|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Cytat:
![]() I w ogóle za pozytywne wieść z wizyt![]() Oraz za skończone lub rozpoczynające się tygodnie![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
domciatko: hm..to trzymam kciuki za masaż szyjki!
niech sarenka wychodziAgrafka: za wizytę! Perse: przed ciąża brałam 25 w ciąży doszłam do 75, Endo kazała mi brać polowe tego a laktacyjna zmniejszyć o 1/4 i za 4 tygodnie dojść do polowy..ze względu na laktację. Niby drastyczne obniżenie może powodować zanik..a jako ze miałam z tym kryzys to po tygodniu brania połówki wskoczyłam na wersje laktacyjnej..i jest duuzo lepiej. A pierś lapie B.ladnie jak go przystawiam po zdrowej..tak to ciężko..
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Dzień dobry
![]() Witam się z Franiem na rękach. Młody przespał noc i teraz będzie mi pewnie buszował. Wczoraj jak padł o 21 tak obudził sie na jedzenie o 1:20 mocnym płaczem (jak to zwykle bywa). W miedzy czasie dostał tylko herbatki i może gdyby nie zle chodzący zegarek Tż to mleczko byłoby po 3h jak to bywa. A tak mąż myślał, że jeszcze nie pora i nie dawał. Chciał mi zagłodzić dziecko dobrze, ze samo się upomniało A potem już standardowe pobudki co 3h. Dobra, Franek zasypia przy piosence "Zuzia lalka nieduża" Może w końcu zjem śniadanie i Was ponadrabiam.
|
|
|
|
#1204 |
|
Wtajemniczenie
|
Spałam kiepsko, brzuch mi autentycznie przeszkadza. Do wc wstaje jak 100-letnia babcia... Idę prysznic wziąć. Mam dzis wizytę u diabetologa, trzymajcie kciuki aczkolwiek kiepsko u mnie z cukrami ostatnio![]() Co do endo po porodzie. Moj kazał zrobić mi TSH 3 miesiące po porodzie i jeśli będzie w normie to wizyta za rok tylko że ja tabletek nie musiałam braćaha jest przełom odpadł mi duży kawał czopa ![]() Jutro mam wizytę u gina to zobaczymy co i jak. TZ jest po.srany z przerażenia
|
|
#1205 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipco
Cytat:
piękna wagaCytat:
![]() Cytat:
W sumie to nigdy nie zastanawiałam się jak Młody będzie wyglądał. Jedynie co chciałam aby miał usta Tż i ma ![]() Cytat:
![]() śliczny opis i że Tż udało się zdążyć
|
||||
|
|
|
#1206 |
|
Raczkowanie
|
witam się i ogłaszam, że jestem wyspana
Wczoraj miałam kiepski humor cały dzień- chciało mi się płakać, było mi przykro bo czułam się olewana przez tż. No ale dziś już z rana lepsze nastawienie. Gratuluję kolejnych porodzików i trzymam kciuki za kolejne! Wczoraj wieczorem znowu miałam skurcze- dziwnie mi z tym. Powiem Wam, że najbardziej to mnie wkurza to, że nie wiem kiedy urodzę- to może być w każdej chwili ale też równie dobrze za 4 tygodnie |
|
|
|
#1207 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
śniadanieeee? a co to jeeeest?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1208 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Tej nocy zupełnie nic się nie działo.. porodzik się nie rozkręca.. tylko z rana takie lekkie okresowe ćmienia..Mały nie ma na razie zamiaru wyjść ![]() Cytat:
Ja też nie mogę się nie uśmiechać, rżeć i śmiać z Twoich opisów wybacz, bo wiem, że na serio masz takiego nerwa, że byś najchętniej powybijała niektóre osoby... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
lada chwila może ruszyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ciśnienie nieładne, ale spokojnie..wszystko będzie dobrze..daj znać po..![]() Cytat:
za czopa! za diabetologaja też do kibelka wstaję w nocy jak babcia.. jakoś ciężko się dźwignąć z łóżka z pozycji leżącej |
||||||||
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Oczywiście, że przesypia. Czasem się obudzi na picie, ale śpi dalej. Tyle, że ja mam załączone coś w głowie, żeby sprawdzić czy się nie odkryła, czy oddycha itd. Świr jakiś.
Właśnie dostałam paczkę. Dziewczyna z końskiego forum chciała się pozbyć wkładek laktacyjnych i kremu Maltan! Dostałam ponad 1,5 paczki wkładek + cały Maltan i mam jej zapłacić całe 16 zł za przesyłkę! No kocham ludzi ![]() Tak w ogóle to dzień dobry ![]() Dziś skończyłam pełny 39 tydzień czyli zaczynam 40! W poprzedniej ciąży Małgoś urodziła się 8 dni przed terminem, ta mała już o 1 dzień się leni
|
#1210 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i za czopa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak, nawet jak źle usiądę to po pewnym czasie czuje ciągnięcie. |
|||||
|
|
|
#1211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
zagłodzić i upomni się o swoje. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41913332]śniadanieeee? a co to jeeeest?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] to taka bułka na szybko U mnie jeszcze Tż ma wolne, więc mi pomaga i mogę coś zrobić, ale przyszły tydzień już zostaje sama. Dobrze, że mama blisko więc w razie czego będę prosić o pomoc. ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- tak, tylko on mógłby jeść i jeść a potem mamy problem z brzuszkiem, bo ma zaparcia i nawet przy bączkach plącze. I zawsze mam dylemat, czy dać mu mniej a żeby łatwiej miał się opróżniać - co skutkuje płaczem, czy dać więcej a będzie miał problem z kupką - co też skutkuje płaczem. |
|
|
|
#1213 |
|
Rozeznanie
|
Hejo
witam się w w 39 tygodniu ![]() nadrobiłam was o 6 rano z telefonu, ale nie chciało mi się cytować ![]() i ogólnie mam dziś kiepski humor, więc milczę
|
|
|
|
#1214 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry w 39 tygodniu
![]() średnio co godzinę (albo i częściej) w nocy wyprawa (bo inaczej już tego nazwać nie można) do toalety, do przekręcania się z boku na bok przydałby mi się dźwig, ale nie wiem, gdzie bym go miała zmieścić... Oprócz tego, tż w pracy, zakupy zrobione, śniadanie zjedzone, pranie czeka na powieszenie... teściu ma dziś pokój Małej malować - na początek tylko zakrywamy tą piękną czerwień a kolor potem, jak już fototapetę zamówimy http://www.krainabarw.pl/product-pol...Adventure.html aż się boję ile to będzie trwało, bo to człowiek z tego rodzaju co wszystko muszą milion razy zmierzyć/sprawdzić/poprawić i zniechęcenie mnie ogarnia na myśl, że co chwilę będę słyszeć 'Asiu a ......' Cieszę się, że to będzie pomalowane w końcu, ale dlaczego akurat tż musi być w pracy?!
|
#1215 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
hej
![]() malo sie udzielam, ale jak nie maly to goscie i tak caly czas dzis planujemy wyjsc an spacer- nasz pierwszy ![]() powiedzcie mi tylko czy jak karmicie dzidzi z butelki to po kazdym uzyciu wyparzacie je? ja juz mam dosyc wyparzania bo non stop wyparzam laktaotr i butelki |
|
|
|
#1216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za czopa ![]() za wizytęa co do Tżta, to jak mój jak zaczynamy rozmawiać i wgl o tym to też już trzęsie portkami ale zawsze twierdzi że przy porodzie weźmie sie w garść...no zobaczymy ![]() irmith, marionette - chyba nie gratulowałamWam jeszcze dzieciaczków a więc dużo zdrówka dla nich i dla Was i jak najwięcej przespanych nocy ![]() aremalgos,rasha - za tygodnieagrafka- za wizytę i oby ciśnienie się polepszyło!zamówiłam na all przewijak i prześcieradło, już nie moge się doczekać aż przyjdzie. Uciekam na śniadanko i zajrzę później |
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Baloniku ja nie musze mierzyc po porodzie.6 tyg po mam krzywa cukrowa.w szpitalu na poczatku kazali mierzyc i bylo ok.
|
|
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1219 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ze mnie ciumok. Czekam aż mi ekspres zrobi kawke i czekam i nic. Polazlam do kuchni a on nawet do prądu nie podłączony
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Hahaha
|
|
|
#1221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję że jak teraz przed ponownym rozcięciem zobaczą jak to jest idealnie zrobione to staną na wysokości zadania i postarają się równie dobrze zszyć ![]() Super ciekawa jestem o której mi zrobią cc jak z rana mam być o głodzie a potem jeszcze tyle h bez jedzenia..żebym z głodu nie padła :P![]() Oby i tym razem tak było :P [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41913332]śniadanieeee? a co to jeeeest? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Śniadanie to takie coś co zaraz będę szykować :P Wpadasz? ![]() za tydzień
|
|
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Syn dal mi dzis popalic.od 3 do 5 nie chcial spac.jak sie udalo to dopiero sie budzi. 5h walnał a teraz jeszcze kupe smierdzaca he
|
|
|
|
#1224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za nowe tygodnie i życzę miłego dnia
|
||
|
|
|
#1225 |
|
Zadomowienie
|
Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!
Witam sie mamusie
U mnie od 5.00 burza z ulewa, piorunami i grzmotem. Jakas czuje sie niewyspana, czesto sie budzilam w nocy i nie moglam zasnac. She, super, ze juz znasz termin ![]() Agrafko, za wizyte, wszystko bedzie dobrze!Aremalgos, Evele ( nie wiem czy nie przekrecilam czegos), Rasha i wszystkie inne rozpoczynajace nowe tygodnie dla Was!Misiaczka, za czopa Domciatko, widze u Was tez byla burza Weszlam sobie na ten blog co zalaczylas, biedna dziewczynka, mam nadzieje, ze znajda przyczyne jej cierpien ![]() Nie pamietam co jeszcze mialam napisac ![]() Milego dnia wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Co do smoczka ja daje tylko w nagłych wypadkach bardzo rzadko bo nie chcemy zeby sie przyzwyczail
|
|
|
|
#1227 |
|
Konto usunięte
|
Wyparzam przed każdym użyciem, praktycznie nic innego nie robię, tylko karmię Małego, usypiam Małego, siedzę z Małym na rękach, odciągam pokarm lub wyparzam laktator i butelkę.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
E tam dziewczyny ja mam nerwa, ale ciesze sie, ze was moje opisy rozsmieszaja. Wiem ze ja taki mam styl jakos tak samo to mi sie pisze. Wiem ze nie ze sie ze mnie nabijacie czy cos takze luzik
![]() Elaine - szczerze to ja nie oczekuje od Tz pomocy. Wydaje mi sie, ze mimo wieku 32 lat to on nie dorosl do roli ojca. Choc lubi sie zajmowac takimi wiekszymi dziecmi jak 5lat i wiecej i ma rozne pomysly do zabaw, zwlaszcza ruchowe, ale jak moja kolezanka dala mu malego swego 9mcy na rece to Tz sie bal, ze cos mu zrobi i siedzil sparalizowany. Zobaczymy jak to bedzie. Dobrze choc, ze se sam co ugotuje i mi czasem to choc jedna rzecz. Tzn.on wszystko umie tyle, ze mu to 3razy tyle zajmuje i sie leni :/ Misiaczka- 100letnie babcie sikaja w lozko wiec nie jest tak zle jeszcze ![]() Trzymam za wszystkie wizyty i gratki nowych tygodni ![]() Ja zjadlam tych ostrych warzyw i o malo zgaga mi przelyku nie wypalila. Zjadlam dwa cos ala reni, szybko gryze i zapijam woda bo nie dzierże tego wapnowego smaku fuj. Lece chyba spac. Milego dzionka Ciekawe ktory nam sie pierwszy lewek wykluje w tej turze. Nie moge sie doczekac
|
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz chyba sie poloze przed tv. ugotowalam sobie zupe warzywna, jem dobra. deszcz minął i dalej parno i dalej gorąco! |
|
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Madi gdzie jesteś?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

To było booskie, wszyscy zachwalają robotę chirurga. Teraz jak pytałam mają ciąć na tej ranie, jestem ciekawa czy zszyją równie ładnie jak teraz mam.
za wizytę. A tam średniaczek, przecież nie musi ważyć 5kg
.
. Dzidzia wynagrodzi Ci wszystkie smutki
. I się martwię. Bardzo Was proszę o magiczne kciuki. Moja ostatnia wizyta przed szpitalem, chciałabym żeby wszystko było dobrze.

dobrze, ze samo się upomniało 

już nie wiem co mam robić. Chwila spokoju i za chwile syrena na całego.. Co za masakra