Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-26, 09:59   #1111
depoison
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
ja ostatnio z dzieciowych rzeczy to legginsy w warkocze na wiosnę, co je Zosia od Dep, też mabody w sówki oraz dwa gryzaki....a wczoraj sobie torebkę na wiosnę kupiłam

Dep-super buciki....i jaka cenak laski:jaki rozmiar??chyba jeszcze nie ubierasz takowych Zosi??
no ale poka!

rozmiar 6-12. Na razie nie ma potrzeby ubierać, ale wczoraj przymierzyłam (na kilka godzin ). Jest około 2-3 cm luzu a mimo to gumka dobrze trzyma, sprawiają wrażenie tak wygodnych, że mała w ogóle nie zauważyła, że coś ma na nogach. Pracują razem ze stópkami
Na pewno wiosną kupię jeszcze jedne takie - tym razem w odcieniu bardziej mi odpowiadającym

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:09   #1112
karolka110
Wtajemniczenie

Dep proszę taka torebunia:
http://shop.mango.com/DE/p0/mango/ta...=1361872874175
Stary 2013-02-26, 10:21   #1113
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej nocka tragiczna...
do tego mloda srajkuje i nie chce jesc od tzta :/

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:25   #1114
Soleilka
Zakorzenienie

Zacytowałam sobie wczoraj na zaś i mi zjadło cytaty

Dep, dobrze pamiętasz z autem Mam sportowe 3 drzwiowe, bez isofixa, bo to stare autko (renault megane), więc będzie problem z kupieniem jakiegoś fotelika

Ewka, Mamka, Dep super zakupy

Nadalka przekazałam Twój komentarz o piosence TŻtowi, nie uwierzył

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Sol, mejl pofrunął do Ciebie
dzięki wygląda rewelacyjnie! Muszę go obejrzeć na żywo w sklepie

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Aaaa Dep czaje się na podobne butki dla Fabiego tylko stąd.

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:38   #1115
phdwao
Zakorzenienie

Dep fajne paputki tylko sie zastanaeiam czy dzecko takich nie bedzie gubiv siedzac i wierzagajac? Moje pewnie tak, no jak juz chodzi to inacEj wtedy taki butki sa fajne, u nas etap chodzenia i pierwszych krokow przypadnie chyba na sandalki
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:42   #1116
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
książeczki
Zawsze możesz powiedzieć, że zabawek ma dużo, kilka też na wyrost, ale chętnie udostępnisz wish-listę książkową
A jeśli koniecznie muszą być zabawki, to mogę polecić na naszym przykładzie: lodówka Fisher Price jest bardzo lubiana, może u was też by się sprawdziła Szeleszcząca materiałowa książeczka z kilkoma wystającymi elementami też jest na topie od kilku miesięcy i ani myśli się znudzić Małe materiałowe laleczki (tzn nie takie całkiem małe, każda ma ok 15-20cm długości) - każda jest innej firmy, każda wygląda inaczej, więc nie polecę nic konkretnego, ale Zosia naprawdę je lubi. Są takie poręczne (o, np ta jest ulubiona), bo mają długie ręce i nogi, którymi można wywijać, gryźć, miętosić, ssać (taaaa, mała najpierw to zaślini, a potem... wysysa tę ślinę, trochę ble ), oglądać ze wszystkich stron i takie tam
Klocki drewniane też są ok - co prawda Zosia zamków nie buduje, ale chętnie za nie łapie, choć w zasięgu rączek ma 100 innych, teoretycznie ciekawszych i bardziej kolorowych przedmiotów.
Mamy też magnetyczne klocki Lamaze - też są lubiane, choć na razie nie powstają z nich piętrowe konstrukcje
Książek babcia jej sporo kupiła a i tak najbardziej lubi tą http://allegro.pl/canpol-piszczaca-k...024747386.html w sumie to się z nią nie rozstaje.
Lodówka ciekawa, szczególnie jak piszesz, że zosia ją uwielbia, ale droga 150zł a nie mam pewności, że się jej nie będzie bać.
Klocki z lamaze wydają się być ciekawe, tylko nie umiem ich znaleźć na allegro.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Zacytowałam sobie wczoraj na zaś i mi zjadło cytaty

Dep, dobrze pamiętasz z autem Mam sportowe 3 drzwiowe, bez isofixa, bo to stare autko (renault megane), więc będzie problem z kupieniem jakiegoś fotelika
Trzymaj go jak najdłużej w nosidle, pisałaś że masz do 13kg, a potem pewnie będziesz musiała fotelik przodem kupić, bo te do tyłu sa strasznie duże i wysokie i w 3 dzwiowym nie masz szans zamontować.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:54   #1117
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
hej

super ciuszki, najbardziej podoba mi się bluza w paseczki

Ewka Ty takze śliczne ciuszki kupiłaś, super kolory

A ile to km? Ile godzin w aucie?

chyba spróbujemy
Ponad 500 i trasą, którą jeździmy to jakieś 7,5h jazdy :/
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-26, 10:58   #1118
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Nadalka przekazałam Twój komentarz o piosence TŻtowi, nie uwierzył
To ja wczoraj pół dnia słuchałam tej piosenki a on nie wierzy
Stary 2013-02-26, 11:06   #1119
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Cześć
u nas wszystko super. Mały grzeczny i po chorobie nie ma śladu. Znowu zasypia natychmiast. Co prawda w dzień trzeba go chwilę przytulić ale jak zmęczony to trwa to może ze 2 minuty i śpi. Za to wieczorem po kąpieli i jedzonku odkładam do łóżeczka i zasypia sam
Poza tym w piątek podałam pół żółtka w obiadku i dopiero dziś zrobił kupę. Ale za to chyba ze 6 ich było. Wszystkie bardzo śmierdzące. Biedny co się nastękał... ale jest lepiej i widać, że mu ulżyło.
Z Marianem musiałam dziś jechać do weta. Biedaczek zachorował. Wczoraj cały się trząsł i zasypiał mi na rękach. Do tego nie chciał jeść i pić a to u królików niebezpieczne. Mąż obstawiał kaca bo w sobotę ukradł z ławy pomadkę z wiśnią w likierze i zjadł całą
Super, że Kubuś już zdrowy! Ale za to biedny króliś...
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
mała chyba chora
Biedactwo...
Cytat:
Byłam właśnie w TK Maxxie - poszłam w stronę teściów niby na spacer, ale ostatecznie wstąpiłam, sprzedałam im dziecko i wyrwałam się na mały shopping Szczęśliwie udało mi się nie zaszaleć, nie kupić 10 kocyka ani 30 sukieneczki - jesteście ze mnie dumne, prawda?
Wzięłam tylko skórzane paputki Gagou Tagou, bo bardzo lubię ich produkty, a to akurat było za 6€ (podczas gdy na amazonie takie kosztują 13, a w bio-sklepach nawet ponad 20€)
Jesteśmy z ciebie dumne! Paputki piękne .
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Dep oto moje dzisiejsze zakupy
Za to wszystko dałam chyba z £16 więc cieszę sie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Mieliśmy ostatnio kilka dni teściów u siebie, są z drugiego końca Polski więc ostatni raz widziała ich 3 miesiące temu na chrzcinach. Wyobraźcie sobie że dopiero 3 dni udało się babci na chwile na rączkach wnusie potrzymać, a później i tak był ryk..
Ma teraz jakąś fazę że nie chce w ogóle z nikim innym zostawać tylko ze mną. W tamtm tygodniu zostawiłam ją z moją mamą którą zna i już z nią zostawała i poszłam sobie na rekolekcje... tak się mała rozryczała że NIC nie pomogło. Poprostu zamknęła oczy i płakała tak że nawet przy szczepieniu tak nie ryczała... moja mama wsłała teścia samochodem po mnie bo była bezradna, a moja mama zna sposby na dzieci a tu nic nie przynosiło rezultatu. Jak weszłam do domu to normalnie zachrypnięta była i cała bordowa od darcia się( a moja mama czerwona i spocona). Mała dostała cycka jeszcze mi się żaliła strasznie, a po kilku minutach była już radosna i do babci się uśmiechała siedząc mi na kolanach.... normalnie boje się ją znów zostawiać, swoją drogą moja mama też się boi brać jej na dłużej bo było jej bardzo szkoda Sary. U taty na rękach jest ok, ale jak widzi że ja jestem gdzieś obok to się drze że chce do mnie. Z jednej strony miłe to że mnie tak potrzebuje, no ale musze jakoś z tym walczyć, bo nawet z domu niedługo nie wyjdę. Z tego co opowiadała moja teściowa mój mąż też był taki mamisynuś... a może to tylko taki etap przejściowy?

W ogóle to mamy dwa zęby, i napuchnięte górne dziąsełka. Nie raczkujemy, ale turlamy się dzielnie Nie sylabizujemy nic, raczej sobie krzyczy i przeciąga dzwięki ciągle. Ale jakoś nie przeraża mnie to, myślę że doczekamy się w swoim czasie, bo nic nie wskazuje na to że coś z nią nie tak
Malutka przeżywa okres największego przywiązania do mamy... Moja też tak ma, ale chce być ze mną albo z tatusiem (do niego jest równie mocno przywiązana jak do mnie), albo z nami obojgiem. Ale to tez zależy od dnia, czasem pójdzie bez problemu do babci czy dziadka .
za ząbki i nowe umiejętności!

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Jutro idę na rozmowę do pracy. Proszę, trzymajcie kciuki, żeby wszystko poszło po mojej myśli
Nie wiem czy nie za późno, ale trzymam !
Cytat:
Napisane przez aga 398 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak podajecie gluten?? przez ile czasu, jakie ilośc i kiedy zwiekszacie?? i podajecie żółtka?? jak tak to od kiedy i po ile??
Ja podaję gluten w ciasteczkach i deserkach z dodatkiem kaszy manny.
Żółtka dajemy pół co drugi dzień - albo zje samo i popija herbatką, albo wymieszane w kaszce.
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej! U nas 5 czy 6 pobudek bylo masakra:/ wciaz chcial cyca a mi zno nic ne leci bo @ mam dostac lada chwila:/ rano przytarlam samochod bo sie spieszylam. Za pozno wyszlam z domu bo od rana wciaz mam cos do zrobienia:/
Ząbki idą... Współczuję nocki . Mocno przytarłaś auto?
A i gratuluję słusznej wagi Jasia!
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:17   #1120
phdwao
Zakorzenienie

Bebe jechalam do pracy z dusza na ramieniu ze mam mega obyarte a mam nowke samochod i szkoda go, pod praca szukalam rys bo nie widzialam, bylo male obtarcie na szczescie. Zobacze jak umyje auto co bedzie, jedynie chyb starty polysk w ty miejscu
Stary 2013-02-26, 11:19   #1121
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Ponad 500 i trasą, którą jeździmy to jakieś 7,5h jazdy :/
to masz pretekst, by się wymigać od wyjazdu, bo dla dziecka to bardzo męczące
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-26, 11:23   #1122
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Bebe jechalam do pracy z dusza na ramieniu ze mam mega obyarte a mam nowke samochod i szkoda go, pod praca szukalam rys bo nie widzialam, bylo male obtarcie na szczescie. Zobacze jak umyje auto co bedzie, jedynie chyb starty polysk w ty miejscu
No to szczęście w nieszczęściu . Mój samochód od 3 miesięcy stoi w garażu. Wszędzie jeździmy męża autem, a jak jestem sama z Gosią to raczej spacerki z wózkiem niż jazda samochodem. Chociaż ostatnio chciałam odpalić mój pojazd i okazało się, że akumulator siadł... Musze od czasu do czasu wyjechać, żeby sytuacja się nie powtórzyła .
Stary 2013-02-26, 11:24   #1123
Mandragorrka
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam ze spaceru z małą Teraz wypiję kawkę i zabieram się za ćwiczenia a po południu drugi spacer. Na dworze przyjemnie, aż chce się żyć Jeszcze chwila i będzie wiosna

Acha w Biedronie i w Lidlu sprzedają truskawki w takich małych opakowaniach, przypomniały mi się czasy ciąży Często miałam ochotę na truskawki

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:25   #1124
katja_22
Zadomowienie

Dla mnie ta droga jest męcząca, więc sobie wyobrażam, że dla dziecka tym bardziej... Dzięki

A zapomniałam dodać, że to i tak nie jest miejsce docelowe, bo u nich nie byłoby gdzie się zatrzymać... Tam trzeba doliczyć dodatkowe kilometry, no ale to już godzina do dwóch drogi.

I naprawdę nie chodzi tu o mnie, ale jechać taki kawał z dzieckiem to mnie przeraża...
Stary 2013-02-26, 11:28   #1125
nitka_88
Zadomowienie

Hej kobietki
Dziękuję za wszystkie kciuki, zadziałały! Wszystko poszło po mojej myśli, a nawet i lepiej
Do pracy wracam pierwszego maja i będę pracować od poniedziałku do piątku, w tych godzinach co chciałam, czyli od 16 do 20
Jestem mega zadowolona!!!

Buziaki

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:30   #1126
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
No to szczęście w nieszczęściu . Mój samochód od 3 miesięcy stoi w garażu. Wszędzie jeździmy męża autem, a jak jestem sama z Gosią to raczej spacerki z wózkiem niż jazda samochodem. Chociaż ostatnio chciałam odpalić mój pojazd i okazało się, że akumulator siadł... Musze od czasu do czasu wyjechać, żeby sytuacja się nie powtórzyła .
Ojtak moj tez stak w garazu za czasow macierzynskiego ale raz w miesiacu go wietrzylismy teraz z malym tez jezdzimy tz autem, moim tylko ja do pracy jezdze ale niebawem bede malego tez wozic jak bede chciala gdzies go zabrac
Stary 2013-02-26, 11:40   #1127
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kobietki
Dziękuję za wszystkie kciuki, zadziałały! Wszystko poszło po mojej myśli, a nawet i lepiej
Do pracy wracam pierwszego maja i będę pracować od poniedziałku do piątku, w tych godzinach co chciałam, czyli od 16 do 20

Buziaki
super zazdraszczam!
mi nie chcieli pojsc na reke gnoje...

Amelcia
Stary 2013-02-26, 11:48   #1128
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
. za szczepienie! Będzie dobrze .
Cytat:
Hej kobietki

Buziaki
Super! Gratulacje
Stary 2013-02-26, 12:10   #1129
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
ale świetna !

Cytat:
[/COLOR]Aaaa Dep czaje się na podobne butki dla Fabiego tylko stąd.
uhm, też je znam, fajne
Właśnie takie (brązowe, ostatecznie brązowe z lewkiem) mam zamiar brać wiosną

Cytat:
Dep fajne paputki tylko sie zastanaeiam czy dzecko takich nie bedzie gubiv siedzac i wierzagajac? Moje pewnie tak, no jak juz chodzi to inacEj wtedy taki butki sa fajne, u nas etap chodzenia i pierwszych krokow przypadnie chyba na sandalki
właśnie wygląda na to, że nie. Zosia spędziła w nich wczoraj cały wieczór, a są trochę za duże, więc tym bardziej miałyby prawo spadać. Nie spadały

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Książek babcia jej sporo kupiła a i tak najbardziej lubi tą http://allegro.pl/canpol-piszczaca-k...024747386.html w sumie to się z nią nie rozstaje.
Lodówka ciekawa, szczególnie jak piszesz, że zosia ją uwielbia, ale droga 150zł a nie mam pewności, że się jej nie będzie bać.
a czego ona się konkretnie boi w takich zabawkach? tego, że grają, czy tego, że duże? bo lodówko-kuchenka faktycznie sporawa, ale granie można wyłączyć. W ogóle jest kilka opcji tego, co gra:
1 pozycja - nic
2 - francuski (dostaliśmy wersję francuską, nie wiedzieć czemu). Wtedy głos opowiada co się właśnie dzieje (np. kran odkręcony - kran zakręcony) + piosenka. Taka akcja ma miejsce przy ruszaniu zegara, kranu, płyty gazowej, piekarnika i otwieraniu całości
3 - angielski. Głos najpierw mówi po angielsku, poten tłumaczy na francuski. Piosenki po angielsku
4 - same piosenki, ulubiona pozycja Zosi. Ogółem kuchenka wygrywa bodajże 12 melodii. Zawsze przy interakcji z kranem, zegarem, włącznikiem światła, zamknięciem całego interesu, otwieraniem piekarnika
5 - odgłosy. Po dotknięciu zegar tyka, światło cyka, z kranu najpierw "leje" się woda, potem słuchać lekki brzdęk mytych naczyń, piekarnik robi coś na kształt skrzypienia, płyta gazowa po wciśnięciu wydaje dźwięk smażonych kotletów albo czegoś, co się gotuje itd.

To tylko w kwestii dźwięków. Poza tym zabawka jest sorterem, a większe dzieci mogą już się bawić w normalne gotowanie

No, wygląda na to, że tych klocków na allegro nie ma. Aż niewiarygodne.

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-26, 12:27   #1130
chce_byc_mama
Zakorzenienie

tata poszedl kupic odkurzacz bo nam sie przedwczoraj zepsul i przyniosl kule hule

Amelcia
Stary 2013-02-26, 12:42   #1131
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
ale świetna !
Kochana tylko moja nie jest czarna-bo widzę teraz, że taka się otwiera a "marchewkowa"-taki śmieszny odcień pomarańczu-ten środkowypewnie już tak Ci się nie spodoba
Stary 2013-02-26, 12:45   #1132
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Cześć,
Mamcia, pisałaś o buziaczkach Amelki - moja też przesyła buziaki .
No i muszę się pochwalić, że tż nauczył Gośkę robić kosi-kosi łapki i sama pięknie już potrafi .

Nie zacytowało mi wszystkiego. Napisze co pamiętam.
Sol - gratulacje kolejnego ząbka!
Linka - my dajemy do picia wodę albo słabą herbatkę. Moja córka soczków nie lubi...
Kasik - kapiemy małą w płynie do kąpieli Nivea. Stosowałam raz po kąpieli oliwkę Johnson's Baby, Bedtime, ale małą uczuliło...

Wszystkiego najlepszego dla wczorajszych solenizantów!

Fajny ma głos, dobrze się słucha .

Żłobek prezentuje się korzystnie i koszt czesnego na jedne dziecko to 400 zł, czyli mniej niż teściowa by miała dostać!

Piękne! Zosia będzie cudnie wyglądać!

za ząbki i umiejętności!

Nie 450 zł jest za przedszkole, a żłobek 500 zł + 300 wpisowego , ale w tym jest pełne wyżywienie nawet mleko moje sami kupują . Od dzisiaj chodzimy na dni adaptacyjne i było bardzo dobrze , Nadia zafascynowana dziećmi i nowymi zabawkami, jedyne co mnie przeraża to choroby dwójka dzieci miała ostry katar i to , że każde bierze zabawki po drugim i ślini

Pumcia czy mała chorowała Ci już i czy dajesz coś Blance na odporność ???

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2013-02-26 o 12:50
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 12:54   #1133
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Nie 450 zł jest za przedszkole, a żłobek 500 zł + 300 wpisowego , ale w tym jest pełne wyżywienie nawet mleko moje sami kupują . Od dzisiaj chodzimy na dni adaptacyjne i było bardzo dobrze , Nadia zafascynowana dziećmi i nowymi zabawkami, jedyne co mnie przeraża to choroby dwójka dzieci miała ostry katar i to , że każde bierze zabawki po drugim i ślini

a jak tesciowa zareagowala ze jednak jej nie wezmiecie?

Amelcia
Stary 2013-02-26, 12:57   #1134
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
tata poszedl kupic odkurzacz bo nam sie przedwczoraj zepsul i przyniosl kule hule

Cytat:

No to i tak kosztowo dobrze. Odnośnie chorób, podejrzewam, że to nieuniknione... Siostra odkąd dała dzieci do żłobka, to co chwilę na początku chorowały . Ale później się uodporniły. Chociaz nie musi tak być w Waszym przypadku.
Stary 2013-02-26, 13:04   #1135
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Książek babcia jej sporo kupiła a i tak najbardziej lubi tą http://allegro.pl/canpol-piszczaca-ksiazeczka-ocean-dinozaury-zoo-i3024747386.html w sumie to się z nią nie rozstaje.
Proponuję sorter, piramidkę, zabawki do kąpieli.
Moja córcia lubi zabawki dźwiękowe, ale potrafi też siedzieć i jednym paluszkiem naciskać na róg miękkiego klocka (chyba Canpol), czy bawić się małą grzechotką.

Tu są sortery: http://www.smyk.com/zabawki-i-gry/zabawki-dla-najmlodszych/sortery,713711,s?sort=aut horAsc ale na pewno większośćmożna kupić taniej na allegro. Dźwięk w zabawkach FP można wyłączyć, a później córcia na pewno przestanie się bać.
Cytat:
Hej kobietki
Gratuluję!
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 13:13   #1136
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Hej kobietki

Buziaki
super

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
a jak tesciowa zareagowala ze jednak jej nie wezmiecie?
jeszcze nie wie jutro zresztą przychodzi się poducZyć ...chociaż myślę, że decyzję już podjęlam, czekam jak wróci tż z pracy i chyba powiemy teściowej żeby nie przyjeżdzała, jak ona mnie wkurza

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:

No to i tak kosztowo dobrze. Odnośnie chorób, podejrzewam, że to nieuniknione... Siostra odkąd dała dzieci do żłobka, to co chwilę na początku chorowały . Ale później się uodporniły. Chociaz nie musi tak być w Waszym przypadku.
oby jak najmniej

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2013-02-26 o 13:15
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 13:15   #1137
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
U nas też dzień marudy. Mąż został w domu, bo samochód mu się popsuł i cały dzień rozwalony, tzn. nic nie jest jak zwykle, nawet spanie było krótsze i teraz nic już nie pasuje. Na szczęście chociaż z jedzeniem nie marudzi... Ładnie zjadł kleik, zupkę mamusi też wszamał (dziś miał marchewkową z ryżem), ale o spaniu nie ma mowy... Już pomału brakuje mi pomysłu co tu z nim robić, bo nic nie odpowiada

za szczepienie

Ja chciałam z małym jechać go zważyć, ale chyba już nic z tego dzisiaj nie będzie...

Cytat:
Hej kobietki

Buziaki
No to super Gratulacje!
Stary 2013-02-26, 13:24   #1138
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
To ja bym tej niezdecydowanej babci powiedziała, że nie chcecie jej tak bardzo obciążać (bo nie ukrywajmy, że 10 godzin przez 5 dni w tygodniu wymaga rezygnacji z jej planów), ale oczywiście chętnie skorzystacie z pomocy, jak mała będzie chora. Brania do buzi zabawek przez wszystkie dzieci po kolei nie unikniemy. Pewnie z tego wynika tak łatwe zarażanie się dzieci od siebie.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 13:40   #1139
Linka25
Zakorzenienie

Wróciłyśmy z 1,5 h godzinnego spaceru. Zimno jest!

Kasik czyli jednak żłobek? Chyba dobra decyzja, bo skoro teściowa już teraz Cię wkurza, to potem będzie tylko gorzej!
A właśnie - jak jest w żłobkach ze spacerami? Są?
Nitka gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Brania do buzi zabawek przez wszystkie dzieci po kolei nie unikniemy. Pewnie z tego wynika tak łatwe zarażanie się dzieci od siebie.
Pewnie w dużej mierze tak. To moja córka byłaby w miarę bezpieczna bo ona niczego nie wkłada do buzi: ani zabawek, ani swoich rączek, ani nawet jedzenia
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 13:49   #1140
phdwao
Zakorzenienie

Dep to super, mozesz jeszcze az napisac co to za butki(firma) i gdzie ich szukac, bo musialabym wonta wertowac ja wkleje ci ciuszki booso, sa cude
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości