Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-20, 17:23   #1201
teQiba
Moderator

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość
A czego się boisz? że jak małe wychynie wreszcie to puknie TŻ-ta w czoło i powie "Masz teraz, zobacz jak to fajnie, jak cie tak ktoś w główkę puka!"?

No cos w tym stylu
Wiem ze niby jest i czop i wody plodowe do ochrony ale mimo wszystko jakas glupia obawa w glowie siedzi

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja brałam tabsy 3 lata. Na początku było spoko. Później zaczęła mi sie zatrzymywać woda, wrócił trądzik, miałam ciągłe plamienia. Zmienił mi gin na inne, ale nie przyniosło to efektów, więc zdecydowałam się odstawić, a później i tak chcielismy się starać o dziecko. No, ale co najbardziej zniechęciło mnie do tabletek, to to, że zrobiłam się prawie łysa Leczyłam się rok u dermatologa , miałam zbadać hormony, ale w sumie zaszłam w ciąże i odstawiłam tą walkę na po porodzie

Może teraz byłoby inaczej, ale nie chcę znowu przez to przechodzić, co kilka miesięcy zmieniać tabletek i szukać tych co mi pasują.
O, no to wcale Ci sie nie dziwie
Ja ze skutkow ubocznych mialam tylko czestsze infekcje i mniejsze libido... Takze nie az tak zle
Stary 2013-12-20, 18:00   #1202
Smarrita
Wtajemniczenie

Pochwalę się .... moje pierwsze łowy z SH .... za dwa zapłaciłam 3,80zł;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rozowy.jpg (89,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zolty.jpg (87,6 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez Smarrita
Czas edycji: 2013-12-20 o 18:49
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 18:06   #1203
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Wygrzeb, wygrzeb, pliiiiiz...

I jeszcze pytanie za 100 punktów: która ma sprawdzony przepis na pierogi z kapustą i grzybami i na dodatek na duza ilość (najlepiej ze 100 )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
PIERNIK
50dag mąki krupczatki
20dag cukru
20 dag miodu
15dag orzechów
20dag margaryny
5 jaj
1dag sody
rodzynki
paczka przyprawy do piernika

Utrzeć margaryne z cukrem, dodać żółtka, miód, dodać mąkę z sodą i przyprawę do piernika. Ubić białka i delikatnie wymieszać z masą, dodać orzechy i rodzynki.

Wyłożyć/wylać-ciasto dość gęste na posmarowaną blachę i posypaną bułką tartą.
Ja mam blachę taką ok 30cm30cm
Piec ok. 40min. w temp 180stopni.

Po upieczeniu jak troszkę ostygnie-taki ciepły zawinąć w folię spożywczą. Taki piernik może poleżeć spokojnie 4 dni. Dzień przed wigilią, albo w wigilię rano robię polewe i jest gotowy i pyszny. Polecam!

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Kuuuusisz

Trzeba bylo sie nie przyznawac gdzie chcesz rodzic
jakaś się w tej ciąży prawdomówna zrobiłam

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
wpadam na chwilę napisać cześć i pochwalić się że mój synek w skończonym 29tc waży 1430 gginka mówiła że w normie, więc mam nadzieję że jednak giganta nie urodzę
jak najbardziej w normie, moja Hania też 29tc i 1400g

Odnośnie antykoncepcji ja chyba spróbuje tabletek, choć mam obawy bo do tej pory nigdy nie brałam. Najpierw były gumki, a po ślubie metody naturalne - żeby dzidziś miał szanse się wplanować
Rodzeństwo dla Hani wstępnie planujemy, ale za 3-4lata. Może spirala Muszę poczytać.
Stary 2013-12-20, 18:45   #1204
Ela87
Zakorzenienie

Smarrita jakie ładne sweterki

A w spirali nie wystaje sznureczek ? Tak jakoś mi się skojazyło

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 18:49   #1205
Castia
Wtajemniczenie

Limonka nie ma czym się chwalić, zrobiłabym fotkę ale tż wybył na wigilię i wziął aparat - nie wiem po co w sumie
w H&M ją kupiłam - próbowałam znaleźc na stronce ale nie widzę jej
zwykła czarna dzianinkowa,rękawek 3/4 - taka płachta bo wzięłam rozmiar S i nawet jeszcze luźna jest

jak mi tż zgubi aparat to go uduszę!!!
już widzę oczami wyobraźni w jakim stanie wróci

Ela87 no to faktycznie tabsy ci nie słuzą.

teQiba ty jak mój tż - on nie będzie stukał/pukał syna po głowie
w ciąży z Malwinką też nie chciał - on chyba naprawdę wierzy że dziecko dotyka - haha
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 18:57   #1206
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
Limonka nie ma czym się chwalić, zrobiłabym fotkę ale tż wybył na wigilię i wziął aparat - nie wiem po co w sumie
zwykła czarna dzianinkowa,rękawek 3/4 - taka płachta bo wzięłam rozmiar S i nawet jeszcze luźna jest

w ciąży z Malwinką też nie chciał - on chyba naprawdę wierzy że dziecko dotyka - haha
He,he - moj w sumie jakbym powiedziala ze mozemy sprobowac to chyba by sie nie wahal

Co do Wigilii - TZ wlasnie powrocil, o dziwo w stanie przyzwoitym Jeszcze mowi ze pijanych kolegow odprowadzal... Pozytywnie mnie zaskoczyl
Stary 2013-12-20, 19:00   #1207
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

Mój właśnie wraca z wigilii, dzisiaj był kierowcą i właśnie próbuje pijanego kolegę odstawić do domu

Co do stukania po głowie to mój ma właśnie przez to między innymi nie ma ochoty, błagaj, tłumacz, nawet groziłam a ten ma blokadę i koniec

Dzisiaj caly dzień nic nie robiłam .Masakra albo się zaharowuje albo leżę i dłubie w nosie cały dzień

Maja

Czytam

Edytowane przez kate1623
Czas edycji: 2013-12-20 o 19:02
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-20, 19:33   #1208
bebe97
Wtajemniczenie

Dziewczyny nie bzykajcie się w ciąży!!! od czego myślicie powstają dołki w policzkach?!?!

U nas wreszcie juz trochę świątecznie się zrobiło za sprawą ubranej Marcelkowej małej choinki i światełek zawieszonych na karniszu w jadalni a jutro kupimy i ubierzemy żywą choinkę do salonu. Nareszcie powstała tez lista spożywcza, w tym roku będą pierniki i sernik cytrynowy, schab ze śliwkami i śledzie. I tyle od nas, bo święta w zasadzie spędzamy poza domem u rodziców i teściów. W niedzielę jadę do mamy pomóc jej w przygotowaniach.

Miałam nie pisać bo mi wstyd, ale szczera ze mnie dziewczyna... no więc nazywam się Kaśka i jestem lumpoholiczką
Na swoje usprawiedliwienie mam tyle, że w sh były tanie i ładne ciuszki nawet za złotówkę i nie umiałam się powstrzymać.
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 19:40   #1209
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

Miałam nie pisać bo mi wstyd, ale szczera ze mnie dziewczyna... no więc nazywam się Kaśka i jestem lumpoholiczką
Na swoje usprawiedliwienie mam tyle, że w sh były tanie i ładne ciuszki nawet za złotówkę i nie umiałam się powstrzymać.

Powiem Wam dziewczyny, że musimy być gotowe do porodu z miesiąc wcześniej . Kolejna styczniówka urodziła ( w 36tc) a druga z bliskim terminem porodu już chyba pomału rodzi.
Po świętach się pakuje a do 10 stycznia muszę mieć już wszystko gotowe

Maja

Czytam
Stary 2013-12-20, 19:52   #1210
cayenneOna
Zadomowienie

A jedna właśnie rodzi )

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 19:53   #1211
amelka2006
Raczkowanie

Co do libido, to ja w ciąży mam ogromne. Ale potrzebuję dodatkowego nawilżenia. Uwielbiam seks w ciąży W poprzedniej kochaliśmy się do samego końca. Nie było żadnych przeciwwskazań. No i w połogu przezywałam katusze. Tż chciał, ja chciałam a tu zakaz. Ale jakoś sobie radzilismy inaczej. Potem był ogromny strach przed pierwszym razem. Ale było cudownie. Mąż twierdzi, że nawet lepiej niż przed porodem. Także nie martwcie się na zapas. Może być pięknie, tylko dużo zależy od naszego nastawienia

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 19:54   #1212
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny nie bzykajcie się w ciąży!!! od czego myślicie powstają dołki w policzkach?!?!

muszę powiedzieć to tż
szczerość się ceni lumpoholiczko
Stary 2013-12-20, 19:55   #1213
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
A jedna właśnie rodzi )

No i kolejna urodziła jak tak dalej pójdzie to 3 porody dzisiaj na noworocznych

Maja

Czytam
Stary 2013-12-20, 19:56   #1214
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:

U nas wreszcie juz trochę świątecznie się zrobiło za sprawą ubranej Marcelkowej małej choinki i światełek zawieszonych na karniszu w jadalni a jutro kupimy i ubierzemy żywą choinkę do salonu. Nareszcie powstała tez lista spożywcza, w tym roku będą pierniki i sernik cytrynowy, schab ze śliwkami i śledzie. I tyle od nas, bo święta w zasadzie spędzamy poza domem u rodziców i teściów. W niedzielę jadę do mamy pomóc jej w przygotowaniach.

To już wiem skąd dołeczek na policzku Amelki

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 19:56   #1215
frogutka
Zadomowienie

choinka ubrana, pieczarki na krokiety kupione, piernik siedzi już w piekarniku- czuć już Święta
jutro bigosik
macie dobry przepis na śledzie w śmietanie
Stary 2013-12-20, 19:56   #1216
maggie123
Zakorzenienie

czesc dziewczyny, przelecialam po l ebkach. wybaczcie...
Elunka gratuluje umowy - zreszta jak moglabys nie dostac
slide wspanialy komplet - niesamowicie mi sie podoba!!

pierniczki - genialne

od wczoraj okropnie sie czuje... wczoraj w nocy prawie na ip jechałam... wieczorem zabrałam się za pierniczki i tak mnie brzuch rozbolał i plecy. wzięłam nospę, położyłam się i normalnie jakieś prawie regularne skurcze co 10 minut trwające kilka sekund mi się zaczęły.. cholerny ból i brzucha i pleców... poleżałam godzinę z nogami w górze modląc się by przeszło i przeszło... mała fikała jak szalona. cale szczescie bo juz mialam wizje przedwczesnego porodu albo ze sie pepowina okrecila i sie udusial.... .. strachu się najadłam jak nigdy chyba...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:01   #1217
cayenneOna
Zadomowienie

O, dzis to na styczniowkach dwie urodziły )

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Perfuzje to ja obstawialam na dzis, długo się u niej rozkrecalo, ale czuję, że dzis będzie synka tulila

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:03   #1218
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

pierniczki - genialne

od wczoraj okropnie sie czuje... wczoraj w nocy prawie na ip jechałam... wieczorem zabrałam się za pierniczki i tak mnie brzuch rozbolał i plecy. wzięłam nospę, położyłam się i normalnie jakieś prawie regularne skurcze co 10 minut trwające kilka sekund mi się zaczęły.. cholerny ból i brzucha i pleców... poleżałam godzinę z nogami w górze modląc się by przeszło i przeszło... mała fikała jak szalona. cale szczescie bo juz mialam wizje przedwczesnego porodu albo ze sie pepowina okrecila i sie udusial.... .. strachu się najadłam jak nigdy chyba...
Żywotna ta Twoja dzidzia skoro daje Ci tak popalić!
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:03   #1219
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
O, dzis to na styczniowkach dwie urodziły )

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Perfuzje to ja obstawialam na dzis, długo się u niej rozkrecalo, ale czuję, że dzis będzie synka tulila

No też tak obstawiam Z moich obserwacji widzę że dużo dziewczyn rodzi przed terminem ciekawa jestem jak będzie na naszym wątku

Maja

Czytam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-20, 20:07   #1220
virginia
Zakorzenienie

Witajcie!

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
a to nie za wcześnie???
Mam nadzieję, że nie, zresztą są to chyba ciasta, które mogą postać - przy miodowniku to chyba nawet lepiej, żeby te placki zmiękły, keks chyba też jest dość długowieczny, a zresztą najwyżej wystawię na balkon.... W weekend pracuje więc musiałam to sobie na dni rozłożyć. A mam taki plan pięciodniowy:
- dziś te ciacha i keks z kurczaka z pieczarkami,
- jutro i pojutrze rolada schabowa z żurawinami i chrzanem, pieczony kurczak i roladki z kurczaka z pieczarkami
- w niedzielę jeszcze może powoli sałatka wielowarzywna
- w pon. cd. sałatki i ryby: w sosie greckim, z brzoskwiniami i ananasem, sałatka ze śledziem, pstrąg pieczony w migdałach
- w Wigilię pierogi i łazanki
Szczerze to w sumie trudno to tak ogarnąć, żeby wyrobić się ze wszystkim i żeby wszystko było świeże i na czas.

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Ja się trochę boję jak ja będę ubierać Emilkę w body, które są zakładane przez główkę, gdy ona na początku będzie taka malutka i nie będzie miała siły utrzymać główki...
Najchętniej kupiłabym same bodziaki rozpinane i kopertowe, ale w moich ciucholandach trafiają się one sporadycznie.
Ja też jakiś czas temu o tym pomyślałam i się przeraziłam. Myślę jednak, że to kwestia wprawy.
Prywatnego pakietu medycznego niezmiennie zazdroszczę. Wygląda na to, że jednak są jeszcze firmy, które dbają o swoich pracowników ale nie w moim regionie . U mnie wszystkie oferty pracy są z takim samym wynagrodzeniem 16oo zł a o takich pakietach można sobie pomarzyć. W ogóle o wielu rzeczach można pomarzyć, bo przecież zawsze pozostaje argument 'jak Ci się nie podoba to spadaj, na twoje miejsce jest mnóstwo chętnych'... Dziś już samą umową o pracę (etatem) trzeba się cieszyć. Co to się porobiło...
Jeśli chodzi o ubranka niemowlęce to ja się obawiam, że już mam ich za dużo a w drodze kolejne (czekamy na paczkę z USA). Nic na to nie poradzę, że są takie urocze, sobie nic nie kupuję ale im nie mogę się oprzeć.
Ja już w swoje szczęście chyba przestanę wierzyć - trochę to trudne, jeśli jakichkolwiek przesłanek brak i od kilku lat tylko wiatr w oczy.... Ale nie będę smęcić.

ag9 i maggie, pewnie najadłyście się strachu, mam nadzieję, że już lepiej się czujecie.

Ladylazarus widziałam to zdjęcie i nawet swego czasu zastanawiałam się czy to możliwe. Ja też żadnych stópek nie czuję i nie widzę. I wpadaj tu koniecznie częściej, zawsze coś zabawnego napiszesz, jak np. z tym małżeńskim obowiązkiem .

Side85, i jak tam zdjęcie rodzinne? I wizyta?

Ja niedawno usiadłam.
Machnęłam ten miodownik, keks i marchewkowe, mam też jeszcze w zamrażarce makowce i królewca, upiekłam też keks z kurczaka z pieczarkami i natarłam przyprawami schab na jutro.
A w międzyczasie jeszcze pobiegłam po dzieci brata do przedszkola i z nimi po zakupy. I przygotowałam zestawy na egzamin ustny, który mam w niedzielę. Obawiam się, że jutro znów będę narzekać na plecy... Czasem się zapominam, że jestem w ciąży i że powinnam brać jednak na siebie poprawkę. Też tak macie?

Do jutra,
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2013-12-20 o 20:13
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 20:08   #1221
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo się cieszę, że wieści są optymistyczne i trzymam kciuki, żeby dzidzia siedziała w Twoim brzuchu jak najdłużej
Dbaj o siebie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Mariola- dobre wiesci trzymamy kciuki dalej

udanego urlopu
nawet nie wiesz, jak ci zazdroszcze
gdybym nie byla w ciazy, to tez bylabym w Polsce, od naszego slubu to bylyby drugie Swietaw PL odkad wyjechalam 8 lat temu
Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Ja na chwilę tylko wpadłam, żeby się pochwalić, że u nas po wizycie wszystko ok. Poprzednio Niunia trochę naciskała główką na szyjkę i ogólnie była dosyć nisko, a teraz się wszystko unormowało, cieszę się

Ale najlepsze jest to, że kompletnie zapomniałam o tej wizycie Tzn pamiętałam rano, ale potem mąż wrócił wcześniej z pracy, i zrobiło się tak miło, i poszedł po zakupy. Ja wtedy zajrzałam do Was i mi się przypomniało - o 16.30 (a wizyta na 17). Szybki telefon do męża, wrócił, ja zdążyłam się wybrać o poleciałam na metro i nawet byłam 4 minuty przed czasem
gratuluje udanej wizyty
Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Mariolasl[/B], trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, żeby maleństwo dotrwało przynajmniej do 32tc., a Ty postaraj się nie denerwować za mocno i dbaj o siebie.

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
baja_86, asienka213, mariolasl za wizytę

Jesli chodzi o przytulanki, to dla mnie to takie oczywiste, ze nawet tego nie pisze, ze w prezerwatywie , a potem dalsze zabezpieczenie typu tabletki lub wkladka.
Stary 2013-12-20, 20:13   #1222
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie!

Mam nadzieję, że nie, zresztą są to chyba ciasta, które mogą postać - przy miodowniku to chyba nawet lepiej, żeby te placki zmiękły, keks chyba też jest dość długowieczny, a zresztą najwyżej wystawię na balkon.... W weekend pracuje więc musiałam to sobie na dni rozłożyć. A mam taki plan pięciodniowy:
- jutro i pojutrze rolada schabowa z żurawinami i chrzanem, pieczony kurczak i roladki z kurczaka z pieczarkami
- w pon. cd. sałatki i ryby: w sosie greckim, z brzoskwiniami i ananasem, sałatka ze śledziem, pstrąg pieczony w migdałach
Szczerze to w sumie trudno to tak ogarnąć, żeby wyrobić się ze wszystkim i żeby wszystko było świeże i na czas.

Do jutra,
dziewczyno przystopuj troszkę dobrze radzę wczoraj Ja też szalałam i później bardzo źle się czułam. Dzisiaj odpoczywam bo wiem, że nie mogę się tak obciążać. Więc proszę prędko iść odpocząć i mniej się forsować

Maja

Czytam
Stary 2013-12-20, 20:17   #1223
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja niedawno usiadłam.
Machnęłam ten miodownik, keks i marchewkowe, mam też jeszcze w zamrażarce makowce i królewca, upiekłam też keks z kurczaka z pieczarkami i natarłam przyprawami schab na jutro.
A w międzyczasie jeszcze pobiegłam po dzieci brata do przedszkola i z nimi po zakupy. I przygotowałam zestawy na egzamin ustny, który mam w niedzielę. Obawiam się, że jutro znów będę narzekać na plecy... Czasem się zapominam, że jestem w ciąży i że powinnam brać jednak na siebie poprawkę. Też tak macie?

virginia kobieto opanuj się
ale masz powera do pracy - mi się nie chce nic robić
zbieram się do sprzątania od 17-tej.....teraz to juz się nie opłaca jutro posprzątam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-20, 20:28   #1224
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
=dzien dobry
dopiero zwlekłam się z łóżka- wczoraj się nałaziłam za prezentami wieczorem ledwo żyłam ze zmęczenia
Melduje, że wizyta u gina ok, Hania zdrowa, rośnie i waży już -29t 1400g Oczywiście znów spała przytulona do łożyska więc mam zdjęcie połowy buźki- taka pucka trochę Gin nagrał mi też płytę- jak to stwierdził dla męża, żeby był na bieżąco Widać jak Mała ziewa co chwilę-taki śpioch.
Poza tym wszystko w normie, szyjka długa 4cm i zamknięta.
gratuluje udanej wizyty
Cytat:
Jak dla mnie brzmisz o wiele bardziej optymistycznie niz ostatnio. Ciesze się i niezmiennie mocno trzymam kciuki do 32tc. Potem tez będe trzymac, ale nieco poluzuję

to tylko takie brzmienie. Oswoilam sie po prostu z mysla. Przez pol tygodnia ciesze sie, ze jeszcze wizyta przede mna, a potem to juz tylko stres, co tez mi gin powie i jak moje cisnienie i czy Synek rosnie itp itd.
Nie chce Wam po prostu tutaj smecic za bardzo
Cytat:
Magiczne kciuki naszego watku zacisniete caly czas
Fajnie ze juz troszke lepszy humorek masz

z tym humorem to jak wyzej
nie ma szansy na poprawienie, to kazda wiesc, ze nie jest gorzej jest w miare optymistyczna
Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Mariola za super wieści

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Witam się po dłuższej nieobecności.
Nawet was nie nadrobiłam bo nie mam za bardzo siły. Wczoraj trafiłam do lekarza z ostrym bólem żołądka/jelit trwającym aż od nocy przez cały wczorajszy dzień. Oczywiście na IP w szpitalu nie chcieli nas przyjąć tylko skierowali do lekarza rodzinnego. Dostałam tam kroplówkę z glukozy, podczas której zemdlałam...ciśnienie 90/50 TZ wziął urlop i siedział ze mną a ja myślałam że zejdę z bólu.
Na szczęście dzisiaj już lepiej. Nie wiem co to było, podobno jakiegoś wirusa złapałam. Na szczęście mały się ruszał cały czas więc na IP ginekologiczną nie jechaliśmy i nie panikowałam.
wspolczuje bardzo, mam nadzieje, ze czujesz sie juz lepiej
Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Mariola kciuki za jak nadłuższe 2w1..
dziekuje
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
to całkiem dobre wiadomości, trzymam kciuki za każdy tydzień
dziekuje

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
wpadam na chwilę napisać cześć i pochwalić się że mój synek w skończonym 29tc waży 1430 gginka mówiła że w normie, więc mam nadzieję że jednak giganta nie urodzę
Gratuluje udanej wizyty
piekna waga
Stary 2013-12-20, 20:47   #1225
teQiba
Moderator

Cytat:

pierniczki - genialne

To musialo byc straszne

Zaczynam sie stresowac - jeszcze mnostwo rzeczy musze dokupic do wyprawki Boje sie ze braknie mi na to wszystko czasu...
Stary 2013-12-20, 21:17   #1226
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:

gratuluje zakupow
Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
choinka ubrana, pieczarki na krokiety kupione, piernik siedzi już w piekarniku- czuć już Święta
jutro bigosik
macie dobry przepis na śledzie w śmietanie
super, ja tez robilam ryby w zalewie octowej i lososia marynowanego, bo musza i tak postac kilka dni
Cytat:
odpoczywaj i trzymaj sie
jesli przeszlo, to nic sie nie dzieje
pewnie sie przeforsowalas

Jutro pedze na zakupy, dzis juz wiekszosc rzeczy i tak kupilam, a w poniedzialek po swieze ryby do rybakow i wedline.
Stary 2013-12-20, 21:21   #1227
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Tylko kombinezon granatowy ale przecież nie będę kupowac innego jak ten jest.. Przykryje się kocykiem i widać nie będzie
Córeczka na pewno będzie świetnie wyglądać w granacie, ja swoją najczęściej ubieram na granatowo albo szaro i nikt jej nigdy z chłopakiem nie pomylił Uwierz mi, gorzej mieć różowy kombinezon w fioletowe wróżki a spodziewać się synka tym razem . Trzyma mnie nadzieja, że po 14 kwietnia będzie ciepła wiosna i kombineczon nie będzie potrzebny

Cytat:
Przyszły dziś do mnie trzy pary śpioszków, które upolowałam ostatnio na allegro i jestem trochę zła. Śpioszki super, nowiutkie, w okazyjnej cenie, ale... nie są rozpinane w kroku Przecież to bez sensu. Musiałabym całą małą rozbierać, żeby zmienić jej pieluchę. Szkoda, że nie zwróciłam na to wcześniej uwagi. Cała nadzieja w mojej mamie-krawcowej. Może coś zaradzi
Uuu szkoda ja nie lubię takich śpioszków . Nie lubię też takich na guziki zamiast zatrzasków.

Cytat:
I jeszcze pytanie za 100 punktów: która ma sprawdzony przepis na pierogi z kapustą i grzybami i na dodatek na duza ilość (najlepiej ze 100 )
Ja zrobilam pieczone drożdżowe z przepisu, które tutaj któras dziewczyna podawała. Nie pamiętam tylko która ale chce jej podziękować, bo wyszly mniamniuśne

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Witam się po dłuższej nieobecności.
Nawet was nie nadrobiłam bo nie mam za bardzo siły. Wczoraj trafiłam do lekarza z ostrym bólem żołądka/jelit trwającym aż od nocy przez cały wczorajszy dzień. Oczywiście na IP w szpitalu nie chcieli nas przyjąć tylko skierowali do lekarza rodzinnego. Dostałam tam kroplówkę z glukozy, podczas której zemdlałam...ciśnienie 90/50 TZ wziął urlop i siedział ze mną a ja myślałam że zejdę z bólu.
Na szczęście dzisiaj już lepiej. Nie wiem co to było, podobno jakiegoś wirusa złapałam. Na szczęście mały się ruszał cały czas więc na IP ginekologiczną nie jechaliśmy i nie panikowałam.
ojoj biedactwo Tylko Ty miałaś tego wirusa?

Elunka gratuluję przedłużonej umowy .

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
bo ostatnio udawał że jest kulką a nie dzieckiem i nic nie chciał pokazać poza pięknym kręgosłupem
Hahahaha

Cytat:
Padłam

Cytat:
upiekłam też keks z kurczaka z pieczarkami
a co to?

A Ty lepiej na siebie uważaj, zrobiłaś dziś tyle co armia kucharek, odpocznij teraz!
Stary 2013-12-20, 21:27   #1228
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
No cos w tym stylu
Wiem ze niby jest i czop i wody plodowe do ochrony ale mimo wszystko jakas glupia obawa w glowie siedzi
to ją wyrzuć, ululasz Kacperka takimi przytulankami a po wszystkim będzie szalał jak głupi

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Pochwalę się .... moje pierwsze łowy z SH .... za dwa zapłaciłam 3,80zł;p

Cytat:
He,he - moj w sumie jakbym powiedziala ze mozemy sprobowac to chyba by sie nie wahal

Co do Wigilii - TZ wlasnie powrocil, o dziwo w stanie przyzwoitym Jeszcze mowi ze pijanych kolegow odprowadzal... Pozytywnie mnie zaskoczyl
to dla tż... ale wcześnie wrócił... mój jak pójdzie to go nie ma i nie ma

Cytat:

Powiem Wam dziewczyny, że musimy być gotowe do porodu z miesiąc wcześniej . Kolejna styczniówka urodziła ( w 36tc) a druga z bliskim terminem porodu już chyba pomału rodzi.
Po świętach się pakuje a do 10 stycznia muszę mieć już wszystko gotowe
Cytat:

Cytat:
to się strachu najadłaś...

Cytat:

Ja też jakiś czas temu o tym pomyślałam i się przeraziłam. Myślę jednak, że to kwestia wprawy.
Prywatnego pakietu medycznego niezmiennie zazdroszczę. Wygląda na to, że jednak są jeszcze firmy, które dbają o swoich pracowników ale nie w moim regionie . U mnie wszystkie oferty pracy są z takim samym wynagrodzeniem 16oo zł a o takich pakietach można sobie pomarzyć. W ogóle o wielu rzeczach można pomarzyć, bo przecież zawsze pozostaje argument 'jak Ci się nie podoba to spadaj, na twoje miejsce jest mnóstwo chętnych'... Dziś już samą umową o pracę (etatem) trzeba się cieszyć. Co to się porobiło...
Jeśli chodzi o ubranka niemowlęce to ja się obawiam, że już mam ich za dużo a w drodze kolejne (czekamy na paczkę z USA). Nic na to nie poradzę, że są takie urocze, sobie nic nie kupuję ale im nie mogę się oprzeć.
Ja już w swoje szczęście chyba przestanę wierzyć - trochę to trudne, jeśli jakichkolwiek przesłanek brak i od kilku lat tylko wiatr w oczy.... Ale nie będę smęcić.

Ja niedawno usiadłam.

Do jutra,
ile zrobiłaś przystopuj bo się zapracowujesz kochana
ja prawie zawsze pamiętam o maluszku
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 21:29   #1229
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawa teoria

Cytat:
Jak my wszystkie, jak my wszystkie...

Cytat:
Wygląda na to, że jednak są jeszcze firmy, które dbają o swoich pracowników ale nie w moim regionie. U mnie wszystkie oferty pracy są z takim samym wynagrodzeniem 16oo zł a o takich pakietach można sobie pomarzyć. W ogóle o wielu rzeczach można pomarzyć, bo przecież zawsze pozostaje argument 'jak Ci się nie podoba to spadaj, na twoje miejsce jest mnóstwo chętnych'... Dziś już samą umową o pracę (etatem) trzeba się cieszyć. Co to się porobiło...
Moja firma zdecydowanie ma swoje wady, ale muszę przyznać, że warunki nie są złe w kontekście tego, co słyszę od znajomych.
W ogóle nie ma umów śmieciowych, nawet te na czas określony zdarzają się rzadko. Większość z nas jest zatrudniona na czas nieokreślony. Mamy też pakiet medyczny, o którym wspominałam i karty Multisport. Tak więc pod pewnymi względami nie mogę narzekać.

Cytat:
Obawiam się, że jutro znów będę narzekać na plecy...Czasem się zapominam, że jestem w ciąży i że powinnam brać jednak na siebie poprawkę. Też tak macie?
Też tak mam i nierzadko zdarza mi się to odchorować, więc apeluję, żebyś usiadła na dupie!

Cytat:
Zaczynam sie stresowac - jeszcze mnostwo rzeczy musze dokupic do wyprawki Boje sie ze braknie mi na to wszystko czasu...
Na kiedy masz termin porodu?
Ja z wyprawką jestem jeszcze w lesie, ale tłumaczę sobie, że do 19 kwietnia mam jeszcze dużo czasu. Chciałabym mieć wszystko dopięte na ostatni guzik w połowie marca.

Moje koleżanki właśnie wyszły. Fajnie tak czasem poplotkować w babskim gronie. Dziewczyny przyniosły prezenty dla Emilki: body, dwie pary śpioszków i tak niepraktyczne jak słodkie szydełkowe buciki Hello Kitty
Poza tym koleżanka pożyczyła nam fotelik samochodowy po swojej córeczce, więc przynajmniej jeden wydatek mamy z głowy
Stary 2013-12-20, 21:38   #1230
BeautifulLie
Zadomowienie

Przyznaje sie bez bicia ze przeleciałam watek pi razy oko bo padam na twarz, piekłam mojemu tz karpatkę a krew mnie zalewa jak mam ja robić ale mial juz maślane oczy to sie zlitowałam.

Gratuluje kolejnych udanych wizyt, zakupów i przygotowań do świąt :-*

Mariola ty sie trzymaj!! :-*

Ja juz wyprawkę mam skompletowaną lecę spać. Dobrej nocy!!!!!!!!!

Wysłano za pomocą Tapatalk
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości