|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Cytat:
No ale jestem teraz na tygodniowej szybkiej diecie, na której można zrzucić nawet 4 kg. Koleżanka z pracy ją robiła i schudła 2 kg, ale ona wytrzymała tylko 4 dni. Oprócz porannej siłowni chcę jeszcze włączyć do swojego programu brzuszki wieczorem, więc mam nadzieję, że mogę liczyć na te 4 kilosy mniej i pójdę na mierzenie ciut bardziej pewna siebie, a nie jak brzydkie kaczątko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i jeszcze muszę się pochwalić ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Jazzmanka Czas edycji: 2009-10-12 o 19:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
Tancerka podaj mi proszę swój przepis na tartę
![]() bo mam ochotę na jakąś pomidorową lub paprykową z mozarella ale nie mam dobrego przepsiu na ciasto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zadomowienie
|
To Ja lecę wmawiać sobie, że chudy biały twaróg bez dodatków jest pyszny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Przy okazji, mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć patrona ![]() Każdy musiał mu podać datę urodzenia, czy skąd miał? My też chcieliśmy Sobieskiego, ale nadarzyła się okazja kupienia Wyborowej po niskiej cenie. Co myślicie o tej wódce ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do kieliszków to super- ja to po ślubie chyba dopiero coś takiego kupię bo nie wiadomo czy jakiegoś prezentu nie dostaniemy tego typu.. ale w sobotę odkurzałam tżtowi pokój naszym nowym odkurzaczem i skubany tak ciągnie że aż dywan od podłogi odchodzi hehe ale tak się cieszyłam ze nie chciałam przestać a potem przyszedł tż i się bawiliśmy jak dzieci tym odkurzaczem na podłodze ![]() Cytat:
![]() przepis na tartę: składniki na ciasto: 1 i 1/4 szklanki mąki 100gram zimnego masła 5-6 łyżek zimnej wody szczypta soli składniki na taką pyszną zalewę: 3 jajka niecała szklanka mleka 3 szklanki słodkiej śmietanki 18%- ja używam zwykłej a nie słodkiej i też jest pyszne ( w ogóle to w przepisie jest trzy szklanki smietany i szklanka mleka ale w rzeczywistości jak tyle damy i mleka i śmietany to nam się w naczynie nie zmieści więc proponuję dodać i mniej mleka i mniej śmietany albo użyć wyższej blachy np takiej do ciasta) 10 dag pikantnego żółtego sera 1-2 ząbki czosnku (ja jak nie mam świezego czosnku to daję taki granulowany z torebki) sól gałka muszkatołowa masło siekamy z mąką, solą i kilkoma łyżkami wody, zagniatamy i wkładamy na pół godziny do lodówki potem je wyjmujemy, rozwałkowyjemy troszkę i wkładamy do formy- nakłuwamy widelcem i pieczemy 15 minut w 200 stopniach na to ciasto układamy sobie ulubione składniki np brokuły czy pomidory itp mleko mieszamy ze śmietanką, lekko ubitymi jajkami i przyprawami(polecam zaszaleć z przyprawami bo warzywa typu pomidory wyciągają sól itd i może tarta później nie mieć smaku więc sypcie od serca czosnku i gałki- i w ogóle wszystko sypcie co macie i lubicie) i startym żółtym serem- a potem tą zalewą zalewamy sobie to co ułożyliśmy na cieście i do piekarnika na ok 30 minut na 180 stopni. w praktyce musicie to piec tak długo aż ta zalewa zgęstnieje bo wiadomo że ciasta polanego mlekiem nikt nie będzie jadł. potem jak wyjmiecie to zostawcie na troszkę zeby zastygło to wszystko i było zdatne do ukrojenia nożem. a potem to smacznego ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() właśnie mam brokuły w domu więc kto wie czy jutro nie zagości u nas na stole ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=can't be perfect;14695708] a jaka reakcja była twoich tesciów? pierwszy raz spotkałam się z takim czymś że meżczyzna zmienił nazwisko po slubie na zony
![]() ![]() ![]() teściowa nie miała nic przeciwko, a teścia nie mam, ale za to mój tata (jako, że ma 4 córki) był wniebowzięty, że teraz może mówić, że ma "syna i synową", heheheh, a dla TŻ to było bez różnicy, powiedział, że ważne tylko to, że jest ze mną i takim oto sposobem zostałam przy swoim nazwisku ![]() ![]() Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2009-10-12 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Wtajemniczenie
|
Toska ja nie znam tego Dj'ja
![]() dzięki dziewczynki za wsparcie ![]() ![]() Tancerka jakiś super przepis masz ![]() Zawsze wydawało mi się że tarta to jest ciasto z owocami ![]() ![]() A co Ty dodajesz oprócz tych pomidorów czy brokułów? Mozna to zrobić np jako mięsko np. wołowinkę/ cielencinkę z cebulką albo z pieczarkami i potem ta zalewa? Jaki to jest pikantny ser? Ile to jest "kilka " łyżek wody? Przepraszam że tak dokładnie wypytuję, ale lubię wszystko wiedzieć ![]() A w ogóle to co Wy myslicie na temat oprawy muzycznej w kościele a mianowicie o skrzypcach? Tż mój zwariował, dzwoni do mnie i mówi że on chce skrzypce na ceremonii zaślubin ![]() ![]() tu macie przykład tego co On chce:http://www.skrzypce.org/ pewnie mu chodzi o Ave Maria, ja uwielbia ten utwór ale w wykonaniu Sarah Brightman czy Beyonce ![]() ![]() TŻ mówi że trójka naszych znajomych miało i jemu to się bardzo podobało ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- dziewczynki a podacie przepis na lasagne ![]() ![]() ja kiedyś miałam fazę że pizza była co najmniej raz w tygodniu, później miałam okres na sałatki, co drugi dzień inna, a czasami zrobię coś takiego innego, bardzo lubię lasagne taką z restauracji, bo u nas w domu nikt nie umie i sie nie robi, może pora to zmienić, zwłaszcza że muszę umieć coś więcej robić w kuchni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pikantny ser nie wiem jaki jest bo ja zawsze kupuję jakiś zwykły niedrogi bo i tak on ma byc starty i potem w pieczeniu rozpuszczony ![]() kilka łyżek wody to było napisane w przepisie na ciasto że 5-6 łyżek ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- przepisu z pamięci nie powiem ci ale na pewno musisz ugotować makaron, zrobić sos jakiś pomidorowy, sos beszamel(tylko tak trudno brzmi ale to proscizna), usmażyć mięsko mielone i poukładać w warstwyz serem żółtym- poszukaj sobie przepisów na necie tam będziesz miała napisane dokładnie co i jak ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1214 |
Konto usunięte
|
A ja się zastanawiam co jutro z naszymi naukami, skoro się do siebie nie odzywamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1216 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | ||
Wtajemniczenie
|
dziękuje Tancerko
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
Danaeee84 kurczę..nieciekawie...ale dziewczyny mają rację! Trzeba wziąć się w garść i być mądrzejszym! My też z tżtem czasami się sfochamy na siebie ale szybko nam przechodzi. Pogadaj i będzie dobrze
![]() ![]() Certina dasz radę! Zrobimy społeczną akcję trzymania kciuków i będzie dobrze ![]() ![]() A ja jestem po formaciku komputerka i teraz śmiga jak ta lala ![]() ![]() Do jura ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dosc blisko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() bo tarta nie na slodko tylko z warzywami to quiche - czyt. 'kisz' ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
dla mnie i TZa skrzypce sa troche zbyt placzliwe na slub dlatego obstawiamy przy organach i spiewaczce ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() u mnie spiewaczka bierze 250 ![]() ![]() straszna jest ta pogoda ![]() ![]() ![]() ide po herbatke... odchudzajaca bez cukru ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jazz dziękuje za informację, ja też jestem taka początkująca, chociaż z takich standardowych dań to coś zrobię ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no właśnie mi też się śpiewaczki podobają, ale skrzypce też ładnie brzmią, ciekawa jestem jak się u nas za takie usługi ceny kształtują, pewnie mi dane będzie się dowiedzieć ![]() Obejrzałam ostatni odcinek "teraz albo nigdy" te z Was które oglądają ten serial na pewno wiedzą jak się skończy ![]() dobrej nocy, ja jeszcze zapodam sobie 3 odcinek Californication i do łóżka zmykam bo muszę się wcześniej połozyc bo rano ruszam znowu na poszukiwania. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tez juz mam nowy odcinek Californication i nawet Desperatek, ale chyba jutro obejrzymy z TZem, bo dzis nie mielismy czasu ![]() w ogole to robiac herbate natknelam sie w kuchni na paczuszke z ziarenkami rzezuchy ![]() ![]() ![]() ![]() dobra, ide do lozka czytac o modelach logitowych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() (tylko udaję, że mam dobry humor, tak serio to się nie wyspałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zadomowienie
|
Cześć PM-ki
![]() Ale pogoda beznadziejna! Nie chce się wychodzić ani z łóżka, ani z domu. Miłego dnia Wam życzę ![]() ![]()
#1226 |
Zakorzenienie
|
Jazzmanka przepraszam, że bez ogródek, ale jaki rozmiar nosisz, ze sie martwisz, ze nic na ciebie w sklepie do meirzenia nie będzie? Ja nsozę 48 i znalazłam, może nie zawsze sie dopiełam, ale cóż... trudno, zarys bylo widać. I nie ejst tak źle,m jak Ci się dywaje
![]() ![]()
#1227 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A mój sąsiad znowu wali w ścianę, tym razem nie wiertarka, tyko młotek ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
Tfu tfu! Co za beznadziejna pogoda! A ja cały czas paraduję w cienkich butach...ale ja nie chcę jeszcze kozaków wyjmować
![]() certina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dobra piosenka na poczatek dnia to polowa sukcesu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() za to w Zakopcu spadl snieg ![]() moze w tym roku zima w koncu dopisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() teraz sobie jeszcze słucham na harfie mmm też by było super ![]() zobaczcie to http://www.youtube.com/watch?v=YZl9d...eature=related ![]() wczoraj byłam u tego dermatologa dostałam maść z antybiotykiem,muszę ją dziś wykupić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.