|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
idzia to jest zestaw przeciw wypadaniu wlosow, nie pisze ze tylko dla kobiet, wiec mezczyznom tez mozna. Ja nie wiem czy to jest ogolnodostepne na rynku, czy tylko w salonach fryzjerkskich - ja mam po cenie fryzjerki, bo normalnie salon narzuca sobie marze.
|
#1202 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za szczepienia i niezłą wagę dziwnie trochę z tym katarem.. ale skoro lekarka tyle dzieci do szczepień dopuściła, to chyba wie co mówi
|
|||||
|
|
|
#1203 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kurcze też mieliście przejścia..dobrze, że już jest ok z Anulką rozszerzoną dietką też szczerze powiedziawszy mnie zaskoczyłaś.. tym masełkiem zwłaszcza.. ale nie będę pouczać, bo jak już raz wspominałam, taka ze mnie ciemna masa co do rozszerzania diety, że bym sama jeszcze od kotleta zaczęła ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43400775] Mi zycie podcielo skrzydla, wlasnie sie dowiedzialam ze siostra przyjaciolki ma raka z przerzutami juz wszedzie...[/QUOTE] strasznie przykre i niesprawiedliwe ![]() Cytat:
Cytat:
madi a ja właśnie dzisiaj mężowi rano powiedziałam 'ten, kto nazwał macierzyński urlopem mógł być tylko facetem..baba by sobie takiego samobója nie strzeliła' [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43401420]Dziewczyna ma 33 lata i wczoraj oprocz tego ze ma raka dowiedziala sie ze zdala jako jedna z najlepszych lekarski egzamin na specjaliste Ku. Rwa i jak tu cokolwiek rozumiec???!! Rok temu zmarla moja kuzynka po 6 latach walki.. A teraz to..[/QUOTE] ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
U nas infacol poszedł w ruch, po 2 godzinach usypiania sara Zasnela.
Ide spac, trzymajcie kciuki aby ta Noc była bez wiercenia. Żeby bylo lepiej, Boże..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz już chyba mogę iść spać?
![]() I znowu ja nadrabiam i żadnej już nie ma ![]() Chyba naprawdę zrobię tę sondę: 1) nie jestem lubiana 2) głupio gadam 3) głupio wyglądam I karmienie mieliśmy o 22:40 - po 2h10min. snu, czekam z niecierpliwością ( ![]() Dobranoc |
|
|
|
#1206 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehh. Młody nakarmiony i teraz śpi. Ja też się kładę. Dobranoc
Dzoan no sonda mi nie pasuje. Hmm nie wiem którą odpowiedź zaznaczyć Masz po prostu pecha. Jak Ty jesteś to dziewczyny albo śpią, albo walczą ze skokami lub innymi dolegliwościami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Domi kciukasy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wciagnelam się w szydelkowanie, bo mam śliczne nowe wloczki. Dziergam sowe dla Fi. Pewnie jutro będzie gotowa ![]() Ale teraz dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1208 |
|
Raczkowanie
|
my po 1 karmieniu
|
|
|
|
#1209 |
|
Wtajemniczenie
|
A my dalej nie śpimy
o co chodziA ja sram w gacie na sama myśl o jutrzejszym szczepieniu. Czytam o tych szczepionkach i tylko głupsza jestem. Wiem że jest juz noc i pewnie nikt tego nie przeczyta ale dziewczyny które szczepily 6 w 1 czy tylko w Polsce na rynku jest jedna tego typu szczepionka tj. infanrix hexa? Jak wyglada program szczepień po tej szczepionce?
|
|
#1210 |
|
Konto usunięte
|
U nas pierwsze, Mały walczy dzielnie ze snem...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2m-ce 4 m-ce 6m-cy 12 m-cy 13 m-cy 4 lata chcesz wiecej info ile wkluc na ktorej wizicie i na co daj zbac pierwsze zaliczone....czuje sie znacznie lepiej domi jak u ciebie? Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1213 |
|
Wtajemniczenie
|
no to my zaczynamy walke z nocnym spaniem grrrrrr
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- misiaczka prosze: 2 m-ce 1 dawka 6w1 + 1dawka PCV (2uklucia) 4m-cd 2dawka 6w1 + 1dawka men c (2uklucia) 6m-ce 3 dawka6w1 + 2pcv + 2 men c(3 uklucia) 12m-cy 1 dawka mmr +3 dawka pcv(dwa uklucia) 13 m-cy 3dawka men c+1dawka hib(2uklucia) 4lata 4 w 1+mmr+tdap pcv-pneumokoko men c - meningokoki ja jeszcze biore rotawirusa w 2 i 4 m-cu bo musi byc podany do 6 m-ca Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- domi chyba spi - przynajmniej ty...zazdroszcze Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#1214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja teraz siedzę i spisuje sobie pytania do pediatry Współczuje braku snu...Maja co uśnie to budzi sie i płacze. Teraz spi już 1,5 godz, oby jak najdłużej
|
|
|
#1215 |
|
Zadomowienie
|
Mela sto lat, wszystkiego dobrego
![]() Domcia dajesz Sarze smoczka?
|
|
#1216 |
|
Wtajemniczenie
|
W klubie fotka z dzisiejszego wieczoru....czyli mój mały zbój który spać nie będzie i już. Bo każda pora wg mojej córki jest dobra na zabawe
![]() ---------- Dopisano o 02:15 ---------- Poprzedni post napisano o 02:01 ---------- Czas chyba spać....dobranoc
|
|
#1217 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sie pomalu poddaje chyba dam mu spac ze mna....
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ---------- Domi mam nadzieje ze spisz ![]() Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze
![]() Dzoan, ciągle myślę którą odpowiedź zaznaczyć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1219 |
|
Raczkowanie
|
Maly ciśnie kupę
skończy i się karmimy.
|
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze karmienie u nas.
Spalam 3,5 godziny . Teraz dałam znow infacol, sara je. Zobaczymy co bedzie po. Czy uda jej sie znow zasnąć czy sie zacznie wierzganie i wiercenie. Sara nie chce smoczka, wypluwa wszystkie rodzaje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:47 ---------- Poprzedni post napisano o 02:38 ---------- Odbiła mi po karmieniu. Zaraz odkladam i zobaczymy ile pospimy i czy nasza teoria o fazach sie sprawdzi. Ita Trzymaj sie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-10-24 o 03:40 |
|
|
|
#1221 | |
|
Raczkowanie
|
My jutro tzn dziś idziemy na usg brzuszka żeby sprawdzic jak tam nerki więc prosimy o kciuki. Drugie karmienie.
---------- Dopisano o 03:54 ---------- Poprzedni post napisano o 03:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1222 |
|
Wtajemniczenie
|
drugie zaliczone - przy mamuni spimy jak aniolek a w lozeczku zmieniam sie w diabelka....
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez II karmienie. Ide spac bo oczy mi sie kleja.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1224 |
|
Zadomowienie
|
My po II karmieniu
![]() Teso, przykro mi w zwiazku z kolezanka. Niestety zycie nie zawsze jest sprawiedliwe :/ Kejt, super zabawka, masz talent ![]() Oliath, pewnie Lilo ma swoj rytm rozwoju, choc to wedlug mnie troche niepokojace, ze nie probuje nawet podniesc glowki. A jak ja trzyma gdy znajduje sie w pionowej pozycji? za ladne przybieranieCzarlize, nie obrazaj sie na komentarze. Zadna z nas nie jest ekspertem i wiekszosc pisze wedlug wlasnej opinii co bysmy same zrobily w takiej sytuacji. Wiadomo, ze instynkt matki jest najwazniejszy i jak nieraz widzialysmy tu, rzadko kiedy zawodzi Ja ze swojego punktu widzenia uwazam, ze skoro Malutka ladnie przybierala choc i przy mniejszej ilosci mleczka, to znaczy ze wiecej nie potrzebowala. Czy zanim rozszerzylas diete bylas w poradni laktacyjnej i poradzilas sie pediatry? W kazdym razie super, ze przegoniliscie chorobe i oby dieta szla Wam sprawnie ![]() Eve, jestem ciekawa efektow tych zabiegow Jak Aleks, lepiej?Domcia, oby noc minela spokojnie. Nie wiem czy czytalas co rano napisalam o infacolu, ma date waznosci do 28dni po otwarciu, warto zwrocic na to uwage ![]() Ita, Tobie tez zaciskam Dzoan, odpowiedzi sa wielokrotnego wyboru, no nie? Zarcik, po prostu zanim nadrobisz juz wszystkie spia Misiaczka, na szczepieniu i lepiej nie czytaj za duzo, bo w glowe dostaniesz. Ja zaczynalam wariowac jak czytalam o tym wszystkim.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1225 |
|
Konto usunięte
|
Drugie. Bawimy sie w podawanie smoka, ale już odpływa. Jak ja kocham ten mój mały łepek...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1226 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jakie włoski juz długie. Niedługo mama bedzie kitki wiązać ![]() Cytat:
Cytat:
Nie rozumiem Waszego zdziwienia bo Margos rozszerzyla juz od 3mca. Ja bym moze tylko odpuscila masło , a reszta spoko. Cytat:
Trzymaj sie ![]() Cytat:
![]() Moj mały np.kompletnie nie toleruje mm. No i teraz co ja mam mu dać jak ja nie bede miec w cyckach, tez zaczne mu dawać wtedy słoiczki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sklepie tez zazwyczaj spi jak susel. Smoczka dajesz bo dzieci maja odruch ssania i to je uspokaja. A ona co by dała gdyby dziecko chciało? Palca ![]() Tak było powiedzieć, ze jestes w blizniaczej
|
|
|
#1227 |
|
Rozeznanie
|
Szczelilam se w kolano kladac dziecko spac. Wlasnie sie wyspala...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
U nas pierwsze. Domci chyba się udało
))Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1229 |
|
Rozeznanie
|
Mamy kupę!!!
Szkoda ze kazalam tz ja przebrac przed kupa bo bomba radiologiczna ja musialam sie zajac ![]() Dziekujemy za magiczne kciuki jak one tak dzialaja to poprosze o kciuki za mojego totolotka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za lotto mogę trzymać, ale jeden mln dla mnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.

12.06.2010

) ale nie potrafie sobie wyobrazić jak moje dziecko ma ciągle miec nogi w tej pozycji, będzie się strasznie męczył biedaczek. Za 4 tygodnie kontrola i zobaczymy co dalej. W załączniku zdjęcie pokazowe 
Nie było jej od niedzieli i za dzisiejsze spanie. Zaraz idziemy się kąpać mam nadzieje że dzieć szybko zaśnie

dziwnie trochę z tym katarem.. ale skoro lekarka tyle dzieci do szczepień dopuściła, to chyba wie co mówi
ale nie będę pouczać, bo jak już raz wspominałam, taka ze mnie ciemna masa co do rozszerzania diety, że bym sama jeszcze od kotleta zaczęła 
a ja właśnie dzisiaj mężowi rano powiedziałam 'ten, kto nazwał macierzyński urlopem mógł być tylko facetem..baba by sobie takiego samobója nie strzeliła' 

o co chodzi