| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-11-09, 21:40 | #1201 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)

Cytat: 

__________________ "what doesn't kill me makes me feel alive" | |
|     | 
|  2010-11-09, 21:47 | #1202 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: Górny Śląsk 
				 | 

Cytat: 
  Załącznik 3522165 Filuś bardzo lubi patrzeć jak suszę włosy  A takie zdjęcia mam z roczku  Nieostre, bo "fotograf" się uparł, żeby flesza nie używać  Ach, ta dzisiejsza młodzież  Załącznik 3522166 Załącznik 3522167 
				__________________ Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-11-09 o 22:18 | |
|     | 
|  2010-11-09, 21:48 | #1203 | 
				 | 

Jak podchodzę z fridą to udaję że gram na niej jak na trąbce, "trututututu" a jak się śmieje, to wtedy mu znienacka glutki wciągam   
				__________________ | 
|     | 
|  2010-11-09, 22:10 | #1204 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

Gucia ja śpiewam do samego momentu przyłorzenia fridy do noska  a potem wzium i nawet nie wie keidy się to stało. Brombi faktycznie lubi z mamą suszyć włosy  zresztą sam ma co u siebie już suszyć! Piękne ma włoski   | 
|     | 
|  2010-11-09, 22:13 | #1205 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

Cytat: 
  to najwidoczniej ja jakoś mało zdolna jestem... no ale trzeba będzie spróbować 
				__________________ "what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-11-09 o 22:18 | |
|     | 
|  2010-11-09, 22:25 | #1206 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 Lokalizacja: z domku 
				 | 

Cytat: 
   a Filus to niezly przystojniacha  :ehem  : Cytat: 
    Ide zobaczysz na all jak ten katarek w ogole wyglada bo o czyms takim nie slyszalam jeszcze 
				__________________ http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png    Mateuszek jest z nami od 03,11,2009    http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg    | ||
|     | 
|  2010-11-09, 22:31 | #1207 | 
				 | 

Dziękujemy za komplementy   Filuś się już dwa razy obudził, coś mu chyba w nosku furczy i bączki puszcza, więc nie mam pojęcia czy go choroba bierze czy brzuszek boli. Spać chyba pójdę, bo nie wiem ile razy jeszcze trzeba będzie wstawać   
				__________________ | 
|     | 
|  2010-11-09, 22:32 | #1208 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: góry 
				 | 

wpadłam się tylko przywitać nie mam siły nic pisać już dzisiaj. foty super! | 
|     | 
|  2010-11-09, 22:33 | #1209 | ||||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  Ja jutro chce robić, ale nie mam pora i albo kupie rano, albo będzie bez Cytat: 
  przeciez samym widelcem jest wygodniej. I wstaw ten piernik  Cytat: 
  ale chcialam się z Wami podzielić Ja to samo powiedzialam do męża : "chcesz zobaczyć młodą Angelinę"  Wszystkie dzieciaczki śliczne Zdecydowanie stoliczek. U nas dzisiaj dzień zakręcony, piekna pogoda, a jak tak jest to wychodzimy od razu po śniadanku o 10 i wracamy na obiad. Dziś gotowałam zupe pt. "marchewkowe niebo" dla nas, Staś ma brokułową. Brombi, my też "łapiemy muchy w paluchy"  Super to jest   
				__________________ ...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy...  na Groszka orbicie  Syzyf była kobietą   | ||||||
|     | 
|  2010-11-09, 23:33 | #1210 | 
				 | 

Do jutra mamuski,a obiecalam sobie ze dzis pojde spac najpozniej o 22    
				__________________ http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png    Mateuszek jest z nami od 03,11,2009    http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg    | 
|     | 
|  2010-11-10, 02:59 | #1211 | 
| BAN stały | 

czesc wam dziewczyny o jakim wy katarku mowicie? co sie podlacza do odkurzcza i wyciaga glutki z noska.....moja nie pozwala nic sobie wsadzic do nosa...malo tego nawet wytrzec go sobie nie da  raz jeszcze dziekuje za komplementy nt Olimpii..... aha ktos sie pytam w wiec u mnie jest jest 6 h do tylu takze np jak u was jest 9 pm tom u mnie 3 pm | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2010-11-10, 08:04 | #1212 | |
				 | 

Haj   Młody obudził się w nocy 5 razy, ma katar, kaszle i gorączka 38.7 st. O 14 mamy wizytę u lekarza, babcie z nim pójdą, a ja w pracy na bank jakieś głupoty dzieciom powiem, jestem nieprzytomna i łeb mi pęka  Wpadnę po południu. Miłego dnia  Cytat: 

__________________ | |
|     | 
|  2010-11-10, 08:13 | #1213 | |||||||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
   Cytat: 
 Jest w naszej KK post nr 47   Cytat: 
 Bardzo smaczny....  moge doslac!  Cytat: 
 Tez nie wiem...ale wiem, ze maly mial fazy - najpierw troche sie sluchal, potem tak wlasnie na przekor biegl do zakazanej rzeczy i jeszcze mnie wolal, zebym go gonila a teraz ladnie sie slucha. Ale zawsze bylam konsekwentna, nie znaczy nie i juz... A jak sie nie sluchal to po 3 razie kiedy musialam powtorzyc "nie", szedl na chwile do kojca...  Gratuluje pierwszej transakcji  Przepis jest w KK. Cytat: 
 Mi sie ten katarek wydaje strasznie nieporeczny...czyszcze nos malemu w roznych miejscach, a gdybym z tym odkurzaczem gora-dol-gora-dol miala biegac to...  A tak w ogole to André od tygodnia probuje dmuchac w chusteczke...  Cytat: 
 Sorki, ale fuuuuuuuuu.......nie lubie takich rzeczy...  Cytat: 
  No wiec tak: stolik mielismy i nie mamy juz, bo jakis taki sobie byl...warsztat mamy i ok - maly sie interesuje, kierownice mamy, ale jeszcze schowana wiec nie wiem jakie beda wrazenia...ale ten panel, ktory mamy w jezdziku jest wlasnie taki odglosami samochowodymi i mozna trabic i maly go bardo lubi wiec kierownice pewnie tez polubi....wiec ja kupilabym raczej kierownice... Aczkolwiek, pamietam, ze jak tylko André dostal stoliczek to od razu przy nim stanal, wiec jak Wiki taki malo chetny do stawania to stoliczek moze go skutecznie zachecic  Nie robilam dziurek tylko przeciagnelam taka tasiemke jak do pakowania prezentow przez srodek i zamknelam  Brombi Filus jak uwaznie mame obserwuje!  Dzien doberek  wczoraj pol wieczoru zastanawialam sie, ktorym lakierem pomalowac paznokcie...  I mam teraz pieeekne czerwone... Aaaaa i mamy kolejny hit zabawkowy - moj przybornik do paznokci i stary portfel...mowie wam, z godzine dziecka nie bylo...otwieral, zamykal, grzebal w srodku, w kieszonkach...   
				__________________ >> I nga wa o mua <<                                                                                                                                      Timszel...  "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-11-10 o 08:17 | |||||||
|     | 
|  2010-11-10, 08:37 | #1214 | |
				 | 

Cytat: 
 A my na rehabilitacje sie szykujemy i musze powiedziec ze wiedzialam ze tak bedzie!!Zawsze jak mamy rehabilitacje i ja nastawiam sobie budzik zeby napewno nie zaspac i wstac wczesniej to Mateusz co??spi do 9 wiec wtedy i ja mogla bym sie wkoncu wyspac bo tak to codziennie pobudka o 6,7,teraz tez ja juz uszykowana zaraz bede go musiala karmic i bedziemy wychodzic a ten spi w najlepsze    
				__________________ http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png    Mateuszek jest z nami od 03,11,2009    http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg    | |
|     | 
|  2010-11-10, 09:01 | #1215 | ||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  Ja wczoraj czerwony właśnie zmyłam, mialam od sobotniej imprezy  Teraz szykuję jakiś beżyk Cytat: 
  No i co? Piękny dzionek dziś, słonko świeci, jak wiosną...   
				__________________ ...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy...  na Groszka orbicie  Syzyf była kobietą   | ||||
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-11-10, 09:15 | #1216 | 
| Zadomowienie | 

My dziś wcześnie wstały o 7 ale mała mi wczoraj zasneła o 20, a tak to śpimy do 10 przeważnie.  Widze, że każda z Nas sobie obiecuje że pójdzie spać o 22 ja sobie tez tak obiecuje a potem ide koło pierwszej. brombusia oj Ty biedna  życzymy zdrówka Filusiowi  Kachula to Ci Mati chyba mu się nie spieszy na tą rehabilitacje  dziewczyny gdzie są te pyszne placuszki  szukam KK i nie moge jej znaleść  zdjęcia piękne a dzieciaczki śliczne  Moja ostatnio niechce jeść śniadań  mam nadzieje, że jej to minie. Dopiero je o 13 tyle, że mała mi cyca doi  cała noc więc chyba tutaj jest kluczyk. Jest najedzona a potem śniadanka niechce. Czy mamusie które też karmią w nocy tez wasze niechcą jeśc śniadań  Przydałoby się już przestać cycować ale dla świętego spokoju daje jej żeby spać dalej. Musze ją w końcu oduczyć  będzie ciężko wiem o tym   | 
|     | 
|  2010-11-10, 09:22 | #1217 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

kochane wpadłam wam pokazać jak mała chodzi  mam za sobą ciężką noc ma dopiero 3 zęby 4 wychodzi już 1,5miesiąca a noce straszne........ Dziś jedziemy do teścia na urodziny książka jest śliczna zawartość oczywiście pełna  co będzie tak na sucho czytał?   
				__________________  Listopadowa Mamusia   Oliwii  Kierowca od 25 listopada 2013   | 
|     | 
|  2010-11-10, 09:27 | #1218 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-04 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

cześć dziewczęta   poszłam spać wczoraj o 21, TZ mówi, że coś ze mną nie tak  ale przynajmniej się wyspałam. Olka ze 2 razy się obudziła w nocy,  TZ wstał, dał jej smoka i spała dalej. I tak sobie pomyślałam, ze niedługo czeka mnie wstawanie nocne, buuuu Zjadłam właśnie rogala Świętomarcińskiego, wypiłam herbatkę i mogę pracować  Chyba będę dziś sama, wszyscy gdzieś wybyli  Cytat: 
  to naprawdę do odkurzacza się podłącza??? przeraża mnie to. są już nowe gotowe??? my nie mogliśmy ściągać, bo laptop w naprawie, ale dzisiaj ma kurier przywieźć, to nadrobimy zaległości. tylko nic mi nie mów, co było  Cytat: 
  Zdrówka dla Malucha!! Konspi- to gdzie Ty mieszkasz?  u mnie szaro-buro i mgła że nic nie widać. Kate- gratuluję pierwszego sprzedanego mieszkania  a co do tatuażu, to mam zdanie tak jak Karenina, fuuu Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-11-10 o 09:28 | ||
|     | 
|  2010-11-10, 09:30 | #1219 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

Suonko te usteczka malej! och ach!   Marta, ale Twoja krolewna pieknie sobie radzi  i te oczka ogromne!  a moja znow wstala 5:48  , teraz padla, tz tez spi po nocce. a ja musze ukladac menu, bo jutro ma imieniny i goscie od rana beda walic. jak ja tego nie lubieeeeeeeeee  pospisuje troche przepisow z kk, a potem lista i na zakupy. milego dzionka mamusie! aa i Brombi, zdrowka dla Filipka! ale przystojniak, hoho   
				__________________ Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009     :  D  Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012     | 
|     | 
|  2010-11-10, 09:57 | #1220 | |||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Jak ja koooocham beze!!  Wczoraj wlasnie kupilam dwa...  Hmm...nie denerwuj ludzi prosze...u nas szaro, buro i do d...  Cytat: 
 Slicznie!  Cytat: 
 Za to pozniej bedziesz miala spokoj juz - dwojeczke odchowana, zadnych pieluch ani podudek  Brombi duzo zdrowka dla Filusia, oby szybko wrocil do formy...no i ty, zebys czegos nie zlapala...  Kurcze, zrobilam druga kawke i chcialam zjesc do niej kawalek ciasta z wczoraj a tam...zostal jeden paseczek!! Tylko!! Wczoraj zrobione...ja zjadlam dwa....no dobra moze trzy kawalki a malz tak sie zachwycil, ze prosze...  Teraz musze zrobic nowe, bo w sumie to mialo byc na jutro na odwiedziny koleznki...a mam tylko dwa banany...moge dodac do bananowca gruszki..?  
				__________________ >> I nga wa o mua <<                                                                                                                                      Timszel...  "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" | |||
|     | 
|  2010-11-10, 10:24 | #1221 | ||||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-02 Lokalizacja: Łomża 
				 | 

Cytat: 
  ale jak w sklepie zabawkowym to kosztuje od cholery i więcej Cytat: 
  Wiesz, ja powiedziałam sobie, ze jak urodzę Amelkę SN to zrobię sobie z jej imieniem albo chociaż samo A jakieś ładne. Ale nie urodziłam ;p Cytat: 
  ale ma już długie włoski  no nie denerwuj od rana  u nas pada pada pada LEJE!!! i brzydko! Cytat: 
  Ale ślicznie stoi sobie   Nasza perła wstała przed 6 zjadła i dalej spała. Teraz po śniadanku szaleje!!! O boże wiecie co mi się śniło!!! Katarina jest w ciąży!!! i napisała nam właśnie na forum! oczywiście tylko sen  więc jakby coś żeby nie było na mnie ;p 
				__________________ Ślubowaliśmy   NASZA CÓRCIA AMELKA  ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm  Mój malutki synek JAŚ  1-2.07.2011, 1130g  Odchudzanie  55kg  | ||||
|     | 
|  2010-11-10, 10:44 | #1222 | 
| Zakorzenienie | 

__________________ >> I nga wa o mua <<                                                                                                                                      Timszel...  "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" | 
|     | 
|  2010-11-10, 10:45 | #1223 | 
| Zadomowienie | 

hej    Jejj, nie doczytałam, że to sen z tą ciążą Katariny i aż mnie zatkało  przecież ona ma spiralkę   U nas też dziś szaro buro i deszczowo, ale właśnie w DDTVN mówili, że Wrocław ominą te wszystkie paskudztwa...  Brombi, duużo zdróweczka dla Filemonka    Ela, są są  tylko nie załadowało mi się w ogóle ostatnie półtorej minuty, musze dokonczyc.. ehh jak ja uwielbiam Gabi  moja życiowa idolka heh mój tż jak chce mi dokuczyć to sie śmieje, że zachowujemy się identycznie.. poza tym, że chce skonczyc to moje nieszczesne prawo i pracować w zawodzie to mogę żyć tak jak ona  Moje baby ładnie śpi więc mogłam spokojnie się ogarnąć i chyba pojedziemy na jakiś shopping.. tż ma teraz gościa z Turcji w pracy więc całymi dniami go nie ma to chociaż sobie małą przyjemność zrobie...  i Karenina mnie zachęciła tymi lakierami   | 
|     | 
|  2010-11-10, 11:14 | #1224 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-02 Lokalizacja: Łomża 
				 | 

Cytat: 
  szkoda że nie siostrę... 
				__________________ Ślubowaliśmy   NASZA CÓRCIA AMELKA  ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm  Mój malutki synek JAŚ  1-2.07.2011, 1130g  Odchudzanie  55kg  | |
|     | 
|  2010-11-10, 11:41 | #1225 | |||||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-06 
				 | 

Cytat: 
    klask  i: no to pierwszy sukces już jest  ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat: 
 ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat: 
  no ale to kwestia gustu ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat: 
 ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat: 
  a zdjęcia niewyraźne ale i tak przystojniaczka widać  ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat: 
 ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat: 
  ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- mamy (nareszcie) trzeciego ząbka, górna prawa jedynka! 
				__________________ ślubowaliśmy - 20.09.2008  Wojtuś - ur. 06.12.2009  Ewunia - ur. 10.01.2013   | |||||||
|     | 
|  2010-11-10, 12:14 | #1226 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

witam mamuski  juz zabieram sie za nadrabianie  moje dziewcze nadal spi  po nocy, poszla wczoraj o 21:00 a tutaj u nas jest juz 13:20  chodze i zagladam czy tez nie ma jakiejs goraczki .... i nic! po czym ona taka padnieta??? ok ide was przeleciec   :bunia  : 
				__________________ moj swiat, moje szczescie, moj dom, moja przystan: 12.11.09 miriam 22.07.11 giorgio 12.12.12 zoi     | 
|     | 
|  2010-11-10, 12:30 | #1227 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

Witam  Marta ale Ci królewna chasa  już kiedyś miałam pytać- co to za puzzle macie? Takie ogromniaste! Katevalley  masz sny Boli mnie łeb:P cały ranek po sklepach na wsi latałam. I kupiłam "Dziecko" ze śliniakiem z rękawkami- super jest! Nasz już za mały troche a ten z gazety sporo większy jest. | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-11-10, 13:34 | #1228 | 
				 | 

My po rehabilitacji i psychologu A teraz gotuje dziecku obiad i ide wkoncu zrobic porzadek w szafie bo worki prozniowe mi przedwczoraj przyszly wiec wkoncu musze popakowac mase rzeczy z szaf zajrze i nadrobie pozniej 
				__________________ http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png    Mateuszek jest z nami od 03,11,2009    http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg    | 
|     | 
|  2010-11-10, 14:03 | #1229 | ||
				 | 

[QUOTE=katevalley;231 A co do kupki to dziś rano sadzałam ją 3 razy i nic ;/ przyjechaliśmy do domu, posadziłam ją i a jak kupka na nocnik a nie w pieluchę. Nie wiem jak długo trzymała czy coś bynajmniej nie w pieluszkę  I znów dziś do łazienki się dobijała i oczywiście siu siu na nocnik gwarantowane  A i nauczyła się z łóżka schodzić  Tak samo jak Agusia  i już nie muszę asekurować  Nie dość, ze wchodzi na łóżko to jeszcze spokojnie z niego schodzi  [/QUOTE] katev- twoja amelcia to zdolniara, zazdraszczam tego nocniczka  Cytat: 
      wkleje, wkleje. ty brombi, teraz to mnie czesciej tu zastac niz ciebie   Cytat: 
 fajna stronka -wchodzilam.   kla  ski: moja mala, tez jeszcze nie chodzi, ale przy meblach, sofie pieknie sie przemieszcza, za dwie rece prowadzona, cisnie do przodu, ale za jedna sie boi. 
				__________________ moj swiat, moje szczescie, moj dom, moja przystan: 12.11.09 miriam 22.07.11 giorgio 12.12.12 zoi     | ||
|     | 
|  2010-11-10, 14:03 | #1230 | ||||
				 | 

Cytat: 
  fajnie  ja nie mam, ale powiem, ze male zgrabne i ladnie wykonane podobaja mi sie       gucia wiesz, zardana mama wszystko potrafi  Cytat: 
  na jakie wysokosci ty ta toalete masz?? ja musze mojej miriam przy toalecie zrobic-dla porownania. filus to niezly przystojniacha. Cytat: 
 Cytat: 
   slicznie.   dla malej ksiezniczki. 
				__________________ moj swiat, moje szczescie, moj dom, moja przystan: 12.11.09 miriam 22.07.11 giorgio 12.12.12 zoi     | ||||
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

Pylcia
Pylcia