|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Ale mi nie idzie dzisiaj...
![]() Siedzę siedzę a postępów żadnych, weny jak nie było tak nie ma... |
|
|
|
#1202 |
|
Inkwizytor
|
Mi udało się dzisiaj pouczyć dość solidnie angielskiego, mam w planach jeszcze zrobić projekt na studia. Niestety kiepsko mi idzie to wszystko bo złapało mnie jakieś grypsko
Poza tym mam ogólnego doła bo znowu prawko oblałam, ale zapisałam się na jazdy na jutro więc może następnym razem będzie lepiej (staram się nie zniechęcać). Kawkę tez sobie chyba zaraz zrobię, zaczynam mieć dość herbaty z miodem i cytryną, chociaż ją uwielbiam
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#1203 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mam gorszy dzień to potrafię rozpamiętywać dosłownie wszystkie swoje życiowe niepowodzenia, nawet takie mało znaczące ![]() Cytat:
Praca nie jest związana z kierunkiem moich studiów i całkowicie niezależna finansowo też nie jestem (mieszkam z rodzicami, jakbym chciala się wyprowadzic to cięzko by mi było utrzymać się samej )Jakbyś chciała się dowiedzieć czegoś więcej to pisz na pw Cytat:
prace już mam (przynajmniej jak na razie), przyszłości nie planuję, w związku też nie jestem. Cytat:
póki co myślę że jak skończę studia będę mieć luźniej - teraz pracuje na cały etat+czasem musze się pojawić na zajęciach+pisze magisterkę, po obronie zostanie mi juz tylko praca i w sumie niewiele innych obowiązków, przynajmniej dopóki nie założe rodziny, na co się nie zanosi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A kawę przeważnie piję czarną z cukrem (w pracy) albo z mlekiem bez cukru (w domu). Na mieście smakowe
they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life Edytowane przez Copykat Czas edycji: 2011-01-06 o 17:41 |
|||||||
|
|
|
#1204 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Copycat za info
. Z tego co pamiętam mieszkasz w Warszawie, ja mieszkam we Wrocławiu, ale z tego co się orientuję to ceny mieszkań są bardzo zbliżone. Od sierpnia chciałabym zamieszkać z TŻ i ostatnio orientowałam się ile kosztowałoby mieszkanie 2-pokojowe na obrzeżach (TŻ miałby szybciej do pracy) żeby zamieszkać jeszcze z jedną parą i jest szansa, żeby płacić 430-500 z mediami od osoby. Ja teraz za samodzielny pokój 10 minut od Rynku płacę 650 i naprawdę sama się sobie dziwie, że aż tyle. Kiedyś byłaby to dla mnie cena nie do zaakceptowania. Rodzice dają mi 600zł miesięcznie, resztę zarabiam sama na korkach. Nigdy w sumie nie prowadziłam żadnych konkretnych zapisek co do tego ile wydaję (żyję raczej oszczędnie, ale nie jestem sknerą ) i wydaje mi się, że jeśli płaciłabym do 500zł za mieszkanie to pensja 1000 jak najbardziej powinna mi wystarczyć. Oczywiście teraz, gdy jeszcze studiuję, bo nie wyobrażam sobie po skończeniu dwóch kierunków zarabiać i żyć za 1000zł w tym mieście.
|
|
#1205 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1206 |
|
Rozeznanie
|
świetny watek
|
|
#1207 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Eh, dzisiaj jakoś taka rozlazła jestem, jutrto mam kilka spraw do załatwienia, więc mam nadzieję, że chociaż to mnie jakoś pobudzi i zmotywuje
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
A ja od południa siedzę nad projektem i w dalszym ciągu jestem za przeproszeniem w dupie
Jutro czeka mnie cały dzień przy pracy... |
|
|
|
#1209 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Ja też dzisiaj siedziałam i w sumie też jestem w
![]() Ale zrobiłam kilka innych rzeczy, które sobie założyłam także dzień uznaję za pozytywny
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja dzisiaj muszę zostać w domu, bo moja alergia robi ze mną straszne rzeczy i obawiam się, że gdyby mnie ktoś teraz zobaczył to mógłby się poważnie przestraszyć. Postaram się tego dnia nie zmarnować i zrobić trochę ważnych rzeczy. I jeszcze oczywiście moja super pamięć, dałam mamie indeks żeby mi zawiozła do koleżanki a ona na uczelnie, ale zapomniałam, że mam jeszcze nasze protokoły do oddania i tym oto sposobem będę musiała w poniedziałek półtorej godziny w jedną stronę jechać żeby je zawieźć =/ A akurat strasznie mi w poniedziałek zależy na czasie.. Grr!
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Znowu nie mam dzisiaj czasu na obijanie, angielski w toku, po 10 zabieram się za projekt Jestem mega zmęczona bo pracowałam nad mim do 1, a wstałam przed 7...W przyszłym tygodniu egzamin gigant, to dopiero będzie cudnie ![]() Aaa i jeszcze muszę dzisiaj zrobić lampę A lampie sesje foto... dla mnie za zostawianie wszystkiego na ostatnią chwilę.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
![]() ja wczoraj byłam na MEGA 18stce. no najlepsza impreza na jakiej byłam zauwazylam ze takie gazety oddzielają mnie troche od tego szarego świata, mogę pomyśleć o sobie a nie o brzydkiej pogodzie, nie posiadania tego co lubię jeść w domu, albo jak mam dużo pracy. :d |
|
|
|
#1213 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Babeczki!
Mogę się do Was dołączyć? Mam ten sam problem, wszystko, dosłownie WSZYSTKO odkładam na później, nigdy nic mi się nie chcę, wolę posiedzieć przed komputerem, pooglądać serial, niż cokolwiek zrobić. Nie wiem czy to wynika z mojego lenistwa, czy z czegoś innego, ale koniecznie muszę to zmienić, bo tak dalej nie da się żyć! TŻ, znajomi, wszyscy widzą jakich słów używam najczęściej: "NIE CHCĘ MI SIĘ", ktoś mi coś proponuję, a ja ciągle tylko powtarzam te straszne słowa. Już parę razy miałam przestać je wymawiać, ale za chwilę zapominałam o przyrzeczeniu Po za tym chciałabym bardziej zadbać o siebie, a do tego niestety jest potrzebna mobilizacja i systematyczność, której mi brakuję, więc od dzisiaj do dzieła!! Może z grupą wsparcia, lepiej mi to wyjdzie A teraz wymienię kilka sytuacji z mojego życia codziennego, które MUSZĘ zmienić! 1.) Codzienny demakijaż - do tej pory często zdarzało mi się, że późno się za niego zabierałam, więc w rezultacie kładłam się spać w makijażu ze słowami: "Nie chcę mi się, później to zrobię." 2.) Codzienne smarowanie balsamem - do tej pory jak wyżej ![]() 3.) Nie odkładanie spraw na później, zwykłe wyjście na pocztę, czasem zajmowało mi 2 tygodnie!! Nigdy nie było mi tam po drodze (nawet jak było, mieszkam parę kroków od poczty 4.) Potrafiłam czasem parę godzin siedzieć głodna, bo nie chciało mi się wstać i zrobić coś do jedzenia 5.) Od października leci mi kara za książkę z biblioteki, mieszkam niedaleko niej, a nigdy nie mogę się wybrać, żeby oddać tą książkę ![]() I jeszcze mogłabym wymienić wiele innych przykładów z codziennego życia, kiedy wymawiam zakazane słowa. Od dzisiaj ani razu nie użyję słów: "Nie chcę mi się" "Zrobię to później, jutro, za tydzień"
|
|
|
|
#1214 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Coffee With Milk trzymam kciuki za Twoje "nie chce mi się"
Znalazłam złote rozwiązanie - lista w kalendarzu ![]() Właśnie skończyłam taką na dzisiaj i podsumowałam wczorajszą. |
|
|
|
#1215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja od poniedziałku robię taką listę. A nie macie wrażenia, że na wszystko jest za mało czasu? Dla mnie dzień jest za krótki, mimo, że nic robię, a dopiero jak się mam za coś zabrać, to wychodzi, że jest 22 albo później i czas spać
|
|
|
|
|
#1216 | |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj nie jestem z siebie zadowolona. Jest 11, a jeszcze za nic się nie wzięłam. Nawet śniadaniania nie zjadłam. Do tego wstałam o 9:30 mimo, że poszłam spać o północy. Budzik zadzwonił o 8, ale go wyłączyłam, bo czułam się jak obudzona w śrdoku nocy, dziwne.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba powinnam do Was dołączyć. Ja tez często odkładam swoje życie "na potem". Ciągle coś przekładam, odkładam w mysl zasady "co masz zrobić dziś, zrób pojutrze - będziesz mieć dwa dni wolnego". Wkurza mnie to, ale nic nie potrafię z tym zrobić. Dochodziło już nawet do tego, że nie umawialam się ze zanjomymi, bo mi się nie chciało z domu wychodzić. Teraz przynajmniej ten jeden aspekt ulega powoli zmianom - jak już się umówię, to nawet jak mam lenia - nie odwołuję spotkania. Wczoraj mieliśmy z TZtem obejrzec filem - nawet tego nam się nie chciało zrobić. Czas przecieka nam przez palce, życie nam ucieka - a my albo przed komputerem albo na kanapie. Mam już czasami tego dośc i chciałabym to zmienić. Widze czasami jak moja koleżanka z pracy organizuje swój czas - ma male dziecko, a mimo to ma czas na fitness, szkołę, męża i dziecko, spotkania ze znajomymi ciągle, zakupy, i wiele wiele innych. Ja nie mam dziecka, a i tak brakuje mi czasu. Mam nadzieję, że mnie zmotywujecie do zmian, bo mam dość tracenia czasu
Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-01-07 o 11:21 |
|
|
|
|
#1218 |
|
Inkwizytor
|
Dzień dobry wszystkim
Ja wstałam o 10.00 ( w planach była 8.00) , no ale co tam, w końcu jestem chora to chociaż pospać mogę.Z sukcesów, udało mi się pouczyć dzisiaj słówek z angielskiego (w planie jeszcze gramatyka po południu). Mam dzisiaj 2 godziny jazd, trochę się boję bo zmieniłam instruktora, ale mam nadzieje że jakoś będzie. Kiedyś na pewno zdam ![]() Jak wrócę z jazd to czeka mnie góra prasowania no i jeszcze wypadałoby w końcu na studia projekty porobić... jeżeli zrobię dzisiaj choć jeden to bedę szczęśliwa
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się właśnie zabieram za słówka z angielskiego, pora zrobić porządek z narastającymi zaległościami.
|
#1220 | |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() Zaczynając o 22 nic nie zdziałasz
|
|
|
#1221 |
|
Zadomowienie
|
po 1.
ktos pisal ze idzie spac o północy. Gdzieś czytałam że sen trwa 1,5h, co oznacza ze budzik powinniśmy nastawiać po godzinach snu: 1,5 3 4,5 6 7,5 9 10,5. to nic dziwnego ze wstalas o 9 a o 8 byłaś śpiąca bo byłaś w trakcie snu. Także albo krócej albo dłużej ![]() po.2 wiecie ja tez zaczelam niedawno robic takie listy, klade na srodku biurka zebym nie zapomniala o niej i ona rzeczywiscie POMAGA. Wiadomo nie zrobie wszystkiego, ale chociaż coś. Bez listy siedze caly dzien na kompie albo tv. Tyle myśli mnie rozprasza ze zapomne co mialam zrobic 5min temu, wiec zapisuje i wykonuje ![]() po3. jesli chcecie miec WIECEJ czasu i nie mowic NIE CHCE MI SIĘ - ograniczcie komputer. jesteście przyzwyczajone ze macie wszystko tu i teraz. Może 1h na dzień wystarczy? On naprawde kradnie nam czas bezpowrotnie, tak naprawde mało nam dając.. lepiej wyjsc gdzieś nawet jak wam sie nie chce, a potem pojdzie z górki.
|
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tu nie siedzieć przed kompem gdy jest on narzędziem pracy
Neta odłączyć nie mogę, bo szukam czegoś często w tak zwanym międzyczasie. Byłoby super, gdybym nie zaglądała co jakiś czas sprawdzić co tam słychać na wizażu...
|
|
|
|
#1224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiejszy dzień spisuję na straty. Zrobiłam, co prawda większość tego, co miałam w planach, jednak od paru ładnych godzin męczy mnie ból głowy. W moim przypadku jest to równoznaczne z wykreśleniem dnia z kalendarza, jakby go nie było, bo jestem jak zombi. Nie wytrzymałam i wzięłam tabletkę, ale nie jestem z tego zadowolona. Mam chociaż nadzieję, że coś mi pomoże i usiądę znowu do notatek. |
|
|
|
|
#1225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby Ci pomogła ta tabelka. Cytat:
Niestety...
|
|
#1226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ból głowy przechodzi, za to chęci do nauki brak. |
|
|
|
|
#1227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jadę jutro kupić sobie kalendarz (taki zeszytowy). Zamierzam w tym roku nosić go zawsze przy sobie, nie zapominać że go mam i używać, używać, używać Będę zapisywała wszystko co tylko się da
|
|
|
|
|
#1228 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej;*
Cytat:
I powodzenia![]() Cytat:
Cytat:
Co do kalendarza, to ja mam jeden mały, który mam przy sobie ( i 3 długopisy do niego:P) I w nim zapisuje sobie takie ogólniki: np. sprawdzian środa, a w domu mam duży z godzinami i rozpiską i tam sobie wpisuje co mam zrobić konkretnie ![]() Co do dzisiejszego dnia... totalnie stracony... |
|||
|
|
|
#1229 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj zrobiłam to co zaplanowałam:
- peeling twarzy, - maseczka na włosy, - podlanie dwóch kwiatów w pokoju (2 dni się zbierałam - nauka (ale nie cała ),- zakupy. A co do tego snu, też słyszałam o tym i u mnie to się sprawdza |
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Końca pracy nie widać...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.

. Są to różne sprawy, zdarzenia najczęściej z mojego życia lub życia mojego TŻ (głównie gdy nie byliśmy razem).
jak mam gorszy dzień to potrafię rozpamiętywać dosłownie wszystkie swoje życiowe niepowodzenia, nawet takie mało znaczące ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
bardzo zaciekawiłaś mnie wzmianką o swojej pracy. Jeśli to nie tajemnica
to mogłabyś mi napisać coś więcej? Ja po obronie mgr chciałabym znaleźć jakąś pracę w firmie, banku lub korporacji. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nikim tam ważnym nie będę, ale chcę po prostu zdobywać doświadczenie zgodne z kierunkiem moich studiów no i w końcu być całkowicie niezależna finansowo.
. Teraz chyba jestem na trochę innym etapie życia, nie gorszym ale innym. Stały związek, planowanie przyszłości, praca..
czy praktyka odbywała się "w trakcie" zajęć na uczelni, popołudniami ? Czy rozkładałyście ją czy zrobiłyście za jednym zamachem ? 

świetny watek 

A lampie sesje foto...
Po za tym chciałabym bardziej zadbać o siebie, a do tego niestety jest potrzebna mobilizacja i systematyczność, której mi brakuję, więc od dzisiaj do dzieła!!