![]() |
#61 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja raczej mam nadzieję ze bodziak+ śpiochy dadzą radę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#62 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
tak mnie nastraszyłyście tymi 3 tygodniami (mimo że ja mam więcej do terminu ![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-11-11 o 09:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szczerze mówiąc nie wiem czy się mogą przydać więc kupiłam tylko kilka na razie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym wątku dziewczynki
![]() Niecierpie wolnego jeszcze w środku tygodnia wrrr Biorę się zaraz do brata na kawę tylko ogarnę twarz bo tych 12h nieprzerwalnego dziś snu ![]() Cytat:
![]() Co do wózka ciężko komu doradzać, każda z nas chce czego innego, w większości to nasz pierwszy wózek więc dopiero po fakcie okaże się czy wybór był słuszny^^ Miłego dnia dziewczynki ![]() Jak wróce to muszę się wkońcu zainteresować wszystkim do łóżeczka bo prześcieradeł nie mam a karuzelka już kupiona ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Staram się to kontrolować serio ![]() pracTo chyba przez to, że ja siedzę 10h z Olką, z którą przecież nie pogadam, przychodzę do domu, a Tż idzie na siłownię/mate na min. 2 h i zostaję sama w domu i przychodzi koło 20 to w sumie on chce sobie ogarnąć co tam w świecie słychać, prysznic i kolację więc też za bardzo nie gadamy i o 22 to ja idę spać.. No i w sumie nie mam z kim i kiedy gadać i wylewać się na bieżąco .. Tak sobie wczoraj o tym myślałam i mi smutno przez to mega. Wiem, że wam nabijam postów i przez to zamyka się wątki szybciej i pewnie macie mnie dość, bo ciągle ja. I mi się samej smutno zrobiło, że nie mam z kim pogadać tylko z komputerem. Zwłaszcza teraz w ciąży gdzie czuję ciągle potrzebę konfrontowania moich myśli z kimś po prostu. Eh smutno ![]() Cytat:
Kaftaniki.. dla mnie osobiście przy Olce mega niewygodne, bo wiecznie jej wyłażą te bluzki ze spodni i lata z gołym brzuchem albo budzi się z bluzką pod pachami ![]() Kompleciki to Ci znajomi/rodzina kupią ![]() Skarpeciaków mam dużo, ale kupiłam tylko 9 szt i na tym miałam zamiar skończyć kolekcję, a że dostalam no to cóż. Niedrapki są niekonieczne - jest teoria że dziecko ma poznawać świat wszystkimi zmysłami zwłaszcza rączkami więc nie wolno zakrywać. Ale jak się będzie drapało to mu ubiorę skarpetkę i też będzie ![]() Po co tyle czapeczek? Ja mam 3, których nie wiem czy w ogóle będę używać ![]() ![]() ![]() No kombinezon i czapki zimowe to się zgodzę ![]() ![]() Nie ma co się nakręcać! Ja myślałam kategoriami - co ubiorę na górę (bodziak), na dół (półśpiochy, śpiochy), na górę i dół (pajacyki), jakby było chłodniej w mieszkaniu (np. rano u rodziców - sweterek albo kocyk ![]() Ilość? roz. 56 - 3-4 szt, 62 trochę więcej (5-6) bo w tym pochodzi dłużej ![]() ![]() ![]() Ja mam ochotę połowę rzeczy wywalić z tej mojej komody, bo czuję że się nie przydadzą. Chyba zrobię to dzisiaj ![]() ![]() A i Baby ja już mówiłam. Od toksycznych ludzi się odcina, bo inaczej Cię wciągną, będziesz ciągle nie zadowolona i w końcu będziesz patrzeć na świat tak jak oni - pesymistycznie i toksycznie. TO takie wampiry energetyczne ![]() ![]() ![]() Edytowane przez magda1706 Czas edycji: 2015-11-11 o 09:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Baby ![]() Dotka ![]() Czarnula, Kamilka, Malwi gratki nowego tygodnia ![]() Candy ja też nie mam wszystkich ubranek w takich ilościach ![]() Dostałam właśnie smsa, że moje kocyki są już do odbioru w paczkomacie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
baby to jest patologia co się w tej rodzinie wyprawia
![]() Szkoda, że nie odcięliście się z mężem od nich wszystkich zawczasu, teraz już pozostaje pogodzić się z sytuacją i trzymać dystans, chyba nic innego nie pozostaje. Ale fakt, choćby nie wiem co to takiej paki bym sama nie dźwignęła ![]() ![]() Co do prania ciuszków już teraz nie wiem czy warto jesteś w trakcie remontu i choćbyś nie wiem jak je zabezpieczyła to pył wszedzie wlezie :/ ja jeszcze czekam z praniem do grudnia, jak już będę miala komodę odmalowaną i szafę nową, to wtedy wszystko czyste już ładnie poukładam w docelowym miejscu. Dotka, ale masakra z tym kaszlem ![]() czarnula gratuluję nowego tygodnia! A co do koszul lepsze większe niż za małe ![]() Ja też czekam już na moje zamówienie.
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Baby, ta sytuacja naprawde chora jest :/
Gratuluje dziewczyny nowych tygodni! ![]() Ja dzis zakonczony 33 tydzien i zaczynamy 34 ![]() Wyspalam sie dzis mega, ale twarz mam masakryczna.. Wysypalo mnie totalnie, mam pol twarzy czerwona. Dramat. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
Wstaw zdjecie od razu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
Magda Bardzo rozsądne podejście
![]() ![]() ![]() czarnulax A ty brałaś te koszule co brała też uaoo? Bo mam je w koszyku wrzucone i ciągle się waham czy zamówić ![]() niepozorna Wrzuć zdjęcia jak odbierzesz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wzięłam te koszule ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Musze poczytac o tym wiecej, bo tylko powtarzam co usłyszałam. Cytat:
Dzieki za opinię dziewczyny, zalezy mi zeby w spacerowce ta czesc gdzie dziecko trzyma nogi nie byla materiałowa i dlatego bralam pod uwage te dwa, ale chyba jeszcze poszperam. Cytat:
Gratuluję nowych tygodni, ja tez dzisiaj zaczynam 32 tydzień, czyli 8 miesiąc ![]() Ale dostaliśmy niespodziewanie od tesciow spory zastrzyk gotówki, więc może wreszcie ruszy to z kopyta. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Magda, ty często siedzisz z Olka do pozna w nocy, nie? Rodzice tak długo pracuja?
Czarnula, pokaż pizamke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem
![]() ![]() ![]() ![]() Działa pay na allegro? ![]() Gratulacje wszystkich tygodni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi tez brak takiej przyjaciółki z ktora mozna o wszystkim pogadać, mialam jedna ale kontakty sie popsuły bo mieszkamy w innych miejsach. Mam parę koleżanek, ale to nie to samo. Tylko, ze moj maz jest teraz cala dobe ze mna bo szuka pracy, wiec mam towarzystwo 24/7 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Koszule na poród zamówiłam te co magdusia. Te z żyrafkami, co pokazywała. Z tym, że ja wzięłam dwie i drugą wzięłam też od tego samego sprzedawcy tylko taką z misiem i ona jest minimalnie mniejsza mam wrażenie, ale dalej wyglądam jak w worku kartofli
![]() ![]() ![]() kasia ja też mam karuzelke, bo dostaliśmy, a prześcieradeł jeszcze niet ![]() magda no co Ty, nawijaj do woli jak Ci tego potrzeba ![]() ![]() niepozorna pochwal się jak odbierzesz ![]() Jerzyczka gratulacje ![]() mojakaren niby tak, ale one są mega wielkie ![]() iola nie, nie te ![]() Do porodu większe, bo wydawało mi się, że brzuch mi się nie zmieści jak jeszcze urośnie. A chciałam mieć tam trochę luzu jednak. Ale jak je zmierzyłam dziś, to stwierdziłam, że nawet jakbym wzięła rozmiar mniejsze, to dalej by były duże. No ale to TYLKO do porodu ![]() Ja kaftaniki to mam chyba ze 2 z każdego rozmiaru, bo mi się jakoś tam nie widziały. Ale okazało się, że u nas w szpitalu wymagają właśnie kaftaników dla dziecia. A o niedrapkach to położna nam powiedziała, że się odeszło już od ich stosowania właśnie z tego powodu co magda powiedziała. Mówiła, żeby założyć tylko na chwilę jeśli się widzi, że dziecko się już drapie, a akurat trzeba coś innego zrobić i nie ma się na dany moment czasu by się bawić w obcinanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ja Cię rozumiem ![]() ![]() Cytat:
![]() mi się cały czas wydaje że mało mam ubranek i będę Małego w pieluszki musiała zawijać ![]() Cytat:
![]() ale jak się ma termin na koniec stycznia to można czekać do grudnia, jak się ma właściwie na koniec grudnia to już by było trochę ryzykowne ![]() Zwłaszcza ze ja np nie mam miejsca za dużo żeby suszyć więc partiami muszę prać i na razie tylko 2 prania zdążyłam zrobić, a obstawiam ze jeszcze ładnych kilka pralek pójdzie ![]() gratuluję wszystkim nowych tygodni ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Kogiel jak kaska jest to można szaleć
![]()
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za pocieszenie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Magda, a czemu musisz zajmować się małą jak tata jest już w domu? Sorry ze tak podpytuje ale nie za bardzo rozumiem :/
I wcale nie gadasz z komputerem, my tu jesteśmy żywymi ludźmi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ledwo Was nadrabiam ![]() ![]() Baby współczuję sytuacji, trzymaj się dzielnie w towarzystwie dziwnej rodzinki
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i inną kwestią jest to, że mi sie wydaje, że był wyręczany w opiece nad Olą od małego i po prostu nie jest nauczony inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Cześć,
Gratuluję nowych tygodni. Magda co Ty, pisz ile Ci się tylko zamarzy, żadnych ograniczeń. Juz nas coraz więcej siedzących w domu i ja lubię czytać forum, co bym bez was zrobiła. Nie wolno nikomu przestawić pisać. Co do ubranek to już się pogubilam ile mam, ale wyszła mi jedna ta szuflada w komodzie. I nic więcej nie kupuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może faceci tak mają, że musi to wszystko do nich dotrzeć żeby zrozumieli że są ojcami
![]() |
#86 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2015-11-11 o 10:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a co do tego co napisałaś nt. odcięcia się, to ja od początku wiedziałam że będziemy ostatecznie blisko nich mieszkać bo tam jest mieszkanie i wiedziałam na co się szykuję. teściowa jest naprawdę ok, dwóch braci w porządku, jedna siostra ostatnio ma jakieś dziwne fazy, tak naprawdę to głównie chodzi o drugą siostrę która jest chora psychicznie wg mnie ![]() dzisiaj sobie robię wolne od latania i załatwiania i efekt taki że siedzę na ikea hacks i wymyślam jak pokój urządzić ![]() prześcieradełka do wózka mają standardowy rozmiar czy powinnam zmierzyć materacyk?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-11-11 o 10:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moim zdaniem warto dać mężczyźnie parę obowiązków wokół dzidziusia - nawet niech to będzie wstawanie w nocy i przynoszenie mi dziecka do łóżka czy wyparzenie butelek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- A no i trzeba pamiętać, że facet nie wróżka - nie domyśli się, że chcemy, żeby nam pomógł tylko trzeba mu wprost zanieść dziecko i powiedzieć "idź wykąp, a ja sobie poleżę" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale ja też mojemu TŻ uświadamiam ze ja tez nie mam jakiejś tajemnej wiedzy odnośnie opieki nad noworodkiem z tytułu bycia kobietą - pojęcie mam takie samo jak on czyli małe ![]() I też już pisałam że kąpanie będzie mu zlecane ![]()
![]() |
#90 | |
Wtajemniczenie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Magda, jak dla mnie mozesz pisac i pisac, tez tu czesto zagladam ostatnio, a wiesz dlaczego?
Bo jestesmy tu w kupie,wszystkie w ciazy, wszystkie mniej wiecej na tym samym etapie. Nie zanudzamy sie nawzajem ciuszkami, problemami, pytaniami, bo kazda ma swoje wlasne i ja bardzo lubie ogladac co tam nowego kupilyscie i sie tym inspirowac. I ja mam kolezanki bardzo dobre, ale one nie sa na tym samym etapie co ja, albo wrecz przeciwnie, maja dziecko od pol roku i uwazaja sie za wyrocznie ![]() ![]() Dlatego ciesze sie,ze moge tu napisac co u mnie, a nie do niej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
Moj tez bedzie odpowiadal za kapanie ![]() Ja kocham Gdynie, Gdansk tez bardzo lubie, za to Sopot jakos do mnie nie przemawia. Ale ogolnie Trojmiasto to piekne miejsce i juz zapowiedzialam mezowi, ze na starosc kupujemy mieszkanie w Gdyni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-11-11 o 10:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.