Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 1 3,23%
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! 12 38,71%
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią 0 0%
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! 3 9,68%
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe 0 0%
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. 3 9,68%
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. 1 3,23%
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. 0 0%
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. 3 9,68%
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. 2 6,45%
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. 4 12,90%
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. 2 6,45%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-24, 07:10   #1171
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś Pierwszy Roczek świętuje:

Wikuś

Wszystkiego Najlepszego dla Solenizanta

Sto Lat Chłopaku-Przystojniaku

a 11 miesięcy kończą:
Lencia i Kornelek
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantów
Wszystkiego najlepszego dla solenizantów

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-09-24, 07:52   #1172
mariiasia
Zadomowienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

hej,
witam się nieprzytomna wczorajsza noc i poprzednia mnie wykończyły. w sumie przez te dwie nocki spałam może w sumie z 5 godzin? Szymka rozłożyło i gile mu wiszą do pasa, nie może oddychać, więc i ze spaniem jest problem, eh.
a wczoraj jeszcze goście byli na tżta urodziny. trafiłam z prezentem, ucieszył się bardzo
Cytat:
No nie mogę, czy u was też jest tak zimno? Już 2 razy włączałam elektryczny piecyk, ale jakoś boję się na noc zostawić. Na szczęście jutro zaczynają grzać
ja wczoraj musiałam napalić w piecu, bo zimnica, a dziecko przeziębione, soł
Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
dostałam grafik. i prawie zemdlałam, potem prawie beczałam, teraz tępo się gapię....264 godziny pracy (10x doba i dwie nocki luzem) do tego mam dyżur w akredytację szpitala... to jakiś żart????
kogoś porąbało totalnie, że taki grafik ustalił
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Hahaha bajka rodzice w pozycji przyjaciół to tez patologia

Kurcze u nas cos się nie dobrego z Maciuchem dzieje i nie wiem jak mu pomoc.
Widzę ze się chłopczyk męczy. Jest non stop marudny i płakał CALA NOC non stop. Przez sen- najdłużej miał 20minut przerwy.
Jak probowalan go wyciągnąć z lozeczka to dostawał histerii, jak chciałam go polulalc na rekach to zanosił się jakbym go bila.
Nie wiem co zrobić. Czuje się jajbym miała noworodka w domu. Intuicja nic mi nie podpowiada, a nie wygląda to najlepiej

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

WIKUS sto lat wariaacie
o kurcze, może mu się coś śniło? albo bolało?

Wszystkiego najlepszego dla Wikusia!

i buziaki dla miesięczniaków

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 07:56   #1173
kaska87
Zakorzenienie

Hej ho

Miki jest przekochany dopiero wstalismy o 6:00 tylko się przebudzil P go wziął do nas i tak do 8:45 pospalismy jeszcze

Co do grzania to my wieczorem tylko piec wlaczylismy na chwile żeby przepalic i sprawdzic czy wszystko ok

Dirty to jakis żart z tymi godzinami?!

Najlepszego dla dzisiejszych solenizantow

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 08:02   #1174
Larysa88
Zakorzenienie

Sto lat Wikus

Lula Ty to jesteś twarda kobieta
Stary 2014-09-24, 08:18   #1175
vea7
Zakorzenienie

Wikuś

a 11 miesięcy kończą:
Lencia i Kornelek

Szczęścia w życiu i duuużo radochy

tassia
, Kochana, czytaj proszę dokładnie - wiem, że będąc rozżaloną trudno, ale...
Nie napisałam, że Ty personalnie napisałaś, ze żłobki to ZUO, ale że taki wydźwięk ma cała dyskusja (nie tylko Ty się w niej udzielasz )
Rozumiem i jak najbardziej pochwalam dzielenie się wiedzą, natomiast jeśli w komentarzu nie jest zaznaczone inaczej, to ja (i znowu ja) odbieram to tak, że z danym artykułem/stwierdzeniem się zgadzasz. Miałam na studiach pana profesora od biomechaniki, który był w stanie naukowo (na podstawie wieloletnich badan) wnioskować, że kobiety są osobnym i gorszym gatunkiem człowieka (co zresztą robił, bo wyjątkowa franca była) - nie przytaczam jego prac, bo się z przyczyn oczywistych z nim nie zgadzam i tyle. Natomiast jeśli coś wrzucam i cytuję, to zazwyczaj takie rzeczy, w które wierzę i jakoś się z nimi identyfikuję.
Nie miej mi proszę za złe, że podobnie odebrałam Twoje wrzucane - jeśli masz zdanie inne, niż z nich wynika, to przepraszam za pomyłkę - po prostu odebrałam je inaczej.
Lubię Cię i szanuję - między innymi za wiedzę i chęć dzielenia się nią - chociaż nie zawsze się zgadzamy

O kurcze, a ząbki nie idą? U nas podobnie, ale w dzień, było na bolące uszko...

A w ogóle kurcze, jakoś nerwowo się zrobiło - każda ma swoje zdanie - a że zacytuję klasykę "inny nie znaczy gorszy"... Chyba czas wracać do pracy, bo się od tego siedzenia z Żukiem jakaś nerwowa robię

kaska, jeśli umknęło, to przepraszam - pokój Mikiego marynarski, tak? A jaka tapeta będzie?

Poziomkowa, o kurcze, zdrowia dla Leo

anutka, rozbieżność dlatego, ze moja kieca w znajomym lumpku, który teraz wyprzedaje lato - cena regularna to było 55, więc szał
Kolega Małżonek natomiast odkrył TKMaxx i kupił kurtkę, której szukał jakieś 4 lata - taką a'la płaszcz oficera marynarki - okazało się w ogóle w domu, ze jakiejś znanej brytyjskiej projektantki - i wczoraj jarał się, że o jego Pani piszą w Wikipedii

motylku, jeszcze nie szczepiłam, ale tak w ciągu miesiąca chcę zaszczepić O innej szczepionce nie wiedziałam, ale chętnie bym się dowiedziała Ok, już doczytałam... hmm.. znowu by była GlaxoSmithKline, a ja ich lubię. No dobra, a wie któraś, czy ona też jest bezpłatna?
A chcę zaszczepić jak najszybciej, zanim się "sezon chorobowy" zacznie, bo mam jeszcze pneumo i meningo zaplanowane

Lulla, ależ gaduła mała

dirty masakryczny grafik, współczuję bardzo

No dobra, Żuk powoli odżywa - pediatra kazał odstawić wszystkie leki i poobserwować - albo wyzdrowieje, albo będzie trzeba włączyć antybiotyk. Ale biorąc pod uwagę dzisiejsza noc i poranek, raczej to pierwsze
Z ciekawości, u Was w żłobkach też chcą zaświadczeń od pediatry, że dziecko zdrowe, jak wraca po chorobie?

Aaa i chwalę się - dostałam od Bartka wczoraj medal z ziemniaka, bo Żuk już czwarty dzień jadł moje obiady

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 08:22   #1176
kaska87
Zakorzenienie

Vea na razie ma żółty, styl marynarski będzie w docelowym pokoju

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 08:25   #1177
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

No dobra, Żuk powoli odżywa - pediatra kazał odstawić wszystkie leki i poobserwować - albo wyzdrowieje, albo będzie trzeba włączyć antybiotyk. Ale biorąc pod uwagę dzisiejsza noc i poranek, raczej to pierwsze
Z ciekawości, u Was w żłobkach też chcą zaświadczeń od pediatry, że dziecko zdrowe, jak wraca po chorobie?

Aaa i chwalę się - dostałam od Bartka wczoraj medal z ziemniaka, bo Żuk już czwarty dzień jadł moje obiady
Super, że Jasiu zdrowieje
dla Ciebie za obiadki, posmakowały Żuczkowi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 08:28   #1178
gorgulek
Zakorzenienie

Sto lat dla Wszystkich swietujacych dziś

Vea, to zależy co akurat Sanepid dostarczy. Nasza przychodnia w tej chwili ma mmr, wiec nie szczepie. Czekam aż dotrze priorix. Jeśli sanepid nie dostarczy a chcesz priorix to niestety musisz zapłacić.
U nas chcą zaświadczenia albo oświadczenia od rodzica ale jeśli dziecko było na antybiotyku. Swoja droga skąd oni mogą wiedzieć czy było na antybiotyku czy nie.

Tassia, nie mam pojęcia co jest Maciusiowi ale może rzeczywiście cos go boli?

Larysko, ja uważam ze befado nadają się do domu. Możesz kupić te bardziej odkryte, z paluszkami odkrytymi. Zuzia chodziła w nich i w domu i w przedszkolu. Dziś ma tajne, proste piętki, nie lecą jej do środka.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Pora na sprzątanie i obiad. Będę zagladac
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 08:47   #1179
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
jak szczepilam Blanke priorixem to za frajer bylo, i nie musialam gadac ze priorixem, bo sami dawali. a teraz bedzie problem, bo w poprzedniej przychodni mowili ze tylko mmr, w nowej przychodni to samo :/ nie wiem co bedzie po rozmowie z lekarzem

nie mam o czym pisac to cicho siedze
u nas po staremu ale moze szykuja sie zmiany
oooo ciekawe ciekawe

w mojej tez mmr ale babka mowila ze o nie ten ktory powodowal powiklania
ale ja kupuje priorixa

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:

Widzę ze się chłopczyk męczy. Jest non stop marudny i płakał CALA NOC non stop. Przez sen- najdłużej miał 20minut przerwy.
Jak probowalan go wyciągnąć z lozeczka to dostawał histerii, jak chciałam go polulalc na rekach to zanosił się jakbym go bila.
Nie wiem co zrobić. Czuje się jajbym miała noworodka w domu. Intuicja nic mi nie podpowiada, a nie wygląda to najlepiej

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

WIKUS sto lat wariaacie

Alek tak reagowal jak mila 3 dniowke ...
pomogla kromka chleba , wlaczenie mikrofalowki i pralki i bujanie w wozku, albo bujanie w hustawce, spal tak awet 3 godziny/

co wiecej Alek nie lubi od dawna bujania na rekach, lulania

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

sto lat dla Wikusia

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

gadalam z mamami ze złobka
ich dzieci ciagle choruja, jeden mial jelitowke i 2 razy obustrone zapalenie ucha, a coreczk drugiej przezeiebieni i afty a pozniej zapalenie jamy ustnej i zapalenie oskrzeli

jest mnostwo minusow dalej... az nie chce mi sie pisac, musimy przeczekac az inne Panie w koncu przyjda...

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 08:53   #1180
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Vea na razie ma żółty, styl marynarski będzie w docelowym pokoju
Aha, no tak wlaśnie czułam, że coś motam

Cytat:
Super, że Jasiu zdrowieje
dla Ciebie za obiadki, posmakowały Żuczkowi
Też się cieszę... w sumie z obu tak samo

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Vea, to zależy co akurat Sanepid dostarczy. Nasza przychodnia w tej chwili ma mmr, wiec nie szczepie. Czekam aż dotrze priorix. Jeśli sanepid nie dostarczy a chcesz priorix to niestety musisz zapłacić.
U nas chcą zaświadczenia albo oświadczenia od rodzica ale jeśli dziecko było na antybiotyku. Swoja droga skąd oni mogą wiedzieć czy było na antybiotyku czy nie.
Dziękuję za informację Ciekawe czy jak zadzwonię do Sanepidu, to mi powiedzą co i czy dostarczą... chyba tak?

U nas jest jeśli dziecka nie było dłużej niż trzy dni

Kieca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kiecaP9240318.jpg (65,8 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kiecaP9240319.jpg (65,8 KB, 43 załadowań)

WYMIENIĘ

Stary 2014-09-24, 09:16   #1181
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Anutka rodzilas w matce polce? W którym tc?

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

A już widzę, że miesiąc wcześniej.

tak, w matce polce.
cos kojarzy mi sie, ze jakos stamtad wyszlas, zanim ja tam trafilam.
tak to moze jakos bysmy sie spotkaly

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Muszę się wam pochwalić bo jestem tak dumna i tak zdziwiona że masakra mówię wczoraj do syna mego "zrób tatusiowi cacy cacy" a on na to "nie umiem" ja oczy jak 5zł ale zachowałam powagę i kontynuuje "a papa tacie zrobisz?" Bartek "nie umiem" ja mówię no przecież umiesz a on nie nie umiem no padłam aż mi się płakać chciało ze wzruszenia a nauczył się tego bo kiedyś często jak TŻ go prosił o coś czego faktycznie nie potrafił to ja mu mówiłam "powiedz tacie "ale ja nie umiem" i chyba go olśniło ogólnie on tak nawija, czasem takie słowotwory mu wychodzą że leje ze śmiechu, ach ten moj synek [COLOR="Silver"]
woooow to juz powazne slownictwo

Cytat:
dostałam grafik. i prawie zemdlałam, potem prawie beczałam, teraz tępo się gapię....264 godziny pracy (10x doba i dwie nocki luzem) do tego mam dyżur w akredytację szpitala... to jakiś żart????
masakra

Sta lat dla Wikusia
Wielkie buziaki dla Lenki i Kornela za ukonczony 11 m-c

Cytat:
Nie wiem co zrobić. Czuje się jajbym miała noworodka w domu. Intuicja nic mi nie podpowiada, a nie wygląda to najlepiej[COLOR="Silver"]
biedulek moze wlasnie zabki?
u mnie Jakub jak sie obudzi i chce go utulic na rekach to tez dostaje histerii. nienawidzi tego

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
hej,
witam się nieprzytomna wczorajsza noc i poprzednia mnie wykończyły. w sumie przez te dwie nocki spałam może w sumie z 5 godzin? Szymka rozłożyło i gile mu wiszą do pasa, nie może oddychać, więc i ze spaniem jest problem, eh.
a wczoraj jeszcze goście byli na tżta urodziny. trafiłam z prezentem, ucieszył się bardzo
zdrowka dla Szymka i dla Ciebie duzo sil i mocnej kawy

Cytat:

Oby to byla opcja nr 1
swietna odznaka

Cytat:
Kieca
super laska z Ciebie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 09:26   #1182
tassia
Zakorzenienie

Vea poniekąd masz racje z tymi teoriami. Ja przytaczalam te wszystkie rzeczy w odpowiedzi na zadane pytania. Natomiast jednocześnie nie mam żadnych argumentów żeby się z nimi nie zgadzać. To jeden z najmocniejszych trzonów psychologii. I owszem nie podwazam tych teorii bo wiem ze to prawda. Jednocześnie wiem ze na człowieka ma wpływ wiele czynników, od osobowościowych, genetycznych po środowiskowe.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Lola ale alek zdrowy?

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

A co do urodzin to niestety lipa. TŻ się nie zrehabilitował. Chodzi jak zbity pies, ale nie zamierzam go pocieszac. To taki typ. Smutno mu bo wie ze dal ciała. Ja niby przywyklam ale pierwszy raz poczulam się malo ważnym dopiskiem w dowodzie. Ehhh juz nie marudze

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 09:28   #1183
rusałka_1
Zakorzenienie

hej, hej

u nas nie pada ale jest zimnoooo!
Maż rano przepalił w piecu ale i tak przymarzam, rano bylo 17 stopni.
ja nie chce zimy, albo chcę cieple mieszkanko

Cytat:
[
[/COLOR]Rusałko, Ciebie tez przytulam bo te wasze nocki zawsze kiepskie były
Cytat:
Aha, Jaśko załapał bidon z rurką - po drugim zaciągnięciu - dumna jestem z niego

Cytat:
o matko! wspołczuje.. da się jeszcze cos pozmieniać?

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Tu też zimno. U nas grzejniczek elektryczny chodzi, dla mnie 21 stopni to mało... Na dworze w dzień było ze 12. Brrrrr. Byle do wiosny....
21 stopni? zazdroszczę
super się czyta ze u Ciebie i Zuzi duzo lepiej

Cytat:

Wikuś

a 11 miesięcy kończą:
Lencia i Kornelek

najlepszego dla Wikusia!! i dla miesieczniakow klaski:

Cytat:

WIKUS sto lat wariaacie
biedny Maciek

Cytat:

super ze z Żuczkiem lepiej

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
[/COLOR]gadalam z mamami ze złobka
ich dzieci ciagle choruja, jeden mial jelitowke i 2 razy obustrone zapalenie ucha, a coreczk drugiej przezeiebieni i afty a pozniej zapalenie jamy ustnej i zapalenie oskrzeli

jest mnostwo minusow dalej... az nie chce mi sie pisac, musimy przeczekac az inne Panie w koncu przyjda...
trzymam kciuki zeby to jak najszybciej nastapiło
Cytat:

Kieca
za 5 zł

super wyglądasz

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 09:45   #1184
83monia
Zakorzenienie

dziewczyny, z przyczyn ode mnie niezaleznych (doba ma tylo 24h ) jestem zmuszona do nadrabiania tylko klubu bo tam dam rade a na waru bede naprawde z wielkiego doskoku...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 09:45   #1185
papalinka83
Zakorzenienie

Hej Jakiś mam humor z doopy, chciałam się umówić z koleżanką na kawę na poprawę humoru, ale ona może dopiero wieczorem, a ja wieczorem nie mogę, bo nie będzie tżta . W piątek mamy pogrzeb wujka, na który nie pojadę, bo nie ma kogo zostawić z Olą. Nie wiem kurcze, jak to robić, jak my we Wro nie mamy absolutnie nikogo z kim Ola mogłaby zostać nawet na kilka godzin??? Co robić w takich sytuacjach? A w sobotę zaczynam szkołę

Cytat:

Jak nic nie wskazuje na zęby,t o ja bym zbadała siuśki i zajrzała do uszu, bo podobno wtedy dzieciaki tak strasznie płaczą. Teraz nie płacze już?
Cytat:
oooo ciekawe ciekawe
Cytat:
gadalam z mamami ze złobka

Cytat:
Aha, no tak wlaśnie czułam, że coś motam

Też się cieszę... w sumie z obu tak samo

Dziękuję za informację Ciekawe czy jak zadzwonię do Sanepidu, to mi powiedzą co i czy dostarczą... chyba tak?

U nas jest jeśli dziecka nie było dłużej niż trzy dni

Kieca
Ale ty laska jesteś Super. Oby już żuczek wyzdrowiał na całego

Dirty z tym grafikiem
Inwersja coś mi nie zacytowało, ale ty chyba pisałaś, że po porodzie dopiero dostałaś Miłosza do karmienia po dobie? Czy coś pomyliłam? Dlaczego tak, skoro rodziłaś sn?

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2014-09-24 o 09:47
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 09:51   #1186
ladanseuse14
Zakorzenienie

vea super wyglądasz
Stary 2014-09-24, 09:55   #1187
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Oby to byla opcja nr 1
swietna odznaka

super laska z Ciebie

Tez się cieszę, bo po pierwsze, jest nadzieja, że w żłobie zacznie jeść, po drugie, przestaniemy kupować słoje (budżet domowy się cieszy), a po trzecie, to znaczy, że nie jestem beznadziejną kucharką

Dziękuję
Laska jak laska Nogi mam niezłe, a resztę (czytaj spooory brzuszek pociążowy i tyłek jak J.Lo.) maskuje kieca

Cytat:
Vea poniekąd masz racje z tymi teoriami. Ja przytaczalam te wszystkie rzeczy w odpowiedzi na zadane pytania. Natomiast jednocześnie nie mam żadnych argumentów żeby się z nimi nie zgadzać. To jeden z najmocniejszych trzonów psychologii. I owszem nie podwazam tych teorii bo wiem ze to prawda. Jednocześnie wiem ze na człowieka ma wpływ wiele czynników, od osobowościowych, genetycznych po środowiskowe.

A co do urodzin to niestety lipa. TŻ się nie zrehabilitował. Chodzi jak zbity pies, ale nie zamierzam go pocieszac. To taki typ. Smutno mu bo wie ze dal ciała. Ja niby przywyklam ale pierwszy raz poczulam się malo ważnym dopiskiem w dowodzie. Ehhh juz nie marudze
Rozumiem, o co Ci chodzi i szanuję to, co nie zmienia faktu, że ja się po prostu akurat z tymi teoriami nie zgadzam - nie mówię, że są błędne, bo na to dowodów nie mam. Może inaczej, nie z samą teorią, ale z tym co za nią idzie. Wnioskowanie oparte na konkretnych badaniach jest zapewne słuszna, ale jak pisałam (i się zgodziłyśmy) na człowieka ma wpływ wiele innych czynników. Stąd też, chociaż teoria pewnie słuszna, w nią nie wierzę... a może lepiej, nie identyfikuję się z nią.

Heh... co Ci powiedzieć... buziaka daję

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
u nas nie pada ale jest zimnoooo!
Maż rano przepalił w piecu ale i tak przymarzam, rano bylo 17 stopni.
ja nie chce zimy, albo chcę cieple mieszkanko

super ze z Żuczkiem lepiej

za 5 zł
super wyglądasz
U nas też zimno... a kaloryfery nie grzeją Chyba się ruszę na spacer, jak będzie powyżej 10 st...

Ano, za piątaka Taka fajna wyprzedaż w lumpku

To jeszcze do kiecy mam dwa pytania - co na górę i co na dół ?
Mam granatowy żakiet, ale taki średnio elegancki albo "elegantszy" ale czarny i taki "biurowy".
Buty mam te ze zdjęcia, ale umrę na takich obcasach na weselu. Z "bardziej znośnych" mam srebrne, czarne i złote sandałki - do tańca.

Na początku myślałam zestaw srebrne sandałki granatowy żakiet, ale wtedy co na uszy/szyję, żeby za chłodno nie było ( w sensie koloru, nie temp)?
Do złotych sandałków średnio mam biżu, bo złota nie lubię... musiałaby być czerwona, ale boję się, ze tej czerwieni byłoby za dużo i wyglądałabym jak czerwony kapturek.
Najlepiej chyba by wyglądała czarno-srebrna biżu i czarne sandałki, ale boję się, że za mocne kolory na wesele...

No i jak się do takiej czerwieni pomalować???

WYMIENIĘ

Stary 2014-09-24, 09:58   #1188
MsLullaby
Zakorzenienie

Papalinko co do opieki, my mamy identyczna sytuację. Więc albo jedzie czy idzie gdzieś jedno z nas albo obowiązkowo we trójkę

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:08   #1189
inwersja
dryfuję słowami

Sto lat Wikuś

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
No to piona zawsze to razniej. Ale wkurza mnie ze raz w roku nie moze byc wyjątkowo
Ty jesteś u teściów bez męża? To chyba masz z nimi dobry kontakt?
Dobry, to może źle powiedziane. Rzadki, i z czasem zapominam co mnie wnerwia.

Tragedii może nie ma, ale głównie, ze strony teściowej, bo teścia bym za jaja powiesiła.
Już go zlapałam jak dawał Miłkowi czekoladę, a mówiłam, że jej nie je. To dodał, że to przecież tylko kakao. No ku** właśnie kakao! Oni tu mają manię karmienia go. Co chwila by mu dawali coś do jedzenia, "bo co un je, takie lada co, przeleci zaraz" I na nic tłumaczenia, że to roczne dziecko, a nie stary i nie potrzebuje tyle jeść co dorosły. Wczoraj 12:15 a teść już mi dupę tłucze o obiad, kiedy mówię, że to za wcześnie jest. A ten, "no to tu kupilimy ciastka, może by co stłamsił". I tłumacz staremu prykowi, że nie, bo jak za godzinę czy półtorej dam obiad to chyba podłogę nim nakarmię

Dziś Miłosz zmęczony, a właściwie już przemęczony. Mnie tu ciężko go ogarnąć, bo zachowuje się inaczej niż w domu i zazwyczaj jak widzę zmęczenie, to jest już faza przemęczenia. No i na rękach się drze, w łóżeczku drze, więc włożyłam go do łóżeczka i wyszłam. A teściowa do mnie w panice, że "nie, bo potem dziecko takie nerwowe, tak nim trzepie". Miłosz max minutę po tym jak wyszłam przestał płakać. A ta dodaje, że jak dziecko płacze 20-30 min to potem tak nim trzepie. Mnie oczy wyszły na wierzch, że jakie 20-30min?!
Ah, i jej logika czasem też mnie rozwala. Dziś na obiad uznała,że smażona ryba będzie ok, ale fasolkę z zupy to mam mu wybrać, bo ciężka

Ale pomimo to zła nie jest, bo da się z nią rozmawiać, dojść do porozumienia, a teść ma zakutą pałę. Potrafi dosrać tak od niechcenia, że witki opadają. Wczoraj mi dowalił tekstem "co ze mnie za matka", bo nie wiedziałam gdzie stoi Miłosza bidon z herbatką. A nie wiedziałam, bo akurat t dawała mu pić i nie wiadomo gdzie odstawiła.

W weekend urodziny babci męża, więc zabrałam się z nimi, a mąż tu dojedzie. Ogólnie to ja siedzę całe dnie sama z dzieckiem, a tutaj oprócz teściów są jeszcze bracia męża.

Sto lat z okazji rocznicy ślubu

Cytat:
Mądra Lula napisała Jeszcze bardziej chcę Cię poznać, jesteś taka fajna no nie znalazłam innego słowa

Poziomka zdrówka dla Leosia. Może zorganizuj w domu jakiś romantiko wieczór jak Leoś pójdzie spać?
Inwersja, to Twój małż jest taki, że tylko pożreć i do spania? a odwdzięczyć się ładnie żonie?

Doszłam do wniosku, że bez sensu, żeby moja mama kupowała na roczek Emilce takiego samego szczeniaczkowego jeździka jak mają bratanice i pomyślałam nad czymś takim
http://allegro.pl/fisher-jezdzik-slo...618145302.html
albo stoliczek
http://allegro.pl/fisher-price-aktyw...605458427.html
My się wymieniamy zabawkami, więc dobrze by było, żeby to inny prezent był
Doradźcie proszę, a może coś innego?
Jeśli masz na myśli to co myślę, że masz, to dla mnie by to była kara, a nie nagroda
A małżonek chodzi tak spać, bo całe dnie pracuje.

A co do prezentu, to może ten Odkrywczy domek. Tylko trzeba brać pod uwagę, że jak dzieci starsze będą to mogą nie chcieć "oddać" swojej zabawki.

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Matall bo 2,5 a nie 3
Tak nać serio to współczuję Wam wszystkich takich relacji z rodzicami

Gorgulek dzięki Czyli do zlobka tez będę gotow a c na dw a dni

Bajka, mieszkanie czy trzecia córka?

Ja w żłobku nie byłam ani 5min. Całe 3 lata z matką i to był błąd.
Artykułu nie czytałam,ale chyba to zrobię, bo tak mówicie coś, a ja nic nie kumam i nie moge się zdiagnozować

Cytat:

WIKUS sto lat wariaacie
Chory? oby juz było lepiej
Nie da rady zobaczyć się?

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Natala, wydaje mi się, że tassia napisała Ci, że reakcja Twoich maluchów na innych ludzi, sposób ich adaptacji dobrze świadczy o sposobie ich przywiązania. No albo ja gupia jestem i nic o świecie nie wiem

A z innej beczki, to wczoraj jak była lekarka u babci to młody podglądał. Potem jak wyszła, to Miłosz tak samo jak lekarka to robiła chciał babci ściągać pończochy, a ja se nie dała, to ją tak samo macał i ściskał jak babeczka przy badaniu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 10:17   #1190
ja-ika
Zakorzenienie

Vea ślicznie wyglądasz w tej sukience a te buty, to z wyprawy po marchewkę?

Cytat:

im dłużej będzie chodził naburmuszony, tym trudniej będzie mu się zrehabilitować, więc niechże bierze doopę w troki i zacznie coś kombinować. Tego Ci życzę
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Jeśli masz na myśli to co myślę, że masz, to dla mnie by to była kara, a nie nagroda
A małżonek chodzi tak spać, bo całe dnie pracuje.

A co do prezentu, to może ten Odkrywczy domek. Tylko trzeba brać pod uwagę, że jak dzieci starsze będą to mogą nie chcieć "oddać" swojej zabawki.

tak, to miałam na myśli, ale też jakaś rozmowa, po prostu wspólnie spędzić czas
Odkrywczy domek mają dziewczynki i pewnie niedługo mi przyniosą. One się chętnie dzielą
Stary 2014-09-24, 10:25   #1191
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Ja-ika chciałabym zrobić romantyczną kolację, ale odkąd tu mieszkamy na kupie w tyle ludzi to jakoś nie wydaje mi się to możliwe
jak już to chciałabym gdzieś wyjść, już trudno z brzdącem u boku no ale kasy brak...

szok! szok! szok! klaski: ale cudnie
ja czuje że u Leosia będzie kłopot z mową, podobnie jak u jego kuzynostwa

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

W jakim programie robicie filmiki podsumowujące pierwszy roczek?
ja wczoraj próbowałam ściągnąć movie makera, bo w szkole się na nim uczyłam, ale udało mi się tylko ściągnąć milion wirusów, które uniemożliwiają mi normalne korzystanie z przeglądarki
Rozumiem Cie ze chcesz wyjsc,ja co prawda mam daleko rodzinne,ale rok na macierzyńskim,wcześniej zwolnienie,więc dużo siedzenia w domu,każde wyjście z domu jest ważne. jesli chodzi o restaurację to przecież nie musi być od razu mega droga kolacja,można pójść tylko na deser,lub do fajnej cukierni,później spacer w trójkę,a w domku jak Leo zasnie winko.

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:35   #1192
kama1987
Rozeznanie

100 lat Wikusiu!!

i buziaki dla Lenki i Kornelka!!

Współczuję nocek, u nas też takie było ostatnio. Dopiero dzisiaj Zuzia spała w miarę normalnie, jedynie się obudziła ok. 3, chciała się przytulić.
Wczoraj mnie rozczuliła, jak TZ już spał, a ona chciała się do niego przytulić i go głaskała i zaglądała czy już się obudził i się przytulała

Byłam z Zuzią wczoraj u lekarza na rehabilitacji i mamy dalej chodzić, narazie do grudnia. Bo jedyne co jej zostało, to to, że stawia lewą stópkę tak na zewnątrz. Mam nadzieje że się nauczy stawiać normalnie stopy
Czy jest u nas jeszcze jakieś dziecko, które pije z butelki? Chodzi mi o napoje. Bo próbuję nauczyć Zuzię picia z czegoś innego i jakoś jej to opornie idzie. Ustnik z niekapka gryzie, Z lovi 360 jakoś nie może załapać, do słomki jakoś tez nie jest przekonana. Jedynie co, to jak chce się od nas napić z kubka, to jej się czasem udaje, ale jak jej pozwole tak pic samej, to woda będzie wszędzie
Macie jakieś pomysły jak ją przekonać do niekapka?? Albo słomki??

Co do żłobków, to powiem tylko, że nie uważam że są jakieś złe, i dziewczyny, które puszczają tam dzieciaki nie powinny się źle czuć, tym bardziej jak maluchy zadowolone Oczywiście jeżeli opiekunki są w porządku Sama bym Zuzię dała do żłobka, jak wrócę do pracy, ale cena 800 zł/mies + coś tam jeszcze mnie skutecznie odstrasza przy moich zarobkach, nie za bardzo mnie na to stać i będziemy musieli kombinować. i to jest żłobek państwowy Dofinansowania z miasta nie ma Taką mamy zaj... politykę prorodzinną w moim mieście

Jeszcze miałam się Was zapytać o 1 rzecz, ale okołoporodową. Misia, pewnie Ty będziesz wiedziała.
Miałam zielone wody i jak się Zuzia urodziła to nie powinni jej jakichś badań dodatkowych wtedy zrobić? Na jakieś zakażenie czy coś?? I pamiętam, że zgłaszałam to na położnictwie już lekarkom chyba 3-4 razy, że miałam zielone wody i czy z Zuzką wszystko ok. One po pooglądaniu jej mówiły że ok
No i na moim wypisie nie ma żadnych wyników krwi, która była 2-krotnie pobierana. I do tej pory nie wiem, co dostałam na porodówce przeciwbólowego, bo tego też tam zabrakło.

Wiem, że to już rok po porodzie i trochę późno na takie refleksje, ale tak mnie natchnęło w związku z małą Lilką ze szpitala w którym rodziłam (Bonifratrzy) Ja rok temu nie miałam zastrzeżeń, ale wtedy byłam zadowolona że wszystko ok i że już po wszystkim i nie zwracałam na to uwagi.

I tak czytając nt. zaniedbań w trakcie porodu już powiedziałam TZ, że jeżeli będziemy mieli 2 dziecko, to ja chyba będę chciała cesarkę. Wiem, że się pewnie dłużej dochodzi po cc, ale mniejsze ryzyko, że dziecku się coś stanie.

Cytat:
No i to na stojąco i kołysanka obowiązkowo cytuje fragment który śpiewała im moja szalona teściowa "uciekaj Marysiu, bo cie koń zabije, a jak cie zabije, to cie pochowają w zielonym lasku gdzie ptaszki śpiewają" może komuś dziś tym humor poprawie haha
jaka cudowna kołysanka

Cytat:
jak Wasze dzieci dają buziaki? normalnie tak się powinno składają usta w dzióbek i dają buziaka/cmokają?
otwartą buzią, czasem przystawia buzię do policzka, żeby mi dać buzi, korzysta z tego, że się wystawiam i mnie gryzie znienacka i się jeszcze cieszy po tym

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a tak w temacie szczepień- nie chcę tu dyskusji, czy szczepić, czy nie i dlaczego. Po prostu zapytam-szczepiłyście już na świnkę/ różyczkę?i na tę dodatkową ospę? bo teraz czas na to...
i podobno świnka/ różyczka nie musi być MMR, podobno jest jakaś inna szczepionka, na P?

wiecie coś w tym temacie?
ja jeszcze nie szczepiłam, narazie chyba nie będę , bo Zuzia nie ma kontaktu dużego z innymi dziećmi. Ale jak będzie miała iść do przedszkola czy może za rok do jakiegoś klubu malucha to napewno.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
priorix.
ja nie szczepilam jeszcze i narazie szczepic nie bede. zmienilam przychodnie, pytalam czym szczepia tam niestety tez mmr jak i w poprzedniej. no ale najpierw bede gadac z lekarzem i odwlekac szczepienie jak najdluzej.
Chyba jedynie możesz wziąć receptę na Priorix, bo z tego co wiem, to teraz MMR wszędzie.
A z odwlekaniem nie powinno być chyba problemu?? U mojej Mamy wystarczy oświadczenie napisać i załatwione, jak się chce potem to się normalnie umawiasz kiedy tak chcesz.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:35   #1193
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

vea wygladasz super

tassia raz mial katar a raz przeziebienie -katar kaszel i rozowe ucho
i papalinka dobrze pisze moga byc uszy u MAciusia tfu tfu podobno tak dzieci sie dra przy uszach, mozesz sama sprawdzic np naciskajac mu na ten skrawek , jak uszy to bedzie sie darl i nie da dotknac pozniej

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 10:54   #1194
MsLullaby
Zakorzenienie

Kama a nie lepiej rodzic w innym szpitalu niz "na wszelki wypadek" cc? Skoro nie masz wskazan do cc to nie rozumiem po co ja robic?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:57   #1195
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Sto lat dla Wszystkich swietujacych dziś

Tassia, nie mam pojęcia co jest Maciusiowi ale może rzeczywiście cos go boli?

Larysko, ja uważam ze befado nadają się do domu. Możesz kupić te bardziej odkryte, z paluszkami odkrytymi. Zuzia chodziła w nich i w domu i w przedszkolu. Dziś ma tajne, proste piętki, nie lecą jej do środka.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Pora na sprzątanie i obiad. Będę zagladac
Aha no to już nie będę się aż tak wzbraniac przed tymi butami. Moi rodzice mają hopla na tym punkcie... Ze jak to tak na boso chodzić

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość

100 lat Wikusiu!!

i buziaki dla Lenki i Kornelka!!

Współczuję nocek, u nas też takie było ostatnio. Dopiero dzisiaj Zuzia spała w miarę normalnie, jedynie się obudziła ok. 3, chciała się przytulić.
Wczoraj mnie rozczuliła, jak TZ już spał, a ona chciała się do niego przytulić i go głaskała i zaglądała czy już się obudził i się przytulała

Byłam z Zuzią wczoraj u lekarza na rehabilitacji i mamy dalej chodzić, narazie do grudnia. Bo jedyne co jej zostało, to to, że stawia lewą stópkę tak na zewnątrz. Mam nadzieje że się nauczy stawiać normalnie stopy
Czy jest u nas jeszcze jakieś dziecko, które pije z butelki? Chodzi mi o napoje. Bo próbuję nauczyć Zuzię picia z czegoś innego i jakoś jej to opornie idzie. Ustnik z niekapka gryzie, Z lovi 360 jakoś nie może załapać, do słomki jakoś tez nie jest przekonana. Jedynie co, to jak chce się od nas napić z kubka, to jej się czasem udaje, ale jak jej pozwole tak pic samej, to woda będzie wszędzie

Co do żłobków, to powiem tylko, że nie uważam że są jakieś złe, i dziewczyny, które puszczają tam dzieciaki nie powinny się źle czuć, tym bardziej jak maluchy zadowolone Oczywiście jeżeli opiekunki są w porządku Sama bym Zuzię dała do żłobka, jak wrócę do pracy, ale cena 800 zł/mies + coś tam jeszcze mnie skutecznie odstrasza przy moich zarobkach, nie za bardzo mnie na to stać i będziemy musieli kombinować. i to jest żłobek państwowy Dofinansowania z miasta nie ma Taką mamy zaj... politykę prorodzinną w moim mieście

Jeszcze miałam się Was zapytać o 1 rzecz, ale okołoporodową. Misia, pewnie Ty będziesz wiedziała.
Miałam zielone wody i jak się Zuzia urodziła to nie powinni jej jakichś badań dodatkowych wtedy zrobić? Na jakieś zakażenie czy coś?? I pamiętam, że zgłaszałam to na położnictwie już lekarkom chyba 3-4 razy, że miałam zielone wody i czy z Zuzką wszystko ok. One po pooglądaniu jej mówiły że ok
No i na moim wypisie nie ma żadnych wyników krwi, która była 2-krotnie pobierana. I do tej pory nie wiem, co dostałam na porodówce przeciwbólowego, bo tego też tam zabrakło.

Wiem, że to już rok po porodzie i trochę późno na takie refleksje, ale tak mnie natchnęło w związku z małą Lilką ze szpitala w którym rodziłam (Bonifratrzy) Ja rok temu nie miałam zastrzeżeń, ale wtedy byłam zadowolona że wszystko ok i że już po wszystkim i nie zwracałam na to uwagi.

I tak czytając nt. zaniedbań w trakcie porodu już powiedziałam TZ, że jeżeli będziemy mieli 2 dziecko, to ja chyba będę chciała cesarkę. Wiem, że się pewnie dłużej dochodzi po cc, ale mniejsze ryzyko, że dziecku się coś stanie.

jaka cudowna kołysanka

otwartą buzią, czasem przystawia buzię do policzka, żeby mi dać buzi, korzysta z tego, że się wystawiam i mnie gryzie znienacka i się jeszcze cieszy po tym

ja jeszcze nie szczepiłam, narazie chyba nie będę , bo Zuzia nie ma kontaktu dużego z innymi dziećmi. Ale jak będzie miała iść do przedszkola czy może za rok do jakiegoś klubu malucha to napewno.

Chyba jedynie możesz wziąć receptę na Priorix, bo z tego co wiem, to teraz MMR wszędzie.
A z odwlekaniem nie powinno być chyba problemu?? U mojej Mamy wystarczy oświadczenie napisać i załatwione, jak się chce potem to się normalnie umawiasz kiedy tak chcesz.
Wiesz co u nas było to samo z piciem. Bardzo długo ola piła ze smoczka natomiast spróbowałam pierw z butelki zdrojek ona jest 0.3 wiec fajna malutka ale jest to kapek i zawsze musiałam mieć ręczniki papierowe żeby podkladac bo tak to cała bluzeczka mokra i to był pierwszy etap żeby przeszła dalej na co innego między czasie próbowałam z ustnikiem z Kubusia waterrr on jest fajny bo niekapek ale skoro nie leciało samo to Ola nie wiedziała że trzeba ciągnąć ale po czasie się nauczyła między czasie tez próbowałam z rurka ale nie wychodziło a pewnego dnia po prostu zaczęła pić musiała chyba do tego dorosnąć teraz nawet te musy Kubusia ładnie ciągnie. Nawet z niekapka tommy tippiee tego po 4mcu teraz umie pić chyba tez zrozumiała to ze mówię chcesz pić? I dawałam jej butelki czy bidon i juz wiedziała że trzeba pić i jakoś to wyszło. Wiec daj Zuzi czas, próbuj raz na parę dni albo nawet raz na tydzień ja tak robiłam
Stary 2014-09-24, 11:04   #1196
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Aha no to już nie będę się aż tak wzbraniac przed tymi butami. Moi rodzice mają hopla na tym punkcie... Ze jak to tak na boso chodzić
Wiesz co, pewno co do kwestii butów w domu też będą zdania podzielone. Ale jak pytałam o to Zawitkowskiego, to powiedział, że w domu boso/w skarpetkach. No i tak Miłosz po domu chodzi i nigdy nie zauważyłam żeby marznął.

Wczoraj przypadkiem odkryliśmy, że Miłosz umie pić z normalnego kubka. Oczywiście nie sam, bo by wylał wszystko, zwłaszcza, że ciągle w biegu, ale super zaciąga płyn.
Także jak wrócimy do domu to skorzystam z plastikowego,bo tu nie mamy.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-09-24 o 11:06
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:24   #1197
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej Jakiś mam humor z doopy, chciałam się umówić z koleżanką na kawę na poprawę humoru, ale ona może dopiero wieczorem, a ja wieczorem nie mogę, bo nie będzie tżta . W piątek mamy pogrzeb wujka, na który nie pojadę, bo nie ma kogo zostawić z Olą. Nie wiem kurcze, jak to robić, jak my we Wro nie mamy absolutnie nikogo z kim Ola mogłaby zostać nawet na kilka godzin??? Co robić w takich sytuacjach? A w sobotę zaczynam szkołę

Ale ty laska jesteś Super. Oby już żuczek wyzdrowiał na całego
A myślałaś o niani na godziny? Nie mówię teraz już natychmiast, ale jeśli jest to problem na dłużej, to są nianie, z którymi się umawiasz, jak masz coś do załatwienia. Może takie rozwiazanie?

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
vea super wyglądasz

Cytat:
Vea ślicznie wyglądasz w tej sukience a te buty, to z wyprawy po marchewkę?

Marfefkowe szpilki

Kurcze, fajne rzeczy na roczek tu wrzucacie, a my ciągle dumamy, czy mu coś do zabawy kupić czy jednak poprosić o dorzucenie się do fotelika... Z jednej strony coś by się już bardziej interaktywnego przydało, a z drugiej, skoro kasa na auto jest potrzebna, a fotelik tyłem drogi, to może jednak mądrzej w tą stronę

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość

I tak czytając nt. zaniedbań w trakcie porodu już powiedziałam TZ, że jeżeli będziemy mieli 2 dziecko, to ja chyba będę chciała cesarkę. Wiem, że się pewnie dłużej dochodzi po cc, ale mniejsze ryzyko, że dziecku się coś stanie
Słodziak jest

Wiesz co, mi Jaśko też gryzł niekapek, aż któregoś dnia po prostu zatrybił i się napił Aha, z niektórych niekapków po prostu trzeba mocno zassać, żeby poleciało. Dziwiliśmy się, że Młody nie chce pić z drugiego stopnia NUK, a wyszło, że Bartek ma problem, żeby zaciągnąć wodę - taki pancerny zaworek
Bidonu z rurką uczyłam tak, że zaciągnęłam wody do rurki, zatkałam, żeby nie wyleciała i dałam mu do buzi - żeby poczuł, że z tego leci - tak ze trzy razy i sam wpadł, że trzeba pociągnąć

Wiesz co, oni tak wpisują jak chcą - powinni, ale nie zawsze i nie wszystko - u mnie dostaliśmy antybiotyki, dwa badania były robione i jedno mam wpisane, a drugie nie

Cytat:
vea wygladasz super

tassia raz mial katar a raz przeziebienie -katar kaszel i rozowe ucho
i papalinka dobrze pisze moga byc uszy u MAciusia tfu tfu podobno tak dzieci sie dra przy uszach, mozesz sama sprawdzic np naciskajac mu na ten skrawek , jak uszy to bedzie sie darl i nie da dotknac pozniej

To samo nam pediatra powiedział

Cytat:
Wiesz co, pewno co do kwestii butów w domu też będą zdania podzielone. Ale jak pytałam o to Zawitkowskiego, to powiedział, że w domu boso/w skarpetkach. No i tak Miłosz po domu chodzi i nigdy nie zauważyłam żeby marznął.

Ponawiam pytanie co do kiecy, bo chyba mnie macieżyństwo totalnie uwsteczniło

WYMIENIĘ

Stary 2014-09-24, 11:24   #1198
inwersja
dryfuję słowami

Kama, ja też miałam zielone wody i z tego co wiem, to robili Miłoszowi jakieś badania dodatkowe z tego powodu. Ale teraz to ja w życiu nie pamiętam/nie wiem co to było, z resztą mój mózg pracował wtedy na innych falach.

Tyle, że w moim przypadku to było długo po tp i w sumie nie wiadomo czy wody nie były wynikiem podania oxy. Tak czy siak, to jeśli jakimś cudownym cudem zdecyduję się na drugie dziecko, to zwyczajnie nie zgodzę się aby tak długo przetrzymywać ciążę.
Poza tym przez te wody, to i poród miałam gorszy.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-09-24 o 11:27
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:30   #1199
passion80
Zakorzenienie

Anutka ja wys z łam ze szpitala 3 go no i za każdym razem lez a l a m na I II piętrze.

Stary 2014-09-24, 11:33   #1200
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Papalinko co do opieki, my mamy identyczna sytuację. Więc albo jedzie czy idzie gdzieś jedno z nas albo obowiązkowo we trójkę
No właśnie kijowo to jest, bo nie zawsze sięda we trójkę
Cytat:
Kama a nie lepiej rodzic w innym szpitalu niz "na wszelki wypadek" cc? Skoro nie masz wskazan do cc to nie rozumiem po co ja robic?
Też nie rozumiem
Cytat:
A myślałaś o niani na godziny? Nie mówię teraz już natychmiast, ale jeśli jest to problem na dłużej, to są nianie, z którymi się umawiasz, jak masz coś do załatwienia. Może takie rozwiazanie?
Wiem, że coś takiego istnieje, ale jak dla mnie hardcore zostawić Olę z obcą kobietą, jak ona nawet babcię widzi z raz na miesiąc i musi się kilka godzin przyzwyczajać

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości