Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-26, 18:25   #1201
Sojka1990
Zadomowienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Kalpana wiem że to kupa kasy ale my mamy karuzele tiny love małą księżniczkę i jest boska, nie dość że misie są prześliczne, to mają fajny sposób ruchu. melodyjka gra bardzo długo- jest 6 kategorii w każdej kategorii jest kilka melodyjek a jak włączysz wybieranie losowe to muzyczka się co pare minut zmienia i tak gra przez cały czas dopóki nie każesz jej się zamknąć :P dodatkowo można ją włączać przy zgaszonym świetle ponieważ są w niej dwie kolorowe lampki- jedna świeci do góry a druga delikatniejsza ośiwetla kręcące się misie.

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

ale dzisiaj mnie wizaż wkurzał! co chciałam dodac post to mi sie wyświetlało że moja sesja wygasła i musiałam od nowa się logować;/
Stary 2012-10-26, 18:28   #1202
lidka0308
Zadomowienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Lidka fajny jak robi wszystko oprócz wrzeszczenia
A on ma blond włoski tylko mało

Czy Wasze dzidzie też robią kupki co 2 dni?? Mój jest dokarmiany mm bo cycochy mało produkują i mysle ze dlatego tak rzadko...

Ooo, a do rodzenia już tyko 4 kobitki
No to laski do boju

nie no wiem, że blondasek z niego ale ogólnie ma jasną karnację i włoski na zdjęciach mało widoczne są, bo się ze skórą zlewają kolorystycznie
urosną mu wszystkie dzieci nie mogą być "kudłate" bo nudno by było
różnorodność musi być
a i tak jest śliczny z widocznymi włosami czy bez
ja tam lubię łysych bardzo
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 18:32   #1203
kraven
Zakorzenienie

Myśle że tylko 2 - bo I_K i Lourose pewnie już urodzily

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 18:48   #1204
aaliyah
Zakorzenienie

Maggie, z tymi zębami to możliwe. U mnie na watku październikowym 2008 jeden dzieciaczek urodził się z jedynkami!

U nas wiszenia na cycku ciąg dalszy. Ile to może jeszcze potrwać? Zaraz stuknie mu miesiąc. W nocy budzi się co 3 godziny, ale w dzień to najchętniej co 1,5 by jadł. Dzień rozwalony przez to...

Gratulacje dla świeżo upieczonych Mamuś.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 18:55   #1205
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
ja wczoraj zapomnialam recznego laktatora do babci meza i 6 godzin nie ściągałam...masakra była

Idę opróżnić cyce bo mi eksplodują.
Cytat:
Napisane przez OlejmyJutro Pokaż wiadomość
Witam !
Walczyłam o mleczko i się udało Piłam karmi i herbatkę na laktację. Pomogło i mleczka jest więcej. Tylko co z tego jak Elencia przyzwyczaiła się chyba do butli, bo z cyca je tylko jak jej łatwo leci, a jak trzeba włożyć trochę więcej pracy to chwile ssie i puszcza, łapie znowu i puszcza...
Jak nie jedno to drugie. Oczywiście ciągle cos z karmieniem musi być nie tak.. A no i butelki już też nie chce jeść, jak czuje smoczek w buzi to albo płacze albo wypycha językiem, ale cyca do buzi do chetnie.
u nas tez niezbyt kolorowo z karmieniem,mleka mam duzo ale mała jest nauczona do butli,teraz juz jej daja tylko taki smoczek jak ssutek ale i tak jej ciezko,pozatym ona taka mała...czuje ze jak przyjdzie do domu to tez bede sciagac i jej w butli dawac...trudno,wazne ze chociaz mleko jest

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Pytanie do mam dziewczynek-czy przy zmianie pieluszki uzywacie zasypek albo oliwki na pachwinki i okolice intymne? czy zawsze smarujecie kremem np pupikiem, sudokremem, linomagiem?
ja normalnie czyszcze tylko a jak ma kupe to wodą myję i potem balsamem

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
A tak z ciekawości - jakie są u Was dziewczyny "stawki" za chrzest?
u nas niby ofiara ("w większości dają po 200 zł" jak to powiedział ksiądz). spodziewałam się wyższej kwoty, więc to 200 zł to ok jest

Zazdroszczę wagi... u mnie stanęła na 49 i ani drgnie (a jeszcze kg lub 2 przydałoby się zrzucić)
hehe ja mam wage sprzed ciazyu ale 72 kg to porazka...nie wiem jak dojde do 58 :P

ja wpl placilam 50 zł

na eeg nie ma niepokojacych zmian a mała nie ma retinopatii....
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 18:56   #1206
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
nie no wiem, że blondasek z niego ale ogólnie ma jasną karnację i włoski na zdjęciach mało widoczne są, bo się ze skórą zlewają kolorystycznie
urosną mu wszystkie dzieci nie mogą być "kudłate" bo nudno by było
różnorodność musi być
a i tak jest śliczny z widocznymi włosami czy bez
ja tam lubię łysych bardzo
Taaaak, ja też tak myśle ;D
Rodzice są jasnej karnacji i blondasy to on też musi
A co mnie cieszy to to że maluszkowi buzia sie zmieniła w rysy mamusi bo jeszcze miesiąc temu było "caaaaały tatuś" jak ktoś podszedł
A najbardziej mnie rozpierdzieliła młodsza siostra męża : "mały Sebuś"
Mężul to Seba jakby co, hah
!

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Myśle że tylko 2 - bo I_K i Lourose pewnie już urodzily

a no to jeszcze lepiej

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Maggie, z tymi zębami to możliwe. U mnie na watku październikowym 2008 jeden dzieciaczek urodził się z jedynkami!
Noworodek z zębami - chciałabym to widzieć
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 18:59   #1207
Dearlie
Zakorzenienie

A ja dostałam wiadomość od Anesh.

Napisała, że są zakochani w córci po uszy. TŻ był z nią przy porodzie i bardzo ją wspierał. Majeczka za to dała w nocy taki koncert, że cały oddział przez nią nie spał. Przesyła pozdrowienia dla Was wszystkich!

Cytat:
Chciałabym ale niestety nic Za to torty dzisiaj pyszne wciągnęłam
Szczęściara! Ja właśnie mam taaaką ochotę na jakieś ciasto, ale u mnie już wszystkie piekarnie pozamykane, więc poleciałam przed chwilą do sklepu i nakupiłam pełno batonów i czekoladę. Stwierdziłam, że to mogą być ostatnie chwilę, gdy mogę sobie na takioe obżarstwo pozwolić, więc nie będę sobie żałowała.

Kurcze ja też bym chciała, chociaż straciłam już nadzieję na cokolwiek, skoro taka jestem "pozamykana". Pozostaje mi liczyć ewentualnie na odejście wód, ale coś czuję, że z tym też nie będzie takie hop siup.

Cytat:
No to laski do boju
Ja myślę podobnie jak Kraven, że już zostałyśmy tylko we 2.
Stary 2012-10-26, 19:08   #1208
kraven
Zakorzenienie

Muminku cały czas modle sie za Laure i wierze, że wszystko będzie dobrze.

Ja się staram mało jeśc bo mnie zgaga dopada ale jak zobaczyłam te ciasta to na chwile zarzuciłam dietke i odpukac póki co jest ok

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-10-26, 20:07   #1209
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
CZesc dziewczyny

Chyba Was nie nadrobie bo wczoraj tez mnie nie bylo.
To praca, to dzieciaczki, to cholerne zdjecia
Najpierw bylo 500 to maz powiedzial ze chyba zwariowalam. To zaczelam ostra selekcje - mam nieco ponad 200 i teraz trzeba zredukowac do 200.
Stwierdzilam ze rodzenstwu tylko nagram na plyty i jak beda chcieli to sami wywowalaja..

MAggie objawy ktore opisujesz wskazuja na zabki - slinienie, raczki w buzi, zgrubienie (a gdzie? w zuchwie? ). Kontroluj tez temperature. ok juz doczytalam. Teoretycznie pierwsze zabki jakie najczesciej pojawiaja sie pierwsze to dolne siekacze- jedynki - potem gorne - potem dwojki dolne i gorne. Ale przeciez zawsze sa wyjatki od reguly. Tylko ze co to znaczy z boku? w sensie ze na miejscu klow lub trzonowcow?
podziwiam za te zdjęcia!
z tym zgrubieniem to chodziło mi , że w miejscu jedynki
Cytat:
Lidka fajny jak robi wszystko oprócz wrzeszczenia
A on ma blond włoski tylko mało

Czy Wasze dzidzie też robią kupki co 2 dni?? Mój jest dokarmiany mm bo cycochy mało produkują i mysle ze dlatego tak rzadko...

No to laski do boju
moja od 2 tygodni robiła co 2 dni i to taką strzelała, że pielucha nie dawała rady. od 3 dni robi po kilka dziennie
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Kalpana wiem że to kupa kasy ale my mamy karuzele tiny love małą księżniczkę i jest boska, nie dość że misie są prześliczne, to mają fajny sposób ruchu. melodyjka gra bardzo długo- jest 6 kategorii w każdej kategorii jest kilka melodyjek a jak włączysz wybieranie losowe to muzyczka się co pare minut zmienia i tak gra przez cały czas dopóki nie każesz jej się zamknąć :P dodatkowo można ją włączać przy zgaszonym świetle ponieważ są w niej dwie kolorowe lampki- jedna świeci do góry a druga delikatniejsza ośiwetla kręcące się misie.

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

ale dzisiaj mnie wizaż wkurzał! co chciałam dodac post to mi sie wyświetlało że moja sesja wygasła i musiałam od nowa się logować;/
Sojka, a pilot też jest?
[QUOTE=kraven;37272521]Myśle że tylko 2 - bo I_K i Lourose

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
na eeg nie ma niepokojacych zmian a mała nie ma retinopatii....
super, bardzo się cieszę!!
Cytat:
Noworodek z zębami - chciałabym to widzieć
ja bym nie chciała tego poczuć na sutkach

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 20:08   #1210
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Dopiero wróciłam do domu. Rano koleżanki wyciągnęły mnie do pracy bo impreza była . Przy okazji KTG zrobilam - tetno ok, 1 skurcz którego nawet nie czułam

Tamlin bardzo mi przykro z powodu Twojego Dziadziusia.

Maggie pierwsze zeby pojawiają się teoretycznie w 6 msc ale jest mozliwe, że u Zuzi to już.

Dziewczyny śliczne są Wasze dzieciaki, a Lewek Twój to faktycznie urodzony model.

Zamówilam dla Jasia taką ksiązeczke. Zamówiłam w środe, dzisiaj już doszła - jak dla mnie jest genialna. Jak Jasiu nie bedzie się chciał nią interesować to ja się będe bawić http://www.miki.com.pl/lamaze/11640-...zle-27230.html
super tak ksiazeczka! tez chce!! zamawialas z tej stroyn co podalas linka?

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja też tak miałam po powrocie do domu ze szpitala, chodzenie w piżamie i płacze... Trwało to z 4-5 dni, bo potem wzięłam się w garść i teraz codziennie biorę Henia do łazienki, wsadzam w bujaczek i biorę prysznic, myję włosy, suszę się, maluję (to też ważne, bo tuszuję te okropne wory pod oczami i używam różu, żeby zdrowiej wyglądać ) i ubieram tylko w fajniejsze ciuchy (do cyca można podwinąć koszulkę czy sweterek). Wiecie jak dobrze się dzięki temu czuję?

A Henio od dźwięków wody i suszarki śpi pięknie w łazience.

MÓJ TEŻ TAK ODGINA! Jak jest na przewijaku, to patrzy w górę w lewo na okno, jak go noszę na rękach, to czasem patrzy tak nad siebie i jak śpi też czasem tak się układa... A o czym to może świadczyć???

Ja sobie zamówiłam taką puchówkę - http://www.mangooutlet.com/PL/p0/out...=1351179311183
ja tez codziennie sie maluje, od razu czlowiekowi lepiej. dobilo by mnie jak by musiala jeszcze patrzec na te since pod oczami i bladosc.

kurtka super!! bardzo lubie mango. musze tez jakas ciepla kurtke kupic na spacery z mala bo marznę... dzis wracalismy dosc szybko bo mamuska nie dawala rady

w ogolę to dziewczyny w H7m maja takie fajne jakby 'kominy' dla dzieci zamiast szaliki, taki jakby golfik dluzszy za 14,90 super sprawa !!!

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 20:10   #1211
lidka0308
Zadomowienie

dobranoc
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 20:10   #1212
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dobry wieczór
melduje,że u Nas wszystko dobrzetylko czasu brak przy dwójce dzieciaczków.
Karmimy się piersią,tylko sutki mam poranione lekko i boli przy karmieniustosuje bepanthen ale rewelacji nie ma.
Ściągałam dzisiaj laktatorem pokarm,żeby sutek odpoczął to ściągnęłam 60 mltakiego ładnego mleczka.

Fabianek jest grzeczny i w ciągu dnia jest cycoholikiemczasa mi je na dwa podejścia,bo raz zje,uśnie po czym odkładam go do łóżeczka a on do cyca chce po paru minutach.

Wieczorkiem jak go wykąpiemy po 19 i dam mu cyca to śpi to 24-1 w nocy,później zazwyczaj budzi sie co 2-3 godzinki
Ale mi to mało i niewyspana chodze,przez co nie mam najlepszego humoru.

Tamlin współczuje bardzooby dziadziuś sie nie męczył

Bylismy dzisiaj u pediatry,maly w 5 dni przybral 210 gram.
Wszystko jest wporządku

no to ide sie myć i spać

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 20:21   #1213
kraven
Zakorzenienie

Kasiam tak z tej strony

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-10-26, 20:35   #1214
Lewek
Zakorzenienie

Dziękuję za miłe słowa na temat mojego modela Fakt, udało mi się go złapać w nie lada pozie
I dzięki za słowa otuchy, pewnie damy radę, chciałabym żeby tylko minął ten dół, żebym mogła racjonalnie myśleć.
No ja się wprawdzie nie maluję siedząc w domu, ale w piżamie nie chodzę, faktycznie byłoby to jeszcze bardziej dobijające, ale może i trzeba by się pomalować TŻtowi byłoby miło popatrzeć. Poza tym wszystkim, to w dodatku sporo zostaje mi do zrzucenia, jeszcze 15kg Na razie idzie samo w dół, ale podejrzewam że nad ostatnimi kg trzeba się będzie mocno natrudzić.

Dobranoc!

Edytowane przez Lewek
Czas edycji: 2012-10-26 o 20:42
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 20:38   #1215
kraven
Zakorzenienie

Coś na czasie niedługo i dla mnie
http://demotywatory.pl/3952152/Budzik

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-10-26, 20:43   #1216
gda
Zakorzenienie

Lewek - no u mnie zostało jak na razie 7 kg na plusie z 23 kg...

I myślałam, że już nie krwawię a tu znowu powódź... A to już 5,5 tygodni!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 20:44   #1217
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym nie chciała tego poczuć na sutkach
No tyż prowda
Ja podziwiam baby że karmią cycem jak dzieci mają rok czy więcej. Mnie mały jak zassie i zaśnie to czasem przy przeciąganiu mi tego suta wyrywa wręcz co nienależy do przyjemności

Dzidek już spi od ponad dwóch godzin (jakimś cudem) a mi sie zaczyna chcieć pomału spać, tylko kurde on niedługo pewnie sie obudzi i nie pośpie a tylko sie zamule

Niektore z Was piszą o malowaniu sie czy kąpieli itp razem z dzieckiem w kiblu i że dzieciaki grzecznie siedzą w bujaku. Zazdroszcze tak spokojnych dzieci bo mój długo nie usiedzi i trudno przy nim zrobić coś ze sobą, a w dzień to wcale mi prawie nie śpi.
A jak zaśnie to sie uwijam jak durna żeby cokolwiek zrobić w domu albo ze sobą
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 20:47   #1218
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
No tyż prowda
Ja podziwiam baby że karmią cycem jak dzieci mają rok czy więcej. Mnie mały jak zassie i zaśnie to czasem przy przeciąganiu mi tego suta wyrywa wręcz co nienależy do przyjemności

Dzidek już spi od ponad dwóch godzin (jakimś cudem) a mi sie zaczyna chcieć pomału spać, tylko kurde on niedługo pewnie sie obudzi i nie pośpie a tylko sie zamule

Niektore z Was piszą o malowaniu sie czy kąpieli itp razem z dzieckiem w kiblu i że dzieciaki grzecznie siedzą w bujaku. Zazdroszcze tak spokojnych dzieci bo mój długo nie usiedzi i trudno przy nim zrobić coś ze sobą, a w dzień to wcale mi prawie nie śpi.

moja tez nie zzawsze grzecznie siedzi, czasem sobie pokrzyczy troche, ze mamuska jej nie bierze na raczki i wciaz u nas najlepiej sie sprawdza szczoteczka elektryczna.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 21:05   #1219
Katee27
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!
Nie wiem,czy nadrobie dziś,bo strasznie jestem zmęczona.A jutro mamy gości,więc pewnie w niedziele.

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Tamlin, Katee a nie wiecie czy te wkładki można kupić np. w aptece, czy tylko przez internet?
Ja kupiłam ostatnio od rodzyneczek,bo ani w sklepie,ani w aptece nie spotkałam.A chłonność na noc mają super,lepsze od tych zwykłych

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
aKatee, i jak, odpadł synkowi kikut pępowiny, bo u nas jeszcze nie

czyszczę kilka razy dziennie, przemywam spirytusem ale twardo się trzyma. trochę się martwię...
Odpadł po 5tygodniach,czyli dopiero co,ale niecały!coś tam zostało dziwnegoAkurat przyszła położna to jej pokazałam,kazała przemywać gencjaną(dobrze piszę?)ale chyba robi się takie twarde,bo nie wygląda jak uschnięta pępowina,ona to jakoś nazwała i że z tym to do lekarza i przepisze jakiś preparat.Zrobiłam mu nawet zdjęcie tego kikuta jak wisiał "na włosku"

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Katee i jak tam u dentysty? a położna coś mądrego powiedziała o kupie i wysypce?
A daj spokój,pójdziemy z torbamichoć mąż o dziwo dziś nie krzyczałNa fotelu z otwartą paszczą siedziałam 2godziny!Podobno skończony,choć niezupełnie,bo jeszcze potrzebny taki zabieg chirurgiczny obniżenia dziąsłabo ona nie gwarantuje,że będzie dobrze i się nie zepsuje.Ogólnie ten martwy ząb z wypełnionymi i poszerzonymi 3kanałami kosztował mnie łącznie 750złi dziś tak jak myślałam 200nie starczyło,bo 340muszę donieść,choć najchętniej już bym nie szłaAle jedno jest pewne,więcej tam nie idę na leczenie,to była wyjątkowa sytuacja,bo ciąża i zapalenie okostnej.
Otworzył się niedaleko drugi stomatolog co ma mikroskop,więc tam popytam o ceny i ten zabieg,bo u nich 300-400zł!!!

To na buzi to podobno trądzik niemowlęcy a kupa ok,choć wiadomo ma wpływ to co ja zjem.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-10-26 o 22:04
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-26, 21:11   #1220
colds
Zakorzenienie

Cytat:
BTW kiedy maluchy zaczynają ząbkować? nie wiem co się dzieje, ale od tego ryku, który zrobiła we wtorek, jest trochę inna. Trochę bardziej niż zwykle marudna, smoka wypluwa (nagle wszystkie przestały jej pasować), rączki wkłada do buzi non stop, ślini się okropnie, a jak już ssie smoka to tak inaczej niż zwykle, jakby bardziej dziąsłani trzymała? ... na pierwszy ząb za wcześnie przecież, więc o co chodzi?
U mnie jest to samiusieńko!!! Normalnie jakbym czytała o Melci.
Pełno śliny, jęzor wystawia, wszystko próbuje chwycić buzią. Palce, całe dłonie, a nawet pięści pakuje do buzi! Smoczek wypluwa, a za chwilę ryczy, bo go chce z powrotem, ale rycząc trzyma już rączki w buźce I tak już od dwóch dni

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-10-26 o 21:14
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 21:20   #1221
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Zdjęcia Melci
Najpiękniejszy bezzębny uśmiech

Kocham takie uśmiechy

Cytat:
Przedstawiam Maję Anesh:

Malutkie cudo

Cytat:
Chyba nadszedł czas na mojego dziadka. Zaczął sinieć i lekarz stwierdził że zaczyna umierać. Dał mu silne leki przeciwbólowe, siostrze nie chcieli ich wydać w aptece, dzwonili do lekarza czy się nie pomylił. Ja już tylko modlę się aby się nie męczył...

Bardzo współczuję i życzę dużo siły.

Cytat:

A tu mój mały chwilowo śpiący marynarz

Ale słodko śpi.

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość

I przedstawiam moja Kingę, 58 cm zapomniałam dodać, część ciuszków 56 (te polskich firm) są na nią za małe . Dwa pierwsze zdjęcia 2 doba, ostatnie z przedwczoraj.
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

Załączam Wam fotkę mojego modela
Cytat:

?

Wszystkie kochane te nasze brzdące

Cytat:

U mnie też co 2 dzień a czasem nawet nie wtedy interweniuję czopkiem.
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

I myślałam, że już nie krwawię a tu znowu powódź... A to już 5,5 tygodni!

ja krwawiłam 7.5 tygodnia

Wogóle to dobry wieczór.

Byłam dzisiaj na przeglądzie u gina jak to świetnie ujął wszystko pięknie,można znów w ciążę zachodzić ale odpowiedziałam dziękuję na razie nie skorzystam.

Mamusie powiedzcie mi co robicie że Wam tak waga leci w dół,mi zostało 5 kg a waga ani drgnie,nie powiem trochę mnie to załamuje
Od jutra w rękę biorę hula hop i działam

Kraven,Dearlie trzymam kciuki by Wasi chłopcy zdecydowali się wyjść z brzuszków.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 21:26   #1222
kraven
Zakorzenienie

Zmykam spać. Dobranoc.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-10-26, 21:27   #1223
colds
Zakorzenienie

marta - Ja ćwiczę.
Już w sumie od 4tygodnia zaczęłam sobie powoli wprowadzać jakieś tam ćwiczenia. Na początek po 10, po dwóch dniach 20, itd.
Teraz oprócz wszystkich 'moich' ćwiczeń robię Chodakowską.
Stary 2012-10-26, 22:14   #1224
gda
Zakorzenienie

Cytat:
No tyż prowda

Ale mój nie śpi od razu! Scenariusz jest taki - gapi się trochę na zabaweczki i słucha muzyki, potem się irytuje i trochę ryczy, ake ja wtedy mam szampon na głowie, więc nic nie mogę z tym zrobić i w końcu w trakcie płaczu zasypia od szumu wody

Może spróbuj go wziąć jak będzie miał w miarę dobry humor i przetrzymaj go płaczącego chwilkę, to zaśnie sam?

Nam chyba podmieniono dziecko!
Wprawdzie dopiero zasnął, ale przez ten czas od kąpieli (20.30) ani razu nie zapłakał! Leżał na łóżku i sobie gadał do nas i uśmiechał. A i ciągle podsuwał się do mnie sam i ssał koszulkę

I zaczął się przewracać z plecków na boczek i odwrotnie. To nie za wcześnie???
Stary 2012-10-26, 22:18   #1225
Katee27
Zadomowienie

To nadrobiłam szybciutko
Cytat:
Przedstawiam Maję Anesh:
jaka kruszynkaa niedrapki wielkie jak rękawice bokserskie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Matko, co za ludzie. Ja już też mam dość tych pytań, ale na szczęście jeszcze nikt nie zadaje ich o takich kosmicznych porach dnia.

Ja za to jak mam wychodzić na zakupy na osiedle to jestem ciężko chora. Co chwilę słyszę "A Pani jeszcze z brzuchem?", "Ooo to Pani jeszcze nie urodziła?" itd. ... No, aż ciśnie się na usta, żeby ludziom głupio odpowiadać w stylu "Urodziłam, ale polubiłam chodzenie z dużym brzuchem, więc wypycham go przed wyjściem z domu".
d awno się tak nie uśmiałam

Cytat:
no to mnie rozwaliłas na łopatki...
myślałam, że te 200 zł to mało (bo sądziłam, że powie coś ok 500 zł, bo to taki ksiądz - kościół od 10 lat się buduje i co tydzień na ogłoszeniach jest durny zwyczaj, z którym pierwszy raz się w mieście spotkałam, że wyczytuje kto ile dał. i ciągle przypomina, żeby przynosić mosiądz itd)
w takich przypadkach to myślę, że za sakramenty powinien być ustalony cennik
Zawsze na końcu w ogłoszeniach czyta takie sprawy i u nas.
A w mojej poprzedniej parafii,mama opowiadała,że ksiądz zapowiedział ludziom,by taca była cichaMąż mówi,że ludzie powinni się zgadać,by nikt nic nie dał-to by była cicha!

tamlin współczuje,choć co do eutanazji i aborcji jestem przeciwna.
Dobranoc.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-10-26 o 22:20
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 22:33   #1226
colds
Zakorzenienie

A. Ja się nie pochwaliłam. A raczej Melci nie pochwaliłam

24października Melcia po raz pierwszy (kilka razy w ciągu tego dnia!) przewróciła się z brzuszka na plecki. Do teraz, od czasu do czasu, Jej się udaje.
Natomiast dzisiaj, tj. 26października, Melania zaczęła się świadomie uśmiechać! Piski z mega bananem na twarzy gdy pieprzę bzdury są jeszcze cudowniejsze!
Stary 2012-10-27, 05:57   #1227
weronika_91
Zakorzenienie

Dzień dobry maly nakarmiony i śpi a ja bym musiala wstać i coś w domu zrobić w tym czasie ale nie chce mi się ..
Stary 2012-10-27, 06:06   #1228
weronika_91
Zakorzenienie

Na dworze jeszcze tak ciemno ...

TAMLIN współczuję z powodu dziadka . Trzymaj się

IWONCIA u nas to samo ja blondyna , tz też był blomdynem (teraz jest lysolem ) no i mały również ma blond włoski i też za wiele to ich nie ma

Brawo dla Melci jaka silna dziewczynka z niej
Oo i Henio widzę też zaskoczył przewrotami

My wczoraj byliśmy u pediatry z tymi krostkami i najprawdopodobniej to od oliwki tak więc musimy ją wyeliminowac i zobaczyć co się będzie działo .
Stary 2012-10-27, 07:03   #1229
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
U Nas zimno jak cholera i spadł śnieg
My się nawet wyspalismyFabiś wykąpał się po 19,zjadł cyca i wstał na jedzonko o 24.30 później o 3 i o 5.45. I teraz właśnie wstał na cyca

Powiedzcie mi co jest dobre na sutki,bo mam troszke poranione i bolą przy karmieniu. Używam bepanthen to widać lekką poprawe.

Co do krwawienia to ja jak na razie nie krawie tylko plamie,ale pewnie tylko chwilowo

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

A i się nie pochwaliliśmy,że wczoraj skończyliśmy tydzień

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 07:40   #1230
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U Nas zimno jak cholera i spadł śnieg
My się nawet wyspalismyFabiś wykąpał się po 19,zjadł cyca i wstał na jedzonko o 24.30 później o 3 i o 5.45. I teraz właśnie wstał na cyca

Powiedzcie mi co jest dobre na sutki,bo mam troszke poranione i bolą przy karmieniu. Używam bepanthen to widać lekką poprawe.

Co do krwawienia to ja jak na razie nie krawie tylko plamie,ale pewnie tylko chwilowo

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

A i się nie pochwaliliśmy,że wczoraj skończyliśmy tydzień
Mi sutki uratował Maltan+moje mleko+wietrzenie po każdym karmieniu

Ale pogoda... Ja chcę spać do 12!

A Heniu dziś w nocy jadł cyca po 6 minut. Strasznie krótko.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości