Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje?
chłopiec 23 41,82%
dziewczynka 11 20,00%
nie wiem 21 38,18%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-18, 13:13   #1201
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Nie nie jestem uzależniona, poprostu przeglądam strony i wyszukuję w googlach to co mnie interesuje. Nie przytaczam info przeczytanych na forach, tylko z artykułów, więc są bardziej wiarygodne (szczególnie jak wypowiada się lekarz). Jak ktoś nie ma ochty czytac, przecież nie musi na nie zaglądac
alez spokojnie ja nie pisze tego zlosliwie
smieje sie, ze cokolwiek by nie padlo to Ty juz jestes w gotowosci ze stronka
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 13:14   #1202
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Myślisz, że weźmie to aż tak do siebie?
Własnie ciężko przewidzieć... Ostatnio polecal mi gabinet gdzie lekarze z jego kliniki robią 3D, ale powiedział że oczywiście nie zmusza, bo przecież pójdę gdzie będę chciała...a z drugiej strony jak się dowie to może pomyślec że coś mi nie odpowiada...a głupio się później tłumaczyć...a jak nic nie powie, tylko już sobie sam pomyśli to już w ogóle niedobrze
Stary 2009-02-18, 13:16   #1203
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
alez spokojnie ja nie pisze tego zlosliwie
smieje sie, ze cokolwiek by nie padlo to Ty juz jestes w gotowosci ze stronka
Ja jestem spokojna
Tłumaczę tylko skąd te ciągłe linki do stron.
Jak człowiek siedzi na zwolnieniu, ma posprzątane, obiad się gotuje i ciągle zagląda na wizaż, czy mamuski coś nowego napisały, to wyszukiwanie niektórych zagdnień staje się naturalne
Stary 2009-02-18, 13:16   #1204
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Karolinak to moze lepiej po prostu nie idz nigdzie, skoro jestes zadowolona ze swojego lekarza to nie ma potrzeby chodzenia do kogos innego - tak mysle
i problemu wtedy nie bedzie
Stary 2009-02-18, 13:17   #1205
truheart
Zakorzenienie

Karolinko, nie wiem czy cos Ci to pomoże, ale ja tez przez chwilę zastanawiałam się nad chodzeniem do dwóch - bo dwa rózne szpitale i lepiej niby do porodu, ale w końcu zostałam przy jednym, tym, który wzbudza u mnie większe zaufanie. Z dwoma trochę za dużo zamieszania.
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 13:20   #1206
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Karolinak to moze lepiej po prostu nie idz nigdzie, skoro jestes zadowolona ze swojego lekarza to nie ma potrzeby chodzenia do kogos innego - tak mysle
i problemu wtedy nie bedzie
Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Karolinko, nie wiem czy cos Ci to pomoże, ale ja tez przez chwilę zastanawiałam się nad chodzeniem do dwóch - bo dwa rózne szpitale i lepiej niby do porodu, ale w końcu zostałam przy jednym, tym, który wzbudza u mnie większe zaufanie. Z dwoma trochę za dużo zamieszania.
Dzięki dziewczyny Może rzeczywiście niepotrzebnie wymyślam... Widziałam też że w jednej klinice robią ocenę ciąży z usg z pełnym opisem lekarza...to może dla spokoju na to się przejdę...tam przynajmniej nie będą o nic pytać, bo to jednorazowa wizyta...
Stary 2009-02-18, 13:21   #1207
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny Może rzeczywiście niepotrzebnie wymyślam... Widziałam też że w jednej klinice robią ocenę ciąży z usg z pełnym opisem lekarza...to może dla spokoju na to się przejdę...tam przynajmniej nie będą o nic pytać, bo to jednorazowa wizyta...
O i to będzie najlepsze rozwiązanie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-18, 13:24   #1208
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
O i to będzie najlepsze rozwiązanie

Główka pracuje A jak się ma za dużo czasu to czasami za bardzo (L4) i się później wymyśla
Stary 2009-02-18, 13:28   #1209
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
ide zazyc kapieli
ale Ci fajne! Ja jak wracam do domu to już siły nie mam nawet na prysznic ... co nie znaczy oczywiscie, że się nie myję ... ale wolałabym np o 13 wskoczyć pod prysznic niz o 20
Cytat:
Napisane przez annamaria80 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Dzięki za wszystkie słowa otuchy . Wczoraj trochę spanikowałam, ale już jutro konkretów się dowiem i czy to coś odbiegającego on normy. Mój TZ mnie objechał, że po co od razu po internecie grzebię i o najczarniejszych możliwościach czytam. Wszystko musi byc OK i koniec! Nawet dzidziol ruchliwy od wczoraj bardzo i dodaje mi otuchy .
Trzymajcie za nas jutro kciuki! O 2.30 mamy wizyte.
trzymam już od dzisaij
Cytat:
Znalazłam fajną stronkę, tu artykuł o stanikach do karmienia:
http://www.fundacjamama.pl/index.php...602&Itemid=101
dziękuję będę miała lekturę na wieczór
Cytat:
Dziewczyny doradźcie mi...

Chodze prywatnie do jednego lekarza...od początku i tylko do tego...jestem bardzo zadowolona, ale tak sobie pomyślałam że może przeszłabym sie do innego tak po prostu sprawdzić czy widzi to samo..takie chyba bardziej moje "widzi mi się"
Moja Mama chodzi do dobrego lekarza u nich na osiedlu na NFZ...tak sobie czytałam o nim...prowadzi wiele ciąż i kobiety są bardzo zadowolone..więc sobie pomyślałam że może do niego Teraz doczytałam że pracuje w tym samym szpitalu co mój, gdzie chce rodzić, co jest dużym plusem, bo poznałabym drugiego lekarza który możliwe że byłby przy moim porodzie (zależy który będzie miał dyżur). No i moje pytanie: Czy lekarz zapyta kto prowadzi ciążę? I jak mu powiem że jego kolega to czy nie będzie miał jakiś dziwnych myśli (że jestem niezadowolona czy coś, może powiedzieć mojemu lekarzowi o tym, a to nie prawda), co mu powiedziec? Nie wiem czy nie zapisze mnie od razu na kolejną wizytę, a nie wiem czy bym chciała...może mam dziwny problem, ale chodzi o to, żeby mój lekarz nie miał za złe że poszłam gdzie indziej...w końcu jestem zadowolona...a ja chcę tylko zobaczyć jak inny ustosunkuje się do mojej ciąży
ja chodziłam na początku do dwóch i teraz jak poszłam do ginki na NFZ /niby tylko po wyniki badania/ to tak jakoś dziwnie się zachowywała, tzn była miła, ale nie chciała mnie zbadać i nic w karcie nie zapisała ... jak poprosiłam, zeby zobaczyła czy wszystko jest ok bo strasznie się denerwuje, to to zrobiła, ale widziałam ze ochoty nie miała
Ale namotałam ...
Ogólnie to ja nie polecam ... chociaz to zależy od lekarza ... ale ja już na pewno nie pójdę do innego
Cytat:
fajna!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 13:30   #1210
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Główka pracuje A jak się ma za dużo czasu to czasami za bardzo (L4) i się później wymyśla
Ja siedzę na L4 i nie mam w ogóle czasu , nawet mi go brakuje, obiadu jeszcze nie mam , jakoś tak mi zeszło. Spanie do 10, spacer z psem, prysznic, śniadanie, film , wizaż, i już 14.30.
W między czasie zrobiłam tylko pranie i odkurzyłam

Matko ale jestem leń , ale wiecie co dobrze mi z tym.

Idę jednać zrobić ten obiad

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 13:35   #1211
truheart
Zakorzenienie

Aniu pocieszę Cię, że mnie ostatnio parę razy wypadlo kąpać sie nawet o 24
Ogólnie strasznie pozytywnie przeżywam tę ciażę, mam mnóstwo energii, to szczęście mnie tak rozpiera, że ciągle mam ochotę cos robić, a najbardziej wyjść na ulicę i wykrzyczeć jaka jestem przeszczęśliwa
Jakby mnie ktos zamknął w domu to chyba bym wypucowała każdy milimentr ściany i sufitu z nadmiaru energii

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-18, 13:36   #1212
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a ja ostatnio jestem taki len, ze szok - chociaz to nawet nie len bo chcialabym cos zrobic ale nie mam sily na nic

i nie dobrze mi z tym

nawet jak poszlam sie kapac to tak lezalam i lezalam i myslalam boziu jak ja nie mam sily sie umyc
no ale w koncu trzeba bylo sie zebrac
Stary 2009-02-18, 13:37   #1213
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
dobry pomysł

dziewczyny ale szlaejecie z tymi postami normalnie nie nadązam za Wami
Od rana robie pracownikom Pity11 i już mam dosc! Na szczęście to juz ostatni i za pół godzinki koniec pracy!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-18, 13:38   #1214
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Ogólnie strasznie pozytywnie przeżywam tę ciażę, mam mnóstwo energii, to szczęście mnie tak rozpiera, że ciągle mam ochotę cos robić, a najbardziej wyjść na ulicę i wykrzyczeć jaka jestem przeszczęśliwa
Jakby mnie ktos zamknął w domu to chyba bym wypucowała każdy milimentr ściany i sufitu z nadmiaru energii
to dokladnie tak jak ja mialam w pierwszej ciazy - moglam fruwac doslownie

i tak sie cieszylam, ze znow bedzie mi tak fajnie a tu klops, zupelnie inaczej przechodze druga ciaze, slabo mi i nie mam sily na nic

jak robie obiad i stoje nad garem to zalewam sie potem i mam wrazenie, ze zaraz upadne

nie wiem jak ja wysprzatam mieszkanie po remoncie, a sajgon jest niezly
Stary 2009-02-18, 13:38   #1215
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Ja siedzę na L4 i nie mam w ogóle czasu , nawet mi go brakuje, obiadu jeszcze nie mam , jakoś tak mi zeszło. Spanie do 10, spacer z psem, prysznic, śniadanie, film , wizaż, i już 14.30.

U mnie też tak się zdrza, oczywiście
Tylko, że ja jestem jakby zmuszona do wstawania o 7.45. Szykuję małego do przedszkola, a czasami jak małż się spieszy to idę go jeszcze zaprowadzic. I już jakoś nie chce mi się kłasc. Pierwszy trymest przelażałam z powodu dolegliwości do 15 i na razie mam dośc. Ale za to wieczorem padam.
Więc mam tego czasu sporo od 8 do 17 i coś tam porobię. Mam jeszcze 5 miesięcy na generalne porządki i mam nadzieję, że zdążę

Ale dopiero teraz idę się kąpac

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-02-18 o 13:40
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-18, 13:39   #1216
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja prowadze malego sama do przedszkola poki co

najgorsze jest odsniezanie auta
Stary 2009-02-18, 13:41   #1217
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
ja chodziłam na początku do dwóch i teraz jak poszłam do ginki na NFZ /niby tylko po wyniki badania/ to tak jakoś dziwnie się zachowywała, tzn była miła, ale nie chciała mnie zbadać i nic w karcie nie zapisała ... jak poprosiłam, zeby zobaczyła czy wszystko jest ok bo strasznie się denerwuje, to to zrobiła, ale widziałam ze ochoty nie miała
Ale namotałam ...
Ogólnie to ja nie polecam ... chociaz to zależy od lekarza ... ale ja już na pewno nie pójdę do innego
Z tymi prywatnymi jest tak, że pewnie się boją ze stracą pacjentkę...a co za tym idzie pieniadze...z drugiej strony mój gin ma tyle Pań że koniec...kalendarz wypełniony...i trzeba się umawiać co najmniej 2 tygodnie wcześniej...ehhh może to po prostu duma, w końcu to niejako podważanie ich wiedzy...tak mogą zrozumieć, chociaż to nieprawda i Twoja ginka naprawdę głupio się zachowała...
I jeszcze ta karta, nawet jak nie powiem kto prowadzi ciążę to nowy sam zobaczy, wpisze co i jak i mój zobaczy i wtedy to dopiero zamieszanie bedzie...ODPUSZCZAM

Cytat:

Tak tak z tym L4 różnie jest...jeden dzień spokojniejszy (dzisiaj cały leniuchuję, tylko mieszkanko ogarniam i coś do jedzonka) a drugi nie wiadomo jak sobie ułożyć by z wszystkim zdążyć

Ja musze jesczze na pocztę skoczyć wysłać L4...ale zaczekam troszkę bo jak bylam w sklepie to Pan Listonosz zostawił awizo na paczkę...chyba ciuszki dla Małej z Allegro przyszły

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-02-18 o 13:43
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 13:43   #1218
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Od rana robie pracownikom Pity11 i już mam dosc! Na szczęście to juz ostatni i za pół godzinki koniec pracy!
Od dziś jesteś moim bostwem dla mnie pity to czarna magia, abstrakcja i w ogóle kosmos
Cytat:
to dokladnie tak jak ja mialam w pierwszej ciazy - moglam fruwac doslownie

i tak sie cieszylam, ze znow bedzie mi tak fajnie a tu klops, zupelnie inaczej przechodze druga ciaze, slabo mi i nie mam sily na nic

jak robie obiad i stoje nad garem to zalewam sie potem i mam wrazenie, ze zaraz upadne

nie wiem jak ja wysprzatam mieszkanie po remoncie, a sajgon jest niezly
Ojoj , to może Ci wyślę trochę mojej energii
Mnie przy sprzataniu po remoncie bardzo pomogła mama, sama pewnie robiłabym to dwa razy dłużej.
Stary 2009-02-18, 13:44   #1219
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Z tymi prywatnymi jest tak, że pewnie się boją ze stracą pacjentkę...a co za tym idzie pieniadze...z drugiej strony mój gin ma tyle Pań że koniec...kalendarz wypełniony...i trzeba się umawiać co najmniej 2 tygodnie wcześniej...ehhh może to po prostu duma, w końcu to niejako podważanie ich wiedzy...tak mogą zrozumieć, chociaż to nieprawda i Twoja ginka naprawdę głupio się zachowała...
I jeszcze ta karta, nawet jak nie powiem kto prowadzi ciążę to nowy sam zobaczy, wpisze co i jak i mój zobaczy i wtedy to dopiero zamieszanie bedzie...ODPUSZCZAM

Tak tak z tym L4 różnie jest...jeden dzień spokojniejszy (dzisiaj cały leniuchuję, tylko mieszkanko ogarniam i coś do jedzonka) a drugi nie wiadomo jak sobie ułożyć by z wszystkim zdążyć

Ja musze jesczze na pocztę skoczyć wysłać L4...ale zaczekam troszkę bo jak bylam w sklepie to Pan Listonosz zostawił awizo na paczkę...chyba ciuszki dla Małek z Allegro przyszły
Jak tylko otworzysz paczuszkę, czekamy na zdjątka.
Ja dzisiaj też trochę ciuszków oglądałam, ale na razie unisex i nic cekawego nie znalazłam. Coś co by mnie powaliło, bo jak pisałam dużo już mam i kupuję tylko to co wyjątkowe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-18, 13:47   #1220
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Od dziś jesteś moim bostwem dla mnie pity to czarna magia, abstrakcja i w ogóle kosmos

Ojoj , to może Ci wyślę trochę mojej energii
Mnie przy sprzataniu po remoncie bardzo pomogła mama, sama pewnie robiłabym to dwa razy dłużej.
mama juz sie zaoferowala, ze pomoze i tesciowa rowniez - wiec pewnie pojedziemy we trojke

lece po malego do przedszkola
Stary 2009-02-18, 13:47   #1221
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
ehhh o 24??? To ja bym już wolała o 6 rano ... no chyba zeby to było po wielkim remoncie
No ja na brak energii w ciągu dnia nie narzekam, ale wieczorem to padam na twarz
Cytat:
a ja ostatnio jestem taki len, ze szok - chociaz to nawet nie len bo chcialabym cos zrobic ale nie mam sily na nic

i nie dobrze mi z tym

nawet jak poszlam sie kapac to tak lezalam i lezalam i myslalam boziu jak ja nie mam sily sie umyc
no ale w koncu trzeba bylo sie zebrac
przepraszam, ale sie uśmiałam!

Tru, ale ja tylko je drukuję no i potem sprawdzam z kartoteką ... a tak ogólnie to ksiegowa je robi
Najlepsze jest jednak to że robie za instytucje harytatywną, bo każdy pracownik przychodzi do mnie z tym Pitem11 i prosi: Ania zrobisz PIT37???! i Ania robi

Edit.
Lece do domu ... mam nadzieje, ze dotre do niego przed 16, bo wczoraj wróciłam o 18,30

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2009-02-18 o 13:51
Stary 2009-02-18, 13:49   #1222
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no moze to smiesznie zabrzmialo ale to bylo naprawde tragiczne
lezalam i zastanawialam sie jak ten tylek do gory podniesc

lece po babla
Stary 2009-02-18, 13:50   #1223
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ale szlaejecie z tymi postami normalnie nie nadązam za Wami
Oj zazdroszczę zdolnosci do Pitów Ja aż się boję...bo w tym roku coś skomplikowane będzie...w zeszłym roku kupiłam mieszkanie i podobno można odpisać sobie podatek do skarbówki..?? Może coś o tym wiesz? Taki off topic przepraszam

REKLAMA
Stary 2009-02-18, 14:03   #1224
UnholyOne
Ola-Unhola

To ja jeszcze rzucę stronka www z netu a propos wózków
http://www.baby.com.pl/szczegoly.php...&grupa_p=1&pwd[1]=%2F1%2F100792%2F7747115& sortuj=kod
http://www.baby.com.pl/szczegoly.php...&grupa_p=1&pwd[1]=%2F1%2F100792%2F8157139% 2F8159961%2F7747115&sortu j=kod&strona=1
duża gondola 82/41
http://allegro.pl/item554254436_ra_w...uper_cena.html
Stary 2009-02-18, 14:11   #1225
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Ja jestem spokojna
Tłumaczę tylko skąd te ciągłe linki do stron.
Jak człowiek siedzi na zwolnieniu, ma posprzątane, obiad się gotuje i ciągle zagląda na wizaż, czy mamuski coś nowego napisały, to wyszukiwanie niektórych zagdnień staje się naturalne
ojej ile linkow dobrze ze ktos za nas szuka hihi
Cytat:
To ja jeszcze rzucę stronka www z netu a propos wózków
http://www.baby.com.pl/szczegoly.php...&grupa_p=1&pwd[1]=%2F1%2F100792%2F7747115& sortuj=kod
http://www.baby.com.pl/szczegoly.php...&grupa_p=1&pwd[1]=%2F1%2F100792%2F8157139% 2F8159961%2F7747115&sortu j=kod&strona=1
duża gondola 82/41
http://allegro.pl/item554254436_ra_w...uper_cena.html
no fajne wozki, ja osobiscie chce kupic na duzych kołach i zeby sie one same nie skrecąły.
Tzn wczoraj z kolezanka szlam na miasto, ona ma wozek z malymi kłókami plastikowymi bo to taka spacerówka, ale ma gondole przelozona głeboka z innego wozka !!mniejsza z tym, po tych naszych polskich "odśniezonych" chodnikach nie dąło sie jechac,czesto kółka nie umiały sie ruszyc z miejsca i trzeba duzej sily by go popchac !!! duzo kobiet mialo wozki trój kołowe no i psiaczyły ze im sie te kółko z przodu samo skreca przez ten cholerny snieg. I Widzialam kobiety kotre mialy wozki co dziwne wsyztskie niebieskie, na duzych kolach pompowanych ;p i te kobiety bez wiekszego wysiłku sobie jezdzily po chodniach gdzi ebyla mieszanka brudu, sniegu oraz soli.

takze coraz bardziej przkeonuje sie do wozkow na 4 kolach i duzych nie koniecnzie pompowanych ale zeby były duze
ottt moje spostrzeżenia

dodaje linka http://www.polskaanglia.pl/allegro/t...ia/600/n10.jpg
duzo jezdzi takich wózków

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-02-18 o 14:14
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 14:12   #1226
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądałam ten sam komplet w tesco i kombinowałam czy nie wziąć
U mnie w Tecso ten komplet przecenili z 49 zł na 32 (o ile sie nie mylę)

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Oczywiście wizyta się udała, maluch rozwija się prawidłowo jest zdrów jak rybka
Na początku w ogóle nie chciało współpracować, a potem jak się rozbrykało to skończyliśmy badanie No, ale cieszę się, że tz w końcu zobaczył malucha, siedział z rodziawioną buzią i się patrzył w monitor. Stwierdził, że podobne do niego
Ajć niesamowite uczucie tak podglądać dzidzie A zobaczę je ponownie dopiero za 4 tygodnie..Jak ja wytrzymam
Aha i ma już 6cm.
super, że z maluszkiem wszystko w porządku.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Cassandra23 gratuluję synka!
Świetne!
Nie mogę się już doczekać USG połówkowego, aby odkryć płeć dziecka i zacząć zakupy
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cass, ale piękne ciuszki kupiłaś
Też mi sie podobają

Cytat:
U mnie w liceum był przypadek, że dziewczyna nikomu nie powiedziała że jest w ciąży, bo była w klasie maturalnej...aż pewnego dnia zadwoniła do szpitala...urodziła...prz yjechali jej rodzice i chłopak i w tym momencie dowiedzieli się ze zostali dziadkami i ojcem...ale po niej rzeczywiście ciąży nie bylo widać...nosiła szersze swetry i to wszystko...wszyscy byli w szoku
Kiedyś moja mama opowiadała przypadek, że przeszła matka z córką na izbę przyjęć. To było ok 10 lat temu. Córkę bardzo bolał brzuch. Mama ją zbadała i mówi, że córka ma spore rozwarcie i od razu na porodówkę ją skierowała. Ta baba (matka dziewczyny) narobiła wrzasku, że co to za głupoty... jaka ciąża, jaki poród?
Prawie sie nie pobiła z mamą. Zawołali lekarza, ten to samo stwierdził, że - Zaczyna się poród.
Córka się patrzy, matka też, zdziwienie na ich twarzach ogromne.
A ta kobieta: " Pani jaka ciąża, wczoraj najadła się szczawiu i ją tak spuszyło"

Być może córka wiedziała, że jest w ciąży ale do samego końca ukrywała to przed matką. Różne historie sie słyszy...czasami to jest aż niewiarygodne.

Cytat:
ide polozyc sobie farbe na wlosy bo nie moge w lustro patrzec
Oj i ja się zbieram z tym farbowanie już od kilku tygodni a włosy mam okropne.

Cytat:

Nie martw się, ze mnie też jest taki leniuszek jak byłam na zwolnieniu to spałam do 10, obejrzałam tv, jakiś film, pokręciłam się po domu a juz na zegarku 15

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 14:24   #1227
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
ojej ile linkow dobrze ze ktos za nas szuka hihi

no fajne wozki, ja osobiscie chce kupic na duzych kołach i zeby sie one same nie skrecąły.
Tzn wczoraj z kolezanka szlam na miasto, ona ma wozek z malymi kłókami plastikowymi bo to taka spacerówka, ale ma gondole przelozona głeboka z innego wozka !!mniejsza z tym, po tych naszych polskich "odśniezonych" chodnikach nie dąło sie jechac,czesto kółka nie umiały sie ruszyc z miejsca i trzeba duzej sily by go popchac !!! duzo kobiet mialo wozki trój kołowe no i psiaczyły ze im sie te kółko z przodu samo skreca przez ten cholerny snieg. I Widzialam kobiety kotre mialy wozki co dziwne wsyztskie niebieskie, na duzych kolach pompowanych ;p i te kobiety bez wiekszego wysiłku sobie jezdzily po chodniach gdzi ebyla mieszanka brudu, sniegu oraz soli.

takze coraz bardziej przkeonuje sie do wozkow na 4 kolach i duzych nie koniecnzie pompowanych ale zeby były duze
ottt moje spostrzeżenia

dodaje linka http://www.polskaanglia.pl/allegro/t...ia/600/n10.jpg
duzo jezdzi takich wózków
to nie o wielkosc chodzi a o material
ja tez mialam w spacerowce plastikowe kola i nie idzie tym jechac nawet jak nie ma sniegu

pompowane najlepiej sie nadaja na nierownosci ale nie musza byc ogromne

no i odradzam wozek bez skretnych kol - zeby zakrecic musisz podnosic wozek do gory, bez sensu po co sie meczyc

lepszy jest ze skretnymi, wiem z doswiadczenia

REKLAMA
Stary 2009-02-18, 14:31   #1228
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
to nie o wielkosc chodzi a o material
ja tez mialam w spacerowce plastikowe kola i nie idzie tym jechac nawet jak nie ma sniegu

pompowane najlepiej sie nadaja na nierownosci ale nie musza byc ogromne

no i odradzam wozek bez skretnych kol - zeby zakrecic musisz podnosic wozek do gory, bez sensu po co sie meczyc

lepszy jest ze skretnymi, wiem z doswiadczenia
no kazdy ma swoj tym jak jezdzialam wozkiem od kuzynki to szlag mnie trafil przez te kołka skretne zpałacila 1800 za wozek i on sobie jechal gdzie chce w domu trudno bylo manewrowac zeby mała uspac, te blokady sie powyłamywaly i kolka skreclay sie caly czas !!!!
no ale to bylo z 5 lat temu moze technika poszla do przodu, ale ogolnie ja jestem przekonana do nie skretnych

o najlepszym sposobem na testowanie wozkow ze skretnymi kolkami, czy tez plastikowymi, trojkołowymi itd jest pchac taki wozek z dzieckiem, znajomej sasiadki itd !
Ja tak robie a ze jeszcze warunki nie sprzyjające to akurat dobry moment na testowanie, no i poki co stawiam na nieskretne

Acha na tvn style kiedy o chyba z rok temu ogladalam testy wozkow no i pan jakis tam odradzaj 3 kolowe zwlaszcza jesli ma sie drugie dziecko , bo czesto dziecko zaglada to tego wozka a taki jest chybotliwy.

Mniejsza z tym do wózka jest duuuuzo czasu jak i do materacy do łożeczek oraz samych łozeczek

Jeszcze nie raz bedziemy miały sprzeczki dotyczace wozkow,fotelikow,łozeczek , wanienek, przebierakow itd

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-02-18, 14:37   #1229
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dziewczyny ja to chyba jestem jakas dziwna ale wogóle nie mysle o wózku
wiem, że będzie on niezbędny ale na dzien dzisiajszy nic mnie on nie obchodzi
Wolę zająć się zakupem ubranek

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 14:39   #1230
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja to chyba jestem jakas dziwna ale wogóle nie mysle o wózku
wiem, że będzie on niezbędny ale na dzien dzisiajszy nic mnie on nie obchodzi
Wolę zająć się zakupem ubranek
ja tylko wiem ze chce proste kola, a co dalej to jeszcze mnienie interesuje

No a jak tam wasze brzuszki dziewczyny ? rosna w siłe ? !

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości