![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
kogiel wzięłam M. Normalnie noszę XS, tylko jak się pomierzyłam, to bałam się, że w Ske mi się brzuch nie zmieści, bo trochę mu się urosło i ciągle rośnie
![]() ![]() magda zgadzam się ![]() Mój mąż wczoraj był na SR (u mnie nie wszystkie zajęcia są z partnerami, tylko te najważniejsze, chyba że jakiś mężczyzna bardzo chce to nie ma przeciwwskazań by przyszedł ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Ja też bardzo lubię Trójmiasto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przesadzacie!
![]() ![]() Nowy wątek i już 4 strony? ![]() ![]() Ale wy gnacie. baby, brak mi słów.. ci ludzie tam są jacyś.. no nie wiem. My dziś kończymy karuzelę, myślę, że wieczorem będzie gotowa ![]()
#93 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Jerzyczka Ty całkowita prawdę piszesz
![]() Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-11-11 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślicie że mogę malować meble farbą do mebli w trzecim trymestrze? bardzo fajną skrzynię znalazłam ale musiałabym ją pomalować, zanudzę się bez tego typu aktywności ale nie chcę sobie zaszkodzić jakimiś oparami :/
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-11-11 o 10:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Ja to tz bede angazowac do kapieli dziecka i do usypiania, ale na pewno nie bede go budzic, zeby mi dziecko podal z lozeczka. Skoro ja sie musze obudzic, to on niech sie wyspi, przeciez rano do pracy musi wstac. Nie wiem czy sie przelamie z przebieraniem, jest bardzo brzydliwy, ale tak to raczej bede chciala, zeby sie nie bal dziecka
![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Mój mąż był podekscytowany szkołą rodzenia, robił notatki, zadawał pytania, ba, nawet sam na sobie ćwiczył karmienie piersią czym wzbudzał powszechną wesołość. Mnie szlo gorzej wiec wiedział ze jak będzie problem to właśnie jego poproszę o pomoc. Czerpal ze sr chyba więcej ode mnie :P bardzo mnie to cieszy, bo jeśli chodzi o obowiązki domowe, to bez awantury swojej części nie zrobi niestety. Dzidziusiem po prostu musi się zajmować, nie ma innej opcji.
A tata olki to mi się wydaje taki typ juz wymierający, przecież teraz młodzi ojcowie bardzo dużo zajmują się dziećmi. Dlatego tez wydało mi się dziwne ze on jest w domu, a to ty madzia zajmujesz się małą. |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku
![]() baby ta twoja rodzina prypomina mi moja ![]() Do mojego męża jakoś nie dociera że będzie ojcem, owszem opiekuje się i troszczy, widzi przecież jak rośnie brzuch i mały kopie ![]() Ale np. jak sie denerwuje to mnie uspokaja i mówi że jeszcze mu zaraz urodzę a on nie jest gotowy ![]() Co do pomocy przy małym to on pracuje 8-16 pon-pt wiec nie ma opcji na pewno mi pomoże. Chociaż z nim jest tak że gdybym ja wszystko sama zaczeła robić to by tak zostało, zawsze musze mu pokazać i on już to robi regularnie. Np. on zawsze odkurza, zmywa podłoge, niegdy tego nie robiłam. Co niedziela robi rosół, on robi zakupy, duzo mi pomaga. Ale wiem ze musze mu pokazac jakby nauczyć i on sobie koduje w głowie że on to będzie robić ![]() Dlatego on pierwszy wykąpie czy uśpi małego, pokaże mu jak i już będzie to robił bez mojego gadania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Ja też chce, aby to tż kąpał małą. Zresztą na pewno tak będzie, kąpał pierwszą to i drugą będzie kąpał.
![]()
#100 |
Zadomowienie
|
Uaoo a to nie jest jak z jazdą na rowerze?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to jest mega dziwne jak mąż czy partner nie pomaga przy dziecku. Mój to nawet sobie nie wyobraża inaczej niż tak, że opiekujemy się dzieckiem razem, przecież to nasze wspólne dziecko, oboje go bardzo chcemy i oboje chcemy się nim zajmować. A nie tak, że Ty zajmij się wszystkim, a ja co przyjdę i dam buzi na dobranoc, nie nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ z dnia na dzień staje się coraz bardziej dojrzały do roli taty, w SR bardzo mu się podoba, nie zamierza żadnego spotkania opuścić. Całą wyprawkową część wzięłam na siebie, ale ważniejsze rzeczy typu wózek, fotelik, elementy do pokoju konsultujemy razem. TŻ już ma zaprojektowany pokoik dla Małego i od grudnia bierze się sam do pracy. Co do kąpieli to też bardziej widze tu jego niż siebie, on jest opanowany, ma skoordynowane ruchy, nie to co ja :P natomiast mamy ustalone, że karmienia, przebieranie nocne to moja działka - ja jednak mam ten roczny macierzyński chcę czas poświęcić dziecku, a TŻ będzie normalnie pracował + szykuje mu się jedno wielkie kilkumiesięczne zlecenie. Więc bez sensu żeby on nie dosypiał, chodził nemo do pracy kiedy mamy na głowie kredyt i wykończenie mieszkania. Podział obowiązków jest bardzo ważny ![]()
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na SR mam zamiar wybrać się od grudnia - i jak Tż nie będzie mógł wziąć we wtorek innej zmiany to opuści najważniejszy wykład dotyczący porodu ![]() Muszę jeszcze jakoś poukładać rzeczy w komodzie, bo Tż ostatnio przy poszukiwaniu rzeczy do sesji zamieszał za bardzo, nie wiedział co i jak i w ogóle czym się co różni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() baby Teraz zabieram się za malowanie łóżeczka i stołu w kuchni. Mam nadzieję, że przez ten krótki okres czasu farba nie zaszkodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Kinga czaderskie przegrod.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
myślałam o tym, ale nie wiem czy jest sens się tak motać bo później to pitolnę tym wszystkim
![]() Ale pewnie kupię koszyczki plastikowe w kauflandzie, wytnę kartonowe kartki i pozaznaczam przynajmniej body z długim/krótkim, pajace, półspiochy, śpiochy i kaftaniki. Resztę sobie poradzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Tu je podpatrzyłam: http://freelancemama.pl/2015/01/ogra...d-z-ubrankami/ ja będę robić, żeby nam obojgu życie ułatwić. Sama nie do końca pamiętam w którym momencie mi się kończą body z długim, a gdzie z krótkim itd., później to na pamięć się pozna ubranko z góry ale na początku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Ja ubranka bede układać jedne na drugich- i wyciągać aktualny rozmiar - żeby tylko on był pod ręka... W takiej wersji niby wszystko Ok puki dziecka nie ma- a potem jak masz oryginalnie 5 bodziakow z długim rękawem to jest Ok, ale jak 4 sa w praniu to ta jedna para wpada umietolona do środka... Poza tym jak dojdę do rozm 62-69 to po co mam trzymać pod ręka 56? Pudło i do odstawienia
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie też nie wyobrażam, żeby tata się nie angażował w opiekę. Nie da cycka, ale wszystko inne może robić. Podobnie uważam że jak się chodzi na SR, to razem na wszystko. Poród, połóg, opieka nad dzieckiem - to wszystko są rzeczy które dotyczą całej rodziny, a nie tylko kobietę. Nawet te typowo nasze tematy - ale ja nie zamierzam męża utrzymywać w jakiejś nieświadomości, jak to na dworach królewskich bywało. Musi wiedzieć co się dzieje z moim ciałem, i z czego wynika fakt że potrzebuję więcej pomocy po porodzie.
#113 |
Zakorzenienie
|
Kamilka - ja tak mam poukładane, jedne na drugich.. Ale z góry nie widzisz czy to jest krótki czy długi, a jak zobaczyłam mojego Tż jak się mota z tym wszystkim to zwątpiłam. Wolałabym regał chyba podpisałabym półkę i by było normalnie.. Może jeszcze przeniosę rzeczy dzidziusia do naszej szafy a do komody wpakujemy nasze?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
Kinga świetny pomysł. Ja narazie podzieliłam na szuflady. Czyli w każdej szufladzie mam wszystko ale jednego rozmiaru. Zobaczymy jak się sprawdzi.
Długi rękaw i krótki rękaw w bodziakach mam osobno. Szuflady są duże wiec podzieliłam na 4 części właśnie. Bodziaki po jednej stronie a pajace po drugiej. Co do ciuszków, jak byłam teraz w odwiedziny u 2 ms kruszynki to ona teraz już nosi 62 ale długo nosiła 56. Urodziła się 3200 i 54 cm. Jej mama mówiła ze w 56 się topila w pierwszym tygodniu. A pieluchy dopiero od zeszłego tygodnia noszą rozmiar 2. Teraz się zastanawiam tez czy mi tych 56 starczy ... mam 5 bodziakow na długi rękaw i 3 na krótki pod welurowe pajace. Śpiochy i pajace zawsze można podwinać rękawki a na stopki założyć frotki (stary zwyczaj mojej mamy żeby używać gumek do włosów na stopki to wtedy ładnie leżą i się nóżki maluchowi nie placzą jak śpioch jest za duży ) Co do zajmowania się dzieckiem przez faceta to dużo zależy od nas i od tego jak jego koledzy pomagają w domu. Warto żeby tatuś zobaczył w akcji jakiegoś kolegę jak on to robi, np. Kąpie czy przewija. No i od początku wymagać pomocy bo później będzie za późno jak będziemy zbyt zaradne. A jeżeli będzie się bał na początku to niech chociaż chatę ogarnie i obiad ugotuje żebyśmy sobie tym głowy nie zawracaly. To tez będzie pomoc. Tez mowie swojemu ze on będzie kąpać ale widzę ze jest mega przerażony. naszczescie na początku pomoże nam mama wiec spokojnie będzie miał czas się nauczyć. ![]() Kurcze tylko ja sobie odpuscilam szkołę rodzenia ? He he pójdę na żywioł. ; D Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-11-11 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
kamilka ja mam poukładane jak ta Pani właśnie, nie jedno na drugim, tylko że mam rozmiar 56 i 62 i nie że każdy w osobnym pudełku tylko normalnie jedno za drugim. Gdy 56 robi się za małe wyjmuję i wkładam 68 itd, gdy coś wyjmuję to całość dosuwam i nic sie nie wywraca. Tak ma swoje rzeczy w szufladach i mi się sprawdza, z małym już pewnie nie będzie tak kolorowo, ale okaże sie w trakcie. chyba ktoś tu już wrzucał zdjęcie szuflady przed tym jak dzidziuś jest i jak już dzidziuś jest, u mnie pewnie będzie podobnie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- ewula ja też nie chodzę, mieliśmy się zapisać, ale nam tak schodziło, że się okazało, że w tym roku nie ma już kursów wieczornych i weekendowych tylko takie dzienne, a jak chciałam z moim chodzić, a że on póżno wraca to normalny odpada. |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Magda ja po prostu miałam na jednej półce regału- książki wyniosłam z sypialni i na jednej były ubranka. Tz bardzo szybko sie zorientował na której kupce śpiochy gdzie polspiochy gdzie krótki a gdzie długi rękaw. Ubranka wierzchnie i z tych " wyjściowych" były osobno. Tylko przy wymianie rozmiarów trzeba było zachować te same miejsca... Moj nie jest z tych którzy by ciagle chcieli cos przy dzieciach robic. Jak musiał to tak... Prędzej teraz jak chłopcy juz starsi
KINGA No chyba ze juz system mamy opracowany wcześniej. Pierwsze co mi sie nasunęło po zobaczeniu tego zdjęcia to to ze w przegrudek nie bedziemy miec 2-3 bodziakow tylko 5 albo i wiecej Rany jak mi sie ciągnie ten dzień... Nic sie nie dzieje, nuda... Dzwoniłam do dzieci. Trudny dzień mam... Tęsknie strasznie- pewnie przez ta bezczynność dzisiejsza... Aż sobie popłakałam za nimi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj biedna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie mam wyboru szafa czy komoda, mam tylko komodę, a że chciałam widzieć ubranka to tak sobie poukładałam. Mam nadzieje, że się sprawdzi ale to wszystko się okaże w trakcie. Ja sobie mogę planować, a życie i tak to zweryfikuje
![]() Kamilka współczuję jeszcze dzisiaj święto w Polsce to wszystko w takim zawieszeniu. Masz tam jakieś gry, książki spróbuj się czymś zająć żeby choć troszkę mniej myśleć. |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mój raczej wygląd na chętnego, wie ze będzie kąpać i przyjął to na klatę, tak samo na szkołę rodzenia chodzimy razem i się angażuje i nie marudzi że nuda, tylko widać ze go to ciekawi (bo np później jak się z kimś widzimy to opowiada czego sie dowiedzieliśmy ![]() ![]() Cytat:
![]() ale ja nie mam aż tylu ubranek żeby mi się to miało przydać. Na razie mam po jednej mniejszej szufladzie na ubranka 56 i 62 i spokojnie się mieszczą i na osobnych kupkach mam bodziaki, osobno pajace, śpiochy itd Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Jerzyczka gratki kolejnego tygodnia
![]() Iola a Ty na jakie kocyki się zdecydowałaś? Kinga super te przegródki ![]() Wstawiam zdjęcia zamówienia od MikoMinki ![]() * Rożek kolor Gentelman * Komplet do wózka kolor Karmelowe * Kocyk cienki i gruby + podusia kolor Miętowe Love Wszystko na żywo prezentuje się jeszcze lepiej niż na zdjęciach. Kocyki są mega mięciusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.