|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
to ja jakaś dziwna jestem bo u mnie właśnie libido tak skoczyło, że mogłabym codziennie
Właśnie dokładnie o Jedo FYN 4DS mi chodzi może na all jakoś taniej go dostaniemy
|
#1202 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
nie potrzebne mi są skrętne kółka za kolejne 400 zł... chociaż Flyn jest fajny ja jednak obstaję za 4 równymi kołami, nie mam samochodu, poruszam się pieszo albo autobusami i nie mam ochoty przechodzić tej gehenny która tu widzę, jak dziewczyny próbują te wózki wystawić z autobusu tak żeby dziecko im nie wypadłoCytat:
mnie boli wszyskto, szczegolnie teraz jak dodatkowo jestem przeziebionaCytat:
![]() co do seksu, u nas jest ciągle na tym samym poziomie - z dużym zapałem i nie przeszkadza R mój wielki brzuch ani to że moje ciało się zmienia... ja mam jakieś podwyższone libido
|
|||
|
|
|
#1203 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam z teściową jeszcze lepiej.... już nie wiadomo w którą stronę gorzej,
ona ciągle mówi, a po co wam to, po co to kupujecie, ja mialam pozyczone, uzywane, blablablablabla... boże jak mnie to wkurza, naprawdę nie kupujemy wózka na 3 tysiące ani kamerki do 3 pokojowego mieszkania.... Nie jest nas stać na niewiadomo co, ale kurcze przeciez wiadomo, że rodzice chcą jak najlepiej dla maluszka... ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- I w dodatku jestem dziś sama, skumałam się że bez gotówki a tu w spożywczym nie można kartą... eh zostanie mi zjesc gotową pizzę :/ Cały dzień siedzę sprzątam, teraz się męczę z wrzucaniem książek na allegro ile to męki, a to jeszcze takie drobiazgi i tyle tego... :/ ależ mamy narzekający dziań
|
|
|
|
#1204 |
|
Wtajemniczenie
|
Huuuuraaaaaa!
Jest zima u mnie ), już sypnęło sporo i dziś od rana do południa dalej sypało Poszłam sobie wczoraj do dwóch sklepów w poszukiwaniu ciążowego kostiumu kąpielowego. Okazało się, że w Tarnówku moim raczej takich cudów nie uświadczy zostaje internet, ale za to wstąpiłam do takiego fajnego, lubianego przeze mnie i moją mamę sklepu z butami i kupiłam sobie fajne kozaczki (9kg na plusie...) Chciałam kupić coś najtańszego i badziewnego nawet, żeby tylko te 2 mies zimy jeszcze przetrzymać, a tu znalazłam na przecenie nienajgorze jakościowo, super ciepłe i wygodne kozaczki za 80 zł Tzn. owszem jeździliśmy wcześniej na sankach, ale teraz ja nie mogę za bardzo Maks sam średnio lubi, więc przez ponad godzinę rzucaliśmy się śnieżkami, biegaliśmy, próbowaliśmy lepić bałwana Ale dziś nie chciał nam się lepić tak dobrze śnieg Jeszcze parę latek i też sobie dziewczynki - mamy po raz pierwszy przypomnicie dzieciństwo ![]() A propos wyprzedaży byłam wczoraj w Tesco na szybkich zakupach i przechodząc obok działu dziecięcego, zobaczyłam, że sporo ubranek tam przybyło (poprzedni raz byłam tydzień temu), a dalej wiszą szyldy "-50%", "-70%". Wolałam się tam nawet nie zbliżać bo i tak nie powinnam nic kupować, w każdym razie myślę, że warto jeszcze zaglądać Czy u Was też nie działający wczoraj wizaż wywołał lekkie uczucie zaniepokojenia i rozdrażnienia? Ach, to uzależnienie... ![]() Tż robi dziś jakąś wypasioną zapiekankę na obiad, więc ja dotleniona z herbatką zasiadłam do Was Idę czytać...
|
|
|
|
#1205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygrzewaj się! U mnie libido to jakaś prehistoria dosłownie... Zaraz zapomnę co to jest... Cytat:
Też się zamierzam wziąć za porządkowanie książek. Nie mam pojęcia co z tym wszystkim zrobić. Chyba będę pakować w kartony i spisywać. Jutro chyba wystawimy rogaciznę po teściu. Zalega to to w szafie i kurz zbiera... |
||
|
|
|
#1206 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31610307]No z kartką, z kartką, bez przesady...
Ale dla mnie i to jest dobre [/QUOTE]to mój dzwoni jak nie wie co albo czegoś nie ma to co ma kupić w zamian, bo w ciąży mam ochotę na gazowane strasznie to miał kupić tonik, nie było byłam wkurzona jak to baba w ciąży i teraz za każdym razem woli zadzwonićkiedyś poszedł za czasów kawalera do sklepu miał kupić kiwi kupił mandarynki Cytat:
Cytat:
Cytat:
TŻ kiedyś spał u mnie za czasów panny to mówił że słyszał jak mój tata wstał i słuchał nas pod drzwiami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyznaję się: co roku robię u rodziców bałwana... Sama... Lubię zwyczajnie. ![]() Do tesco rzeczywiście warto zajrzeć. ![]() Ale mi dziś małe daje się we znaki. Szturcha i szturcha. Jak kocia go trochę pougniatała to się uspokoiło. Kocie przytulanie i deptanie brzuszka to rzadkość.
|
|
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na tersciowa akurat nie moge ani slowa zlego powiedziec. Jest na czasie babka, bardzo inteligentna, nie wtraca sie nic a nic, ogolnie znam ja juz pare lat, mam nadzieje, ze to sie nie zmieni, ale kazdemu polecam by mial taka jak moja
![]() Moja kocica dzis caly dzien spi....
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-01-14 o 15:51 |
|
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No u mnie droga ta szkoła. Nie wiem jak z przyjmowaniem. Gin mówił, żeby przedzwonić koło lutego. Gdzieś na necie znalazłam informację, że mimo ceny szkoła jest oblegana i trudno się zapisać. A wcześniej, tzn. przed ciążą Cię bolały? Ja miałam problemy ze stawami od okresu dojrzewania. Takie niewytłumaczone, bo neurolog i reumatolog nic nie stwierdzili a bolały mnie nawet w lecie. Przez ostatni rok miałam spokój a teraz znowu. Domyślam się, że z postępem ciąży lepiej nie będzie.
|
|
|
|
|
#1210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a my jak jezdzilismy do moich rodzicow, to mama do nas mowila: a teraz idziemy na spacer i NIE BEDZIE NAS 2 GODZINY zawsze musielismy to wykorzystac ahhhh te czasy![]() co do sexu, zakaz do konca ciazy, dobrze ze chociaz w swieta poszalelismy jakby co to ciiiiii i te skurcze nie mialy nic z tym wspolnego
|
|
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teściowej zazdraszam, ja nie wiem czy moja byłaby zła czy dobra - bo nie mam;( trochę mi smutno z tego powodu, ale lepiej chyba mieć ciszę niż złą teściową |
|
|
|
|
#1212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobre, my postowaliśmy jak brałam duphaston
|
|
#1213 |
|
Konto usunięte
|
Ja wczoraj, jak się położyłam do łóżka, to się czułam, jakby ktoś mnie wcześniej pół godziny prał łomem po nerkach.... Myślałam, że mi łezki z bólu polecą... Ale jakoś przeszło po chwili....
|
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31614309]Ja wczoraj, jak się położyłam do łóżka, to się czułam, jakby ktoś mnie wcześniej pół godziny prał łomem po nerkach.... Myślałam, że mi łezki z bólu polecą... Ale jakoś przeszło po chwili....[/QUOTE] Wczoraj jak wstałam, to nie mogłam się wyprostować, tak mnie coś bolało, jakby mi ktoś szpile w plecy wbijał. |
|
|
|
|
#1215 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1216 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=kapukat;31609703]
masz bardzo mądre rady - cieszę się że dołączyłaś do nas ![]() Ślicznie dziękuję
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, ale już tylko takie rzeczy, żebym nie miała potem do nikogo pretensji...
|
|
|
|
#1218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ok 1300zł bez fotelika |
|
|
|
|
#1219 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Witajcie! Dzisiaj zaczelam 20tydzien
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1221 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=clauudik;31612779]to ja jakaś dziwna jestem bo u mnie właśnie libido tak skoczyło, że mogłabym codziennie
Ja też bym mogła codziennie , rano, w południe, przed południem, po południu, wieczorem, w nocy... normalnie jakaś nimfomanka się ze mnie zrobiła mój biedny mąż...ale na razie jeszcze się nie skarży |
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() Nie mam pojecia kiedy to zlecialo
|
|
#1223 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=kapukat;31612852]ja Jedo ale classic - brattina się chyba nazywa
nie potrzebne mi są skrętne kółka za kolejne 400 zł... chociaż Flyn jest fajny ja jednak obstaję za 4 równymi kołami, nie mam samochodu, poruszam się pieszo albo autobusami i nie mam ochoty przechodzić tej gehenny która tu widzę, jak dziewczyny próbują te wózki wystawić z autobusu tak żeby dziecko im nie wypadłoNo tak rozumiem aczkolwiek ten Jedo to aż takiej dysproporcji w wielkości miedzy kołami to nie ma też za dużej bym nie chciała choć ja akurat to autobusami się nie poruszam więc jeśli chodzi o mnie to na to nie zwracałam aż takiej uwagi |
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
jej dziewczyny a pamiętacie dopiero był 3, 4 miesiąc a tu już połowy i więcej....niebawem będziemy się pytać czy już torby do szpitali gotowe....
Zaaabcia czyli u Ciebie też Shower się robi? ja byłam na tym, ale sama robić nie będę dla mnie to inna tradycja zupełnie, z resztą biorąc moje nastawienie do gości ostatnimi czasy wolę żeby znajomi przychodzili pojedyńczo a nie grupa ludzi na głowie, już nie mam siły na bieganie koło wszystkich
|
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
No zleciało... Ja gonię większość z Was i mi się ciągnie.
![]() Strasznie mnie dziś suszy. Niczym się nie mogę napić. I odkryłam w szafie piękny kremowy woal.. Kupiłam jakiś czas temu i zapomniałam. Będzie akurat na firaneczki do pokoiku maleństwa. Chcę zrobić w kremie i zieleni. ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj zazwyczaj jest to niespodzianka dla ciezarnej A u was sama ciezarna to organizuje?
|
|
|
#1227 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny, nie było mnie 2 dni i mam chyba z 10 stron do nadrobienia , nie wiem czy zdzierżę
![]() Byłam wczoraj w Krakowie na połówkowym no i wielka ulga - lekarz wszystko dokładnie posprawdzał i nie ma się do czego doczepić, wszystko OK, dzidziuś się dobrze rozwija itd. Acha i na 100% chłop ![]() Przy okazji połaziłam trochę po sklepach dziecięcych, ale dalej nic nie kupiłam, a już szłam do kasy z pakiem bodziaków w H&M, ale jakoś mnie cofnęło, bo stwierdziłam, że może gdzieś indziej dostanę fajniejsze - chyba jakaś dziwna jestem No i byłam w jednym sklepie z wózkami, bo się okazało, że jest zaraz koło szpitala, gdzie miałam badanie. Co prawda byłam tam tylko jakieś 15 min, bo nie było czasu, ale pierwsze co zrobiłam to podleciałam do wózków i zaczęłam sprawdzać jak się jeździ na skrętnych kółkach a jak na nieskrętnych W tym sklepie był ten wózek Tako Jumper, więc też sobie go tak z grubsza oglądnęłam i jest bardzo fajny. Tylko jak dla mnie to ma jedną wadę - trochę małą gondolę - i się boję, żeby mi dziecko z niej za szybko nie wyrosło. I jeszcze taka mała ciekawostka na temat fotelików Nie wiem czy to prawda, ale jak spytałam sprzedawcę o foteliki Maxi Cosi (że niby do tego Jumpera) to mi powiedział, że on wcale tych fotelików nie poleca, bo one tylko w PL mają taką dobrą opinię, a już za granicą (Niemcy, Włochy) niekoniecznie. A to dlatego, że podobno te strony polskie z rankingami redaguje gość, który je do Polski sprowadza. I jeszcze ten sprzedawca powiedział, że konstrukcję zarówno do fotelików Maxi Cosi jak i do tych standardowych, które są np. przy wózkach Tako robi jedna firma, a poszczególni producenci wózków tylko je indywidualnie obszywają - że to jest ta sama konstrukcja, więc bez różnicy. Ale podkreślam, że nie wiem czy to prawda, tak mówił ten sprzedawca. W każdym razie zaczęłam się zastanawiać nad opcją 3w1, czyli fotelik standardowy, a nie Maxi Cosi.I jeszcze na koniec - wczoraj mi wizaz nie działał to siedziałam wyłącznie na stronach z wózkami - i znalazłam jeszcze jeden fajny, który aktualnie jest u mnie na topie (zaraz po: 2. Mikado Aston, 3. Tako Jumper):http://www.sportline.riko.pl/produkty/alpina/?lang=pl Tylko obawiam się, że nie będzie można go nigdzie w pobliżu zobaczyć, a opinii o nim na necie nie ma praktycznie wcale. Ale filmik jest zachęcający (link nad zdjęciem), a cena taka jak Jumper i Aston Jeśli coś wiecie o wózkach tej firmy to dajcie znać
Edytowane przez rinco Czas edycji: 2012-01-14 o 17:34 |
|
|
|
#1228 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po obiadku... Mmm...
W międzyczasie doczytałam... I odpisuję jak zwykle obszernie, wybaczcie, ale staram się nikogo nie pomijać ![]() Perse, Gabi, gratuluję wyraźniejszych ruchów dzidziolków ![]() andzya, gratuluję dobrych wieści na wizycie Gabi, śliczny ten śpiworek I jak tam? Jesteś cokolwiek bliżej decyzji? ![]() Ja też w poprzednich ciążach nie słyszałam, dopiero teraz Koleżanka mi o tym powiedziała, a potem okazało się, że moja mama i babcia też znają.Cytat:
Mój nic nie wspominał, że go to interesuje. Natomiast oprócz tsh i ft4 zlecił magnez i potas...Cytat:
![]() Cytat:
a ja mam wizaż Nawet urządziliśmy sypialnię tak, że pod oknem mamy długie dwuosobowe biurko, bo każde lubi mieć swój bajzel, tż ma komputer, ja netbooka i tak sobie siedzimy ramię w ramię ![]() Cytat:
Ja nie wiem, czemu on tak dużo się ruszał w dni, w które chodziłam do pracy, w weekendy zawsze był spokojniejszy i teraz od kilku dni znowu bardzo mało się rusza... Dobrze, że to już nie pierwszy raz mi taką akcję robi i staram się nie denerwować. Ewentualnie jak go prawie nie czuję w ciągu dnia, to kładę się po południu na chwilę, gadam coś do niego i wyczekuję... ![]() Cytat:
Co do szpitala dla mnie nie ma tam nic niepokojącego Już objaśniam - w tym 6 pkt jest napisane "bez wskazań medycznych", czyli jeśli pediatra uzna, że dziecko potrzebuje dokarmiania, to oczywiście będzie ono dokarmiane, ale jest druga strona medalu... I to zalecenie jest chyba właśnie bardziej dla takich położnych starej daty, jak u mnie w mieście, które bez zgody matki, a wręcz przy jej sprzeciwie (wiem z rozmów z rodzącymi znajomymi ) podają butlą mleko modyfikowane czy glukozę! Bo przecież one muszą się spokojnie kawki napić... Poza tym i przede wszystkim masz prawo do swojej decyzji!
|
|||||
|
|
|
#1229 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tego nie rozumiem... Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31610307]No z kartką, z kartką, bez przesady... Ale dla mnie i to jest dobre [/QUOTE]Ale ja też robię zakupy z kartką Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie gin uczulał (ze względu na chorą tarczycę), że gdybym czuła w plecach ból "jakby mi ktoś nóż wbił", to jechać na IP, bo to może być odklejające się łożysko... Swoją drogą skąd mam wiedzieć, jakie to uczucie akurat nóż w plecach ale myślę, że gdybym miała jakieś większe bóle, to nie będę się zastanawiać i pojadę...
|
||||||||
|
|
|
#1230 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam Jedo FYN 4DS i jestem szczerze zadowolona. Dla mnie skrętne kółka są rewelacyjne, sprawdziły się w każdej sytuacji, nawet w zimie, a w razie zasp zawsze kółka można zablokować.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:14.

może na all jakoś taniej go dostaniemy

... no ale mam nadzieje, ze wsyztko powroci do normalnosci po porodzie.

zostaje internet, ale za to wstąpiłam do takiego fajnego, lubianego przeze mnie i moją mamę sklepu z butami i kupiłam sobie fajne kozaczki
(9kg na plusie...) Chciałam kupić coś najtańszego i badziewnego nawet, żeby tylko te 2 mies zimy jeszcze przetrzymać, a tu znalazłam na przecenie nienajgorze jakościowo, super ciepłe i wygodne kozaczki za 80 zł
Tzn. owszem jeździliśmy wcześniej na sankach, ale teraz ja nie mogę za bardzo
TŻ kiedyś spał u mnie za czasów panny to mówił że słyszał jak mój tata wstał i słuchał nas pod drzwiami 

klask i:Połowa!
W międzyczasie doczytałam... I odpisuję jak zwykle obszernie, wybaczcie, ale staram się nikogo nie pomijać
Koleżanka mi o tym powiedziała, a potem okazało się, że moja mama i babcia też znają.