|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
|
6 | 11,54% |
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
|
10 | 19,23% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
|
3 | 5,77% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
1 | 1,92% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
5 | 9,62% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
![]() ![]() I syneczka i że wszystko ok SuperKolejny chłopak ale się będą musieli nazdobywać tych nielicznych dziewczyn ![]() Ja też mam przeczucie, że chłopaka nosze, ciekawe czy dobre.... Wy już tak nie piszcie o tej wojnie bo lepiej by jej nie było...Ja tam mówie, że po prostu świat chce na powrót nauczyć niektórych mężczyzn co znaczy zdobywać względy kobiet
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2012-12-21 o 22:44 |
|
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Aha gin mi jeszcze powiedział, że dopóki nie ma plamień/krwawienia to wszystko powinno być ok; a takie bóle jak miałam ostatnio (coś a la na okres) to pewnie jakieś bóle kolkowe (?) i mam brać no-spę i/lub magnez. Ale oczywiście jakby mnie coś niepokoiło to zaraz dzwonić/pisać.
|
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny,pokaż fotki z 3D
|
|
|
|
#1204 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Olać ich! Napij się z nami (soczku) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ubrałam choinkę! Ja to Mu tam napomagam, no ale cóż. A, że mój tato to tzw "ojciec dyrektor", to zażyczył sobie wyjazd o 9:30 i znając życie już od 9 będzie wydzwaniał czy jestem gotowa, albo o 9:20 zadzwoni i powie, że czeka już w samochodzie
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Postaram się za chwilę (a jak nie to jutro wkleić), ale póki co muszę zrobić zdjęcie zdjęciu i przede wszystkim znowu coś zjeść
|
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
moje wizyty czasowo to około 30-40min.
wchodze,u piguł ciśnienie + waga i dopiero do gina. u gina sprawdzenie wyników-wpisanie ich w kartę, rozmowa(dobrze,że na początku bo większość dopiero w trakcie mi się przypomina )potem samolot.potem prosimy tż i usg razem,tż zostaje do końca już. zwykle mało mówi ale jest i z uśmiechem się gapi na bejbika ![]() i koniec
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1208 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Cytat:
Fajny gin z poczuciem humoru ![]() Cytat:
)Dobranoc dziewczynki
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
To się optymizm nazywa
Się będę tego trzymała
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
lece nynulki, branoc!
|
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje siurkow kolejnych i dziurki
ciesze sie ze wszystko ok!axella ja juz sie doczekac nie moge az sie dowiemy co masz w brzuszku ![]() Dobranoc
|
|
#1212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobranoc Cytat:
Cytat:
Faktycznie bardzo niebiesko mamy na pierwszej stronie Idź idź ![]()
|
|||
|
|
|
#1213 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wchodzę do budynku to tylko mówię babce na recepcji do kogo i na którą byłam umówiona, idę se usiąść i czekamy aż gin poprosi do gabinetu, a jak wejdę to: - rozmowa, sprawdzenie wyników, wpisanie do karty ciąży i do komputera - ważenie - badanie na fotelu - prosimy męża do środka - usg + otrzymanie zdjęć - rozmowa (o ile mamy jeszcze jakieś pytania) / pożegnanie Cytat:
, obyście się dowiedzieli. Który to już będzie tc ??Cytat:
, jesteśmy bardzo zadowoleni |
|||
|
|
|
#1214 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Gratuluję siurka, u mnie też chłopak
|
|
#1215 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję synka! ![]() A co do szyjki do się nie znam, ale mam nadzieję że wszystko będzie ok ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Właśnie też Ci napisałam gratulacje ![]() Kiedy następna wizyta ?? --- Ciekawe jak tam po wizytach: Mysia mysz, gold-fish, neti_t, gosiulka22 ?? Bo nie widziałam ich relacji... --- Zmykam zrobić mężowi coś do jedzenia przed pracą, a potem idę spać; bo coś mnie głowa zaczyna boleć . Resztę poczytam jutro, dobranoc Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-12-22 o 00:26 |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1216 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() 2. Też mam taką nadzieję, najważniejsze żeby się nie skracała ![]() 3. Następna 4 stycznia, bo idę po L4, ale nie wiem czy tylko mi da zwolnienie czy będzie też badał ... chociaż pewnie tak, bo przez tą szyjkę muszę być pod większą kontrolą.Mysia chyba nie miała mieć dzisiaj wizyty... nie było jej w kalendarzu.. Ja też zmykam spać... dobranoc
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-12-22 o 00:36 |
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny, wpadłam tylko sprawdzić, czy Jenny ze swoją relacją się wyrobiła wczoraj (bo już nie dałam rady czekać). Patrzę i jest! I jeszcze jaka rozweselająca
Jenny serdecznie gratuluję Ci synka! No i lekarz widać pewny sweggo jak gwarancje daje super!I jeszcze jedna ważna sprawa: Lonely kochana! Przyjmij moje najszczersze gratulacje w dniu Twojego ślubu! Niech będzie cudownie, kameralnie (o ile media pozwolą) i tak jak chcieliście. Macie ogromnne szczęście, że macie siebie i ten dzień jest niejako ukoronowaniem Waszej miłości i dojrzałych decyzji. Jeszcze raz Wam serdecznie gratuluję! |
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam tylko na chwile do Was kochane, żeby sie przywitać. I uciekam sie szykować
widzę kolejnego skutkami ![]() Jenny gratuluje, ogromne ![]() Ashysqa dziękuje Ci ślicznie |
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny gratulacje siurka
super, że wszystko ok![]() mamy wspaniałe prezenty na święta... powiem wam, że... owszem chce wiedzieć, kto jest w brzuszku ale zawsze patrze tylko na jedno: czy dziecku bije serce i sie rusza... reszta jest dl mnie mało istotna. ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- lonely z okazji twojego ślubu zycze Ci samych szczęsliwych dni.... Oby to był wymarzony partner i ojciec twoich dzieci na całe życie;*
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lonely wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń, samych radosnych i szczęśliwych dni, a w dniu dzisiejszym, aby wszystko ułozyło się po Waszej myśli
|
|
#1221 |
|
Wtajemniczenie
|
My zawsze też zaczynaliśmy od światełek, w tym roku będzie taki mały wybryk Męża- niech se ma byleby je założył
![]() Lonely- życzę Ci oby ten dzień był piękny i wyjątkowy, a każdy następny już na Waszej Nowej Wspólnej Drodze Życia jeszcze piękniejszy! Dzień dobry! dla wizytującej ada32
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
![]()
|
#1223 |
|
siedzę i myślę
|
Dołączam się do życzeń Lonely ... wspaniałych wspólnych dni i duuuużo miłości
|
|
#1224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#1225 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
mam pytanie czy któraś miała tak lub zna taki przypadek: Jestem w 4 miesiącu ciąży (termin na 10 czerwca). Na początku ciąży mój brzuch wyglądał jak u kobiet w 5 -6 miesiącu- taka duuuuża piłeczka. Wszyscy dziwili się, że mój brzuch jest taki ogromny jak na tak wczesny okres. Pytałam o to lekarza i powiedział, że brzuch faktycznie jest duży (jeden z wiekszych jakie widział) ale że wszystko jest ok i nie ma co panikować. W 3 miesiącu brzuch zmalał i się obkurczył do normalnych wg mnie rozmiarów, ale widać było zaokrągloną piłeczkę, tyle tylko że już nie tak ogromną. Dodam, że uchodzę za osobę szczupłą, dla niektórych wręcz chudą. Mój "problem" rozpoczął się 4 dni temu ale spanikowałam dopiero 5 minut temu. Otóż od 4 dni brzuch systematycznie mi maleje! Co rano budzę się z mniejszym (ale jeszcze nie panikowałam, bo wcześniej już brzuch rósł i malał), ale dziś rano wtsałam i poszłam do lustra a mój brzuch jest totalnie płaski! Czy to normalne? Czy któraś tak miała? Poczekam do 10 i zadzwonie do lekarza ale głupio mi tak truć mu w sb o tej porze. Proszę o odpowiedź czy znacie takie przypadki. Strasznie się martwię....
|
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktory tydz. jestes?
|
|
#1227 |
|
Zadomowienie
|
Lonely_lady- dużo dużo miłości i uroczych zaślubin!!!
|
#1228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nuna za wizytę ![]() Jenny gratuluję synka i za wizytę ![]() lonely wszytskiego najlepszego dla całej waszej rodzinki dzień dobry
|
|
#1229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: I za wizytę i za kolejnego siurka![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niech Wasze życie będzie się układało tak jak chcecie!!! ![]() ![]() WItam się kochane
|
|
|
#1230 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie nigdy sobie brzucha nie mierzyłam;/ Wymiary mniej więcej w biuście i biodrach znałam, ale w brzuchu nie. Ani przed ciążą, ani w trakcie ciąży nawet raz nie zmierzyłam. Wybiła 10 więc dzwonię do mojego ginka. Mam nadzieje, że będzie mógł odebrać.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

.
. Potem badanie na fotelu - macicę mam 2 palce pod pępkiem, więc stwierdził że na kolejnej wizycie będzie już fajny brzuszek, szyjka długa zamknięta, no ale żeby nie było kolorowo to zaś muszę się smarować pimafucinem, bo mam małe zaczerwienienie :/ Potem się ubrałam, zmierzył mi ciśnienie - oczywiście znowu podwyższone
Mąż dumny i stwierdził, że "w końcu wiedział co robi" 
07.07.2012 

widziałam z cytowanych wiadomościach, że u każdej dzidzi wszystko w porządku

Ja to Mu tam napomagam, no ale cóż. A, że mój tato to tzw "ojciec dyrektor", to zażyczył sobie wyjazd o 9:30 i znając życie już od 9 będzie wydzwaniał czy jestem gotowa, albo o 9:20 zadzwoni i powie, że czeka już w samochodzie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
... chociaż pewnie tak, bo przez tą szyjkę muszę być pod większą kontrolą.

klask i: I za wizytę i za kolejnego siurka