|
|
#1261 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- a i ochotę na słodycze też mam ostatnio cholerną. ale to hormonki ![]() kobieta tak ma
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
|
#1262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() reszta jw
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jadłospis ładny, ale 2 razy jesz jogurt naturalny. Dałabym za drugim razem może tuńczyka zamiast jogurtu. |
|
|
|
|
#1264 |
|
Raczkowanie
|
Dziś
błonnik z jogurtem truskawkowym kawa -3łyżeczki cukru śniadanie: pół pomidora, ogórek, kawałek pieczonej piersi zielona herbata II śniadanie: grejfrut kawa -3łyżeczki cukru obiad: talerz rosołu z makaronem, jedno z rosołu skrzydełko błonnik z jogurtem hebrbata zwykła z cytryną i 1,5 łyżeczki cukru to mój dzisiejszy zbiór co jadłam może ktoś mi powie co źle robię prosiłam w wątku innym, ale nikt mi nie odp ![]() ok. 2tyg. np. jem pierś smażoną na obiad plus warzywa ,dużo wody mineralnej piję której nie wyminiłam dziś bo zapomniałam tak orientacyjne moje jedzenie wygląda, albo owsiankę jem na sniadanie kolacji unikam, wolę herb. zieloną wypić nic nie chudnę... pomimo ćw. ,ograniczenia jedzenia chodź coś potrafię podjeść słodkiego.... :/ może mi ktoś doradzić co źle robię że nie chudnę?może wszystko robię źle a nie wiem o tym a myślę ,że w miarę ok się odzywiam |
|
|
|
#1265 |
|
Zadomowienie
|
Moje U nad książkami:
Ś: fitella bananowo-czekoladowa + 200ml mleka 2%, kawa z mlekiem po: jabłko IIŚ: pół wiejskiego z wkrojonymi świezymi truskawkami, mięta Przekąska: knoppers, pasek czeko Lindt Lindor O: 100g wołowiny podsmażonej na oliwie, później duszonej w bulionie + sos ze świeżych warzyw (starta marchew,seler,pietrucha,p or,cebulka + kawałek papryki + łycha przecieru pomidorowego, garść suszonego kopru i bazyli świeżej + ziarnka pieprzu zielonego) + 2 małe ziemniaczki i mizeria z połowy ogórka i łyżki jogurtu naturalnego, zaprawiana granulowanym czosnkiem, po: mięta! Oczywiście, nie całą porcję zjadłam, połowa na jutro ![]() Deser: 2 kinderki Podwieczorek, wiem mało pożywny, ale: Kinder Bueno, kilka truskawek. Jestem pełna, i kolacji juz nie dam rady, może dla przyzwoitości ciut homo naturalnego z jakimiś pestkami. Ale nie obiecuję. Amen siostry!
![]() Edytowane przez malenka17 Czas edycji: 2010-04-20 o 20:20 |
|
|
|
#1266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1268 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1269 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze: unikanie kolacji = spowolnienie metabolizmu Kolacje zawierającą węglowodany je się do 3 godzin przed snem, zawierającą białko, nawet godzinę przed snem. Najlepiej jeść twaróg z warzywami. NIE SCHUDNIESZ, JEŚLI OSTATNI POSIŁEK JESZ NA DŁUGO PRZED SNEM! Po drugie : Twoje II śn to nie posiłek. posiłek zawiera białko. Po trzecie : rosół z makaronem nie nadaje się na R. Poczytaj to : http://www.sfd.pl/Odchudzanie_%C5%81...y-t585708.html http://www.sfd.pl/PODSTAWY_UK%C5%81A....-t527693.html i dopiero później układaj dietę. Ma być 5-6 prawdziwych posiłków + ćwiczenia!! |
|
|
|
|
#1271 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zadbaj o nnkt bo są niezbędne aby org mógł dobrze funkcjonować i abyś chudłaCytat:
Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" Edytowane przez kika171 Czas edycji: 2010-04-20 o 21:07 |
||||
|
|
|
#1272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tyle ode mnie wielkim znawcą nie jestem ale starałam się podkreślic głowne błedy
|
|
#1273 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() zamieszczam swój jadłospis. dzisiaj jakoś tak dużo tego wyszło ja pracuję do 24- 1 w nocy więc chyba jakoś żle te posiłki rozkładam, bo wieczorem robię sie strasznie głodna i grzesze![]() R 1 śniadanie: 9 rano: pół torebki ryżu, szklanka mleka 2 śniadanie: 11: 1 bułka razowa, trochę twarożku, 1 plasterek szynki, 1 serek topiony, sałata, papryka, rzodkiewka, pomidor(po troszku), kawa z mlekiem obiad: 15: 1 gotowane udko z kurczaka, sałatka( pół ogórka, 5 listków sałaty, pół papryki), 3 ziemniaki gotowane podwieczorek:17: surówka z kapusty, 2 naleśniki( maleńkie bez cukru, bez dodatków) kolacja: 20:serek homogenizowany z jagodami Jutrzejszy jadłospis: śniadanie: 8 rano: 1 bułka razowa, 2 plasterki szynki, pomidor, papryka, kawa z mlekiem 2 śniadanie: 11: banan, mizeria, może pół kromki chleba obiad: 16: 3 ziemniaki, gulasz z serc drobiowych(200 gram serduszek, 1 cebula, pieprz, bez tłuszczu na wodzie) podwieczorek: 18: serek wiejski kolacja: jajko na miekko, papryka |
|
|
|
#1274 |
|
Raczkowanie
|
postaram się zmienić i dziękuje za uwagi, postaram się zmienić to co mi tutaj kobietki napisalyście
mam na dziś takie pytanko jeszcze bo ja obiad jem o 17 bo tak inaczej nie mogę bo w pracy wracam i chciałam się spytać po obiedzie odpoczynek i trening jakiś i później jak zjem coś to już mogę nie jeść nic bo tak chodzę spać 22-24 gdzieś w tych granicach. |
|
|
|
#1275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No cóż, obiadu połowę, w sensie tego gulaszu, bo wyszedł cały garnek ![]() Ziemniaki i mizeria jutro będą nowe ![]() Połowa serka 150g. Natomiast na kolację wpadła mała bułka żytnia z wędlinką,pomidorem,ogorki em i rzodkiewami, sypnięte szczypiorem. Przyzwoitość nakazała.
|
|
|
#1276 |
|
Zadomowienie
|
wczorajsze R:
Ś:1 jogurt biszkoptowy danone( 250g)+ fitella cynamonowa+ 1 banan; kawa parzona z mlekiem Ćwiczenia IIŚ: 1 kromka chleba z dynią- z masłem i serem; 5 rzodkiewek; herbata+ 1 słodzik O: zupka marchwiowa P: twarożek lekki z łyżką masła orzechowego; kawa parzona z mlekiem K: bułeczka orkiszowa: pół z masłem, twraożkiem grani i szynką; pół z trójkącikiem fit hochlandu śmietanowym; pomidor; herbata mietowa+ słodzik dzisiejsze R: Ś:bułka grahama pół z masłem orzechowym, tw. grani i bananem; pół z nutellą( biało- czarną) i bananem; kawa parzona z mlekiem Ćwiczenia IIŚ: 1 jogurt serduszko orzechowy+ łyżka mieszanki jumbo+ łyżka pł. kukurydz.; kawa inka z mlekiem Rower O: ziemniaki ze szczypiorkiem, jajko smażone na oliwce; marchewka gotowana P: pół jabłka, twarożek z cynamonem; kawa parzona z mlekiem K:bułeczka razowa: pół z masłem, serem, szynką; pół z masłem, mozzarellą; pomidor; pół jabłka; herbata miętowa+ słodzik
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
U
może dziś ktos oceni???? ![]() |
|
|
|
#1278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1279 |
|
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze R.
-I- owsianka na mleku 0,5% (4 ł płatków owsianych, 4 ł otrębów, 1 ł siemienia lnianego, 5 orzechów laskowych, starte jabłko) -II- warzywa na patelnię (pół opakowania) i naleśnik domowej roboty (robiony bez tłuszczu); na deser jabłko -III- 2 kromki chleba żytniego z chudym białym serem plus kiełki rzodkiewki, ogórek i papryka żółta -IV- serek wiejski z kiełkami rzodkiewki i ziarnami słonecznika, jabłko, 2 kawałki czekolady "jedyna" :/ -V- mała maślanka Bardzo prószę o OCENĘ!!!!
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
może, jak zaczniesz czytać ze zrozumieniem i myśleć
|
|
#1281 |
|
Raczkowanie
|
śniadanie
375g kefiru z błonnikiem zielona herbata jeden kawałek chlebka żytniego pełnoziarnistego z polędwicą z indyka, ogórek surowy to będę pić i jeść za jakieś 10 min kawa z mlekiem 3,2 1 łyżeczka cukru + dwa herbatniki w czekoladzie może być takie śniadanie? |
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat: W związku z niedawnym zamieszaniem w sprawie podziału tego wątku (pomysł upadł) mam do Was prośbę: zaznaczajcie naprawdę wyraźnie, czy to U (utrzymanie), P(przytycie) czy R(redukcja) Literka może być kolorowa, pogrubiona, powiększona - o, tak R Cytat: Zamieszczamy tylko i wyłącznie całodniowe jadłospisy, a nie posty z poszczególnymi, pojedynczymi posiłkami.
|
|
#1283 |
|
Raczkowanie
|
jakaś fachowa porada co do mojego jadłospisu? ;> ( U - staram się)
a więc: I śniadanie 6.00 kromka chleba z pełnego ziarna z twarożkiem ziarnistym, sałatą, plastrem szynki lub śledziem, 2plastrami pomidora, kilkoma plastrami ogórka, rzodkiewki i szczypiorkiem zielona herbata 7.00 - 10.00 zielona bądź inna herbata/ czasem kawa cappuchino, ale rzadko II śniadanie 10.00 2x kromka chleba z pełnego ziarna z twarożkiem ziarnistym, sałatą, plastrem szynki lub śledziem, 2plastrami pomidora, kilkoma plastrami ogórka, rzodkiewki i szczypiorkiem zielona herbata lub dwie kromki chleba z pełnego ziarna z ekologicznym dżemem truskawkowym niskosłodzonym , bądź z paprykarzem zielona herbata lub jogurt Danio straciatella/ activia truskawkowa/jagodowa zielona herbata lunch godz 13.00 jabłko i pomarańcza/ jabłko + kiwi/ papryka czerwona zielona herbata obiad 16.00 2x kromka chleba z pełnego ziarna z twarożkiem ziarnistym, sałatą, plastrem szynki lub śledziem, 2plastrami pomidora, kilkoma plastrami ogórka, rzodkiewki i szczypiorkiem zielona herbata 16.00 - 20.00 jakiś owoc/warzywo/ czekoladowa kawa cappuchino kolacja 19.00/ 20.00 2x kromka chleba z pełnego ziarna z twarożkiem ziarnistym, sałatą, plastrem szynki lub śledziem, 2plastrami pomidora, kilkoma plastrami ogórka, rzodkiewki i szczypiorkiem lub zamiast 1 kromki jogurt alpro soya/ danio z musli zielona herbata owoc czasem na pierwsze śniadanie 30g płatków fitness z mlekiem niskotłuszczowym albo czekoladowy jogurt alpro soya z sucharami lub musli czasem dla urozmaicenia na obiad lub kolację jem sałatkę z kurczaka, kukurydzy, kapusty pekińskiej, ogórka kiszonego + sos koperkowo ziołowy albo warzywa na patelni pomysł na rybę jednak najczęstszy jadłospis to ten co podałam jako 1 wiem że mimo wszystko mało w nim urozmaicenia. co o tym sądzicie? ![]() aaa i od czasu do czasu coś słodkiego/ mega słodkiego ( czekolada *.*)
Edytowane przez werasek Czas edycji: 2010-04-21 o 11:31 |
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu jesz chleb na obiad?? według mnie lepiej zjeść tu coś konkretnego. np jakieś mięso (kotlet mielony,schabowy; udko z kurczaka) + ziemniaki/ryż i warzywa.faktycznie bardzo monotonny ten jadłospis, brakuje urozmaicenia. w każdym posiłku występuje chleb. ja bym dodała jeszcze coś słodkiego na deser/podwieczorek, bo przecież nie jesteś na R owoc/warzywo to nie jest żaden posiłek tylko dodatek/przekąska do posiłku. dorzuć do jadłospisu jakieś jogurty +orzechy
|
|
|
|
|
#1285 |
|
Raczkowanie
|
taki obiad bo jestem po nim zdrowo najedzona nie "opchana", a nie wiem za bardzo czym mogłabym to zastąpić żeby wyrównało się mniej więcej kalorycznie
. dlatego też taka monotonia.ziemniaki odpadają zupełnie, mięso lubię tylko drobiowe
Edytowane przez werasek Czas edycji: 2010-04-21 o 14:21 |
|
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje R: pt: 2 jajka na twardo <bieganie> śniadanie: banan, placek owsiany(2 białka, żółtko, 4 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka otrębów) z dżemem truskawkowo- jabłkowym II śniadanie: grahamka z polędwicą, plastrem sera żółtego, kilka rzodkiewek obiad: pół woreczka ryżu + pierś z kurczaka + ogórki przekąska: jogurt naturalny z mieszanką studencką i sproszkowaną wanilią kolacja: jajecznica z pomidorami
|
|
#1287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moje U 1. ryż na mleku +śliwki, truskawki, jabłko, łyżeczka siemienia lnianego - wyszła pełna miska 2.świeżutka grahamka z sezamem 3. kromka razowca z polędwicą drobiową i pekinką, duża mandarynka 4. pierś z kurczaka z warzywami; garść nerkowców, kawałek sernika, kokosanka 5. sałatka z wieśniaka, polędwicy drobiowej i warzyw |
|
|
|
|
#1288 |
|
Raczkowanie
|
Moja Errrrka:
ś: bułka grahamka 80g -pół z pasztetem i ogórkiem zielonym -pół z łyżką dżemu truskawego, posmarowana wiejskim i na to kiwi - kawa z mlekiem i cukrem 2ś: jabłko, kawa o: kiełbacha śląska z keczupem i musztardą dużo surówki takiej ze słoika, goracy kubek pieczarkowa k: jogurt winogronowo- figowy 250g jabłko, kawa
|
|
#1289 |
|
Zadomowienie
|
UTRZYMANIE
chociaż ciut lepiej??? oceńcie,please...:confuse d: |
|
|
|
#1290 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje R/U. Wychodze z R
sniadanie: owsianka: 5 lyzek platkow , pol serka wiejskiego, jablko, cynamon przedtreningowy: omlet z 2 jaj+druga polowa serka trening silowy 1h obiad: gotowana chuda szynka+caly woreczek ryzu brazowego z sosem z przecieru pomidorowego z bazylia podwieczorek: miska salatki (rozne warzywa+3 plasterki poledwicy+dwie garsci orzechow wloskich) kolacja: pol kostki twarogu chudego z warzywkami Moze ktos ocenic? wydaje mi sie jakos duzo ile tu jest okolo kalorii?
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.

)

prosiłam w wątku innym, ale nikt mi nie odp 

szkoda, że buła sucha, ale jest ładnie

ile tu jest okolo kalorii?