Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-09, 21:00   #1201
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Natko a jaki wynik wyszedł dokładnie? Zakupy cudne!

Natko trzymaj się kochana, przeczytałam też o wypadku, to straszne, zawsze boję się takich sytuacji. Leż, opdoczywaj, dbaj o Was teraz szczególnie .

Kurcze, ja po mieście nie zawsze pasy zapinam, ale teraz będę. W trasie zapinam, ale ten dolny często odciągam, bo strasznie mnie brzuch od niego boli . Dużo już zjazdów nie zostało, ale jednak trochę tych km do zrobienia zostało ehh.
Dokładnie wyszło 166 mg/dl po 2h czyli nie cukrzyca (ob ta jest od 200mg/dl) ale nietolerancja glukozy Jutro umawiam się do poradni to się dowiem co i jak z tym. Co do zakupów to dziękuję
Odpoczywam, a zaraz idę spać Pasy zapinaj, ja też już zawsze będę

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 21:05   #1202
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
No moje wpisy chyba 3 dzień są niewidoczne.

Dobrej nocy więc.
ej ej ej- kciuki za pracę zaliczeniowa trzymałam(o czym pisałam) i na pewno na kilka Twoich postów odpisałam- może mniej przez te kciuki - ale w klubie Cię zaczepiam też
Kolorowych snów

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość

moja kumpela jak usłyszała,że przytyłam od początku 6 kg, to stwierdziła:TAK DUUŻO??bo jej inna koleżanka też jest w 6 miesiącu AŻ tyle nie przytyła.
Aż mi się głupio zrobiło..i po co ludzie gadają czasami takie głupoty, nie zastanowia się tylko walą co im slina na język przyniesie!!
opierdzieliłam ja, że przecież każda ciąża jest inna i kształt brzucha czy tycie to sprawa indywidualna,(sama powinna wiedziec bo raz już rodziła), ale niesmak po rozmowie pozostał
No właśnie- ludzie powinni się czasem w język ugryźć. Niby nie jestem na takie zaczepki bardzo wrażliwa, ale są takie dni, że

Kciuki masz na jutro zapewnione - i to nawet prawdziwe ,a nie wirtualne

Spray- gratuluję 100% "antenki"
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 21:05   #1203
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Chciałam zameldować, że żyję. Byłam dziś odebrać wypis ze szpitala, a tam stało: "C I. 10 tygodnie. () Poronienie zagrażające (). Przegroda przedsiona pochwy (to by się zgadzało...)" No więc poszłam się dowiedzieć co i jak i okazało się, że osoba przepisująca dane z ręcznych maziaji doktorków przeczytała 16 (tygodni) jako 10. A "poronienie zagrażające" piszą w rozpoznaniu każdej kobiecie w ciąży, która zgłasza się z dolegliwościami bólowymi... No a poza tym się wszystko raczej zgadzało...

Byłam dziś też u fryzjera, ale tak mnie opierdzieliła, że płakać mi się chce jak widzę lustro... Jutro pójdę chyba gdzie indziej żeby mi to coś jakoś przyrównali, bo chyba w czapce bedę musiała chodzić...
To super, że już z Tobą wszystko ok No i , że dzidzia zdrowiutka to najważniejsze A fryzurka może nie wygląda tak źle Poczekaj do jutra, a może zmienisz zdanie
Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie i:

DZIEWCZYNKA!

Było ok, okazało się, ze wyniki nie są takie złe jak myślałam. Bakterie które wyszły są w normie i w niewielkiej ilości, której się nie leczy. Dalej mam brać Urosept i dostałam jeszcze Oeparol i Magnez. Następna wizyta to będzie takie pełne usg. Posłuchamy serduszka, zobaczymy ile waży itp A teraz powiedziałam lekarzowi że się nie mogę doczekać usg bo moje wszystkie koleżanki (wy ) już wiedzą jaka będzie płeć, a no że nie ma problemu, że zaraz możemy spojrzeć Od razu powiedział że dziewuszka, zapytałam, czy nic się nie podwinie a on, że u niego sie nie podwija
Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Calzedonia
Gratuluję kobitki dziewczynek:jupi :
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Nie będę was narazie nadrabiać, idę odpoczywać - jadąc na wizytę miałam wypadek samochodowy. Dziewczyna wymusiła mi pierwszeństwo na światłach, nasz samochodzik do kasacji Mi się nic nie stało, mam tylko lekkie znaki na barku od pasów (które dzięki Bogu miałam zapięte), uszczerbiony lekko ząb i boli mnie reszta zębów bo uderzyłam w kierownicę (chyba).
Po wszystkim pojechałam z duszą na ramieniu na wizytę, ale z maluchem wszystko ok, jest całkiem spory (ale nie miałam głowy pytać ile waży).
Oprócz moich cudownych wyników z rana doszło jeszcze lekkie skrócenie szyjki, ale mieści się w normie Ginek w ramach zapobiegania skutkom wypadku dał mi luteinę dopochwowo na tydzień, nakaz odpoczywania jak najwięcej no i w razie czego mam jechać na IP.
Oj biednaDobrze, że Tobie i dla maleństwa nic się nie stało. Odpoczywaj teraz sobie smacznie i spróbuj o tym zapomnieć A ten głupi babsztyl zasłużył na
Cytat:

Anuska a co z Julkiem? Upadła taka opcja?
No anciaahk mi się podoba teraz i Julek i Jeremi, ale najgorzej, że ten mój uparty TŻ ani rusz w żadną stronę Nie wiem, będę go powoli przekonywać, dobrze, że my kobitki mamy na to swoje skryte sposoby hehe
Stary 2011-05-09, 21:06   #1204
Aiszka22
Raczkowanie

Cytat:
Aha miałam napisać jeszcze o bliźniakach, zawsze mi życzono i było podejrzenie, że będą - bo moja babcia miała 2 pary bliźniąt. Ale nie ma. W sumie chyba lepiej, bo z bliźniakami naprawdę nie jest lekko - mojego męża siostra ma bliźniaki i to naprawdę jest ciężka fizyczna praca - wszystko podwójnie. Do tego jej parka to urwisy, rozbiegają się, rozrabiają.
U mnie też wszyscy obstawiali bliźniaki, bo moja babcia miała jedną parkę no i ja jestem z bliźniaków (mam bliźniaczego brata). Ale nic z tego, na USG jedno serduszko i jeden maluszek

I nie wiem jak reszta, ale ja widzę Twoje posty i wcale nie jesteś niewidzialna

Archinta a Ty się gadaniem żadnych bab nie przejmuj, bo one wszystkie albo palną coś bez namysłu, albo po prostu są zazdrosne. Ja na przykład za każdym razem kiedy się widzimy (!) słyszę od jednej, że przytyłam i buzię mam "jak księżyc w pełni"

Edytowane przez Aiszka22
Czas edycji: 2011-05-09 o 21:08
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 21:09   #1205
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Aha miałam napisać jeszcze o bliźniakach, zawsze mi życzono i było podejrzenie, że będą - bo moja babcia miała 2 pary bliźniąt. Ale nie ma. W sumie chyba lepiej, bo z bliźniakami naprawdę nie jest lekko - mojego męża siostra ma bliźniaki i to naprawdę jest ciężka fizyczna praca - wszystko podwójnie. Do tego jej parka to urwisy, rozbiegają się, rozrabiają.
Apropo rozmowy o bliźniakach...to ja na początku też myślałam, że noszę bliźniaki a to z tego względu, że właśnie moja babcia od strony taty ma bliźniaki wujek Leszek i Rysiek i takie jakieś wewnętrzne przeczucie, które niestety ale okazało się błędne No cóż, niby kobieta a 6 zmysłu jakoś brak Ciekawa jestem czy z przeczuciem apropo płci dziecka też się walnę czy jednak coś tam jeszcze funkcjonuje
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 21:15   #1206
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
U mnie też wszyscy obstawiali bliźniaki, bo moja babcia miała jedną parkę no i ja jestem z bliźniaków (mam bliźniaczego brata). Ale nic z tego, na USG jedno serduszko i jeden maluszek

I nie wiem jak reszta, ale ja widzę Twoje posty i wcale nie jesteś niewidzialna

Archinta a Ty się gadaniem żadnych bab nie przejmuj, bo one wszystkie albo palną coś bez namysłu, albo po prostu są zazdrosne. Ja na przykład za każdym razem kiedy się widzimy (!) słyszę od jednej, że przytyłam i buzię mam "jak księżyc w pełni"
Dzięki- niektórzy chyba powinni mieć embargo na wizyty z ciężarnymi
Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Apropo rozmowy o bliźniakach...to ja na początku też myślałam, że noszę bliźniaki a to z tego względu, że właśnie moja babcia od strony taty ma bliźniaki wujek Leszek i Rysiek i takie jakieś wewnętrzne przeczucie, które niestety ale okazało się błędne No cóż, niby kobieta a 6 zmysłu jakoś brak Ciekawa jestem czy z przeczuciem apropo płci dziecka też się walnę czy jednak coś tam jeszcze funkcjonuje
A mnie ostatnio znajomi tez podpytywali czy na pewno nie bliźniaki- bo u nas z obu stron się zdarzały- jak powiedziałam,ze nie to powiedzieli, ze ich przyjaciołom drugi maluszek objawił się dopiero jakoś w 8 m-cu
nie wiem jak to możliwe???

dobra - teraz juz serio ide spac

paaaaaaaaaaaaaaa
Stary 2011-05-09, 21:18   #1207
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
No moje wpisy chyba 3 dzień są niewidoczne..
oj tam oj tam mój post na temat ostatniej wizyty nie został w ogóle zauważony i jakoś nie płaczę

Cytat:
Napisane przez Grennie Pokaż wiadomość
Mamuśki kochane z powodu mojego ślubu i podróży poślubnej ominął mnie cały wątek nie mam szans Was nadrobić, ale już oficjalnie powracam i postaram sie być na bieżąco!!
Pozdrawiam i gartuluję owocnych wizyt!
gratuluję ślubu i wszystkiego najcudowniejszego Wam życzę

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwile - pożalić się troszkę
Słonko no coś Ty to chyba tylko hormonami można wytłumaczyć. Przecież widziałyśmy jaki masz cudny, zgrabny brzuszek Koleżankę olej, dziwna jakaś, skoro sama była w ciąży to chyba wie, że każda kobieta inaczej ją przechodzi....
Zobaczysz mój w całości to dopiero będziesz widzieć jakie brzuchy mogą być wielkie

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 21:26   #1208
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

Słonko no coś Ty to chyba tylko hormonami można wytłumaczyć. Przecież widziałyśmy jaki masz cudny, zgrabny brzuszek Koleżankę olej, dziwna jakaś, skoro sama była w ciąży to chyba wie, że każda kobieta inaczej ją przechodzi....
Zobaczysz mój w całości to dopiero będziesz widzieć jakie brzuchy mogą być wielkie

No to chyba hormony,że mi jakos tak źle... bez sensu.
Ale dobrze ze tu jesteście.

no ide spac
Stary 2011-05-09, 21:27   #1209
bruma
Rozeznanie

Ja też zmykam do mojego łóżeczka, bo się normalnie przed kompem zaziewam
To chodzenie do pracy jednak troszkę daje mi w kość Jak dzisiaj wróciłam, to zauważyłam że mi stopki spuchły od razu się położyłam. Nie wiem jak u was ale jak przychodzi weekend to ja zamiast spać, odsypiać wstawanie do pracy, to ja już o 7.00 się budzę Natomiast w tygodniu...to mam STRASZNE problemy ze wstaniem Często się pytam Tża czy muszę iść do pracy no ale oczywiście jak już się zbiorę, rozkręcę to później jest OKi

Dobra...dosyć na dziś...zmykam lulu
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 21:33   #1210
luii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
mojemu chrześniakowi rok temu dałam 1000zł (siostry syn - miałam to dałam, traktuje go jak swojego syna dlaego tyle), a normalni goście 300-400zł.
1000zł My to na wesele średnio 300zł dostawaliśmy...

Cytat:
Calzedonia
A co to Calzedonia

Miss.hot GRATULUJE synka i bardzo zazdroszcze
Pozostałym dziewczynom grztuluje córeczek

Byłam dziś na wizycie i generalnie wszystko ok. Lekarz nawet nie nazwał tego plamieniem tylko podbarwionym śluzem. Nic niepokojącego....z szyjką wszystko ok.
Być może jakaś mała infekcja, dostałam globulki..

Nasz maluch miał byc Beniaminem a Filip to był nasz drugi typ.
Dla dziewczynki nic mi sie nie podoba

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 21:45   #1211
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ale dobry sorbet jadłam :zarłok: Grycan z cerfura 500ml i tylko 5 zł kosztował
Bardziej niż te gałki w kubiaku zdierajskim sie opłaca.
Oczywiście arbuzy wykupili, jakby nie mogli uzupełnić

A tak w ogóle ginka mnie dzisiaj okrzyczała że za dużo przytyłam. Wg nich 5 kg i już chleba mam nie jeść , słodkiego, taaa jasne

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 22:03   #1212
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrej nocy więc.
no prosze cię, ja Twoje posty wszsytkie dziś czytałam, miałam odpisac że ja wizytę mam w czawrtek i jakoś się przmęcze, teraz na wieczór czuję poprawę

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A tak w ogóle ginka mnie dzisiaj okrzyczała że za dużo przytyłam. Wg nich 5 kg i już chleba mam nie jeść , słodkiego, taaa jasne
że 5 to za dużo co za typiara, mi gin nic nie powiedział, zresztą komukolwiek mówie że mam już 6 do przodu to nie wierzy

aaaaaa

aaaaaa

dziś 6 mc zaczełam

Spadam lulu , miłych snów!

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 22:11   #1213
aa2
Zakorzenienie

dobry wieczór kochane moje sexi mamuski
ja dzis na szkoleniu i nie miałam jak zajrzeć widziałam że sie dopytywałyscie : JESTESCIE PRZEKOCHANE

Acelinko jakbym była w pracy to na bank bym sie odezwała ale niestety dziś na szkoleniu i odcięto mnie od was na tyle długich godzin -szok, widziałam misia kuleczkę i zajefajny ja tez chcę takiego -o kolezance to nei pomyslałas he he trzeba było zadrynadac i mówić ze pozytywka jest na rzeczy , ja chodze i szukam jakiejś ale wszystkie jakies takie twarde i niefajne

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Witajcie.
Piszę tutaj, ponieważ ku pamięci jestem zapisana do listy jako Aniołkowa Mama. Od kilku dziewczyn otrzymałam wtedy po tych traumatycznych przeżyciach wiadomości prywatne pełne ciepłych słów. Chciałam poinformować, że ponownie się udało Chociaż nie było to aż tak planowane. Jestem w 5 tygodniu U lekarza jeszcze nie byłam... Wolę poczekać jeszcze ze 2 tygodnie, chcę podczas wizyty widzieć serduszko - wtedy się uspokoję, bo mimo wszystko jestem przerażona i boję się bardzo, ale to chyba normalne.
Widzę, że wątek leci jak burza a większość z Was zna już płeć dziecka
Życzę wszystkiego dobrego!
Pozdrawiam.
kochana bardzo sie cieszę , wiem ze pewniee traz jestes cała w strachu i boisz sie zeby było ok, ale bedzie na pewno-musi tego Ci z całego serducha życze daj znać jak juz bedziesz coś wiedziała

Ancia kochana znowu wspólna rzecz u mnie w rodzinie blixniaki tez przypadają na jakies tam pokolenie i wszyscy obstawiali ze bede to ja he he a tu zonk jednoi dziecie

laseczki kochane jeden dzień mnie ni ebyło a wy naskrobałyście tak ze za tydzień jak dalej takie tempo bedzie załozymy następny watek wiecie ile czytałam ? od 21 :30 i dopiero teraz skończyłam

gratuluje wszystkim udanych wizyt no i potwierdzonych płci dzis widze sparwiedliwie troszkę chłopczyków i troszkę dziewczynek czyli dzień udany

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

aa i jeszcze miałam napisać he he cotka ja tez chce zebys mi metki przeszyła he he-swoją drogą jak to przeczytałam to oplułam monitor he he powinnaś teraz pomóc mi czyścić go bo cały jest w arbuzie-aurat go jadłam nieładnie tak kolezankę z watku zaskakiwać he he
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 22:34   #1214
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
ja spadam laseczki - wpadnę poźniej. Bo teraz laptop już jest tak gorący że mozna by na nim zrobić jajecznicę
Nie trzymaj na kolanach, kocach, pościeli itp to się tak nie nagrzeje. Zawsze musi stać na płaskim i twardym podłożu, żeby miał wentylację. Pewnie mu czymś ja zakryłaś.

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Chciała babcia po cichaczu wnusi
sporo babć po cichaczu liczy na wnusię

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Bianeczka - nie wiem (nie pamiętam) czy wolałaś chłopca czy dziewcznkę, ale ogromne gratki przecież te nasze calzedonie będą na wagę złota
i co to są wogóle za rozterki o męża - ma co zrobił
mój mi tłumaczy cały czas, że to jaka będzie płeć to zależy od faceta ale będzie numer jak u nas wyjdzie dziewczynka.

Cytat:
A w ogóle się dowiedziałam, ze moja znajoma miała termin koniec kwietnia, miałą być cesarka, bo dziecko źle ułożone ale czekali bo się zaczęło przekręcać, no ale mimo wszytsko jeszcze nie urodziła nie wiem na co oni tyle czekają
moja mama moja siostrę przenosiła 2 tygodnie

19natka88 - dobrze że wszystko dobrze z tobą i maleństwem.
Mi ostatnio wymuszają średnio 1-2 razy dziennie. Co rano jak wyjeżdżam od siebie z uliczki z pod domu. Kretyni myślą, że jak jadą szerszą ulicą to od razu maja pierwszeństwo. I tak co rano rozlegają się 2 klaksony - mój i mojego męża, a sąsiedzi wiedzą, że wyjechaliśmy do pracy
Mąż powiedział ze jak sobie gdzieś niechcący zniszczy zderzak to wyjedzie na chama takiemu kretynowi i będzie miał remont za free. Ja też planowałam, ale teraz muszę uważać.

Ja jeżdżę w pasach. Miałam okazje pojeździć z tym adapterem - jak dla mnie super. Teraz tata szyje mi podobny bo szkoda mi było 130zł.
ja jeździłam z takim http://allegro.pl/besafe-nowy-adapte...588181236.html wszystkie inne w granicach 100zł wydaja mi sie dziwne i niewiele chyba dają. Te za 350 też wyglądają ok.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-05-09 o 22:45
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 22:41   #1215
aa2
Zakorzenienie

już wiem co miałam jescze napisac:Natalka współczuje po pierwsze wyniku bo wiem ze lubisz słodycze, no i zgroza jak czytałam o wypadku , uwazaj na siebie i teraz lez i pachnij po takich stresach nalezy co sie świety spokój!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 22:55   #1216
81gosia
Zadomowienie

ch...... wpłaciłam kolo 20:00 kase do wpłatomatu i mie mam jej na koncie miałam zapłacić zus mam nadzieje ze jest wpłata do 10 włącznie - nigdy nie miałam obsuwy. Jutro zadzwonię do księgowej i najwyżej polecę na pocztę. Ale jestem wściekła
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Stary 2011-05-09, 23:06   #1217
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrej nocy więc.
Ja Cię widzę

tż odkrył dwa nowe rozsepy, tym razem na biodrze, normalnie oszaleć można

Wymianka.
Stary 2011-05-09, 23:10   #1218
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Cię widzę

tż odkrył dwa nowe rozsepy, tym razem na biodrze, normalnie oszaleć można
no ni etez sie odkrywca znalazł
Stary 2011-05-10, 00:09   #1219
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no ni etez sie odkrywca znalazł
c'nie? Szkoda że to takie mało przyjemne odkrycia

Idę spać, kolorowych

Wymianka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 05:53   #1220
kapka
Zadomowienie

Piękna pogoda się zapowiada miłego dnia ...

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 06:00   #1221
81gosia
Zadomowienie

Dzieńdoberek

u mnie też ładnie
Stary 2011-05-10, 06:29   #1222
angela006
Przyczajenie

Witam wszystkie mamusie i życzę miłego dzionka, mam nadzieję że wraz ze słoneczkiem za oknem ( przynajmniej w Gdańsku) humorki będą wszystkim dopisywały.
Mis.hott gratuluję synka
Bianeczko, Pestko, kasiuleczkakuleczka- gratulacje córeczki
Też już bym chciała wiedzieć co tam u mnie w brzuszku jest ale jak na razie nie chce dzidzia się ujawnić no nic może podczas następnej wizyty 03.06 już coś będzie wiadomo.
Muszę się pochwalić że wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam pierwszy zakup dla dzidzi-smoczki uspokajające Avent na noc- ratuje mnie że była promocja Dobra dziewczynki chwilowo zmykam bo czeka praca....
angela006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 06:57   #1223
archinta
Zakorzenienie

Witajcie z pracy.
Zastanawiałamsię czy iść na zwoln. z moim gardłe, ale nie czuję się az tak chora by robic sobei wolne, to raz, a dwa wpracy chce jak najszybciej pozałatwiac najwazniejsze sprawy by móc z czystym sumieniem na L4 się wybrać za jakiś czas.

Nocka oczywiście nie przespana- obudziłam się o 3 i juz doopa

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
A co to Calzedonia
synonim dziewczynki - wyszło po reklamie firmy Calzedonia, która kończyła się hasłem "mamy nadzieje,że to będzie dziewczynka"

Cytat:
Ale dobry sorbet jadłam :zarłok: Grycan z cerfura 500ml i tylko 5 zł kosztował
Bardziej niż te gałki w kubiaku zdierajskim sie opłaca.
Oczywiście arbuzy wykupili, jakby nie mogli uzupełnić

No ja właśnie dziś na wagę rano wlazłam i tez 5kg do przodu - a jestem w późniejszym terminei niz TY :/ i tez sie zastanawialam czy to dużo, ale co jakiś czas sprawdzam sobie na TYM KALKULATORZE i wychodzi,ze ok.
Zastanawiam się tylko kiedy przegapiłam +3,5 kg, +4 kg, +4,5 kg No mówie Wam- nie miałam brzucha nagle mam, miałam tak ok 2-3 kg na plusie, a tu nagle 5
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
dziś 6 mc zaczełam
Stary 2011-05-10, 07:01   #1224
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny
Dawno mnie nie było, ale niestety chwilowo cierpię na brak czasu. Sprawy ze sprzedażą domu, przeprowadzką itd. Mam nadzieję, że niedługo się wszystko wyjaśni i będę miała czas się udzielać częściej. Kurcze mam 40 stron z poprzedniej cześci i 40 z tejkiedyś Was nadobie, a teraz postaram się być w miarę na bieżąco. Może w pracy uda mi się trochę podczytać
Całuje Was cieplutko i miłego dzionka życzę
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 07:09   #1225
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Dawno mnie nie było, ale niestety chwilowo cierpię na brak czasu. Sprawy ze sprzedażą domu, przeprowadzką itd. Mam nadzieję, że niedługo się wszystko wyjaśni i będę miała czas się udzielać częściej. Kurcze mam 40 stron z poprzedniej cześci i 40 z tejkiedyś Was nadobie, a teraz postaram się być w miarę na bieżąco. Może w pracy uda mi się trochę podczytać
optymistka

3mam kciuki za udana i szybką przeprowadzkę
Stary 2011-05-10, 07:14   #1226
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
optymistka
ja w styzniu przeczytałam dwa wątki mamuś lipcowo-sierpniowych o zgrozo

Jest 8:14 a ja mam ochotę na lody zamiast śniadania

Wogóle byłam do tej pory anty lodowa, a teraz mogę jeść i jeść a mój synek zawsze po lodach potem mnie kopie

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 07:16   #1227
Aiszka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
To w takim razie życzę powodzenia w nadrabianiu zaległości I szczerze nie zazdroszczę

Archinta 5 kg to chyba nie jest aż tak dużo? Ja dopiero 17 tydzień a już prawie 4 kg do przodu Kurcze, może powinnam przestać żreć te słodycze...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 07:19   #1228
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ja w styzniu przeczytałam dwa wątki mamuś lipcowo-sierpniowych o zgrozo

Jest 8:14 a ja mam ochotę na lody zamiast śniadania

Wogóle byłam do tej pory anty lodowa, a teraz mogę jeść i jeść a mój synek zawsze po lodach potem mnie kopie
to zaszalałaś

A ja lody jem i jem- ale teraz przez gardło odpuszczam
No i nie wiem czy wagi nie powinnam zacząć pilnować- za tydz wizyta - zobaczymy co ginka powie

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Archinta 5 kg to chyba nie jest aż tak dużo? Ja dopiero 17 tydzień a już prawie 4 kg do przodu Kurcze, może powinnam przestać żreć te słodycze...
Wiesz co- wg tego kalkulatora co wrzuciłam wyzej to niby ok. Tylko mnie przeraziło,ze nagle dodatkoe 2kg- długo mi się trzymało 3kg na plusie i po prostu obawiam się przybierania takiego skokowego - bo jak na tym zapanowac jakby co???

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-05-10 o 07:22
Stary 2011-05-10, 07:26   #1229
Aiszka22
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz co- wg tego kalkulatora co wrzuciłam wyzej to niby ok. Tylko mnie przeraziło,ze nagle dodatkoe 2kg- długo mi się trzymało 3kg na plusie i po prostu obawiam się przybierania takiego skokowego - bo jak na tym zapanowac jakby co???
To pewnie zależy od tego jak się odżywiasz - jak jesz dużo śmieciowego jedzenia (w moim przypadku dużo słodyczy) to może wystarczy je odstawić. Tylko kurde jak to zrobić Ciekawa jestem co Ci ginka powie, będę czekać na wieści
Stary 2011-05-10, 07:31   #1230
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Jestem po wizycie i:

DZIEWCZYNKA!

Było ok, okazało się, ze wyniki nie są takie złe jak myślałam. Bakterie które wyszły są w normie i w niewielkiej ilości, której się nie leczy. Dalej mam brać Urosept i dostałam jeszcze Oeparol i Magnez. Następna wizyta to będzie takie pełne usg. Posłuchamy serduszka, zobaczymy ile waży itp A teraz powiedziałam lekarzowi że się nie mogę doczekać usg bo moje wszystkie koleżanki (wy ) już wiedzą jaka będzie płeć, a no że nie ma problemu, że zaraz możemy spojrzeć Od razu powiedział że dziewuszka, zapytałam, czy nic się nie podwinie a on, że u niego sie nie podwija
Cytat:
Calzedonia
gratuluję Wam mamusie witam w klubie calzedonii

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości