![]() |
#91 |
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: Ślub kościelny osoby transseksualnej
Akurat nie musisz nam takich oczywistości tłumaczyć. Co to ma wspólnego z tematem?
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Przeważnie takie dziecko ma któreś organy bardziej rozwinięte i wtedy wybiera się tą płeć. Ale w tym wypadku to co innego, jest bardziej specyficzny
![]() Taaa... zacofanie. No to trudno, już wolę być zacofana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
Ten wątek chyba zmierza w dziwną stronę.
Nie można sobie dopisywać do każdego prawa głoszonego przez kościół swojego ale i własnych zasad. Co z tego, że jest kościół dla homoseksualistów? Albo Msza dla rozwodników? Kogoś to miało zszokować? Przecież rozwód, czy bycie homo to nie grzech, grzechem jest seks pozamałżeński.Prawda jest taka że kościelne zasady są bardzo proste tylko ludzie sami dopisuja im miliony swoich teorii.Jasne, nikt nie musi w to wierzyć, ale jak ktoś się już deklaruje katolikiem lub katoliczką a ma z kościołem mało współnego i próbuje wszystko naginać pod siebie to potem raczej śmiesznie wychodzi z jego wiarą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesteście tacy sami jak muzułmanie tylko macie inne metody zdobywania wiernych a poglądy tak samo denne. Sorry za offtop, ale znam osoby naprawdę wierzące które jednak mają poukładane w głowie a nie są takimi fanatykami jak autorka tego posta. Edytowane przez Hellfire Czas edycji: 2016-03-08 o 20:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Konto usunięte
|
Btw.
Pisząc to: Cytat:
![]() To trzeci jak nie czwarty max kontrowersyjny temat o transseksualizmie, który się pojawił w ciągu ostatnich dwóch tygodni, a który zawiera w sobie takie właśnie, absurdalne kwiatki jak ta rozkmina "wierzącej" autorki tutaj, czy większym grzechem jest życie z kimś bez ślubu, czy życie z kimś bez ślubu poprzedzone wielokrotnym świętokradztwem, kłamstwami i czort wie czym jeszcze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Aczkolwiek spotkałam w swoim życiu wiele dziwnych ludzi i niestety, ale teksty które są tutaj pisane można spotkać w życiu realnym... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
@mylengrave Ale wiesz, że jeśli nie ma postanowienia poprawy i żalu za grzechy to rozgrzeszenia też nie ma? Więc fakt iść można, tylko pokuty i tak nie będzie, dopóki nie będzie zmian. I gdzie to oczyszczenie?
![]() |
#100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez analein9 Czas edycji: 2016-03-08 o 22:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Obserwuję .
|
A ja widzę w tym drugie dno. Autorka to żadna fanatyczka czy wierząca osoba. Pewnie rodzina autorki jest mega wierząca i nie ma pojęcia, że narzeczony autorki był kiedyś kobietą. I teraz obydwoje kombinują co tu zrobić by tajemnica się nie wydała.
Taka prawda.
![]() |
#102 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie po latach kontaktu z psychologami, formalnościami, innymi osobami transseksualnymi i kościołem do którego się chodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
A czy ślub kościelny udzielany przez księdza pedofila, oszusta, aktywnego homosekstualistę lub gościa mającego kochankę, albo takiego co jeździ na prostytutki swoją wypasioną bryką jest ważny? Ludki. Kościołowi chodzi, tylko o pieniądze i rząd dusz. Zawsze tak było. Kiedyś były wyprawy krzyżowe, kupowanie odpustów itp. Dzisiaj wymyślają bzdury o gender i gadają o polityce. ISIS czy islamskie organizacje manipulują ludźmi w ten sam sposób. Kościół to tylko zakłamana patriarchalna instytucja zarobkowo. Mało komu tam zależy na wierze czy Bogu. Sama mam znajomych, którzy są gejami i poszli do seminarium żeby zapewnić sobie przyszłość i się seksić po kontach, a Wy tutaj o zasadach...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zapisz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;65013346]Ksiądz nie udziela ślubu, ślubu udzielają sobie małżonkowie nawzajem.
Zapisz [/QUOTE]W takim razie mamy odpowiedź na pytanie zadane przez autorkę. ![]() ![]() ![]() Nie widzę nic złego w zatajaniu pewnych faktów księdzu, bo to nie jego sprawa. Widać kobietę i mężczyznę, tak też ślub jest ślubem heteroseksualnym, a to na co ktoś tam chorował nie ma znaczenia. Jeśli facet autorki dobrze czuje się w swoim ciele w tym momencie to nie jest on już żadną osobą transseksualną, tylko zwykłym facetem. I wara facetom w spódnicach od tego. Jeśli chcecie to bierzcie ślub w kościele katolickim, jak nie chcecie to poszukujcie jakiegoś księdza z kościoła reformowanego i zróbcie sobie taki nieoficjalny przed ołtarzem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Konto usunięte
|
Autorka zakładała wątek ponad pół roku temu, na pewno już coś zdecydowała.
Nie rozumiem, po co z takim bulwersem odkopujesz wątek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeżeli nie podlega rozgrzeszeniu, to i tak nie możesz przyjąć sakramentu, jakim jest małżeństwo. Zatem, de facto, oboje jesteście "wyklęci". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
witam,
mam ten sam problem. czy znalezliscie juz rowiazanie? bylbym wdzieczny za odpowiedz. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
Ale po co? Jeśli ktoś świadomie robi coś przeciwko zasadom jakiejś wspólnoty religijnej, to dlaczego musi koniecznie mieć ślub w świątyni tej religii zgodnie z jej protokołem i deklarować rzeczy, których nie jest
w stanie dotrzymać? idźcie do cywila, tam też można mieć piękny ślub.
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie by osoba po zmianie płci przysięgała na slubnym kobiercu przed Bogiem. Żyjąc z taką osoba powinno sie miec swiadomsoc tego, ze jest to kompletnie niezgodne z nauka Kosciola |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
Ja też nie rozumiem, po co.
Jak koniecznie chcesz mieć kościelny ślub, to poszukaj sobie jakiegoś wyznania protestanckiego, któremu zmiana płci nie przeszkadza. To ma więcej sensu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;83775461]Ja też nie rozumiem, po co.
Jak koniecznie chcesz mieć kościelny ślub, to poszukaj sobie jakiegoś wyznania protestanckiego, któremu zmiana płci nie przeszkadza. To ma więcej sensu.[/QUOTE] W porpzednim wypadku była mowa, że ten trans-facet chce udowodnic innym że moze miec kościelny po zmianie płci...czyli zagrac KK na nosie... czyli powody kompletnie poza religia... skoro trans-osoba nie wierzy, to po co chce brac slub koscielny? Dla fejmu? Kompletny nonsens. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie czytałam pierwszego postu, odnosiłam się raczej do komentarza sprzed dwóch dni, w którym osoba pisała, że jest w takiej samej sytuacji i pytała, jak wziąć kościelny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;83775556]Nie czytałam pierwszego postu, odnosiłam się raczej do komentarza sprzed dwóch dni, w którym osoba pisała, że jest w takiej samej sytuacji i pytała, jak wziąć kościelny.[/QUOTE]
Może powody są podobne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego? W kościele anglikańskim można, a oni wierzą w tego samego Boga co katolicy.
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Konto usunięte
|
Ale jak jakaś osoba jest transseksualna to i tak średnio należy do Kościoła. A w samej wierze nie ma jakichś dużych różnic. Zresztą generalnie między większością wyznań chrześcijańskich nie ma jakichś mega wielkich różnic. Ot, prawie to samo, tylko w innym wydaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;83779801]Ale jak jakaś osoba jest transseksualna to i tak średnio należy do Kościoła.
[/QUOTE] No właśnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;83779801]Ale jak jakaś osoba jest transseksualna to i tak średnio należy do Kościoła.
A w samej wierze nie ma jakichś dużych różnic. Zresztą generalnie między większością wyznań chrześcijańskich nie ma jakichś mega wielkich różnic. Ot, prawie to samo, tylko w innym wydaniu.[/QUOTE] Dokładnie, więc osoba transseksualna może przysięgać przed chrześcijańskim Bogiem na kobiercu ślubnym. Tylko nie w kościele katolickim.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.