddycha.
Bardzo chętnie czytam o tym co piszą tutaj doświadczone mamuśki, jakby któraś z Was miała kiedyś chwilkę i napisała co z ubranek jest potrzebne na początku to będę bardzo wdzięczna, bo jakoś ciężko mi się w tym odnaleźć
Tygryszek teraz musi być dobrze. Też prawdopodobnie kiedyś poroniłam, prawdopodobnie, bo leżałam wtedy miesiąc w szpitalu i mimo objawów poronienia usg zrobiono mi dopiero po ok tygodniu, już było "czysto". Czasami myślimy o tym z tż, to dziecko miałoby teraz 4 latka, a potem patrzymy na nasze dzieci i myślimy sobie że nie zamienilibyśmy ich na żadne inne. Twój ból na pewno też zelżeje z czasem
Co do ubranek, to ja miałam na początek dla chłopców po kilka (ok 5 szt) body z krótkim rękawem i pajacyków w jednym rozmiarze, do tego kilka par ciepłych skarpetek, 2-3 szt rożków, 1-2 sweterki, 2 pary spodenek albo półśpiochów, minimum 20szt pieluch tetrowych, flanelowych 2-3 szt. Nasze dzieci będą zimowe, więc te najmniejsze pajacyki 56 i 62 po 2 szt planuję kupić welurowe. Taki maluch łatwo marznie na początku. To też zależy jak masz ciepło w domu, my preferujemy chłody 18-19 stopni więc mam cieplejsze ubranka. No i kombinezon zimowy, ze 2-3 cieńsze kocyki, 1-2 grube. Z takie bardziej "fikuśnymi" czy wizytowymi ubrankami warto poczekać aż maluch odrobine podrośnie. Nie przychodzi mi nic więcej teraz do głowy, ale mam nadzieję że byłam pomocna
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 18:04   #103
tygryszek
Zadomowienie

Cytat:
Ja jak juz dostalam znieczulenie to w ogole o jedzeniu nie myslalam, tylko zeby juz urodzic

Ja zrobilam wczoraj kluski leniwe ze szpinakiem, takie ladne sa zielone wiec odpoczywam, nie musze juz nic robic Moze na spacer pojdziemy bo nuda.
możesz napisać jak je robisz, brzmi pysznie

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość

Co do ubranek, to ja miałam na początek dla chłopców po kilka (ok 5 szt) body z krótkim rękawem i pajacyków w jednym rozmiarze, do tego kilka par ciepłych skarpetek, 2-3 szt rożków, 1-2 sweterki, 2 pary spodenek albo półśpiochów, minimum 20szt pieluch tetrowych, flanelowych 2-3 szt. Nasze dzieci będą zimowe, więc te najmniejsze pajacyki 56 i 62 po 2 szt planuję kupić welurowe. Taki maluch łatwo marznie na początku. To też zależy jak masz ciepło w domu, my preferujemy chłody 18-19 stopni więc mam cieplejsze ubranka. No i kombinezon zimowy, ze 2-3 cieńsze kocyki, 1-2 grube. Z takie bardziej "fikuśnymi" czy wizytowymi ubrankami warto poczekać aż maluch odrobine podrośnie. Nie przychodzi mi nic więcej teraz do głowy, ale mam nadzieję że byłam pomocna
Dzięki wielkie

XII 2013
X 2014
tygryszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 18:07   #104
Vivien26
Rozeznanie

No juz myslalam ze Was nie znajde nie zagladalam moment bo mialam ciezkie dni przez skurcze (fale) Alvareza.A dzis widze ze tamten watek juz zamkniety

A czemu watek jest podzielony na czesci? Bo ja jeszcze nie kumata jestem

Edytowane przez Vivien26
Czas edycji: 2015-09-13 o 18:11
Vivien26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 18:08   #105
agaczilla21
Zakorzenienie

O mamoooo jakie nudy...jutro z rańsza musimy iść do sklepu bo w lodówce to niedługo samo światło zostanie...mam zamiar kupić chleba na zapas bo mam cała dużą szufladę w zamrażalniku wolną

Jutro może zrobię placki ziemniaczne ze śmietaną...albo z cukini placki...zobaczymy co mi się uchce

Edytowane przez agaczilla21
Czas edycji: 2015-09-13 o 18:10

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-13, 18:25   #106
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
możesz napisać jak je robisz, brzmi pysznie

Jak robisz leniwe, to tak samo tylko trzeba dodac usmazonego z czosnkiem szpinaku do ziemniakow. A jak nie robisz to daj znac na priv to Ci wszystko napisze, bo nie chcialabym watku zasmiecac

Z ubrankami nie pomoge. Jestem mego niezorganizowana Dla M kupowalam to co mi sie wydalwalo, ze bede potrzebowac I mniej wiecej trafilam. Teraz czekam na wiesci o plci, bo jak bedzie druga dziewczynka to wyjmuje pudla I patrze co mam. A jak nie dziewczyna, to znowu bede zgadywac bo zimowe dziecko I tak potrzebuje innych ubrnek. Takze wiem napewno, ze kombinezonek jakis kupie I tyle wiem
Stary 2015-09-13, 18:38   #107
butterfly20
Zakorzenienie

Nadrobię potem. Padam z nóg. Tymczasem Tusia częstuje tortem i babeczkami (sama chciała oczywiście tylko owoce z babeczek, więc chyba dobrze mi idzie z tym wychowaniem pro-owocowym i anty-słodyczowym )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0709.jpg (74,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0705.jpg (89,3 KB, 28 załadowań)

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 18:51   #108
Arienai
Przyczajenie

Dziewczyny powiecie jak się dostać na tą listę na początku wątku?? Jestem Agnieszka, mam 28 lat i termin 10.02.2016
Arienai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 18:52   #109
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivien26 Pokaż wiadomość
No juz myslalam ze Was nie znajde nie zagladalam moment bo mialam ciezkie dni przez skurcze (fale) Alvareza.A dzis widze ze tamten watek juz zamkniety

Na wizażu po przekroczeniu 5000 postów zamyka się wątek:sly:
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-13, 19:10   #110
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Arienai Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiecie jak się dostać na tą listę na początku wątku?? Jestem Agnieszka, mam 28 lat i termin 10.02.2016
Napisz do CzarnookiejPauli na priva, ona zarzadza watkiem to Cie dopisze

Motyl WOW co za tort I babeczki, super. Najlepszego dla corci , cieszyla sie z tortu? Moja zawsze wyjada z tortow krem I owoce oraz galaretke jak jest
Stary 2015-09-13, 19:14   #111
butterfly20
Zakorzenienie

[QUOTE=marciar7;52751783]O matko alescie naskrobaly!!
Wspolczuje dziewczynom ktore mialy badz maja problemy z zajsciem w ciaze. Ja nie bede sie wypowiadac gdyz my wpadlismy nie planowalismy w ogolw bylo nam nie po drodze z dzieckiem a sCzegolnie mi...

U nas Tusia pomimo,że po ślubie to nie była planowana. A raczej powiem tak- była planowana, ale pół roku później)) bo zmieniałam pracę. Ale bardzo się cieszę,że tak się stało, do tej pory uważam,że takie "wpadki" są najlepsze

Cytat:
Napisane przez Vivien26 Pokaż wiadomość

Bo wątek może mieć max 5000 postów

A nas dzisiaj wszyscy męczyli o płeć. Podobno najbardziej ciągle wypytuje koleżanka mojej szwagierki, bo ma 3 worki ciuchów chłopczykowych i chciałaby nam dać. Kurczaki, pewnie piękne te ciuszki bo ta dziewczyna jest z tych dzianych, ogólnie taka z niej niby "celebrytka":rolleyes : No ale, najwyżej się obejdziemy smakiem hehe

Stary 2015-09-13, 19:16   #112
Caramel 85
Rozeznanie

Aa Butterfly zapomniałam zupełnie, całusy dla Tusi, piękny tort i babeczki!
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 19:30   #113
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Nadrobię potem. Padam z nóg. Tymczasem Tusia częstuje tortem i babeczkami (sama chciała oczywiście tylko owoce z babeczek, więc chyba dobrze mi idzie z tym wychowaniem pro-owocowym i anty-słodyczowym )
piekne

i sto lat dla Tusi : cmok:

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-13, 19:49   #114
good idea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzaasti Pokaż wiadomość
Obecna! nie udzielam się jakoś mega często - ale obserwuję i czytam każdego dnia

To tak jak i ja zgubiłam Was dzisiaj. Jakies zaćmienie chyba mnie naszlo

Brak polskich znakow.
good idea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 19:57   #115
butterfly20
Zakorzenienie

Dziękujemy

Cytat:
Napisz do CzarnookiejPauli na priva, ona zarzadza watkiem to Cie dopisze

Motyl WOW co za tort I babeczki, super. Najlepszego dla corci , cieszyla sie z tortu? Moja zawsze wyjada z tortow krem I owoce oraz galaretke jak jest
Żeby nie było- to nie ja piekłam. Ja to umiem tylko ciasta bez masy, zresztą też takie lubię to takie robię

Pewnie,że się cieszyła

Stary 2015-09-13, 20:21   #116
NanaR
Zadomowienie

Butterfly20 wszystkiego najlepszego dla Tusi ! Piękny tort

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 21:03   #117
Hermi1989
Rozeznanie

Witam się w Wami Mamuśki w nowym wątku

Cytat:
Dziewczyny witam Was serdecznie!
Podczytuję Was od samego początku, od kiedy tylko powstał wątek jednak jakoś cały czas nie miałam odwagi się dopisać. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona
Termin mam na 6.02 (ciąża młodsza z USG o 9 dni niż wynika z miesiączki), płeć Maleństwa na 90% chłopiec (przez chwilę gin był pewny, że chłopiec ale potem mały miał pępowinę między nóżkami więc miał już małe wątpliwości) Bardzo liczyliśmy z Tż na dziewczynkę ale cieszymy się i z chłopca, bo to nasza pierwsza ciąża, tzn 3 ale pierwsza prawidłowa i oby tak dalej
Bałam się dopisać, bo już trochę przeżyłam, pierwsza ciąża pozamaciczna, rok później drożność jajowodów - wynik oba jajowody niedrożne, grudzień zeszłego roku decyzja o in vitro a tu w styczniu ciąża naturalna niestety od 6tyg przestała się rozwijać. Mam wieć nadzieję, że teraz będzie już tylko dobrze od zeszłego tyg biorę euthyrox bo w ciąży ujawniła mi się niedoczynność tarczycy a jeszcze przed ciążą było wszystko ok dlatego dopiero tak późno to odkryłam nasczęście tsh 2,7 w miesiąc urosło na 2,9 i teraz już po tabletkach mam nadzieję będzie spadać

Przepraszam, że się tak rozpisałam w pierwszym poście ale czytam Was od samego początku i czuję się jakbym Was już długo znała

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko. Gratuluje udanych wizyt! I trzymam kciuki za kolejne
Witaj serdecznie trzymam za Ciebie kciuki by tym razem wszystko pięknie się układało do rozwiązania. Wcale Ci nie dziwię, że wahałaś się czy dołączyć do nas. Ale teraz smaruj równo z nami posty i ciesz się ciążą . Problem z tarczycą to bolączka nie jednej z nas tutaj. Grunt to rozpoznanie i dobre dawkowanie syntetycznego hormonu tarczycy. I do przodu .

Cytat:
Napisane przez Halucynacya Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Proszę o dopisanie mnie do listy. 28 lat, termin porodu 26 lutego (cesarka będzie około miesiąc wcześniej, ale nie wiem jeszcze kiedy). Spodziewam się bliźniąt. Jaka płeć dowiem się najprawdopodobniej w środę.
Witaj jak fajnie, Mami nie będzie już jedyną mamą spodziewającą się bliźniąt . Gratuluję bliźniąt

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Tort super i te minionkowe babeczki prześmieszne,
ale przede wszystkim
najlepsze życzenia dla Tusi
Hermi1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 21:05   #118
figa84
Zakorzenienie

Butterfly sto lat dla Tusi a tort i babeczki świetne
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-13, 21:59   #119
nursii
Zadomowienie

butterfly20 - wszystkiego naj naj naj dla córeczki Piękny torcik!

Skrobiecie jak szalone, ledwo dałam radę nadrobić z czytaniem:p
Ja tak jak marciar7 - zupełnie ciąży nie planowałam, moje maleństwo jest totalną wpadką... Rozstaliśmy się z Tż, przez jakiś czas byliśmy w" separacji", wróciliśmy do siebie ale tak" na próbę" i nie wiadomo jak nie wiadomo kiedy okazało się, że jestem w ciąży . Na początku byłam bardzo niezadowolona, uważałam, że jestem zdecydowanie za młoda na dziecko( 23 lata), ogólnie planowaliśmy z Tż starać się o dziecko około mojego 30 roku życia( tz jest 4 lata starszy ode mnie)... a do tego czasu chcieliśmy wiadomo- robić" kariery", dorabiać się... Teraz myślę, że dobrze się stało, jak się stało, nie wyobrażam sobie teraz nie być w ciąży... Jak czytam o trudnych i długich staraniach wielu z Was, naprawdę Was podziwiam, za wytrwałość mimo wszystkich przeciwności... I trzymam kciuki za nas wszystkie, żebyśmy w lutym tu się chwaliły naszymi Małymi Skarbami!
Stary 2015-09-14, 05:15   #120
agaczilla21
Zakorzenienie

Dzień dobry 😊 u nas juz dzień...wykapalam się i od razu lepiej się czuje. Za godzinę na zakupy spożywcze a potem siedzenie w domu z katarem...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości