|
|
#61 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja raczej mam nadzieję ze bodziak+ śpiochy dadzą radę
|
|||
|
|
|
#62 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja chyba nie mam ani jednego. i bodziaki mam WSZYSTKIE przez głowę wkładane Cytat:
tak mnie nastraszyłyście tymi 3 tygodniami (mimo że ja mam więcej do terminu ) że kupiłam mamie bilet żeby przyleciała mi pomóc po remoncie hahaha
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-11-11 o 10:01 |
||
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szczerze mówiąc nie wiem czy się mogą przydać więc kupiłam tylko kilka na razie
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym wątku dziewczynki
Niecierpie wolnego jeszcze w środku tygodnia wrrr Biorę się zaraz do brata na kawę tylko ogarnę twarz bo tych 12h nieprzerwalnego dziś snu Cytat:
![]() Co do wózka ciężko komu doradzać, każda z nas chce czego innego, w większości to nasz pierwszy wózek więc dopiero po fakcie okaże się czy wybór był słuszny^^ Miłego dnia dziewczynki ![]() Jak wróce to muszę się wkońcu zainteresować wszystkim do łóżeczka bo prześcieradeł nie mam a karuzelka już kupiona wyrodna matka
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dzidziuś mnie w nocy obudził, słodziak mały kopał mnie po rękach ![]() Staram się to kontrolować serio pracTo chyba przez to, że ja siedzę 10h z Olką, z którą przecież nie pogadam, przychodzę do domu, a Tż idzie na siłownię/mate na min. 2 h i zostaję sama w domu i przychodzi koło 20 to w sumie on chce sobie ogarnąć co tam w świecie słychać, prysznic i kolację więc też za bardzo nie gadamy i o 22 to ja idę spać.. No i w sumie nie mam z kim i kiedy gadać i wylewać się na bieżąco .. Tak sobie wczoraj o tym myślałam i mi smutno przez to mega. Wiem, że wam nabijam postów i przez to zamyka się wątki szybciej i pewnie macie mnie dość, bo ciągle ja. I mi się samej smutno zrobiło, że nie mam z kim pogadać tylko z komputerem. Zwłaszcza teraz w ciąży gdzie czuję ciągle potrzebę konfrontowania moich myśli z kimś po prostu. Eh smutno Cytat:
Kaftaniki.. dla mnie osobiście przy Olce mega niewygodne, bo wiecznie jej wyłażą te bluzki ze spodni i lata z gołym brzuchem albo budzi się z bluzką pod pachami A takiemu maluszkowi wszystko na początku przeszkadza..Kompleciki to Ci znajomi/rodzina kupią Skarpeciaków mam dużo, ale kupiłam tylko 9 szt i na tym miałam zamiar skończyć kolekcję, a że dostalam no to cóż. Niedrapki są niekonieczne - jest teoria że dziecko ma poznawać świat wszystkimi zmysłami zwłaszcza rączkami więc nie wolno zakrywać. Ale jak się będzie drapało to mu ubiorę skarpetkę i też będzie Po co tyle czapeczek? Ja mam 3, których nie wiem czy w ogóle będę używać Przecież w domu ciepło, główkę wytrzesz po kąpieli i nie wychodzisz od razu na dwór Pewnie będzie używana przy babci/mamie jedynie No kombinezon i czapki zimowe to się zgodzę No ale jak się uprzesz to w jednym kombinezonie i jednej czapce też przejdzie Nie ma co się nakręcać! Ja myślałam kategoriami - co ubiorę na górę (bodziak), na dół (półśpiochy, śpiochy), na górę i dół (pajacyki), jakby było chłodniej w mieszkaniu (np. rano u rodziców - sweterek albo kocyk ) na nóżki i rączki (skarpetki) i na wyjście (kombinezon, czapeczka, rękawiczka). Ilość? roz. 56 - 3-4 szt, 62 trochę więcej (5-6) bo w tym pochodzi dłużej Jeśli urodzi Ci się i będzie miało 50cm to wyślesz TŻ do Tesco i kupi 5pak bodziaków roz. 50/56 i będzie Spodnie zawsze można podwinąć Ja mam ochotę połowę rzeczy wywalić z tej mojej komody, bo czuję że się nie przydadzą. Chyba zrobię to dzisiaj Bo co za dużo to nie zdrowo i wprowadza się chaos mega. ![]() A i Baby ja już mówiłam. Od toksycznych ludzi się odcina, bo inaczej Cię wciągną, będziesz ciągle nie zadowolona i w końcu będziesz patrzeć na świat tak jak oni - pesymistycznie i toksycznie. TO takie wampiry energetyczne Ja bym nie zamieszkała z jego siostrą obok, matką 3 min dalej
Edytowane przez magda1706 Czas edycji: 2015-11-11 o 10:04 |
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Baby Dotka Mam nadzieję, że szybciutko wyzdrowiejesz.Czarnula, Kamilka, Malwi gratki nowego tygodnia Candy ja też nie mam wszystkich ubranek w takich ilościach Dostałam właśnie smsa, że moje kocyki są już do odbioru w paczkomacie
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
baby to jest patologia co się w tej rodzinie wyprawia
![]() Szkoda, że nie odcięliście się z mężem od nich wszystkich zawczasu, teraz już pozostaje pogodzić się z sytuacją i trzymać dystans, chyba nic innego nie pozostaje. Ale fakt, choćby nie wiem co to takiej paki bym sama nie dźwignęła Co do prania ciuszków już teraz nie wiem czy warto jesteś w trakcie remontu i choćbyś nie wiem jak je zabezpieczyła to pył wszedzie wlezie :/ ja jeszcze czekam z praniem do grudnia, jak już będę miala komodę odmalowaną i szafę nową, to wtedy wszystko czyste już ładnie poukładam w docelowym miejscu. Dotka, ale masakra z tym kaszlem syrop z cebuli na pewno będzie pomagałczarnula gratuluję nowego tygodnia! A co do koszul lepsze większe niż za małe ![]() Ja też czekam już na moje zamówienie.
|
#68 | |
|
Wtajemniczenie
|
Baby, ta sytuacja naprawde chora jest :/
Gratuluje dziewczyny nowych tygodni! ![]() Ja dzis zakonczony 33 tydzien i zaczynamy 34 :szok:Wyspalam sie dzis mega, ale twarz mam masakryczna.. Wysypalo mnie totalnie, mam pol twarzy czerwona. Dramat. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
Wstaw zdjecie od razu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#69 |
|
Rozeznanie
|
Magda Bardzo rozsądne podejście
Jeśli o mnie chodzi to śmiało nabijaj posty czarnulax A ty brałaś te koszule co brała też uaoo? Bo mam je w koszyku wrzucone i ciągle się waham czy zamówić niepozorna Wrzuć zdjęcia jak odbierzesz Ja nadal czekam
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wzięłam te koszule Czekam na tą głupią paczkę dziś mają niby wysłać |
|
|
|
|
#71 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawa opinii jestem
|
|
|
|
|
#72 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musze poczytac o tym wiecej, bo tylko powtarzam co usłyszałam. Cytat:
Dzieki za opinię dziewczyny, zalezy mi zeby w spacerowce ta czesc gdzie dziecko trzyma nogi nie byla materiałowa i dlatego bralam pod uwage te dwa, ale chyba jeszcze poszperam. Cytat:
Gratuluję nowych tygodni, ja tez dzisiaj zaczynam 32 tydzień, czyli 8 miesiąc aaaa juz blizej niz dalej, a wyprawkowo dalej w pupie. Ale dostaliśmy niespodziewanie od tesciow spory zastrzyk gotówki, więc może wreszcie ruszy to z kopyta. |
|||
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
Magda, ty często siedzisz z Olka do pozna w nocy, nie? Rodzice tak długo pracuja?
Czarnula, pokaż pizamke
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem
Działa pay na allegro? ![]() Gratulacje wszystkich tygodni To jest już na serio mega poważne |
|
|
|
#76 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi tez brak takiej przyjaciółki z ktora mozna o wszystkim pogadać, mialam jedna ale kontakty sie popsuły bo mieszkamy w innych miejsach. Mam parę koleżanek, ale to nie to samo. Tylko, ze moj maz jest teraz cala dobe ze mna bo szuka pracy, wiec mam towarzystwo 24/7
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Koszule na poród zamówiłam te co magdusia. Te z żyrafkami, co pokazywała. Z tym, że ja wzięłam dwie i drugą wzięłam też od tego samego sprzedawcy tylko taką z misiem i ona jest minimalnie mniejsza mam wrażenie, ale dalej wyglądam jak w worku kartofli
Jak coś mogę linka poszukać. Na szczęście one są przeznaczone tylko na poród i potem zamierzam nawet jeśli nie będą w stanie do wyrzucenia, to się ich pozbyć i nawet nie patrzeć na te koszmarki kasia ja też mam karuzelke, bo dostaliśmy, a prześcieradeł jeszcze niet ![]() magda no co Ty, nawijaj do woli jak Ci tego potrzeba choćby i w dwa dni się miały te wątki kończyć ![]() niepozorna pochwal się jak odbierzesz ![]() Jerzyczka gratulacje ![]() mojakaren niby tak, ale one są mega wielkie ![]() iola nie, nie te Do porodu większe, bo wydawało mi się, że brzuch mi się nie zmieści jak jeszcze urośnie. A chciałam mieć tam trochę luzu jednak. Ale jak je zmierzyłam dziś, to stwierdziłam, że nawet jakbym wzięła rozmiar mniejsze, to dalej by były duże. No ale to TYLKO do porodu ![]() Ja kaftaniki to mam chyba ze 2 z każdego rozmiaru, bo mi się jakoś tam nie widziały. Ale okazało się, że u nas w szpitalu wymagają właśnie kaftaników dla dziecia. A o niedrapkach to położna nam powiedziała, że się odeszło już od ich stosowania właśnie z tego powodu co magda powiedziała. Mówiła, żeby założyć tylko na chwilę jeśli się widzi, że dziecko się już drapie, a akurat trzeba coś innego zrobić i nie ma się na dany moment czasu by się bawić w obcinanie. |
|
|
|
#78 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ja Cię rozumiem ![]() Cytat:
mi się cały czas wydaje że mało mam ubranek i będę Małego w pieluszki musiała zawijać Cytat:
![]() ale jak się ma termin na koniec stycznia to można czekać do grudnia, jak się ma właściwie na koniec grudnia to już by było trochę ryzykowne ![]() Zwłaszcza ze ja np nie mam miejsca za dużo żeby suszyć więc partiami muszę prać i na razie tylko 2 prania zdążyłam zrobić, a obstawiam ze jeszcze ładnych kilka pralek pójdzie ![]() gratuluję wszystkim nowych tygodni
|
||
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Kogiel jak kaska jest to można szaleć
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pierwszą ma 7-15, a druga 15-23. A doliczając, że ona ma pół godzinny dojazd w jedną stronę to masz 9h. A do tego jak ona chce sobie zrobić szybko zakupy to kolejne pół godziny - godzina i robi się 10 h Jeśli on jest jak mam drugie zmiany to wychodzę jak uśpię Olkę czyli robię krócej bo jakieś 7-8 h Ale to już zależy od tego czy jest, czy go nie ma, czy wyszedł i późno wróci, czy z nami siedzi cały wieczór Osobiście wolę jak wychodzi i przychodzi o 22, bo Olka mi się wtedy nie buntuje Dzięki dziewczyny za pocieszenie |
|
|
|
|
#81 |
|
Zadomowienie
|
Magda, a czemu musisz zajmować się małą jak tata jest już w domu? Sorry ze tak podpytuje ale nie za bardzo rozumiem :/
I wcale nie gadasz z komputerem, my tu jesteśmy żywymi ludźmi trzeba sobie radzić
|
|
|
|
#82 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ledwo Was nadrabiam Mały cały ranek wierci się w brzuchu i spać nie daje ![]() Baby współczuję sytuacji, trzymaj się dzielnie w towarzystwie dziwnej rodzinki
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i inną kwestią jest to, że mi sie wydaje, że był wyręczany w opiece nad Olą od małego i po prostu nie jest nauczony inaczej
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Gratuluję nowych tygodni. Magda co Ty, pisz ile Ci się tylko zamarzy, żadnych ograniczeń. Juz nas coraz więcej siedzących w domu i ja lubię czytać forum, co bym bez was zrobiła. Nie wolno nikomu przestawić pisać. Co do ubranek to już się pogubilam ile mam, ale wyszła mi jedna ta szuflada w komodzie. I nic więcej nie kupuje. |
|
|
|
#85 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może faceci tak mają, że musi to wszystko do nich dotrzeć żeby zrozumieli że są ojcami
|
|
|
#86 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam Gdynię, mieszkam tu od urodzenia Sopot też jest spoko, ale z a Gdańskiem nie przepadam....Cytat:
nie wiem od czego tak mi się robi Cytat:
21.06.2014r.Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2015-11-11 o 11:21 |
|||
|
|
|
#87 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do tego co napisałaś nt. odcięcia się, to ja od początku wiedziałam że będziemy ostatecznie blisko nich mieszkać bo tam jest mieszkanie i wiedziałam na co się szykuję. teściowa jest naprawdę ok, dwóch braci w porządku, jedna siostra ostatnio ma jakieś dziwne fazy, tak naprawdę to głównie chodzi o drugą siostrę która jest chora psychicznie wg mnie dzisiaj sobie robię wolne od latania i załatwiania i efekt taki że siedzę na ikea hacks i wymyślam jak pokój urządzić ![]() prześcieradełka do wózka mają standardowy rozmiar czy powinnam zmierzyć materacyk?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-11-11 o 11:21 |
|||
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem warto dać mężczyźnie parę obowiązków wokół dzidziusia - nawet niech to będzie wstawanie w nocy i przynoszenie mi dziecka do łóżka czy wyparzenie butelek Bo jak od małego nie nauczymy ich że coś mają robić to dla nich naturalne będzie, że robimy wszystko i pretensje będziemy mogły mieć tylko do siebie ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- A no i trzeba pamiętać, że facet nie wróżka - nie domyśli się, że chcemy, żeby nam pomógł tylko trzeba mu wprost zanieść dziecko i powiedzieć "idź wykąp, a ja sobie poleżę"
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
był wczoraj ze mną, wzięłam go bo miało być o opiece nad noworodkiem ale jak się okazało było bardziej o tych pierwszych dniach w szpitalu, żółtaczce fizjologicznej i o szczepieniach Ale ja też mojemu TŻ uświadamiam ze ja tez nie mam jakiejś tajemnej wiedzy odnośnie opieki nad noworodkiem z tytułu bycia kobietą - pojęcie mam takie samo jak on czyli małe I też już pisałam że kąpanie będzie mu zlecane
|
|
#90 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Magda, jak dla mnie mozesz pisac i pisac, tez tu czesto zagladam ostatnio, a wiesz dlaczego?
Bo jestesmy tu w kupie,wszystkie w ciazy, wszystkie mniej wiecej na tym samym etapie. Nie zanudzamy sie nawzajem ciuszkami, problemami, pytaniami, bo kazda ma swoje wlasne i ja bardzo lubie ogladac co tam nowego kupilyscie i sie tym inspirowac. I ja mam kolezanki bardzo dobre, ale one nie sa na tym samym etapie co ja, albo wrecz przeciwnie, maja dziecko od pol roku i uwazaja sie za wyrocznie ![]() Dlatego ciesze sie,ze moge tu napisac co u mnie, a nie do niej tu jest zawsze milo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
Moj tez bedzie odpowiadal za kapanie ![]() Ja kocham Gdynie, Gdansk tez bardzo lubie, za to Sopot jakos do mnie nie przemawia. Ale ogolnie Trojmiasto to piekne miejsce i juz zapowiedzialam mezowi, ze na starosc kupujemy mieszkanie w Gdyni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-11-11 o 11:37 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.

Mąż aż z wrażenia stwierdził, że musi mi zdjęcie zrobić 
Szczególnie, że one są raczej droższe niż tańsze. 

aczkolwiek nic na razie nie zapowiada żeby se coś miało wcześniej zaczynać 

A takiemu maluszkowi wszystko na początku przeszkadza..
Pewnie będzie używana przy babci/mamie jedynie
Bo co za dużo to nie zdrowo i wprowadza się chaos mega.
Mam nadzieję, że szybciutko wyzdrowiejesz.

nie wiem od czego tak mi się robi