![]() |
#1201 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia
Majkela u mnie taki syf od tego remontu, że teraz to nawet nie chce się palcem kiwnąć...
![]() ![]() Ej mam takie pytanie do Was. No bo 3 października mam wesele koleżanki i nie wiem ile powinnam dać hmm... pieniążków w kopercie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zadomowienie
|
Daje się różnie. U nas młodzi dawali (od pary) 200zł-300zł. Wszystko zależało od tego czy pracują czy się uczą, no byli też tacy co srają pieniędzmi i się nie popisali
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie ja ją pytałam czy chcą jakiś konkretny prezent a ona powiedziała, że wolą pieniądze.
Kiedyś w liceum się przyjaźniłyśmy ale już jakieś trzy lata nie mamy kontaktu... Ani się nie spotykamy ani nic. I na dodatek dała mi zaproszenie z osobą towarzyszącą znając mojego Tż i wiedząc, że jestem w ciąży i biorę ślub cywilny... Przykrość mi tym sprawiła bo wg mnie powinna nas zaprosić z imienia i nazwiska. No ale cóż... |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() P.S. Mnie moja przyjaciółka, która wiedziała, że z moim TŻ za 3 mies. też będę się chajtać też napisała "z osobą towarzyszącą", to podobno zwyczaj z jakiejś starej etykiety. Ale teraz to raczej uraża gości .... dlatego ja na zaproszeniach pisałam z imienia i nazwiska wsztstkich ![]() Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2009-09-18 o 11:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Wtajemniczenie
|
Izumi ja też jestem tego zdania, że jak para jest ze sobą długo to powinno się ich z imion i nazwisk zapraszać
![]() Dzięki za odpowiedzi ![]() Wiecie co... Właśnie do mojej mamy przyszedł nasz proboszcz - ona się z nim zna itp.. I on do mnie z tekstami, że ja jestem nie wierząca skoro mieszkam po ślubie cywilnym z mężem. No czujecie fazę? I tak mnie wkur... takie wmawianie, że jestem nie wierząca, że sobie nie wyobrażacie! Co go to obchodzi w ogóle?! My przynajmniej planujemy kościelny a jest sto pięćdziesiąt par w naszej miejscowości co mają tylko cywilny i jakoś nikt im głowy za to nie urywa. I jeszcze kazanie mi prawić zaczął. To już całkiem mnie zwaliło z nóg... Ale jestem zła, no nie mogę. I jeszcze zadaje mi pytanie po co chodzę do kościoła skoro jestem niewierząca? Ludzie... I on się dziwi dlaczego ludzie go nie lubią. Miał nam udzielać ślubu ale teraz to się zaczynam zastanawiać. Napiszcie mi coś bo zaraz chyba coś rozwalę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
a co do tego proboszcZa to zmień kościół i jego ![]() ![]() ja jestem wierzaca w granicach rozsadku i nie lubie komentarzy na ten temat... pogadałabys z innym ksiedzem to pewnie by ci co innego powiedział.. paranoik |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | ||
Zakorzenienie
|
witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i wogole dzis bylam u gina i mam torbiel.. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1208 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten jest bez kitu beznadziejny... I jeszcze tak mnie wkurzył, że to szok. Nie ma się kogo czepiać. Już nawet ślubu u nas nie chcę brać. Dokładnie tylu ilu księży tyle innych podejść do sprawy. Dlaczego np niektórzy nie dają rozgrzeszenia za współżycie a inni mówią "przecież to nie grzech, po co się z tego spowiadasz?" Szok! Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() samanthhha ja bym zrobiła to samo co paprotka i olej go a nawet ![]() ![]() sanderinka ale ty bidulka jesteś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie sobie czytam co mi jest potrzebne do wzięcia ślubu w parafii MĘŻA no bo już nie narzeczonego
![]() Moja wiara - moja sprawa. Wiadomo święta nie jestem ale niewierząca też nie. I jeszcze mnie moja mama denerwuje (swoją drogą to różnie między nami bywa.......) Chodzi o to, że kto do nas nie przyjdzie od razu jest prowadzony na NASZĄ górę w ten bajzel i syf i jest mu pokazywane jak idzie remont... Proboszcza też "zaprosiła" do oglądania. No kur... a mówiłam jej, żeby tak nie robiła! Ale jestem zła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
Samanthhha to Twoja mama pojechała równo
![]() A kwiatek jest duzy i różofy ![]() Nie moge sie jutra doczekać...właśnie mama u mnie była z siorą to się nagadałyśmy i znów dostałam ubranka dla dzidzi... co do ślubu to faktycznie świńsko postapilła... ja anwet mojej świadkowej dałam zaproszenie i jej faceta wypiałam na nim z imienia i anzwiska chociaż go nie znam!!! a co dopiero męża:| Daj im 200zł albo prezent(sztućce np. kupisz niedrogo a oni nie będą wiedzieli przecież ile dałaś:P) |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do ksiedza to masz racje kazdy ma inne podejscie !! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Wtajemniczenie
|
No muszę coś wymyślić... Zobaczymy.
Zebra ale co z tego, że bierzesz ślub cywilny skoro i tak nie powinnaś mieszkać z Tż ![]() ![]() ![]() Fajnie Ci ![]() ![]() Właśnie mówiłam mojemu K. co proboszcz i moja mama odwalili. A on na to - przenosimy Twoje papiery do mojej parafii i dziecko też tam będziemy zabierać ![]() Musimy to załatwić jak najszybciej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zadomowienie
|
samanthhha nie stresuj się
![]() ![]() ![]() zebra stresik jest??? i co lecisz do fryzjera czy sama się czeszesz ![]() sanderinka staranka zawieszone, ale musisz wyleczyć swoje podwozie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i dobrze jak tamtemu nie pasuje to sie pozbedzie parafianki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
Fryzjerka leci do mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nic dodać nic ująć ![]() Ksiądz nie ma prawa odmówić ochrzczenia dziecka - jeśli coś mu nie pasuje to jedziesz do kurii z problemem i wtedy już z ucałowaniem ręki taki ksiądz chrzci dzidziusia ![]() A moja mama to jest tak dwulicowa kobieta, że ja i mój K. już czasem słuchać jej nie możemy... Całe szczęście nie poszłam ani w babcie ani w mame. Teraz też wyskoczyła do mnie z tekstem "Bo Ty ludzi do siebie zrażasz" Jakich ludzi?! To że mam inne zdanie niż ksiądz, oznacza że ludzi do siebie zrażam? No nawet mój teść powiedział żebyśmy sobie du... nie zawracali takimi rzeczami. Śmiech na sali po prostu!!! A jak powiedziałam, że nie weźmiemy tu ślubu to matka do mnie "ale co Ty robisz, Ty patrz też na mnie" Jak mam na nią patrzeć, mam brać tu ślub bo ona zna się z księdzem i dlatego, że jej tak pasuje? Chyba to nasza sprawa, prawda???! Powiedziałam, ze jesteśmy dorośli i że sami będziemy decydować a mama na to "TY CHYBA ZA BARDZO DOROSŁA JESTEŚ" No nie mogę... Wyżaliłam się! ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez samanthhha Czas edycji: 2009-09-18 o 13:45 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() NO brak słów. Tacy ludzie to w pierwszej kolejności do Bozi na kolano pójdą i 25 na tyłek........ ![]() ![]() ![]() GRRRRRRRRRRRR ![]() ![]() ![]() A ten ksiądz to się może w pompkę cmoknąć! O! ![]() Całe szczęście że chociaż oparcie w teściu masz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Wtajemniczenie
|
Teściów na szczęście mam wspaniałych
![]() Ja się czasem zastanawiam czy nie jestem adoptowana bo ja i moi rodzice to jesteśmy jak ogień i woda - zupełnie różni! Tata jest fajny, ale mało go obchodzi moje życie, a mama znowu wtrąca się do wszystkiego i chciałaby, żeby wszystko było po jej myśli - a jak ktoś ma inne zdanie to jest GADEM. Jak to nie raz ja usłyszałam a i nawet mój Tż. Niby w żartach mówiła mu to no ale cóż... Żałuje że to nie z teściami będziemy mieszkać tylko z moimi rodzicami. Co prawda my na górze oni na dole ale wiadomo... Bedziemy się zamykać na całe dnie i ich w d... mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Wtajemniczenie
|
Kochana, ja jestem zdania, że taką osobę trzeba traktować obojętnie!
Bo tu nie ma miłości, nie ma nienawiści a jest jedynie obojętność. I to uważam za najlepsze uczucie ![]() Możecie pomyśleć, że coś ze mną nie halo ale wietrzcie mi ciężko jest żyć z kimś takim.. Mimo tego, że to moja matka. No różni są ludzie. Ja już mam swoją rodzinę i dlatego nie przejmuje się rodzicami. Trza być twardym nie mieNtkim, nie? ![]() Dziękuje że mnie "wysłuchałyście". Buziale dla Was ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Wtajemniczenie
|
Nie wolno być MieNtkim! Racja!
![]() I ja wcale nie uważam żebyś była dziwna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Izumi
![]() Zebra pokaż kwiatek ![]() Ja na razie uciekam. Dziś fajne rozmowy w toku będą ![]() ![]() 15.55 albo 16.55 jakby się któraś zainteresowała ![]() Do napisania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
Samanthhha nie mam czymz djęcia zrobić bo Tż-towi się telefon spsuł:P ale zobaczycie anpewno zdjęcia ze ślubu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Wtajemniczenie
|
Do tej pory mi się śmiać z tego chce
![]() ![]() ![]() Dobry odcinek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Wtajemniczenie
|
Uwielbiam tą psycholog
![]() Ostatnio było coś "tipsik...[coś tam] i sololara, wszyscy mówią mi blachara" i tam laska mówi, ze nie będzie czytać książek bo nie lubi, że niby po co ma się zmuszać. A ta Pani psycholog do niej takim głosem jak do dziecka i trochę z taką ironią: "ale nie zmuuuszaj się! Oczywiście!" .... i to w sumie jak się pisze to nie jest jakoś strasznie zabawne, ale jak ona to powiedziała, to całe studio parsknęło śmiechem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.