|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
JERZYCZKA, zazdroszczę takiego podejścia przyszłych dziadków
|
|
#1202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1203 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za wszystkie rady
![]() ohoho jaka bryczka |
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa w ogóle to widziałam leżaczek Tiny Love wczoraj na żywo i jest BOSKI, na 100% będziemy go mieć
|
|
|
|
#1205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tzn jest opiekuńcza bardzo, ale nie suszy mi głowy o takie rzeczy no ale Casaa ma cukrzycę ciążową i jest na diecie więc u niej to raczej jest wina cukrzycy |
||
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem co zrobie jesli Olivia wyjdzie przed styczniem,bo nic nie mamy gotowe,wszystko w kartonach haha
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#1207 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Witamy się w 33 tc ![]() Jerzyczka gratulacje fury Ja dopiero się ogarnęłam i jedziemy do teściów na obiadek Niedawno wstaliśmy, bo o 5:30 oglądaliśmy walkę Jędrzejczyk na UFC :P Akurat wstałam na siku i leciała to obudziłam tż Ale teraz jestem niewyspana.
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baby u Ciebie raczej małe szanse na grudzień, masz termin pod koniec stycznia, więc się wyrobicie. |
|
|
|
|
#1209 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Jest to podejście na razie z jednej strony, od moich rodziców. Męża rodzice w sumie podchodzą z wielką rezerwą i na wszelkie zakupione ubranka, rzeczy czy nawet wózek przez moich rodziców reagują złośliwościami, ale mąż ich ustawia do pionu
Ja nie wymagam od nikogo zasypywania prezentami, ale skoro jedni to robią to inni powinni siedzieć cicho i nie komentować tego w żaden sposób. Dla teściów nasz Kubuś to będzie trzeci wnuk i dają to bardzo odczuć, że to nie ich ukochany pierwszy wnuczuś.. Dla moich rodziców za to, to własnie będzie pierwszy wnuczek ![]() Cytat:
jeszcze dziś kliknę łóżeczko i z takich gabarytowych rzeczy będzie wszystko. ![]() Cytat:
Cytat:
To pospaliście, ale nic dziwnego jak tak wcześnie oglądaliście tv
|
|||
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
JERZYCZKA przykre to strasznie, ale co zrobic. Dobrze, ze Twoj tz ich sprowadza na ziemie
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak nie do końca kojarzę która z dziewczyn się meczy z tą cukrzycą ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Dziewczyny swędzą Was brzuchy? kurde mnie ostatnio okropnie, piersi przestały to teraz brzuch, nie mogę z tym już, nic nie pomaga, skóra nie jest jakaś sucha tylko swędzi
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Viki rozciaga sie, musisz smarowac.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1213 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze bo to tak juz jest każda mała rzecz dla naszych Maluchow cieszy niesamowicie
zmotywowalyscie mnie biore sie do roboty ide opróżnić szafki i powykladac zawartosc kartonów
|
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
Russi
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Smaruje 2 x dziennie
strasznie mnie ostatnio to denerwuje...
|
#1216 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Chciałam jej powiedzieć, że gówno |
||
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
To moze smaruj zawsze jak Cie zaczyna swedziec. Moze zwyczajnie skora potrzebuje wiecej nawilzania niz 2 razy dziennie
|
|
|
#1218 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też się cieszę, nawet z łapek niedrapek szalona jestem i naprawdę jaram się wszystkim ![]() Cytat:
ja nie mam dużych cycków, nie zauważyłam, żeby urosły, a chyba każdy, nawet najmniejszy przyrost kończy się panem rozstępem |
||
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
baby ale fajnie, że USG jutro będziesz miała nowe zdjęcia córy
Jerzyczka gratki za zakupy
|
#1220 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wózek jest mega zabudowany, nie ma przeciągu, nie wieje z żadnej strony, ubierasz dzidziusia, wkładasz go do grubego śpiworka, otulasz jeszcze kocem i jeszcze wózek ma tą nakładkę na górę gondoli ... nie ma jak wiać i nie ma jak dzidziuś zmarznąć Zresztą nawet gdy się stresujesz to sprawdzasz karczek - jeśli ma ciepły to jest ok A jak czujesz że chłodniejszy to zawijasz do domu przecież zresztą te pierwsze spacery to do pół godziny trwają - a poniżej 10 st jak będzie to nawet tobie się nie będzie chciało wyjść na dwór dzidziuś też musi się hartować. Cytat:
Cytat:
przynajmniej tak było na początku nie wiem jak teraz ![]() W kazdym razie ja nie jem, bo miałam po niej akcje ![]() Burak pod tym względem szybciej wchodzi Cytat:
![]() Paznokcie maluję co 2-3 dni i używam zmywacza o zgrozo z acetonem Cytat:
![]() Mówiłam już kiedyś że nie będzie dzieci ze stycznia Cytat:
Ja tak miałam koło 5-6 msc że mega mnie swędziało mimo że się smarowałam codziennie. Teraz smaruję się rano kremem i w ciągu dnia często powtarzam aplikację
|
||||||
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka super, że już wszystko jest
Mint Sheep najlepsze Dotka też poluję na ten leżaczek |
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna my mamy czarny fotelik
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
W lakierach to podobno szkodliwe są toluen i formaldehyd, a także uczulająca kamfora. Ale większość producentów tego już nie stosuje, chyba, że jakieś szemrane firmy. Można skład sprawdzić w razie wątpliwości.
|
#1224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak mój go o 9 wziął do domu, tak do tej pory śpi na swoim miejscu i się nie rusza chyba niechce zostać zauważony;d;dwiadomo jak będą mrozy przygarniemy go jak tylko będzie chciał, ale ma tak ocieploną budę i tak dużą że na pewno źle mu tam nie będzie... Najgorsze że brakowało mi go przez tą cholerną jedną noc, od razu pomyślałam jak fatalnie będzie kiedy nasze dzieci będą się z domu wyprowadzać |
|
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia mam ten sam problem, mamy Kajtka i kurde nie wyobrazam sobie, zeby spal na dworze, ale przeraza mnie ilosc siersci w domu.
|
|
|
#1226 |
|
Wtajemniczenie
|
Najgorsze że ona wszędzie się nawciska
i nie idzie tego uprzątnąć...a jak młody zacznie raczkować to już dopiero będzie katastrofa. Musi mieć kontakt z małym od początku ...a 23 ary działki ma dość do wybiegania, lepsza ta wizja niż siedzenie-wiosna lato jesień zima w 50 metrowym salonie...tak się pocieszam że będzie mu lepiej |
|
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, ale samy ary to trochę mało
![]() My mamy w sumie 37 arów i co z tego, skoro jak puszczę psa samego na pole, to połazi po ogródku i siedzi na schodku przed domem i obserwuje. Ona potrzebuje aktywności: albo rzucania jej piłki, albo spacerów (najlepiej po lesie - terier), najlepiej jak codziennie jest i to i to. I ja nie wiem co Wy z tą sierścią macie, toż to krótkowłose! Ja mam szorstkowłosego psa, to dopiero futrzaste,ale czeszemy ją regularnie i spokojnie wystarczy odkurzanie 1, max 2x w tygodniu. Zresztą ja tam uważam,że dziecko od sierści nie umrze, chyba że ma alergię
|
|
|
|
#1228 |
|
Rozeznanie
|
Jerzyczka gratuluję fury. Hartan super jakościowo firma. Mój brat szarpnął się dwa lata temu dla 3 dziecka bo przy dwójce wcześniejszych dzieci szlag go trafiał z wózkami. Ciągle coś się im psuło w nich. Chciał mi go oddać/ sprzedać ale mi się piankowe koła w nim nie podobają. .. tak to jest super. Bratowa sobie chwali.
Co do podejścia moich rodziców do kolejnego wnuka. Cieszą się strasznie ale to już 6 wnuczek a jeszcze 7 jest w drodze, wiec ich zapał jest sprawiedliwy dla wszystkich. Czyli nie traktują mnie inaczej niż moje rodzeństwo. Zawsze po równo i sprawiedliwie. Nawet jak odwiedzają nas to później starają się odwiedzić tez innych żeby nie było ze tylko u mnie są najczęściej itd. Mieszkają 2 klatki obok a bywają u nas średnio co 3ms he he zawsze dzielą równo i kasę i uczucia ![]() Gratuluję tygodni i udanych zakupów. Ja dziś zdycham dalej. Biorę juz paracetamol po pół tabletki bo nie daje rady. 3 dzień ból głowy, zębów i zatok. Oczy mi łzawią i nos mam zatkany. Męczarnia straszna chociaż gardło przestało boleć. .. Kasia nie wyobrażam sobie swojego zmarźlucha wywalić na dwór ona mnie budzi w nocy żeby ją kocem nakryć bo jej zimno. ; D jest obrażona jak jej każe wyjść z pokoju. .. Choć sierść tez mnie wkurza. Niby krótkowłosy amstaff ...ale sypie się straszne. ..teraz szczególnie na zimę. , wczoraj odkurzałam a wieczorem pół szufelki sierści. .. ale takjuż 10 lat więc się przyzwyczaiłam. .. ciesze się ze dziecko będzie chować się z psem bo jak widzę niektóre dzieci jak panicznie boją się psów to aż mi ich szkoda. .. ![]() Dziś wymyśliłam co zrobię w prezencie dla bratowych i siostry pod choinkę. Jestem pełna zapału. Będzie to choinka z białych piórek na pniu i drewnianej podstawie z mchem. Można poszukać na necie. Będę zamawiać rzeczy na allegro i zadanie na jesienne wieczory mam.
Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-11-15 o 14:11 |
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula, masz strzykawkę i sól fizjologiczną? Przepłukaj sobie zatoki, to naprawdę super pomaga.
|
|
|
|
#1230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale kupiliśmy panele do sypialni i pokoju dziecia w końcu! Ostatecznie wzięliśmy inne niż myśleliśmy, ale tez mi się podobają No i farba kupiona, będę malować łóżeczko Chociaż łóżko biedne dziecko będzie mieć może gotowe
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

Ale ja też bym nie miała aż tyle kasy na ten wózek, gdyby nie moi Rodzice, którzy mieli misję na super brykę dla wnuka 

Ja nie wymagam od nikogo zasypywania prezentami, ale skoro jedni to robią to inni powinni siedzieć cicho i nie komentować tego w żaden sposób. Dla teściów nasz Kubuś to będzie trzeci wnuk i dają to bardzo odczuć, że to nie ich ukochany pierwszy wnuczuś..
21.06.2014r.
strasznie mnie ostatnio to denerwuje...