|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | |||||
Raczkowanie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Dzień dobry wszystkim!!!
U nas nocka całkiem względna... Mimo wstawania wcale nie czuję się zmęczona. ![]() Cytat:
![]() A tak swoją drogą dziecina Twoja jesnak nie taka złośliwa, jak mogłoby się wydawać... Tyle przyjemności mamusi sprawiła ![]() Cytat:
![]() Używamy anatomicznego, kauczukowego z nuka. Wcześniej kupiliśmy jej sylikonowy z canpolu, ale kiedy go brała do buzi to jakby na wymioty jej się zbierało. Może za długi jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Asiuulka89 , Tamlin Przystojniaczki!!!
![]() |
#1082 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poradźcie cos na pomoc w zrobieniu kupki u.małego!!
Rowerek nie pomaga a termometru boje sie wkładać żebym mu krzywdy nie zrobiła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
dziękuję kochane, no najważniejsze by niunia zdrowo rosła i miała pełny brzusio
bafi no to bardzo ładnie Twoja niunia przybrała jak na samej piersi ![]() gda, bafi ale Wam zazdroszczę , moja mała zjada pokarm z dwóch moich piersi +60/90ml ![]() ![]() ![]() agnus ten wzrok malutkiej to nie zapomniany, aż łzy mi napływają do oczu jak pomyślę, że pewnie nie długo całkiem stracę pokarm ![]() ![]() Anesh ![]() ![]() asiulka no no ale przystojniaka masz w domku ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1084 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
a tak w ogóle to pochwalę się naszą królewną
![]()
#1086 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam tylko powiedzieć, że my zostaliśmy odesłani do domu... w dwupaku. Jak ochłonę, to może napiszę więcej, bo póki co siedzę i ryczę. Jeszcze rano usłyszałam, że dziś popołudniu najpóźniej będę miała Antosia przy sobie, bo zrobią mi cc. Po czym drugim lekarz po 4 godzinach czekania na badanie odesłał nas z oddziału. Mam się pokazać 2 listopada, a 5 trafię na porodówkę. Cyrk na kółkach, bo inaczej nie da się tego opisać. Najśmieszniejsze jest to, że na ktg wychodzi, że mam cały czas spięty brzuch na poziomie 20-30, a co jakiś czas wyskakują wyższe skurcze... ale to podobno prawidłowy zapis.
![]()
#1087 | ||||
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() Cytat:
a na wizycie kontrolnej w poradni okazało się, że mimo ciągłego wiszenia przy cycu mała w tydzień przybrała tylko 90 g ![]() i dr wręcz nakazała ją dokarmiać. dziecko ma być najedzone i to jest najważniejsze ![]() teraz kiedy podaję jej butlę jest znacznie spokojniejsza bo brzuszek pełny a i ja mam troszkę więcej swobody. wcześniej to całe dnie spędzałam na kanapie bo mała tylko cyca ciągnęła. niestety mam też inne obowiązki niż siedzenie w piżamie przez większość dnia. teraz z piersi je głównie w nocy i wtedy nie ma długiego wiszenia, zje i zasypia. budzenie tylko o 1, 4 i dopiero o 7-8. Cytat:
ja nie czuję się "gorszą" matką przez to dokarmianie. lepsze to niż patrzeć jak dziecko płacze z głodu. my kąpiemy o tej samej porze, mycie, jedzenie i spanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() śliczne te Wasze dzieciaczki ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Angel, co to za karuzela w łóżeczku Jagody? Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-10-25 o 12:53 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
Asiulka, Tamlin śliczne chłopaki
![]() Tamlin, Katee a nie wiecie czy te wkładki można kupić np. w aptece, czy tylko przez internet? Angel śliczna księżniczka ![]() Dearlie a nie możesz iść do innego szpitala? Bo to faktycznie cyrk na kółkach, a wiesz, dobro dziecka najważniejsze.... Choćby te skurcze były małe, to myślę że powinni Cię zostawić choćby nawet na obserwację. A o tętnie to już nie wspomnę, że nie powinni tego lekceważyć.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
Dearlie nie mam słów, a była tam ta Pani doktor? Pomierzyli jeszcze raz maluszka?
Damy radę ![]()
#1090 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przemyśl sprawę na spokojnie. ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Katee, i jak, odpadł synkowi kikut pępowiny, bo u nas jeszcze nie ![]() czyszczę kilka razy dziennie, przemywam spirytusem ale twardo się trzyma. trochę się martwię... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() widzialam na GB sliczna i ma takie duze oczyska ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A co będzie to będzie. Najważniejsze żeby dzieciaczek był najedzony i zadowolony. ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak na złość nie mam czopków żadnych ![]() Słodka ta Twoja pociecha ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
potworkowa
|
mamusie, powiedzcie mi, czy podawała któraś dziecku bebilon comfort? a jeśli tak, to przynosił pożądany skutek?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |
Zakorzenienie
|
moja mata sie u Ciebie znalazła
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Dearlie - Burdel na kółkach normalnie.. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za słowa wsparcia. Czuję się tak wyprana psychicznie, że nie da się tego słowami opisać.
Ta ginekolog, od której dostałam skierowanie, była dzisiaj jako lekarz wykonujący zabiegi i operacje, a dyżur cały dzień ma ordynator. Zaczęło się sympatycznie, bo powitała mnie położna na ginekologii, która już wiedziała kim jestem, bo była po rozmowie z moją ginekolog. Nawet nie dali mi łóżka, bo istniało spore prawdopodobieństwo, że mnie odeślą na położniczy. Najpierw ta moja gin przeprowadziła ze mną wywiad i powiedziała, że już rozmawiała o mnie z ordynatorem i pójdę jako jedna z ostatnich na cc ze zwględu na to, że nas nic nie goni, ale najpóźniej popołudniu Mały będzie na świecie. Problem w tym, że musiał mnie przebadać dyżurujący lekarz, czyli ordynator. Ostrzegła mnie przed nim, że może mieć do cc jakieś małe "ale", lecz stwierdziła, że najwyżej na 2 dni zostanę na ginekologii i założą mi ten cewnik, gdyby jednak wielmożny pan chciał, abym rodziła naturalnie. Ona poszła na blok operacyjny, a ja prawie 4 h czekałam na badanie ginekologiczne i usg. Wszystko oczywiście pozamykane. Co do wagi, to usłyszałam od niego tylko "rzeczywiście jest z tych większych". Ciśnienie 140/85 jest ok ( mimo, że całą ciążę miałam bardzo niskie, momentami nawet 100/60), ale jest tylko na granicy, więc mam nie panikować. ![]() ![]() ![]() Najgorsze, że nie mogłam złapać nigdzie tej mojej ginekolog, bo była na położniczym oddziale na zabiegach. Od 16 przyjmuje u siebie, więc przedzwonię jej opowiedzieć o tym całym cyrku. Zobaczymy co ona na to wszystko. Ja wiem, że to wszystko wydaje się całkiem logiczne... że bez sensu, żeby mnie trzymali na oddziale, skoro nic się nie dzieje ( tzn. brak rozwarcia i mocnych skurczy), jednak to nie zmienia faktu, że jestem paskudnie rozżalona tą całą sytuacją. Narobiono mi nadziei na to, że utulę lada moment Małego, a tutaj nagle mi ją bezczelnie odebrano. Mam świadomość, że zbyt emocjonalnie do tego podchodzę, ale nic na to nie poradzę. To się wygadałam. ![]() Pytacie o ten drugi szpital. Mamy problemy z mobilnością w ostatnim czasie i stwierdziliśmy, że jednak lepiej jak będę rodziła na miejscu, bo wówczas TŻ będzie mógł w każdej chwili do nas dotrzeć, a tak to musiałby pożyczać samochód i tracić czas na dojazdy do szpitala. Zobaczymy co na to wszystko ta cała pani ginekolog. Jak nie usłyszę sensownego wyjaśnienia na całą tą sytuację, to rzeczywiście rozważymy poród w tym drugim szpitalu, mimo tych utrudnień z dojazdem.
#1098 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
No królewnak prześliczna ![]() rzęsy ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1099 |
Wtajemniczenie
|
po odparzeniu na dupce małej ani śladu
![]() pomógł zielony linomag przy każdej zmianie pieluszki ![]() do chusteczek już nie wrócę, przydadzą się jedynie podczas wyjazdów. |
![]() ![]() |
![]() |
#1100 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() my dziś mamy dzień płaczu i wiszenia na cycu ![]() Cytat:
![]() ![]() G...no mi powiedział. Tylko tyle, że samo zniknie. Na razie nie znika, aj dodatkowo jak mała płacze to wqygląda to fatalnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że w nocy zasypia sama w swoim łóżeczku, ale przez dzień toleruje spanie na rekach albo w naszym łóżku ![]() Cytat:
![]() ![]() Katee trzymam kciuki za wizytę u dentysty. Dearlie co za buroki. Narobią nadziei i odeślą do domu. Masakra. Współczuję kochana.
Edytowane przez elena_100 Czas edycji: 2012-10-25 o 15:12 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Zadomowienie
|
hej Laski melduje się i ja mała śpi o dziwo więc mam chwilkę niestety nie jestem na bieząco sorki ale mala to pochłaniacz czasu..........
gratulacje nowym mamom buziaki dla mamusiek i dzieciaczkow
#1102 | ||
Zadomowienie
|
dziewczyny Maja śpi i to na spidermana
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() lecę, dziecię się obudziło......
![]() |
#1103 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mojej Zuzance czasami dziwnie stópki drżą. jak leży na moim brzuszku na żabkę i podkula nóżki, to czasami wówczas takie drżenia się pojawiają. To chyba nie jest normalne? Chciałam ją dziś do neurologa na konsultacje zapisać, ale oczywiście na ten rok na nfz już skończył się kontrakt. No nic... zatem dzień po chrzcinach pomaszerujemy prywatnie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
Matko dlaczego wiecznie to dziecko wrzeszczy
![]() Uspokoi sie tylko przy cycku bo zaśnie i śpi i cmoka. Zrobił sobie z cycka smoczek co mnie wkurza bo jak go wyciągne to zaraz sie obudzi i ryczy. A i uspokaja sie leżąc tylko w pampku ![]() Maruda straszna, własnie se cmoka cycka i śpi a jak podmienie na smoczka to dupa, obudzi sie i tyle. Aaaaaaaaaaa!!!!!!! Na dodatek szczać mi sie chce i znowu nasłucham sie wrzasków bo do kibla z nim nie pójde - chociaż zdażyło sie już ![]() O, wypluł cyca i śpi - chwilowo pewnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Zakorzenienie
|
Anesh gratulacje
![]() ![]() Dearlie ![]() Tamlin jak sie sprawuje ta hustawka? ten silnik faktycznie chodzi jak traktor? maly lubi sie hustac? Wogole macie wszystkie sliczne i chudziutkie i malutkie kruszynki a ja juz mam takiego smoka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Wtajemniczenie
|
A to moja księżniczka. W końcu miałam chwilkę żeby ściągnąć zdjęcia.
#1107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja mam trochę schizę po tym co doktorka powiedziała, ale byłam dzisiaj z małą na usg bioderek i zrobiłam kontrolny pomiar wagi w ciągu tygodnia od ostatniej wizyty na wadze 4260g - to chyba do czasu następnego szczepienia jest szansa na te 5kg. Zresztą widzę że urosła, bo pieluszki 1 zrobiły się za małe a w dwójkach jest idealnie. No i z nowości USG idealne nie potrzeba żadnej kontroli ufff i dwa, mała dostała kataru buu, frida w użyciu a małą to cieszy żeby było śmiesznie, powiedzcie mi czy wasze dzieci też tak się ślinią?
![]() |
#1108 |
Zakorzenienie
|
A tu mój urwis z cyklu PODEJDŹ NO KTÓRY A OBERWIE Z PIĄCHY
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
Wtajemniczenie
|
hehe no ja się boję
![]() Nisia cofam co napisałam. Mała dziś wypiła 120 z butli i ciągnie cyca bo task sie darła, że nic nie pomogło. ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
![]() |
#1110 |
Zadomowienie
|
Witanko!
wybaczcie, że nie cytuję, ale jakoś zmęczona jestem Dziś lepszy dzień pod względem rekrutacji, bo trzy osoby się zjawiły, oby do jutra się nie rozmyśliły, przyszły na szkolenie i chciały pracować, bo ja się nerwowo wykończę ![]() Gratulacje dla Anesh!!! Dearlie trzymam kciuki za wyjaśnienie sytuacji ![]() Katee i jak tam u dentysty? a położna coś mądrego powiedziała o kupie i wysypce? Śliczne fotki naszych wątkowych maluszków, my chyba jacyś wyrodni rodzice jesteśmy, bo małej jakoś zdjęć nie robimy trzeba się poprawić pod tym względem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.