Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-09, 10:32   #1171
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39130651]A u nas fajna noc, jedzenie koło północy, potem o 3:30 i o 7, ale to już na leżąco dałam - lenistwo ukarane, bo oczywiście ulewnie jak szlag było No niestety, nie dla nas ta pozycja, chociaż Dorotka ją lubi, tak fajnie się wtula i zasypia potem wtulona obok mnie
[/QUOTE]

u nas tez noc super malutka poszla spac o północy i wstala przed 7 ) szczesliwa i zadowolona, zjadla polezala, porozciągala sie i teraz kima a mama robi sie na lasencje

jeszcze 20cm w brzuchu musze zgubic ;p

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Mloda ma 3 przezwiska: rysiek, kaczorek i skarabeusz wszystkie jakies takie nie dziewczece

dam kilka fotek, bo w sumie jakos malej nie pokazywalam za duzo. musze zrzucic z telefonu, bo przeciez non stopa jej robie
Slodziutka laleczka;** )) ))
a ja czasem mówie na moją Jacuś

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy wszystkie wykupujecie te dodatkowe szczepienia?
Kurcze, jakos nie interesowalam sie wczesniej tematem...

ja jeszcze nie wiem co i jak a za 2 tyg szczepienie

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 10:34   #1172
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nie, nie biorę dodatkowych.

Asiu, skarabeuszek uroczy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 10:42   #1173
s i l v e r
Zakorzenienie

Ja tez nie biore dodatkowych szczepień.
Stary 2013-02-09, 10:47   #1174
aska27adopcje
Zadomowienie

Kurcze dziewczyny nie szczepicie ... To moze ja tez jeszcze to przemysle ...Bylam pewna ze bedziecie szczepic na rota i pneumo ... Kurde teraz to sie skolowalam
Stary 2013-02-09, 10:51   #1175
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Było super, tak bez brzuszka Ja pofikać nie mogłam, bo jeszcze ta rana po cc. Bardziej się obawialam o reakcje TŻ na moje zmienione ciało, tłuszczyk na brzuchu,trochę rozstępów i mało jędrną skórę, ale wszystko po jakimś czasie da się przezwyciężyc On w każdym razie twierdzi ze jemu to nie przeszkadza i ze rozumie po ciazy to nie tak hop siup z dojsciem do siebie
No to gratulacje za pierwsze igraszki z mężusiem ja jeszcze muszę trochę poczekać
Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Pamięta mnie ktoś jeszcze? My już z Martusią od ponad tygodnia w domku, ale czasu brak na pisanie i nadrabianie zaległości. U nas wszystko OK Karmię piersią cały czas, mam nadzieję, że mała się najada, bo nie mam wagi żeby sprawdzić. Marta śpi sporo Na drugie powinna mieć śpiączka W nocy nawet do 5 godz., ale położna mówiła, że mam ją budzić do karmienia, bo chudziutka jest. W dzień też je, śpi, popatrzy sobie na świat i znowu je i śpi

Też mam Hashi, ale na szczęście nie mam problemów z laktacją. Mleko wręcz wylewa mi się z piersi Jestem tylko ciekawa czy Mała coś przybiera na wadze po tym moim mleku. Spać, to ładnie śpi, ale to chyba nie jest jedyny miernik wartości odżywczej mleka...
Witaj oczywiście że pamietamy o tobie Fajnie że już w domku jesteście i że niunia ma się dobrze
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
bijorka hormony nadal szaleją i nie chciały czekać 6 tygodni

Dziewczyny co za noc! Zasnęłam o 22 i obudziłam się o 24 i koniec spania! Nie mogłam zasnąć. Chyba jestem przygotowana na nocne wojaże córci - tak mało śpię.... ;/ Chyba się martwię gdzieś podświadomie porodem i tym co będzie po i stąd ta bezsenność.... Jestem potwornie zmęczona, ale spać mi się nie chce

Czemu nie da się odpocząć na zapas?
Za mną też nie za ciekawa noc strasznie mnie tyłek boli i ledwo co chodzę na łóżku nawet nie mam siły się przewrócić z boku na bok tak wszystko mnie boli oby coś się zaczęło dziać bo zwariuję. Jeśli chodzi o bezsenność też tak mam i wtedy myślę co to będzie jak to będzie i zaczynam schizować
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39130651]A u nas fajna noc, jedzenie koło północy, potem o 3:30 i o 7, ale to już na leżąco dałam - lenistwo ukarane, bo oczywiście ulewnie jak szlag było No niestety, nie dla nas ta pozycja, chociaż Dorotka ją lubi, tak fajnie się wtula i zasypia potem wtulona obok mnie

A potem zabawy z Agatką dla odmiany, w Dorotkę muszę ją na kolana brać jak dzidziusia, kołysankę śpiewać, bujać, założyć tetrówkę dla zabawy, położyć na kocyku z podłożoną tetrówką pod głowę, udaje, że ulewa... no cyrk. Ale taki etap, oswaja sobie młodszą siostrę, lepiej tak niż agresją.[/QUOTE]
Fajne te zabawy w Dorotkę przynajmniej Agatka ma z tobą kontakt i nie wyżywa się na młodszej siostrze a uczy się prawidłowego funkcjonowania z młodszym rodzeństwem
Cytat:
Dzien doberek Mamusie i przyszle mamuski jesczze w 2 paku

Pani doktor bardzo wychwalila mala, ze taka grzeczna, ze nie placze i ach i och .,.. jasne wstalam wczesniej odciagnelam z cyca i dalam jej w butli 30 min przed wyjsciem, zeby sie szybko najadla. To jedyny sekret jej niemarudnego zachowania ... Jedynie co to obsrala pania doktor, jak jej pampera zdjela hahah ... no ale po co jej tam zagladala
Teraz mamy sie zglosic za 2 tyg na usg bioderek, mamy juz skierowanie do szpitala, ale nie chce mi sie wierzyc, ze sie uda z NFZ, bo bardzo krotki termin .. chociaz naszego kolegi ciocia pracuje w tym szpitalu, wiec moze jest szansa ... jak nie to pojdziemy prywatnie

Na koniec wizyty pani dr wychwalila mojego TZ. ze zadko kiedy zdaza sie taki zaangazowany tatus, ze jest w szoku itp ( tz nie chcial oddac malej lekarce, pomagal w rozbieraniu, wyciaganiu itp ... pani mujsiala go przekonywac, ze nic jej nie zrobi i moze mu ja powierzyc , ale tz nawet na wage ja sam wkladal ) .. i ze to marzenie chyba kazdej zony miec takiego meza pomocnego ... kochane jaki dumny byl jak paw, pol dnia mi to powtarzal, ze mam byc z niego dumna i ze taki skarb mam w domu

Co do zielonych kup, chyba odkrylam po czym mala je ma ... niestety nabial .. wczoraj zrobilam dzien bez niego i kupa ladna zolta .. dzis zrobie powotrke z rozrywki, a jutro napije sie minimalnie mleka i juz bede wiedziala ... zalamka dla mnie, bo kocham sery biale, mleko, budyn, jogurty

A co do wieczoru, nasze dzieci chyba sie zgadaly ... mala w sumie w dzien jest oki ... wisi na cycku wiadomo, ale najda sie w ciagu 30 min i potem spi kolo 2 godz, moge cos tam zrobic ... ale od 18 sie zaczyna jazda, ktora sie konczy kolo 24 w lozku, jak juz ja biore do cycka i sama padam ... a ona razem ze mna ... jest przy cycku spokoj, usypia, czekam chwile, wstaje, mala lezy 3 min, budzi sie ryk ... dobra ide zmienie pampka, tule, ryk, cycek znow ... je je, usypia, czekam, wyswobadzam sie, 2 min budzi sie ryk ... i tak w kolo .. cycek, zmiana pampesa, troche raczki i ryk ryk ryk ....

dam kilka fotek, bo w sumie jakos malej nie pokazywalam za duzo. musze zrzucic z telefonu, bo przeciez non stopa jej robie
Och jaka fajniutka ta twoja kruszynka brawo dla mężusia że się tak w czuwa w opiekę nad małą tylko pozazdrościć.
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 10:54   #1176
suzi31
Raczkowanie

Hej
Weroniczka ładnie przybrała na wadze, niestety w moczu jest bakteria i od dziś przez 7 dni dostaje antybiotyk No ale z drugiej strony dobrze, że wykryli to, bo wróciłabym do domu i znów musielibyśmy biegać po lekarzach. Także czeka nas jeszcze ponad tydzień w szpitalu. Warunki są u b.dobre, jesteśmy w pokoju jednoos. Kubusia Puchatka, mam tu wszystko co potrzebne dla maluszka i dla mnie, TV, obsługa b.miła, więc nie mogę narzekać, tylko tęsknię za domem, a najbardziej za drugą córką Ale - dziś jak przyjedzie mąż, to zamieniamy się, on zostanie na 2 godz. z małą w szpitalu, a ja pojadę do Karolinki Będę sobie tak wychodzić codziennie, żeby nie złapać doła od tego siedzenia w szpitalu.

Cytat:
Ja biorę 5w1 i dodatkowo na Pneumokoki.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 11:10   #1177
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej kochane,
Suzi przede wszystkim kciuki za Malutka, bedzie dobrze

My tez bierzemy tylko te obowiazkowe, ale skojarzone.

Kurcze, jak ja wam zazdroszcze tych nocy, u nas i dzien , i noc masakra, Maly strasznie niespokojny, tylko na rekach albo przy cycu, baaaaaaardzo malo spi, moze to ten skok rozwojowy? Jak myslicie???

Wy o seksie.... O matko...... Mi sie w ogole jakikolwiek poped zatrzymal.... Wrecz jest tak, ze kazda czulosc od mojego meza traktuje jako atak na moja przestrzen osobista kurde nie chce, zeby sie z tego problem zrobil, no ale nawet przytulas glupi jest dla mnie w tej chwili problemem myslicie, ze samo przejdzie? Jak tak to kiedy...???

Silver snilo mi sie, ze bylysmy na spacerku razem

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 11:21   #1178
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej hej!
u nas nocka ok. teraz maly zjadl i spi. chyba

Cytat:
Kurcze dziewczyny nie szczepicie ... To moze ja tez jeszcze to przemysle ...Bylam pewna ze bedziecie szczepic na rota i pneumo ... Kurde teraz to sie skolowalam
ja szczepie, 5w1, rota i pneumo

jedne z nas beda szczepic inne nie. musisz rozwazyc za i przeciw i sama podjac decyzje

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Hej
Weroniczka ładnie przybrała na wadze, niestety w moczu jest bakteria i od dziś przez 7 dni dostaje antybiotyk No ale z drugiej strony dobrze, że wykryli to, bo wróciłabym do domu i znów musielibyśmy biegać po lekarzach. Także czeka nas jeszcze ponad tydzień w szpitalu. Warunki są u b.dobre, jesteśmy w pokoju jednoos. Kubusia Puchatka, mam tu wszystko co potrzebne dla maluszka i dla mnie, TV, obsługa b.miła, więc nie mogę narzekać, tylko tęsknię za domem, a najbardziej za drugą córką Ale - dziś jak przyjedzie mąż, to zamieniamy się, on zostanie na 2 godz. z małą w szpitalu, a ja pojadę do Karolinki Będę sobie tak wychodzić codziennie, żeby nie złapać doła od tego siedzenia w szpitalu.
Buziaczki slodziaczki dla Weronisi
bardzo dobry pomysl z ta zamiana z mezem. odetchniesz troche "swiezym powietrzem"

Cytat:

bylam w klubie, och ach i ech! Piekne mamy te dzieciatka!
i mamy tez sa sexi
no ale krol wymiata!!! Boski tej twoj synus gocha

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Witajcie

Pytanko techniczne - kto w końcu wypisuje opiekę (te 14 dni nad chorym członkiem rodziny) dla męża, szpital? lekarz rodzinny? gin? pediatra? Bo przy pierwszym dziecku nie brałam a teraz bym chciała ale nie bardzo wiem jak to się odbywa...

Macierzyńskiego jest 20+4
mi, tzn mojemu mezowi wypisla ginka u siebie w prywatnym gabinecie.
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
To ja kanapki tylko z tym pogrubionym
Pasztetu całe wieki nie jadłam.
A dżemy to można wszystkie smaki

Dziewczyny po sn, jak to jest z tym seksem tzn. chodzi mi czy już mogę( 4 tyg po porodzie) czy dopiero po wizycie kontrolnej u gina mogę jak powie że wszystko ok ??
pasztetu kupnego juz chyba nie zjem nigdy w zyciu (nie chciejcie wiedziec dlaczego )
dzemy jem wszystkie
a gunga bunga poczekalabym jednak do wizyty

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 11:35   #1179
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
ja tylko na te obowiazkowe

Włosomaniaczka

Stary 2013-02-09, 11:38   #1180
gochaa_p
Zakorzenienie

ile płacicie za Hexe 6 w 1 ? pytam o cene z apteki, bo ja dałam aż 269 zł i teraz jestem skołowana bo Wy o 190 piszecie :/ no ale w przychodniach ponoć jest taniej, u nas w przychodni trzeba miec swoją szczepionke :/

a Ewcia coś mi pokasływać zaczyna!!!!
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 11:38   #1181
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

ja szczepie, 5w1, rota i pneumo

pasztetu kupnego juz chyba nie zjem nigdy w zyciu (nie chciejcie wiedziec dlaczego )
dzemy jem wszystkie
a gunga bunga poczekalabym jednak do wizyty
My raczej tez będziemy szczepić 5w1. A rota, pneumo i meningokoki mąż chce,a ja nie i na razie się jeszcze zastanawiamy.

Pasztetu całe wieki nie jadłam. To fajnie z tymi dżemami, też zacznę jeść, zawsze to jakiś substytut słodkiego

Byłam w smyku,wykorzystałam moje kupony. A i jest bardzo dużo przecen. Np. za 3 szt. body na krótki rękaw dałam 20 zł. Nie żebym promowała smyka, bo uważam że tam drogo, ale to się opłacało

A co do seksu skoro radzicie poczekać to poczekam........
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 11:45   #1182
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Hej

Trzymam kciuki za Was Obyscie szybko wyszly i zeby wszystko z Malutka bylo w porzadku!!

Ja tez raczej poprzestane na tych standardowych. Sporo z Was pisalo wczoraj o tych dodatkowych i sie lekko zleklam...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 11:47   #1183
LadyWhisper
Zakorzenienie

Gocha, w jednej przychodni w Tychach skojarzone sa za 90zl apteki po prostu taka marze narzucaja, ze szok. U nas sa k. 200zl wlasnie.

Stary 2013-02-09, 11:52   #1184
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Gocha, w jednej przychodni w Tychach skojarzone sa za 90zl apteki po prostu taka marze narzucaja, ze szok. U nas sa k. 200zl wlasnie.
koszmar, nastepnym razem sprobuje w innej aptece
Stary 2013-02-09, 11:56   #1185
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane,
Suzi przede wszystkim kciuki za Malutka, bedzie dobrze

My tez bierzemy tylko te obowiazkowe, ale skojarzone.

Kurcze, jak ja wam zazdroszcze tych nocy, u nas i dzien , i noc masakra, Maly strasznie niespokojny, tylko na rekach albo przy cycu, baaaaaaardzo malo spi, moze to ten skok rozwojowy? Jak myslicie???

Wy o seksie.... O matko...... Mi sie w ogole jakikolwiek poped zatrzymal.... Wrecz jest tak, ze kazda czulosc od mojego meza traktuje jako atak na moja przestrzen osobista kurde nie chce, zeby sie z tego problem zrobil, no ale nawet przytulas glupi jest dla mnie w tej chwili problemem myslicie, ze samo przejdzie? Jak tak to kiedy...???

Silver snilo mi sie, ze bylysmy na spacerku razem
Lady co do tych nocy to u mnie tak jak u Ciebie
Baaaardzo mało śpi i w dzień i w nocy ciągle przy cycu by chciała leżeć.Napije się trochę i przysypia sobie i tak mogłaby cały dzień.Ehh

A co do Twojego snu to trzeba by się wybrać na wspólny spacerek Jak się cieplej zrobi hm?
Stary 2013-02-09, 11:59   #1186
Delicjanka
Zakorzenienie

ja raczej bde szczepila ta 6in1 .

Kurde, mam okres! jutro mala kończy miesiac, karmie tylko cycem.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-02-09, 12:09   #1187
nafiyqa
Zakorzenienie

Ale Wam fajnie dziewczyny, mozecie sobie razem z wozkami na spacerki chodzic

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 12:24   #1188
LadyWhisper
Zakorzenienie

Silver, jestem jak najbardziej za

Deli, a to nie jeszcze krwawienie? Czytalam na innych forach, ze czasem w ostatnim tyg nawet dziewczyny na nowo zaczynaja krwawic.

Stary 2013-02-09, 12:29   #1189
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Silver, jestem jak najbardziej za

Deli, a to nie jeszcze krwawienie? Czytalam na innych forach, ze czasem w ostatnim tyg nawet dziewczyny na nowo zaczynaja krwawic.

kurde sama nie wiem, ostatnio juz nie mialam takiego krawienia tylko czasem jakis plamienie na brazowo, jasno. Ze dwa dni temu mnie leciutko bolalo podbrzusze jak na okres i normalnie takie mam plamienia jak przy normalnym okresie, dziwne. Moze faktycznie na nowo zaczynam. Ale dziwne to;p chcialabym za tydzien bzyknac tzt w ramach walentynek, ale czy bedzie sie dalo

Jest tu jakas kobietka, ktora decyduje sie na SPIRALE?!

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-02-09, 12:41   #1190
aska27adopcje
Zadomowienie

ehh xgyba za wczesnie pochwalilam swoje dziecko. bo od 1,5 godz wisi na cycku z przerwami na ryk. jak usnie i tylko wyjme cyca ryk. strasznie sie prezyla, szarpala. byla kupa przed chwila i cyca zmienilam, wiec moze w koncu padnie ...

przyjaciola do mnie przyjezdz i chcialabym ttroche ogarnac. a wieczorem tesciowka to juz wovole musze posprzatac bo mi bedzie chciala sprzatac ona.

Dziewczyny czy u maluszkow waszych polawily sie pryszczyki. cholera bo malej wyskoczylo kilka sztuk na polikach i 1 na brodzie. nie wiem czy panikowac i isc w pon do lekarza z tym. moze sudokremem posmatowac?
od wczoraj nie jem nabialu a dzis wyskocZyly ....
Stary 2013-02-09, 12:45   #1191
pstryczek84
Zakorzenienie

moja zabka zrobiła meeeega qpe (od 3 dni nie robił ), najadl sie jak bąk i teraz śpi jak suseł
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ile płacicie za Hexe 6 w 1 ? pytam o cene z apteki, bo ja dałam aż 269 zł i teraz jestem skołowana bo Wy o 190 piszecie :/ no ale w przychodniach ponoć jest taniej, u nas w przychodni trzeba miec swoją szczepionke :/

a Ewcia coś mi pokasływać zaczyna!!!!
a z tym kaszlem to tak czesto ma? moze jej tylko czasem wpadnie troszke mleczka nie tam gdzie powinno...

Cytat:
dokladnie, w aptece nieraz jest 2 razy drozej niz bezposrednio w przychodni
jesli nie masz mozliwosci zakupu u siebie w przychodni to pozostaje bieganie po aptkach i szukanie najtanszej

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Byłam w smyku,wykorzystałam moje kupony. A i jest bardzo dużo przecen. Np. za 3 szt. body na krótki rękaw dałam 20 zł. Nie żebym promowała smyka, bo uważam że tam drogo, ale to się opłacało

A co do seksu skoro radzicie poczekać to poczekam........
dasz rade, niektore Z nas maja pare miesiecy postu i jakos wytzrymuja
a z tymi przecenami to rzeczywiscie fajna sprawa. szkoda ze do miasta kawał drogi

Stary 2013-02-09, 12:45   #1192
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Spokojnie, mogą to być potówki zwykłe.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 12:47   #1193
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny czy u maluszkow waszych polawily sie pryszczyki. cholera bo malej wyskoczylo kilka sztuk na polikach i 1 na brodzie. nie wiem czy panikowac i isc w pon do lekarza z tym. moze sudokremem posmatowac?
tak, normalna sprawa. za 3,4 dni znikna.

Stary 2013-02-09, 12:56   #1194
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja raczej bde szczepila ta 6in1 .

Kurde, mam okres! jutro mala kończy miesiac, karmie tylko cycem.
łoł, za wcześnie chyba

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Jest tu jakas kobietka, ktora decyduje sie na SPIRALE?!
ja myślę o tej wkładce co uwalnia powoli hormony

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
moja ma takie delikatne na czole i policzkach ale ja nie smaruje niczym

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
a z tym kaszlem to tak czesto ma? moze jej tylko czasem wpadnie troszke mleczka nie tam gdzie powinno...

ale to nie tylko podczas karmienia kaszle :/ nie duzo, tylko troszke ale boje sie zeby to nie były początki jakiejs infekcji :/ a dzis sob przychodnie nieczynne :/
Stary 2013-02-09, 12:58   #1195
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
łoł, za wcześnie chyba

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

ja myślę o tej wkładce co uwalnia powoli hormony

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

moja ma takie delikatne na czole i policzkach ale ja nie smaruje niczym
no ja tez wlasnie mysle ze to za wczesno ale nie wiem sama, hmm

kurde, te hormony, boje sie ich ;/ dlatego mysle o tej bez hormonów..

moja miala na czole, policzkach, troszke szyjce i na glowce i karczku i juz jej schodzi, to jest tradzik niemowlęcy. Nie smaruje niczym, chociaz mam na wszelki wypadek specjalna masc z antybiotykiemktora lekarka przepisala ale na razie nie uzywam.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-02-09, 13:01   #1196
s i l v e r
Zakorzenienie

Kurcze moja Daria robiła na początku fajne kupki,po każdym karmieniu,a teraz jedną na 2-3 dni Czy to normalne? Czy to dlatego że dokarmiam ją mlekiem bebilon?
Stary 2013-02-09, 13:09   #1197
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
ale to nie tylko podczas karmienia kaszle :/ nie duzo, tylko troszke ale boje sie zeby to nie były początki jakiejs infekcji :/ a dzis sob przychodnie nieczynne :/
ale moze np podczas ulewania ktorego ty nie widzisz. niewielkie jest i moze mleczko sie cofnac i wtedy organizm tak sie broni .moj tez czasami kaszle. wydaje mi sie ze to rodzaj odkrztuszenia jest...
ja tak to sobie tłumacze bynajmniej

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Kurcze moja Daria robiła na początku fajne kupki,po każdym karmieniu,a teraz jedną na 2-3 dni Czy to normalne? Czy to dlatego że dokarmiam ją mlekiem bebilon?
u nas jest tak samo, tez dokarmiam tyle ze bebiko. osattnio moj robil we wtorek baczki puszcza az milo, jeden za drugim, nie prezy sie, nie wygina. kupka jak juz pojdzie jest prawidlowa, przy jej robieniu tez sie nie prezy, nie placze tylko jest mega skupienie i czasem lekko czerwienieje na twarzy. widocznie tak musi byc

Stary 2013-02-09, 13:46   #1198
gochaa_p
Zakorzenienie

teraz ja mam pytanie: jakie soki wolno nam pić?
Stary 2013-02-09, 13:55   #1199
LadyWhisper
Zakorzenienie

Czytalam, ze prawidlowo kupy sa od kilkunastu na dzien do jednej na 2-3dni

Gocha, ja pije ewentualnie tylko jablkowy rozrzedzony z woda, ale to jak juz naprawde mam ochote na co innego poza woda

Stary 2013-02-09, 14:12   #1200
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

dasz rade, niektore Z nas maja pare miesiecy postu i jakos wytzrymuja
a z tymi przecenami to rzeczywiscie fajna sprawa. szkoda ze do miasta kawał drogi
heheh mi to już nie przeszkadza od października nic w styczniu może z 2 razy jak miałam juz pozwolenie , także spoko , 2 tygodnie dam jeszcze radę

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
teraz ja mam pytanie: jakie soki wolno nam pić?
ja też jabłkowy, ale nie chce mi się rozrzedzać z tym że ja idę biore 3 łyczki i tyle, nie pije szklankami
położna moja mówiła, że mogę wszystkie, ale jak się naczytałam w necie to jakoś się boję
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości