![]() |
#1201 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapłaciłam 30 zł i zrobiłam na swój koszt, wolę mieć pewność, że się nic nie przeniesie, bo gdybym nie była tego świadoma i zaraziła Małą to miałabym do siebie później pretensje ![]()
![]() |
#1205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak już będziesz umówiona w szpitalu na cc to raczej takich niespodzianek nie powinno być. To się pewnie częściej zdarza jak jedziesz ze wskazaniem do cc a akcja sie już zaczęła sama. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a powiedzcie mi czy normalne jest, żebym od poprzedniej wizyty którą miałam 29 października nie przytyła ani grama?
![]() Dziś się poszłam ważyć i aż się przeraziłam ![]() ![]() A brzuchol urósł mi znacznie przez kilka dni. ... Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2015-11-12 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
SYLWUSKA dokładnie, spryskać patyczek i nim dokładnie czyścić. Moja koleżanka opowiadała że do 9 miesiąca brzuszek gładki miała. I jak jej opadł tak się w jednym momencie "podarła". A w drugiej ciąży brzuch miała dwa razy taki i żadnego rozstępy - i weź tu bądź mądry.
OGÓLNIE dla mnie normalne bo ja to nawet schudłam
25.12.2015 Igor ![]() ![]() ![]() 17.09.2017 Olgierd ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-11-12 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Konto usunięte
|
Ogolnie ja też od 13 października nic nie przytyłam, miałam wizytę od tamtego czasu i nic dr nie mówił a mały rośnie
![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja od wagi sprzed ciaży, jestem na plusie 3 kg (było 3,5 ale zjechało), a od najniższej 7 kg (w I trymestrze schudłam 4 kg), więc na prawdę tyle co nic. A Młody rośnie jak na drożdżach! Ba! Jest dwa tygodnie do przodu w pomiarach.
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja niestety rosnę, ale to pozamaciczna ciąża spożywcza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
Miałam zamówić tylko czapeczkę
![]() ![]() Dziewczyny, może któraś z was znalazła na allegro jakąś ładną piżamę do karmienia? Muszę coś kupić bo w koszulach, które miały być do szpitala już zaczęłam spać bo nie mieściłam się w moją piżamę. No i ogólnie nie lubię koszul, poza tym będę mi marzły nogi jak będę wstawać do karmienia. A te piżamy, które widziałam są jakieś takie...
![]() |
#1212 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do Elancylu ja sie tez na skladach nie znam i podobnie jak Karmazynowa kupilam bo mial dobre opinie w necie jesli chodzi o cene to niska nie jest ale elancyl jest mega wydajny mi wystarczyl prawie na cala ciaze w dodatku super sie wchlania nie pozostawia takiego tlustego uczucia jak palmers no i zapach od poczatku byl dla mnie do zaakceptowania bo przy palmersie mnie mdlilo ![]() W dodatku poki co zadnych nowych rozstepow wiec jesli kiedys bede jeszcze w ciazy to ten napewno kupie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zadomowienie
|
kalusia ja nie szukam "piżamy do karmienia" tylko po prostu takiej z rozpinaną koszulą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niektore kobiety w ostatnich tyg dowalaja albo wlasnie stopuja ![]() Cytat:
![]() Kusi mnie Lodz. Cytat:
Maly jest ulozony miednicowo i podobno lekarze lubia probowac sn w przypadku malego dziecka i drugiej ciazy ![]() No i kwestia przepukliny. Cytat:
Co zamowilas i gdzie ? ![]() Pampki sa znow w promo w smyku ale bie wiem jak dokladnie wychodza ![]() Ja zamawialam pizame, nawet niezla ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
Limonka no ale ja do porodu mam 47 dni
![]() Nieee wiem dziewczyny, zmartwiło mnie to. Na dodatek moja położna w tym tygodniu ma urlop i tyle co we wtorek dzwoniła czy wszystko ok...A tak bym mogła zadzwonić ja i zapytać...Brzuch naprawdę mi urósł i to zaledwie przez kilka dni. Wczoraj nawet teściowa się zdziwiła i zapytała czy tyle zjadłam czy to tak mi wybiło ![]() W ogóle, jeszcze chcialam Was zapytać, czy Wy w jakiś sposób czujecie że dziecko się powiększylo? Nie chodzi mi o rosnący brzuch, ale czy czujecie tak od wewnątrz jakoś...? ![]() Czubasek no ja mam 200 gram mniej od ostatniego ważenia 29.10. A ogólnie można powiedzieć ze przytyłam 2 kg w ciazy, bo najpierw w 1 trymestrze schudłam 8 kg i nadrobiłam je dopiero kilka tygodni temu, no i 2 kg jakby bonusowo. Myslałam ze skoncze gdzies na +15 a tu zdziwko ![]() Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2015-11-12 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrzucisz linka? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Wtajemniczenie
|
SYYLWUSKA placilam około 400 zł i dostałam sporo gratisów przy okazji
#1219 |
Zadomowienie
|
Ogólnie ja między 30 tc a 34 tc przytyłam 300 g., a lekarz powiedział, że to bardzo dobrze, bo wszystko idzie w małego, a nie we mnie. A mały rośnie jak na drożdżach. Kazał się tym nie martwic tylko cieszyć
![]()
#1220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do rozstępów to ja mam właśnie odwrotnie w pierwszej ciąży brzuch gigantyczny i zero rozstępów, teraz dużo mniejszy brzuch a co chwilę coś wyłazi :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Wtajemniczenie
|
OGOLNIE nie martw się wagą, ja będąc w szpitalu schudłam i obecnie waze 51,8 kg (wazylam 53 ) a wagę maluszka wszyscy chwalili, więc to że tobie nie przybywa to nie znaczy że dzidziuś nie rośnie
![]()
#1222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Wtajemniczenie
|
Czesc Laseczki !
Czytalam wczorajsza cala dyskusje na temat artykulu - nie odniose sie do artykulu ale kwestia szczesliwa matka szczesliwe dziecko. Moim zdaniem to nie kwestia kosmetykow, nie kwestia dawania nie dawania slodyczy, ale umiaru we wszystkim, nauczenia dziecka nie tylko brac ale i dawac. Kochac i przedewszystkim pokazac, ze to sa wszystko tylko pier.doly, bo nie wazne czym ma maluch pupsko wysmarowane dopoki jest zdrowe - oczywiscie kazda z nas ma inna teorie, krem a lepszy krem b gorszy, ale to nie wazne co my myslimy co wyznajemy, wazne zeby dziecko mialo pojecie o tym, ze mama go kocha i chce dla niego jak najlepiej. Ze syrop na kaszel nie jest za kare a postawienie w kacie ma go czegos nauczyc, a czekoladka od swieta, bo jesli pokazemy dziecku caly swiat, a nie tylko telewizyjny - reklama reklama reklama - tylko taki w ktorym poniekad kazda z nas sie wychowala, gdzie jablko z sadu bylo super, najlepiej brudne etc, Jesli dziecko bedzie sie umialo cieszyc z malych rzeczy a nie bedzie mialo jak ja to nazywam za duzo w ![]() To moje zdanie ![]() Jesli chodzi o dobre rady mam swoje zdanie w wielu kwestiach i nie pozwole go podwazac, jednak jesli zapytam o rade chetnie wyslucham. Na szczescie do tej pory nikt mi nie doradza, czasem z kolezanka gadamy jak ktora co widzi i abrdziej kwestia co sie moze przydac co nie. A ma core 8 miesieczna juz. Nawet moja mama sie smieje, ale nie podwaza mojego zdania zadnego ktore zazwyczaj zaczyna sie niewyobrazam sobie, zeby moje dziecko.... hahaha ![]() Zazwyczaj sa to komentarze a propo bachorow, wyabczcie za okreslenie, ale dzieci generalnie dziele na dzieci i wlasnie bachory ktorym rodzice na za duzo pozwalaja, nie umieja utrzymac w ryzach co wiecej pochwalaja karygodne zachowania w stylu synku kopnij ciocie ! - ohoho jakie zabawne, nastepnie dziecko idzie do sklepu i kopie inna ciocie, bo mysli, ze wszyscy beda sie smiac. Jelsi chodzi o laktator - mam reczny z aventu, kupiony przypadkiem, zobaczymy co to bedzie ![]() Nie czytalam opini naprawde, po prostu kupilam ![]() lobo fajnie ze sie odezwalas w dwupaku ![]() ![]() ogolnie fajnie ze pogadaliscie z TZtem ![]() Halwaya dziewczyny pisza o GBSie - u nas tez robia wymaz ? Bo nic mi polozna nie wspominala, a do piatku w sumie matko kochana piatek jutro, ale moze wiesz wiec zapytam ![]() ijaa widze ze Ty z waga tak jak i ja nie szalejesz. U mnie 5kg na plusie. Ale liczysz sobie od wagi poczatkowej czy liczysz ze wazylas 50kg schudlas 5kg i od 45 przytylas wtedy 3.5? czy od wagi poczatkowej ? Bo ja licze od wagi poczatkowej, czyli 80kg - schudlam 2kg - przytylam 7kg- czyli waze 85kg na chwile obecna. Jesli chodzi o powrot z porodowki - wydaje mis ie ze tez wyjde lzejsza niz zachodzilam w ciaze - wcale bym sie nie pogniewala ![]() jelsi chodzi o rozstepy, nie wiem od czego zalezy, ja wam powiem wprost - smaruje sie jak mi sie przypomni a nic nowego nie wylazlo, moja mama po ciazy - po trzech - ma od cholery. Takze jestem mocno zdziwiona, bo na boczkach po okresie dojrzewania mam paseczki po 3 czy po 4 kazdej strony, takze nie mam pojecia od czego to zalezy w takim razie ogolnie jesli chodzi o wzrost malego - ja teraz odczuwam, zwlaszca jak mi sie tylkiem na gorze wypina, coraz wiekszy ten tylek haha ![]()
#1224 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej kobietki dziś byłam u gina wszystko dobrze itd obecnie 35 tydzień także jeszcze trochę a co do sexu to jakoś mi się nie chce ale sie zmuszam żeby maż był zadowolony no i przy dziecku tez się da jak mały śpi do idziemy do drugiego pokoju ciekawe jak to będzie przy dwójce no i po porodzie też sie tego obawwiałam ale delikatnie i powoli po 4 tyg było |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
boszzz..jakie liczby... Cytat:
Zazdrość mnie dziewczyny zżera! Co nie przeszkadza mi właśnie w pochłanianiu ciastek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Raczkowanie
|
Jestem właśnie w poradni :/ od rana młody ma lenia a dziś planowane ktg i... mam skurcze
![]() ![]() ![]() ![]() Dostałam wskazania kiedy do szpitala i bla bla ze dziś leżeć i zero aktywności fizycznej i autem nie jeździć heh... No to jade autem do domu a tam moj trzylatek wizja robienia obiadu.... ehh Jutro będzie gin się ze mna kontaktowal :/ Teraz mam wg usg 35t1d wg om ale mam mega nieregularne to 36t4d ![]() Masakra! |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
Ja przytylam 2 kg.. Na początku ciąży stracilam 2 kg, więc bilans w sumie zerowy.
Przy mojej wadze startowej to i tak wazę duzo za dużo. A jeszcze zaczelam sobie 'pozwalac' wczoraj kruszonka z rabarbarem a dziś paczek ![]() ![]() Adka o jakichkolwiek wymazach to zapomnij ![]()
#1228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na starcie ważyłam 68 kg Schudłam 4 kg, do 64 kg chyba w 11 tc. Teraz ważę 71,1 kg, więc odrobiłam stratę i przytyłam 3,1 kg od wagi startowej. Cytat:
![]() A ciasteczko zjedz i za mnie - sama bym chętnie skubnęła.
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja osobiście uwielbiam piżamy Esotiq z szerokimi i luźnymi spodniami- mega wygodne, a ja nie lubię spać w spodniach ![]() Tylko, że do najtańszych nie należą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do zmuszania się do seksu- to nie dla mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymaj się tam! I serio odpoczywaj ![]()
![]() |
#1230 |
Zakorzenienie
|
Jestem po usg afi czyli wody jak bylo tak jest. Troche wyzej monimalnie ale jest
Mlody wazy 2800 ponoc wszystko jest ok. Przeplywy w normie. Piatek 13 zawsze byl dla mnie szczeslowy- zobaczymy terraz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.