|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Witam Was
Kamila gratulacje dla siostry Tak piszecie o tym piciu - u nas też ciężko. I to nie jest tak, że akurat mały dostaje do picia coś, co mu nie smakuje A robisz na zwykłym czy na modyfikowanym mleku? Cytat:
To Tż Ci gwazdą filmową jeszcze zostanie ![]() Aniulka, mi się tez wydaje ze małej wróci apetyt U nas dzisiaj nocka z przerywnikiem o 2-giej ![]() To miłego niedzielnego odpoczynku Mamusie
|
|
|
#1204 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny dzięki za odpowiedzi
Cytat:
![]() w sumie to ona je serki homo, jogurciki codziennie, kanapeczki z kiełbaską czy serem nawet z dżemem, pomidorkiem, troche podziubie sobie, obiadki też je, owocki też podjada ze mną je prawie normalnie tylko te mleko wyczuwa jakby na kilometr ![]() i kakao i kaszki i kupiłam nawet mleko inne niż te sojowe co miała ISOMIL z apteki bo pomyślałam że może to jej przestało smakować ale takiego innego też nie już nie wiem co zrobić ![]() dziś wkońcu nocka o niebo lepsza, obudziła się tylko raz o 3nad ranem, ale usnęła i spała do 9.00 więc wraca normalny tryb spania ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
![]() ja pomału się boję, wkońcu zostały tylko 3 miesiące do porodu a to zleci napewno jak z bicza strzelił, i byłam u chirurga z tą przepukliną i mam po porodzie tak 3miesiące puźniej przyjść i tym razem wszyją siatkę ![]() eh ja to mam z tym brzuchem lece bo Agusia akurat wstała
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takze glowa do gory i poczekaj jeszcze kilka dni i na pewno wszystko wroci do normy
|
|
#1206 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Aniulka i jak Ci się mieszka w Rydułtowach ![]() ![]() Może daj jej czas z tym mlekiem. Je jogurty i podobne rzeczy więc nic jej nie będzie jak mleka nie wypije ![]() kamilla123 gratuluje ![]() My od paru dni też idziemy na spacerek bez wózka i owiele lepiej mi ![]() Dziś ładna słoneczna pogoda więc spacerek udany ![]() Wczoraj bylismy u znajomych Kinia się wybawiła było super
|
|
|
|
#1207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a mieszka mi się fajnie, jedynie plac na dworze mamy jeszcze okropny więc wyjście przed domek to jeszcze taki dzikie, no ale tż ma znajomego co ma przyjechać z ciężkim sprzętem i wyrównać plac a potem bede jakiś ogród kombinować a za domem to z czasem dopiero bo tam sad jest i tez bardzo dużo miejsca ![]() jeszcze sklepy mam nieobcykane gdzie co i jak ale dziś bylismy do południa w TESCO i chyba o wiele lepsze jest niż te INTERMARCHE jak Agusi będzie lepiej to chce podjechać też zobaczyć ten plac zabaw czy coś takiego tu niby niedaleko jest dla dzieci czy park i plac zabaw nawet nie wiem dokładnie co to ma być
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie popijam cytrynówke robioną przez kolege Tż z colą... Nasz dzień był tragedią... 5tka na dole jedna wyszła i spora jest już nawet, a druga nie wiem...ale 6tki napuchnięte więc nie wiem kiedy się ten koszmar skończy...
Kamilla gratulacje!!! |
|
|
|
#1209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sklepów tutaj jest troche tego typu, jeszcze kaufland ma też być. Plac Zabaw jeszcze jest nieczynny,ale mam nadzieje, że w kwietniu już będzie otwarcie ![]() Wy mieszkacie na ul. Bema czy Raciborskiej
|
|
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba stałe już idą Piotrusiowi![]() ![]() Oj, napiłabym się też cytrynówki ale że wczoraj mialam gin z tonikiem to dzisiaj pozostaje zadowolić się ciepłym mleczkiem
|
|
|
#1211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
5tka powiadasz Też już bym chciała mieć te zęby za sobą
|
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Maria, Konspi sorki źle się wyraziłam- 5ty i 6ty ząb na dole czyli 3jki wyszły, a 4ki są spuchnięte...pojęcia nie mam czmu napisałam, że 6tki
Konspi wypiłam sobie z 4 drinki ale nie jest mocna, bo nie ruszyła mnie zbytnio. Teraz pije herbatke i nudzi mi się okropnie... a jutro kolejny dzień z niegrzecznym ząbkującym dzieckiem:\ Żurku nie chciał spróbować nawet co zrobiłam z myślą o nim i musiałam słoiczek otworzyć...jutro zrobie mu sos z makaronem, bo nie wiem już co gotować...zupy jarzynowe albo rosołek zje... Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-03-27 o 21:58 |
|
|
|
#1213 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() u nas weekend szybko zleciał.. w sobotę poszłam do fryzjera.. dwa razy bo za pierwszym razem z babką się nie dogadałam i obcięła mi włosy z przodu robiąc grzywkę... wyszłam prawie zapłakana.. wyglądając jak pół d**y z zza krzaka a u drugiego byłam, żeby poprawił po tej babce, żebym jakoś wyglądała... ja od początku podstawówki nie mialam grzywki aż do teraz... więc nie mogę się przyzwyczaić![]() a wczoraj byliśmy w kinie na "sali samobójców" i byłam strasznie zdołowana tym filmem.. ale film uważam za dobry i warty obejrzenia! miłego dnia!
|
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No a u nas idzie 6 zebow na raz, teraz juz 5, bo gorna 4ka sie przebila, druga zaraz bedzie, gornych 3jek na razie ani widu i ida rownoczesnie dolne 3 i 4. Ale jak na razie poza tym, ze mloda troche byla przeziebiona, to problemow z zabkowaniem nie mamy
|
|
#1215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1216 | ||||||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() ja przez weekend w szkole byłam pilnie się ucząc i nie mam dużo do nadrabiania! widać że weekend+wiosna Cytat:
i brzuch juz niestety rośnie jak szalonyCytat:
![]() ja na razie zrobiłam tylko 1 kolczyki, 3 maskotki i literki do pokoju Olki- ale te jeszcze muszę wykończyć Cytat:
Olka idzie swoją drogą, a za rączkę to max kilka kroków i się wyrywa Cytat:
ale fajnie!!!Jaki miała poród? ciężko było?! Cytat:
Ja bym mogła mieć 4, ale jak 2 urodzi TZ Cytat:
ale być może w pt się wybiorę, bo moje włosy mnie o to błagają![]() dobra listonosz przyniósł paczuszki, więc ubieramy się na spacer! do później!!! |
||||||
|
|
|
#1217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
załątwisz autograf ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- na modyfikowanycm ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
ja też zawsze chciałąm trójke, ale teraz chyba jednak zostane przy dwójce
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
![]() A ty porodem to nie powinnas sie chyba martwic. Z Olka poszlo ci blyskawicznie, to i z kolejnymi chyba nie powinno byc problemu
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Ela prosze fotki brzusia
![]() Lucky pcohwal się fryzurką! Gucia ciekawe czy faktycznie drugi poród jest szybki Niedługo się dowiemy |
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
piekny weekend za nami....a tydzien zapowiada sie tez nie najgorzej... Przegonilam malza w koncu w niedziele na spacer z malym tak jak ja normalnie chodze i biedny umieral... Teraz juz prawie zawsze idziemy na spacer dwa razy - przed obiadkiem i po drzemce Poza tym robie witraze na okna, troche wiosennie trzeba w koncu udekorowac ![]() Lucky pokaz fryzurke ![]() Gucia fajnie jest miec duza rodzine Ja chcialam miec na pewno dwojke, wiecej byc moze ...ale przyznam sie, ze teraz powoli zastanawiam sie nawet nad drugim dzieckiem, czy na pewno chce...chyba jestem zbyt wygodna... ![]() Ale w ciazy moglabym sobie byc...fajnie bylo jak bylam... ![]() Maly caly czas nie ma butkow wiosennych... mama nie dojechala w niedziele, ma byc w sobote.... Ale za to kalosze mamy IMG_3904.jpgTroche glupio, bo mam dla malego nowe fajne buty na wiosne, ale nr 23..IMG_3907.jpg. za duuuze, bo teraz jak patrzylam, to 21 pasuja najlepiej
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-03-28 o 12:53 |
|
|
|
#1221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ten sam problem miałam w zimie, miała wtedy rozmiar 18 a buty zimowe zaczynały się u nas od rozmiaru 20 W końcu kupiłam takie, bo mało chodziła sama po polu, zazwyczaj wózek, albo sanki, ale teraz nie wiem jak to będzie. W tej chwili rozmiar 19 byłby idealny, ale znowu butki do chodzenia zaczynają się od 20. Mniejsze owszem są, ale takie do wózka, nie do chodzenia I co, znowu za duże buty mam jej kupić? Masakra |
|
|
|
|
#1222 |
|
Wtajemniczenie
|
widać, że wiosna nadeszła bo wizażanki nie mają czasu na wizaż
![]() my juz wróciłyśmy ze spacerku i mała śpi. tak jak Karenina chodzimy teraz na spacery 2 razy dziennie. koło 10 na ok 1,5 godzinki i po południu podobnie ![]() wreszcie! |
|
|
|
#1223 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Cytat:
dzisiajsza nocka spoko przespana, pozostałych symptomów brak![]() Dobre rozwiązanie ![]() Cytat:
Ale też wierzę, ze naszym laskom pójdzie lekko Cytat:
Może się przyzwyczaisz i będzie ok.Cytat:
Cytat:
![]() Kalosze fajne, a te butki 23 może na jesień będą dobre?
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej, w Deichmannie sa Elefanty w mniejszych niz 21 rozmiarach Bartek tez ma, ale to juz troche drogie sa... ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
Ja juz nie patrze nawet co dokladnie i gdzie wychodzi...pewne jest, ze niedlugo to ja wyjde z siebie i stane obok... ![]() ![]() Moze....oby...Jak nie, to sprzedam, bo normalnie sa dosc drogie - ok. 40 euro a ja kupilam na zamknieciu sklepu za 24 eu... ![]() Do tej pory stopki André jakos tak szybko sie rosna...chyba ze znajac moje zezowate szczescie, jak kupie teraz jakies buty na 21 to zaraz mu urosnie do wiecej... ![]() Mama wlasnie dzwonila, ze kupila malemu rowerek...biegowy...a mowilam, ze sama chcialam wybrac... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-03-28 o 13:27 |
||
|
|
|
#1225 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do Bartków, to jestem zdesperowana, bo dziecko musi w czymś chodzić, więc Właśnie jest u nas jeden sklep, gdzie Bartki mają, to muszę tam dziś zajrzeć.---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Dziewczyny możecie mi polecić coś dobrego (krem czy coś) na bardzo wysuszone dłonie??? Tak sobie w zimie przesuszyłam detergentami, mrozem itp, że nie mogę z nimi do ładu dojść Aż czasem czuje pieczenie na kostkach, o łuszczeniu skóry nie wspomnę...
Edytowane przez suonko2 Czas edycji: 2011-03-28 o 13:37 |
||
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.deichmann.pl/site/pl/cata...product=923365 http://www.deichmann.pl/site/pl/cata...product=994537 http://www.deichmann.pl/site/pl/cata...product=969839
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-03-28 o 13:54 |
|
|
|
|
#1227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można też na noc podobno to zrobić, ale tego nie probowałam![]() A na przyszłośc do prac z detergentami radzę używać gumowych rekawiczek ;-) wiem trudno się przyzwyczaić, ale warto.
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-03-28 o 14:00 |
|
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Zamow przez internet... ![]() Nie da sie, dopierp zobaczylam.... Gdybys chciala moge kupic u nas... Te http://www.deichmann.com/DE/de/shop/...aedchen-schuhe kosztuja 9,95 eu i bym ci wyslala... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-03-28 o 14:04 |
|
|
|
#1230 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

to zaczelam go klasc po 21 to budzil sie o 5:30

więc wraca normalny tryb spania 

mama nie dojechala w niedziele, ma byc w sobote....