|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() wiesz juz kto mieszka w Twoim brzuszku? Ja chyba bede robic zwykłe połówkowe usg 2d. chociaż faktycznie jak zaczną mysleć o mamusi lipcowej to sie nad tym zastanawiam. Ciekawe jaka jest jej historia ciąży, badań itp...
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Miałam się Was pytać czy któraś z Was myślała o sesji brzuszkowej ? bo coraz bardziej mnie to kręci i nie wiem czy sobie nie zrobie takiej przyjemności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 1. Tak ja mam w planach, po 1. dlatego ponieważ mam za darmo, a po drugie dlatego, że w moim szpitalu w którym zamierzam rodzić , aby był poród rodzinny muszę mieć zaświadczenie że odbyłam z mężem szkołę rodzenia.Inaczej nie wpuszczą go na sale ![]() 2. Sama nie wiem mój ukochany chce więc się nad tym zastanawiam, ale raczej zrobie. Witam nową mamusię fajnie że dołączyłaś do nas ![]() Ja uciekam do mojej siostry do szpitala urodziła córeczkę 3850 i 56 cm! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1206 | |
Przyczajenie
|
Dzięki za miłe przyjęcie
![]() To moja pierwsza ciąża,o dzidzie staraliśmy się rok i w końcu się udało ![]() Póki co jeszcze nie znamy płci,ale mam mega czuja na dziewczynke! ![]() ![]() Co do samopoczucia to niestety,ale moja ciąża nie przebiega bezproblemowo,bo hormony osłabiły moją wątrobe i mam podwyższone wyniki.Mam przez to troche problemów min.przymusowa dieta lekkostrawna-wykluczająca smażone,tłuste,słodycze,c zęśc warzyw i owoców,produkty bogate w błonnik,ale trzeba się poświęcić dla dobra dziecka ![]() Do 3 miesiąca miałam mega mdłości i wymioty przez co schudłam prawie 3kg,a teraz przez tą diete waga stoi w miejscu i jeszcze nic nie przytyłam co mnie troche martwi ponieważ boje sie czy to nie wpłynie na rozwój dziecka ![]() A tak poza tym czuje sie już dobrze ![]() ![]() Widze po ilości pośtów,że mam dużo do nadrobnienia! ![]() Cytat:
![]() ![]() Trele_Morele ja odczuwam takie skurcze od ponad 2 tygodni i az mnie budzą w nocy!Podobno to wina niedoboru magnezu. Edytowane przez _Maff_ Czas edycji: 2013-07-07 o 10:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() najpierw jechałyśmy razem baną do Zabrza do tej kliniki chorób serca, na EKG naszych dzieci, tam był śp.PROFESOR RELIGA i nam robił te badania i mówił że naszym dzieciom to serca jak dzwon biją. potem kazał nam iść po wydruki bo dostniemy na specjalnych kartkach te ekg i Ty dostałaś na różowej a ja na niebieskiej. Jak wracałyśmy to bana sie zepsuła a jechałyśmy na USG do jakiejś przychodzi w Rudzie śląskiej i musiałyśmy iść pieszo. Ledwo doszłyśmy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1208 |
Przyczajenie
|
ryba91...napisałam wszystko nad Twoim postem
![]() Jesli moge Ci cos polecić na włosy to u mnie super sprawdza sie maska z Biovaxa z apteki z kreatyną i jedwabiem,bardzo wygładziła włosy i mniej wypadają ![]() ![]() Widziałam,że ten problem poruszany był na poprzednich stronach,ale zapytam raz jeszcze.To w końcu od którego tc liczycie 5m-c?Bo na necie raz podają,że od 18 a raz,że od 19tc;|Juz sama się gubie ![]() Edytowane przez _Maff_ Czas edycji: 2013-07-07 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() czy mogę do Was dołączyć? Jestem w 20 tc, termin mam na ok. 21.11. W końcu zdecydowałam się napisać, chociaż trochę mi to zajęło ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 | |||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Dzień dobry niedzielnie
![]() Cytat:
Moja Majcia rano jest spokojna, w dzień najbardziej dokazuje ![]() Ja się przejadę w piątek, bo się wczoraj dowiedziałam od koleżanki, że powinnnam do 20tc się zgłosić pierwszy raz i zapiszą mnie wtedy do jakiejś grupy w 28tc. Będę jeździła sama ale podobno tu dużo babek samych uczestniczy w zajęciach to nie będzie mi głupio ![]() Ja specjalnie 4d nie robię, mam nadzieję że ginka znowu przełączy aparat na chwilę i podejrzymy małą jak ostatnio ![]() Fajnie, pochwal się tym co dostaniesz ![]() To miłego dzionka, plażujcie i opoczywajcie ![]() Cytat:
Witaj u nas ![]() Cytat:
Ja się wczoraj od znajomej dowiedziałam, że nie będę miała badanej glukozy. Bo jak bym miała mieć to badanie to już na tej pierwszej wizycie w 13 tc dostałabym jakąś różową karteczkę. A nie dostałam. Oni zlecają lub nie to badanie na podstawie wywiadu... a u mnie w rodzinie ani u męża nie ma cukrzyków, więc się nie kwalifikuję ![]() Cytat:
Ja bym chciała ale mąż nie bardzo. Jeszcze pomyślę i jak znajdę jakieś fajne studio to może go namówie a jak nie to podjedziemy gdzieś i sam będzie mi musiał pstrykać ![]() Cytat:
![]() Rybko - ja na włosy teraz nie narzekam ale boję się jak po porodzie zaczną lecieć to będę łysa bo i tak mam cienkie ![]() Majcia się obudziła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() opowiedz coś o sobie ![]()
![]() |
#1214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() Wiesz już co nosisz pod sercem?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super że nasze grono nadal się powiększa ![]() Cytat:
![]() Nawet to i lepiej że to są zajęcia bez partnerów bo akurat wypadają tak że TŻ z pracy by się nie zwolnił |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
Staraliśmy się o kruszynkę 5 m-cy i w końcu się udało. Na ostatnim badaniu okazało się, że będzie to synek
![]() ![]() _Maff_ co do chudnięcia ja chudłam do 18 tc, nie wiem jak teraz bo dawno wagi nie odwiedzałam, ale maluszek rozwija się ok więc się nie martw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zadomowienie
|
Hello Mamusie !
witam się z Wami niedzielnie, wczoraj od rana mnie nie było a tu tyle do nadrabiania ![]() ![]() Ja wczoraj byłam na tym grillu , ogólnie bardzo sympatycznie - objadłam się szaszłyczkami ![]() Ale niestety w ciąży komary mnie kochają , ledwo przyjechaliśmy a już mnie 5 użarło ![]() Przepraszam że nie cytuję ale tak z tego co zapamiętałam : Budowniczka śliczny brzuszek taki malutki jeszcze, pewnie lada moment będziesz miała piłeczkę ![]() Ryba mi się ogólnie w ciąży poprawiły włosy, a paznokcie to już wogóle, nieskromnie pisząc są naprawdę bardzo ładne. Ale słyszałam że podobno po porodzie włosy niestety garściami wypadają ![]() Angie my chyba nie będziemy robić USG 3d, jakoś nie mam przekonania Domii ja to bym bardzo chciała sesję ciążową , myślę że taką zrobimy ![]() Witam 2 nowe mamusie ! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Domi - mój też ze względu na pracę nie może jeździć ze mną...
Lilith - Gratuluję synusia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1221 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
na 80% będzie Daniel
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | ||
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Masz juz imie dla ewentualnej coreczki? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1226 | |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT - 27 TYDZIEŃ : Przyszła mama coraz częściej odczuwa bóle pleców i skurcze mięśni nóg Jeśli odczuwasz bóle pleców, pomyśl o delikatnym masażu z naturalnym olejkiem. Pamiętaj także o unikaniu obuwia na wysokich obcasach. Powinnaś spać na twardym materacu, pilnować prawidłowej postawy ciała oraz nie dźwigać ciężarów. źródło- zapytajpolozna.pl ( na pierwszej stronie jest I trymestr, II i III i tam są opisane niektóre sytuacje ![]()
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-07-07 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1229 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki,aby wszystko było okey! ![]() No własnie tez tak słyszałam,że nie ma co panikować bo dziecko i tak ściąga z Nas jak potrzebuje.Moja mama w ciąży schudła 13kg,bo całą wymiotowała i jakoś urodziła mnie z wagą 3kg ![]() ![]() ![]() Trele_Morele ja tez biore witaminy Centrum Materne i tam jest magnez,może zbyt mała dawka albo po prostu takie bonusy ciąży ![]() Jeśli będzie dziewczynka to typy są takie: Maja,Lena,Zuzia a dla chłopczyka gorzej,bo jakoś pomysłu brak...nooo ewentualnie Kacper ![]() Edytowane przez _Maff_ Czas edycji: 2013-07-07 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Zakorzenienie
|
PAULA - czyli z tym cukrem jest tak samo tu I u Ciebie ..
Nic , trzeba im zaufac .. U Ciebie tez taki upał? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.