![]() |
#1201 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Summer właśnie tak jak Emma pisze 37+0 to już donoszone. Ja mam ten sam termin i może niekoniecznie tak zaraz chciałabym rodzic bo jednak lepiej hak ciut dłużej dziecko posiedzi ale na 01.07 bym się nie obraziła. Bo czuje ze na końcówce to będzie ciężko. Ja już po zakupach na takiej giełdzie kwiatowej, akurat kwiatów nie kupowałam tylko sadzonki pomidorów i zaraz jadę do naszego domku wiejskiego. Tz dziś wolne po nocy w pracy to będziemy coś tam pracować, ja pewnie więcej odpoczywać. Zaczęłam korzystać z aplikacji wiec jak się uda to pokaże Wam jaka tam piękną przyrodę mamy. Po drodze odbiorę paczkę z paczkomatu- chyba moje koszule przyszły, no zobaczymy ci to za cuda i jeszcze chyba lumpex odwiedzę. Elaa to pracowity dzisiaj dzień, nie dziwie się ze spać nie mogłaś, powodzenia przy przeprowadzce.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1202 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My zdecydowaliśmy się na harmony z babybjorn w czasie dnia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 |
Wtajemniczenie
|
Summer, dobrze że zdrowko powoli wraca
![]() ![]() Elu, dalszej wytrwalosci w przenoszeniu rzeczy życzę ! ![]() Ooo Emma zaraz obczaje w ulotce te sukienki maxi z lidla. Summer ! Apropo urodzin to ja w takim razie powinnam rodzic 25 czerwca, bo wtedy mój Monsz ma urodzinki ![]() Anima, milego dnia na dzialeczce ! U nas pogoda do d...., pada jakas sr.aka z nieba, w ogole depresja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1206 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kropka i wy chicco kupujecie? Bo właśnie na tych samych właściwościach mi zależy i raczej chicco tylko mi odpowiada. Choć szczerze mówiąc wyglądowo to inne mi się podobają. A i pytałam już ale chyba nikt nie odpowiadzial, czy prześcieradło do gondoli będzie tez do dostawki pasować. I dziewczyny ten temat tez już był ale dawno wiec jeszcze raz, która z was o pieluchach wielorazowych myśli? Bo ja na pewno przynajmniej w części tak i zastanawiam się co kupić tak na sam początek. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1208 |
Wtajemniczenie
|
Wreszcie miałam trochę czasu
![]() ![]() Dodatkowo posprzątałam, wstawiłam pranie i w planach mam zaraz lecieć na jakiś spacer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 |
Wtajemniczenie
|
anima, Zua dzięki dziewczynki za wsparcie!
![]() melduję, że żyje ![]() ![]() matko, ja też myślę, że chciałabym urodzić wcześniej, ale jak to liczę to 37tc już za 8 tygodni.. omgggg ![]()
![]() |
![]() |
#1210 |
Rozeznanie
|
U mnie 37 tc za 6 tygodni
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1211 |
Wtajemniczenie
|
To już mega szybko
![]() Zua, Pola dajcie znać jak po wizytach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1212 |
Zakorzenienie
|
U mnie tez jeszcze 6tyg do ciąży donoszonej
![]() Od 15.06 mogę rodzic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-04-25 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny.
Melduję się po wizycie -Malwinka mały pulpecik 1593g,jak powiedziałam,że duża jest,to on,że jeszcze ok,ale lekarz kazał trzymać dietę ,zero słodyczy.Termin z om 10 lipca a usg 1.07.Szyjka twarda ,ale dalej będę prowadziła oszczędny tryb życia.Ciśnienie 130/80 u lekarza,a w domu takie niskie...Nie wiem,jak to możliwe! Wczoraj się nie oddzywałam,bo jakoś się źle czułam,jakoś tak nieswojo,a mała się wierciła cały dzień,zmieniała pozycje i już wieczorem tego jej wiercenia miałam dość,byłam już wszystkim umęczona. Dzisiaj też nie jestem jakimś wulkanem energii,czuję się ociężale,nic mi się nie chce,taka jakbym zaraz pęknąć miała,może rośnie ten brzuch. Mąż ok,ale po prostu nie ma sprawności z prawej strony. Co do porodu,to jeśli Malwinka w 37+0 będzie miała wagę 3 kg,to mogę rodzic. Dawidka urodziłam w 39+0 i było ciężko,duszno,ale to była zima!! Monya mam nadzieję,że Ci pomogą. Ela udanych porządków! ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Summer ![]() Camelitos witaj na l4! ![]() U nas pogoda piękna,słoneczna,dobrze,ż e mam tarasik ,bo nie byłabym wstanie nigdzie się doturlać. ![]() Co do spania,to nie mam problemu ze snem,często śpie w dzień i w nocy. W ogóle odkąd mąż wrócił i widzę,że z nim ok,to mi też jakoś na sercu lżej,syn zadowolony,ja nie czuję się samotna,bo mam cały czas towarzystwo. Dzisiaj ma przyjść położna ![]() Co z Andrą??????????????? Dziewczyny zapomniałam zapytać ginekolga-czy można pić muszyniankę???????? Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-04-25 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do pieluch wielorazowych to ja planuje na początek spróbować bez otulacza- babyono ma takie wklady do tetry zeby nie przemakala- na tetre body i gotowe. Jezeli to sie sprawdzi u Malego to zainwestuje w otulacze. Wiem że dużo wiecej z tym roboty ale mimo wszystko nie chce inwestowac w cos, co Maluszek odrzuci... Kiedyś znalazlam fajna stronke ktora opisywala co i jak z tymi wielorazowymi- co z czym itp. ale nie zapisalam sobie tej strony. Wygugluj pieluchy wielorazowe i na pierwszej stronie wynikow gdzies bylo to zestawienie. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1215 |
Zakorzenienie
|
Kropka mi też 8 tyg.Ja się cieszę ,że tak mało zostało. Wiele z moich planów pozostanie niezrealizowane,no,ale cóż...Planuje tylko powynosić ze starego pokoju syna jego zabawki,stare ciuchy ,a wtedy bierzemy się za pranie ciuszków. Mam jeszcze dostać ciuszki od sąsiadki,więc będę małą stroić ,bo ciuchów mam pełno .
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zua, a ty nie ze Śląska? Bo ja mam wrażenie, że wszystkie stamtąd :P Co do pieluch: https://pl.aliexpress.com/item/New-M...311.0.0.HeHwJr Kupiłam ją właśnie do otulania na lato i do wózka, jest wielka, ale cienka i myślę, że się powinna sprawdzić. Kosztowała grosze, więc nie żałuję, nawet jakbym miała psi tyłek nią wycierać :P A dodatkowo jeszcze przyszły fajne czapeczki - nie spodziewałam się takiej jakości, podaję wam linka, może któraś też zechce kupić: https://pl.aliexpress.com/item/3pcs-...311.0.0.HeHwJr Cytat:
Pola, ale duża Malwinka!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Elu, nie szalej z tym sprzątaniem - uważaj na chemię i nie wysilaj się za mocno! p.s. u mnie dziś 30+2! aż mi się słabo zrobiło, jak sobie pomyślałam, że za 5 tyg. mogę rodzić! Edytowane przez summer_overture Czas edycji: 2018-04-25 o 11:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1217 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam jutro usg III trymestru i też nie mogę się już doczekać <3 Pola duża córeczka ![]() Nasz maluch trzyma się ciut poniżej 50centyla i mam nadzieję, że taki zostanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 |
Wtajemniczenie
|
Wstałam o jakiejś 12:20..
![]() ![]() Ważyłam się przed chwilą - 66,5 kg, a zaczynałam od 61. Nie jest źle, doceniam to. ![]() ![]()
![]() |
#1219 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki, ja znowu w tyle... Basen, ogromne porządki w dokumentach i pierwsze trampeczki na szydełku popełniłam
![]() Pati, jak czapeczka się udała?! Cami, i Ty mnie też opuściłaś??? Na gruncie zawodowym oczywiście ![]() ![]() To już tylko ja i Karolina pracujemy?! Wpadam na szybko, bo widzę dwa ważne tematy: Tantum Rosa - kupcie sobie wodę w butelce z dzióbkiem! ![]() ![]() I weźcie sobie do serca, żeby nie nastawiać się na poród zaraz po 37 tc, uwierzcie mi, bo ta końcówka ciągnie się MASAKRYCZNIE! Oczywiście, trzeba być gotowym, torba, wyprane ubranka, itp, ale znakomita większość z nas urodzi w 40/41 tc! A najczęściej jeszcze te z miękkimi i krótkimi szyjkami rodzą później ![]() Wybaczcie, że wpadam tak tylko się powymądrzać, ale dziś byłam z Lidusią na grupie pobawić się (O jak się dziewczynisko wyszalało!), trzeba coś dom ogarnąć i a propos... do pracy ![]() A Benio łobuz już mi wpycha nogi pod żebra, szok że tak wcześnie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1220 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja za to dzisiaj mam etat na kuchni - jak weszłam rano tak wyjść stąd nie mogę ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
![]() Moja mała też dzisiaj się rozpycha na każdą stronę ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
Summer jak fajnie dzisiaj ziewała,taka słodka jest.
![]() Folinko gdybym się dobrze czuła,to bym pracowała,ale od początku miałam problemy.Niestety chyba nie jestem stworzona do bycia w ciąży ![]() Emma no cukier może wpływać na wielkość dziecka,a ja ostatnio sobie za dużo pozwalałam. U nas waga dziecka jest zaskakująca,bo ja malutka,ale mąż wysoki.Syn urodził się 3580. Norcia ale się wyspałaś,nie miej żadnych wyrzutów ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pamiętam moje zapalenie oskrzeli, o masakra.. 3 tygodnie w łóżku leżałam, a jeszcze potem do siebie dochodziłam. Jeszcze to połączyło się z mdłościami i bezsennością. Mam ciary jak sobie pomyślę! A Ty jak długo chorujesz, bidulko? Komoda przychodzi? Będzie albo składanie albo mordobicie. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No też właśnie - mam sobowtóra? Never! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Daj koniecznie znać jak po spotkaniu z położną, co tam Ci robiła i czy dowiedziałaś się czegoś ciekawego. ![]() ![]() Również odnotowuję takie spadki energii i to chyba częściej niż te wzrosty, ciężko mi się zabrać do czegokolwiek, a już na pewno do gotowania. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Folinko, pokażesz jak ta buteleczka z dziubkiem wygląda? O jaką dokładnie chodzi i gdzie taką kupujesz? Chciałabym cosik sprawdzonego, ale pewnie jeszcze poszperam. ![]() Jakie nogi? Jakie żebra? Ja to czuję kopniaki w pochwie albo w tyłku. ![]() Powiedzcie mi jak to jest z tym wstawaniem w nocy na siku, bo ja do tej pory wstałam chyba tylko raz kilka tygodni temu, a tak wstaję rano po całej przespanej nocy, jak bardzo boli. Często sikacie?
![]() |
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
Polu,duża już Malwinka
My z mężem chudzinki a synek miał przy porodzie 3790g ![]() ![]() U mnie ciąża donoszona będzie 1 lipca, więc jeszcze sporo czasu. I potwierdzam to co Folinka napisała,że ostatnie tygodnie bardzo się dłużą. Z jednej strony czujesz, że może jeszcze nie wszystko gotowe, nie ogarnięte, kurze za mało razy pościerane na przyjęcie dzieciątka a z drugiej już się nie możesz doczekać ![]() U nas była ładna pogoda, ale już zaczyna się chmurzyć i wzmaga wiatr. Ale podobno prognozy na majówkę są optymistyczne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1224 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cami, to było bardziej dosypianie jeszcze, bo w dzień to ja boję się spać, ale masz racje.. Południe to już dzień. ![]() Co pichcisz? ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, co myślicie o tym, żeby poczekać z zakupami wyprawkowymi do 1wszego czerwca? Myślicie, że wtedy będą promocje z okazji Dnia Dziecka? Np. na BabyBoom czy Gemini? Bo z drugiej strony chciałabym już wszystko zamówić i mieć z głowy.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-04-25 o 13:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
Zadomowienie
|
Folinka, ja ciagle pracuje, chyba L4 typowo to w ogóle nie będę brała. Jak narazie od pn codziennie byłam w pracy ale po max 2h plus praca biurowa w domu plus kilka telefonów dziennie, ale w porównaniu do 8h, a 10 z dojazdem to jest nic. Załatwiam prace np między laboratorium, zakupami a spotkaniem z kokezanką. I narazie jest super. Choć przeraza mnie to ze jeszcze wielkie remonty przed nami. Właśnie nam na wieś 12 ton piasku wjechało
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1226 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 | |
Wtajemniczenie
|
Norko właśnie jakoś bez problemu
![]() ![]() Z goleniem się mam podobnie, daję radę, myślę, że dopiero w 9 miesiącu mogą pojawić się większe problemy ![]() W nocy wstaję raz lub dwa ![]() Asiaczek, Pola źle się wyraziłam, bardziej mi chodzi o to, że ja przy porodzie miałam 2400, tż 3500 więc tak średnio szacuję, że maluch będzie miał ok 3kg. Najlepiej chyba takie 3300 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i sok z sokowirówki bo jabłek miałam tyle że jeszcze chwila a by się zepsuły ![]() No i kiedyś kupiłam orzechy laskowe i tak leżały żeby je zaatakować dziadkiem do orzechów i dzisiaj to uczyniłam ![]() Nie wspomnę o tym ile garow do mycia jest ale cóż zrobić ![]() A co do poczekania na promocję to ja też będę czekala ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-04-25 o 13:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1230 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Folinko, masz rację, pierworódki to raczej mają tendencję do przenoszenia ciąży, a moje gadanie o końcówce czerwca to tylko takie myślenie życzeniowe... P.s. wiesz, że jesteś tytanem pracy?! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapalenie oskrzeli trzyma mnie już ponad 2tyg. i coś czuję, że to jeszcze nie koniec ![]() Te staniki to tj. pisałam - były w ofercie bodajże w lutym albo w marcu, teraz wyprzedają jakieś pojedyncze sztuki, więc nie wiem czy jest sens się tylko po to fatygować. Ja tylko uczulam, że jak która będzie w Lidlu, to niech poszuka ![]() Norciu, może nie sikasz za często, bo maleństwo jeszcze nie ciśnie cię tu i ówdzie, to pewnie kwestia fizjologii. Ja sikałam od I trym. właściwie - sądzę, że to sprawka hormonów, a potem to przypuszczam, że rozpychający się dzieć. No i ja dodatkowo zawsze byłam słabowita na pęcherzu :P znaczy - wytrzymały mam, ale mało pojemny ![]() Dziś wieczorem szkoła rodzenia - będziemy się uczyć oddychać. Mam nadzieję, że uniknę hiperwentylacji i nikt tam nie zemdleje ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.