|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Płaski brzuch - walczymy razem :)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
ja po raz kolejny się dołączę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 |
Wtajemniczenie
|
a cholerka wie...
zobaczymy jak się będzie miała sprawa jak znowu zacznę w miarę regularnie ćwiczyć chociaż jak mi dowalą takie służby jak wczoraj - czyli 8 godzin łażenia w śniegu po kolana to i ćwiczenia nie będą potrzebne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja tez powracam. Moj brzuch nidy nie był idealny, ale ostatnio urosła oponka ma ![]() Dietę zmieniam - przede wszystkim dla mnie zgubne jest pieczywo - czyje sie napchana i zupełnie mi nie służy... A bez pieczywa jestem w stanie zyc. No i dodaje kolejne zajęcia aerobowe plus cwiczenia na brzuch ![]() ![]()
![]() |
#1205 |
Przyczajenie
|
Ojoj. xD
Wy to wymiatacie, jejciu. Ja poswiecam na cwiczenia dziennie okolo 20 minut. Wlaczam sobie muzyke z komorki i na kazda jedna piosenke ( nie ustalam tej specjalnej do cwiczenia, poprostu - cwicze co mi sie podoba w rytm przypadkowej muzyki ) jedno cwiczenie. I tak z 5 cwiczen. Najpierw obroty tulowia na talie, potem twister, potem brzuszki i na koniec polbrzuszki. Hah. Efekty sa nawet dobre, tylko nie wiem, czy to duzo, srednio czy malo. W 2 miesiace zeszlam z wagi 65 do 59. Mysle, ze to tak w sam raz. Ale niestety, brzuszek i talia mnie bardzo krepuja. Mniej niz z przed 2 miesiecy, ale nadal. I tak. Widze, ze chodzicie sobie na fitness, no, a ja kurcze nie mam jak, bo wymiekam po szkole. Doradzilybyscie mi jakies dodatkowe cwiczenia na brzuch i szczegolnie na talie? Raz w tygodniu robie sobie przerwe i nie cwicze. A potem ostro, do roboty. Nie powiem, podjadam sobie slodkosci i cukierki, potem mam straszne wyrzuty sumienia, ale one sa takie dobre.. xD Wspomniane wyzej bylo, ze uzywanie kawy podczas kapieli jest skuteczne.W 100 % to popieram, bo pozbylam sie celulitu z posladkow ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1206 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() właśnie ja zaczynam walczyć z taką ilością zbędnych kg ![]() ![]() ja tymczasem zajadam się dużymi ilościami gotowanych warzyw /brokuły, marchewka, groszek itp./ zamiast innych cięższych rzeczy wolałabym je gotować na parze bo mają lepszy smak, ale najpierw muszę znaleźć czas żeby wyskoczyć po specjalny garnek kumpel niedawno kupił fajną ławeczkę do brzuszków / efekt mojego gadania, że brzuch robi mu się jak u piwnego kawalera ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 |
Rozeznanie
|
dziewczyny podziwiam Was
![]() moje pytanie: mam okropną oponke na brzuchu, strasznie już ją widać, więc postanowiłam coś z tym zrobić.. wcześniej próbowałam troche z nią walczyć , lecz bez efektu.. więc tym razem za motywację wybrałam sobie ważną imprezę, które mam nadzieje mnie zmotywuje.. moje pytanie brzmi : mam 18 dni, czy da sie w tym czasie cos z tym zrobić? nie chodzi mi o super płaski brzuch, jednak chce "schować tą oponkę" tak aby nie odbijała się tak strasznie we wszystkich tych bluzkach.. 18 dni.. to możliwe? jaki zestaw polecacie? może w połączeniu z dietą SB? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To znaczy, mozliwe dla osob, ktore maja bardzo wysoki poziom sprawnosci i wycwiczone miesnie. Takie osoby jesli sie "zapuszcza" chwile to moga sie doprowadzic szybkko (w 18 dni) do lepszego stanu. Ale skoro ty zadajesz takie pytanie, to jasne jest, ze jestes raczej amatorka. 3 tygodnie to ci sie jeszcze miesnie beda "budzic" zdezorientowane "osochosi", ze nagle je zmuszasz do ruszania. Zapomnij o jakims efekcie. Oczywiscie nie zmienia to faktu, ze jesli masz oponke to kazdy dzien jest dobry na rozpoczecie regularnego treningu. PS motywacja pt "impreza" to lipa. Nie kieruj sie takimi motywacjami, bo NIGDY nie osiagniesz efektow. Cwiczysz dla siebie, nie dla innych - zalezy ci na znajomych ,ktorzy sie koncentruja na twojej oponce? Oponka jest wazniejsza niz ZDROWIE? Nie kieruj sie oponka, bo to bez sensu. Kieruj sie checia poprawienia swojej sprawnosci. DLA SIEBIE. DLa SWOJEGO ZDROWIA. Lata temu jak zaczynalam cwiczyc to najbardziej motywowalo mnie to, ze chodzilam na bieznie czy szlam na fitness i po 10 mintach padalam trupem zdyszana. Myslalam: no tak byc nie moze, zeby zdrowa osoba i nei stara miala taka wytrzymalosc, to niezdrowe. I stawalam i sie ruszalam. I na nastepnych zajeciach juz moglam 13 minut wytrzymac, a na nastpnych 16 itd.
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2009-12-28 o 15:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 |
Zadomowienie
|
Czy ja wiem czy się nie da...w 18 dni da radę zrzucić nawet i 3-4 cm. Aczkolwiek ja proponuję się nie nastawiać na imprezę, a na całkowite zrzucenie oponki w dłuższym okresie. Btw. często jest tak, że myślimy, że w te przykładowe 18 dni i tak się nie uda zrzucić jej całej, więc jeszcze bardziej się objadamy w nadziei, że po imprezie zaczniemy się odchudzać - tego proponuję nie praktykować xD
![]() |
#1210 |
Rozeznanie
|
dziękuję za odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z reszta bez jakis podstawowych informacji ci nic nie poradzimy. Jaki jest twoj poziom sprawnosci? Ile razy w tyg i po ile godz/minut jestes w stanie cwiczyc? Jaki masz dostep do sprzetu, silowni itd? Gdzie masz w zwiazku z tym zamiar cwiczyc? I tak dalej. Zanim zaczniemy cos radzic, czy zanim ty sama zaczniejsz myslec o treningu, musisz sobie odpowiedziec na te pytania. Bardzo ogolnie to: na spalenie tluszczu najlepszy silowy+kardio, do tego dietka, jak zawsze i po wsze czasy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1212 |
Zadomowienie
|
Cześć! mogę się przyłączyć? Też walczę o płaski brzuch. Mam nadzieję, że do wakacji będzie ładny, płaski i lekko umięśniony. Jak na razie ćwiczę dużo brzuszków, skakanka, bieganie, hula hop. W ferie mam zamiar na basen chodzić. Chcę kupiś stepper i jeszcze ab rocket. Zobaczymy czy pomoże mi to coś. I ćwiczę siłowo z ciężarkami.
![]() Ostatnio natrafiłam na filmik z ćwiczeniami na płaski brzuch. W komentarzach pod nim piszą, że przynoszą one efekty i po miesiącu ładny brzuszek jest. Czy może któraś z was testowała je? Ja od czwartku zaczęłam. Za miesiąc powiem jak z efektami. A tu te cwiczenia są: http://www.*******/filmy/cwiczenia_d...rzuch,552.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1213 |
Przyczajenie
|
gdzieś czytałam że 400 brzuszków dziennie i masz płaski brzuch, ja zrobię zaledwie 20 i już mnie skurcze łapią
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
od brzuszkow sie nie chudnie
![]() |
![]() |
#1215 |
♥
|
Dziewczyny jak weźmiecie się za zdrowe odchudzanie to po tygodniu będą już efekty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
chciałam kiedyś biegać,ale... wyszło jak zawsze :/
z nowym rokiem przyszło postanowienie-ćwiczyć.
![]() |
#1218 |
♥
|
w tydzień 3 kg to pewnie jadłaś za mało. bo na tydzień prawidłowe chudnięcie to 0,5-1kg.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
Santos Ty jeszcze masz sile nawracac zblakane owieczki?
przeciez pewnie te wszystkie posty o chudnieciu poprzez brzuszki snia Ci sie biedactwo po nocach ![]() ![]()
![]() |
#1220 |
Zadomowienie
|
Z checia przylacze sie do Waszej walki
![]() ![]()
![]() |
#1221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A żeby nie było OT. Mój TŻ dostał od mało zorientowanego Mikołaja hantelki - 2x1,5kg ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Ja także zaczynam walke o ładny brzuszek. Zaczynam ćwiczyć. Mam zamiar codziennie wieczorem ćwiczyć. I tu moje pytanie: tłuszcz moge spalić tylko poprzez skakanke i bieganie czy są jeszcze jakieś inne sposoby? Do biegania nie mam zapału w zimie,ale skakanka jest w porządku. Mam nadzieje się zbyt szybko nie poddać. ![]()
Edytowane przez SweetAboutMe Czas edycji: 2010-01-02 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1224 |
Zadomowienie
|
SweetABoutMe, tluszcz spalisz cwiczeniami aerobowymi, ale to pewnie wiesz
![]()
![]() |
#1225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
(a co, pokrzycze sobie ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Rozeznanie
|
Znowu wracam do Was z paskudną oponą
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bede sie szczegolowo odnosic do pytania, czy aktivia odchudza itd , po prostu "witki mi opadly"......
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
Trzeba jeszcze mieć siłownie
![]() miałam własnie pytać o jakieś 'wspomagacze', ale już wszystko wiem ![]()
![]() |
#1230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z reszta nawet bez sie da ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.