Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-26, 21:47   #1201
depoison
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Dep to super, mozesz jeszcze az napisac co to za butki(firma) i gdzie ich szukac, bo musialabym wonta wertowac ja wkleje ci ciuszki booso, sa cude
ja je kupiłam w TK Maxxie, firmy Gagou Tagou
Ale widzę, że jest sporo bucików w tym typie na allegro, wcale nie kosztują jakoś dużo (podczas gdy tu taki zakup - szczególnie w sklepie stacjonarnym - to koszt rzędu 23-25€ ) i mają fajne wzory

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
kupilam malej jeszcze takie trampeczki i tatus dzisiaj kupil taki komplecik.
ten motylek na bluzeczce jest z koronki.
świetne!
a propos prezentów od tatusiów - mój (mąż, nie tatuś ) przyniósł wczoraj małej takie coś
Szału na razie nie zrobiło

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No to tyle, teraz lecę się dalej kurować pod kocykiem z ciepłym soczkiem porzeczkowym z miodem (bo całą cytrynę już zużyłam wczoraj...)
kuruj się
Podrzucić Ci cytrynę? mam cały koszyk

Cytat:
przeciez papmers trzymaja rzepy na brzuszku pampersy zakłada sie az zacznie robic w kibel czesto po 2 roku z ycia, to powiedz widzialas zeby dwulatek body nosił?
a ja widziałam
Kiedyś pomieszkiwałam z przyjaciółką (jeszcze w krakowskich czasach), miała 2,5 letniego synka, sporo się nim zajmowałam. Zawsze nosił body
Ja też mam zamiar ubierać je małej tak długo, jak się da, choćby z tego względu, że mam wiecznie ręce jak bryłki lodu i nie wyobrażam sobie jej nimi macać po gołych pleckach

A kupione przez Ciebie ubranka są rewelacyjne, już na necie oglądałam wyroby tej firmy
Chyba będę musiała też kupić małej coś takiego (tylko poczekam do okresu, gdy rosnąć będzie choć ciut wolniej i rozmiar będzie starczał na dłużej, niż 2 miesiące )
Cytat:
Napisane przez aga 398 Pokaż wiadomość
Depioson właśnie moja lekarka też mówiła żebym zaczekała do 10miesiąca i wtedy dawała normalnie gluten, że tak sie robiło, ale wszyscy robią inaczej i jakoś poszłam za dziewczynami... a kiedy zaczełaś podawac żółtko, bo Twoja ma 8miesiecy a moja 6
nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale wydaje mi się, że dałam pierwszy raz, jak miała około 6 miesięcy i 10 dni

Znów się wyrwałam
Tak, zgadłyście, na zakupy.
Nie, tym razem nie do TK Maxxa.
Kupiłam małej 5 par spodni

Mandragorka, cieszę się, że zakupy się spodobały i polecam się na przyszłość

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 22:01   #1202
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
daj linka;D
A ja tu kupiłam: http://allegro.pl/ksiega-dzwiekow-br...060997131.html

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
a widzisz, muszę mu ugotować makaron A u nas pierwszy raz było mięcho. I był bardzo zadowolony Pies też
Jakie podałaś mięso? Jak przygotowane?
Ja póki co wszystko gotuję, a rybę upiekłam w piekarniku.

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
a propos prezentów od tatusiów - mój (mąż, nie tatuś ) przyniósł wczoraj małej takie coś
Szału na razie nie zrobiło

Mandragorka, cieszę się, że zakupy się spodobały i polecam się na przyszłość
Mała pewnie zainteresuje się taką zabawką jak będzie nieco starsza. Widocznie cudo to, ma za mało grająco-śpiewających elementów. No i mało związana z lubianą ostatnio tematyką kuchenną

Mówisz na zakupach byłaś

Tak, książeczki bardzo mnie zadowoliły. Ta z kropeczkami rewelacja, przetestowana na starczym dziecku. Córcia też do niej dorośnie. Cierpliwie na to poczekam

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 22:39   #1203
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Mała pewnie zainteresuje się taką zabawką jak będzie nieco starsza. Widocznie cudo to, ma za mało grająco-śpiewających elementów. No i mało związana z lubianą ostatnio tematyką kuchenną

Dep - czasem zabawka staje się fascynująca po kilku dniach.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 22:51   #1204
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Trzymaj go jak najdłużej w nosidle, pisałaś że masz do 13kg, a potem pewnie będziesz musiała fotelik przodem kupić, bo te do tyłu sa strasznie duże i wysokie i w 3 dzwiowym nie masz szans zamontować.
To wiem, miejsca ma tam sporo. Tylko wolę się wcześniej zorientować w kwestii wymiany fotelika
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
To ja wczoraj pół dnia słuchałam tej piosenki a on nie wierzy
Udaje skromnego
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Hej kobietki
Dziękuję za wszystkie kciuki, zadziałały! Wszystko poszło po mojej myśli, a nawet i lepiej
Do pracy wracam pierwszego maja i będę pracować od poniedziałku do piątku, w tych godzinach co chciałam, czyli od 16 do 20
Jestem mega zadowolona!!!

Buziaki
Super
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
uhm, też je znam, fajne
Właśnie takie (brązowe, ostatecznie brązowe z lewkiem) mam zamiar brać wiosną
Mi się podobają ciepły popiel z myszką
A właśnie Dep. Czytałaś Cukiernię pod Amorem?
Cytat:
kupilam malej jeszcze takie trampeczki i tatus dzisiaj kupil taki komplecik.
ten motylek na bluzeczce jest z koronki.
Śliczne

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Mamka co do butków. Mamy trampki z H&M 18-19 i Air Maxy 20. I jedne, i drugie mają sporo luzu

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 23:04   #1205
depoison
Zadomowienie

Cytat:
mało monitora nie oplułam

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Dep - czasem zabawka staje się fascynująca po kilku dniach.
w przypadku tej nastawiam się raczej na kilka miesięcy
W tej chwili najwyżej ta nadstawka może być ciekawa, cały dół jest jeszcze zbyt skomplikowany

No ale fajnie, że tatuś tak sam z siebie wstąpił do sklepu i wybrał. Bo jednak dotychczas w 100% zdawał się na mnie, raz chciał małej coś kupić, to... kupił bon prezentowy do H&Mu, żebym ja jej coś za to wybrała, obłęd

(w ogóle zazwyczaj jest tak, że jeśli proponuje dokonanie jakiegoś zakupu to albo
a) już to mamy, tylko jeszcze schowane
b) już dawno wiem, że trzeba to kupić i jaki model wybiorę, więc w ogóle nie ma tematu, moja decyzja jest jedyną słuszną )

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Mi się podobają ciepły popiel z myszką
A właśnie Dep. Czytałaś Cukiernię pod Amorem?
te też fajne
nie, nie czytałam, klimat trochę nie mój, więc pewnie tak już zostanie

Stary 2013-02-27, 07:06   #1206
LadyMagnolia
Rozeznanie

hej!
Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Mam to samo... Ale ciągle czekamy na przebicie się ząbków, więc póki co na lepsze się raczej nie zanosi...

A z kojca jesteście zadowoleni? Sama już miałam upatrzony, ale potem doszłam do wniosku, że niewiele jest tam miejsca i się wstrzymałam z zakupem
Na razie mamy go jedne dzień i młody wciąż uczy się w nim przebywać - czasem płacze. Poza tym same zalety widzę- mogę go zostawić, żeby się sobą zajął i nie martwić się ,że się o coś poobija i nie jestem przez to tak bardzo zależna od dziadków( znaczy podglądają co robi, ale nie wiszą na nim. Nawrzucał mu zabawek, a on jak chce to na brzuchu leży, jak chce na plecach. Nawet go interesują kółka do podciągania.
A sam kojec jest spory (105/105 o ile pamiętam) i jest w nim dużo miejsca, składa się do zgrabnej torby i może być też łóżeczkiem turystycznym na czas podróży, bo mam materac.

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
rozumiem. Ja zawsze lubię "blisko ciała" tyle, że latem "blisko ciała a skąpo"

ładnie waży
kojec mi sie podoba. Podasz szczegóły: firma, model... Ja ise cały czas zastanawiam czy nie kupić

Co do BLW Mały dostał dziś brokuła, pietruszkę, kalafiora i indyka. Ale się rzucił na mięcho I na kalafiora, którego wcześniej nie chciał

Kojec kupiłam tu:
http://allegro.pl/baby-design-play-2...042593224.html
Nie była to najtańsza cena, bo można 6 złotych taniej, ale nie tam mieli koloru, a ja już nie chciałam czekać niewiadomo ile na ten upatrzony. Zamówiłam w niedziele wieczorem, wczoraj przed południem był.
wystarczy, że z kubkami niekapkami się naczekałam i w końcu i tak inny kolor musiałam zamawiać.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 08:18   #1207
depoison
Zadomowienie

Dzień dobry
Chyba mi na czole trzecie oko rośnie, ech.

Stary 2013-02-27, 08:29   #1208
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hejka jestem wyspana, po kawie i sniadaniu Jedyne co mi psuje dzień to pperspektywa obiadu u teściów

Katharinaaaa pamiętaj że zakupy książkowe to zawsze przez Dep

Dep trzecie oko zaslonisz grzywka i najwyżej przez dwa dni będziesz siedzieć w domu

Stary 2013-02-27, 08:34   #1209
nitka_88
Zadomowienie

Hej
Dziś małżon ma wolne

Miłego dnia

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 09:00   #1210
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

Nocka standardowa, ujdzie w tłoku
Ale za to pogoda cudowna i jak sie ogarniemy w domu to na długi spacer idziemy

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 09:14   #1211
allebazi
Rozeznanie

Hej u nas nic ciekawego, to nie piszę. Idę dziś do fryzjera zrobić sobie grzywkę.
Odkryłam wczoraj super ciucholand dziecięcy u nas. Wszystko na wieszakach poukładane rozmiarowo z daleka wygląda to jak od linijki. W boksach małe rzeczy typu rajtki skarpety czapki itp. poukładane w kosteczkę, do tego duża półka z zabawkami głownie FP i Lamaze była ośmiornica i Emanuel wszystko czyściutkie.Na szczęście miałam przy sobie tylko 30 zł bo wydałabym znacznie więcej.
Agunia kuruj się, bardzo dobrze że wzięłaś Lu do siebie przynajmniej tak jej pomogłaś.
Sol musiałaś wklejać tego linka do paputków? No musiałaś?! Teraz będę kombinować żeby je kupić a budżet w tym miesiącu mamy baaardzo napięty ehhh
A jeszcze odnośnie spacerówek mowa tu tylko o Maclarenach i podobnych cenowo,a na pewno niektóre z Was kupują tańsze macie jakieś upatrzone? Mi się podobają spacerówki Hauck i babyactive potrzebuję takie z troszkę większymi kołami przynajmniej z tyłu żeby w zimie jako tako dały radę bo spacerówka od teraźniejszego wózka do niczego się nie nadaje ciężka duża i źle się prowadzi.

Edytowane przez allebazi
Czas edycji: 2013-02-27 o 09:18
allebazi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 09:27   #1212
prince_polo
Zakorzenienie

hej
przez jakis czas pisac nie bede,wiec o mnie nie zapomnijcie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 09:30   #1213
modnisia86
Zadomowienie

MY mieliśmy kupić maclarena ale jednak kupiliśmy tanie coneco w dodatku już jego nie produkują model POLO. Kosztowała nas 300 zł. Jest w miarę fajna i ma wszystkie funkcje co chcieliśmy tylko kółka takie sobie ale na równe powierzchnie da radę. Tyle co z niej będziemy korzystać. Głównie centra handlowe i wyjazdy urlopowe.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

A bodów to ja teraz szukam takich rozmiarów na dwa trzy latka i jak gdzieś widzę to kupuje. Zimą na pewno małej będę wkładać. Ja sama lubię chodzić w bodach I znowu zrobiłam zakupy na smyku muszę iść na odwyk. Rozmiar brałam 92 bo mniejszych rozmiarów już mamy za dużo.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 09:39   #1214
allebazi
Rozeznanie

A no właśnie co do body to ja bardzo lubię i będę na pewno długo zakładać. Ostatnio nie miałam już wypranych więc założyłam podkoszulek i włożyłam do rajtek. Efekt? Co chwila plecy i brzuch na wierzchu. Dlatego body to moim zdaniem świetny wynalazek.
Stary 2013-02-27, 09:54   #1215
ewka5891
Zakorzenienie

Dla mnie body to tez super wynalazek, przynajmniej plecy sa zakryte

Prince

Synek

Stary 2013-02-27, 10:00   #1216
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Katharinaaaa pamiętaj że zakupy książkowe to zawsze przez Dep

Dep trzecie oko zaslonisz grzywka i najwyżej przez dwa dni będziesz siedzieć w domu

grzywką zasłonięte jest i tak, ale jak boli!
(mam w sumie szczęście, rzadko mi coś wyskakuje, może raz na rok. Ale jak już, to taki okaz, że coś okropnego )

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
Hej u nas nic ciekawego, to nie piszę. Idę dziś do fryzjera zrobić sobie grzywkę.
Odkryłam wczoraj super ciucholand dziecięcy u nas. Wszystko na wieszakach poukładane rozmiarowo z daleka wygląda to jak od linijki. W boksach małe rzeczy typu rajtki skarpety czapki itp. poukładane w kosteczkę, do tego duża półka z zabawkami głownie FP i Lamaze była ośmiornica i Emanuel wszystko czyściutkie.Na szczęście miałam przy sobie tylko 30 zł bo wydałabym znacznie więcej.

A jeszcze odnośnie spacerówek mowa tu tylko o Maclarenach i podobnych cenowo,a na pewno niektóre z Was kupują tańsze macie jakieś upatrzone? Mi się podobają spacerówki Hauck i babyactive potrzebuję takie z troszkę większymi kołami przynajmniej z tyłu żeby w zimie jako tako dały radę bo spacerówka od teraźniejszego wózka do niczego się nie nadaje ciężka duża i źle się prowadzi.
POKA zakupy

Spacerówki Hauck są tu (w Niemczech) bardzo popularne. Swego czasu na kilku polskich stronach wyczytałam (jeszcze przed zakupem jakiegokolwiek wózka), że szału nie robią, że coś tam coś tam, ale tyle ich tu jeździ, że aż nie chce mi się wierzyć, że mogą być złe

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
I znowu zrobiłam zakupy na smyku muszę iść na odwyk. Rozmiar brałam 92 bo mniejszych rozmiarów już mamy za dużo.
POKA!!!

Stary 2013-02-27, 10:01   #1217
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
oby znalazl przyczyne
u nas tez ostatnio jakies dziwne krostki na policzkach taka kaszkajej sie zrobila jakby mini pryszczyki w kolorze skory. kurde nie wiem od czego to i ma to tylko na policzkach :/
najpierw miala na prawym tylko a teraz ma na obydwoch.
Też bym chciała
Cytat:
KarolinaPW mam nadzieje, że wizyta przyniesie oczekiwany rezultat i ropoznanie przyczyny

Wklejam ciuszki
Dzięki
Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
a gdzie to kupiłyście?wiem, że pisałyście ale przeoczyłam
u Aros_pl
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

Karolina mam nadzieje, ze wizyta u lekarza rozwiąże Wasze problemy
Dziękuję
Cytat:
Poza tym zaczęliśmy remont schodów na poddasze i sporo hałasu w domu... Mały nie może spać i przez to marudzi, oj marudzi...

kurcze, ciekawe od czego to...
Ale potem będzie pięknie Zazdroszczę troszkę, u nas jeszcze tyle do zrobienia a urodzeniu M. wszystko utknęło w martwym punkcie, nadal 90% lamp to żarówki na drucie

Mam nadzieję że się dowiem
Cytat:
Napisane przez aga 398 Pokaż wiadomość
Irmusia81, Mandragorrka, katja_22, Bebe1987 super dziekuje za odpowiedź

Co do spacerów... ja jak wychodze, czesto ide do miasta, na zakupy, zawsze chodziłam w adidasach itp bo to wygodniej, przecież znosic dziecko w bloku w szpilkach ale! przez kłótnie i pewne sytuacje z M. mam okropne kompleksy... od tego czasu codziennie chodze w obcasach i na spacery czesto też, piaskownice mam pod blokiem, to idąc z dzieckiem na plac zabaw czy zimą lepic bałwana, w zyciu nie pójde w szpilkach kto to widział owszem nie chodze w wysokich szpilach bo nawet nie lubie, tylko w zwykłych obcasach, spódniczki też lubie nałożyc, ale nie takie żeby tyłek było widac, przyznam sie tylko nie bijcie! kilka razy byłam na solarium, bo jestem blada, słońce mnie nie bierze i wiecie co, nawet w solarium nie moge sie opalic:/ jak ja nie nawidze tego! nogi mam białe jak ściana... w sumie ja rzadko chodziłam w szpilkach i nie chodziłąm na solarium, ale od kiedy M. doprowadził mnie do takiego stanu, to zaczełam jakoś bardziej sie kobieco ubierac, chociaż nie powiem, jak jest sie z dzieckiem to wygodniej jest na sportowo...

Chociaż powiem wam że na moim placu zabaw nie widziałam kobiety na obcasach
Ja pieprze, jak mnie ch.j strzela jak czytam takie coś Olej go dziewczyno, masz małe dziecko i wygoda i zdrowie są najważniejsze a nie lansowanie się na placu zabaw bo tż coś nie odpowiada. A on co taki mister universum jest??? No proszę Cię, uwierz w siebie, jesteś piękna sama dla siebie nieważne czy w trampkach czy w szpilkach a jak coś mu nie pasi to już jego problem,to świadczy że płytki facet z niego. Ty się powinnaś czuć ze sobą dobrze, zacznij się przeglądać w swoich a nie w jego oczach. Każda z nas lubi się czasem wystroić i wyglądać jak milion dolarów ale jak robimy to pod wpływem gadania faceta to już nie jest fajne, bo zamiast czuć się ekstra wciąż czujemy się nie wystarczająco wylaszczone. I ubieraj się jak lubisz, jak się czujesz dobrze, jak masz ochotę na obcasy to załóż ale na Boga nie rób tego dla faceta tylko dla SIEBIE.
A zamiast solarium spróbuj samoopalacza jak koniecznie chcesz mieć złocistą skórę
Cytat:

KarolinaPW mam nadzieję, że alergolog doradzi Wam coś sensownego
Dzieki
Cytat:
Ale fajnie masz z takim sklepem
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 10:02   #1218
Mandragorrka
Zakorzenienie

allebazi zazdraszczam ciuchlandu lubię w takich miejscach wygrzebać jakieś cudo za parę groszy. Chociaż takie miejsca też są zdradzieckie bo niby wszystko używane, wszystko tanie, a czasem potrafi uzbierać się kilkadziesiąt złotych
Co do wózka my na razie nie kupujemy. Póki co nada się spacerówka z wózka obecnie posiadanego (mamy tako), do tego dostałam od sąsiadki używaną spacerówkę chyba chicco - ale nie pamiętam jaka jest, bo leży schowana w piwnicy.
Owszem spacerówki oglądałam, podobała mi się taka za 1000 - jednak tyle za wózek nie wydam
I przypomniałaś mi, że też muszę iść do fryzjera

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej
przez jakis czas pisac nie bede,wiec o mnie nie zapomnijcie
Oczywiście, że będziemy pamiętać.

Stary 2013-02-27, 10:06   #1219
chce_byc_mama
Zakorzenienie

siemka mala znowu nie pila w nocy krecila sie troszke 2 razy ale dalam smoka i spala dalej /

dalej macie ochraniacze na szczebelki?

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 10:15   #1220
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ja pieprze, jak mnie ch.j strzela jak czytam takie coś Olej go dziewczyno, masz małe dziecko i wygoda i zdrowie są najważniejsze a nie lansowanie się na placu zabaw bo tż coś nie odpowiada. A on co taki mister universum jest??? No proszę Cię, uwierz w siebie, jesteś piękna sama dla siebie nieważne czy w trampkach czy w szpilkach a jak coś mu nie pasi to już jego problem,to świadczy że płytki facet z niego. Ty się powinnaś czuć ze sobą dobrze, zacznij się przeglądać w swoich a nie w jego oczach. Każda z nas lubi się czasem wystroić i wyglądać jak milion dolarów ale jak robimy to pod wpływem gadania faceta to już nie jest fajne, bo zamiast czuć się ekstra wciąż czujemy się nie wystarczająco wylaszczone. I ubieraj się jak lubisz, jak się czujesz dobrze, jak masz ochotę na obcasy to załóż ale na Boga nie rób tego dla faceta tylko dla SIEBIE.
A zamiast solarium spróbuj samoopalacza jak koniecznie chcesz mieć złocistą skórę
Karolina piękne słowa.
Aga398 przeczytaj to sobie uważnie. Wiadomo, nie chodzi o to żeby chodzić w poplamionym dresie, ale jeśli już coś robić to dla siebie i być w zgodzie z samą sobą.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
W ogóle nie miałam ochraniaczy

Stary 2013-02-27, 10:39   #1221
katja_22
Zadomowienie

Hej!

U nas dalej ciężkie noce i dni... W sumie można się przyzwyczaić. Zawsze może być gorzej. Teraz maluch śpi i mam nadzieję, że pośpi trochę i wstanie w dobrym humorze, bo wczoraj była masakra

Karolina bardzo dobrze napisała Robiąc coś na siłę pod faceta na pewno nie będzie nam ze sobą dobrze... Ważne, żeby czuć się dobrze we własnej skórze a czy w trampkach, adidasach czy szpilkach to już sprawa indywidualna

Zazdroszczę, że macie takie fajne miejsca do robienia zakupów Raz mi teściowa poleciła sklep z ubrankami dla dzieci, nie mogła się nachwalić ile fajnych rzeczy tam widziała, a że miałam w planach uzupełnić garderobę syna, więc się tam wybrałam... Nie było nic, dosłownie nic dla niego. Tak więc pojechaliśmy migiem do naszych sprawdzonych miejscówek, gdzie robiliśmy zakupy jak jeszcze byłam w ciąży

Chce_byc_mama mamy jeszcze ochraniacze na szczebelki

Już pisałam, ale się powtórzę... Body to świetna rzecz

Edytowane przez katja_22
Czas edycji: 2013-02-27 o 10:41
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 10:45   #1222
agunia82
Zakorzenienie

Hej
Mam nadzieję, że nie zapeszę, ale chyba wychodzimy na prostą. Lu w nocy miała tylko jedną pobudkę (koło 23) ale polulałam chwilkę i usnęła, potem spała do 6.30 u siebie w łóżeczku
ja też się już lepiej czuję, jeszcze mnie odrobinkę tylko gardło boli i mam leciusieński kaszel i katar, ale to nic w porównaniu do ostatnich dni
Dziękuję za wszystkie słowa otuchy

Cytat:
tylko z dwóch boków, i tylko po to, żeby Lu nie było zimno od ściany (ściana jest na nieogrzewaną klatkę schodową). Założone z "zewnątrz" łóżeczka, więc Lu ma dostęp do szczebelków

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 10:46   #1223
chce_byc_mama
Zakorzenienie

aham dzieki za odpowiedzi bo my mamy ale mloda juz przy nich majstruje

Amelcia
Stary 2013-02-27, 10:47   #1224
allebazi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Też bym chciała

Dzięki

u Aros_pl

Podpisuję się pod tym. Ja się właśnie "wylaszczyłam" na spacer i nie zrobiłam tego dla męża bo nawet mnie nie zobaczy tylko DLA SIEBIE żeby się dobrze czuć. Czasem wychodzę na spacer po prostu na sportowo w butach typu UGG leginsach i kurtce z kapturem a czasem jak mam czas i ochotę to robię lekki make up i ładnie się ubieram.
No i pokazuję zakupy nic ciekawego w sumie 3 bluzy, spodnie i buty. Wklejam też zdjęcie z przymiarki do krzesełka bo póki co W. jeszcze nie siedzi więc prawie nie używamy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130227200.jpg (167,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image7.jpg (108,0 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WOJTUŚ2.jpg (112,2 KB, 39 załadowań)
Stary 2013-02-27, 11:08   #1225
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Podpisuję się pod tym. Ja się właśnie "wylaszczyłam" na spacer i nie zrobiłam tego dla męża bo nawet mnie nie zobaczy tylko DLA SIEBIE żeby się dobrze czuć. Czasem wychodzę na spacer po prostu na sportowo w butach typu UGG leginsach i kurtce z kapturem a czasem jak mam czas i ochotę to robię lekki make up i ładnie się ubieram.
No i pokazuję zakupy nic ciekawego w sumie 3 bluzy, spodnie i buty. Wklejam też zdjęcie z przymiarki do krzesełka bo póki co W. jeszcze nie siedzi więc prawie nie używamy.
Przystojniacha mały

Ja tez lubię czasami sie wystroic dla siebie, ale miewam tez dni pod tytułem mam wszystko gdzieś

Synek

Stary 2013-02-27, 12:09   #1226
Soleilka
Zakorzenienie

Hej, wiosna za oknem, więc wybywamy na spacer

KarolinaPW mam sprawę Zrobiła mi się afta. Czym to mogę posmarować przy kp? Widziałam w necie o płukaniu szałwią tylko Póki co polałam to Aphtinem i myślałam, że się zesram z bólu Mam jeszcze fiolet na wodzie w domu. Tym można?

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 12:58   #1227
chce_byc_mama
Zakorzenienie

idziemy na dwor bo pieknie jest!

Amelcia
Stary 2013-02-27, 13:27   #1228
Mandragorrka
Zakorzenienie

Jej jaka tu cisza Pewnie wszystkie jesteście na spacerach i korzystacie z pięknej pogody a my gnijemy u teściów Miodzio

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Sala widzę Cię Co tam u Was? Jak corcia? Pewnie już duza w końcu dwa dni temu skończyła 7 miesięcy

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Sala widzę Cię Co tam u Was? Jak corcia? Pewnie już duza w końcu dwa dni temu skończyła 7 miesięcy

Stary 2013-02-27, 14:15   #1229
katja_22
Zadomowienie

Fakt... Pięknie dzisiaj My właśnie wróciliśmy ze spacerku

Allebazi fajne zakupy a Wojtuś
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-27, 14:17   #1230
Linka25
Zakorzenienie

hej
u nas pogoda wcale nie jest piękna: szaro, buro i pouro, ale i tak zaliczyłyśmy 2,5 h spaceru

mała marudzi niesamowicie więc nic więcej nie napiszę
pa!
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości