![]() |
#1261 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
Ja mam to samo... Niby na usg byla glowka w dol... A czasami brzuch mam jakis taki szeroki jakby w poprzek lezala.... Albo jakies dziwne pozy przyjmowala... ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() I wszystkiego naj z okazji rocznicy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiara - dobrze że skurcze przeszły!! Sweet - nie mogę się doczekać już aż pokażesz ciuszki na pewno są odlotowe i słodkie ![]()
![]() |
#1263 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my sie cieszylismy ze dzis mecz na tv obejrzymy i co..... Wlaczylismy sobie przed 18 jak cos pierdyklo az sie blyslo z tylu tv....no i sie juznie wlaczyl......masakra ![]() ![]() Dobrze zejeszczejestna gwarancji....a raty jeszcze splacamy.... Z tymi sprzetami to jakis czad.... ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Zadomowienie
|
https://www.youtube.com/watch?v=6uSoaNTLgJQ
Patrzcie jak dziewczyna z brzusiem wymiata ![]()
#1265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja to dzisiaj dostałam zadyszki czytając dziecku bajkę ![]() Fajnie tak poczytać jak się tam z października rozpakowują i że poród szybki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
popsuty telewizor...20 minut przed finałem.. o kurde jaki...peech.. ale może gdzieś w necie darmowa transmisja będzie... Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-21 o 19:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Wtajemniczenie
|
martha - ojej jak ja Ci zazdroszczę tak długiego chodzenia!
![]() ![]() ![]() Połóż się na spokojnie, pewnie dzieciaczek zmęczony dzis jest, albo tak się obrócił, że nie czujesz. manieczka - hehe a propros mam z października, to idąc Waszym tropem zajrzałam i.. jedna mama napisała o Pawełku toffi (pozdrawiam tę panią :P) i taaaaaka naszła mnie na niego ochota! AnetkaIzabell - tak, dziś łącznie trwały 40min, były nieco słabsze niż te gdy jestem w pionie, ale to pewne dlatego, że mnie wzięło jak leżałam (najpierw jak sobie z Wami pisałam to miałam bóle miesiączkowe, ale nie zwracałam na to większej uwagi, dopiero później doszło spojenie i zaczęły się skurcze). Wczoraj miałam 1 serię pół godz., kolejną 1,5h (ta była straszna:/) i później jeszcze takie większe napinanie się. Na szczęście one mają tendencję do zmniejszania się, tzn. najpierw rosną w skali bólu, później po pewnym czasie zmniejszają sie i w końcu sytuacja się wycisza, tylko brzuch pozostaje twardy jeszcze przez jakiś czas. anuszka - miewam i te i te niestety, nie za każdym razem oczywiście. Z tym, że te krzyżowe ciężko też tak dobrze u mnie wyłapac, bo mam bóle nerki, a ona mi często promieniuje na różne strony pleców, np. dziś od rana tak mam. W każdym razie tych brzusznych nie da się pomylić z czymkolwiek innym. ![]() ![]() ![]() Keithlyn - super babka ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja meczu nie bede ogladac, wole masterchefa a potem lekarze ![]()
![]() |
#1270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie kłucia to ja czułam też w poprzedniej ciąży ale już naprawdę pod koniec, i jeszcze w krzyżu tak nie raz zakuło aż się człowiek w pół zginał... Może to jakiś zwiastun, że wcześniej urodzę, chciałabym to wiedzieć, żeby być przygotowana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kiara.. Ty tp masz na 29 XI ...nie za szybko u Ciebie akcja postępuje..? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogole ten brzuch mi twardnieje ostatnio caly czas, nie mialam tak wczesniej a magnez biore 5 dzien i powieka juz nie drga ![]() no ba chyba kazda chcialaby znac dzien i godzine ![]()
![]() |
#1275 |
Zakorzenienie
|
A moja mala teraz baraszkuje chyba od 1,5 h
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1276 | |||||
Rozeznanie
|
cześć ja na szybko bo oglądam mecza
![]() Cytat:
ja mam siwusów pelno, dlatego farbuję systematycznie ![]() Cytat:
![]() podwyżka była narzucona ustawowo jeśli pracujesz w państwowce Cytat:
ja zamowiłam chyba wszystko an raz ![]() Cytat:
![]() emocje niesamowite!!! a który kolega gra?? Winiarski może??? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1277 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Moja za to dzisiaj takiego psikusa zrobiła, że wypchnęła mi całą prawą część brzucha, a lewa była jakby zapadnięta haha śmieszny widok |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ani ja ani gin nie wierzymy, że donoszę do terminu (nie mówiąc już o tym, że ze względu na nerkę i tak jest opcja, że będziemy wywoływać szybciej). Ja się modlę o chociaż 7 tygodni jeszcze, byłabym już spokojniejsza ![]() Mi twardniał brzuch tak od ok. 16 tyg., ale to było wtedy tak, że po 30min w pionie robił się twardy po prostu, później zaczął lekko ciągnąć w dół, a w lipcu po zabiegu zaczęło się na całego, tj. skurcze już takie solidne po ok. 20min w pionie, jak całe dnie leżałam to wtedy było ok, ale wystarczyło wyjście na badania gdzie gdziekolwiek i znowu powtórka, także nie polepszyło sie. I tak zauważyłam, że w tym tyg. sprawa się pogorszyła, bóle miesiączkowe mam teraz codziennie, nie cały czas, ale np. 3 x dziennie po godzinę czy dłużej, po nich są skurcze raz silne raz bardzo silne. No i te spojenie cos mi daje teraz. A jak mi skurcze puszczają to znowu dobrze się czuję, tylko brzuch twardy jest nawet jak wstanę siku a później coś zjeść. Generalnie ja większość ciąży przeleżałam i u mnie leżenie nic nie daje. Gin powiedział, że mam odpoczywać, mocno się oszczędzać, ale nie tylko leżeć, bo leżenie też sytuacji tutaj nie poprawi. Luteinę nieprzerwanie biorę, aspargin też, no spy nie mogę (uczulenie), natomiast gin jest przeciwnikiem leków typu relanium i ja się z nim zgadzam w tej kwestii. Jestem dobrej myśli. Już bliżej niż dalej, maluszek jest zdrowy, rozwarcia nie ma, szyjka jakoś się trzyma, także musi być dobrze, wytrzymam jeszcze trochę ![]() ![]() czekoladka - Ty już masz TP tuż tuż, także chyba takie twardnienia na tym etapie mogą występować ![]() Jestem ciekawa która się pierwsza rozpakuje ![]() Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-09-21 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Wtajemniczenie
|
Moja też tak szaleje w brzuchu że już przegina... pęcherz i żołądek upatrzyła sobie z uwielbieniem...
![]() |
#1280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie rozmawiałam z opiekunką moich chłopaków (czasem przychodzila do nas, jak i ja i mąż byliśmy w pracy) i jej córka miala termin tak jak ja na listopad, a urodzila w tamtym tygodniu.. mała miała 1650 g... lezy w koszalinie w szpitalu, coraz ładniej na wadze przybiera i ogolnie jest ok.. mowi że w nocy upławów dostała ta jej córka, jak ją zawiozła do szpitala to już miała z krwią i 8 cm rozwarcia i już musiała rodzić ... masakra..
#1283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mala dzis ruchliwa bardzo... ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki za maluszka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Wtajemniczenie
|
Co do świąt to ja nic jeszcze nie planuję.. najpierw chcę urodzić szczęśliwie, a później bedziemy myslec... do tesci mamy 6 h drogi, mała bedzie miala 2 miesiace.. no nie wiem.. zalezy czy warunki na drodze beda dobre, bo jak sniezyce to tez odpada... no i czy chłopaki się nie rozchrują, bo oni w tym okresie lubią coś złapać :/ zobaczymy..
#1285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że maluszek będzie zdrowy ![]() czekoladka - a no właśnie, jeszcze esti ![]() szybko ten czas leci... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Wtajemniczenie
|
kupiłam kolejny śpiworek zimowy na all....
![]() kobieto opamiętaj się ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- nie straszcie tu żadnymi porodami.... wszystkie urodzimy po 37tc i już! ![]() niektóre miały plany na ten tydzień, jakieś pranie, prasowanie, pakowanie torby.... to może ja bym się podpięła i coś ruszyła w tym temacie? ![]() kurcze... niby miałam czas, że ogarniałam wyprawkę, a teraz jakoś tak osiadłam na laurach... "mamy czas, mamy czas, czas nie goni nas..." ale chyba jednak goni? ![]() w czwartek wizyta, usg, może po takich atrakcjach zepnę d.upę i zabiorę się porządnie za to wszystko, żeby ogarnąć do połowy października i mieć z głowy... ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- sillesianna, Indra, esti..... mało Was..... come on! come back!
#1287 |
Wtajemniczenie
|
Jestem, mecz oglądam
![]() Do Silesianny jest nr telefonu w klubie, ale z telefonu nie sprawdze, można smsa napisać ![]() Mi została ostatnia pralka rzeczy do uprania, ale z kosmetyczno-aptecznych rzeczy mam paczkę pampkow, chusteczki i oillan ![]()
#1288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekoladka mi tez juz nie drga ![]() ![]() Ale piekny mecz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1289 | |
Rozeznanie
|
zagraniczna firma - znana w Polsce.. nie była narzucona...tylko wypracowana.. za to co robiłam dla firmy.. tomusieli mi dać
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:47 ---------- chyba po meczyku ...prawie wszystkie poszły grzecznie spać....te emocje chyba wymęczyły... chłopaki super grali... ![]() Brazylia odpuściła dopiero ostatnie 5 piłek.. i widać, że smutni byli na podium... no ale oni 3 razy z rzędu mieli już swoje święto.. teraz nasza kolej ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Czy mozecie polecic jakissyrop na kaszel dla mnie ? Mialam katar, a teraz czuje jak scieka mi po gardle i obawiam sie ze bedzie z tego kaszel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.