![]() |
#1201 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7
I ja już nie mam weny do gotowania...generalnie bardzo lubię pichcić, ale ostatnio to najchętniej przeszłabym na kanapki, zeby nie trzeba było nic robić...dziś jajka sadzone na pieczarkach, ale to tylko dlatego, że lodówka świeci pustkami, a te pieczarki to chyba od ponad tygodnia czekały, aż ktoś się nad nimi zlituje...niektóre to już prawie suszone były
![]() A kotlety jajeczne...mmm uwielbiam ![]() ![]() ![]() A w weekend chciałabym się zebrać w sobie i zrobić pierogi, może krokiety, żeby jeszcze przed porodem zdążyć...ale nie wiem czy się uda, bo będziemy robić rewolucję u Małego w pokoju. Jutro mają przywieźć meble, bo szykujemy pokój dla tegorocznego szkolniaka. Stwierdziłam, że jak mam kupić samo biurko i każdy mebel " z innej parafii" ma stać, to już wolę kupić mu nowe mebe. Te pójdą do przeróbki dla nas (komodę się oklei i stanie na przedpokoju), a szafa dla małej będzie i łóżko na przyszłość (na razie wywędruje do mamy tż, gdzie będzie czekać aż Majka z łóżeczka wyrośnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Zakorzenienie
|
Kurde mały znowu wlazł mi w kanał, boli tak, ze aż nie mogę wytrzymać
![]() A już było lepiej ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Węgielek, ambitne plany ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Ostatnio jak spałam, Mały coś właśnie robił mi z pęcherzem tak, ze myślałam, ze zaraz popuszczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zadomowienie
|
Emdziku do łóżka i grzej dupcie
![]() poskakałam trochę na piłce, ale Młodej to nie wzrusza chyba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zakorzenienie
|
Mi tez się chce spać
![]()
#1206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Pewnie z jednego i drugiego ![]() ![]() wredne kobiety jesteście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
Mój już mnie mało co kopie, już nie ma miejsca, teraz raczej się wypina i przesuwa
Za to lubi palcami pogmerać w pęcherzu ![]() mam dylemat, połozyc sie czy nie hmm chyba lepiej nie no bo jak bede spała w nocy albo moze. bo jak mnie poród złapie? ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Węgielek miałam na myśli, że tyle planów masz ![]() ja tam teraz chodze w trybie energooszczędnym ![]()
#1208 |
Zakorzenienie
|
Grzeje się już w łóżeczku
![]() Mama mnie zagadywała ![]() ![]() Nooo ja bym właśnie mogła tak mlecznie jeść ![]() Chociaż jak piszecie o tych kotletach to jak mi któraś z Was zrobi to jednego pewnie dałabym radę zjeść ![]() ![]() Mnie przed chwilą Młoda też tak porozpychała że znowu boli mnie obok pępka i aż ruszyć się nie mogę ![]() A i zajrzałam jak moje wyniki... myślałam że leukocyty będą podwyższone.. a one w normie : o Za to monocyty lekko podwyższone i znacznie MPV cokolwiek to jest... I w moczu jakieś erytrocyty wyszły i coś tam jeszcze... już mnie mama nastraszyła że to znaczy że jakieś pasma krwi mam w moczu ![]() Wyniki teraz pokaże dopiero mojemu ginowi za tydzień... I jeszcze do endo robiłam badania, ale tam raczej wszystko ok...
#1209 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
mam leżeć (znowu) i we wtorek kolejne ktg 19 dni do cc jak asia tyle bez szyjki chodzi to ja chyba też dam radę ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Rozeznanie
|
Przeklęte no wiem (ale to że gaduła ze mnie to też wiem - jak zacznę gadać to skończyć nie mogę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Zakorzenienie
|
Madzia mi ostatnio też wyszły erytrocyty, gin tylko spojrzał i nic nie mówił, kazał zrobić posiew bo pewnie jakies zakażenie układu moczowego
nie ma się co nakręcać, trzeba czekać co lekarz powie ![]()
#1213 |
Rozeznanie
|
A co do tego co pisała Duszona o tym sikaniu podczas badania, to mnie teraz jak siadam na samolot to za każdym razem gdzieś tam się bąk plącze po jelitach i się boję żeby jej w twarz nie puścić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
Mlebi kiedy wózek zamawiacie i jaki kolor w końcu ?
#1215 |
Konto usunięte
|
emdzik cieszę się że wszystko dobrze
![]() jeszcze muszę poszukać co hope pisała bo z tych emocji to mi cukier spadł i czytałam bez zrozumienia co piszecie Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
No to ja mam zawsze tak samo!
#1217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze wtedy gin mi gbs pobierał z dwóch dziurek .. ![]() Jak mi wsadził do odb.. tu myślałam że koleś będzie tego bardzo żałował ![]() Na jego szczęście bączek nie zdążył wyjść ![]()
![]() |
#1218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1219 |
Konto usunięte
|
kolor jaki będzie
chyba za tydzień kupimy wreszcie wózek jak tz wywiezie meble właścicielki i złożymy łózeczkn żeby ten materac doszedł bo mały nie będzie miał jak spać chyba że taki najtańszy w ikei kupimy na kilka dni Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Rozeznanie
|
Cieszę się że nie tylko ja tak mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Konto usunięte
|
bu gratuluje wizyty
![]() lui mam nadzieję że zus zakończył Twoja sprawę pozytywnie Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- hope przecież powinien dać skierowanie. i jeszcze nie zrobił usg. też bym się wkurzyla. co do konsekwencji cukrzycy to on od tego jest żeby to kontrolować. ja dlatego mam teraz 2 razy w tyg ktg i częste usg żeby wykluczyć to że cukier szkodzi Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Rozeznanie
|
Apropo śmiesznych historyjek dotyczących ciąży to mnie najbardziej ostatnio rozśmieszył jeden punkt z wyprawki ze Szkoły rodzenia a brzmiał on: przygotować jedzenie dla męża do szpitala na czas porodu. Że niby bułka ze schabowym
![]() ![]() ![]() Ja też mogła bym teraz żyć bez obiadów tylko na serkach, ewentualnie naleśnikach. Ostatnio kumpela podała mi przepis na szybkie danie wychodzi z tego taki bardzo gruby placek z patelni, na porcję tzn 1 placek pół szkl mleka, pół szkl mąki, 1 jajko to się piecze na oleju i gotowe , mozna to zapiec z jakąś wędlinką pieczarką wcześniej podpieczoną albo chociażby papryką. Powiem Wam że ja jak ledwo się dowlekam do kuchni to mnie ten placek ratuje ![]() Dziewczyny czy jest możliwe żebym ja przez cała ciążę nie czułą czkawki mojej Małej?? kurcze zaczynam się martwić bo Wy cały czas mówicie o tej czkawce a ja oprócz ruchów nie mam innych doznań ![]() ![]()
#1223 |
Zakorzenienie
|
My na ten wózek podobno ok 2 tyg będziemy czekać...
![]() |
#1224 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale to ma Ci starczyc na miesiac? ja miałabym pewnie na max 2 tygodnie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
uciekamy do przychodni... nie chce mi sie juz niccc
![]() |
#1225 | ||
Zadomowienie
|
ja też chce a nie moge chyba sie popłacze
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak mi sie dzis nic nie chce. Eh dobrze że już ciemno to przynajmniej tego kurzu na meblah nie widze. Już mam ponad 200 zł na gemini a jeszcze nie wszystko klikniete ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
głodna jestem..
a nie chce mi sie isc do kuchni ![]()
#1227 |
Konto usunięte
|
my to wszystko na ostatnia chwilę np tz jeszcze samochodu nie kupił
albo w dzień wyjazdu na 2 tyg w góry buty kupował więc się przyzwyczaiłam że wszystko na gwałt i chyba tak będzie z wózkiem żałuję że materac tak późno kupiłam Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jaka ja jestem zmęczona rany, aż mnie denerwuje jak Zuzka cały czas gada, już prosiłam ją żeby przez chwile nic nie mówiła ale nie... nie ważne jest co byle by klepać wrrrr Zaraz ją wypędzę do kąpieli z pianą to się jakiś czas pobawi i będzie musiała iść wcześniej spać trudno.
Ja też mam problem z pomysłami na obiady, ale ten tydzień na pewno będzie wymiatał. Kinga placki ziemniaczane? Pampuchy z gulaszem? U mnie dziś była domowa pizza, zostało na jutro a później nie wiem :P Ale mam nogi niespokojne rany to ze zmęczenia wszystko mnie wkurza ![]()
#1229 |
Zakorzenienie
|
Ja też jestem mega zmęczona
![]() ![]() Agata, ja czuję czkawkę, jak leżę i słucham co mój tam wyprawia...czasami mnie skopie porządnie, a później sobie czka.. aaaa od 16 stycznia ruszają castingi na the voice of poland ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Zakorzenienie
|
Mlebi spokojnie.. ja też wszystko na ostatnią chwile.. przeciez ta torba już mnie błaga żeby ją spakować, ogarnąć.. a mi się do niej zbliżać nie chcę
![]() Jeszcze muszę kocyki wyprać itp.. dużo jeszcze rzeczy się znajdzie ehh Przez ten tydzien w łóżku to w ogóle chyba wpadłam w totalne lenistwo... MamaZuzi ojj ja własnie nieraz mam takie myśli co to będzie jak będzie mi dziecko wyło obok a mnie będzie głowa bolała, będę drażliwa i chyba będę ryczeć z bezsilności... Dlatego ja Was wszystkie podziwiam z tymi dzieciaczkami... Agata może nie rozróżniasz czkawki.. mylisz ją z ruchami albo coś...
"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014 ![]() ![]() Edytowane przez emdzik Czas edycji: 2015-01-14 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.