Początkujące włosomaniaczki :) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-12, 13:07   #1201
Mahdab
Zakorzenienie

Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez cobrad Pokaż wiadomość
A czy ktoś mówił, że to coś zdrożnego? Po prostu niezbyt pasuje moim włosom i mi po umyciu - nie cierpię czuć pod palcami siana
Czarne był zawsze moim kolorem w sumie, w blondach wyglądam jak...dobra pominę Tyle, że farbowanie - niszczenie jednak w jakimś stopniu, a nie chcę zaprzepaszczać działalności.
Aaa osiołkowi w żłobie dano
A stosujesz po myciu jakąś dobrą maskę/odżywkę?
Bo ja osobiście się musiałam przestawić na te proste szampony, bo faktycznie na początku uczucie podczas mycia jest straszne, włosy robią się takie szorstkie. Bez odżywki ani rusz. Ale się zaparłam i teraz jest już się przyzwyczaiłam Wolę dodać na koniec lub w masce jakies silikony lub inne oblepiacze niż przepłacać za szampon.

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 13:16   #1202
barylka666
Zadomowienie

Dodaje link do posta, gdzie pokazałam moje aktualne kosmetyki do włosów

https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=14432

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 13:46   #1203
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość

Fajna jest ta maska romantic?
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 13:51   #1204
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Fajna jest ta maska romantic?

Tak, ja ją bardzo lubię, jest tania, wydajna, konsystencja jest dość rzadka, ładnie pachnie, ja ją nakładam tylko przed myciem bo jest proteinowa, spisuje się bardzo dobrze, włosy po niej są mięciutkie, takie sypkie i ładnie dociążone. Ma dobre opinie na KWC, myślę że jest godna uwagi

Edytowane przez barylka666
Czas edycji: 2013-08-12 o 13:53
Stary 2013-08-12, 14:45   #1205
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
A stosujesz po myciu jakąś dobrą maskę/odżywkę?
Bo ja osobiście się musiałam przestawić na te proste szampony, bo faktycznie na początku uczucie podczas mycia jest straszne, włosy robią się takie szorstkie. Bez odżywki ani rusz. Ale się zaparłam i teraz jest już się przyzwyczaiłam Wolę dodać na koniec lub w masce jakies silikony lub inne oblepiacze niż przepłacać za szampon.
Staram się działać metodą OMO - a odżywki mam z list polecanych przez uczestniczki tego portalu - Garnier z awokado i karite, maskę kakaową, odżywkę Joanny czy GP. Nauczyłam się stosować odżywkę wiele lat temu i tak mi zostało. Po odżywkach jest ok, sam szampon nie wzbudza mojego entuzjazmu zresztą nie tylko u mnie tak działa.
Nie podoba mi się to, jakie są moje włosy po tym szamponie BD i dlatego więcej go nie stosuję - widać akurat nie są dla mnie. Mniej szorstkie są po GP i Barwach, ale chcę spróbować jeszcze z Facelle i z Hippem.
I co dziwniejsze kołtun ma jak mówiłam tylko z jednej strony głowy co mnie bardzo zastanawia.
cobrad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 15:19   #1206
Emenemka_
Raczkowanie

Cytat:
Nie podoba mi się to, jakie są moje włosy po tym szamponie BD i dlatego więcej go nie stosuję - widać akurat nie są dla mnie. Mniej szorstkie są po GP i Barwach, ale chcę spróbować jeszcze z Facelle i z Hippem.
I co dziwniejsze kołtun ma jak mówiłam tylko z jednej strony głowy co mnie bardzo zastanawia.
Ja tak mam po wszystkich szamponach bez SLS. Jak nałożę potem dobrą odżywkę/maskę +jedwab to są w miarę ok, ale najładniejsze są po silikonowych :P
Emenemka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 16:07   #1207
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam jasne blond włosy a i tak nieznajomi często myślą że jestem starsza, jestem licealistką, a myślą że studentką
Dziś w końcu farbowanie
to u mnie jest dokładnie odwrotnie jestem studentką a często mi ludzie dają mniej lat niż mam już kilka razy pani w sklepie chciała ode mnie dowód, gdy kupowałam alkohol

ja muszę też wkoncu zrobić odrost już wstyd tak chodzić

Cytat:
Napisane przez mandarynka882 Pokaż wiadomość
a jak działanie? wygładza coś?

polubiłam ostatnio kosmetyki Ziaji do włosów, odzywka Intensywny Kolor olej rycynowy jest super, nakładam ją jak odżywkę do spłukiwania, tylko trzymam ok 3 minuty, włoski są super co prawda ma silikon, (tak samo jak maska kakaowa) ale raz na jakiś czas nie zaszkodzi tym bardziej, że to moje jedyne silikonowe kosmetyki
wlasnie od jakiegos czasu się "czaje" na kosmetyki Ziaji i jeszcze żadnego się nie dorobiłam

Cytat:
Napisane przez beastlyessence Pokaż wiadomość
dlaczego ? ja wprowdzilam omo i jestem zadowolona, nie zajmuje mi to więcej czasu niż takie standardowe mycie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tez nie zajmuje mi to jakos więcej czasu, na noc olej rano myję wlosy, odzywka jest ok

Cytat:

wow niezła kolekcja
jednak się skusiłaś na olejek GP

chyba też muszę sobie zrobić tak post na profilu dla siebie wtedy jest wszystko czarno na białym

Cytat:
Staram się działać metodą OMO - a odżywki mam z list polecanych przez uczestniczki tego portalu - Garnier z awokado i karite, maskę kakaową, odżywkę Joanny czy GP. Nauczyłam się stosować odżywkę wiele lat temu i tak mi zostało. Po odżywkach jest ok, sam szampon nie wzbudza mojego entuzjazmu zresztą nie tylko u mnie tak działa.
ja od jakiegoś czasu mam kołtun z kolei po prawej stronie z tylu glowy i też się zastanawiam skąd on się bierze i tak jest po każdym szamponie, odżywka pomaga ale tak nie do końca
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 16:40   #1208
Amalia1989
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez Srpkinja 1 Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy wysyłają za granicę, ale jutro albo we wtorek się tam wybieram, więc zapytam

Dzięki wielkie Wysyłają za granicę, tylko chciałabym wiedzieć ile kosztuje kilkukilogramowa paczka i czy zakupy za 300 zł za granicę do krajów UE też są bezpłatne.

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Michoben Pokaż wiadomość
Prawdopodobnie dlatego, ze uzylas az trzech produktow z sylikonami-maska elseve, glisskur i jedwab chi. Co za duzo to niezdrowo
Czytałam,że u niektórych rednorazowe użycie ciężkiego zestawu nie spowoduje przyklapu, ale użyte drugi raz już tak

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Roslina xD, haha ja też raz nie domyłam oleju
Mi pomogło nałożenie maski/odżywki na ok.30min
Nie słyszałam o tym patencie

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez smellyblueberry Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co myślicie o szamponie bambino z witaminą B3 ?

Skład :
Aqua ,Decyl Glucoside,Sodium Myreth Sulfate,PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate,PEG-80 Sorbitan Laurate,PEG-90 Laurylcitrate Sulofosuccinate,PEG-40 Hydrogenated Castor Oil ,Sodium Benzoate,Laureth-2,Citric Acid,Polyquaternium-10,Sodium Laureth Sulfate,Niacinamide,Bisob olol,Parfum.

Nadaje się do używania na codzień ?
Ma SMS,a to chyba prawie to samo co SlS.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Wszystkie skladniki zakonczone nazwa sulfate to jednak siarczany i mimo, ze wystepuja pod inna nazwa dzialaja podobnie. Jezeli nie masz wrazliwej skory glowy to czasami nie warto sie tym przejmowac. Przy codziennym myciu z siarczanem mozna chronic wlosy stosujac omo. Jesli jednak zle na nie reagujesz szukaj produktow sulfate free.
Moze ten:

HiPP Babysanft, Szampon dla dzieci
Szampon HiPP Babysanft z ekologicznym wyciągiem z migdałów BIO delikatnie myje włosy niemowlęcia, nie podrażniając oczu. Jest idealny także dla dorosłych – do pielęgnacji cienkich i delikatnych włosów oraz wrażliwej skóry głowy.

Skład:
Aqua,
Sorbitol - utrzymuje nawilżenie skóry
Cocamidopropyl Hydroxysultaine - środek powierzchniowo czynny
Cocamidopropyl Betaine - substancja powierzchniowo czynna,
Lauryl Glucoside - Emulgator
Coco Glucoside - substancja powierzchniowo czynna
Glyceryl Oleate - emulgator, emolient
Sodium Chloride -stabilizator
Prunus Amygdalus Dulcis - olej ze słodkich migdałów, substancja natłuszczająca, nawilżająca,
Glycerin - substancja o właściwościach nawilżających
Citric Acid- substancja pochodzenia roślinnego, konserwant, regulator kwasowości.
p-Anisic Acid - substancja zapachowa
Lactic Acid - kwas mlekowy, działanie złuszczające, nawilżające, zwiększa skuteczność działania innych składników aktywnych,
Parfum

Sama chce go kupic, skladowo wydaje sie byc lepszy od babydream, bo zawiera nawet emolient w postaci oleju ze slodkich migdalow, przez co nie powinien tak platac wlosow.
Zgadzam się
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 16:43   #1209
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
to u mnie jest dokładnie odwrotnie jestem studentką a często mi ludzie dają mniej lat niż mam już kilka razy pani w sklepie chciała ode mnie dowód, gdy kupowałam alkohol

ja muszę też wkoncu zrobić odrost już wstyd tak chodzić

wow niezła kolekcja
jednak się skusiłaś na olejek GP

chyba też muszę sobie zrobić tak post na profilu dla siebie wtedy jest wszystko czarno na białym

Szczęściara

Właśnie siedzę z farbą na głowie

Ten olejek GP już daawno kupiłam, mam go jeszcze 3/4 buteleczki i zastanawiam się czy nie wcierać go w skórę głowy

Koniecznie zrób!

Stary 2013-08-12, 17:21   #1210
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez danana Pokaż wiadomość
przeciez dorosli nie powinni szamponu dla dzieci uzywac dzieci maja inne Ph..i ten szampon cos tam powoduje ze łuski włosa nam sie zamykaja a tak nie powinno byc,w kazdym razie tak czytałam
alterra jest niezła,fitomed (ale dosc ciezko go dostac ja w sklepie zielarskim kupowałam)
Łuski się zamykają przy kwaśnym pH, a pH optymalne do włosów to 5,5, czyli też kwaśne. Poza tym, mam papierki lakmusowe i pH szamponu,żelu do twarzy itp. jest prawie takie samo, czyli mniej więcej 5-7. Co ciekawe płyn do hig. int. ma też takie samo pH, a ja myślałam,że niższe. Zresztą, to normalne,że wszędzie są sprzeczne informacje. Naczytam się, a potem nie wiem kogo słuchać Na szczęście jest blog Kascysko. Ona studiowała chemię, więc może odrzucić nieprawdziwe treści.

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Hmm a co nie powinnam twarzy pokazywać?

A ja bym chciała aby mi zmyło kolor A tu nici ehh.
Dzisiaj:
- oliwa z oliwek przez noc
- Garnier Goodby Damage z kroplami cytryny ( chciałam spróbować, czy faktycznie krople cytryny dodane do szamponu powodują zmycie koloru - taaa jasne )
- Ziaja masło kakaowe
- GP jedwab na końcówki

Mój urok znaczy moich włosów taki, że jak myję to kołtun się zazwyczaj robi po lewej stronie głowy - kiedyś ktoś mi mówił, że to od spania na tym boku - cóż problem polega na tym, że nie sypiam na lewym boku nie lubię. Więc nie wiem od czego to.
Przeczytałam gdzieś, ze niektóe włosy tak mają i po prostu takie są

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
To taki troche mit. Pisze troche bo to zalezy od szamponu. Niektore szampony dla dzieci sa wlasciwie tak samo agresywne jak te dla doroslych. Nie polecam J&J, bo praktycznie kazdy ich szampon nie dosc tego, ze zawiera SLS to rowniez wiele innych "niepokojacych" skladnikow.
Trzeba wybierac produkty z glowa i czytac sklady. Co do tego PH to jest odwrotnie do tego co piszesz. Istnieje poglad ze szampony dla dzieci maja odczyn PH wiekszy od standardowego i tym samym moga rozchylac luske wlosa. To mogloby wyjasniac to uczucie tepych, splatanych wlosow w trakcie mycia. Moim zdaniem spowodowane jest to tym, ze nie maja one zadnych skladnikow ochronnych, okulajacych wlos i mimo lagodnych detergentow sa malo odzywcze dla naszych wlosow. Dla mnie to nie problem, jezeli po kazdym myciu stosujemy odzywke to jest ok. Mi bardzo zalezy na lagodnym detergencie wiec stosuje od lat i dalej bede stosowac I tak taki zwykly szampon jest bardziej inwazyjny dla naszej skory glowy, tylko po dodaniu tych wszystkich skladnikow neutralizujacych dzialanie detergentu nie jest to tak odczuwalne
A dlaczego miałam bardzo tempe włosy po aloesowym płynie do kąpieli Babydream?
Skład: Aqua, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Sodium Cocoamphoacetate, Acrylates Copolymer, Parfum, Cocoglucoside, Glyceryl Oleate, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Styrene/Acrylates Copolymer, Glyceryl Caprylate, Sodium Hydroxide, Citric Acid.
Przecież ma i aloes i glicerynę?

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
j
dziewczyny ile oleje trzyma sie na głowie?
Trzeba sprawdzić na sobie. Ponoć noskoporowate lubią całonocne olejowanie, średnioporowate na kilka godz. Ja swoje olejowałam na 30 min-2 godz. i też były efekty.

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
zabijcie mnie kupiłam dziś w drogeri u mnie na osiedlu maskę Ziaji kakową dałam 6 zł ale tak jakbym dała ze 2 bo pani mi dała za darmo małą paczkę wkładek Discreet (uszkodzone opakowanie) bo z mamą jesteśmy tam stałymi klientkami hehe
Też ją sobie niedługo kupię, a co!

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
mandarynka882, kupiłam ją dość dawno temu na początkach włosomaniactwa i nie za bardzo pamiętam jak się spisywała...
Teraz są nowe wersje tych odżywek w białych opakowaniach, a nie w zielonych.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:

polubiłam ostatnio kosmetyki Ziaji do włosów, odzywka Intensywny Kolor olej rycynowy jest super, nakładam ją jak odżywkę do spłukiwania, tylko trzymam ok 3 minuty, włoski są super co prawda ma silikon, (tak samo jak maska kakaowa) ale raz na jakiś czas nie zaszkodzi tym bardziej, że to moje jedyne silikonowe kosmetyki
Ja uwielbiam kosmetyki Ziaji. Można je stosować na każdą pogodę i rewelacyjnie się u mnie sprawdzają. Ostatnio kupowałam innych firm, bo Ziaja mi się już znudziła, i niestety odżywki innych firm zawodzą.

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Tak, ja ją bardzo lubię, jest tania, wydajna, konsystencja jest dość rzadka, ładnie pachnie, ja ją nakładam tylko przed myciem bo jest proteinowa, spisuje się bardzo dobrze, włosy po niej są mięciutkie, takie sypkie i ładnie dociążone. Ma dobre opinie na KWC, myślę że jest godna uwagi
Czyli te proteinowe można nakładać przed myciem, nawet gdy warunki nie są optymalne?
Stary 2013-08-12, 17:24   #1211
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
Czyli te proteinowe można nakładać przed myciem, nawet gdy warunki nie są optymalne?
Kurcze, powiem szczerze że jakoś nie zwracam uwagi na warunki i wgl, jakoś nie mam do tego głowy...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 17:25   #1212
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Dobrze,że więcej nie stosujesz tego szamponu, nic na siłę, jeśli szkodzi on na włosy. Zresztą prędzej czy później i tak trzeba będzie się przestawić na SLS, bo coraz zrowsze włosy pod wpływem pielęgnacji będą go potrzebowały

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Ja na razie daruję sobie proteinówki, bo najpierw włosy muszę dobrze nawilzyć.

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Kurcze, powiem szczerze że jakoś nie zwracam uwagi na warunki i wgl, jakoś nie mam do tego głowy...
To dlaczego nakładasz ją przed myciem, bo jest proteinowa?
Stary 2013-08-12, 17:29   #1213
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
To dlaczego nakładasz ją przed myciem, bo jest proteinowa?

Tak, nałożona po myciu powodowała u mnie puch

Stary 2013-08-12, 17:30   #1214
szizii
Raczkowanie

A ja dzisiaj wrzucam zdjęcie, z góry przepraszam za jakość , włosy po 3 tygodniach intensywnej pielęgnacji, powoli odstawiam prostownicę ale jeszcze nie mogę się do niej przekonać, zresztą efekty prostowania widać niestety po włosach u góry - nadal wysuszone, choć jest lepiej niż było Ich na szczęście już nie prostuję
Walczę o długość i próbuję coś z nimi zrobić po nieudanym ich cieniowaniu, które uważam za porażkę - cierpliwość będzie potrzebna i przede wszystkim o odpowiednie nawilżenie
Aktualne zdjęcie przedstawia włosy 2 dni po umyciu. Zastosowane: sok z aloesu jako podkład, olejowanie oliwą z oliwek na 5 godzin, szampon Green Pharmacy do zniszczonych włosów, maska Stapiz Sleek Line do suchych włosów, potem odżywka b/s Joanna miodowa, Rzepa z Joanny wcierka na skalp i jedwab z Biovaxu z makadamią, olejem arganowym i kokosowym
Dla porównania - zdjęcie sprzed roku, kiedy nie przywiązywałam jeszcze dużej wagi do pielęgnacji (były gęstsze, operacja i stres zrobiły swoje :<):
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1343375302
Ale długa droga jeszcze przed mną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg xyz.jpg (14,9 KB, 33 załadowań)
szizii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 17:47   #1215
barylka666
Zadomowienie

szizii, ładne loczczki Ja także mam jeszcze pocieniowane włosy (jeszcze jakieś 10cm końców)

Stary 2013-08-12, 17:50   #1216
Ronnea
Raczkowanie

Początkujące włosomaniaczki?! Jak Wy jesteście początkujące, to nie wiem, jak mogę nazwać siebie
W końcu doważyłam się do Was dołączyć. Razem zawsze raźniej
Swoimi włosami zainteresowałam się w grudniu, co poskutkowało kupnem szamponu i odżywki przeznaczonej dla suchych i zniszczonych włosów. Był to dla mnie szczyt pielęgnacji Wtedy też podcięłam swoje włosy i postanowiłam sobie, że będę o nie dbać. Nie myślałam nawet o maskach do włosów, płukankach, wcierkach ani niczym takim. Dział poświęcony włosom omijałam w każdym sklepie, bo nie znałam się na temacie w ogóle, a nie będę przecież stać przy półce pół godziny i wybierać losowy produkt. Jedyne, co zrobiłam, by pomóc moim włosom, było odłożenie na bok suszarki oraz picie przez 3 miesiące skrzypo-pokrzywy (tak to się pisze?) oraz drożdży. Moje włosy rosną strasznie wolno, niecały centymetr na miesiąc, a podczas picia drożdży? 2,5cm w ciągu miesiąca! Ale jako, że mój organizm i włosy strasznie szybko się przyzwyczajają do różnych specyfików, w drugim miesiącu picia drożdży przyrost wynosił ok. 1,3cm, a trzeciego zwykłe 0,8cm. I tak czas zleciał mi do czerwca, kiedy to znowu podcięłam włosy. Teraz nakładam na moje włosy olej z Alterry - Pomarańcza i brzoza, gdzieś tak 2-3 razy w tygodniu, albo na całą noc albo na kilka godzin, kończę ekspresową maseczkę z Dove, która fenomenalnych efektów niestety nie daje, a szamponu i odżywki używam z Garniera Goodbye Damage, które dostałam od mojej mamy.
Planuję zakup nowych odżywek i masek, ale na razie chcę wykończyć to, co mam teraz. Zainspirowana blogiem Anwen mam wypisane mnóstwo produktów do wypróbowania
I już po mojej całej historii na szybko kilka faktów o moich włosach
Moje włosy: Są wysokoporowate, ciemno brązowe, ledwo do łopatek, niemiłosiernie się puszą. Kręcą się na końcach, co wygląda dość nieciekawie, gdyż przy skórze głowy włosy są ładne, uniesione, niżej suche, a na końcach nawilżone i ładnie skręcone. Uwierzcie mi, to wygląda śmiesznie. Mimo moich próśb skierowanych do fryzjerki o wycieniowanie - są prawie proste, co skutkuje tym, że nie układają się w ogóle i wyglądam jak pudel. Do innej fryzjerki boję się iść, ponieważ nie chcę znowu wyjść z krótkimi włosami (ZAWSZE wychodzę niezadowolona z salonu, w moim mieście fryzjerzy myślą, że 2cm to tak naprawdę 10).
I tak znalazłam się tutaj, zwarta i gotowa do walki i piękne włosy

And be a simple kind of man. Oh, be something you love and understand...
Ronnea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 18:26   #1217
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Ł

Aaa jak się spisywał na twoich włosach ten arganowy??
rewelacyjnie. włosy świeże, błyszczące i widać, że je trochę zregenerował takie mięciutkie wróce do niego na pewno. Jak bedzie promocja to zrobię zapas

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Roslina xD Pokaż wiadomość
Wczoraj nałożyłam oliwę z oliwek na włosy, tak na godzinkę i umyłam głowę szamponem bez silikonów z yves rocher (moja mama sporo ich kosmetyków kupuje, ma kartę i spore zniżki, więc zawsze coś tam w domu stoi). Góra włosów pięknie domyta ale dół jakbym w ogóle nie myła. Najśmieszniejsze, że umyłam drugi raz ale tylko od ucha w dól i to samo jest.:hah aha: Chyba dzisiaj zrobię koka na donucie
mi oleje zmywają tylko dwa szampony Joanna z zieloną herbata i witaminowa Isana. A inne to porażka Po innych szamponach olej dalej zostaje na włosach
Stary 2013-08-12, 18:30   #1218
prince_polo
Zakorzenienie

Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Hej
Po nocy z niodem i olejem wsio sie kleilo a tz w nocy sie do nnie nie przyznawal ale wlosy miekkie. Tyle ze zle zmylam bo mialam ostatki szamponu. I wlasnie siedze z umytymi i spkukanymi zelem lnianym z woda. Mam nadz ze sie ladnie skreca.
Zrobilam dzis zakupy

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 18:31   #1219
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Srpkinja 1 Pokaż wiadomość
Ja zawsze około 30 minut przed zmyciem oleju nakładam jakąś prostą odżywkę - działa jak emulgator i dużo łatwiej domyć włosy, a i efekt często lepszy ;-)
muszę kiedyś wypróbować
Cytat:
hejka
ja siedzę sobie z migdałkiem na włosach, łopianem na skalpie i maseczką z glinki na buzi;pp na 10 min przed myciem pójdzie odżywka i potwierdzam pomaga domyć olej
.
moje włosy uwielbiają olej migdałowy
Cytat:
Napisane przez beastlyessence Pokaż wiadomość
15 zl w biedronce

mi zostało go jeszcze z 200 ml i będe musiała kupić nową butlę
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Hej
Wlasnie wrocilsmy od tesciow mam zamiar poeksperymentowac z maska domowa...

Wszystko mi sie pokonczylo... Jutro smigam na zakupy
.
pochwal się co kupiłaś
Cytat:
Napisane przez szizii Pokaż wiadomość
A ja nadal rozpaczam po czerwcowym cieniowaniu włosów, które okazało się katastrofą
ja cieniowałam przed wielkanoca. i dopiero teraz na focie widzę jak tył wygląda okropnie ale mam grubą buzię i lepiej wygladaja troche cieniowane..
Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Kup sobie w aptece strzykawkę.
właśnie ostatnio wpadłam na pomysł by tez strzykawkę kupić i tak aplikować;d
Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Ja za dużo tu piszę, żeby się ujawniać.

Przy okazji. Pisałam, że ostatnio nie mogłam dobrać szamponu i jedynym, jakim nie robił mi masakry był Catzy. Zaczęłam myć Facelle. Włosy nie plączą się bardziej niż zwykle i nie mam :
nie wiem czemu ale mam opory przed myciem włosów Facelle:rolleye s: a Tyle osób zachwala

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 18:39   #1220
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
własnie wcześniej miałam lotion z seboradinu z atomizerem.. szkoda że opakowanie wyrzuciłam teraz miałabym jak znalazł!

kupiłam olejek dla dzieci babydream z rossmana; na początek małe pudełeczko; zobaczę co i jak i czy mi to pasuje!
Przypomniałaś mi, że ja mam jedną gów.nianą odżywkę i moge ją wylać, a przeleję wodę brzozową.

Cytat:
Napisane przez mir mur Pokaż wiadomość
Ile mi włosów wczoraj wypadło To chyba od morskiej wody

Do zrobienia na dziś:
1) olejowanie olejkiem GP łopianowy&arganowy
2) facelle jako szampon
3) odżywka Garnier AiK

4) zabezpieczenie końcówek olejkiem arganowym

Waham się nad wprowadzeniem metody OMO
To nie jest OMO?

Dziewczyny, ja tak mało wiem, że aż mi wstyd. Nie wiem, jakie mam włosy (o porowatość mi chodzi), nie znam się na proteinach itp. A nie mam nawet czasu ogarnąć.

Czy Wam się sprawdzają kosmetyki do włosów (zwłaszcza odżywki) Isany? Miałam dwie i obydwie do kitu.

barylka666, imponująca kolekcja. Po co gencjana?
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 18:47   #1221
ParoleParole
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
hejka

zabijcie mnie kupiłam dziś w drogeri u mnie na osiedlu maskę Ziaji kakową dałam 6 zł ale tak jakbym dała ze 2 bo pani mi dała za darmo małą paczkę wkładek Discreet (uszkodzone opakowanie) bo z mamą jesteśmy tam stałymi klientkami hehe
mam oliwkową z tej serii ale uzyłam kilka razy i jest super musze porposić przyjaciólę by mi kupiła ziaję bo u niej jest sklep firmowy i czasami szampon 400 ml plus odżywka 200 jest za 7 zł
Cytat:

tak samo tej odżywki używam i efekt piekny a używałam na początku to mi obciązala jak nie spłukałam
Stary 2013-08-12, 18:58   #1222
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
barylka666, imponująca kolekcja. Po co gencjana?

Do płukanek, daje jej się tylko odrobinę żeby zabarwiła lekko wodę na fioletowo, jest przeznaczona do włosów blond żeby uniknąć żółtego odcienia

Stary 2013-08-12, 19:02   #1223
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
nie wiem czemu ale mam opory przed myciem włosów Facelle:rolleye s: a Tyle osób zachwala
Wiesz, BD też zachwalają, a mi nie podszedł szampon.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 19:04   #1224
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz, BD też zachwalają, a mi nie podszedł szampon.
Mi Facelle przy dłuższym stosowaniu spowodowało zwiększone wypadanie, dlatego rzadko używam go do mycia włosów

Stary 2013-08-12, 19:06   #1225
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

Cytat:
Dobrze,że więcej nie stosujesz tego szamponu, nic na siłę, jeśli szkodzi on na włosy. Zresztą prędzej czy później i tak trzeba będzie się przestawić na SLS, bo coraz zrowsze włosy pod wpływem pielęgnacji będą go potrzebowały
Raz w tygodniu biorę Garniera goodbye tam z tego co widziałam jest SLS
A BD małżowi dałam plus maskę Phateen - słowa, jakie padły po użyciu tego szamponu nie nadają się do druku :PP

Ronnea wierz mi, że jestem początkująca, pielęgnację zaczęłam tydzień temu dokładnie

CzasKomety nie wiem, czy dwie strony czy więcej temu dawałyśmy link do krótkiego testu na porowatość takiego co się na pytania odpowiada - mi wyszła średnia, oczywiście nie jest on 100% pewniakiem, ale zawsze coś.

Aaaa miałam powiedzieć co myślę na temat masła kakaowego Ziai.
Otóż zastosowałam go dwa razy i mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że moje włosy masło to lubią jako drugie O - radzi sobie z sianem po szamponach bez SLS. Oczywiście podkreślam, że z moimi włosami. Są miękkie i miłe w dotyku, nie puszą mi się - ba moje drogie dzisiaj rozczesując się przed wyjściem zauważyłam, że mi wreszcie końcówki ( no jakieś 3 - 4 cm od końca ) nie odstają. Długa droga jeszcze przede mną, bo na 1/5 długości mam jeszcze ślady po 5-minutowej trwałej ( bo mi się zamarzyły loki na końcach bo ile można było w papilotach ), ale pierwszy raz patrzyłam na nie z czułością dzisiaj.
Zatem tak, potwierdzam, masło kakaowe, jedwab GP, odżywka Garniera awokado i karite, odżywka Joanna d/s wygładzająca oraz oliwa z oliwek i oliwka BD działają dobrze

A żeby nie przynudzać - byłam w Tesco, a tak jakoś " przez przypadek " i chyba mam pecha - tego CHI nie widziałam ani jednego produktu, z Joanny dwa szampony oplus odżywka z miodem b/s którą zanabyłam oczywiście, kilka szamponów Ziai - odstawiłam bo mają w składzie na drugim miejscu SLS i się wystraszyłam, dokupiłam odżywkę Garniera, bo jednak mało wydajne, a ja jestem z tych co muszą mieć zapas aby spać spokojnie:P i jeszcze jedną Barwę wzięłam do suchych.
Masek żadnych nie było, szkoda, Hippa nie było tragedia.

Podsumowanie mojej nieletniej: mama Ty się już po swojej stronie wanny z tymi butelkami nie mieścisz
cobrad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 19:26   #1226
barylka666
Zadomowienie

Właśnie wylądował na moich kudełkach olejek łopianowy z kiełkami pszenicy i jojobą Ten romans będzie trwał całą noc

Stary 2013-08-12, 19:30   #1227
201708160922
Konto usunięte

cobrad, dziękuję, Test widziałam, ale go nie zrobiłam jeszcze.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 19:31   #1228
szizii
Raczkowanie

barylka666, dziękuję, choć ta długość mnie dobija
Ronnea, witamy Moja pielęgnacja włosów tak konkretnie rozpoczęła się jakiś niecały miesiąc temu, więc jeszcze jestem nowicjuszką także są tu osoby które nie mają dużej wiedzy na temat pielęgnacji włosów
ParoleParole, dlatego ja noszę je spięte w koka albo upinam to coś krótkie na szczycie najgorsze jest to, że nie mogę ich spiąć w koński ogon, zrobić warkocza na bok głowy ani fajnie spiąć ich na bok, jak to kiedyś robiłam bo zaraz "wypadają" i po fryzurze u mnie NIGDY WIĘCEJ CIENIOWANIA, chcę normalną długość juuuuż :<<<
CzasKomety, OMO polega na myciu skalpu szamponem, włosów od ucha w dół delikatną odżywką, a po tym nałożenie bardziej "treściwej" odżywki

A ja wypróbowuję eliksir z Biovaxa z makadamią, arganem i kokosem
I chyba zacznę pić pokrzywę, żeby mi włosy szybciej rosły

Edytowane przez szizii
Czas edycji: 2013-08-12 o 19:32
szizii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 19:47   #1229
prince_polo
Zakorzenienie

Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

To ja napisze co kupilam
-Maske biowax keratyna i jedwab
-Garnier awokado i karite
-Odzywke dwufazowa z olejkoem arganowym z joanny w sprayu
-Maske do wlosow z olejkiem arganowym z joanny
-Maslo kakaowe z ziaji
-Joanne z lnem i rumiankiem bs

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 20:03   #1230
barylka666
Zadomowienie

Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
To ja napisze co kupilam
-Maske biowax keratyna i jedwab
-Garnier awokado i karite
-Odzywke dwufazowa z olejkoem arganowym z joanny w sprayu
-Maske do wlosow z olejkiem arganowym z joanny
-Maslo kakaowe z ziaji
-Joanne z lnem i rumiankiem bs

Bardzo ciekawa jestem tej maski z biovaxu Mam na nią chrapkę

Edytowane przez barylka666
Czas edycji: 2013-08-12 o 20:17
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości