|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Bo ja osobiście się musiałam przestawić na te proste szampony, bo faktycznie na początku uczucie podczas mycia jest straszne, włosy robią się takie szorstkie. Bez odżywki ani rusz. Ale się zaparłam i teraz jest już się przyzwyczaiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zadomowienie
|
Dodaje link do posta, gdzie pokazałam moje aktualne kosmetyki do włosów
![]() https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=14432
#1203 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zadomowienie
|
Tak, ja ją bardzo lubię, jest tania, wydajna, konsystencja jest dość rzadka, ładnie pachnie, ja ją nakładam tylko przed myciem bo jest proteinowa, spisuje się bardzo dobrze, włosy po niej są mięciutkie, takie sypkie i ładnie dociążone. Ma dobre opinie na KWC, myślę że jest godna uwagi ![]()
![]() Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-08-12 o 13:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie podoba mi się to, jakie są moje włosy po tym szamponie BD i dlatego więcej go nie stosuję - widać akurat nie są dla mnie. Mniej szorstkie są po GP i Barwach, ale chcę spróbować jeszcze z Facelle i z Hippem. I co dziwniejsze kołtun ma jak mówiłam tylko z jednej strony głowy co mnie bardzo zastanawia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja muszę też wkoncu zrobić odrost już wstyd tak chodzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jednak się skusiłaś na olejek GP ![]() chyba też muszę sobie zrobić tak post na profilu dla siebie wtedy jest wszystko czarno na białym ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1208 | |||||
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczęściara ![]() Właśnie siedzę z farbą na głowie ![]() Ten olejek GP już daawno kupiłam, mam go jeszcze 3/4 buteleczki i zastanawiam się czy nie wcierać go w skórę głowy ![]() Koniecznie zrób! ![]()
![]() |
#1210 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
Skład: Aqua, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Sodium Cocoamphoacetate, Acrylates Copolymer, Parfum, Cocoglucoside, Glyceryl Oleate, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Styrene/Acrylates Copolymer, Glyceryl Caprylate, Sodium Hydroxide, Citric Acid. Przecież ma i aloes i glicerynę? ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Trzeba sprawdzić na sobie. Ponoć noskoporowate lubią całonocne olejowanie, średnioporowate na kilka godz. Ja swoje olejowałam na 30 min-2 godz. i też były efekty. ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1212 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Ja na razie daruję sobie proteinówki, bo najpierw włosy muszę dobrze nawilzyć. ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- To dlaczego nakładasz ją przed myciem, bo jest proteinowa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zadomowienie
|
Tak, nałożona po myciu powodowała u mnie puch
#1214 |
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj wrzucam zdjęcie, z góry przepraszam za jakość
![]() ![]() ![]() Walczę o długość i próbuję coś z nimi zrobić po nieudanym ich cieniowaniu, które uważam za porażkę - cierpliwość będzie potrzebna ![]() ![]() ![]() Aktualne zdjęcie przedstawia włosy 2 dni po umyciu. Zastosowane: sok z aloesu jako podkład, olejowanie oliwą z oliwek na 5 godzin, szampon Green Pharmacy do zniszczonych włosów, maska Stapiz Sleek Line do suchych włosów, potem odżywka b/s Joanna miodowa, Rzepa z Joanny wcierka na skalp i jedwab z Biovaxu z makadamią, olejem arganowym i kokosowym ![]() Dla porównania - zdjęcie sprzed roku, kiedy nie przywiązywałam jeszcze dużej wagi do pielęgnacji (były gęstsze, operacja i stres zrobiły swoje :<): https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1343375302 Ale długa droga jeszcze przed mną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Raczkowanie
|
Początkujące włosomaniaczki?! Jak Wy jesteście początkujące, to nie wiem, jak mogę nazwać siebie
![]() W końcu doważyłam się do Was dołączyć. Razem zawsze raźniej ![]() Swoimi włosami zainteresowałam się w grudniu, co poskutkowało kupnem szamponu i odżywki przeznaczonej dla suchych i zniszczonych włosów. Był to dla mnie szczyt pielęgnacji ![]() Planuję zakup nowych odżywek i masek, ale na razie chcę wykończyć to, co mam teraz. Zainspirowana blogiem Anwen mam wypisane mnóstwo produktów do wypróbowania ![]() I już po mojej całej historii na szybko kilka faktów o moich włosach ![]() Moje włosy: Są wysokoporowate, ciemno brązowe, ledwo do łopatek, niemiłosiernie się puszą. Kręcą się na końcach, co wygląda dość nieciekawie, gdyż przy skórze głowy włosy są ładne, uniesione, niżej suche, a na końcach nawilżone i ładnie skręcone. Uwierzcie mi, to wygląda śmiesznie. Mimo moich próśb skierowanych do fryzjerki o wycieniowanie - są prawie proste, co skutkuje tym, że nie układają się w ogóle i wyglądam jak pudel. Do innej fryzjerki boję się iść, ponieważ nie chcę znowu wyjść z krótkimi włosami (ZAWSZE wychodzę niezadowolona z salonu, w moim mieście fryzjerzy myślą, że 2cm to tak naprawdę 10). I tak znalazłam się tutaj, zwarta i gotowa do walki i piękne włosy ![]()
#1217 | |
Zakorzenienie
|
rewelacyjnie. włosy świeże, błyszczące i widać, że je trochę zregenerował takie mięciutkie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Hej
Po nocy z niodem i olejem wsio sie kleilo a tz w nocy sie do nnie nie przyznawal ![]() Zrobilam dzis zakupy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1219 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi zostało go jeszcze z 200 ml ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() właśnie ostatnio wpadłam na pomysł by tez strzykawkę kupić i tak aplikować;d Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1220 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, ja tak mało wiem, że aż mi wstyd. Nie wiem, jakie mam włosy (o porowatość mi chodzi), nie znam się na proteinach itp. A nie mam nawet czasu ogarnąć. Czy Wam się sprawdzają kosmetyki do włosów (zwłaszcza odżywki) Isany? Miałam dwie i obydwie do kitu. barylka666, imponująca kolekcja. Po co gencjana? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1222 |
Zadomowienie
|
Do płukanek, daje jej się tylko odrobinę żeby zabarwiła lekko wodę na fioletowo, jest przeznaczona do włosów blond żeby uniknąć żółtego odcienia ![]()
#1223 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Zadomowienie
|
Mi Facelle przy dłuższym stosowaniu spowodowało zwiększone wypadanie, dlatego rzadko używam go do mycia włosów
#1225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A BD małżowi dałam plus maskę Phateen - słowa, jakie padły po użyciu tego szamponu nie nadają się do druku :PP Ronnea wierz mi, że jestem początkująca, pielęgnację zaczęłam tydzień temu dokładnie ![]() CzasKomety nie wiem, czy dwie strony czy więcej temu dawałyśmy link do krótkiego testu na porowatość takiego co się na pytania odpowiada - mi wyszła średnia, oczywiście nie jest on 100% pewniakiem, ale zawsze coś. Aaaa miałam powiedzieć co myślę na temat masła kakaowego Ziai. Otóż zastosowałam go dwa razy i mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że moje włosy masło to lubią jako drugie O - radzi sobie z sianem po szamponach bez SLS. Oczywiście podkreślam, że z moimi włosami. Są miękkie i miłe w dotyku, nie puszą mi się - ba moje drogie dzisiaj rozczesując się przed wyjściem zauważyłam, że mi wreszcie końcówki ( no jakieś 3 - 4 cm od końca ) nie odstają. Długa droga jeszcze przede mną, bo na 1/5 długości mam jeszcze ślady po 5-minutowej trwałej ( bo mi się zamarzyły loki na końcach bo ile można było w papilotach ), ale pierwszy raz patrzyłam na nie z czułością dzisiaj. Zatem tak, potwierdzam, masło kakaowe, jedwab GP, odżywka Garniera awokado i karite, odżywka Joanna d/s wygładzająca oraz oliwa z oliwek i oliwka BD działają dobrze ![]() A żeby nie przynudzać - byłam w Tesco, a tak jakoś " przez przypadek " i chyba mam pecha - tego CHI nie widziałam ani jednego produktu, z Joanny dwa szampony oplus odżywka z miodem b/s którą zanabyłam oczywiście, kilka szamponów Ziai - odstawiłam bo mają w składzie na drugim miejscu SLS i się wystraszyłam, dokupiłam odżywkę Garniera, bo jednak mało wydajne, a ja jestem z tych co muszą mieć zapas aby spać spokojnie:P i jeszcze jedną Barwę wzięłam do suchych. Masek żadnych nie było, szkoda, Hippa nie było tragedia. Podsumowanie mojej nieletniej: mama Ty się już po swojej stronie wanny z tymi butelkami nie mieścisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zadomowienie
|
Właśnie wylądował na moich kudełkach olejek łopianowy z kiełkami pszenicy i jojobą
![]() ![]()
#1227 |
Konto usunięte
|
cobrad, dziękuję, Test widziałam, ale go nie zrobiłam jeszcze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Raczkowanie
|
barylka666, dziękuję, choć ta długość mnie dobija
![]() ![]() Ronnea, witamy ![]() ![]() ParoleParole, dlatego ja noszę je spięte w koka albo upinam to coś krótkie na szczycie ![]() ![]() CzasKomety, OMO polega na myciu skalpu szamponem, włosów od ucha w dół delikatną odżywką, a po tym nałożenie bardziej "treściwej" odżywki ![]() A ja wypróbowuję eliksir z Biovaxa z makadamią, arganem i kokosem ![]() I chyba zacznę pić pokrzywę, żeby mi włosy szybciej rosły ![]() Edytowane przez szizii Czas edycji: 2013-08-12 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
To ja napisze co kupilam
-Maske biowax keratyna i jedwab -Garnier awokado i karite -Odzywke dwufazowa z olejkoem arganowym z joanny w sprayu -Maske do wlosow z olejkiem arganowym z joanny -Maslo kakaowe z ziaji -Joanne z lnem i rumiankiem bs Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1230 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-08-12 o 20:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.