Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-11, 08:53   #61
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Przyszły te koszule, co zamówiłam do porodu Mąż aż z wrażenia stwierdził, że musi mi zdjęcie zrobić Ale mogłam wziąć jednak rozmiar mniejsze, bo one są ogromne
a jaki brałaś rozmiar? taki jak przed ciążą czy większe?
Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Ja na 56 mam same body kopertowe. Ale myślę, że zakładanie przez głowę wcale nie będzie trudno. Przecież dekolt jest dość szeroki.
mam taką nadzieję, bo inaczej nie będę miała w co Małego ubrać
Cytat:

U mnie podobnie Miałam dokupować pajace jeszcze, bo mam chyba tylko 3 na rozmiar 56 i 3 (albo 4?) na 62, ale położna powiedziała, że szybko nam się odechce tych pajaców zakładać, więc jak mi się jednak spodobają i będzie taka potrzeba, to dokupimy na szybko już jak się mała urodzi Szczególnie, że one są raczej droższe niż tańsze.
A body też mam większość przez głowę, kupiłam tylko na 56 kilka kopertowych gdyby się okazało, że tamte na początek przekraczają nasze umiejętności
ufff, myślałam że tylko ja mam tak mało pajaców
ja raczej mam nadzieję ze bodziak+ śpiochy dadzą radę

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 08:56   #62
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
oby Maluch posiedział jak najdłużej

ja planuje od początku grudnia być juz gotowa na poród w każdej chwili aczkolwiek nic na razie nie zapowiada żeby se coś miało wcześniej zaczynać

możliwe ze pomiary nie były zbyt dokładnie zrobione i stąd taki skok
ale tak 400-500 g mogła urosnąć w 2 tyg

z tych dwóch to lepiej Bebetto, lepsza firma po prostu

masakra, ten gość to totalna porażka

super

ja też nie mam aż tylu ubranek Zwłaszcza pajaców i kaftaników nie mam tylu. No ale liczę że jakoś dam radę na początku, nie wiem jaki rozmiar kupować więc nie chcę nie wiadomo jakich zapasów robić....
Ostatnio tylko wpadłam w panikę ze mam większość bodziaków wkładanych przez głowę, a nie kopertowych i ze nie będę umiała w nie Malucha ubrać
a co to kaftaniki? bo ja chyba nie mam ani jednego. i bodziaki mam WSZYSTKIE przez głowę wkładane

Cytat:
Przyszły te koszule, co zamówiłam do porodu Mąż aż z wrażenia stwierdził, że musi mi zdjęcie zrobić Ale mogłam wziąć jednak rozmiar mniejsze, bo one są ogromne
jakie w końcu wzięłaś?

tak mnie nastraszyłyście tymi 3 tygodniami (mimo że ja mam więcej do terminu ) że kupiłam mamie bilet żeby przyleciała mi pomóc po remoncie hahaha

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce

Edytowane przez baby montana
Czas edycji: 2015-11-11 o 09:01
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 08:58   #63
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
a co to kaftaniki? bo ja chyba nie mam ani jednego. i bodziaki mam WSZYSTKIE przez głowę wkładane
kaftaniki to takie bluzeczki zapinane z przodu
szczerze mówiąc nie wiem czy się mogą przydać więc kupiłam tylko kilka na razie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2015-11-11, 08:59   #64
kasia01987
Wtajemniczenie

Witam się w nowym wątku dziewczynki
Niecierpie wolnego jeszcze w środku tygodnia wrrr
Biorę się zaraz do brata na kawę tylko ogarnę twarz bo tych 12h nieprzerwalnego dziś snu

Cytat:
Pokaż te cudeńka

Co do wózka ciężko komu doradzać, każda z nas chce czego innego, w większości to nasz pierwszy wózek więc dopiero po fakcie okaże się czy wybór był słuszny^^

Miłego dnia dziewczynki
Jak wróce to muszę się wkońcu zainteresować wszystkim do łóżeczka bo prześcieradeł nie mam a karuzelka już kupiona wyrodna matka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 09:00   #65
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dzień dobry Pospałam syto Dzidziuś mnie w nocy obudził, słodziak mały kopał mnie po rękach A najdziwniejsze jest to, że jak wstaję 6, a nawet jak dziś 9 rano to się tylko przekręca i jakby spał dalej i do 11 to w ogóle nie puka.. Mam nadzieję że mu tak zostanie po porodzie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Magda wygrywasz
Staram się to kontrolować serio
pracTo chyba przez to, że ja siedzę 10h z Olką, z którą przecież nie pogadam, przychodzę do domu, a Tż idzie na siłownię/mate na min. 2 h i zostaję sama w domu i przychodzi koło 20 to w sumie on chce sobie ogarnąć co tam w świecie słychać, prysznic i kolację więc też za bardzo nie gadamy i o 22 to ja idę spać.. No i w sumie nie mam z kim i kiedy gadać i wylewać się na bieżąco .. Tak sobie wczoraj o tym myślałam i mi smutno przez to mega. Wiem, że wam nabijam postów i przez to zamyka się wątki szybciej i pewnie macie mnie dość, bo ciągle ja. I mi się samej smutno zrobiło, że nie mam z kim pogadać tylko z komputerem. Zwłaszcza teraz w ciąży gdzie czuję ciągle potrzebę konfrontowania moich myśli z kimś po prostu. Eh smutno

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Na grudniowych mamusiach jest taka lista ubranek:

Body bawełniane z długim rękawem 10 szt
Pajacyki bawełniane 10 szt
Bawełniane bluzeczki zapinane z przodu 10 szt
Kompleciki 4 szt
Śpioszki 10 szt
Skarpetki 10 szt
Czapeczki osłaniające uszy i czoło 5 szt
Niedrapki 3 szt
Kombinezon 1-2 szt.
Ciepła czapka zimowa 1-2 szt.

Ja to mam połowę z tego i to jeszcze w ilości dwukrotnie mniejszej
Bodziaków, pajaców, śpiochów to owszem taka ilość by się przydała, ale bardziej roz. 56 5 szt, roz. 62 5 szt
Kaftaniki.. dla mnie osobiście przy Olce mega niewygodne, bo wiecznie jej wyłażą te bluzki ze spodni i lata z gołym brzuchem albo budzi się z bluzką pod pachami A takiemu maluszkowi wszystko na początku przeszkadza..
Kompleciki to Ci znajomi/rodzina kupią
Skarpeciaków mam dużo, ale kupiłam tylko 9 szt i na tym miałam zamiar skończyć kolekcję, a że dostalam no to cóż.
Niedrapki są niekonieczne - jest teoria że dziecko ma poznawać świat wszystkimi zmysłami zwłaszcza rączkami więc nie wolno zakrywać. Ale jak się będzie drapało to mu ubiorę skarpetkę i też będzie
Po co tyle czapeczek? Ja mam 3, których nie wiem czy w ogóle będę używać Przecież w domu ciepło, główkę wytrzesz po kąpieli i nie wychodzisz od razu na dwór Pewnie będzie używana przy babci/mamie jedynie
No kombinezon i czapki zimowe to się zgodzę No ale jak się uprzesz to w jednym kombinezonie i jednej czapce też przejdzie
Nie ma co się nakręcać!
Ja myślałam kategoriami - co ubiorę na górę (bodziak), na dół (półśpiochy, śpiochy), na górę i dół (pajacyki), jakby było chłodniej w mieszkaniu (np. rano u rodziców - sweterek albo kocyk ) na nóżki i rączki (skarpetki) i na wyjście (kombinezon, czapeczka, rękawiczka).
Ilość? roz. 56 - 3-4 szt, 62 trochę więcej (5-6) bo w tym pochodzi dłużej Jeśli urodzi Ci się i będzie miało 50cm to wyślesz TŻ do Tesco i kupi 5pak bodziaków roz. 50/56 i będzie Spodnie zawsze można podwinąć
Ja mam ochotę połowę rzeczy wywalić z tej mojej komody, bo czuję że się nie przydadzą. Chyba zrobię to dzisiaj Bo co za dużo to nie zdrowo i wprowadza się chaos mega.

A i Baby ja już mówiłam. Od toksycznych ludzi się odcina, bo inaczej Cię wciągną, będziesz ciągle nie zadowolona i w końcu będziesz patrzeć na świat tak jak oni - pesymistycznie i toksycznie. TO takie wampiry energetyczne Ja bym nie zamieszkała z jego siostrą obok, matką 3 min dalej Ale to już wasza decyzja

Edytowane przez magda1706
Czas edycji: 2015-11-11 o 09:04
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 09:04   #66
niepozorna
Zakorzenienie

Dzień dobry

Baby Współczuję Ci tej chorej rodzinki. Co jest nie tak z tymi ludźmi?!

Dotka Mam nadzieję, że szybciutko wyzdrowiejesz.

Czarnula, Kamilka, Malwi gratki nowego tygodnia

Candy ja też nie mam wszystkich ubranek w takich ilościach

Dostałam właśnie smsa, że moje kocyki są już do odbioru w paczkomacie Wstaję, zjem śniadanko i pędzę po nie

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 09:09   #67
mojakaren
Zakorzenienie

baby to jest patologia co się w tej rodzinie wyprawia
Szkoda, że nie odcięliście się z mężem od nich wszystkich zawczasu, teraz już pozostaje pogodzić się z sytuacją i trzymać dystans, chyba nic innego nie pozostaje.
Ale fakt, choćby nie wiem co to takiej paki bym sama nie dźwignęła tutaj to już honor w kieszeń - dziec jednak jest najwazniejszy

Co do prania ciuszków już teraz nie wiem czy warto jesteś w trakcie remontu i choćbyś nie wiem jak je zabezpieczyła to pył wszedzie wlezie :/
ja jeszcze czekam z praniem do grudnia, jak już będę miala komodę odmalowaną i szafę nową, to wtedy wszystko czyste już ładnie poukładam w docelowym miejscu.

Dotka, ale masakra z tym kaszlem syrop z cebuli na pewno będzie pomagał

czarnula gratuluję nowego tygodnia!
A co do koszul lepsze większe niż za małe
Ja też czekam już na moje zamówienie.

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-11, 09:12   #68
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Baby, ta sytuacja naprawde chora jest :/
Gratuluje dziewczyny nowych tygodni!
Ja dzis zakonczony 33 tydzien i zaczynamy 34 :szok:

Wyspalam sie dzis mega, ale twarz mam masakryczna.. Wysypalo mnie totalnie, mam pol twarzy czerwona. Dramat.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Baby Współczuję Ci tej chorej rodzinki. Co jest nie tak z tymi ludźmi?!

Dotka Mam nadzieję, że szybciutko wyzdrowiejesz.

Czarnula, Kamilka, Malwi gratki nowego tygodnia

Candy ja też nie mam wszystkich ubranek w takich ilościach

Dostałam właśnie smsa, że moje kocyki są już do odbioru w paczkomacie Wstaję, zjem śniadanko i pędzę po nie

Wstaw zdjecie od razu

Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 09:14   #69
iola14
Rozeznanie

Magda Bardzo rozsądne podejście Też spędzam czas głównie z dziećmi, więc doskonale Cię rozumiem jak można za dorosłymi ludźmi tęsknić Jeśli o mnie chodzi to śmiało nabijaj posty

czarnulax A ty brałaś te koszule co brała też uaoo? Bo mam je w koszyku wrzucone i ciągle się waham czy zamówić

niepozorna Wrzuć zdjęcia jak odbierzesz Ja nadal czekam
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 09:18   #70
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Magda Bardzo rozsądne podejście Też spędzam czas głównie z dziećmi, więc doskonale Cię rozumiem jak można za dorosłymi ludźmi tęsknić Jeśli o mnie chodzi to śmiało nabijaj posty

czarnulax A ty brałaś te koszule co brała też uaoo? Bo mam je w koszyku wrzucone i ciągle się waham czy zamówić
Brakuje mi kogoś żebym mogła się wygadać. W Anglii całą zmianę nadawałyśmy z dziewczynami i buzia nam się nie zamykała. A teraz to w sumie nie mam do kogo.. eh

Ja wzięłam te koszule Czekam na tą głupią paczkę dziś mają niby wysłać a zapłaciłam w piątek rano i dostali pieniążki od razu
Stary 2015-11-11, 09:22   #71
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja wzięłam te koszule Czekam na tą głupią paczkę dziś mają niby wysłać a zapłaciłam w piątek rano i dostali pieniążki od razu
To daj znać jak dojdą Ciekawa opinii jestem
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-11, 09:23   #72
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
KOGIELMOGIEL, nam położna opowiadała o tym, że podtrzymywanie brzucha pomaga w czasie porodu na ból więzadeł zdaje się, i pokazywała jak partner może kobiecie podtrzymywać brzuch rękami, stojąc za nią, mówiła też, że można się posłużyć jakimś materiałem np ręcznikiem. Może to o to chodzi.?
Wiesz co chyba nie, bo osobno pokazywala to podtrzymywanie brzucha, a pozniej mowila o tych chustach, ze to nowosc i popularne na zachodzie a do Polski dopiero wchodzi.
Musze poczytac o tym wiecej, bo tylko powtarzam co usłyszałam.

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
Kogiel, ja zrezygnowałam z adameksow jak się naczytalam o tym jak ta firma przyjmuje reklamacje. I o wozkach tez opinie sa slabe, mimo że wizualnie bardzo mi się podobaly.

Baby, jak wy będziecie mieszkać obok siebie? Masakra!

Dzieki za opinię dziewczyny, zalezy mi zeby w spacerowce ta czesc gdzie dziecko trzyma nogi nie byla materiałowa i dlatego bralam pod uwage te dwa, ale chyba jeszcze poszperam.

Cytat:
A jakis rozmiar wzielas?

Gratuluję nowych tygodni, ja tez dzisiaj zaczynam 32 tydzień, czyli 8 miesiąc aaaa juz blizej niz dalej, a wyprawkowo dalej w pupie.
Ale dostaliśmy niespodziewanie od tesciow spory zastrzyk gotówki, więc może wreszcie ruszy to z kopyta.
Stary 2015-11-11, 09:24   #73
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Brakuje mi kogoś żebym mogła się wygadać. W Anglii całą zmianę nadawałyśmy z dziewczynami i buzia nam się nie zamykała. A teraz to w sumie nie mam do kogo.. eh

Nie chce Cie martwic, ale dzisiaj nie wysla, swieto

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 09:26   #74
Eleo765
Zadomowienie

Magda, ty często siedzisz z Olka do pozna w nocy, nie? Rodzice tak długo pracuja?

Czarnula, pokaż pizamke
Stary 2015-11-11, 09:26   #75
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Nie chce Cie martwic, ale dzisiaj nie wysla, swieto
Wiem, wiem tym bardziej mnie to dobija. Wyslą w czwartek, dojdzie w piątek. Tydzień czekać na paczkę chyba ich Zamówię dzisiaj chyba z tego wszystkiego ochraniacz na szczebelki
Działa pay na allegro?

Gratulacje wszystkich tygodni To jest już na serio mega poważne
Stary 2015-11-11, 09:27   #76
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:

Magda ja lubie czytać jak piszesz więc jak dla mnie to sie nie krepuj
Mi tez brak takiej przyjaciółki z ktora mozna o wszystkim pogadać, mialam jedna ale kontakty sie popsuły bo mieszkamy w innych miejsach. Mam parę koleżanek, ale to nie to samo.
Tylko, ze moj maz jest teraz cala dobe ze mna bo szuka pracy, wiec mam towarzystwo 24/7
Stary 2015-11-11, 09:31   #77
czarnulax
Zakorzenienie

Koszule na poród zamówiłam te co magdusia. Te z żyrafkami, co pokazywała. Z tym, że ja wzięłam dwie i drugą wzięłam też od tego samego sprzedawcy tylko taką z misiem i ona jest minimalnie mniejsza mam wrażenie, ale dalej wyglądam jak w worku kartofli Jak coś mogę linka poszukać. Na szczęście one są przeznaczone tylko na poród i potem zamierzam nawet jeśli nie będą w stanie do wyrzucenia, to się ich pozbyć i nawet nie patrzeć na te koszmarki

kasia ja też mam karuzelke, bo dostaliśmy, a prześcieradeł jeszcze niet
magda no co Ty, nawijaj do woli jak Ci tego potrzeba choćby i w dwa dni się miały te wątki kończyć
niepozorna pochwal się jak odbierzesz
Jerzyczka gratulacje
mojakaren niby tak, ale one są mega wielkie
iola nie, nie te

Cytat:
a jaki brałaś rozmiar? taki jak przed ciążą czy większe?
Do porodu większe, bo wydawało mi się, że brzuch mi się nie zmieści jak jeszcze urośnie. A chciałam mieć tam trochę luzu jednak. Ale jak je zmierzyłam dziś, to stwierdziłam, że nawet jakbym wzięła rozmiar mniejsze, to dalej by były duże. No ale to TYLKO do porodu

Ja kaftaniki to mam chyba ze 2 z każdego rozmiaru, bo mi się jakoś tam nie widziały. Ale okazało się, że u nas w szpitalu wymagają właśnie kaftaników dla dziecia. A o niedrapkach to położna nam powiedziała, że się odeszło już od ich stosowania właśnie z tego powodu co magda powiedziała. Mówiła, żeby założyć tylko na chwilę jeśli się widzi, że dziecko się już drapie, a akurat trzeba coś innego zrobić i nie ma się na dany moment czasu by się bawić w obcinanie.
Stary 2015-11-11, 09:37   #78
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Staram się to kontrolować serio

ja Cię rozumiem nie krępuj się i pisz ile chcesz
Cytat:
Bodziaków, pajaców, śpiochów to owszem taka ilość by się przydała, ale bardziej roz. 56 5 szt, roz. 62 5 szt
Kaftaniki.. dla mnie osobiście przy Olce mega niewygodne, bo wiecznie jej wyłażą te bluzki ze spodni i lata z gołym brzuchem albo budzi się z bluzką pod pachami A takiemu maluszkowi wszystko na początku przeszkadza..
Kompleciki to Ci znajomi/rodzina kupią
Skarpeciaków mam dużo, ale kupiłam tylko 9 szt i na tym miałam zamiar skończyć kolekcję, a że dostalam no to cóż.
Niedrapki są niekonieczne - jest teoria że dziecko ma poznawać świat wszystkimi zmysłami zwłaszcza rączkami więc nie wolno zakrywać. Ale jak się będzie drapało to mu ubiorę skarpetkę i też będzie
Po co tyle czapeczek? Ja mam 3, których nie wiem czy w ogóle będę używać Przecież w domu ciepło, główkę wytrzesz po kąpieli i nie wychodzisz od razu na dwór Pewnie będzie używana przy babci/mamie jedynie
No kombinezon i czapki zimowe to się zgodzę No ale jak się uprzesz to w jednym kombinezonie i jednej czapce też przejdzie
Nie ma co się nakręcać!
Ja myślałam kategoriami - co ubiorę na górę (bodziak), na dół (półśpiochy, śpiochy), na górę i dół (pajacyki), jakby było chłodniej w mieszkaniu (np. rano u rodziców - sweterek albo kocyk ) na nóżki i rączki (skarpetki) i na wyjście (kombinezon, czapeczka, rękawiczka).
Ilość? roz. 56 - 3-4 szt, 62 trochę więcej (5-6) bo w tym pochodzi dłużej Jeśli urodzi Ci się i będzie miało 50cm to wyślesz TŻ do Tesco i kupi 5pak bodziaków roz. 50/56 i będzie Spodnie zawsze można podwinąć
Ja mam ochotę połowę rzeczy wywalić z tej mojej komody, bo czuję że się nie przydadzą. Chyba zrobię to dzisiaj Bo co za dużo to nie zdrowo i wprowadza się chaos mega.
pocieszyłaś mnie
mi się cały czas wydaje że mało mam ubranek i będę Małego w pieluszki musiała zawijać
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

Co do prania ciuszków już teraz nie wiem czy warto jesteś w trakcie remontu i choćbyś nie wiem jak je zabezpieczyła to pył wszedzie wlezie :/
ja jeszcze czekam z praniem do grudnia, jak już będę miala komodę odmalowaną i szafę nową, to wtedy wszystko czyste już ładnie poukładam w docelowym miejscu.
ja bym nie prała podczas remontu, bez sensu
ale jak się ma termin na koniec stycznia to można czekać do grudnia, jak się ma właściwie na koniec grudnia to już by było trochę ryzykowne
Zwłaszcza ze ja np nie mam miejsca za dużo żeby suszyć więc partiami muszę prać i na razie tylko 2 prania zdążyłam zrobić, a obstawiam ze jeszcze ładnych kilka pralek pójdzie

gratuluję wszystkim nowych tygodni

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2015-11-11, 09:42   #79
mojakaren
Zakorzenienie

Kogiel jak kaska jest to można szaleć

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-11, 09:48   #80
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Magda, ty często siedzisz z Olka do pozna w nocy, nie? Rodzice tak długo pracuja?
Długo jak długo.. Ona pracuje normalnie na pełen etat na dwie zmiany i pierwszą ma 7-15, a druga 15-23. A doliczając, że ona ma pół godzinny dojazd w jedną stronę to masz 9h. A do tego jak ona chce sobie zrobić szybko zakupy to kolejne pół godziny - godzina i robi się 10 h Jeśli on jest jak mam drugie zmiany to wychodzę jak uśpię Olkę czyli robię krócej bo jakieś 7-8 h Ale to już zależy od tego czy jest, czy go nie ma, czy wyszedł i późno wróci, czy z nami siedzi cały wieczór Osobiście wolę jak wychodzi i przychodzi o 22, bo Olka mi się wtedy nie buntuje

Dzięki dziewczyny za pocieszenie ale i tak mi głupio bo myślicie, że jestem mega no lifem
Stary 2015-11-11, 09:51   #81
Eleo765
Zadomowienie

Magda, a czemu musisz zajmować się małą jak tata jest już w domu? Sorry ze tak podpytuje ale nie za bardzo rozumiem :/
I wcale nie gadasz z komputerem, my tu jesteśmy żywymi ludźmi trzeba sobie radzić
Stary 2015-11-11, 10:04   #82
pietrusiowata
Rozeznanie

Dzień dobry

Ledwo Was nadrabiam Mały cały ranek wierci się w brzuchu i spać nie daje

Baby współczuję sytuacji, trzymaj się dzielnie w towarzystwie dziwnej rodzinki
Stary 2015-11-11, 10:04   #83
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Magda, a czemu musisz zajmować się małą jak tata jest już w domu? Sorry ze tak podpytuje ale nie za bardzo rozumiem :/
I wcale nie gadasz z komputerem, my tu jesteśmy żywymi ludźmi trzeba sobie radzić
Nie wiem Na początku mi ona powiedziała, że wolałaby jakby to ja usypiała małą i nie zostawiała go z tym, bo przy nim Olka zasypia dopiero koło północy
No i inną kwestią jest to, że mi sie wydaje, że był wyręczany w opiece nad Olą od małego i po prostu nie jest nauczony inaczej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-11, 10:08   #84
kinga1701
Zakorzenienie

Cześć,
Gratuluję nowych tygodni.
Magda co Ty, pisz ile Ci się tylko zamarzy, żadnych ograniczeń. Juz nas coraz więcej siedzących w domu i ja lubię czytać forum, co bym bez was zrobiła. Nie wolno nikomu przestawić pisać.
Co do ubranek to już się pogubilam ile mam, ale wyszła mi jedna ta szuflada w komodzie. I nic więcej nie kupuje.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 10:10   #85
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem Na początku mi ona powiedziała, że wolałaby jakby to ja usypiała małą i nie zostawiała go z tym, bo przy nim Olka zasypia dopiero koło północy
No i inną kwestią jest to, że mi sie wydaje, że był wyręczany w opiece nad Olą od małego i po prostu nie jest nauczony inaczej
Mam nadzieję, że mój TŻ będzie potrafił zająć się małym. Jak na razie jest niezadowolony, bo chodzimy do szkoły rodzenia i się nudzi. Mówi, że zajęcia są nudne i głupie. I chyba myśli, że żartuję jak mówię że będzie kąpał Jasia.

Może faceci tak mają, że musi to wszystko do nich dotrzeć żeby zrozumieli że są ojcami
Stary 2015-11-11, 10:17   #86
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
viki właśnie zobaczyłam, że mieszkasz w moim ukochanym mieście
Tam mi się oświadczył mój mąż, w Orłowie na molo
Mówisz? Ja uwielbiam Gdynię, mieszkam tu od urodzenia Sopot też jest spoko, ale z a Gdańskiem nie przepadam....
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Jezu, musiałam wstać, bo obudziłam się o 4 i mnie taki kaszel złapał, że masakra. Nie pomógł ani syrop ani leżenie wysoko na poduszkach, ani woda, ani spacer po domu

TŻ jest kochany, bo wstał tylko po to, żeby zrobić mi herbatę i pokroić cebulę na nowy syrop - postawiłam koło pieca słoik, to może na rano mi się zrobi.. Bo po cebuli przynajmniej miałam suchy kaszel, a nie mokry, że prawie płuca wypluwam.

W ogóle od tego kaszlu mnie tak boli w boku, że masakra :/
Kurde a Ty jesteś przeziębiona czy tak po prostu? Bo mi się zdarzają takie jakieś kaszle, najczęściej w pozycji leżącej, i to tak np.1-2 dni mam i potem przez tydzień spokój nie wiem od czego tak mi się robi

Cytat:
Zawsze się zastanawiam czemu kobiety to sobie robią - w sensie nie włączają/nie wymagają od faceta zeby się również dzieckiem opiekował

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2015-11-11 o 10:21
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 10:18   #87
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
kaftaniki to takie bluzeczki zapinane z przodu
szczerze mówiąc nie wiem czy się mogą przydać więc kupiłam tylko kilka na razie
a to ja nie mam ani jednego kaftanika

Cytat:

ja cię doskonale rozumiem, bo mam podobnie jak ty z tym gadaniem i towarzystwem.

Cytat:
moja mama kiedyś opiekowała się dwoma dziewczynkami małymi których matka pracowała z domu ("projektantka torebek") i nawet jak były chore i płakały że chcą mame to ta je olewała....

a co do tego co napisałaś nt. odcięcia się, to ja od początku wiedziałam że będziemy ostatecznie blisko nich mieszkać bo tam jest mieszkanie i wiedziałam na co się szykuję. teściowa jest naprawdę ok, dwóch braci w porządku, jedna siostra ostatnio ma jakieś dziwne fazy, tak naprawdę to głównie chodzi o drugą siostrę która jest chora psychicznie wg mnie

dzisiaj sobie robię wolne od latania i załatwiania i efekt taki że siedzę na ikea hacks i wymyślam jak pokój urządzić

prześcieradełka do wózka mają standardowy rozmiar czy powinnam zmierzyć materacyk?

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce

Edytowane przez baby montana
Czas edycji: 2015-11-11 o 10:21
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-11, 10:19   #88
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że mój TŻ będzie potrafił zająć się małym. Jak na razie jest niezadowolony, bo chodzimy do szkoły rodzenia i się nudzi. Mówi, że zajęcia są nudne i głupie. I chyba myśli, że żartuję jak mówię że będzie kąpał Jasia.

Może faceci tak mają, że musi to wszystko do nich dotrzeć żeby zrozumieli że są ojcami
Eee? Dziwnie gada Ja mojemu też powiedziałam, że będzie kąpał małego i chętnie na to przytaknął. Dlatego kolor wanienki i ręcznika zostawiam mu do wyboru Jeśli będzie miał drugie zmiany to wykąpię małego, ale jeśli będzie w domu to mam zamiar go wykorzystywać.
Moim zdaniem warto dać mężczyźnie parę obowiązków wokół dzidziusia - nawet niech to będzie wstawanie w nocy i przynoszenie mi dziecka do łóżka czy wyparzenie butelek Bo jak od małego nie nauczymy ich że coś mają robić to dla nich naturalne będzie, że robimy wszystko i pretensje będziemy mogły mieć tylko do siebie

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

A no i trzeba pamiętać, że facet nie wróżka - nie domyśli się, że chcemy, żeby nam pomógł tylko trzeba mu wprost zanieść dziecko i powiedzieć "idź wykąp, a ja sobie poleżę"
Stary 2015-11-11, 10:26   #89
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość

Dziwne że się nudzi, mojego to bardziej przeraża był wczoraj ze mną, wzięłam go bo miało być o opiece nad noworodkiem ale jak się okazało było bardziej o tych pierwszych dniach w szpitalu, żółtaczce fizjologicznej i o szczepieniach
Ale ja też mojemu TŻ uświadamiam ze ja tez nie mam jakiejś tajemnej wiedzy odnośnie opieki nad noworodkiem z tytułu bycia kobietą - pojęcie mam takie samo jak on czyli małe a chyba wielu facetów nie zdaje sobie z tego sprawy
I też już pisałam że kąpanie będzie mu zlecane
Stary 2015-11-11, 10:29   #90
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Magda, jak dla mnie mozesz pisac i pisac, tez tu czesto zagladam ostatnio, a wiesz dlaczego?
Bo jestesmy tu w kupie,wszystkie w ciazy, wszystkie mniej wiecej na tym samym etapie. Nie zanudzamy sie nawzajem ciuszkami, problemami, pytaniami, bo kazda ma swoje wlasne i ja bardzo lubie ogladac co tam nowego kupilyscie i sie tym inspirowac. I ja mam kolezanki bardzo dobre, ale one nie sa na tym samym etapie co ja, albo wrecz przeciwnie, maja dziecko od pol roku i uwazaja sie za wyrocznie wiec ja uwazam, ze takie meczenie sie wzajemne jest fajne, bo kto jak nie inna ciezarna ma to zrozumiec? Myslalam,ze siostra tzta bedzie mi opoka, ale ona urodzila dwa miesiace temu i ma chyba demencje pociazowa. Nie pamieta juz, jak narzekala ze kazdy komentuje jej brzuch, moj komentuje non stop. Smieje sie ze mnie,ze robie ogromne dylematy z wozka i lozeczka jakby to byla najwazniejsza rzecz na swiecie. Ciagle mi wypomina, ze za duzo ubranek kupuje, ale kurde, to chyba moja sprawa prawda? Ona sie troszczy, pyta jak sie czuje, ale podejscie do macierzynstwa ma inne niz ja, no i ja nie komentuje jej zachowania, a ona moje..owszem
Dlatego ciesze sie,ze moge tu napisac co u mnie, a nie do niej tu jest zawsze milo

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Dziwne że się nudzi, mojego to bardziej przeraża był wczoraj ze mną, wzięłam go bo miało być o opiece nad noworodkiem ale jak się okazało było bardziej o tych pierwszych dniach w szpitalu, żółtaczce fizjologicznej i o szczepieniach
Ale ja też mojemu TŻ uświadamiam ze ja tez nie mam jakiejś tajemnej wiedzy odnośnie opieki nad noworodkiem z tytułu bycia kobietą - pojęcie mam takie samo jak on czyli małe a chyba wielu facetów nie zdaje sobie z tego sprawy
I też już pisałam że kąpanie będzie mu zlecane

Moj tez bedzie odpowiadal za kapanie
Ja kocham Gdynie, Gdansk tez bardzo lubie, za to Sopot jakos do mnie nie przemawia. Ale ogolnie Trojmiasto to piekne miejsce i juz zapowiedzialam mezowi, ze na starosc kupujemy mieszkanie w Gdyni

Edytowane przez Jerzyczka
Czas edycji: 2015-11-11 o 10:37
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości