Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-04, 07:59   #1201
Tity
Zakorzenienie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

blackrose a co chcesz studiować? Eh mi jeszcze 1,5 roku zostało... A jak to nie wystarczy to jeszcze 2 dodatkowo Będę do 40-stki chyba studiować
czarna mi bardzo Posterisan H pomaga. Też ciągle mam problemy. Ale na wypróżnianie to on nie pomoże, musisz dietę zmienić. Jedyna rada... i jabłuszka, jabłuszka. Soczki kubusie też mają błonnik, więc możesz sobie pić.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 08:10   #1202
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

dziekujemy z Rafciem mamuski za mile slowa

Krusiak tzreba bylo swiadkow spytac czy do sadu pojda i go postraszyc ze mu sprawe zalozysz skad sie biora tacy idioci

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
ja tam gumkom już nie ufam
ja tez nie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Noo, Mateusz też zasypia przy cycku i zaśniętego odkładam do łóżeczka, a jak się jednak obudzi, to woła. I ja nie umiem go zostawić. W dzien nie śpi w łóżeczku ani minuty. W ogóle praktycznie nie śpi, a jeśli już to podczas spaceru. W dzień kilka razy odkładam go do łóżeczka i włączam karuzelkę, ale wytrzymuje max. 20 minut. Mata też interesuje go max. 20 minut i leżaczek też. Także mam niewiele czasu żeby coś zrobić. I to mnie trochę dobija. Nigdy nie mogę się wyszykować na czas, bo jak małego odłożę, to za chwilę się wścieka. Rano jak wstajemy, to młody je. Jak rz, to odkładam go do łóżeczka pod karuzelę i wytrzymuje tyle, że ledwo zdążam zjeść śniadanie. Po tym młody znowu je. Jak zje, to próbuję znowu łóżeczko, ale wściek jest od razu, więc kładę go na matę. I udaje mi się wziąć prysznic. Po czym znowu wściek, więc rusza leżaczek. I wtedy się suszę, ubieram, robię makijaż. I znowu jemy. I wtedy dopiero udaje nam się wyjść. A z tym jedzeniem też różnie bywa, czasami trwa 10 minut, a czasami 20. Także na dworze jesteśmy kilka godzin i ok. 17:00 jesteśmy w domku i do wieczora nie poleży sam dłużej niż 10 minut. Także zrobienie obiadu zajmuje mi godzinę, bo robię na raty (odm porodu nie mam możliwości ugotowania czegoś fajnego, robię tylko to, co da się najszybciej przygotować). Pod wieczór młody zaczyna się wściekać i krzyczeć, bo jest już mocno zmeczony i rozdrażniony. Jeśli uda mu się w dzień przespać, to jest ok. ale dzisiaj nie spał nawet 10 minut, więc był tak zmęczony i rozdrażniony, żre krzyczał i trudno go było uspokoić. Także kąpiel jakoś wytrzymał, ale balsamu i kremu już nie. Także ubrałam, dałam cycusia i już było ok. Padł i śpi. Obudzi się ok. 4:00. I tak wygląda każdy dzień.
kurcze u mnie to samo po kapieli spi dobrze pozniej 3-4 pobudka na jedzenie, pozniej 6-7 i od tego czasu juz trzeba zajmowac dziecko czyms a ja wszystko robie na raty

Cytat:
wysłałam ci test na pw
wyslalabys mi tez?

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
wow tez sie czaje na takie cos - farciara

a z kupka to po tygodniu bez niej mozesz zaczac sie martwic
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 08:19   #1203
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
t

wanilia też przed ciążą miałam problemu z dłuższym posiedzeniem a w ciąży codziennie - dla mnie szok, jak narazie nie narzekam również, przyjemne uczucie prawda? Jak można codziennie sobie ulżyć

patrzcie co wygrałam: http://allegro.pl/chicco-play-gym-du...634933614.html
ano przyjemne hehe

też miałam licytować ale mi z głowy wypadło bo kąpałam akurat małą

a co teraz studiujesz i na co zamieniasz ?

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 08:21   #1204
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
z gumekj jest nasza córa
a no widzisz ale to przecież największe szczęście

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki - chyba pomogły
super że wszystko ok

Cytat:
I ona potrafi sama leżeć w łóżeczku godzinę i nie wścieka się?
mój też zasypia sam jeszcze się nie zdarzyło żebym musiała go usypiać jakoś specjalnie... jest kąpiel po kąpieli butla podczas jedzenia już śpi bierzemy do odbicia czasem śpi czasem się budzi no i do łóżeczka wtedy zawsze się budzi ale pokręci się pokręci i w końcu zasypia sam. czasem wystarczy jak podejdę po główcę pogłaszczę i oczka już się zamykają
w nocy jest gorzej po karmieniach bo mimo że przy jedzeniu śpi to potem w łóżeczku czasem godzinę zasypia tylko ze smokiem bez smoka płacz ja 15 razy muszę wstawać a nawet więcej aby mu smoka podać bo wypluwa...

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Babeczki co to moze byc mojemu malemu czesto trezsie sie zuchwa jak by mu bylo zimno czy cos w tym stylu co to moze byc?? czy mam sie czym martwic?
czytałam że to dlatego że dzieci mają niedojrzaly układ nerwowy mojemu też drży

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość

na początek muszę się pożalić - Anika miała dziś kleszcza z boku brzuszka był bardzo mały, chyba ledwo co się przyczepił. zauważyłam przy przewijaniu. od razu wyrwaliśmy pincetką, ale chyba nie wyszedł cały, tylko urwał się bez głowy i kawałek został w skórze, bo widać taką małą czarną kropeczkę i co z tym dalej?? macie jakieś doświadczenia z kleszczami u takich maluszków??
ja bym pojechała do lekarza albo na ip. coś tam zostało a to może się zrobić zakażenie tym bardziej u takiego maluszka. oczyszczą to do końca dadzą jakiś lek i będzie ok jedź do lekarza kochana

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Obudziło mnie rozwolnienie! Mała jeszcze spała,a ja myslałam,że nie zdążę do łazienki. Chyba zadziałałam Xenna,którą wypiłam 2 dni temu. Martwi mnie jednak,że było bardzo dużo krwi. Mama mnie straszy,że dzieje się coś niedobrego,bo krew w kale nie jest dobrym znakiem... Ja z początku myslałam,że to hemoroid mi krwawi-teraz już nie jestem pewna
o jeny kochana współczuję

Cytat:

Dziewczyny chce zmienić studia i zacząć od nowa na zaocznie

czy Wasze dzieciaczki karmione wyłącznie MM mają problemu z codzienną kupką? Bo Natalka raz robi codziennie a raz co drugi dzień i potem mocno się pręży i pcha. Wczoraj uciekło nam bokiem bo aż tyle tego było, a ona ma mniejszy aptety wtedy. Konsultowałam się z położna i powiedziała że można zmienić mleko na takie co ma pro i pre biotyki. Kupiłam Bebilon Comfort bo wcześniej miałam zwykły. Zobaczymy co to coś zmieni a może ja za bardzo panikuje i to tak może być że zrobi sobie co drugi dzień?
a jakie studia teraz? ja też zaczynam zaoczne od października
o ja też się czaję na ten panel
ja karmię prawie wyłącznie mm dokarmiam moim no i kupa jest codziennie teraz jak pije to ar to często i zbita taka ale przed jak karmiłam zwykłym bebilonem to robił codzien i tak się prężył właśnie całyd zień aż w końcu wieczorem kupa była. może więcej piciu potrzeba?

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
ja to jestem w szoku bo przed ciążą miałam okropne zatwardzenia potrafiłam dwa tyg nie iść na tron a w ciąży mi się rozkręciło (miałam może jeden kryzysowy miesiąc że chodziłam co 4 dni) i teraz chodzę codziennie, choć troszkę mnie to dziwi bo jem bardzo dużo słodyczy może przez herbatki ziołowe tak mi się unormowało

eirene
i jak główka Oliwierka ?? dalej zaczerwieniona ??
ja to samo. przed ciążą wieczny problem chodziłam raz na kilka dni w ciąż niby mówią że zaparcia itd a ja chodziłam codziennie super a po ciąży znów masakra...

no już nie czerwienieje wczoraj po kąpieli fajnie się wyczesało płatami schodziło normalnie dziś powtórka posmarowałam rano i całyd zien będzie śmigał z tłustą główką mam nadzieję że to pomoże już widze poprawę w sumie.
idę bo moje dziecko kupala wyprodukowało ale cisnął, stękał jak baba przy porodzie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 08:33   #1205
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Przeraźliwy płacz zdarza nam się rzadko. Ale po po chwili leżenia zaczyna się wołanie (jak ja to nazywam). I staram się od razu nie reagować, trochę go przetrzymuję dopóki słyszę tylko wołanie. Ale po krótkim czasie bezskutecznego wołanie zaczyna się popłakiwanie, takie jakby pokasływanie i po pewnym czasie płacz.
no tak do końca nie wiedziałam jak zinterpretować to wściekanie się
ona rzadko woła,
bo bym musiałam ja na prawdę długo zostawić samą,
jak leży mi 1h pod karuzelą to ja ide po nią pierwsza, bo mi jej żal że tak długo sama jest

ale już czuję, że pomału koniec z tym będzie

Cytat:
na początek muszę się pożalić - Anika miała dziś kleszcza z boku brzuszka był bardzo mały, chyba ledwo co się przyczepił. zauważyłam przy przewijaniu. od razu wyrwaliśmy pincetką, ale chyba nie wyszedł cały, tylko urwał się bez głowy i kawałek został w skórze, bo widać taką małą czarną kropeczkę i co z tym dalej?? macie jakieś
idź koniecznie do lekarza
biedactwo

Cytat:

iza
ty to masz Aniołka a nie dziecko
często to słyszę, a ja oczywiście jestem padnięta

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Moze on jest jeszcze za maly na te zabawy samodzielne?
Kiedy Idalka dala Ci troche wytchnienia?
Marsylia
twoje pytanie dało mi do myślenia

teraz już wiem że miałam bardzo zaawansowany baby blues, czułam sie fatalnie odkąd mała się urodziła i nie umiałam zupełnie się nią cieszyć

i teraz tak obiektywnie spoglądając to Idalia nigdy nie dała mi popalić
może poza tygodniem kiedy był skok 5 tygodnia i zeszło się to nam z kolkami,

na początku bardzo dużo spała, od samego początku życia maiła tylko 2 pobudki w nocy, pierwsze spanie 5h, nigdy jej nie usypiałam itp

a w 6 tygodniu zaczęła się interesować karuzelą i zabawkami,
wtedy przestał mi spać w dzień, ale potrafiła godzinami się skupić na tych przedmiotach,

odetchnęłam też kiedy w 9 tygodniu przestawiła się na 1 pobudkę w nocy

i dopiero teraz będzie mi dawać w kość,
bo już widzę, że coraz więcej rzeczy ją interesuje,
chce obserwować otocznie,
a ja kompletnie jest jestem przyzwyczajona do noszenia jej
także teraz się zacznie zabawa ...

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:

czy Wasze dzieciaczki karmione wyłącznie MM mają problemu z codzienną kupką? Bo Natalka raz robi codziennie a raz co drugi dzień i potem mocno się pręży i pcha. Wczoraj uciekło nam bokiem bo aż tyle tego było, a ona ma mniejszy aptety wtedy. Konsultowałam się z położna i powiedziała że można zmienić mleko na takie co ma pro i pre biotyki. Kupiłam Bebilon Comfort bo wcześniej miałam zwykły. Zobaczymy co to coś zmieni a może ja za bardzo panikuje i to tak może być że zrobi sobie co drugi dzień?
po pierwsze odważana decyzję, jakie te studia?

po drugie (tez licytowałam ten panel)

po trzecie

Może po prostu za mało mu pić dajesz?
Albo zamiast zmieniać na Comfort zmień na inne mleko ale zwykłe. Bo może po prostu Bebilon mu nie służy.

Moja robi kupę raz dziennie, bardzooo dużą, ale bez wysiłku.

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-06-04 o 08:28
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 08:35   #1206
trzyrazyi
Zadomowienie

czarna ja to panikara i od razu poszlabym do lekarza..tyle trombia o tych zakazonych ogorkach
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 08:45   #1207
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ja karmię prawie wyłącznie mm dokarmiam moim no i kupa jest codziennie teraz jak pije to ar to często i zbita taka ale przed jak karmiłam zwykłym bebilonem to robił codzien i tak się prężył właśnie całyd zień aż w końcu wieczorem kupa była. może więcej piciu potrzeba?
może faktycznie jest coś z tym Bebilonem

ja oczywiście polecam moje mleko Nan

ahaaa i ja daję małej raz dziennie ta BioGaia a to są probiotyki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-04, 09:10   #1208
iweczka
Zakorzenienie

Hej,
u nas nocka okropna
nawet nie wiel ile razy wstawałam szok poprostu!!!

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
byłam w kilku sklepach i w 1 znalazlam fajne na 68 brazaowe spiochy . poszlam do kasy, i ktos byl przede mna i mial mnostwo zakupow , sie wkurzylam bo tesciowa miala juz do pracy isc a mnie w domu nie bylo. i w miedzy czasie spojrzalam na cene! 45 zł! oczy zrobilam jak nie wiem, i odlozylam i wyszlam. no szok.
poszlam wiec do pepco i kupilam 2 spiochy i 1 body czerwone, ale sliczne, i zaplacilam za to lacznie 21 zł!
no paranoja.
iweczka u mnie głownie tesciowa nawalila z ubrankami bo inne sa w miare trafne, ale tesciowa na poczatku najwiecej ich nakupowala. raz byla taka sytuacja ze zostawilismy malego z nia jak mial 4 tyg, a po powrocie patrze, a on jest ubrany w pajace od niej rozmiar 68 jak on wtedy idealnie sie miescil w 56no i wiecej nakupowala na 68 i 74 i wszystko grube jak cholera!
kolezanka rodzi na poczatku lipca, to dam jej te ubranka, bedzie miala akurat na jesien!
ceny niektórych ciuszków są zwalające z nóg!!
zwykły pajac w sklepie kosztuje 40 zł
babciom chyba trzeba zakupić lepsze okulary, żeby widziały jakich rozmiarów są wnuki

Cytat:
ahh i truskawki jednak nie dla nas bo Nadii wyskoczyły takie drobne czerwone krosteczki na twarzy, malutko ich jest i zastanawiam się czy to od truskawek, na próbę zjadłam jeszcze 5

po fasolce małej nic nie ma

ciesz się że chociaż kupiła :P moja od początku nawet złamanego grosza Nadii nie dała moja mama zadzwoniła nawet na dzień dziecka i buziaki Nadusi przesłała a ta nic, kij jej w oko
o masz,ale babcia

Cytat:
A nas dzisiaj w koncu odwiedziła burza

Olusia widzimy sie dopiero pod koniec czerwca,ale pociesza mnie to,ze to juz ostatnia taka rozłąka,bo Tz ma wolne do 25 lipca,pozniej wraca na 2 tygodnie do Anglii,przyjezdza do mnie,bo idziemy na wesele,no i wracamy całą trójką do Anglii

gosikks hej śliczna córunia!

Eirene gratuluje skończonych 2 miesięcy..leci to,co?

Krusiak mogłaś się odwinąc!

Wanilia współczuje tego noszenia Maja na szczęscie nie jest przyzwyczajona i jak trzymam ja dluzej niż 5 minut,to zaczyna się wyrywac i narzekac

Któraś z Was pytała,kiedy cwiczenia po cesarce? Ja tam nie wiem od kiedy można,a zaczęłam cwiczyc po 4 tygodniach

A okresu nadal nie mam...
to ja, to ja pytałam kiedyś o ćwiczenia
a co cwiczysz??tzn jakie ćwiczenia wykonujesz??

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
współczuję, odpoczywaj teraz.
moja M się właśnie obudziła ale po co i kto jej kazał????????
leży i się patrzy szeroko otwartymi oczami.
ojj te dzieci

aaa Gosikk fajnie że jesteś!!! super masz niunię

a mam pytanko. korzystała może któraś z was z Groupona lub Grupera???
ja korzystałam-jest ok!!

Cytat:
http://siatkicentylowe.edziecko.pl/
tu są siatki centylowe, ja mam tez takie w książeczce zdrowia
aż się zaczęłam zastanawiać, czy moja jakaś nie za wysoka jest

ceny są masakryczne, dlatego ja w sklepach kupuje tylko na wyprzedażach, a tak to używane na alle

moja młoda nigdy nie obkupkala ciuszków, za to przesikala x razy

tabletki jednoskładnikowe działają wczesnoporonnie, dlatego aj tylko jedne cykl je biorę, a potem to normalne
moja obkupkała ciuszki już kilka rzy
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 09:10   #1209
trzyrazyi
Zadomowienie

Dziewczyny masakra ...bylam w lazienkce teraz i mam zatwardzenie i gratis krew!!! kurde o co kaman co sie dzieje??
Stary 2011-06-04, 09:16   #1210
87czarna
Zakorzenienie

trzyrazi ogorków nie jem,więc zarazic się nie mogłam :P Może też masz hemoroidy? Bolało Cię coś?

iweczka Kochana,ja robię dziennie po 100 brzuszków i standardowe cwiczenia na nogi i pośladki

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 09:22   #1211
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
trzyrazi ogorków nie jem,więc zarazic się nie mogłam :P Może też masz hemoroidy? Bolało Cię coś?

iweczka Kochana,ja robię dziennie po 100 brzuszków i standardowe cwiczenia na nogi i pośladki
Kurde wczoraj w lazience to sie zalatwic nie mogla i byly ,, krolicze bobki ,, a dzis to solidnie ale z trudem i w srodku bolal mnie odbyt troche...sama nie wiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-04, 09:36   #1212
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
teraz już wiem że miałam bardzo zaawansowany baby blues, czułam sie fatalnie odkąd mała się urodziła i nie umiałam zupełnie się nią cieszyć

i teraz tak obiektywnie spoglądając to Idalia nigdy nie dała mi popalić
może poza tygodniem kiedy był skok 5 tygodnia i zeszło się to nam z kolkami,

na początku bardzo dużo spała, od samego początku życia maiła tylko 2 pobudki w nocy, pierwsze spanie 5h, nigdy jej nie usypiałam itp

a w 6 tygodniu zaczęła się interesować karuzelą i zabawkami,
wtedy przestał mi spać w dzień, ale potrafiła godzinami się skupić na tych przedmiotach,

odetchnęłam też kiedy w 9 tygodniu przestawiła się na 1 pobudkę w nocy

i dopiero teraz będzie mi dawać w kość,
bo już widzę, że coraz więcej rzeczy ją interesuje,
chce obserwować otocznie,
a ja kompletnie jest jestem przyzwyczajona do noszenia jej
także teraz się zacznie zabawa ...
dokładnie mam to samo... Oli to grzeczne dziecko a ja narzekam bo muszę raz - dwa razy wstać w nocy. tak to spał i jadł w dzień a teraz to już nie pośpi i trzeba na okrągło się nim zajmowac teraz się zacznie wlaśnie

Cytat:

no jak dalej tak będzie to kupię nan ar bo naprawdę w ogóle nie ulewa.

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Dziewczyny masakra ...bylam w lazienkce teraz i mam zatwardzenie i gratis krew!!! kurde o co kaman co sie dzieje??
Cytat:
Kurde wczoraj w lazience to sie zalatwic nie mogla i byly ,, krolicze bobki ,, a dzis to solidnie ale z trudem i w srodku bolal mnie odbyt troche...sama nie wiem
ojoj może hemoroidy ?

Stary 2011-06-04, 09:49   #1213
Krusiak
BAN stały

hej babeczki
jezu tak sie boje ide na permanentny brwi zdechne z bolu normalnie trzymajcie kciuki zebym zywa wrocila ;-/
milej soboty
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 09:56   #1214
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
hej babeczki
jezu tak sie boje ide na permanentny brwi zdechne z bolu normalnie trzymajcie kciuki zebym zywa wrocila ;-/
milej soboty
ja mam ogromny tatuaz na nodze i jeden na plecach i przezylam wiec ty brwi tez przezyjesz

moja malusia rano sie obudizla i zwymiotowala... tak porzadnie

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 10:14   #1215
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
a jak robisz te brzuszki to cie nie boli tam gdzie szef? albo na poczatku cie nie bolalo?
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 10:48   #1216
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
T
Jak się maly budzi na jedzenie o 3 to go przebieram i jest ryk, potem o 6 znowuu... zawsze jak się budzi to go przebieram... ale moze glupio robie, bo on jest glodny i strasznie go to rozbija jak zaczynam go przebierac zamiast karmic.
Ale z drugiej strony on sporo siusia... sama nie wiem
Jak robicie?
ja wpierw przebieram, potem karmię.

Cytat:
przeczytalam ten test jeszcze raz i chyba nadal za szybko, bo maly nie gaworzy, nie mielismy jeszcze do czynienia z tym zeby wiele osob go bralo na rece i jeszcze nie zaczal sie swiadomie usmiechac.
moja gada i uśmiecha sie

Cytat:
na początek muszę się pożalić - Anika miała dziś kleszcza z boku brzuszka był bardzo mały, chyba ledwo co się przyczepił. zauważyłam przy przewijaniu. od razu wyrwaliśmy pincetką, ale chyba nie wyszedł cały, tylko urwał się bez głowy i kawałek został w skórze, bo widać taką małą czarną kropeczkę i co z tym dalej?? macie jakieś doświadczenia z kleszczami u takich maluszków??
o matko

Cytat:
wysłałam ci test na pw
Ja też mogę??

kurczę byliśmy na szczepieniu, ryk co niemiara,ale.....
moje dziecię ma 5 kg i 65 cm
od porodu przytyła 1700 g i urosła 10 cm
a ma 7 tyg, Kaśka takie gabaryty miała po 2 miesiącu.
a tu jeszcze dwa tygodnie do 2 miesięcy

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-06-04 o 10:55
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 11:12   #1217
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
hej babeczki
milej soboty
hehe trzymam poród przeżyłaś to i to przeżyjesz

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość

ładnie przybrala

ja też najpierw przebieram b potem mały zaspany bardzo

Stary 2011-06-04, 11:23   #1218
iizabelaa
Zakorzenienie

Idalka leży pod karuzelą i słucha Boba Marleya No women no cry
moja uwielbia tą piosenka, przebiera nóżkami jak szalona i się śmieje

dzięki Mirabilka za pomysł (Jamala bym akurat ja nie zniosła)

Cytat:

moja tez jak miała 7 tygodni to ważyła 5kg

ale długości nie mam,
jednak sama próbowałam ja wtedy zmierzyć to wychodziło mi góra 60cm
Stary 2011-06-04, 11:40   #1219
aja1
Zakorzenienie

No właśnie, waga jak waga, ale ten wzrost, to wykracza poza wykres centyli
A jak tak dalej będzie to chłopa w NBA będzie szukać

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-06-04, 11:58   #1220
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, waga jak waga, ale ten wzrost, to wykracza poza wykres centyli
A jak tak dalej będzie to chłopa w NBA będzie szukać

zostanie modelką
Stary 2011-06-04, 12:06   #1221
aja1
Zakorzenienie

Iza mam już jedna "modelkę"

Jak pojechaliśmy na szczepienie Kaśka poszła do moich rodziców i ojciec przeglądał stare zdjęcia. Jedno było moje z 6 klasy i dziadek się pyta
- no wiesz kto tu jest??
kaska:
- mama
- a skąd wiesz- dziadek zdziwiony
- po minie, widać, ze była wściekła po oczach

pokazuje ślubne zdjęcie swoje i mówi
-widzisz, babcia siwa nie była, a dziadek jaki przystojniak zawsze był
kaśka
- no teraz nie bardzo

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-06-04, 12:14   #1222
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Bosti o matko,to się przyplątał :/ idźcie lepiej do lekarza,bo niewiadomo...

traicionera ja tez poproszę

Obudziło mnie rozwolnienie! Mała jeszcze spała,a ja myslałam,że nie zdążę do łazienki. Chyba zadziałałam Xenna,którą wypiłam 2 dni temu. Martwi mnie jednak,że było bardzo dużo krwi. Mama mnie straszy,że dzieje się coś niedobrego,bo krew w kale nie jest dobrym znakiem... Ja z początku myslałam,że to hemoroid mi krwawi-teraz już nie jestem pewna
wysłane
ja bym poszła do lekarza

Cytat:
to znowu ja
widze że piszecie o rytmie dnia, u nas to zależy od nastroju Natalki, są dni że zabawki ją interesują z pół godziny a czasami 10 minut i ja tylko przekładam: mata, bujak, łózeczko, ręce itp czasami jak widze że marudzi mocno to odkładam do łózeczka i zasypia.

bosti szybciutko do lekarza. A mama jak wyciąga kleszcze kotom to je wykręca jak śrube wtedy wychodzi cały bez problemu

marsylia używam Vanisha, polewam i zostawiam na chwile, potem wypłucze i już. A co nie zeszło to spiera się bez problemu w pralce jak piore ciuszki

wanilia też przed ciążą miałam problemu z dłuższym posiedzeniem a w ciąży codziennie - dla mnie szok, jak narazie nie narzekam również, przyjemne uczucie prawda? Jak można codziennie sobie ulżyć

czarna współczuje, lepiej może skonsultować to z lekarzem przy najbliższej okazji

moje dwa skarby śpią, a ja chyba wezmę się za sprzątanie (czasami jestem głupia zamiast odpocząć jak mam okazje to robie) no ale potem jak wstaną będę miała więcej czasu dla nich.

wiesz, moja robi kupkę raz na dzień lub dwa, nie sprawia jej to trudności, jest wesoła, nie boli jej brzuch, wiec już się przyzwyczaiłam. podaje jej biogaie do mleka, dużo pije, tez przez jakiś czas jadła bebilon comfort i nic się nie zmieniło.

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
dziekujemy z Rafciem mamuski za mile slowa

Krusiak tzreba bylo swiadkow spytac czy do sadu pojda i go postraszyc ze mu sprawe zalozysz skad sie biora tacy idioci

ja tez nie

kurcze u mnie to samo po kapieli spi dobrze pozniej 3-4 pobudka na jedzenie, pozniej 6-7 i od tego czasu juz trzeba zajmowac dziecko czyms a ja wszystko robie na raty

wyslalabys mi tez?

wow tez sie czaje na takie cos - farciara

a z kupka to po tygodniu bez niej mozesz zaczac sie martwic
wyslane

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
a no widzisz ale to przecież największe szczęście

super że wszystko ok

mój też zasypia sam jeszcze się nie zdarzyło żebym musiała go usypiać jakoś specjalnie... jest kąpiel po kąpieli butla podczas jedzenia już śpi bierzemy do odbicia czasem śpi czasem się budzi no i do łóżeczka wtedy zawsze się budzi ale pokręci się pokręci i w końcu zasypia sam. czasem wystarczy jak podejdę po główcę pogłaszczę i oczka już się zamykają
w nocy jest gorzej po karmieniach bo mimo że przy jedzeniu śpi to potem w łóżeczku czasem godzinę zasypia tylko ze smokiem bez smoka płacz ja 15 razy muszę wstawać a nawet więcej aby mu smoka podać bo wypluwa...

czytałam że to dlatego że dzieci mają niedojrzaly układ nerwowy mojemu też drży

ja bym pojechała do lekarza albo na ip. coś tam zostało a to może się zrobić zakażenie tym bardziej u takiego maluszka. oczyszczą to do końca dadzą jakiś lek i będzie ok jedź do lekarza kochana

o jeny kochana współczuję

a jakie studia teraz? ja też zaczynam zaoczne od października
o ja też się czaję na ten panel

ja to samo. przed ciążą wieczny problem chodziłam raz na kilka dni w ciąż niby mówią że zaparcia itd a ja chodziłam codziennie super a po ciąży znów masakra...

no już nie czerwienieje wczoraj po kąpieli fajnie się wyczesało płatami schodziło normalnie dziś powtórka posmarowałam rano i całyd zien będzie śmigał z tłustą główką mam nadzieję że to pomoże już widze poprawę w sumie.
idę bo moje dziecko kupala wyprodukowało ale cisnął, stękał jak baba przy porodzie
szczęście szczęście, ale nie chciałabym od razu drugiego takiego szczęścia jednak

Cytat:
do lekarza

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
ja mam ogromny tatuaz na nodze i jeden na plecach i przezylam wiec ty brwi tez przezyjesz

moja malusia rano sie obudizla i zwymiotowala... tak porzadnie
brwi są o wiele gęściej unaczynione niż noga czy plecy

Cytat:

moja gada i uśmiecha sie

o matko

Ja też mogę??

wysłane
duża twoja córa, moja trochę starsza , ma 64 cm i tez poza siatki centylowe wychodzi
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 12:15   #1223
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Iza mam już jedna "modelkę"

Jak pojechaliśmy na szczepienie Kaśka poszła do moich rodziców i ojciec przeglądał stare zdjęcia. Jedno było moje z 6 klasy i dziadek się pyta
- no wiesz kto tu jest??
kaska:
- mama
- a skąd wiesz- dziadek zdziwiony
- po minie, widać, ze była wściekła po oczach

pokazuje ślubne zdjęcie swoje i mówi
-widzisz, babcia siwa nie była, a dziadek jaki przystojniak zawsze był
kaśka
- no teraz nie bardzo
niezla ta twoja cora heehehe po mamie;p

Cytat:

To naprawde dluga dziewczynka Moja nie wiem ile ma wzrostu bo jej nigdy nie mierza

Ja zostalam slomiana wdowa:/ tz pojechal do dodatkowej pracy(czego nigdy nie robimy ale przed wyjazdem stwierdizlismy ze kazda kaasa sie sprzyda) juz tesknie bo my ogolnie duzo ze soba spedzamy czasu... caly czas jak go w pracy nie ma.

Za to moja sis przyjedzie...

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
wysłane

brwi są o wiele gęściej unaczynione niż noga czy plecy
i
Sa ale jednak brwi zajma pewnie z 15-30min a noga zajela 8h ;p wiec jest roznica w bolu heh
''4. Jak długo trwa wykonanie makijażu permanentnego?

Nowoczesny sprzęt na którym pracuję, skraca czas wykonania makijażu o połowę. Najnowsza technologia użyta przy produkcji urządzeń do pigmentacji ust, oczu czy brwi, a także biotatuażu powoduje że w przeciągu 2 godzin można uzyskać pełny makijaż. Wykonanie pełnych ust do godzinki, oczy oraz brwi około 30 minut. Minimalny czas zabiegu oraz minimum bólu.''

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-06-04 o 12:17
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 12:20   #1224
iizabelaa
Zakorzenienie

aja1
córka niezła

Nie wiem czy widziałyście wątek, ku przestrodze, gdzie mamy piszą co wymyśliły ich dzieci,
i jest tam taki jeden Maksiu, po prostu padam ze śmiechu jak o nim czytam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=532450

moje ulubione:

kropka, mój prawie 4-letni Maksiu też taki mały pomyslowy wrazik był od zawsze. trzeba mieć oczy dookoła głowy, a i tak wszystkiego się nie zauważy.

- 1rok 8m-cy- bawił się w piaskownicy na ogrodzonym tarasie, poszłam do wc, wracam, dziecka nie ma... szukam w domu, nie ma, ... wybiegam na podwórko, nie ma... biegiem na ulicę, nie ma... skubaniec był już jedna uliczkę dalej, poszedł do sąsiadki ... jak uciekł z tarasu? przecisnął się pod płotem. ... zaslepiliśmy dodatkową siatką.

-2 latka- 5:30 rano, obudziłam się, ide do kuchni napić się, Maksiu spał w swoim pokoju, zajrzałam do niego, a,dziecka nie ma. drzwi pozamykane, okna też... nagle coś z łazienki słychać... Młody siedział w wannie pełnej wody, tylko głowa mu wystawała.

-2,5 latka,- młody własnoręcznie wczesnym świtem, gdy rodzice jeszcze słodko spali, przygotował sobie płatki z mlekiem, mleko podgrzewając na piecu...

-2,5 latka- 7:30 rano, dzwoni moja komórka, to sąsiadka z naprzeciwka, pyta co robię, no jak to co? śpię... a Maksiu w swoim pokoju stoi w otwartym oknie i "dzien dobry" woła przechodniom/rowerzystom - niby parter, ale dość wysoki jednak.

-2 latka, jesień, zimno jak diabli- jakieś 5 stopni było- , młody wstaje nie wiem o której i wychodzi na podwórko pobawić się w piaskownicy. Gdy przychodzi do mnie do łózka przed 7:00 jest zimny jak kostka lodu, kilka dni póxniej leczymy zapalenie oskrzeli. Po tym incydencie założyliśmy zamek do drzwi tarasowych.

-1,5 roku- u szwagierki wsadził głowe miedzy tralki z poręczy... myślałam, że trzeba będzie tralki ciąć, głowa za nic nie chciała wyjść z powrotem. nie było tez opcji przeciśnięcia całego ciała na druga stronę. w końcu jakoś się udało.

-ok. 3 lat- młody ogląda rybki w dużym akwarium cioci, w tym akwarium pływa takie malutki plastikowe z młodymi gupikami... młody patrzy, no to idziemy do pokoju obok kawki się napić... po chwili płacz. Maksiu smutny zaplakany na środku pokoju a młode rybki na podlodze. :"ja chciałem je tylko pogłaskać mamusiu".

-teraz , niedawno, jak Tymek się urodził, Maksiu przylazł do sypialki, ja wyczerpana przysnęłam, a on siedział w łóżeczku 2- miesiecznego Tymka.. zasnęłam tak twardym snem, że dopiero Maksiu mnie obudził: "Mamusia, musisz wstać, Tymek zrobił bob".. Wstałam, Tymek był juz rozebrany do golasa- wolę nie wiedzieć, jak Maksiu tego dokonał...

-itd. itp. generalnie wyobraźnia dziecka i jego "samodzielność" nie zna granic.

ps. a widzieliście paprotke obciętą na zero... ja tak, syn bawił się w fryzjera.
Stary 2011-06-04, 12:25   #1225
traicionera
Zakorzenienie

Czytałam, ten chłopiec to mój idol jest
jeszcze jak brata uczył po schodach chodzić
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 12:30   #1226
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
A co do antykoncepcji ja w poniedzialek zakladam mirene i boje sie jak cholera, myslicie ze to glupie? przezylam taki hardcorowy porod a boje sie zalozenia spirali
oo, to daj znać jak było, bo ja też o spirali myślę
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 12:48   #1227
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Bosti o matko,to się przyplątał :/ idźcie lepiej do lekarza,bo niewiadomo...

traicionera ja tez poproszę

Czarna ja bym poszła chyba do rodzinnego, krew w kale może być z wielu powodów, może pękł Ci jakiś hemoroid wewnątrz... ale lepiej sprawdzić. ja tak miałam raz z 2 lata temu i się strasznie wystraszyłam, tyle że u mnie to nie była krew w stolcu ale po skończeniu z 1/4 szklanki krwi... i tak z 3 razy godzina po godzinie ... oczywiscie nigdzie z tym nie poszlam bo nie bylo czasu ... ale potem juz się nie powtórzyło

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
marsylia, na obkupkane ubranka mogę poradzić proszek odkażający nappi fresh - ja w tym piorę pieluchy bo używamy wielorazowych i wszystko schodzi, a piorę czasem tylko w 90 stopniach, częściej w 40-60, bo ubranka dorzucam. Daje się łyżeczkę na pranie, więc jest bardzo wydajny.
a gdzie kupić ten proszek ?

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
My też na gumach i nie będę stosować hormonów, aż do urodzenia następnego dziecka, albo dwóch

Skąd ja to znam. PRzez 2 tygodnie bałam się wyjść z Leonem na spacer, bo wył wniebogłosy....
A ubranka zawsze piorę w 60C i schodzi za 1 albo 2 praniem.

Mój mały rzadko wytrzymuje 2 h bez jedzenia. Może to wynika z tego, że teraz jest ciepło i pić mu się chce.
A w noc też krzyczał przy przebieraniu, potem zaczęłam przebierać go po jedzeniu, to był spokojniejszy, a teraz wcale go nie przebieram, a i on rzadko się budzi w nocy.

Koniecznie do lekarza, kleszcze są bardzo niebezpieczne. Zapalenie opon mogą roznosić...
Tity a co zrobilas z Leosiem? Sam się uspokoil na spacerach czy jakoś ingerowalas?

WYMIANKA

Edytowane przez marsylia
Czas edycji: 2011-06-04 o 13:09
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-04, 12:49   #1228
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:

moja gada i uśmiecha sie

o matko

Ja też mogę??

10 cm... OMG bardzo duzo!!! Modelka nam sie szykuje
Stary 2011-06-04, 12:56   #1229
blackrose4u
Wtajemniczenie

Studiuje Gospodarke Przestrzenną, mam do poprawki z drugiego roku semestr, ale gdzieś w środku poddałam się, nie mam notatek, na zajęciach nie byłam i w ogóle przestały mi się te studia podobać. A na dziennych musialabym się przeprowadzić do rodziców by z małą mogli zostawać, wierzcie mi nie chce mieszkać w jednym pokoju u rodziców, zero prywatności a zaoczne to mąż jest w domu w weekend to ja mogę wyjść. Myślę o pedagogice z doradzctwem zawodowym lub zintegrowana przedszkolna i wczesnoszkolna. Myślałam nad turystyką i rekreacją - hotelarstwo i gastronomia ale jak z pracą potem? Jak myślicie co ma lepszą przyszłość?
Cytat:
po pierwsze odważana decyzję, jakie te studia?

po drugie (tez licytowałam ten panel)

po trzecie

Może po prostu za mało mu pić dajesz?
Albo zamiast zmieniać na Comfort zmień na inne mleko ale zwykłe. Bo może po prostu Bebilon mu nie służy.

Moja robi kupę raz dziennie, bardzooo dużą, ale bez wysiłku.
poważnie w tej samej aukcji brałaś udział?
jej mamy Natalke
pić dostaje herbatke koperkową bo po rumiankowej ma kolki już się nie mogę doczekać jak będę mogła podać jej coś innego do picia.
Zobaczymy co będzie po tym Bebilonie Comfort ale finansowo to nas chyba zje - 400g 23zł
Cytat:

Po Nanie mam zwymiotowała na pół pokoju mimo że wypiła z 20mlm tylko jak Comfort nie pomoże to spróbuje zwykłe Bebiko. Bo Humana wydaje mi się taka specialistyczna albo Enfamil. Chyba że podajecie i możecie mi coś powiedzieć.

Cytat:
hej babeczki
milej soboty
dasz rade daj znać potem czy jesteś zadowolona.

Ja w środe znowu podcięłam włosy

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 13:01   #1230
trzyrazyi
Zadomowienie

tajka czemu malej ci nie mierza>>>???? mi nie mierzyli jej zaraz po porodzie ale teraz za kazdym razem mierza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości