|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
andziot; dokładnie identycznie uśpiłam mojego Gabonka.
Najlepiej działa właśnie mizianie po czółku, w okolicach brwi. Wtedy zaczyna mrużyć oczka i w końcu je zamknie do snu ![]() antropia, to tym bardziej brawa dla Ciebie, że gubisz jeszcze nadprogramowe, sprzed ciąży kg! Fajowo, że leżaczek się sprawdza! mary, jak to Hanex śpi na spacerku na brzuszku? W wózeczku ją tak kładziesz ? Śmigasz w easytonach ? dają coś ? Ja się także pokusiłam o badanie mojego BMI i wyszło mi Brawo! Masz idealną masę ciała. Śmiech na sali, bo ja widzę po wadze o 9kg za dużo.... Tak więc domyslam się jak się czujesz Też się łudziłam, że taka gęsta czupryna mi zostanie ale szybciutko Andziotka i Eve sprowadziły mnie na ziemię.... tak więc i z pewnością ja niebawem zacznę gubić futro. anulko, Kochanie nie katuj się tak psychicznie !! Przecież najważniejsze aby Zosia ładnie się rozwijała i przybierała. Wolałabyś ją karmić tylko UU i Malutka wolno by rosła a przy tym męczyła siebie jak i Ciebie podczas karmienia czy lepiej aby ja dokarmić 1x dziennie MM i wówczas Ty nie zdenerwowana i Zosia syta i szczęśliwa. Wiem, że jesteś ambitna i postawiłaś sobie za cel karmić tylko UU a ponadto presja otoczenia ale coś za coś... ponadto andziotka dobrze Ci wytłumaczyła, jak to było z Gabusią.. może spróbuj zastosować się do jej porad ? Trzymam mocno kciuki ![]() moria, czy kupiłaś ten pas, który polecała agnieszka_pe? Możesz podesłać linka? Ja też muszę w takie cudo zainwestować ze wzgl na obwisły brzuchol ![]() agnieszka_pe, mocno trzymam kciuki za Dominika !!!!!!!!!! mimbi, Paulizia - Wasi TŻ jedyni w swoim rodzaju !! Lubię takie śmieszne faux pas ![]() ![]() Mój mąż notorycznie myli stronę prawą z lewą co ponoć jest domeną kobiet ;> Najgorzej było, gdy nie znałam jeszcze Krk, prowadziłam auto a on do mnie mówił "skręć w lewo" pokazując ręką w prawo ![]() Ktoś kto za mną jechał i widział jak się miotam na drodze z prawego pasa na lewy to od razu przypiął mi łatkę "baba jedzie" ![]() Dotąd się nie nauczył co jest co... wg niego Gabi miała chore prawe oczko a nie lewe... bo przecież kiedy na nią patrzył to prawe było zaropiałe ....
#1202 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
przynajmniej mój tak grzał ... dla mnie takie zasypianie to jakiś cud, bo Zosia nigdy tak sama nie zasnęła ![]() więc teraz radość podwójna ![]() śliczny ![]() ![]() Cytat:
![]() pocieszę Cię że mi po pierwszej ciąży zniknął, a teraz jakoś nie chce ![]() i wszyscy mi o tym brzuchu gadają !!!!! bo by chcieli żebym była zgrabna i powabna ![]() już mnie to wkurza, może ja chce taki mieć !!! ![]() (mam jeszcze trochę nadziei że jednak się jakimś cudem wchłonie) Cytat:
ropka zniknęła i jest ok od tego czasu, no i trzeba regularnie kropić ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Zakorzenienie
|
daisy o taki ten pas: http://www.outletrtvagd.pl/product-p...ex-Female.html
Na all nie ma ![]() Też o nim myślę, tylko sporo kosztuje ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
Daisy, jak już Hanka przysypia w wózku, to przekładam Ją na brzuszek i śpi głównie na brzuszku. No chyba, że ma fazę gadania do drzew
![]() W easytonach śmigam, uwielbiam je! Są przewygodne! A jak z działaniem, to nie wiem, bo ja teraz regularnie mam zakwasy po tych moich fitnessach ![]() Nie jestem pewna, czy to wypadanie, to reguła, jednak mnie się trafiło ![]() Matall, no to Edzik jeszcze do 9 kg troche ma czasu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- edit, ok, się czyta się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zakorzenienie
|
daisy ale masz fajnie z tym usypianiem gabrysi. rewelacja
![]() jestem po szczepieniu mały spi ja jestem mokra tak jest goraco ze sie wytrzymac nie da!!! byłam ok 10 40 u lekarza a wróciłam o 12 30... przychodnie mam 3 min od domu... nie skomentuje punktualnosci pediatry mojej... beznadziejna yta baba jest. musiałam jej nakłamac ze szeeroko pieluchuje i podaje cebion multi ![]() duzo w moich oczach straciła tym ze kaze szeroko pieluchowac... przeciez tego sie nie robi ![]() w ogole jak kiedys byłam i mowiłam ze mały ma kolki to zabroniła mi jeść owoce warzywa (jedynie marchewke i buraki gotowane mogę) mleko i jego przetwory, potrawy smażone słodycze soki owocowe, w ogole nic nie moge... głupia torba ale w mojej przychodni są dwie lekarki ZŁA I GORSZA więc wybrałam tą złą ![]() bo ta druga to jest jak hitler do niej chyba nikt nie chodzi ![]() ja ją pamiętam z dzieciństwa, prze paskudna baba. pamietam jak mnie badała to zawsze ten patyk tak wkładała że mi sie cofało malutki na szczepieniu bardzo płakał. ale nie wiem czy go tak bardzo bolało bo zaczął płakać jak przektroczyłam próg gabinetu i jak wyszłam to przestał ![]() trzy wkłucia były. płakał okropnie ale w sumie zaraz si euspokoił i spi... ide wziasc prysznic
#1206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
matallewar; i ten model ma moria ?
Właśnie pokazywała mi ten pas agnieszka_pe a jest jeszcze nowsza wersja za 145 eu http://www.slendertone.com/p-24-slen...ax-female.aspx Dziękuje Ci ![]() Ja model z linka znalazłam na ebayu Grazynka, a na co w końcu zaszczepiłaś ? hehe to z tego co piszesz obydwie są beznadziejna ;> Masz racje, duchota nie z tej ziemi !
#1208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
aniutka,a co to jest 4 dni kropienia
Kochanie, ja gruubo ponad tydzień kropiłam i nei widziałam rezultatów a potem fru z dnia na dzień i się oczko naprawiło Tylko systematycznie to rób Bedzie dobrze. Identycznie miał Gabik, że po snie oczka prawie nie mogła otworzyć takie zaropiałe albo np jak płakała to także ropiało
#1210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale o takiej nazwie i takim wyglądzie ma aga_pe A na all jest tylko taki: http://allegro.pl/pas-wyszczuplajacy...713161764.html
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Wtajemniczenie
|
hehe mój też właśnie zasnął w łóżeczku
![]() ![]() Andziot a jaki miałaś podgrzewacz? na bangla.babyonline.pl canpol ma najlepsze opinie. w zasadzie same pozytywne Grazin matko święta... tyle czasu musiałaś czekać ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Matall jak Ty to robisz, że Edzik tak ciągle marudzi itd. a Ty masz czas na siedzenie na forum? ![]()
![]() |
#1212 |
Wtajemniczenie
|
mary, ja też mam mniej pokarmu, nad czym bardzo ubolewam
![]() ![]() Co do włosów, to moje jeszcze na miejscu. Ale czytałam na ten temat, że to wypadają te, które powinny wypaść w czasie ciąży, a nie wypadły. Mojej bratowej wypadały 3 m-ce. Sama nieraz borykałam się z tym problem, więc wiem, jak to boli ![]() Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-07-14 o 13:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zadomowienie
|
the_sania jakoś długo to nie trwa tylko raz podgrzewałam i nie bardzo wiem ile to dokładnie trwało ale mogę dzisiaj sprawdzić, nastawiłam wtedy na 70 stopni a normalnie to ja włączam wieczorem wstawiam butelkę z przegotowaną wodą i nastawiam na 40 i stoi tak przez cała noc, jak sie budzi to przelewam sobie odpowiednią ilość do drugiej butelki + mleczko i jedzonko gotowe
#1214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie da rady odłożyć ani nic innego zrobić... ![]() Zazwyczaj tak, jak napisałam: Jak marudzi, to noszę, jak się uspokaja, to siadam. I tak co 5 minut ![]() Czasem daję mu pomarudzić w łóżeczku/bujaku, czasem ktoś mi pomaga i weźmie go na ręce.
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Wtajemniczenie
|
Daisy tyle tyyyyle mam ich do zrzucenia, że jestem nie mniej załamana niż jakbym miała jeszcze ciążowe zrzucać
![]() grazin o jejku...ile musiałaś się naczekać.....masakra...:c onfused: dobrze, ze już macie za sobą to szczepienie...nas czeka 29 ![]() Pitek zasnął w Bujaczku... ale wibra wyłączona i bujanie noga było ![]() jaki on jest podobny do zdjęć z usg ![]() dziewczyny tez widzicie to podobieństwo u swoich maluszków? ![]()
#1216 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Wczoraj mała nie zasnęła już o 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ![]() moria44 niezły sen ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja również zazdroszczę szybkiego zasypiania. Mam nadzieję, że też z czasem takie wypracujemy ![]() Udanego wyjazdu ![]() Cytat:
![]() I kolejny przystojniacha ![]() A my mamy dzisiaj wizytę położnej o 15.30 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gusia spodziewaj sie ogladania pepka, wazenia dzidzi i masy porad. ![]() Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-07-14 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
Grazin uśmiałam się po opisie Twojej wizyty u pediatry
![]() ![]() sania my TAKIE coś dostaliśmy od dziadków, fajne to bo można gotować na parze, ale ponieważ to grzeje na wodzie to ja swoje odciągnięte mleko podgrzewałam chyba coś koło 5min antropia jak słodko śpi ![]() gusia a jak Ci się karmi ?? bolą sutki ??? czy Wasze dzieci też tak machają nogami ciągle ?????? na macie to mi się wydaję, że jakiegoś ADHD dostaje ![]() karmiłam Gabrysię ![]() musiałam chodzić i bujać, żeby zjadła ![]() ale kupa poszła po jedzeniu ![]() na plecy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
Porady i ważenie? Super
![]() Karmi mi się świetnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Wtajemniczenie
|
dziękujemy za komplementy
![]() jak wasze maleństwa zasypiają w bujaczkach to wyciągacie je stamtąd? ![]()
#1221 |
Zakorzenienie
|
No moja polozna jak sie z poradami rozkrecila, to myslalam, ze juz nie wyjdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Rozeznanie
|
Principessa współczuję problemów brzuszkowych
![]() Aniutka85 no nie zazdroszczę dziadków. Ja myślałam, że moi rodzice mają w miarę normalne podejście, ale się pomyliłam, bo w temacie ubierania też są szurnięci. Zostawiłam im go we wtorek w body na ramiączkach, a oni na spacer wzięli go w body na długi rękaw, spodniach, skarpetach i pod kocykiem. Jak przyjechaliśmy do nich z mężem, to mały leżał w tym body, w którym go do nich przywieźliśmy i jak nam powiedzieli, że byli z nim na spacerze, to byliśmy pewni, że tak był ubrany. Dopiero wczoraj się od siostry dowiedziałam jak go ubrali ![]() ![]() ![]() Teściowa jest jeszcze bardziej szurnięta, więc już w ogóle powierzenie jej opieki nad Antosiem nie wchodzi w grę. Scio jeśli chodzi o lustro, to teoria mojego dziadka jest taka, że jak się małe dziecko przejrzy w lustrze, to diabła zobaczy ![]() Moniqac super, że jesteś zadowolona z nowej pediatry ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Agnieszka_pe ja foremki papierowe na muffinki zawsze kupuje w ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40133041 Póki co tyle mogę odpisać, za chwilę będę nadrabiać dalej. Dziewczyny jak byłam 10 czerwca u ginekologa, to mówił, że jestem w trakcie owulacji. 30 czerwca zaczęły mi się minimalne plamienia i myślałam, że to początek okresu ... trwało to aż do 8 lipca (dosłownie jedna plamka na dzień) i koniec. A od 12 lipca jak zaczęłam krwawić, to mam już dosyć ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
A do mnie wlasnie dzwonili ze szpitala bo bylam rano z mala na pobraniu krwi. Miala robione w 3 dobie i wyniki wyszy ok ale kazali dwa tygodnie pozniej powtorzyc. Powiedzieli, ze juz nie musze do nich przychodzic bo wyniki OK i mala jest zdrowa, czyli na pewno nie ma mojej choroby
![]() ![]() gusia u mnie byla te trzy razy a pozniej przyszla po tygodniu dopiero. |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja wiem, że napletka się nie ściąga ![]() ale: mój ma bakterie - pod napletkiem jest siedlisko bakterii. mogą mieć zły wpływ na nerki - NIE ŚCIĄGAM NA SIŁE. odsłaniam sam czubeczek który i tak jest na wierzchu, myję "chlupając" wodą i smaruję kremem. TYLE. nie martwcie się - nie będę mu ściagała na siłe - wiem że jest przyklejony i nie darowałabym sobie gdyby go to bolało. ale dziękujemy za troskę ![]() całe szczęście ![]() ja tylko na chwilę. USG głowy i nerek bez zmian od poprzedniego razu ![]() ufffffffffffffffff. dzięujemy za kciuki ![]() Niuniu będzie się pewnie budził zaraz. codzinnie ranoo od 6.00-8.00 mamy problem ![]() oki. idę dalej nadrabiać. matallewar - dopkłądnie o taką pielęgnację siusiaka chodziło, tylko my jeszcze kremem smaruje,y żeby on się BEZBOLEŚNIE odsuwał ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
na pewno na siłe mu nie ściągam w dół ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Aha - kupiłam ubranko na chrzest (mamy w niedzielę). Jest super ![]() Tylko kaskiet i muszka beeee. http://allegro.pl/komplet-do-chrztu-...700543546.html. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-07-14 o 14:03 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Ide na 16 na przeglad tzw. podwozia ![]() ![]() Antek dzisiaj co chwila trzaska ''fufe''... chyba go z 3 razy przebieralam. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Mam TT, ale prawie w ogole go nie uzywam. Mam czajnik elektryczny i zawsze pilnuje by byla w nim woda. No i jak jest zimna to wlaczam na kilkanascie sekund i juz mam cieplejsza wode ![]() Cytat:
![]() jejku jejku ja za 20 kilo moze wejde w 40 ![]() Polecam czerwona herbate ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja czekam i czekam ![]() wspolczuje wypadania wlosow ![]() Ja mam taka tragedie na glowie, ze jeszcze tylko mi wypadania brakuje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nadia bardzo ladnie Ci przybiera ![]() Widzialam fote! Wygladaja BOSKO!!! [Mam podobne zdjecie w albumie ![]() Cytat:
![]() Moja mama chce mi kupic wiersze Brzechwy, bo podobno pieknie recytowalam SAMOCHWALE ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie wyciagam, bo by sie jeszcze obudzil ![]() Matall jak masz czas na brzuszki to kup sobie pas neoprenowy... szybciej zleci tluszczyk, a kosztuje grosze ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Moniaqc ubranko super!!! I faktycznie bez tego kaszkieta i muchy! Chetnie bym kupila taki zestawik na chrzest dla mojego Antosia ![]()
![]() |
#1227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czas na brzuszki... No, miałam się motywować, jak Edzik wieczorem zaśnie, ale coś mi nie idzie - zasypiam razem z nim i potem sobie pluję w brodę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
antropia; baaardzo mi się podoba zdjęcie
![]() ![]() ![]() moniqac, ale czadowo ze wszystko oki ![]() gusia, kciuki za wizytkę i musze Ci powiedzieć, że szczęściara jesteś z sutkami ![]() ![]() Paulizia, zrób zdjęcie tych swoich hairów - na pewno nie jest tak źle ![]() spróbuj miziania Antosia bo buzi, czole.. moja Mała to chyba hipnotyzuje ![]() Trzymam kciuki za przegląd ![]() ![]()
#1229 |
Zakorzenienie
|
mimbi właśnie przyszło
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1230 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki
![]() Zaniedbuje Was ostatnio bo ju nie daje rady ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-07-14 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.