![]() |
#1201 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Ostatnio testowałam...
Cytat:
![]() zdyskwalifikowałam go ze względu na ulepną na mojej skórze słodkość, a limitowankę mogłabym nosić bez problemu. jest transparentna w przeciwieństwie do klasycznego L'Instant, bardziej rześka, świeższa, energetyzująca. prym wiedzie kwaskowata mandarynka i pomarańcze. wydaje mi się, że obie wersje łączy miodowa nuta, ale w klasyku występuje na pierwszym planie, a w limitowance jest delikatnym tłem. może jakaś Wizażanka zna dobrze oba zapachy i dokona dokładniejszego porównania ![]() Cytat:
![]() ![]() L jest przy tym łatwiejsza w noszeniu, bo pewne nuty w MR kojarzą mi się fizjologicznie i nie wiem, czy mogłabym pachnieć nim na codzień. nie rozumiem, dlaczego odrzuciłam L po dwóch zaledwie testach, Musc Ravageur uwiódł mnie przecież od razu ![]() skuszę się chyba na 50-tkę, na truskawce jest w przyzwoitej cenie ![]()
![]() |
#1202 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ETERNITY Czas edycji: 2007-04-21 o 20:17 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
Fakt - pomerdaly mi sie bellki
![]() Nat
#1204 |
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Długo nie wsadzałam nosa w...żaden zapach, więc po przerwie znowu rzuciłam się do wąchania. Oto efekty.
Baby Rose Jeans - Versace : Fufu... bleach bleach ![]() Pink Sugar : ożesz kurcze...pierwotne skojarzenie jakie mi przyszło od razu do głowy to piekarnia, w której świeżo lukrują się ciepłe jeszcze pączki, drożdżóweczki albo......STRAGANIK Z WATĄ CUKROWĄ. Zapach jednocześnie piękny na zimę, bo kojarzy mi się z dzieciństwem,festynami, karmelowymi wielkimi lizakami....ale jest tak intensywny, że prawdopodobnie noszenie go skończyłoby się u mnie wielkim słodkim bólem głowy.Za słodko, za ciężko, za krówkowato ![]() Flowerbomb : po pierwszej fali uderzeniowej, związanej z testowaniem Pink Sugar, wsadzam nos w zapach Flowerbomb i wydaje mi się, że wącham zapachowe siostry-bliźniaczki....dlaczego?. ...jakiś zboczony nos chyba mam, ale skojarzenie jedno - ta sama słodycz, cukierki, karmelek. No - może Flowerbomb to wersja gorącej, letniej słodyczy nektaru kwiatów, sama kwintesencja środka kwiatu...zaraz zaraz...moja mama ma kwiat, który się nazywa hoja i w gorące letnie wieczory właśnie zniego wydobywają się kropelki słodkiego nektaru, o tymże dokładnie zapachu! Oba zapachy - piękne, ale dla mnie za słodkie i ...za podobne do siebie. Heiress by P.Hilton: mniam, mniam. ![]() Zapach owocowy z mglistym aromatem kwiatów. Piękny...jakoś nie mogę zdzierżyć wizerunku tej pani ani jej śpiewu, ale przyznac muszę, że ten sygnowany jej nazwiskiem zapach mnie oczarował. Delikatność...coś intrygującego,ulotna słodycz, owoce+kwiaty. Te drugie powoli wydobywają się na światło dzienne ze zroszonej tymi perfumami skóry. Zapach piękny, w sam raz na wiosnę-lato. Po wąchaniu tych trzech zapachów w ciągu jednego dnia, w moim nosie powstała kompozycja najcudowniejszego aromatu na świecie, który chciałabym mieć, a z kolei wiem, że nigdy na taki nie trafię - to efekt pracy mojego cwanego nosa.Najcudowniejsza mieszanka zapachowa świata! ![]()
#1205 |
Raczkowanie
|
Scent Intense - słabo trzyma, bardzo piperzny. W nucie głowy podobny do Le Roy Solei lekko słodkawy, ciepły, czuć w nim wanilie, ambrę, suszone morele. Póżniej perfumy się rozchodzą przypominają mi Gucci Rush for men, także pieprzne leciutko świeże... Na początku można się w nim utulić, później sprawia wrażenie, jakby osoba obleczona w te perfumy była bardziej wyrafinowana i niedostępna... Ciepło ulatuje, zostaje tylko srogość ostrego zimowego powietrza,,,
Lutensy: Datura Noir - podobne do malibu z lodem i mlekiem, pachnie kokosami, ale wymieszanymi trochę z wanilią, przypomina mi także mgiełkę kokosową z avonu. Sa Majeste La Rose - róża z zielenia w tle, pachnie dość intensywnie, pozostawiając za sobą ogon. Perfumy przyjemne dla nosa, długo trzymające, zwracające uwagę otocznia. Ktoby nie lubił róży ![]() Saltal Blanc - lody kawowo śmietankowe z rumem, czuć orzechy siekane. W pomieszczeniu nie czuję nic więcej, zaś na dworze zaskoczył mnie swym jestestwem, czułem go wszędzie, i przede mną i za mną. Jednak szkoda że nie potrafię wychwycić więcej nutek aby je opisać ![]()
Edytowane przez Tristan Czas edycji: 2007-04-21 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy test Chanel (jakoś mnie nigdy nie ciągnęło do tej firmy) i rozczarowanie. Allure Sensuelle jest zupełnie nie w moim stylu i dziwnie układa się na mojej skórze. Nie sprawdzałam nut, ale wydaje mi się że to jakieś kwiaty, bo przez chwilę jest fajnie, ale po pięciu minutach zapach jakby zwiędł i zepsuł się. Całość duszna w stylu, którego nie lubię i do tego ta niemiła nuta. Trwał niedługo, trzy-cztery godziny. Wyobrażam sobie jednak, że na ciele innej osoby zapach może ułożyć się o wiele lepiej i wtedy może się podobać. Nie dla mnie one jednak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Wtajemniczenie
|
dzisiaj testowalam I love love Moschino, na poczatku wydawal mi sie strasznie kwasny...po 30 minutach zlagodnial ,ale jakos nie zachwycil mnie :| nawet sama nie wiem co o tym zapachu moge napisac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nat
![]() |
#1209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
Kolejny dzień z Boss Femme i próba wyłapania go wokół szyi. Nic z tego. Po 30 min. ten zapach zupełnie znika dla mojego nosa.
Ale wyczaiłam przynajmniej, że to kwestia nuty. Zapach ten bardzo mi przypomina Euphorię Blossom, którą przestaję odczuwać dokładnie tak samo jak Boss. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
Kropko, dzis dostalam przyz zakupach probke Euphorii Blossom i podobnie jak Ty, czuje, ze jej nie czuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() _______________ A ja od paru dni molestuję jeszcze Lacoste Touch of Sun i uparcie dumam co mi przypomina... Właśnie wydumałam. ![]() ![]() I już nawet wiem dlaczego - chyba mój nos się wreszcie czegoś nauczył i zaczyna wyłapywać nuty, w Touch of Sun wyłapuje piwonię. ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zadomowienie
|
Noa. Jeden psik i miałam wieczór z głowy, stężony obłok nad głową i nudności.
Testy wypadły pozytywnie, zakochałam się, ale to było kilka lat temu. Nie wiem co mam zrobić z moją 30-stką, żal oddać bo zauroczenie było mocne, ale nie mogę jej używać bo mnie wykańcza. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj będąc w Pasażu Gr. zostałam zaatakowana Touch of Spring i niestety moje zdanie pozostało takie samo-mdły,trawasto mydlany dziwoląg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
Alexsander del Aqua (gwaihally
![]() Listant Guerlain (gwaihally) - Zapach ladny z gatunku neitralnych , bezinwazyjnych i neutralnych. Ładny ale nie na tyle bym musiała go mieć nie wzbudza we mnie zadnych emocji ani pozytywnych ani negatywnych zapach który jest poprostu taki zwyczajny na vcodzień i na kazda okazję.
#1217 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Co do testow to uparcie testuje Angela i Aliena. Za kazdym razem jak jestem w perfumerii ![]() ![]() I pomyslec....zwolenniczka swiezakow.... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj testowo skropiłam się Dilmun Villoresi. To był błąd, bo potem natychmiast wzięłam się za robienie pieczeni... po starciu całej gałki muszkatołowej nie czuje już niczego, porócz tej gałki, testować porządniej będę zatem później.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Wtajemniczenie
|
Ostatnio testuję sporo różnych rzeczy, ale chyba Dianthus Etro zrobił na mnie największe wrażenie. Niby nic - mogłoby się wydawać - ot kolejny kwiatowy zapach i to na dodatek zapach ogrodowego goździka. Ale jaki! Mmmm
![]() ![]() Jeszcze wspomnę o Piper Nigrum. Jednak w tym przypadku to tak naprawdę nie wiem, czy mam potrzebę by tak pachnieć. Owszem, zapach jest na swój sposób ciekawy, ale o ile "monotematyczny" Dianthus jakoś mnie nie razi (wprost przeciwnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio rozpoznawałam:
- Miss Dior Cherie edt.- lzejszy klasyk, zupełnie jakby rozmyty wodą. Duzo frezji.Mimo zapewnień Pani w Sephorze, że trwały- uleciał ze mnie bardzo szybko, - Rush całkiem mi sie spodobał.jestem wielbicielka wersji 2 , ale Rush bardzo mnie ujął trwałością , jest cięzki ale nie przytłacza i jest przyjemny.Kto wie, może sie zakocham ![]() -J'adore ładny, kiedys sie nim fascynowałam. Teraz twierdze, ze jest pospolicie poprawny.Podoba sie otoczeniu, ale nie ma tego czegoś co by mnie porwało, -Amarige klasyk-kiedys ten zapach był sztandarowym zapachem mojej koleżanki z biura.Teraz po kilku latach nadal mi sie podoba, szklachetny i niebanalny i ta trwałość ![]() -NARCISO RODRIGUEZ EDT zwrocił moja uwagę, może dlatego ze jest po prostu inny, wyjątkowy.Zmysłowy i ciepłu, ale trwałośc marna niestety, - Mont Blanc, Presence d'une Femme ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Ja dziś wizytować daglassoszicie.
I oto moje wrażenia. 1) (psik!) CK contradiction: Hmmmm coś mnie w nim zaczepiło, następnym razem zapoznam sie bliżej bo mnie zaciekawił. 2) (psik!) Gucci Envy: Drugie hmmmm bo też mi się nawet spodobał, obu nie testowałem jednakże na ręce, i zrobię to na następny raz. Ale chyba kupie miniaturę. 3) (psik!) CK truth: Bleeeeeeeee!! Okropność. 4) (psik) Escada Magnetism; Fuuuuu!! Tk na pierwszy moment na nadgarstek. Nie spodobał się. Potem coś mi ładnie zapachniało w tramwaju. Okazało się że to ja. Ale pierwsza faza jest lamnie nieznośna. (psik!) CK In 2u: Maja już w daglasie hmmm, nic nie czuje... trzeba na następny raz spróbować. |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
Miss Sixty Elixir testuje na ręce z próbencji.Wanilia w towarzystwie czegos owocowego wywolala ból glowy.
![]()
#1223 |
Zakorzenienie
|
Paris YSL (czyli jak na mnie starszy brat Red Door). Gdybym nie wyczytała przed chwilą, że róża tam rządzi to bym jej nie zauważyła. Na mnie to nie róża, a najzwyklejsze mydełko. I jeszcze odrobina mojej obsesji perfumowej czyli goździki (przyprawa). Zapach w tradycyjnym, starym stylu, dla kobiety lubiącej klasyki. Mnie zmęczył porządnie. Trwałośc ma dobrą.
Jeżeli chodzi o podobieństwa to czuję tu jeszcze wspólne nuty z Tresor. Ale wydawało mi się, że w Tresor czuję przesadzoną morelę, a to taka róża z dodatkami (wanilią?) była ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio, czyli dzis, testowalam kilka zapachow, ktore juz mialam okazje poznac. "Nowy" byla dla mnie tylko Not for everybody B.Banani, ktory okzal sie blizniakiem Rush Gucci
![]() Poza tym siegnelam po raz drugi po nowa J.Lo Glow after dark - straszny killer, ale niesamowity. Mdlacy, slodki, owocowy, mesko-damski. Przyciaga i odpycha. J.Lo narobila niezlego balaganu tym zapachem no i w efekcie nie wiem coz o nim myslec... |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Promesse Cacharel.: to już kolejna próba podejścia do tego zapachu, tym razem z samego rana i....test wypadł pozytywnie. Aż się sama zdziwiłam
![]() ![]() Kilka wód toaletowych z serii Aquolina: Aquolina świeże mango - ciut słodyczy z ciutem czegoś kwaśnego. Zastanawiam się jednak czy tak rzeczywiście pachnie świeże mango, dla mojego nosa jest to zapach jakiegoś podstarzałego już mango... Aquolina sok z malin - o ile wielkim "hura" reaguję na malinową wodę YR, o tyle wydaniu Aquolina - malina wydaje mi się za słodka, sztuczna jakaś... Aquolina brzoskwinia i morela - zapach, choć mi już się brzoskwinie w perfumach przejadły kilka lat temu. Aquolina pomarańcza i wanilia - zapach nawet ładny, ale skojarzył mi się (nie wiem dlaczego) z odświeżaczem do toalet. Zbyt...popularny i zwyczajny. Aquolina różowy grejpfrut - zapach piękny, orzeźwiający, świeży.Nie słodziak, nie kwas. W sam raz na wiosnę i lato. Szkoda tylko, że wszystkie wody toaletowe z serii Aquolina wydają mi się bardzo nietwałe. Po 3 godzinach ani widu ani słychu, z zapachów zostały jedynie wspomnienia.
#1226 |
Raczkowanie
|
Czuję się jak Kolumb, kiedy odkrył Amerykę
![]() Dune Sun To moje odkrycie!!Niesamowity, piękny zapach na lato. Początek jest naprawde słony ![]() ![]() ![]() Aqua Allegoria Tutti Kiwi Na początku faktycznie wybija się zielone, soczyste kiwi, troszkę przykwaszone. Potem zapach kojarzy mi się z zapachem kremu nawilżającego do twarzy. Ładny, świeży ale ja nie chcę pachnieć kremem ![]() Obydwa wydają mi się niezbyt trwałe. Proszę dziewczyny powiedźcie jak jest u was z trwałością Dune Sun?? W Sepho walczyłam z testerem i nie wiem czy to nie przez niego, bo jak w końcu udało mi się psiknąć to większość poleciała w przestrzeń a potem juz się całkiem zacięło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
Turkusowe Diamenty Choparda....pachną jak rozwodniony Ralph RL... delikatnie,owocowo i co ważne mnie nie podduszają taj jak Ralph...<nadal faza testów>
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
O ile mnie pamiec nie myli, to Dune Sun Jest bezalkoholowy, mozna go wiec np. uzywac takze na plazy. Nie jest zbyt trwaly niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.