|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | ||
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() No cos w tym stylu ![]() Wiem ze niby jest i czop i wody plodowe do ochrony ale mimo wszystko jakas glupia obawa w glowie siedzi ![]() Cytat:
![]() Ja ze skutkow ubocznych mialam tylko czestsze infekcje i mniejsze libido... Takze nie az tak zle ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Wtajemniczenie
|
Pochwalę się .... moje pierwsze łowy z SH .... za dwa zapłaciłam 3,80zł;p
Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2013-12-20 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
50dag mąki krupczatki 20dag cukru 20 dag miodu 15dag orzechów 20dag margaryny 5 jaj 1dag sody rodzynki paczka przyprawy do piernika Utrzeć margaryne z cukrem, dodać żółtka, miód, dodać mąkę z sodą i przyprawę do piernika. Ubić białka i delikatnie wymieszać z masą, dodać orzechy i rodzynki. Wyłożyć/wylać-ciasto dość gęste na posmarowaną blachę i posypaną bułką tartą. Ja mam blachę taką ok 30cm30cm Piec ok. 40min. w temp 180stopni. Po upieczeniu jak troszkę ostygnie-taki ciepły zawinąć w folię spożywczą. Taki piernik może poleżeć spokojnie 4 dni. Dzień przed wigilią, albo w wigilię rano robię polewe i jest gotowy i pyszny. Polecam! jakaś się w tej ciąży prawdomówna zrobiłam ![]() Cytat:
Odnośnie antykoncepcji ja chyba spróbuje tabletek, choć mam obawy bo do tej pory nigdy nie brałam. Najpierw były gumki, a po ślubie metody naturalne ![]() ![]() Rodzeństwo dla Hani wstępnie planujemy, ale za 3-4lata. Może spirala ![]()
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
Smarrita jakie ładne sweterki
![]() A w spirali nie wystaje sznureczek ? Tak jakoś mi się skojazyło
#1205 |
Wtajemniczenie
|
Limonka nie ma czym się chwalić, zrobiłabym fotkę ale tż wybył na wigilię i wziął aparat - nie wiem po co w sumie
![]() w H&M ją kupiłam - próbowałam znaleźc na stronce ale nie widzę jej zwykła czarna dzianinkowa,rękawek 3/4 - taka płachta bo wzięłam rozmiar S i nawet jeszcze luźna jest ![]() jak mi tż zgubi aparat to go uduszę!!! już widzę oczami wyobraźni w jakim stanie wróci ![]() Ela87 no to faktycznie tabsy ci nie słuzą. teQiba ty jak mój tż - on nie będzie stukał/pukał syna po głowie ![]() w ciąży z Malwinką też nie chciał - on chyba naprawdę wierzy że dziecko dotyka - haha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Co do Wigilii - TZ wlasnie powrocil, o dziwo w stanie przyzwoitym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do stukania po głowie to mój ma właśnie przez to między innymi nie ma ochoty, błagaj, tłumacz, nawet groziłam a ten ma blokadę i koniec ![]() Dzisiaj caly dzień nic nie robiłam ![]() ![]() Edytowane przez kate1623 Czas edycji: 2013-12-20 o 19:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie bzykajcie się w ciąży!!! od czego myślicie powstają dołki w policzkach?!?!
![]() ![]() U nas wreszcie juz trochę świątecznie się zrobiło za sprawą ubranej Marcelkowej małej choinki i światełek zawieszonych na karniszu w jadalni ![]() Miałam nie pisać bo mi wstyd, ale szczera ze mnie dziewczyna... no więc nazywam się Kaśka i jestem lumpoholiczką ![]() Na swoje usprawiedliwienie mam tyle, że w sh były tanie i ładne ciuszki nawet za złotówkę i nie umiałam się powstrzymać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powiem Wam dziewczyny, że musimy być gotowe do porodu z miesiąc wcześniej ![]() Po świętach się pakuje a do 10 stycznia muszę mieć już wszystko gotowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zadomowienie
|
A jedna właśnie rodzi
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1211 |
Raczkowanie
|
Co do libido, to ja w ciąży mam ogromne. Ale potrzebuję dodatkowego nawilżenia. Uwielbiam seks w ciąży
![]() ![]() Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() szczerość się ceni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zadomowienie
|
No i kolejna urodziła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Zadomowienie
|
choinka ubrana, pieczarki na krokiety kupione, piernik siedzi już w piekarniku- czuć już Święta
![]() jutro bigosik ![]() macie dobry przepis na śledzie w śmietanie ![]()
#1216 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny, przelecialam po l ebkach. wybaczcie...
Elunka gratuluje umowy - zreszta jak moglabys nie dostac ![]() slide wspanialy komplet - niesamowicie mi sie podoba!! pierniczki - genialne ![]() od wczoraj okropnie sie czuje... wczoraj w nocy prawie na ip jechałam... wieczorem zabrałam się za pierniczki i tak mnie brzuch rozbolał i plecy. wzięłam nospę, położyłam się i normalnie jakieś prawie regularne skurcze co 10 minut trwające kilka sekund mi się zaczęły.. cholerny ból i brzucha i pleców... poleżałam godzinę z nogami w górze modląc się by przeszło i przeszło... mała fikała jak szalona. cale szczescie bo juz mialam wizje przedwczesnego porodu albo ze sie pepowina okrecila i sie udusial.... .. strachu się najadłam jak nigdy chyba...
#1217 | |
Zadomowienie
|
O, dzis to na styczniowkach dwie urodziły
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1218 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Mam nadzieję, że nie, zresztą są to chyba ciasta, które mogą postać - przy miodowniku to chyba nawet lepiej, żeby te placki zmiękły, keks chyba też jest dość długowieczny, a zresztą najwyżej wystawię na balkon.... W weekend pracuje więc musiałam to sobie na dni rozłożyć. A mam taki plan pięciodniowy: - dziś te ciacha i keks z kurczaka z pieczarkami, - jutro i pojutrze rolada schabowa z żurawinami i chrzanem, pieczony kurczak i roladki z kurczaka z pieczarkami - w niedzielę jeszcze może powoli sałatka wielowarzywna - w pon. cd. sałatki i ryby: w sosie greckim, z brzoskwiniami i ananasem, sałatka ze śledziem, pstrąg pieczony w migdałach - w Wigilię pierogi i łazanki Szczerze to w sumie trudno to tak ogarnąć, żeby wyrobić się ze wszystkim i żeby wszystko było świeże i na czas. Cytat:
Prywatnego pakietu medycznego niezmiennie zazdroszczę. Wygląda na to, że jednak są jeszcze firmy, które dbają o swoich pracowników ale nie w moim regionie ![]() Jeśli chodzi o ubranka niemowlęce to ja się obawiam, że już mam ich za dużo a w drodze kolejne (czekamy na paczkę z USA). Nic na to nie poradzę, że są takie urocze, sobie nic nie kupuję ale im nie mogę się oprzeć. Ja już w swoje szczęście chyba przestanę wierzyć - trochę to trudne, jeśli jakichkolwiek przesłanek brak i od kilku lat tylko wiatr w oczy.... Ale nie będę smęcić. ag9 i maggie, pewnie najadłyście się strachu, mam nadzieję, że już lepiej się czujecie. Ladylazarus widziałam to zdjęcie i nawet swego czasu zastanawiałam się czy to możliwe. Ja też żadnych stópek nie czuję i nie widzę. ![]() ![]() Side85, i jak tam zdjęcie rodzinne? ![]() Ja niedawno usiadłam. Machnęłam ten miodownik, keks i marchewkowe, mam też jeszcze w zamrażarce makowce i królewca, upiekłam też keks z kurczaka z pieczarkami i natarłam przyprawami schab na jutro. A w międzyczasie jeszcze pobiegłam po dzieci brata do przedszkola i z nimi po zakupy. I przygotowałam zestawy na egzamin ustny, który mam w niedzielę. Obawiam się, że jutro znów będę narzekać na plecy... ![]() Do jutra, ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2013-12-20 o 20:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() udanego urlopu ![]() nawet nie wiesz, jak ci zazdroszcze ![]() gdybym nie byla w ciazy, to tez bylabym w Polsce, od naszego slubu to bylyby drugie Swietaw PL odkad wyjechalam 8 lat temu Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jesli chodzi o przytulanki, to dla mnie to takie oczywiste, ze nawet tego nie pisze, ze w prezerwatywie ![]()
![]() |
#1222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() zbieram się do sprzątania od 17-tej.....teraz to juz się nie opłaca jutro posprzątam ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to tylko takie brzmienie. Oswoilam sie po prostu z mysla. Przez pol tygodnia ciesze sie, ze jeszcze wizyta przede mna, a potem to juz tylko stres, co tez mi gin powie i jak moje cisnienie i czy Synek rosnie itp itd. Nie chce Wam po prostu tutaj smecic za bardzo ![]() Cytat:
![]() z tym humorem to jak wyzej ![]() nie ma szansy na poprawienie, to kazda wiesc, ze nie jest gorzej jest w miare optymistyczna ![]() Cytat:
![]() ![]() dziekuje ![]() dziekuje ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() piekna waga ![]()
![]() |
#1225 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Zaczynam sie stresowac - jeszcze mnostwo rzeczy musze dokupic do wyprawki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluje zakupow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jesli przeszlo, to nic sie nie dzieje pewnie sie przeforsowalas Jutro pedze na zakupy, dzis juz wiekszosc rzeczy i tak kupilam, a w poniedzialek po swieze ryby do rybakow i wedline.
![]() |
#1227 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Elunka gratuluję przedłużonej umowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a co to? A Ty lepiej na siebie uważaj, zrobiłaś dziś tyle co armia kucharek, odpocznij teraz! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja prawie zawsze pamiętam o maluszku ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle nie ma umów śmieciowych, nawet te na czas określony zdarzają się rzadko. Większość z nas jest zatrudniona na czas nieokreślony. Mamy też pakiet medyczny, o którym wspominałam i karty Multisport. Tak więc pod pewnymi względami nie mogę narzekać. Cytat:
Cytat:
Ja z wyprawką jestem jeszcze w lesie, ale tłumaczę sobie, że do 19 kwietnia mam jeszcze dużo czasu. Chciałabym mieć wszystko dopięte na ostatni guzik w połowie marca. Moje koleżanki właśnie wyszły. Fajnie tak czasem poplotkować w babskim gronie. Dziewczyny przyniosły prezenty dla Emilki: body, dwie pary śpioszków i tak niepraktyczne jak słodkie szydełkowe buciki Hello Kitty ![]() Poza tym koleżanka pożyczyła nam fotelik samochodowy po swojej córeczce, więc przynajmniej jeden wydatek mamy z głowy ![]()
![]() |
#1230 |
Zadomowienie
|
Przyznaje sie bez bicia ze przeleciałam watek pi razy oko bo padam na twarz, piekłam mojemu tz karpatkę a krew mnie zalewa jak mam ja robić ale mial juz maślane oczy to sie zlitowałam.
Gratuluje kolejnych udanych wizyt, zakupów i przygotowań do świąt :-* ![]() Mariola ty sie trzymaj!! :-* Ja juz wyprawkę mam skompletowaną ![]() ![]() Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.