Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-20, 09:17   #1141
asienka213
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

dziennnn dobryyyyy

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Idę dziś do lumpa, ale niech mnie ręka boska broni, żeby kupować małe ubranka Idę szukać koszuli nocnej i tylko z tym wracam
tja, a swinia widzi niebo

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Zdziwiłyście mnie trochę tym, że w ciąży Wasze libido spadło. Ja, jak już wspominałam, mam dokładnie odwrotnie. Myślałam, że to naturalna reakcja, jeśli ciąża przebiega bez problemów. Czytałam gdzieś nawet, że ciężarne mają większą ochotę na seks i intensywniejsze orgazmy, ze względu na lepsze ukrwienie wszystkich strategicznych narządów.
Cóż... Przynajmniej sobie poużywam przed połogiem
moje narzady to sa chyba ukrwione w druga strone

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Wiecie czasem mam wrażenie ze libido moze i mam ale nie dla swojego tz :/
a dla czyjego

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Witam sie porannie z drogi do pl. Na A4 wiecej samochodow na polskich niz niemieckich rejestracjach
Samochod obladowany, wiec decyzja o zmianie na wiekszy juz podjeta- z mala sie mie zapakujemy w zyciu w nasza skorupke. Chyba, ze z przyczepka.

Mariola- dobre wiesci trzymamy kciuki dalej

Tequilla- pierniczki super

Asienja- duzo zdrowia dla Malej przed podroza

Limonka- my sie przytulamy normalnie prawie Libido mam wyzsze niz w I trymestrze i zadnych przeciwwskazan

Posciele fajniusuie.

Bede sie do Was odzywac, choc mam w pl do dyspozycji tylko telefon i milion znajomych i rodziny do odwiedzenia, wiec pochwale sie moimi lupami ciuszkowymi po 30.12. Buziak
szerokiej drogi i gumowych drzew
i dobrze, niech wszyscy juz jada, to moze my bedziemy miec puste drogi
i dziekuje
i Wesolych, spokojnych i zdrowych Swiat

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Nie, to ochraniacz plus prześcieadełko. Zastanawiam się właśnie nad taką samą pościelą jest u nich za 100zł. Nie wiem czy nie chcę białej ...ciągle myślę i podzieliłam zakupy bo dałam za to 123zł już. Póki co mały ma kocyk i otulaczek w którym będę go trzymała i mam ten kosz mojżesza więc tam będzie spał póki co. Pościel może poproszęw takim razie kogoś na chrzest. Korci mnie inna rzecz. Nie wiem czy widziałyscie dziewczyny coś co nazywa się falbanka do łóżeczka ?? Zakrywa się tym przestrzeń pod materacykiem żeby brzydko nie wyglądało. Mnie osobiści ejęsli jest to w dobrym guście bardzo się podoba. Mój sprzedawca właśnie takie oferuje w turkusowe groszki. To mogłoby fajnie wyglądać: ochraniacz z jednej strony ma groszki turkusoweo białe, z drugiej paseczki biało szare, prześcieradełko szaro-białe i pod spodem taka falbanka w turkusowe groszki.
Wrzucam stronę z takimi typowymi amerykańskimi przegiętymi na maksa, ale generalnie chodzi o to:
http://cadenlane.com/
[IMG][/IMG]

I bardzo dziękuję za miłe słowa na temat ochraniacza, bo wiem że jest mało kolorowy i nie w stylu wielu z nas...z dziećmi każdy ma inny gust, a skoro nasz mały ma zamieszkać póki co w naszej sypialni to postawiłam na to by tam idealnie pasował ze swoim łóżeczkiem
side
masz zakaz wklejania juz czegokolwiek bo bedzie lansko bo przez Ciebie pojdziemy z torbami

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
cześć

Ja na chwilę tylko wpadłam, żeby się pochwalić, że u nas po wizycie wszystko ok. Poprzednio Niunia trochę naciskała główką na szyjkę i ogólnie była dosyć nisko, a teraz się wszystko unormowało, cieszę się

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2013-12-20 o 09:19
asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 09:22   #1142
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Ja dziś mam w planach pieczenie ciast. A Wy?
a to nie za wcześnie???
ja zaraz ide do siostry zrobić jej trochę wegańskich pierogów bo ona nie umie/"nie ma czasu" na jutro planuję porządki

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Dowiedziałam się, że tż ma wolne od jutra południa do 7go stycznia co prawda nie pracuje daleko i tylko po 8 godzin dziennie, ale cieszy mnie to, że nie będzie mi z łózka uciekał z rana no i zawsze pomoc pod ręką, bo czasami chcę coś zrobić, ale sama nie daję rady
jak zazdroszczę.... mój niestety ma dużo pracy teraz bo mają ważny termin na 2 stycznia no i udało mu się tylko w piątek po świętach wziąć wolny dzień ale pociesza, że mu więcej wolnego zostanie jak się mały urodzi więc niech mu będzie
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 09:30   #1143
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Limonka ja stawiam na bodziaki bo to one będą głównie na msluszku no i spodenki i bluzki takie żeby maluszkowi bylo wygodnie
Ja się trochę boję jak ja będę ubierać Emilkę w body, które są zakładane przez główkę, gdy ona na początku będzie taka malutka i nie będzie miała siły utrzymać główki...
Najchętniej kupiłabym same bodziaki rozpinane i kopertowe, ale w moich ciucholandach trafiają się one sporadycznie.

Cytat:
Ja na chwilę tylko wpadłam, żeby się pochwalić, że u nas po wizycie wszystko ok.
Super

Cytat:

Limonko
, śledzie będę robić podobnie jak w tym przepisie, który podałaś, tyle że zamiast buraków dodam jabłka. Poza tym robię jeszcze ryby z: ananasem i brzoskiwiniami (2 wersje). No i pstrąga w migdałach.
Ale pyszności się u Ciebie szykują

Cytat:
Zazdroszczę Ci tej prywatnej opieki medycznej w pracy, Ty w ogóle masz dużo szczęścia. Do gina też chodzisz prywatnie z tej opieki?
Tak, mam w pakiecie opiekę ginekologiczną, wraz ze wszystkimi badaniami. Płacę za to... 1 zł/rok. Wcześniej rzadko chodziłam do lekarza, ale teraz wreszcie doceniłam jakim fantastycznym bonusem jest taka opieka.
Co do szczęścia... Rzeczywiście, na razie tak mi się wszystko ułożyło, że nie mogę narzekać
Teraz tylko czekam, aż Ty się przestaniesz zmagać ze wszystkimi problemami, bo takie fajne dziewczyny jak my zasługują na szczęście

Cytat:
A to nie za wcześnie? Będą świeże na święta? Ja planuję robić wypieki w poniedziałek.
Ja dziś odpoczywam po wczorajszym sprzątaniu

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Wczoraj się za bardzo narobiłam, nie dałam już rady pościelić łóżka mąż to robił, a mnie strasznie bolał kręgosłup i ciężko się oddychało. Przeokropnie się czułam już tak nie będę robić
Nie szalej już tak więcej! Ja też nie lubię tego, że ciąża mnie czasem trochę ogranicza, mam mniej sił, kręgosłup boli itp. ale musimy teraz dbać o siebie, bo odpowiadamy już nie tylko za siebie.

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

moje narzady to sa chyba ukrwione w druga strone
Stary 2013-12-20, 09:34   #1144
frogutka
Zadomowienie

=dzien dobry
dopiero zwlekłam się z łóżka- wczoraj się nałaziłam za prezentami wieczorem ledwo żyłam ze zmęczenia
Melduje, że wizyta u gina ok, Hania zdrowa, rośnie i waży już -29t 1400g Oczywiście znów spała przytulona do łożyska więc mam zdjęcie połowy buźki- taka pucka trochę Gin nagrał mi też płytę- jak to stwierdził dla męża, żeby był na bieżąco Widać jak Mała ziewa co chwilę-taki śpioch.
Poza tym wszystko w normie, szyjka długa 4cm i zamknięta.

Tak sprzątacie i pucujecie wasze domki, że też mnie zmotywowałyście. Plan na dziś -ogarnę duży pokój i łazienkę. A popołudniu z moją 3letnią siostrzenicą ubieramy choinkę i pieczemy piernik

Odnośnie przytulanek- u nas trochę slabiej, ale wina leży po obu stronach- ja się jakoś rozleniwiłam a Tż etat +wykańczanie domu=wieczorem jest ledwo żywy Mimo to na razie nie planujemy abstynencji

elunka gratuluje umowy!
Stary 2013-12-20, 09:38   #1145
bebe97
Wtajemniczenie

Helou wstałam

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Generalnie nie jest najgorzej, dziecko rosnie, obecnie w 27tc 1d ma 800g i tendencje zwyzkowa. Ja na pewno nie bede miala duzego dziecka
Przeplywy nie wyszly najgorzej, tzn sa zredukowane, ale grunt, ze sa.
Moj gin jest zadowolony, co nie oznacza, ze uspokojony, bo widze go zowu za tydzien, w drugi dzien Swiat w szpitalu.
Troche mi to nie pasuje, bo bede gotowala duzy swiateczny obiad i mamy rocznice slubu, ale niech mu bedzie ponarzekac sobie moge. Pozniej widze go znowu 3.01 i tak co tydzien na razie az sie nie pogorszy.
Generalnie mowi, ze mam szanse dotrwac do 32 tc, co mnie ogromnie cieszy, ale oczywiscie gwarancji nikt mi nie da. Za 3 tygodnie bedzie u mnie moja Mama, wiec potem moge rodzic

Ide sie lenic
Jak dla mnie brzmisz o wiele bardziej optymistycznie niz ostatnio. Ciesze się i niezmiennie mocno trzymam kciuki do 32tc. Potem tez będe trzymac, ale nieco poluzuję

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
mi sie baaardzo chcialo nawet w pologu i zrobilismy to juz nieale 3 tyg po porodze ale nie polecam bo bolalo jak cholera
3 tygodnie? kosmitka normalnie no to masz libido nie powiem że nie

Cytat:
A mnie frida brzydzi

Ale to wiedza czysto teoretyczna

Idę dziś do lumpa, ale niech mnie ręka boska broni, żeby kupować małe ubranka Idę szukać koszuli nocnej i tylko z tym wracam
Mnie frida tyż brzydzi

Mam to samo postanowienie, bo idę dziś na zakupy, Marcel wstał o 5 w doskonałym humorze, głodny jak wilk i domagał się porządnego śniadania Całe szczęście wydobrzał, wczoraj tak się źle czuł, że wmusiłam w niego picie, tylko pół jogurtu, dwa wafle ryżowe i chrupki kukurydziane. Poszedł więc do p-kola zapowiadając, że zje wszystko na II śniadanie, a ja mam dziś drugie podejście do zakupów świątecznych. A po drodze tyle ciuchbud, tyle pokus...

Cytat:
Zdziwiłyście mnie trochę tym, że w ciąży Wasze libido spadło. Ja, jak już wspominałam, mam dokładnie odwrotnie. Myślałam, że to naturalna reakcja, jeśli ciąża przebiega bez problemów. Czytałam gdzieś nawet, że ciężarne mają większą ochotę na seks i intensywniejsze orgazmy, ze względu na lepsze ukrwienie wszystkich strategicznych narządów.
Cóż... Przynajmniej sobie poużywam przed połogiem

Oglądałam wczoraj mega-paki ciuszków na allegro i po raz kolejny zdziwiło mnie, że większość ubranek dla nowo narodzonych maluszków, które wchodzą w skład zestawów to: tuniczki, fikuśne sukieneczki, dżinsy itp. Tak naprawdę niewielką część ubranek stanowią rzeczy dla mnie absolutnie podstawowe, czyli: body, pajace, śpioszki, kaftaniki. Oczywiście kupiłam i jeszcze kupię kilka ubranek "na wyjście", ale nie wydaje mi się, żeby dla takiego małego, wrażliwego ciałka były wygodne na dłuższą metę.
A Wy na co stawiacie przy kompletowaniu garderoby Waszych maleństw?
Do tej pory nie było najgorzej co do pierwszego akapitu, ale tez bez specjalnych szaleństw
Co do drugiego na początek stawiam na mięciutkie ubranka typu body, śpioszki i pajace, ale nie wiem jak to się stało że w skompletowanej garderobie mam tyle fikuśnych ubranek na 56 i 62 Pewnie zdążę je założyć raz albo dwa i tyle...

Cytat:
Bardzo ładne Ja w moim zestawie też mam falbankę fajna sprawa
Mam i ja

spadam. Lumpy precz!!!!!!!!!!!!
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 09:51   #1146
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

też mam tą falbankę maskującą. Ciekawe jak będzie wyglądała

Utrę wam nosa i powiem, że nie kupiłam małych ubranek Chociaż oglądałam i były śliczne

Kupiłam sobie sweterek, dla tż krawat z kubusiem puchatkiem (chociaż dla tż coś dziecinnego) i co najlepsze prześcieradło nieprzemakalne do łóżeczka Chciałam zamówić dwa na all, a teraz już mi się chyba nie opłaca, bo przesyłka Będę musiała rozejrzeć się u siebie
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 09:55   #1147
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
=dzien dobry
dopiero zwlekłam się z łóżka- wczoraj się nałaziłam za prezentami wieczorem ledwo żyłam ze zmęczenia
Melduje, że wizyta u gina ok, Hania zdrowa, rośnie i waży już -29t 1400g Oczywiście znów spała przytulona do łożyska więc mam zdjęcie połowy buźki- taka pucka trochę Gin nagrał mi też płytę- jak to stwierdził dla męża, żeby był na bieżąco Widać jak Mała ziewa co chwilę-taki śpioch.

Tak sprzątacie i pucujecie wasze domki, że też mnie zmotywowałyście. Plan na dziś -ogarnę duży pokój i łazienkę. A popołudniu z moją 3letnią siostrzenicą ubieramy choinkę i pieczemy piernik

Mogę spytać - ten piernik to nie staropolski, który lezakuje
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Coś mi się nacisnelo, więc jeszcze raz - nie lezakuje, więc nie staropolski
..robisz dziś i do Świąt przetrzyma?
Sorry, za takie pytania, ale nie wiem jak rozdzielić świąteczne gotowanie

Witam się z łóżka jeszcze

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 10:00   #1148
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
D
ja mam dzis w planach dalsze pakowanie i sprzatanie

Cytat:
Ja się trochę boję jak ja będę ubierać Emilkę w body, które są zakładane przez główkę, gdy ona na początku będzie taka malutka i nie będzie miała siły utrzymać główki...
Najchętniej kupiłabym same bodziaki rozpinane i kopertowe, ale w moich ciucholandach trafiają się one sporadycznie.
ja takich mam najmniej, ale co tam, pocieszam sie, ze Natalie jakos ubieralam w te zwykle to teraz tez dam rade

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2013-12-20 o 10:02
Stary 2013-12-20, 10:02   #1149
Tequillla
Zadomowienie

Mnie też frida brzydziła i nie kupiłabym jej sama, ale dostalam i nas uratowała - dlatego polecam . Sprawdzila się genialnie i brzydzić sie nie ma czym. Wsysasz przez dłuuugi wężyk, gluty lądują w pojemniczku zabezpieczonym gąbkowym filtrem, 20 cm od ust - nic nie ma prawa przelecieć dalej . To tak jakby lądowaly w gruszce bo ją też przecież trzeba potem umyć, ale wsysając powietrze ustami doskonale czujesz czy wystarczająco /nie zbyt mocno wyciąga. Mamy też "katarek" podłączany do odkurzacza ale jego się balam używać, Basia płakala przy nim i mialam wrażenie że zbyt mocna siła ssąca może wyrządzić dziecku krzywdę. Nasza gruszka ssała za słabo, by wyciagnąć gęste glutki, do wodnistego kataru może by wystarczyła. Ale moje dziecko miało potworny katar już w 2 tygodniu życia. U tak małych dzieci katar błyskawicznie przenosi się na oskrzela. Na pewno każda z Was też zrobilaby wszystko by takiemu maluszkowi ulżyć, czy się brzydzi czy nie.
Stary 2013-12-20, 10:09   #1150
teQiba
Moderator

Cytat:

Fajne macie pierniczki, pierniki i nowe posciele
wszystko macie fajne
Kate gratuluje duzej corki
amelka nie mam linii, w pierwszej ciazy tez nie mialam i nie przewiduje w obecnej, rozstepow tez nie mam, za to mam 6+ kg w 27 tc.
tequiba u mnie przytulanki normalnie jak zawsze
elunka grtuluje umowy

Wpadlabym wczensiej, ale pieklam ciasteczka
Dziekuje bardzo za kciuki i pozytywne fluidki
Generalnie nie jest najgorzej, dziecko rosnie, obecnie w 27tc 1d ma 800g i tendencje zwyzkowa. Ja na pewno nie bede miala duzego dziecka
Moj gin jest zadowolony, co nie oznacza, ze uspokojony, bo widze go zowu za tydzien, w drugi dzien Swiat w szpitalu.
Troche mi to nie pasuje, bo bede gotowala duzy swiateczny obiad i mamy rocznice slubu, ale niech mu bedzie ponarzekac sobie moge. Pozniej widze go znowu 3.01 i tak co tydzien na razie az sie nie pogorszy.
Generalnie mowi, ze mam szanse dotrwac do 32 tc, co mnie ogromnie cieszy, ale oczywiscie gwarancji nikt mi nie da. Za 3 tygodnie bedzie u mnie moja Mama, wiec potem moge rodzic

Ide sie lenic
Magiczne kciuki naszego watku zacisniete caly czas
Fajnie ze juz troszke lepszy humorek masz

Cytat:
cześć

Ja na chwilę tylko wpadłam, żeby się pochwalić, że u nas po wizycie wszystko ok. Poprzednio Niunia trochę naciskała główką na szyjkę i ogólnie była dosyć nisko, a teraz się wszystko unormowało, cieszę się

Ale najlepsze jest to, że kompletnie zapomniałam o tej wizycie Tzn pamiętałam rano, ale potem mąż wrócił wcześniej z pracy, i zrobiło się tak miło, i poszedł po zakupy. Ja wtedy zajrzałam do Was i mi się przypomniało - o 16.30 (a wizyta na 17). Szybki telefon do męża, wrócił, ja zdążyłam się wybrać o poleciałam na metro i nawet byłam 4 minuty przed czasem

Cytat:

Elunka
, gratuluję umowy, zwłaszcza że w ciąży zwykle trudno o to. Pracodawcy rzadko chyba przedłużają umowy przyszłym mamusiom.
Ja sie zastanawiam czy troche nie celowo to zrobili - to pewnie Twoja 2 umowa na czas okreslony Elunko?

Cytat:
Tez sie tego troche boje - ale przeciez to chyba tylko kwestia wprawy?

Cytat:
=dzien dobry

Odnośnie przytulanek- u nas trochę slabiej, ale wina leży po obu stronach- ja się jakoś rozleniwiłam a Tż etat +wykańczanie domu=wieczorem jest ledwo żywy Mimo to na razie nie planujemy abstynencji

elunka gratuluje umowy!
za wizyte.

Moj TZ wlasnie szykuje sie na Wigilie w pracy - znowu wroci zalany
Ale nie pil caly rok - niech ma
Stary 2013-12-20, 10:10   #1151
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Tiaaaaa....

Cytat:
Witam sie porannie z drogi do pl. Na A4 wiecej samochodow na polskich niz niemieckich rejestracjach
Od mojego męza z pracy 2 busy pełne chłopów będą jechać
ale oni dla zmyły jadą na niemieckich blacach
Spokojnej podrózy
Cytat:
cześć

Za wizytę
Cytat:

Elunka
, gratuluję umowy, zwłaszcza że w ciąży zwykle trudno o to. Pracodawcy rzadko chyba przedłużają umowy przyszłym mamusiom.
To chyba jestem dobry pracownik
Cytat:
Melduje, że wizyta u gina ok, Hania zdrowa, rośnie i waży już -29t 1400g Oczywiście znów spała przytulona do łożyska więc mam zdjęcie połowy buźki- taka pucka trochę

wiesz coś o tej SR?

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

spadam. Lumpy precz!!!!!!!!!!!!

Ja na szybko dobry!! Uciekam zaraz na miasto pozałatwiać kilka spraw, potem na 13.30 wizyta.... a o 17 mamy wigilię w pracy to się chociaż najem jak nie będę pić

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 10:16   #1152
Ela87
Zakorzenienie

Gratuluję udanych wizyt

Elunka gratuluję umowy

Mariola za super wieści

Koziemleko za utarcie nam nosa

Cytat:
Oglądałam wczoraj mega-paki ciuszków na allegro i po raz kolejny zdziwiło mnie, że większość ubranek dla nowo narodzonych maluszków, które wchodzą w skład zestawów to: tuniczki, fikuśne sukieneczki, dżinsy itp. Tak naprawdę niewielką część ubranek stanowią rzeczy dla mnie absolutnie podstawowe, czyli: body, pajace, śpioszki, kaftaniki. Oczywiście kupiłam i jeszcze kupię kilka ubranek "na wyjście", ale nie wydaje mi się, żeby dla takiego małego, wrażliwego ciałka były wygodne na dłuższą metę.
Ja jak na razie mam tylko body, śpiochy, pajace, kaftaniki/bluzeczki. Nie mam żadnych sukieneczek ani spodni twardych i chyba nawet nie kupię. Widziałam kilka w lumpie, ale właśnie wydawało mi się to niewygodne.
Pajace też są bardzo ładne i jak dla mnie mogą być na wyjścia
Jak młoda zacznie siedzieć to może zacznę coś innego kupować.

Cytat:
Samochod obladowany, wiec decyzja o zmianie na wiekszy juz podjeta- z mala sie mie zapakujemy w zyciu w nasza skorupke. Chyba, ze z przyczepka.
i
Szczęśliwej drogi!!

Cytat:
No i w tym połogu nie szalejcie dziewczyny bo sąsiadka ledwo wróciła ze szpitala, naszła ich ochota i mieli w jednym roku dwoje dzieci. Koleżanka z pracy ma jedno z października a teraz rodzi drugie w grudniu I od razu mówię żadnych patologii, wykształceni ludzie których na szczęście jednych i drugich stać na to, ale psychika leżała jednej i drugiej bo nie spodziewały sie tego...
Moja mama urodziła siorę w styczniu, więc w marcu już musiała zajść w ciążę ze mną, bo ja z grudnia Tez się chyba pośpieszyli, a w połogu podobno bardzo łatwo zajść w ciążę

Co do falbanki na łóżeczko, też o tym myślałam, ale dla mnie wszystko za bardzo kolorowe. A typowe falowane mi się nie podobają więc musiałabym powiesić zwykłą białą szmatę, to by mi odpowiadało

Ciągle się zastanawiam jaki ochraniacz kupić, chciałam ten z Ikei ale stwierdziłam, że jednak nie chce ochraniacza na całe łóżko. I jak tak dalej będę myślała i kombinowała, to mała będzie spała na samym materacu, bo prześcieradło też nie wiem jaki kolor.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 10:17   #1153
ag9
Zadomowienie

Witam się po dłuższej nieobecności.
Nawet was nie nadrobiłam bo nie mam za bardzo siły. Wczoraj trafiłam do lekarza z ostrym bólem żołądka/jelit trwającym aż od nocy przez cały wczorajszy dzień. Oczywiście na IP w szpitalu nie chcieli nas przyjąć tylko skierowali do lekarza rodzinnego. Dostałam tam kroplówkę z glukozy, podczas której zemdlałam...ciśnienie 90/50 TZ wziął urlop i siedział ze mną a ja myślałam że zejdę z bólu.
Na szczęście dzisiaj już lepiej. Nie wiem co to było, podobno jakiegoś wirusa złapałam. Na szczęście mały się ruszał cały czas więc na IP ginekologiczną nie jechaliśmy i nie panikowałam.

Popołudniu was ponadrabiam.
Stary 2013-12-20, 10:20   #1154
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Nawet was nie nadrobiłam bo nie mam za bardzo siły. Wczoraj trafiłam do lekarza z ostrym bólem żołądka/jelit trwającym aż od nocy przez cały wczorajszy dzień. Oczywiście na IP w szpitalu nie chcieli nas przyjąć tylko skierowali do lekarza rodzinnego. Dostałam tam kroplówkę z glukozy, podczas której zemdlałam...ciśnienie 90/50 TZ wziął urlop i siedział ze mną a ja myślałam że zejdę z bólu.
Na szczęście dzisiaj już lepiej. Nie wiem co to było, podobno jakiegoś wirusa złapałam. Na szczęście mały się ruszał cały czas więc na IP ginekologiczną nie jechaliśmy i nie panikowałam.

Ale Cię wzięło
glasiu:

Stary 2013-12-20, 10:41   #1155
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Ja właśnie się wyszorowałam, bo idziemy na zdjęcia rodzinne Piotruś mam nadzieję pięknie pokaże siusiaka, bo nigdy nie potwierdzimy płci. Minki też mógłby jakieś strzelić bo ostatnio udawał że jest kulką a nie dzieckiem i nic nie chciał pokazać poza pięknym kręgosłupem. Nawet nogi miał pozawijane pod siebie i w bok
Trzymać kciuki o 16:30

Cytat:
Trzymaj się!

Co do falbanek przekonałyście mnie zaraz zamawiam
Stary 2013-12-20, 11:04   #1156
teQiba
Moderator

Cytat:

Biedna
Dobrze ze dzisiaj juz lepiej.

Cytat:
Ja właśnie się wyszorowałam, bo idziemy na zdjęcia rodzinne Piotruś mam nadzieję pięknie pokaże siusiaka, bo nigdy nie potwierdzimy płci. Minki też mógłby jakieś strzelić bo ostatnio udawał że jest kulką a nie dzieckiem i nic nie chciał pokazać poza pięknym kręgosłupem. Nawet nogi miał pozawijane pod siebie i w bok
Bede trzymac
Stary 2013-12-20, 11:04   #1157
czbasia
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim Niedawno wstałam
Mariola kciuki za jak nadłuższe 2w1..
Baja gratulację.. ale duży synio!! Ciekawe ile mój kurczak waży. Już się pewnie nie dowiem bo nast. usg planowane pod koniec w celu spr ułożenia dziecka..:/
Tequila super pierniczki i pomocnica mega. Ja nigdy nie robiąłm ale w przyszłym roku może.. a na pewno za 2 jak Monia podrośnie i pomoże
Co do przytulanek.. praktykujemy. Ale kurcze trochę się wystraszyłam ze wcześniejszy poród można wywolać…
Elunka gratuluję umowy.. Musiałaś pracownikiem roku być)

A wczoraj byłam u kuzynki i dałą mi reklamówkę ubranek.. Co prawda z chłopca ma ale.. taki bobas i tak niewielee z tego wie. Poza tym w większości białe te ubranka. Tylko kombinezon granatowy ale przecież nie będę kupowac innego jak ten jest.. Przykryje się kocykiem i widać nie będzie
No i zamówiłam na All 3 koszule nocne i jeszcze kilka drobnostek (kocyk, pieluszki flanela i tetra kolorowe, butelkę).. Zobaczymy co przyjdzie.. Mam nadzieje dostać paczkę przed świętami
No i dziś wizyta z związku z tymi moimi grzybami czy bakteriami.. sama nie wiem .. zobaczymy co gin powie..
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 11:17   #1158
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Mogę spytać - ten piernik to nie staropolski, który lezakuje

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Coś mi się nacisnelo, więc jeszcze raz - nie lezakuje, więc nie staropolski
..robisz dziś i do Świąt przetrzyma?
Sorry, za takie pytania, ale nie wiem jak rozdzielić świąteczne gotowanie

Witam się z łóżka jeszcze

Właśnie to nie żaden staropolski tylko taki zwykły, ale pyszny cała rodzinka się nim zajada zawsze robie kilka dni przed Wigilią, zawijam w folię spożywczą i w Wigilię, albo dzień przed dorabiam polewę czekoladową. Piernik z orzechami i rodzynkami. Jak wygrzebę przepis to wrzucę.

Odnośnie ciuszków-mam dopiero kilka-kilanaście więc ekspertem nie jestem, ale wydaje mi się, że na początek to głównie body, śpiochy, półśpiochy, kaftaniki, pajace. Na wyjście może jakiś dresik albo bawełniana sukienka tylko bez guzików, suwaków czy innych cudów, żeby nie uwierało. Małe dziecko głównie leży, to w jakiś sztywnych spodniach raczej niewygodnie- sama nie lubię w jeansach spać.
Takie siedzące to już można fikuśniej ubrać, ale też bez przesady i nie codzien. Dla mojego poczucia estetyki nie będę Hani męczyła

Dobra lecę mieszkanie ogranąć-choć tak zwierzchu dla uspokojenia sumienia
Stary 2013-12-20, 11:38   #1159
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Utrę wam nosa i powiem, że nie kupiłam małych ubranek Chociaż oglądałam i były śliczne
zrobilas to specjalnie

Cytat:
trzymaja sie
moja to taka uparta, ze nam buzki nie chce pokazac Ostatnio zaslonila caly przod a wczoraj trzymala raczki na buzi, bylo widac tylko nos mala zlosnica

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A wczoraj byłam u kuzynki i dałą mi reklamówkę ubranek.. Co prawda z chłopca ma ale.. taki bobas i tak niewielee z tego wie. Poza tym w większości białe te ubranka. Tylko kombinezon granatowy ale przecież nie będę kupowac innego jak ten jest.. Przykryje się kocykiem i widać nie będzie
przecize granatowy tez moze byc dla dziewczynki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-20, 11:51   #1160
baja_86
Zakorzenienie

Cześć
Dziękuje za gratulacje dot. wizyty

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość
1. A skąd wiesz, że główką do dołu? Z USG tak?
2. No aleś mi teraz dała argument do ręki!! Że też ja głupia nie pomyślałam o tym wcześniej! Haha to się tż zabije o ścianę ze śmiechu, jak mu tak odpalę następnym razem
1. Jakoś tak czułam, że pod żebra wchodzą mi małe nóżki, a usg to potwierdziło
2.

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Urządzenie do pierniczków widać na pierwszym zdjęciu - to z warkoczykami . A serio to lukier naciągam do dużej strzykawki (np. 50-tki) i wtedy się łatwo ozdabia
świetny patent

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
znacie jakiś sprawdzony przepis na pierniki, które są od razu miękkie i zjadliwe? podzielcie się.
mam poszukam i napiszę

Cytat:
Wpadlabym wczensiej, ale pieklam ciasteczka
Dziekuje bardzo za kciuki i pozytywne fluidki

Ide sie lenic
to całkiem dobre wiadomości, trzymam kciuki za każdy tydzień

Cytat:
Ja na roz. 56 mam tylko śpiochy i pajace, musze dokupić jeszcze trochę kaftaników i śpiochów, bo podobno kaftanki na ten pierwszy czas są wygodniejsze dla pępka niż body. mam tylko jeden wyjściowy strój na 56- sweterek rozpinany i ogrodniczki, ale z wygodnego materiału, także zamierzam ubierać gdy przyjdą do nas goście. Mam też kilka spodni typu bojówki czy ogrodniczki ale to na większe rozmiary. Na początku stawiam na wygodę

Cytat:
Ja wczoraj uroniłam łzy patrząc na moje ubrane drzewko świąteczne bo pomyślałam że to ostatnie takie dziewiczo nietknięte, za rok Piotruś je rozniesie Mój tato co roku robi szopki bożonarodzeniowe (pół góral z niego z Wadowic to i tradycje tam mają takie) i robi je coraz wymyślniejsze i na przyszły rok robi taką żeby figurki się ruszały A mój mąz tylko się śmieje i mówi że Piotruś tylko do niej podejdze od razu wszystkim głowy powyrywa i do buzi wsadzi
ja też o tym myślałam i stawiam, że w przyszłym roku nie będzie jeszcze tak źle, ale święta 2015 to już będą dla choinek dość brutalne-nasze chodzące maluchy z pewnością się nimi zainteresują

Cytat:
=dzien dobry

elunka gratuluje umowy!
za udaną wizytę

Cytat:

uuu niefajnie, ciekawe co to się stało? zdrówka

Cytat:
No i zamówiłam na All 3 koszule nocne i jeszcze kilka drobnostek (kocyk, pieluszki flanela i tetra kolorowe, butelkę).. Zobaczymy co przyjdzie.. Mam nadzieje dostać paczkę przed świętami
No i dziś wizyta z związku z tymi moimi grzybami czy bakteriami.. sama nie wiem .. zobaczymy co gin powie..
jakie zamówiłas koszule? bo też muszę kupić, na mieście nic fajnego nie znalazłam, a jak już cos było to drogo, albo w roz. XXXL a takiego namiotu nie kupię, no way

Zapomniałam się pochwalić, że już wszystkie świąteczne prezenty mam! wczoraj kupiłam to co brakowało
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 12:11   #1161
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Koziemleko za utarcie nam nosa

Cytat:
zrobilas to specjalnie
Musiałam, bo wstyd mi byłoby przyznać, że kupiłam za dużo.
Niepotrzebnie tżtowi mówiłam, że mamy sporo ubranek Teraz się boję kupować, bo będzie narzekał

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić, że już wszystkie świąteczne prezenty mam! wczoraj kupiłam to co brakowało

Ja też mam prezenty
Ale muszę teraz tż-owi pomagać wymyślać i kupować dla jego rodziny, bo on ciągle w pracy i nawet nie ma kiedy
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 12:20   #1162
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie to nie żaden staropolski tylko taki zwykły, ale pyszny cała rodzinka się nim zajada zawsze robie kilka dni przed Wigilią, zawijam w folię spożywczą i w Wigilię, albo dzień przed dorabiam polewę czekoladową. Piernik z orzechami i rodzynkami. Jak wygrzebę przepis to wrzucę.
Wygrzeb, wygrzeb, pliiiiiz...

I jeszcze pytanie za 100 punktów: która ma sprawdzony przepis na pierogi z kapustą i grzybami i na dodatek na duza ilość (najlepiej ze 100 )

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 12:33   #1163
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Wygrzeb, wygrzeb, pliiiiiz...

I jeszcze pytanie za 100 punktów: która ma sprawdzony przepis na pierogi z kapustą i grzybami i na dodatek na duza ilość (najlepiej ze 100 )

Tez chetnie skorzystam
Na razie wybralam sobie ten przepis http://ania-gotuje.blog.pl/2012/12/1...nymi-grzybami/
Mam nadzieje ze bedzie dobry
Tylko podwoje wszystkie skladniki i mysle ze wyjdzie duzo...
Stary 2013-12-20, 12:35   #1164
baja_86
Zakorzenienie

Margo obiecany przepis na pierniki

Miękkie pierniczki

1/2 kg mąki
150g cukru pudru
40g przyprawy korzennej/do piernika (np. gellwe na dużą blachę)
1 łyżeczka kakao
1/2łyżeczki sody

20dkg margaryny kasi
150g miodu- to będzie jakieś 7 łyżek
4 żółtka

Suche składniki wymieszać dobrze, dodać margarynę, miód i żółtka- wyrobić. Rozwałkować na ok. 1 cm i wycinać ciasteczka.
Piec ok.8-10 minut w 180 stopniach aż się lekko zarumienią.
Zaraz po upieczeniu sa mięciutkie, potem trochę twardnieją, ale dadzą się zjeść, są przyjemnie kruche. Jak odleżą w zamkniętym pudełku to po kilku dniach są już mięciutkie, ale w zasadzie nie muszą leżeć, zębów na nich nie połamiecie na pewno z przepisu pierników wychodzi mi na niecałe 2 blachy te duże z piekarnika
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 12:43   #1165
frogutka
Zadomowienie

elunka dzwoniłam na Prostą i faktycznie SR jest bezpłatna. Pani trochę kręciła nosem, że planuje rodzić na Kościuszki a sr chce robić u nich, ale wytłumaczyłam, że chodzi o finanse-przy wyprawce i małym dziecku kilkaset zł piechotą nie chodzi Ogólnie nie ma problemu, tylko w kwestiach porodu odnoszą się do sytuacji w ich szpitalu więc moga być pewne różnice-co szpital to obyczaj
Mam dzwonić w poniedziałek, że się zapisać. Wtedy mi powiedzą czy są wolne terminy na poniedziałki czy na środy. A Ty jaki dzień być wolała?
Stratują 27 i 29.01
Stary 2013-12-20, 12:59   #1166
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Tez sie tego troche boje - ale przeciez to chyba tylko kwestia wprawy?
Tak sobie właśnie tłumaczę. Przecież kupuję ciuszki używane, a skoro ktoś przede mną ubrał w nie swojego maluszka, jest duża szansa, że mi też się uda
Muszę poszukać jakichś filmów instruktażowych na necie

Cytat:
Moja mama urodziła siorę w styczniu, więc w marcu już musiała zajść w ciążę ze mną, bo ja z grudnia Tez się chyba pośpieszyli, a w połogu podobno bardzo łatwo zajść w ciążę
Naprawdę? Muszę w takim razie poczytać na wszelki wypadek o formach antykoncepcji bezpiecznych dla mam karmiących.
Chcemy, żeby Emilka miała rodzeństwo, ale jednak nie aż tak szybko

Cytat:
Tylko kombinezon granatowy ale przecież nie będę kupowac innego jak ten jest.. Przykryje się kocykiem i widać nie będzie
Myślę, że dziewczynka może śmiało chodzić w granatowym kombinezonie i nie ujmie jej to kobiecości
Może zamiast ukrywać go pod kocykiem dokup jej np. czapeczkę w kolorze czerwieni lub fuksji? Powinny ładnie się komponować z granatem, nie pozostawiając jednocześnie wątpliwości odnośnie płci dzieciątka

Cytat:
trzymaja sie
moja to taka uparta, ze nam buzki nie chce pokazac Ostatnio zaslonila caly przod a wczoraj trzymala raczki na buzi, bylo widac tylko nos mala zlosnica
Moja za to na ostatnim USG tak chętnie rozkładała nogi, że mamy tylko z TŻ nadzieję, że jej tak nie zostanie w przyszłości

Cytat:
Ja na roz. 56 mam tylko śpiochy i pajace, musze dokupić jeszcze trochę kaftaników i śpiochów, bo podobno kaftanki na ten pierwszy czas są wygodniejsze dla pępka niż body. mam tylko jeden wyjściowy strój na 56- sweterek rozpinany i ogrodniczki, ale z wygodnego materiału, także zamierzam ubierać gdy przyjdą do nas goście. Mam też kilka spodni typu bojówki czy ogrodniczki ale to na większe rozmiary. Na początku stawiam na wygodę
A ile kupiłaś ubranek w rozmiarze 56? A Wy dziewczyny?
Mam problem z wyczuciem ile ich być powinno, żeby nie było ani za mało, ani za dużo.

Cytat:
Super! To już możesz świętować

Cytat:
Nawet was nie nadrobiłam bo nie mam za bardzo siły. Wczoraj trafiłam do lekarza z ostrym bólem żołądka/jelit trwającym aż od nocy przez cały wczorajszy dzień.
Biedactwo. Mam nadzieję, że to nic poważnego i już nie wróci.

Przyszły dziś do mnie trzy pary śpioszków, które upolowałam ostatnio na allegro i jestem trochę zła. Śpioszki super, nowiutkie, w okazyjnej cenie, ale... nie są rozpinane w kroku Przecież to bez sensu. Musiałabym całą małą rozbierać, żeby zmienić jej pieluchę. Szkoda, że nie zwróciłam na to wcześniej uwagi. Cała nadzieja w mojej mamie-krawcowej. Może coś zaradzi
Stary 2013-12-20, 13:13   #1167
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Trzymam kciuki by Ci się polepszyło

Cytat:

Właśnie wstałam po drzemce i albo mi się śniło albo mała nóżką kopała i czułam pod ręką to nóżkę teraz to nie wiem

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-20, 13:34   #1168
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:

Miłego dnia, dziewczyny
Ja dziś będę leniuchować, a wieczorem wpadają do mnie koleżanki na babski wieczór i degustację pierniczków
ja z bielizny kupuję tylko pajacyki i body, ewentualnie ze 2,3 kaftaniki, żadnych półśpiochów nie a ciuszki oczywiście też kupuję myślę że mamusiom dziewczynek trudno się powstrzymać przed kupieniem tych ślicznych małych sukieneczek
oprócz tego mam legginsy, spodenki, brakuje mi jeszcze sweterków/bluz, u mnie na ciuchach trudno je upolować, więc poszukam czegoś w sklepach, czekam na noworoczne wyprzedaże

Cytat:

No każdy ma inaczej jak widać. Przynajmniej jak wam już pisałam ja byłam nieruchliwa to i dzieciństwo przszłam jak aniołek Więc szykuj się na grzeczne dziecko
jak sobie ją wyobrażam, to tak właśnie o niej myślę - jak o bardzo grzecznym dziecku

Cytat:
Nie, to ochraniacz plus prześcieadełko. Zastanawiam się właśnie nad taką samą pościelą jest u nich za 100zł. Nie wiem czy nie chcę białej ...ciągle myślę i podzieliłam zakupy bo dałam za to 123zł już. Póki co mały ma kocyk i otulaczek w którym będę go trzymała i mam ten kosz mojżesza więc tam będzie spał póki co. Pościel może poproszęw takim razie kogoś na chrzest. Korci mnie inna rzecz. Nie wiem czy widziałyscie dziewczyny coś co nazywa się falbanka do łóżeczka ?? Zakrywa się tym przestrzeń pod materacykiem żeby brzydko nie wyglądało. Mnie osobiści ejęsli jest to w dobrym guście bardzo się podoba. Mój sprzedawca właśnie takie oferuje w turkusowe groszki. To mogłoby fajnie wyglądać: ochraniacz z jednej strony ma groszki turkusoweo białe, z drugiej paseczki biało szare, prześcieradełko szaro-białe i pod spodem taka falbanka w turkusowe groszki.
Wrzucam stronę z takimi typowymi amerykańskimi przegiętymi na maksa, ale generalnie chodzi o to:
http://cadenlane.com/
[IMG][/IMG]

I bardzo dziękuję za miłe słowa na temat ochraniacza, bo wiem że jest mało kolorowy i nie w stylu wielu z nas...z dziećmi każdy ma inny gust, a skoro nasz mały ma zamieszkać póki co w naszej sypialni to postawiłam na to by tam idealnie pasował ze swoim łóżeczkiem
jeśli chodzi o falbankę, mnie się podoba, nawet bardzo, ale ja się nie zdecyduje, bo jak dla mnie to siedlisko kurzu

Cytat:
cześć

Cytat:
=dzien dobry
spora dziewczynka, mamy termin na ten sam dzień, ciekawe czy moja też taka duża

Cytat:

zdrówka

Cytat:

Trzymaj się!

Co do falbanek przekonałyście mnie zaraz zamawiam

Cytat:
ja tez uważam że granatowy jak najbardziej może być dla dziewczynki
Stary 2013-12-20, 13:38   #1169
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
1. Naprawdę? Muszę w takim razie poczytać na wszelki wypadek o formach antykoncepcji bezpiecznych dla mam karmiących.
Chcemy, żeby Emilka miała rodzeństwo, ale jednak nie aż tak szybko

2. Moja za to na ostatnim USG tak chętnie rozkładała nogi, że mamy tylko z TŻ nadzieję, że jej tak nie zostanie w przyszłości

3. A ile kupiłaś ubranek w rozmiarze 56? A Wy dziewczyny?
Mam problem z wyczuciem ile ich być powinno, żeby nie było ani za mało, ani za dużo.

4. Przyszły dziś do mnie trzy pary śpioszków, które upolowałam ostatnio na allegro i jestem trochę zła. Śpioszki super, nowiutkie, w okazyjnej cenie, ale... nie są rozpinane w kroku Przecież to bez sensu. Musiałabym całą małą rozbierać, żeby zmienić jej pieluchę. Szkoda, że nie zwróciłam na to wcześniej uwagi. Cała nadzieja w mojej mamie-krawcowej. Może coś zaradzi
1. Podobno wszystko "tam" jest wtedy czyste i łatwo wpaść. Ale nie wiem ile w tym prawdy naukowej, a ile tylko takiej starej wymyślonej

2. To samo myślę o mojej czesto się pokazuje, mam nadzieję, ze tylko w brzuchu

3. Ja mam kilka bodów i kilka pajacy w 56 reszte mam już więcej.

4. Ja zwracam na to szczególna uwagę i nie mam nic nie rozpinanego w kroku. Mam tylko dwie pary półśpiochów, ale też większe już.

Cytat:
Właśnie wstałam po drzemce i albo mi się śniło albo mała nóżką kopała i czułam pod ręką to nóżkę teraz to nie wiem
Ja miałam dziś to samo, ale w nocy. Śniło mi się, że się tż do mnie przytulił i trzymał rękę na brzuchu, a młoda kopała. Tylko teraz mi się wydaje, ze to było naprawdę

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2013-12-20 o 13:40
Stary 2013-12-20, 13:38   #1170
mona1
Zadomowienie

Cytat:
\
Wykałaczką Maczałam ją w lukrze i rysowałam po pierniczku jak długopisem.
o widzisz, tez niezły pomysł, dzięki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości