|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Ja właśnie delektuje się kawusią,synek wisi na rękach i wali kupsztala
![]() Wie jak mi umilić czas relaksu ![]() Te potówki i u mojego malucha są. Ale za jakiś czas znikają. I tak caly czas- pojawiam sie i - znikam ![]() Co do zabezpieczenia- też myślałam nad jakąś spiralą ale nie wiem na co sie w końcu zdecyduje ![]()
#1202 |
Zakorzenienie
|
A ja poobcinałam paznokcie i teraz wcinam biszkopty
![]() chyba sobie zrobię kawusię inkę z 1 łyżeczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39125180] A coś ty ![]() Ja właśnie też tak i się zastanawiałam czy ok jest ![]() Cytat:
![]() ![]() Suzi dużo zdrowia dla Weroniczki, a dla Ciebie dużo siły ![]() Za nami kolejna ciężka noc, od 2 do 5 ciumkanie cycka i oczy jak 5 zł jak tylko próbowałam Ewcię odłożyć ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy to normalne,że dziecko w brzuszku rusza się tak bardzo...? Bo moja cały czas się wierci.. i mnie boli już, bo tak wypycha z każdej strony to głowę, to pupcie, to piętki... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zakorzenienie
|
Fewcia, moja Zosia przed porodem tez sie strasznie wiercila, i tez juz mialam czasem tego dosc bo strasznie bolalo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
Badziabadzia co za kręcioły z tych dziewczyn
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
Fewcia, teraz jak patrze jak sie przeciaga w lozeczku to nie dziwie sie ze moj brzuch tak szalal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Aśka mała słooodka ![]() Deli i jak wrażenia po "Koglu-moglu"? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest wlasnie powtorka Kogla mogla ![]()
![]() |
#1211 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wiecie co, ogladalam dzis filmiki mojego brzuchola ktore robiłam bedąc w ciązy jak moja dzidzia sie ruszala, az sie pobeczalam. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
Ale mi chodzilo o to, ze dziewczyny mieszkaja tak blisko i moga razem sie umawiac na spacery
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39130651]A u nas fajna noc, jedzenie koło północy, potem o 3:30 i o 7, ale to już na leżąco dałam - lenistwo ukarane, bo oczywiście ulewnie jak szlag było ![]() ![]() A potem zabawy z Agatką dla odmiany, w Dorotkę ![]() ![]() Fajnie a stara sie pomagac przy małej typu podaje pieluszke itd Cytat:
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, ja nie daje rady
![]() no i spalił mi sie lap więc przepraszam za błędy ale takie to pisanie z tel . Suzi, dużo zdrowia dla Was i buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane! Jesteśmy z maleńką już w domku i akurat śpi, więc korzystam z okazji, by odwiedzić wszystkie miejsca, w których dawno mnie nie było.
![]() ![]() ![]() Dobra, to od razu wstawię opis porodu: Jak wiecie, 05.02. pojechałam do szpitala z tym błędnym KTG, tam przyjął mnie mój lekarz, który stwierdził, że jest wszystko dobrze, ale już mnie zostawią, bo jestem po terminie. Zlecił na następny ranek oxy, no i tę oxy podali mi około 7:00 rano. Zleciała, bóle się nie pojawiły, tak więc straciłam nadzieję na jakiś rozwój akcji i wysłałam TŻa do pracy. Potem, około 17:00 jeszcze marudziłam rodzicom, że pewnie będą mnie trzymać bez skutku do weekendu i skończy się cewnikiem... ![]() ![]() ![]() ![]() Mała oczywiście idealna, tzn 10 apgarów, 3300g, 53cm, żadnych skrzywień, wirusów i niczego innego, do tego cudowna i od razu umiała ssać mojego cyca. ![]() TŻ zakochany w córze, jest straszliwie do niego podobna (co prawda, włosy ma moje, ale cała jej buzia, oczy, uszka - po prostu wykapany Łukasz). Mała nawet dźwięki przez sen wydaje takie same, jak on. ![]() ![]() Także jeśli chodzi o mój poród, to nie było taki zły - owszem, bardzo bolało, to jest prawda - momentami miałam ochotę zwymiotować i ledwo stałam na nogach już pod koniec, ale ta ostatnia godzina z hakiem była mega intensywna - rozwarcie z 4cm na 9cm, parcie 15 minut, jestem z siebie dumna po prostu, że tak łatwo i szybko to poszło. No i szpital - na medal. Opieka idealna, lekarze super, położna genialna, znieczulenie bez problemu, a na szycie nawet nie pytają, czy chcesz - po prostu dają. ![]() Jestem megaszczęśliwa, że jesteśmy już po i że tak gładko nam to poszło. Poród boli i to bardzo, ale da się to przeżyć, bo jest ku temu ten jeden, najważniejszy powód - dziecko. ![]() Ps. W gruncie rzeczy cieszę się, że nie miałam cc - z łóżka porodowego sama wstałam i nawet chciałam iść na położniczy na własnych nogach, ale mi nie pozwolili, zwieźli mnie na wózku. Co prawda, rana w kroku bolała mocno, ale dzisiaj już siedzę "po turecku" na łóżku i w niczym mi nie przeszkadza, także ten ból akurat szybko mija... ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-02-11 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mała może po prostu ma taką fazę że się potrzebuje przytulić? Albo wyczuwa że jesteś zdenerwowana i też się denerwuje? Przejdzie jej, nie martw się ![]() Black witaj ![]() ![]() Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2013-02-09 o 16:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zadomowienie
|
ech, po mm zasnela, czyli po prostu nie dojada... a ja mam kryzys, no bo to akurat 4tydz. Mam nadzieje, ze przez stres moja mlcezarnia nie oglosi upadlosci..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Zadomowienie
|
Mamy cesarzowe znieczulane w kręgosłup, powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz, jak to jest z tym leżeniem na płasko przez pierwsze godziny? Leży się całkiem na płasko, bez poduszki i na łóżku z opuszczonym podgłówkiem? No i faktycznie nijak nie można ruszyć głową, w żadną stronę, czy tylko nie można przyginać do klatki piersiowej? Mam się cały czas patrzeć w sufit?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Charlizz nie wiem czy to dobrze żeby przy kryzysie podawać mm, cycki Ci się automatycznie zaczną przestawiać na mniejszą produkcję... Spróbuj może dzień czy dwa przeczekać, najwyżej będziesz przystawiać co 10 minut, to się da zrobić, zwłaszcza że kryzys nie trwa wiecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Zadomowienie
|
wiem wiem, on trea co najmniej od wczoraj, dzis mm to byl wyjatek, jutro juz sie nie poddam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
Black, witaj ponownie
![]() ![]() Jestes niemozliwa, najpierw chcialas cc, narzekajac na sn, a teraz jestes zadowolona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
Leży się na płasko. ale ja miałam mega zgagę całą ciążę a przeszło natychmiast po porodzie. Więc jest nadzieja że minie, zwłaszcza że zgaga występuje po jedzeniu a ty od dobrych paru godzin na czczo będziesz. Raczej nie ma szans by cię dopadło
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
charlizz, rozumiem, ze teraz sama musisz sobie radzic z opieka nad malutka?
Ehh ten Twoj TZ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
Black
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co z tą głową, nijak nie można ruszać w żadną stronę? Jak przynoszą dziecko to je trzymają matce nad głową żeby sobie mogła pooglądać? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
Charlizz,
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1230 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do lezenia jeszcze, ja mialam poduszke i nie mialam calkiem plasko lozka, tak troszku podniesione dziewczyny, jaki filmik dzis ogladalam na wp jest o ruskiej niani jak sie "zajmowaala" dzieckiem..... ale zaczelam beczec, zabilabym ta babe. http://nasygnale.pl/kat,1025343,page...?ticaid=610092
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.