Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-12, 11:16   #1201
zaciekawa
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

http://www.ciezarowkicocacola.pl/
Stary 2015-11-12, 11:20   #1202
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Nie no sorki Bo jak mawiają mi znajomi - ja to zaraz wszystko zepsuję, nawet najlepszy kosmetyk Czasem się dlatego nie odzywam

Ale nie, jakoś bardzo się nie znam, tylko mam wbudowaną podejrzliwość do produktów
Eee tam, odzywaj się, odzywaj przydatne są Twoje informacje a elancyl jak sroka napisała i Ty to wcale nie jest najlepszy kosmetyk kiedyś miałam ambitny plan analizować składy kosmetyków, ale na planie się skończyło

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 11:23   #1203
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Bosz... Gadałam z koleżanką o porodzie, to mnie nabluzgała, że "przesadzam" i "poród/szpital to nie wakacje". I żebym się "wyluzowała, a nie wymyślała". A dziś jak jej powiedziałam, że jeszcze nie wybrałam szpitala, to znów mi nabluzgała, że jestem przesadnie wyluzowana... Hm, zatem ja juz nie wiem, czy jestem spięta czy przeciwnie
Hahaha, bardzo niezdecydowana ta koleżanka
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 11:25   #1204
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
ANI_QA a ten z odbytu też jest konieczny? Bo mój gin nic mi o nim nie mowil.
.
Moja gin mówiła, że nie ma konieczności robienia wymazu z odbytu, ale ja czytałam, że powinno właśnie się robić i z odbytu i z pochwy bo w pochwie może nie wyjść, a w odbycie może być i wtedy w każdej chwili może się przenieść
Zapłaciłam 30 zł i zrobiłam na swój koszt, wolę mieć pewność, że się nic nie przeniesie, bo gdybym nie była tego świadoma i zaraziła Małą to miałabym do siebie później pretensje
Stary 2015-11-12, 11:31   #1205
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
A co do cc. Jesli jade do szpitala na cc i bp lekarz na dyzurze kaze mi rodzic sn to moge donagac sie na pismie ze bierze odpowiedzialnosc jesli cos bedzie z dzieckiem nie tak albo ze mna?
Na pewno w takiej sytuacji trzeba takiego pisemnego oświadczenia zażądać. I wtedy też bardzo prawdopodobne że lekarz jednak nie będzie dyskutował i zrobi cc.

Ale jak już będziesz umówiona w szpitalu na cc to raczej takich niespodzianek nie powinno być. To się pewnie częściej zdarza jak jedziesz ze wskazaniem do cc a akcja sie już zaczęła sama.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 11:39   #1206
ogolnie
Zakorzenienie

Dziewczyny, a powiedzcie mi czy normalne jest, żebym od poprzedniej wizyty którą miałam 29 października nie przytyła ani grama?
Dziś się poszłam ważyć i aż się przeraziłam Kolejną wizytę mam w sobotę za tydzień dopiero i już mam głupie myśli, że mały nie rośnie
A brzuchol urósł mi znacznie przez kilka dni. ...

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2015-11-12 o 11:40
Stary 2015-11-12, 11:45   #1207
rudaska
Zakorzenienie

SYLWUSKA dokładnie, spryskać patyczek i nim dokładnie czyścić. Moja koleżanka opowiadała że do 9 miesiąca brzuszek gładki miała. I jak jej opadł tak się w jednym momencie "podarła". A w drugiej ciąży brzuch miała dwa razy taki i żadnego rozstępy - i weź tu bądź mądry.

OGÓLNIE dla mnie normalne bo ja to nawet schudłam

Edytowane przez rudaska
Czas edycji: 2015-11-12 o 11:48
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-12, 11:46   #1208
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ogolnie ja też od 13 października nic nie przytyłam, miałam wizytę od tamtego czasu i nic dr nie mówił a mały rośnie

Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 11:51   #1209
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Bosz... Gadałam z koleżanką o porodzie, to mnie nabluzgała, że "przesadzam" i "poród/szpital to nie wakacje". I żebym się "wyluzowała, a nie wymyślała". A dziś jak jej powiedziałam, że jeszcze nie wybrałam szpitala, to znów mi nabluzgała, że jestem przesadnie wyluzowana... Hm, zatem ja juz nie wiem, czy jestem spięta czy przeciwnie
To chyba koleżanka ma problemy, a nie Ty.

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a powiedzcie mi czy normalne jest, żebym od poprzedniej wizyty którą miałam 29 października nie przytyła ani grama?
Dziś się poszłam ważyć i aż się przeraziłam Kolejną wizytę mam w sobotę za tydzień dopiero i już mam głupie myśli, że mały nie rośnie
Nic się nie martw.
Ja od wagi sprzed ciaży, jestem na plusie 3 kg (było 3,5 ale zjechało), a od najniższej 7 kg (w I trymestrze schudłam 4 kg), więc na prawdę tyle co nic. A Młody rośnie jak na drożdżach! Ba! Jest dwa tygodnie do przodu w pomiarach.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 11:52   #1210
mujer
Zadomowienie

Cytat:
W ostatnich miesiącach ponoć waga może wogle nie rosnąć, więc spox.
Ja niestety rosnę, ale to pozamaciczna ciąża spożywcza Młody ma w tym nikły udział.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 11:57   #1211
kalusia87
Zakorzenienie

Miałam zamówić tylko czapeczkę czułam, że tak to się skończy

Dziewczyny, może któraś z was znalazła na allegro jakąś ładną piżamę do karmienia? Muszę coś kupić bo w koszulach, które miały być do szpitala już zaczęłam spać bo nie mieściłam się w moją piżamę. No i ogólnie nie lubię koszul, poza tym będę mi marzły nogi jak będę wstawać do karmienia. A te piżamy, które widziałam są jakieś takie...
Stary 2015-11-12, 12:03   #1212
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Mysle ze jest to mozliwe mi do tp zostalo 17 dni a przez ostatnie poltorej tygodnia to nawet schudlam kg mimo ze wydaje mi sie ze jem wiecej niz wczesniej jadalam wiec juz sama nie wiem od czego to zalezy.

Co do Elancylu ja sie tez na skladach nie znam i podobnie jak Karmazynowa kupilam bo mial dobre opinie w necie jesli chodzi o cene to niska nie jest ale elancyl jest mega wydajny mi wystarczyl prawie na cala ciaze w dodatku super sie wchlania nie pozostawia takiego tlustego uczucia jak palmers no i zapach od poczatku byl dla mnie do zaakceptowania bo przy palmersie mnie mdlilo
W dodatku poki co zadnych nowych rozstepow wiec jesli kiedys bede jeszcze w ciazy to ten napewno kupie
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 12:07   #1213
kalwinka
Zadomowienie

kalusia ja nie szukam "piżamy do karmienia" tylko po prostu takiej z rozpinaną koszulą
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 12:10   #1214
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nawet schudlam
Niektore kobiety w ostatnich tyg dowalaja albo wlasnie stopuja

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
nawet mi nie mów, bo ja mam wskazanie ze względów psychologicznych czy jak to tam nazwać:/ chociaż wskazanie wypisane przez ordynatora, to może nikt mu się nie przeciwstawi?? a tak swoją drogą..ja innego lekarza na cieciu nie chce widzieć:/ czemu zakładasz,że nie będzie cię ciął Twój lekarz?
Nie wiem czy bede chciala ciac sie w szpitalu w ktorym moj lejarz pracuje
Kusi mnie Lodz.

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
Czubasek a tak apropos to gdzie masz wpisane wskazanie do cc?bo mi napisał na pierwszej stronie karty ciąży..nic więcej nie mam przynajmniej na razie
Ja go jeszcze nie mam ale wole sie zorientowac w razie czego.
Maly jest ulozony miednicowo i podobno lekarze lubia probowac sn w przypadku malego dziecka i drugiej ciazy
No i kwestia przepukliny.

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Miałam zamówić tylko czapeczkę czułam, że tak to się skończy

Dziewczyny, może któraś z was znalazła na allegro jakąś ładną piżamę do karmienia? Muszę coś kupić bo w koszulach, które miały być do szpitala już zaczęłam spać bo nie mieściłam się w moją piżamę. No i ogólnie nie lubię koszul, poza tym będę mi marzły nogi jak będę wstawać do karmienia. A te piżamy, które widziałam są jakieś takie...

Co zamowilas i gdzie ?

Pampki sa znow w promo w smyku ale bie wiem jak dokladnie wychodza

Ja zamawialam pizame, nawet niezla

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 12:11   #1215
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
kalusia ja nie szukam "piżamy do karmienia" tylko po prostu takiej z rozpinaną koszulą
Ta ciąża chyba mi się na mózg rzuciła, już w ogóle nie myślę
Stary 2015-11-12, 12:11   #1216
ogolnie
Zakorzenienie

Limonka no ale ja do porodu mam 47 dni

Nieee wiem dziewczyny, zmartwiło mnie to. Na dodatek moja położna w tym tygodniu ma urlop i tyle co we wtorek dzwoniła czy wszystko ok...A tak bym mogła zadzwonić ja i zapytać...Brzuch naprawdę mi urósł i to zaledwie przez kilka dni. Wczoraj nawet teściowa się zdziwiła i zapytała czy tyle zjadłam czy to tak mi wybiło

W ogóle, jeszcze chcialam Was zapytać, czy Wy w jakiś sposób czujecie że dziecko się powiększylo? Nie chodzi mi o rosnący brzuch, ale czy czujecie tak od wewnątrz jakoś...?

Czubasek no ja mam 200 gram mniej od ostatniego ważenia 29.10.
A ogólnie można powiedzieć ze przytyłam 2 kg w ciazy, bo najpierw w 1 trymestrze schudłam 8 kg i nadrobiłam je dopiero kilka tygodni temu, no i 2 kg jakby bonusowo. Myslałam ze skoncze gdzies na +15 a tu zdziwko

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2015-11-12 o 12:12
Stary 2015-11-12, 12:16   #1217
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Co zamowilas i gdzie ?

Pampki sa znow w promo w smyku ale bie wiem jak dokladnie wychodza

Ja zamawialam pizame, nawet niezla
Stwierdziłam, że mi brakuje spodenek/półśpiochów i teraz licytuję w sumie z 15 sztuk
Wrzucisz linka? rosi:
Stary 2015-11-12, 12:16   #1218
cienwiatru
Wtajemniczenie

SYYLWUSKA placilam około 400 zł i dostałam sporo gratisów przy okazji

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 12:17   #1219
_karmazynova_
Zadomowienie

Ogólnie ja między 30 tc a 34 tc przytyłam 300 g., a lekarz powiedział, że to bardzo dobrze, bo wszystko idzie w małego, a nie we mnie. A mały rośnie jak na drożdżach. Kazał się tym nie martwic tylko cieszyć Nie wiem jak teraz z moją wagą - dowiem się w środę.

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 12:18   #1220
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
SYLWUSKA dokładnie, spryskać patyczek i nim dokładnie czyścić. Moja koleżanka opowiadała że do 9 miesiąca brzuszek gładki miała. I jak jej opadł tak się w jednym momencie "podarła". A w drugiej ciąży brzuch miała dwa razy taki i żadnego rozstępy - i weź tu bądź mądry.
nam też na sr radzili żeby czyścić pępuszek patyczkami. Tyle że u nas odpadł zaraz po wyjściu ze szpitala więc niewiele z tego pamiętam

Co do rozstępów to ja mam właśnie odwrotnie w pierwszej ciąży brzuch gigantyczny i zero rozstępów, teraz dużo mniejszy brzuch a co chwilę coś wyłazi :/
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 12:22   #1221
cienwiatru
Wtajemniczenie

OGOLNIE nie martw się wagą, ja będąc w szpitalu schudłam i obecnie waze 51,8 kg (wazylam 53 ) a wagę maluszka wszyscy chwalili, więc to że tobie nie przybywa to nie znaczy że dzidziuś nie rośnie

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 12:29   #1222
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Czubasek no ja mam 200 gram mniej od ostatniego ważenia 29.10.
A ogólnie można powiedzieć ze przytyłam 2 kg w ciazy, bo najpierw w 1 trymestrze schudłam 8 kg i nadrobiłam je dopiero kilka tygodni temu, no i 2 kg jakby bonusowo. Myslałam ze skoncze gdzies na +15 a tu zdziwko
Ja sobie wymyśliłam, że chciałabym tak do 12 kg przytyć, bo wtedy bym przekroczyła kolejną cyfrę z przodu, a tu proszę. Niewykluczone, że z porodówki wyjdę lżejsza niż byłam przed ciążą - tym bardziej, że teraz już muszę sie pilnować z jedzeniem, bo cukier mi skacze.

Stary 2015-11-12, 12:40   #1223
adka_19
Wtajemniczenie

Czesc Laseczki !

Czytalam wczorajsza cala dyskusje na temat artykulu - nie odniose sie do artykulu ale kwestia szczesliwa matka szczesliwe dziecko.

Moim zdaniem to nie kwestia kosmetykow, nie kwestia dawania nie dawania slodyczy, ale umiaru we wszystkim, nauczenia dziecka nie tylko brac ale i dawac. Kochac i przedewszystkim pokazac, ze to sa wszystko tylko pier.doly, bo nie wazne czym ma maluch pupsko wysmarowane dopoki jest zdrowe - oczywiscie kazda z nas ma inna teorie, krem a lepszy krem b gorszy, ale to nie wazne co my myslimy co wyznajemy, wazne zeby dziecko mialo pojecie o tym, ze mama go kocha i chce dla niego jak najlepiej. Ze syrop na kaszel nie jest za kare a postawienie w kacie ma go czegos nauczyc, a czekoladka od swieta, bo jesli pokazemy dziecku caly swiat, a nie tylko telewizyjny - reklama reklama reklama - tylko taki w ktorym poniekad kazda z nas sie wychowala, gdzie jablko z sadu bylo super, najlepiej brudne etc, Jesli dziecko bedzie sie umialo cieszyc z malych rzeczy a nie bedzie mialo jak ja to nazywam za duzo w i bedzie umialo byc szczesliwe i walczyc o swoje.

To moje zdanie

Jesli chodzi o dobre rady mam swoje zdanie w wielu kwestiach i nie pozwole go podwazac, jednak jesli zapytam o rade chetnie wyslucham. Na szczescie do tej pory nikt mi nie doradza, czasem z kolezanka gadamy jak ktora co widzi i abrdziej kwestia co sie moze przydac co nie. A ma core 8 miesieczna juz. Nawet moja mama sie smieje, ale nie podwaza mojego zdania zadnego ktore zazwyczaj zaczyna sie niewyobrazam sobie, zeby moje dziecko.... hahaha
Zazwyczaj sa to komentarze a propo bachorow, wyabczcie za okreslenie, ale dzieci generalnie dziele na dzieci i wlasnie bachory ktorym rodzice na za duzo pozwalaja, nie umieja utrzymac w ryzach co wiecej pochwalaja karygodne zachowania w stylu synku kopnij ciocie ! - ohoho jakie zabawne, nastepnie dziecko idzie do sklepu i kopie inna ciocie, bo mysli, ze wszyscy beda sie smiac.

Jelsi chodzi o laktator - mam reczny z aventu, kupiony przypadkiem, zobaczymy co to bedzie
Nie czytalam opini naprawde, po prostu kupilam

lobo fajnie ze sie odezwalas w dwupaku obyscie sie szybko zaczeli dogadywac z TZ i w milej atmosferze doczekali porodu
ogolnie fajnie ze pogadaliscie z TZtem
Halwaya dziewczyny pisza o GBSie - u nas tez robia wymaz ? Bo nic mi polozna nie wspominala, a do piatku w sumie matko kochana piatek jutro, ale moze wiesz wiec zapytam Robia u nas wymaz?
ijaa widze ze Ty z waga tak jak i ja nie szalejesz. U mnie 5kg na plusie. Ale liczysz sobie od wagi poczatkowej czy liczysz ze wazylas 50kg schudlas 5kg i od 45 przytylas wtedy 3.5? czy od wagi poczatkowej ?
Bo ja licze od wagi poczatkowej, czyli 80kg - schudlam 2kg - przytylam 7kg- czyli waze 85kg na chwile obecna.

Jesli chodzi o powrot z porodowki - wydaje mis ie ze tez wyjde lzejsza niz zachodzilam w ciaze - wcale bym sie nie pogniewala

jelsi chodzi o rozstepy, nie wiem od czego zalezy, ja wam powiem wprost - smaruje sie jak mi sie przypomni a nic nowego nie wylazlo, moja mama po ciazy - po trzech - ma od cholery. Takze jestem mocno zdziwiona, bo na boczkach po okresie dojrzewania mam paseczki po 3 czy po 4 kazdej strony, takze nie mam pojecia od czego to zalezy w takim razie

ogolnie jesli chodzi o wzrost malego - ja teraz odczuwam, zwlaszca jak mi sie tylkiem na gorze wypina, coraz wiekszy ten tylek haha

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 12:43   #1224
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Bry

Wy niedobre, znowu nie nadążam za Wami :P ale nadrobiłam wszystko

Byłam wczoraj na wizycie, wszystko jest w porządku, jak nie urodzę w dniu terminu to w ciągu 7 dni mam się zgłosić do szpitala. Dostałam od lekarza plan porodu, pobrał też próbki na GBS. Ja przytyłam sporo od ostatniej wizyty, ale większość to chyba woda, bo mam strasznie opuchnięte stopy i dłonie. Wymieniliśmy wczoraj fotelik do auta, teraz wszystko śmiga jak należy

Hej kobietki dziś byłam u gina wszystko dobrze itd obecnie 35 tydzień także jeszcze trochę a co do sexu to jakoś mi się nie chce ale sie zmuszam żeby maż był zadowolony no i przy dziecku tez się da jak mały śpi do idziemy do drugiego pokoju ciekawe jak to będzie przy dwójce no i po porodzie też sie tego obawwiałam ale delikatnie i powoli po 4 tyg było
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 12:43   #1225
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Ogólnie ja między 30 tc a 34 tc przytyłam 300 g. , a lekarz powiedział, że to bardzo dobrze, bo wszystko idzie w małego, a nie we mnie. A mały rośnie jak na drożdżach. Kazał się tym nie martwic tylko cieszyć Nie wiem jak teraz z moją wagą - dowiem się w środę.

boszzz..jakie liczby...

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Ja sobie wymyśliłam, że chciałabym tak do 12 kg przytyć, bo wtedy bym przekroczyła kolejną cyfrę z przodu, a tu proszę. Niewykluczone, że z porodówki wyjdę lżejsza niż byłam przed ciążą - tym bardziej, że teraz już muszę sie pilnować z jedzeniem, bo cukier mi skacze.
A tego to nawet nie skomentuje...

Zazdrość mnie dziewczyny zżera!
Co nie przeszkadza mi właśnie w pochłanianiu ciastek
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 12:51   #1226
lobofylia
Raczkowanie

Jestem właśnie w poradni :/ od rana młody ma lenia a dziś planowane ktg i... mam skurcze polozna zdziwiona ze ich nie czuje bo mi to się wydaje ze tylko lekko brzuch twardnieje a tam co 2-3min

Dostałam wskazania kiedy do szpitala i bla bla ze dziś leżeć i zero aktywności fizycznej i autem nie jeździć heh...

No to jade autem do domu a tam moj trzylatek wizja robienia obiadu.... ehh

Jutro będzie gin się ze mna kontaktowal :/

Teraz mam wg usg 35t1d wg om ale mam mega nieregularne to 36t4d

Masakra!
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 13:10   #1227
halwaya
Zakorzenienie

Ja przytylam 2 kg.. Na początku ciąży stracilam 2 kg, więc bilans w sumie zerowy.
Przy mojej wadze startowej to i tak wazę duzo za dużo. A jeszcze zaczelam sobie 'pozwalac' wczoraj kruszonka z rabarbarem a dziś paczek na pohybel cukrzycy!!!

Adka o jakichkolwiek wymazach to zapomnij nikt ci do porodu w podwozie nawet nie zaglada.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 13:12   #1228
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość

ijaa widze ze Ty z waga tak jak i ja nie szalejesz. U mnie 5kg na plusie. Ale liczysz sobie od wagi poczatkowej czy liczysz ze wazylas 50kg schudlas 5kg i od 45 przytylas wtedy 3.5? czy od wagi poczatkowej ?
Bo ja licze od wagi poczatkowej, czyli 80kg - schudlam 2kg - przytylam 7kg- czyli waze 85kg na chwile obecna.
Liczę od wagi sprzed ciąży.

Na starcie ważyłam 68 kg
Schudłam 4 kg, do 64 kg chyba w 11 tc.
Teraz ważę 71,1 kg, więc odrobiłam stratę i przytyłam 3,1 kg od wagi startowej.

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
A tego to nawet nie skomentuje...

A ciasteczko zjedz i za mnie - sama bym chętnie skubnęła.

Stary 2015-11-12, 13:14   #1229
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak dziewczyny piszą uważam, że nie powinnaś się martwić.

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Szukaj normalnie piżam z guzikami przy koszulce
Ja osobiście uwielbiam piżamy Esotiq z szerokimi i luźnymi spodniami- mega wygodne, a ja nie lubię spać w spodniach
Tylko, że do najtańszych nie należą

Cytat:
W ogóle, jeszcze chcialam Was zapytać, czy Wy w jakiś sposób czujecie że dziecko się powiększylo? Nie chodzi mi o rosnący brzuch, ale czy czujecie tak od wewnątrz jakoś...?
Jedyne po czym mogę stwierdzić to po większym brzuchu i po ruchach Małej. Czasem mam wrażenie, że zmieścić się nie może- tak jak np.dziś

Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość
Hej kobietki dziś byłam u gina wszystko dobrze itd obecnie 35 tydzień także jeszcze trochę a co do sexu to jakoś mi się nie chce ale sie zmuszam żeby maż był zadowolony no i przy dziecku tez się da jak mały śpi do idziemy do drugiego pokoju ciekawe jak to będzie przy dwójce no i po porodzie też sie tego obawwiałam ale delikatnie i powoli po 4 tyg było
Super, że wszystko ok
Co do zmuszania się do seksu- to nie dla mnie Zresztą mój mąż by takiego seksu nie chciał. Potrafi zrozumieć, że nie mogę, albo nie mam ochoty.

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Dolinka! MNie zazdrość zżera jak widzę Twoje zdjęcie w klubie, że tak super wyglądasz (oczywiście pozytywnie), więc nie marudź

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Jestem właśnie w poradni :/ od rana młody ma lenia a dziś planowane ktg i... mam skurcze polozna zdziwiona ze ich nie czuje bo mi to się wydaje ze tylko lekko brzuch twardnieje a tam co 2-3min

Dostałam wskazania kiedy do szpitala i bla bla ze dziś leżeć i zero aktywności fizycznej i autem nie jeździć heh...

No to jade autem do domu a tam moj trzylatek wizja robienia obiadu.... ehh

Jutro będzie gin się ze mna kontaktowal :/

Teraz mam wg usg 35t1d wg om ale mam mega nieregularne to 36t4d

Masakra!
Ojej! Czyżbyś była pierwsza w kolejce jeszcze przed Halwaya? Przynajmniej tyle, że jesteś już na takim etapie, że dziecko jest bezpieczne...
Trzymaj się tam! I serio odpoczywaj
Stary 2015-11-12, 13:16   #1230
sylwoha
Zakorzenienie

Jestem po usg afi czyli wody jak bylo tak jest. Troche wyzej monimalnie ale jest
Mlody wazy 2800 ponoc wszystko jest ok.
Przeplywy w normie.
Piatek 13 zawsze byl dla mnie szczeslowy- zobaczymy terraz
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości