|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Witam sie i ja w II części ,widze że nie tęskniłyście za mną
Ale nadajecie masakra ciężko Was nadrobić... ![]() U mnie z grypą troszke lepiej bynajmniej kaszel odpuścił troszke ,na weekend czytałam Was ale nie miałam weny na pisanie To czekanie na wniki testu Pappa tak prztłoczyły moje myśli ze o niczym innym nie byłam wstanie myśleć ![]() Dzieci do domku mi wróciły więc nie jestem już sama ,troszke martwie sie o corkę męża bo wyszłą dzisiaj z domu o 9:45 a jest ju 15:00 i nie ma jej chyba robi mi po złości że musiała wrócić tu ,a męża nie ma bo jest na poligonie , nie wiem czy mam iśc ją szukać czy dać jeszcze jej czas na przyjście do domu ehhhh zawsze czymś musze sie zamartwiać ![]() Wszystkim gratuluje udanych wizytek i zdrowych bąbelków ciesze sie Wraz z Wami to jest najważniejsze zdrówko naszych pociech ![]() Widzę że omawiacie laktatory,ja chyba zakupie przed , w pierwszej ciąży jak urodziłąm synka miałam straszny problem bo miałam nadmiar pokarmu mój synuś nie nadrabiał wypijać mleczko, pamiętam to jak dziś w szpitalu 2 doba a ja poszłam pod prysznic i wzięłam chyba za ciepły bo dostałam takich obrzęków piersi ,porobiły sie dosłownie kamienie ,ja płakałam z bólu , przyszła położna i kazała mi usiąść na krześle położyła na moich kolanach pieluchy tetrowe i kazała ,odsłonić najpierw lewą pierś i przyłożyć do niej jedną z pieluch,położna stanęła za mną i zaczęła ręcznie rozcierać te zastoje które sie zrobiły w przewodach mlekowych i cisnąć mi ręcznie ten cały pokarm który pryskał na wszystkie strony świata ,robiła to na przemian z drugą piersią ,uwierzcie mi nie życzę żadnej kobiecie takiej przygody z laktacją jaka nie spotkała, dodam tylko ze nie miałam wtedy laktatora byłam zielona w tych sprawach co to,do czego służy itp.i teraz jak sobie o tym pomyśle to na pewno zakupie sobie laktator i zabiorę ze sobą do szpitala . Jedyny plus tego że nauczyłam sie ściągać pokarm ręcznie ... W załączniku wklejam Wam moje wyniki testu Pappa Kamień spadł mi z serca dosłownie.
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
a czym się różnią takie zwykłe laktatory np. z aventu od tych za cztery stówki?
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale zdrówka życzę |
|
|
|
|
#94 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
AAA i ostatnio śniło mi się, że piję alkohol na jakiejś imprezie, mój mąż też i przy 3cim drinku mówie do męża : o matko zapomniałam, że jestem w ciąży ... i co teraz? Do tego cała akcje odbywała się w kościele, poszłam więc zwymiotować do podziemi, wchodzę a tam istne orgie i mnie wszyscy zapraszają ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
Jejku współczuję przeżyć, moja mama mówiła, ze jak miała zapalenie piersi przy mnie to musieli ją w 3 osoby trzymać żeby dała sobie piersi rozmasować. Przeraża mnie to strasznie. ![]() brawo za wyniki testów ![]()
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam ochotę ba seks, maz ma ochotę a tu zakaz
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- ja tam widzę jakieś rozwiązania..może nie dla wszytskich jednakowo zadowalające ale jednak.. |
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no, to dopiero wrazenia senne. Mi tez sie zdarzają dziwaczne realistyczne sny.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Rodzimy sobie jak możemy. Ale jak go dorwę...
|
|
|
|
#99 |
|
Wtajemniczenie
|
Będzie dobrze. W końcu lekarz da zielone światło
. U nas raczej "normalnie" jak przed zajściem w ciążę.
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część II.
Dziewczyny odebrałam właśnie wyniki i chyba wszystko jest w normie chociaz niepokoją mnie te bakterie w moczu... Czy to jest spowodowane tym, ze odczuwałam to sama ze mam chyba jakas infekcje?
A te wyniki nabłonku płaskie leukocyty i erytrocyty świeże skąd sie wzięły skoro wyżej jest napisane, ze ujemne? Czy to jest cos niepokojącego? ![]() I rozumiem ze wynik VDRL ujemny oznacza brak zakażenia? Glukoza jak widać w normie chyba....ImageUploadedByWizaz Forum1454946729.501021.jpg Edytowane przez superhuman Czas edycji: 2016-02-08 o 16:52 |
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorsze w tym wszystkim jest to że od początku ciąży mam taką ochotę jak nigdy. I nawet sama obecność męża obok i jego oddech nie ułatwiają sprawy.
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
a wy nie uprawiacie seksu, bo gin nie pozwala czy jak? mi nic nie mówił i kochamy się normalnie, to źle?
|
|
|
|
#103 |
|
Rozeznanie
|
hihi, mnie też się tak wydawało
Wielkiej chcicy nie miałam, na pewno dużo gorzej niż przed ciążą. Praktycznie do połowy stycznia mieliśmy zakaz, oj wtedy to miałam parcie. A jak przyszło co do czego (gdy gin dał zielone światło) ![]() A tak w ogóle to niezły mętlik mam teraz z tymi laktatorami. Moja siostra chyba nie miała wcale, ale jak tak Was czytam... Poważna zagwozdka ... Roztargniona jestem - robiłam zupę kalafiorową, już sobie jej nalewam i się dopiero zorientowałam, że ziemniaków nie dałam
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#105 | |||||
|
Zakorzenienie
|
witam się w 2 części
Coś Was nadrobić nie mogłam. Wczoraj byłam na basenie i po czułam się tak fatalnie, że nie byłam wstanie nic robić nie wiem czemu. Cytat:
. Patrzenie na cierpienie bliskiej osoby jest najtrudniejsze . Cytat:
![]() Cytat:
udało się. Nie ma co w głowie też wymyślać problemów z laktacją, bo łatwo się nakręcić. Z doświadczenia wiem, że te koleżanki kupiły mm w razie czego butelki i tym szybko skończyły kp. Jeśli planujesz gdzieś wychodzić bez dziecka, czyli laktator i tak będzie Ci potrzebny to rozważyłaby kupno przed porodem. Sama się zastanawiam teraz nad kupnem. Bo może uda mi się czasem po porodzie wskoczyć do pracy... ale to jak dziecko będzie trochę starsze ![]() Cytat:
![]() za podwyżkęCytat:
za wyniki
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowej części
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie snów to ja też dziś miałam mocno erotyczny i w dodatku występowały w nim same kobiety i różne zabawki
post daje mi w kość ![]() A jeszcze przed chwilą urodziłam... kamień nerkowy. I wyjaśniło się czemu mnie w nocy brzuch bolał. Dobrze że kamyk malutki bo nieraz mam takie kamulce że tylko nospa+ ketanol pomaga, a teraz wiadomo że bym go nie mogła wziąć Brr podobno ból przy dużych kamieniach jest porównywalny z tym porodowym jeśli tak to dam radę w sierpniu bo już oswoiłam ten ból przy kamieniach
|
#108 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja nie mam zamiaru kupować mm, bardziej dziewczyny mi tym laktatorem zamieszały i tak rozważam.. Cytat:
|
|||
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Samo urodzenie nigdy mnie nie bolało - w sensie jak już kamień był przy wyjściu to łatwo wychodził
za to wcześniejszy etap, kiedy one przechodzą przez wnętrzności boli masakrycznie ale ten był malutki na szczęście więc mocno mnie brzuch nie bolał
|
|
#110 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jak będziecie chciały mogę napisać post o KP. Uważam, że mam dużą wiedzę na ten temat
Nieskromnie powiem, że niejednej pacjentce pomogłam w szpitalu ![]() Cytat:
Co do sterylizatorów itp. to to jest fajne gdy jest się całkowicie na butelce Cytat:
Muszę sie rozejrzeć za bawarią ![]() Nie mamy tesco 24h ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My też! Cytat:
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
O, taki drań
Dla porównania patyczek do uszu
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze! dobrze, że w miare bezboleśnie poszło
|
#113 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jakoś przed porodem nie nakręcałam się kp. Doszłam do wniosku że jakoś to będzie. Niestety dziecko też ma coś do gadania
. Jak dla mnie jest to ciężki kawałek chleba i ciężka praca i współpraca matki z dzieckiem. Podobno znaczna część powodzenia siedzi w głowie. Ale uwierzcie, że często bez wsparcia w szpitalu (tak jak pisze tija, że pomogła wielu mamom i chwała jej za to ) dziewczyny często się poddają bo: boli, dziecko nie przybiera, nie mają mleka i milion innych powodów. Jak już jesteśmy w domu pozostawione same sobie wcale nie jest lepiej. Do tego dochodzą wahania nastrojów, hormonów i kij wie czego jeszcze po porodzie i kryzys murowany. Ja jestem jak najbardziej za kp.
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak
Za pierwszym razem, jako nastolatka, miałam spory kamień i bolało tak mocno że na kolanach błagałam rodziców żeby mnie zabili na szczęście mieli lepszy pomysł - zawieźli mnie na pogotowie gdzie dostałam kroplówkę przeciwbólową i pomogła Co do kp to ja bym chciała i nastawiam się że będę karmić piersią, ale naczytałam się tyle historii na Wizażu że wiem że nie zawsze jest to możliwe Więc jak się nie uda to tragedii nie będzie
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny przebrnęłam!!!!!!!!
Witajcie w II części ![]() Cały dzień nadrabiałam, chyba ze 20 stron jeszcze z I części i 4 z II. Jestem z siebie dumna . Tija piękna 1 strona ![]() Co do wątków poruszanych: 1. Laktatory - jestem brokułem nie mam pojęcia z czym to się je i o co kaman. Chłonę info jak gąbka. Jakoś nie zastanowiłam się nad problemami z kp a przecież tyle się o tym czyta! Otwieracie oczy dziewczyny. 2. Niegrzeczne sierpniówki - oj sny taaaaaak ![]() 3. Witaminki - 2 tyg temu odstawiłam folik i biorę 1x dziennie Pregne Plus i Pregne DHA. Miałam jeszcze witamine D ale jak doczytałam że w tych witaminach jest to odstawiłam też. Ale widzę, że ja to lajcik wy to dopiero niektóre macie zestaw małego farmaceuty 4. Zachciewajki - Włączyła mi się faza na frytki... frytki pod każdą postacią, dieta przyszłej matki kurczaczki... No i lody Tyle pamiętam po tym czytelniczym maratonie. Ja dziś 15 + 2 (BeataAmelka chyba w sobote pisałaś, że jesteś 15 tydz bo ja też od sobót zaczynam nowe tygodnie), w środę wizyta u gin mam nadzieję, że będzie lepiej niż ostatnio. No i przyznam się wam, że nie zrobiłam tego Pappa i teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam, genetyczne wyszły ok...Obawiam się opierniczu od gin. Długo wyszło ![]() No i zanim post napisałam już kilkanaście nowych, nie nadążam czytać a jak się jeszcze regularnie udzielać!
Edytowane przez LunaLov Czas edycji: 2016-02-08 o 18:07 |
|
|
|
#116 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko!!! Dobrze że nie jakiś duży.
Moja ciocia miała w ciąży. Nic nie chcieli jej dać przeciwbólowego w szpitalu i chodziła po ścianach. Niestety nie mogła tego porównać do bólu porodowego bo miała cesarkę. Ale mówi że czuła że umiera. Moje pierwsze dwie miesiączki po porodzie to był istny koszmar. Leżałam na łóżku i z bólu mdlałam mimo że na silnych przeciwbólowych byłam które wcześniej dawały radę, a tu jeszcze małe dziecko do ogarnięcia. Dlatego ten co wymyślił teorię, że po porodzie miesiączkowanie jest mniej bolesne na pewno był facetem
|
#117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie mam ich często, powiedzmy raz na rok więc może mnie to ominie w ciąży ![]() Cytat:
Ale to znowu jak wszystko zależy od kobiety najwyraźniej
|
|
#118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to skoro teraz miałaś to już powinno Cię do końca ciąży oszczędzić. Oby
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na oddziale panie z problemami nerkowymi dostawały no-spe z pyralginą i papaveryną.
|
|
#120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To oby po drugim porodzie były bezbolesne ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

Ale nadajecie masakra ciężko Was nadrobić... 

<3

nie wiem czemu. 
i sa dobre idealnie.
czuje sie dobrze, chociaz mam takie momenty nie wiem czym to jest spowodowane, ze jak za długo chodzę na spacerze np to robi mi sie niedobrze i tak jakos słabo dziwnie. W sobote po pracy wzięliśmy psa i pojechaliśmy do lasu przeszliśmy dłuższy kawałek i TŻ sie mnie pyta czy sie dobrze czuje bo widzi, ze zbladlam. Faktycznie w tym momencie strasznie sie złe poczułam i w ogole mi sie mowić odechciało
post daje mi w kość
ale ten był malutki na szczęście więc mocno mnie brzuch nie bolał
dziekuje laski ale teraz tymbardziej mi głupio jak sie przyznam, ze za kilka miesięcy zostawię firmę
na szczęście mieli lepszy pomysł - zawieźli mnie na pogotowie gdzie dostałam kroplówkę przeciwbólową i pomogła