|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 17,07% |
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
0 | 0% |
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
1 | 2,44% |
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
6 | 14,63% |
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
27 | 65,85% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
blackrose a co chcesz studiować?
![]() ![]() ![]() ![]() czarna mi bardzo Posterisan H pomaga. Też ciągle mam problemy. Ale na wypróżnianie to on nie pomoże, musisz dietę zmienić. Jedyna rada... i jabłuszka, jabłuszka. Soczki kubusie też mają błonnik, więc możesz sobie pić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | ||
Wtajemniczenie
|
dziekujemy z Rafciem mamuski za mile slowa
Krusiak tzreba bylo swiadkow spytac czy do sadu pojda i go postraszyc ze mu sprawe zalozysz ![]() ![]() ja tez nie ![]() Cytat:
wyslalabys mi tez? Cytat:
a z kupka to po tygodniu bez niej mozesz zaczac sie martwic ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() też miałam licytować ale mi z głowy wypadło bo kąpałam akurat małą a co teraz studiujesz i na co zamieniasz ?
![]() |
#1204 | |||||
Zakorzenienie
|
a no widzisz ale to przecież największe szczęście
![]() super że wszystko ok ![]() mój też zasypia sam jeszcze się nie zdarzyło żebym musiała go usypiać jakoś specjalnie... jest kąpiel po kąpieli butla podczas jedzenia już śpi bierzemy do odbicia czasem śpi czasem się budzi no i do łóżeczka wtedy zawsze się budzi ale pokręci się pokręci i w końcu zasypia sam. czasem wystarczy jak podejdę po główcę pogłaszczę i oczka już się zamykają ![]() w nocy jest gorzej po karmieniach bo mimo że przy jedzeniu śpi to potem w łóżeczku czasem godzinę zasypia tylko ze smokiem bez smoka płacz ja 15 razy muszę wstawać a nawet więcej aby mu smoka podać bo wypluwa... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() o ja też się czaję na ten panel ![]() ja karmię prawie wyłącznie mm dokarmiam moim no i kupa jest codziennie teraz jak pije to ar to często i zbita taka ale przed jak karmiłam zwykłym bebilonem to robił codzien i tak się prężył właśnie całyd zień aż w końcu wieczorem kupa była. może więcej piciu potrzeba? Cytat:
![]() ![]() no już nie czerwienieje wczoraj po kąpieli fajnie się wyczesało płatami schodziło normalnie dziś powtórka posmarowałam rano i całyd zien będzie śmigał z tłustą główką ![]() idę bo moje dziecko kupala wyprodukowało ale cisnął, stękał jak baba przy porodzie ![]()
![]() |
#1205 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ona rzadko woła, bo bym musiałam ja na prawdę długo zostawić samą, jak leży mi 1h pod karuzelą to ja ide po nią pierwsza, bo mi jej żal że tak długo sama jest ![]() ale już czuję, że pomału koniec z tym będzie ![]() Cytat:
biedactwo ![]() często to słyszę, a ja oczywiście jestem padnięta Cytat:
twoje pytanie dało mi do myślenia ![]() teraz już wiem że miałam bardzo zaawansowany baby blues, czułam sie fatalnie odkąd mała się urodziła i nie umiałam zupełnie się nią cieszyć ![]() ![]() i teraz tak obiektywnie spoglądając to Idalia nigdy nie dała mi popalić ![]() może poza tygodniem kiedy był skok 5 tygodnia i zeszło się to nam z kolkami, na początku bardzo dużo spała, od samego początku życia maiła tylko 2 pobudki w nocy, pierwsze spanie 5h, nigdy jej nie usypiałam itp a w 6 tygodniu zaczęła się interesować karuzelą i zabawkami, wtedy przestał mi spać w dzień, ale potrafiła godzinami się skupić na tych przedmiotach, odetchnęłam też kiedy w 9 tygodniu przestawiła się na 1 pobudkę w nocy i dopiero teraz będzie mi dawać w kość, bo już widzę, że coraz więcej rzeczy ją interesuje, chce obserwować otocznie, a ja kompletnie jest jestem przyzwyczajona do noszenia jej ![]() także teraz się zacznie zabawa ... ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() po drugie ![]() po trzecie Może po prostu za mało mu pić dajesz? Albo zamiast zmieniać na Comfort zmień na inne mleko ale zwykłe. Bo może po prostu Bebilon mu nie służy. Moja robi kupę raz dziennie, bardzooo dużą, ale bez wysiłku.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-06-04 o 08:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zadomowienie
|
czarna ja to panikara i od razu poszlabym do lekarza..tyle trombia o tych zakazonych ogorkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja oczywiście polecam moje mleko Nan ![]() ahaaa i ja daję małej raz dziennie ta BioGaia a to są probiotyki
![]() |
#1208 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej,
u nas nocka okropna nawet nie wiel ile razy wstawałam ![]() Cytat:
zwykły pajac w sklepie kosztuje 40 zł ![]() babciom chyba trzeba zakupić lepsze okulary, żeby widziały jakich rozmiarów są wnuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co cwiczysz??tzn jakie ćwiczenia wykonujesz?? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny masakra ...bylam w lazienkce teraz i mam zatwardzenie i gratis krew!!!
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
trzyrazi ogorków nie jem,więc zarazic się nie mogłam :P Może też masz hemoroidy? Bolało Cię coś?
iweczka Kochana,ja robię dziennie po 100 brzuszków i standardowe cwiczenia na nogi i pośladki ![]()
![]() |
#1211 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1212 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1213 |
BAN stały
|
hej babeczki
jezu tak sie boje ide na permanentny brwi zdechne z bolu normalnie trzymajcie kciuki zebym zywa wrocila ;-/ milej soboty |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja malusia rano sie obudizla i zwymiotowala... tak porzadnie
![]() |
#1215 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też mogę?? kurczę byliśmy na szczepieniu, ryk co niemiara,ale..... moje dziecię ma 5 kg i 65 cm od porodu przytyła 1700 g i urosła 10 cm ![]() a ma 7 tyg, Kaśka takie gabaryty miała po 2 miesiącu. a tu jeszcze dwa tygodnie do 2 miesięcy Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-06-04 o 10:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja też najpierw przebieram b potem mały zaspany bardzo
![]() |
#1218 | |
Zakorzenienie
|
Idalka leży pod karuzelą i słucha Boba Marleya No women no cry
moja uwielbia tą piosenka, przebiera nóżkami jak szalona i się śmieje ![]() dzięki Mirabilka za pomysł ![]() Cytat:
moja tez jak miała 7 tygodni to ważyła 5kg ![]() ale długości nie mam, jednak sama próbowałam ja wtedy zmierzyć to wychodziło mi góra 60cm ![]()
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, waga jak waga, ale ten wzrost, to wykracza poza wykres centyli
![]() A jak tak dalej będzie to chłopa w NBA będzie szukać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zostanie modelką ![]()
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
Iza mam już jedna "modelkę"
Jak pojechaliśmy na szczepienie Kaśka poszła do moich rodziców i ojciec przeglądał stare zdjęcia. Jedno było moje z 6 klasy i dziadek się pyta - no wiesz kto tu jest?? kaska: - mama - a skąd wiesz- dziadek zdziwiony - po minie, widać, ze była wściekła po oczach ![]() pokazuje ślubne zdjęcie swoje i mówi -widzisz, babcia siwa nie była, a dziadek jaki przystojniak zawsze był kaśka - no teraz nie bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym poszła do lekarza Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
duża twoja córa, moja trochę starsza , ma 64 cm i tez poza siatki centylowe wychodzi
![]() |
#1223 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja zostalam slomiana wdowa:/ tz pojechal do dodatkowej pracy(czego nigdy nie robimy ale przed wyjazdem stwierdizlismy ze kazda kaasa sie sprzyda) ![]() Za to moja sis przyjedzie... ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Sa ale jednak brwi zajma pewnie z 15-30min a noga zajela 8h ;p wiec jest roznica w bolu heh ''4. Jak długo trwa wykonanie makijażu permanentnego? Nowoczesny sprzęt na którym pracuję, skraca czas wykonania makijażu o połowę. Najnowsza technologia użyta przy produkcji urządzeń do pigmentacji ust, oczu czy brwi, a także biotatuażu powoduje że w przeciągu 2 godzin można uzyskać pełny makijaż. Wykonanie pełnych ust do godzinki, oczy oraz brwi około 30 minut. Minimalny czas zabiegu oraz minimum bólu.''
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-06-04 o 12:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
aja1
córka niezła ![]() ![]() Nie wiem czy widziałyście wątek, ku przestrodze, gdzie mamy piszą co wymyśliły ich dzieci, i jest tam taki jeden Maksiu, po prostu padam ze śmiechu jak o nim czytam ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=532450 moje ulubione: kropka, mój prawie 4-letni Maksiu też taki mały pomyslowy wrazik był od zawsze. ![]() ![]() - 1rok 8m-cy- bawił się w piaskownicy na ogrodzonym tarasie, poszłam do wc, wracam, dziecka nie ma... szukam w domu, nie ma, ![]() -2 latka- 5:30 rano, obudziłam się, ide do kuchni napić się, Maksiu spał w swoim pokoju, zajrzałam do niego, a,dziecka nie ma. ![]() -2,5 latka,- młody własnoręcznie wczesnym świtem, gdy rodzice jeszcze słodko spali, przygotował sobie płatki z mlekiem, mleko podgrzewając na piecu... ![]() -2,5 latka- 7:30 rano, dzwoni moja komórka, to sąsiadka z naprzeciwka, pyta co robię, no jak to co? śpię... a Maksiu w swoim pokoju stoi w otwartym oknie i "dzien dobry" woła przechodniom/rowerzystom ![]() -2 latka, jesień, zimno jak diabli- jakieś 5 stopni było- , młody wstaje nie wiem o której i wychodzi na podwórko pobawić się w piaskownicy. ![]() -1,5 roku- u szwagierki wsadził głowe miedzy tralki z poręczy... myślałam, że trzeba będzie tralki ciąć, głowa za nic nie chciała wyjść z powrotem. ![]() -ok. 3 lat- młody ogląda rybki w dużym akwarium cioci, w tym akwarium pływa takie malutki plastikowe z młodymi gupikami... młody patrzy, no to idziemy do pokoju obok kawki się napić... po chwili płacz. Maksiu smutny zaplakany na środku pokoju a młode rybki na podlodze. :"ja chciałem je tylko pogłaskać mamusiu". -teraz , niedawno, jak Tymek się urodził, Maksiu przylazł do sypialki, ja wyczerpana przysnęłam, a on siedział w łóżeczku 2- miesiecznego Tymka.. zasnęłam tak twardym snem, że dopiero Maksiu mnie obudził: "Mamusia, musisz wstać, Tymek zrobił bob".. Wstałam, Tymek był juz rozebrany do golasa- wolę nie wiedzieć, jak Maksiu tego dokonał... -itd. itp. ![]() ps. a widzieliście paprotke obciętą na zero... ![]()
#1225 |
Zakorzenienie
|
Czytałam, ten chłopiec to mój idol jest
![]() jeszcze jak brata uczył po schodach chodzić ![]()
#1226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez marsylia Czas edycji: 2011-06-04 o 13:09 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |||
Wtajemniczenie
|
Studiuje Gospodarke Przestrzenną, mam do poprawki z drugiego roku semestr, ale gdzieś w środku poddałam się, nie mam notatek, na zajęciach nie byłam i w ogóle przestały mi się te studia podobać. A na dziennych musialabym się przeprowadzić do rodziców by z małą mogli zostawać, wierzcie mi nie chce mieszkać w jednym pokoju u rodziców, zero prywatności
![]() Cytat:
![]() jej ![]() ![]() pić dostaje herbatke koperkową bo po rumiankowej ma kolki ![]() Zobaczymy co będzie po tym Bebilonie Comfort ale finansowo to nas chyba zje - 400g 23zł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w środe znowu podcięłam włosy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Zadomowienie
|
tajka czemu malej ci nie mierza>>>???? mi nie mierzyli jej zaraz po porodzie ale teraz za kazdym razem mierza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:32.