![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
wieczorem przegonic core na spacerze - oczywiscie odpowiednio do pogody obrana. po powrocie euphoribium do nosa psiknac i lulu
#1202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już jest u Ciebie na mailu ![]()
![]() |
#1203 |
Zadomowienie
|
To jest akurat wersja chłopięca
![]()
Ciąża http://www.suwaczki.com/tickers/7470hqvkkbz2t44k.png Poród http://www.suwaczki.com/tickers/7470skjoll5khh75.png Edytowane przez niulka_1985 Czas edycji: 2016-03-10 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
Ja piernicze jak mi młody szaleje w brzuchu, cały aż skacze...
Przypomnijcie mi-na morfologię nie trzeba byc na czczo? Bo moge pojechac dopiero o 11 a nie wytrzymam tyle bez jedzenia...a siuski maz bedzie musiał zawieźć w pon. Która pytała o maszyne? Ja mam Janome ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Tabaska --- jęzor mi uciekł do ziemi na Twoje ciasto aaaaaaaa
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dzieki za info ![]() AsiaPo---- zwierzaki czuja co sie święci ![]() ![]() Gosiaczek--- ja tam nigdy na czczo na morfo nie chodzę, zawsze jakies lekkie śniadanko ![]() ![]()
![]() Edytowane przez MaLoS Czas edycji: 2016-03-10 o 19:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Wtajemniczenie
|
a ja głupia zawsze na czczo jeździłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
Ja tez na morfologie zawsze na czczo.. i to juz chyba przyzwyczajenie u mnie
#1208 |
Zadomowienie
|
Na morfologie nie trzeba być na czczo
![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Kurcze nastawilam ostatnie już pranie (pościel i pieluszki) no i trochę prasowalam. Teraz co jakiś czas coś mnie kluje w bożenie... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Raczkowanie
|
Witam,moja mala krupa śpi a ja mam chwilę czasu to wam opiszę co i jak.
Miałam iść do szpitala na te sterydy ze względu na tą moją miękką i lekko rozwierającą się szyjkę. Lekarz powiedział że nie ma zle i niektóre mają nawet krótsza na tym etapie i dochodzą do końca. W szpitalu dostałam jeden zastrzyk i cukry mi podskoczyły do góry na wieczornym ktg wyszły skurcze na 56 procent ja to odczuwlam jako twardnienie brzucha(miałam już takie coś ostatnio często w domu) i gdy to miałam nie czulam ruchów. Dostałam magnez i przeszło choć w nocy czułam taki ból jakby wiązadła bolały w pachwinach promieniowało od pleców do pachwin ale lekarz na obchodzie powiedział że to więzadła i to normalne . Ja całą noc nie spalam jakoś taka pobudzona byłam bo bolało jak leżałam na prawym boku lewym a ciut mniej na plecach. Na drugi dzień rano ktg było idealne i zero skurczów. W południe dostałam drugi zastrzyk na płucka a po południu moja mala mało co się odzywała ale nie wpadałam w panikę bo stwierdziłam że może śpi i jest mniej ruchliwa. Miałam robione wieczorne ktg i wyszło źle malo ruchów dziecka tętno kiepskie ja powiedziałam że nie czuje dziś ruchów tak jak zawsze. Zrobili mi usg i pomierzyli dziecko ale tętno poniżej normy. Lekarz kazał zrobić powtórne ktg. Położna latała mi po brzuchu żeby uchwycić tętno udało się po jakimś czasie. Ja myślałam że zwariuje przez ten czas. Przyszła lekarka nie podoba jej się zapis znowu jeździ po brzuchu. Położna poszła po drugiego lekarz ten przychodzi rusza mi brzuchem bo może dziecko śpi. Nic to nie daje nie ma ruchów tętno kiepskie i decyduje o natychmiastowej cesarce. Ja dostałam takiego nerwa że myślałam że zalecę tam szybciej na nogach niż oni mnie tam zawiozą. Balam się o moją kruszynkę dostalam takich nerwow ze czeslam się jak galareta. Wszystko poszło bardzo szybko. Jak mi ją wyjęli z brzucha i usłyszałam jej krzyk i lekarz powiedział że jest ok to rozpłakałam się ze szczęścia. Nie zmrużyłam oka już do rana z emocji. Wkłucie przez anestezjologa nie bolalo nic. Dostałam po cesarce kroplówkę chyba to była pyralgina albo paracetamol i po tym mialam zero bólu.Po 5 godzinach dostałam kroplówkę z ketonalu która szla jak krew z nosa przez 3 godziny i kroplówkę na rozkurczanie macicy i przy tym ketonalu czułam lekki ból.Potem już nie miałam zadnych przeciwbulowych bo nie bylo potrzeby tylko przed samą pionizacją podali mi coś. Generalnie po cesarce doszłam do siebie bardzo szybko owszem bolało ale spodziewałam się dużo gorszego bólu.Położne się dziwowały że latam po korytarzu wyprostowana a nie zgarbiona i połamana jak inne dziewczyny. Po 12 godzinach miałam pionizacje i sama się ogarnęłam w lazience i chciałam iść do dziecka ale mnie nie chciały puścić bo bały się że zemdleje i nie zdjely cewnika żeby mnie do rana przytrzymać. Mala byla przez 12 godzin pod tlenem ale rano już nie było potrzeby bo sterydy zadziałały. Byłyśmy dlugo w szpitalu mala dostała żółtaczki ,potem biegunki. Czułam się źle widząc inne mamy mające dzieci przy sobie a ja siedziałam sama w pokoju i mogłam jedynie chodzić do niej. Dla mnie koszmarem była walka z laktacją. Nie myślałam że to będzie takie ciężkie. Dostałam zdym na rekach od odciągania pokarmu zwykłym laktatorem co 3 godziny nawet w nocy. Nawal pokarmu dopiero w 3 dobie. Musiałam mrozić pokarm później bo bylo go tak dużo. Teraz też odciągam bo mala nie chce mi po prostu ssać cycka i tylko raz się mi chycila i ssala. Jeśli chodzi o cesarkę to jak będzie mi dane być jeszcze raz w ciąży to zdecyduje się na cesarkę bo bardzo dobrze po niej doszlam do siebie. Napatrzyłam się na kobiety po sn i nasłuchałam ich powieści i żadna nie chce już naturalnie rodzić. A chodzą po tych sn jak kaleki później.
#1210 |
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
W sumie dobrze, że sie temat zaczął, bo mi sie przypomniało, ze jutro muszę iść na badania, ewentualnie w poniedziałek
![]() APETYT--- u mnie jest bardzo wzmożony, no zjadłabym konia z kopytami! Czyżby organizm zbierał energię do porodu? Natura chyba sama wie co robi ![]() Sunshine--- co za opis! Pięknie dałaś radę po cesarce, podziwiam, ze tak szybko na nogi stanęłaś! Najważniejsze, ze Malutka zdrowa i Ty dobrze sie czujesz ![]() ![]()
![]() Edytowane przez MaLoS Czas edycji: 2016-03-10 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
Sunshine1551
Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło! ![]()
#1212 |
Wtajemniczenie
|
Sunshine no zmrozilo mnie, nie powiem, ale najwazniejsze ze wszystko jest w porzadku. Dobrze ze lekarze szybko ogarneli sytuacje! Ciesze sie ze tak szybko doszlas do siebie po CC, ja wlasnie tego najbardziej sie boje. Badz silna, nie dawaj sie kochana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1213 |
Winter is coming
|
sunshine jak dobrze, że byłaś wtedy w szpitalu!! dzięki za opis
![]()
#1214 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze że byłaś w szpitalu i szybko zareagowali :-*
![]() |
#1215 |
Zakorzenienie
|
sunshine
No to ładnie się strachu najadłaś przed samym porodem!! I cuuudownie, że córeczka nie musiała być pod tlenem i sterydy zadziałały ! Tak długo pozwolili Ci być w szpitalu? To cudownie bo jak czytałam na innych forach to kazali mamom wypisywać się chyba po tygodniu i przyjeżdżały do szpitala na cały dzień lub wynajmowały pokój. Karmisz teraz MM czy swoim odciągniętym mlekiem? Ach ale się cieszę, że już w domku jesteście i wszystko jest dobrze ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 |
Mama Land
|
Sunshine: Wielkie brawa za zachowanie w tym wszystkim zimnej krwi i szybkie dojście do siebie - myślę, że wiele dało Twoje nastawienie
![]()
#1217 |
Zadomowienie
|
Sunshine dziękujemy za tak szczegolowy opis, cale szczęście, ze wszystko dobrze się skończyło pomimo tylu nerwów i stresu przez który przeszlas. Dbaj o maleństwo i odpoczywaj kiedy się da, chociaz mysle ze jesteś mega silna skoro tak szybko doszlas do siebie, ciocie caluja i czekają na fotki
![]()
#1218 |
Rozeznanie
|
Sunshine
Dzielna jestes kobieto! Jak dobrze, ze wszystko dobrze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
Chciałam tylko powiedzieć, że mam tak dużo BODZIAKÓW, że chyba nie będę musiała ich w ogóle prać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no szok przeżyłam. A jeszcze nie wszystkie uprałam ![]() KURIER NIESPODZIANKA no więc jak pamiętacie zrobiłam zamówienia 2 kosmetyczne, ten album, no i ogólnie jak chyba u wiekszości z was kurier często wita do drzwi. Ostatnio siedzimy z rana z mężem w domu a tu kurier dzwoni z Poczty PL. Ja szok... otworzyłam domofon i analizuje co do cholery zamówiłam!! Miałyście tak? ![]() ![]() Otworzyłam, no zgadza się, moje nazwisko, paczkę otwieram a tam prezent od koleżanki, która zjechała z zagranicy do PL na chwilkę ![]() Bodziaki i śliniaczki i śliczna karteczka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No i ty też kochana jesteś wielka! Podziwiam że tak szybko doszlas do siebie po cc ![]() Buziaki dla Was i czekamy na fotkę księżniczki ☺ Swoją drogą czytając twój opis przypomnialo mi się jak mnie w 31 tc po ktg straszyly że prawdopodobnie czeka mnie cc. Straszny moment. Strach lęk i łzy. Nie życzę nikomu... Podziwiam cię Sunshine ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Zadomowienie
|
Sun super że wszystko skończyło się dobrze i sterydy zadziałały
![]() ![]()
#1222 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() też mam jeszcze z jednym wykładowcą do dogadania kwestię zaliczenia i zastanawiam się jak będzie Cytat:
dopiero na studiach sprawdziłam jaką mam Cytat:
![]() Cytat:
![]() jest 22 a ja właśnie się frytkami obżeram ![]() Sunshine cieszę się ze u Was wszystko ok i że tak szybko doszłaś do siebie po wszystkim mam nadzieje ze znajdziesz chwilkę żeby czasem nam pare słów napisać bo wszystkie jesteśmy ciekawe jak tam nasze pierwsze watkowe maleństwo ![]() za każdym razem jak dziś wchodziłam na wizaż szukałam relacji od Ciebie ![]() Edytowane przez lucy111 Czas edycji: 2016-03-10 o 20:43 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Raczkowanie
|
Sunshine
Dzięki za opis ![]() Poli Ale miła niespodzianka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Prezencik od koleżanki bardzo miły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zadomowienie
|
Poli superasna masz kolezanke
![]() ![]()
#1227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Historia z dreszczykiem, najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło ![]() ![]() Poli ale super prezent, tez bym tak chciała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Wtajemniczenie
|
sunshine- cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Biedna jesteś z tym złym nastrojem. Mam nadzieję ze już lepiej i że będzie coraz lepiej. Cytat:
![]() Dobrze że z córeczką jesteście już w domu z dala od szpitala. Oby teraz jak najdłużej daleko od lekarzy w zdrowiu ![]() My z mężem dziś przemeblowalismy całe mieszkanie. Tzn pokoje. U Samuela i w naszym. Ja stałam i mówiłam co gdzie a mąż latał z meblami. Teraz lepiej. Jakoś tak więcej miejsca i przytulniej za razem ![]() Jutro jadne zobaczyć co do cioci przysłała z Anglii córka co urodziła córkę Ale takiego klocka ponad 4 kg ze od razu wszystkie ubranka były za małe. Ponoć 18 kg ma ubranek dla dziecka do roku. Tam w Anglii ciągle dostaje nowe. Od kolegów z pracy i różnych osób. Może coś znajdę dla siebie. Mam wrażenie że pomimo tych wszzytskich problemów mój synek będzie chciał długo w brzuszku siedzieć. Nie mam żadnych prognozowanych skończy ani objawów jak wy. Nic ze mnie nie cieknie. Jedynie mnie spojenie i plecy bolą jak chodzę. Mąż obstawia ze urodze 14.03 w niedzielę a mi coś się wydaje że 15. Ale możliwe że i mały będzie siedział dłużej az go będą musieli wygonic. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Zadomowienie
|
Neta w sensie ze za 3-4 dni chcesz rodzic ;p? chyba o kwiecień chodziło. nie?
![]()
Edytowane przez beth007 Czas edycji: 2016-03-10 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.