|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Kalpana wiem że to kupa kasy ale my mamy karuzele tiny love małą księżniczkę i jest boska, nie dość że misie są prześliczne, to mają fajny sposób ruchu. melodyjka gra bardzo długo- jest 6 kategorii w każdej kategorii jest kilka melodyjek a jak włączysz wybieranie losowe to muzyczka się co pare minut zmienia i tak gra przez cały czas dopóki nie każesz jej się zamknąć :P dodatkowo można ją włączać przy zgaszonym świetle ponieważ są w niej dwie kolorowe lampki- jedna świeci do góry a druga delikatniejsza ośiwetla kręcące się misie.
---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- ale dzisiaj mnie wizaż wkurzał! co chciałam dodac post to mi sie wyświetlało że moja sesja wygasła i musiałam od nowa się logować;/
#1202 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
nie no wiem, że blondasek z niego ![]() urosną mu ![]() różnorodność musi być a i tak jest śliczny z widocznymi włosami czy bez ja tam lubię łysych bardzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
Myśle że tylko 2 - bo I_K i Lourose pewnie już urodzily
![]()
#1204 |
Zakorzenienie
|
Maggie, z tymi zębami to możliwe. U mnie na watku październikowym 2008 jeden dzieciaczek urodził się z jedynkami!
![]() U nas wiszenia na cycku ciąg dalszy. Ile to może jeszcze potrwać? Zaraz stuknie mu miesiąc. W nocy budzi się co 3 godziny, ale w dzień to najchętniej co 1,5 by jadł. Dzień rozwalony przez to... Gratulacje dla świeżo upieczonych Mamuś. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja wpl placilam 50 zł na eeg nie ma niepokojacych zmian a mała nie ma retinopatii.... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzice są jasnej karnacji i blondasy to on też musi ![]() A co mnie cieszy to to że maluszkowi buzia sie zmieniła w rysy mamusi bo jeszcze miesiąc temu było "caaaaały tatuś" jak ktoś podszedł ![]() A najbardziej mnie rozpierdzieliła młodsza siostra męża : "mały Sebuś" ![]() Mężul to Seba jakby co, hah ! a no to jeszcze lepiej ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
A ja dostałam wiadomość od Anesh.
![]() Napisała, że są zakochani w córci po uszy. TŻ był z nią przy porodzie i bardzo ją wspierał. Majeczka za to dała w nocy taki koncert, że cały oddział przez nią nie spał. Przesyła pozdrowienia dla Was wszystkich! ![]() Szczęściara! Ja właśnie mam taaaką ochotę na jakieś ciasto, ale u mnie już wszystkie piekarnie pozamykane, więc poleciałam przed chwilą do sklepu i nakupiłam pełno batonów i czekoladę. ![]() ![]() Kurcze ja też bym chciała, chociaż straciłam już nadzieję na cokolwiek, skoro taka jestem "pozamykana". ![]() Ja myślę podobnie jak Kraven, że już zostałyśmy tylko we 2.
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
Muminku cały czas modle sie za Laure i wierze, że wszystko będzie dobrze.
Ja się staram mało jeśc bo mnie zgaga dopada ale jak zobaczyłam te ciasta to na chwile zarzuciłam dietke i odpukac póki co jest ok ![]()
#1209 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tym zgrubieniem to chodziło mi , że w miejscu jedynki Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=kraven;37272521]Myśle że tylko 2 - bo I_K i Lourose ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- super, bardzo się cieszę!! ja bym nie chciała tego poczuć na sutkach ![]()
![]() |
#1210 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
kurtka super!! bardzo lubie mango. musze tez jakas ciepla kurtke kupic na spacery z mala bo marznę... dzis wracalismy dosc szybko bo mamuska nie dawala rady ![]() w ogolę to dziewczyny w H7m maja takie fajne jakby 'kominy' dla dzieci zamiast szaliki, taki jakby golfik dluzszy za 14,90 super sprawa !!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Zadomowienie
|
dobranoc
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() melduje,że u Nas wszystko dobrze ![]() ![]() Karmimy się piersią,tylko sutki mam poranione lekko i boli przy karmieniu ![]() Ściągałam dzisiaj laktatorem pokarm,żeby sutek odpoczął to ściągnęłam 60 ml ![]() ![]() Fabianek jest grzeczny i w ciągu dnia jest cycoholikiem ![]() ![]() Wieczorkiem jak go wykąpiemy po 19 i dam mu cyca to śpi to 24-1 w nocy,później zazwyczaj budzi sie co 2-3 godzinki ![]() Ale mi to mało i niewyspana chodze,przez co nie mam najlepszego humoru ![]() Tamlin współczuje bardzo ![]() ![]() Bylismy dzisiaj u pediatry,maly w 5 dni przybral 210 gram ![]() Wszystko jest wporządku ![]() no to ide sie myć i spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
Kasiam tak z tej strony
![]()
#1214 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe słowa na temat mojego modela
![]() ![]() I dzięki za słowa otuchy, pewnie damy radę, chciałabym żeby tylko minął ten dół, żebym mogła racjonalnie myśleć. No ja się wprawdzie nie maluję siedząc w domu, ale w piżamie nie chodzę, faktycznie byłoby to jeszcze bardziej dobijające, ale może i trzeba by się pomalować ![]() ![]() Dobranoc! Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2012-10-26 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Zakorzenienie
|
Coś na czasie niedługo i dla mnie
![]() http://demotywatory.pl/3952152/Budzik
#1216 |
Zakorzenienie
|
Lewek - no u mnie zostało jak na razie 7 kg na plusie z 23 kg...
![]() I myślałam, że już nie krwawię a tu znowu powódź... A to już 5,5 tygodni! |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
No tyż prowda
![]() Ja podziwiam baby że karmią cycem jak dzieci mają rok czy więcej. Mnie mały jak zassie i zaśnie to czasem przy przeciąganiu mi tego suta wyrywa wręcz co nienależy do przyjemności ![]() Dzidek już spi od ponad dwóch godzin (jakimś cudem) a mi sie zaczyna chcieć pomału spać, tylko kurde on niedługo pewnie sie obudzi i nie pośpie a tylko sie zamule ![]() Niektore z Was piszą o malowaniu sie czy kąpieli itp razem z dzieckiem w kiblu i że dzieciaki grzecznie siedzą w bujaku. Zazdroszcze tak spokojnych dzieci bo mój długo nie usiedzi i trudno przy nim zrobić coś ze sobą, a w dzień to wcale mi prawie nie śpi. A jak zaśnie to sie uwijam jak durna żeby cokolwiek zrobić w domu albo ze sobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja tez nie zzawsze grzecznie siedzi, czasem sobie pokrzyczy troche, ze mamuska jej nie bierze na raczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |||
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Nie wiem,czy nadrobie dziś,bo strasznie jestem zmęczona.A jutro mamy gości,więc pewnie w niedziele. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Otworzył się niedaleko drugi stomatolog co ma mikroskop,więc tam popytam o ceny i ten zabieg,bo u nich 300-400zł!!! To na buzi to podobno trądzik niemowlęcy a kupa ok,choć wiadomo ma wpływ to co ja zjem.
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-10-26 o 22:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pełno śliny, jęzor wystawia, wszystko próbuje chwycić buzią. Palce, całe dłonie, a nawet pięści pakuje do buzi! Smoczek wypluwa, a za chwilę ryczy, bo go chce z powrotem, ale rycząc trzyma już rączki w buźce ![]() ![]() Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-10-26 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |||
Zakorzenienie
|
Kocham takie uśmiechy ![]() Malutkie cudo ![]() Cytat:
Bardzo współczuję i życzę dużo siły. Ale słodko śpi. Cytat:
Wszystkie kochane te nasze brzdące ![]() Cytat:
U mnie też co 2 dzień a czasem nawet nie wtedy interweniuję czopkiem. ja krwawiłam 7.5 tygodnia ![]() Wogóle to dobry wieczór. Byłam dzisiaj na przeglądzie u gina jak to świetnie ujął wszystko pięknie,można znów w ciążę zachodzić ale odpowiedziałam dziękuję na razie nie skorzystam. Mamusie powiedzcie mi co robicie że Wam tak waga leci w dół,mi zostało 5 kg a waga ani drgnie,nie powiem trochę mnie to załamuje ![]() Od jutra w rękę biorę hula hop i działam ![]() Kraven,Dearlie trzymam kciuki by Wasi chłopcy zdecydowali się wyjść z brzuszków.
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
Zmykam spać. Dobranoc.
![]()
#1223 |
Zakorzenienie
|
marta - Ja ćwiczę.
Już w sumie od 4tygodnia zaczęłam sobie powoli wprowadzać jakieś tam ćwiczenia. Na początek po 10, po dwóch dniach 20, itd. Teraz oprócz wszystkich 'moich' ćwiczeń robię Chodakowską. |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może spróbuj go wziąć jak będzie miał w miarę dobry humor i przetrzymaj go płaczącego chwilkę, to zaśnie sam? Nam chyba podmieniono dziecko! Wprawdzie dopiero zasnął, ale przez ten czas od kąpieli (20.30) ani razu nie zapłakał! Leżał na łóżku i sobie gadał do nas i uśmiechał. A i ciągle podsuwał się do mnie sam i ssał koszulkę ![]() I zaczął się przewracać z plecków na boczek i odwrotnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | ||
Zadomowienie
|
To nadrobiłam szybciutko
![]() jaka kruszynka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
A w mojej poprzedniej parafii,mama opowiadała,że ksiądz zapowiedział ludziom,by taca była cicha ![]() tamlin współczuje,choć co do eutanazji i aborcji jestem przeciwna. Dobranoc.
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-10-26 o 22:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
A. Ja się nie pochwaliłam. A raczej Melci nie pochwaliłam
![]() 24października Melcia po raz pierwszy (kilka razy w ciągu tego dnia!) przewróciła się z brzuszka na plecki. Do teraz, od czasu do czasu, Jej się udaje. Natomiast dzisiaj, tj. 26października, Melania zaczęła się świadomie uśmiechać! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
Na dworze jeszcze tak ciemno ...
TAMLIN współczuję z powodu dziadka . Trzymaj się ![]() IWONCIA u nas to samo ja blondyna , tz też był blomdynem (teraz jest lysolem ) no i mały również ma blond włoski ![]() ![]() Brawo dla Melci ![]() ![]() Oo i Henio widzę też zaskoczył przewrotami ![]() My wczoraj byliśmy u pediatry z tymi krostkami i najprawdopodobniej to od oliwki tak więc musimy ją wyeliminowac i zobaczyć co się będzie działo .
#1229 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U Nas zimno jak cholera i spadł śnieg ![]() My się nawet wyspalismy ![]() ![]() Powiedzcie mi co jest dobre na sutki,bo mam troszke poranione i bolą przy karmieniu. Używam bepanthen to widać lekką poprawe ![]() Co do krwawienia to ja jak na razie nie krawie tylko plamie,ale pewnie tylko chwilowo ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- A i się nie pochwaliliśmy,że wczoraj skończyliśmy tydzień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale pogoda... Ja chcę spać do 12! ![]() A Heniu dziś w nocy jadł cyca po 6 minut. Strasznie krótko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.