![]() |
#1291 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2009-10-02 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Zadomowienie
|
własnie się dopatrzyłam, że barracuda nie ma tego gustownego napisu na koszyku "coneco"
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14547914]stylistycznie te wózki sa fajne, ![]() ![]() ![]() dlatego właśnie trzeba obmacać na żywo, zobaczyć jak się prowadzi, jak amortyzacja itp. nie da się kupić wózka w ciemno
#1293 | |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14547914]stylistycznie te wózki sa fajne,
![]() ![]() ![]() Każdy z tych modeli jest inny. Ja macałam V3 i Toledo i różnią się mocno. Na dniach pomacam Barracudę, to będę wiedziała więcej. ![]() Cytat:
![]() ![]() Ten który tu jest, jest mniejszy. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-02 o 14:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1295 |
Zakorzenienie
|
WITAM KOCHANE
______________ A mnie w nocy powaliło na amen. O 20ej mąż mi jajko gotował na miękko. Pożarłam i chwilę było git. Ale przed 21 już czułam ssanie. Postanowiłam to olać i iść spać. O 1 w nocy pobudka! ![]() ![]() Ja poszam na sposób i robie kanapki z wedlinka zawijam w sreberko do woreczka i kolo łozeczka czekaja ![]() ![]()
#1296 |
Raczkowanie
|
Kropko....błagam o kontakt na priv...
#1297 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A sucharki przy łóżku mam ...ale mogę zjeść dopiero jak już Szymon z nami w łóżku leży i wstajemy po porannym dosypianiu. Bez sensu trochę ![]() Dziś rano mówię do męża że marzy mi się przespać ciągiem całą noc (sugerując że może on by powstawał) a on na to: "No to daj Szymonka do babci na jedną noc". Łapska opadają... Angażujcie mężów od razu, na siłę, w opiekę nad maluszkiem, bo potem będzie już za późno ![]()
![]() |
#1298 |
Zadomowienie
|
araczki, widziałam, że też podoba Ci się stokke... nie wiem czy oglądałaś filmik, jak nie to wklejam link, zresztą w ogóle popatrzcie sobie dziewczynki, nawet z czystej ciekawości
![]() http://www.youtube.com/watch?v=Gg8mZ29w7kU
#1299 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ja już żegnam się na weekend, jutro wolne, niedziela dla rodzinki, więc do zobaczenia w poniedziałek. pa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14549708]wózek mi się generalnie nie podoba, ale to wysokie umiejscowienie jest bardzo praktyczne dla mamy i dziecka.
![]() ![]() Ja już żegnam się na weekend, jutro wolne, niedziela dla rodzinki, więc do zobaczenia w poniedziałek. pa.[/QUOTE] bo generalnie kosmiczny jest i sama stylistyka jak dla mnie też troszkę nie bardzo, ale póki co jest moim faworytem... tylko, że nie cenowym ![]() do poniedziałku dwupaki ![]() ![]()
#1301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś mnie już nie bolał, ale 3 dni pod rząd czułam ciągniecię po jednej lub drugiej stronie podbrzusza... wczoraj był 12 dzień cyklu więc raczej nie w okolicy @, bardziej w okolicy owulacji ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14545062]Mnie też od mięty odrzuca, mycie zębów to dramat :/ I słodkiego tez mi się nie chce ![]() ![]() ja ledwo wytrzymuję minutę myjąc zęby :/ Muszę coś z tym zrobić, nie wiem, zęby na kilka tur będę myła ![]() o raany myślałam, że tylko ja tak mam ![]() Słodkiego też mi się nie chce i cieszę się z tego ![]() Dziś się lepiej czułam, bo brzuszek nie ciągnął, ale za to jakieś choróbska mnie atakują! Kicham ciągle kaszle, zimno mi, muszę się nauczyć domowych sposobów kurowania bo jakoś zawsze preferowałam jakieś leki, witaminki ![]() W ogóle ciągle czytam, że w ciąży jest podwyższona temperatura ciała, a mnie jest ciągle zimno ![]() A i nie wiem jak ja to obliczałam, ale w chwili obecnej jestem w 6,5 tc, a na pierwszym usg będę w 7,5tc ![]() ![]() Eh Wy już po pierwszych wizytach u Gin... po usg... mnie się jeszcze ciężko wierzy, ciężko jest mi coś teraz kupić - przed potwierdzeniem lekarza. Lecę do łóżeczka, bo ziiiimno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihih od razu z szymonkiem do łozka moze przespisz cała nocke <mysli>
![]() |
#1303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo że byłam u gina, dalej ciężko mi w to uwierzyć! może przy następnej wizycie jakoś to do mnie dotrze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kakusia kuruj się biedna, ja już też przez to przechodziłam ale 3 dni herbatka z miodkiem i ciągle pod kocykiem i w nocy cieplutko ubrana i opatulona byłam i jakoś przeszło ![]() Miłego weekendu - ja może zajrzę jutro z rana a w ndz po południu już na pewno...
![]() |
#1305 |
Rozeznanie
|
hej mi też bardzo zimno ciągle jest bryy.
dziewczynki wieszacie pranie na sznurkach bo ja przed chilo wieszałam i tak mnie brzuch nagle zabolał; a teraz troche kuje. ach.,..... |
![]() ![]() |
![]() |
#1306 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety nie tknę dzień wcześniej zrobionej kanapki, a pomysł jest dobry. ![]() Już. ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() Jeśli możesz i coś Cię niepokoi, idź wcześniej. ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
Ciepło nam gdy krążenie rusza i akcja serca się przyspiesza. Ale zimno ma prawo nam być. ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
A naciąganie się mocno w górę nie jest wskazane. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi wyjątkowo nie chce się na razie spać, oglądam film w tv, ale ubrałam moje najcieplejsze skarpetki i włączyłam piecyk ![]() Miłego weekendu!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Zakorzenienie
|
A ja już się oswoiłam z myślami...
Porzuciłam moje zwyczajowe pesymistyczno-realistyczne myślenie i zakładam tylko i wyłącznie dobre rzeczy... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Śpioszki liskowe Komplecik liskowy Bluzeczka liskowa 1 Bluzeczka liskowa 2 Prócz tego w realu kupiłam 2paki bodziaków z krótkim i długim rękawem i 2pak kaftaników do kompletu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A z zachcianek - litrami piję herbatę, głównie z miodem i cytryną, której wcześniej prawie nie piłam... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14554427]
Śpioszki liskowe [/QUOTE] Ale fajniste. ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14554427] A z zachcianek - litrami piję herbatę, głównie z miodem i cytryną, której wcześniej prawie nie piłam...[/QUOTE] Mnie też bardzo smakuje. ![]() Na początku piłam tylko słodzoną, teraz wchodzi mi tylko wersja z cytrynką. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym dowierzaniem... ja poprostu zobaczyć serduszko, chce usłyszeć od lekarza, że wszystko jest w porządku ![]() dowierzać pewnie jeszcze długo nie będę - pewnie do czasu, aż mi brzuszek nie urośnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() No właśnie nie wiem, czy nie przejdę się w poniedziałek... jakoś Go ubłagam, żeby mnie przyjął bez kolejki... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Też Ci życzę udanego weekendu ![]() My jutro jedziemy do brata TŻta - mają roczną córcię - mam nadzieję, że nie wyjadę szwagierce z jakimś pytaniem odnośnie ciąży bo się kapną ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14554427]No to cierpimy we dwie ![]() ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] To aż się boję czy ja też będę tak szalała po lekarzu ![]() najpierw muszę się dowiedzieć ile dostałabym od rodzinki ciuszków ![]() ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-10-02 o 22:03 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Raczkowanie
|
Misiu ja wiem, że się nie liczy od nowa
![]() ![]() No właśnie nie wiem, czy nie przejdę się w poniedziałek... jakoś Go ubłagam, żeby mnie przyjął bez kolejki zgodze sie z toba niewiem czy czytalas mojego posta ale pare dni temu umieralam tak mnie brzuch bolal jak lezalam bylo ok zato jak wstalam koszmar jakis zadz do mojej ginki i tak mi powiedziala ze to moze byc pczas w ktorym powina byc @spr i miala racje 28 dzien a ze mialam regul;arne ze nasze cialo sie zmienia jestesmy dopiero w 2 miesiacu i nastepuja zmiany w naszym ciele ze to normalne brzusio moze czasami bolec ale najlepiej lezec i odpoczywac ![]() ja wlasnie w pracy na nocce jestem i mio sioe nudzi 10 minut temu naszla mnie ochota na tosta z dzemem i szklaneczka mleka ![]()
#1313 |
Przyczajenie
|
a ja wczoraj byłam u gina zrobił usg i wyszło ze jestem w 9tc maluszek ma 24,1 mm przez 2 tygodnie urósł 2 cm szaleje
![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- a sprawa z innej beczki bardziej intymnej, Jak jest u was z seksem bo mnie libido spadło do zera |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 |
Konto usunięte
|
Mnie nie, ale nie mam mocy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Potem gospodarka hormonalna jest tak różna, że liczenie kolejnych cykli nie ma sensu. Ani poziom estrogenów ani progesteronu, ani innych hormonów nie jest nawet zbliżony do normalnego cyklu sprzed zajścia, więc trudno tu cokolwiek porównywać. Tyle moje książki medyczne. A co tam sobie ludzie dośpiewają, to inna sprawa. ![]() Ps. Z tego co ja wyczytałam bóle mogą być sezonowe bo macica się rozciąga falami. Zresztą jaka by to przyczyna nie była, ważne że jest naturalna i wszystko jest jak ma być. ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]() Mnie też się nie chce. ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14557701]Mnie nie, ale nie mam mocy ![]() ![]() ![]() Niby wszystko można, jeśli tylko się chce. Ale wyczytałam wczoraj coś takiego... "kobieta nie powinna też dążyć do osiągania pełnej satysfakcji, gdyż orgazm objawia się rytmicznymi skurczami macicy, które mogą zagrażać ciąży." Zapis dotyczył II trymestru. Tymczasem ja dwa tygodnie temu w czasie orgazmu myślałam, że umrę... Takie skurcze miałam, że masakra. Ból trwał z 5 minut, ale silny jak na mega okres. ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Tu też coś na ten temat: "Silne skurcze macicy podczas orgazmu teoretycznie mogą doprowadzić do samoistnego poronienia. Z drugiej strony pary, które namiętny seks w pierwszym okresie ciąży traktują jako metodę przerwania jej, zwykle zostają rodzicami zdrowych dzieci." https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_se...ykul,1186.html Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-03 o 09:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1316 | |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14554427]A mnie lekarz kategorycznie zabronił spania na brzuchu
![]() [/QUOTE] Ja jeszcze u lekarza nie byłam... Ale sama czuję, że mi tak nie wygodnie, więc układam się inaczej ![]() Cytat:
![]() A co do seksu, to powiem Wam, ze ja na razie jakoś się boję, mój TŻ też. Pamiętam, że te kilka razy, kiedy jeszcze nie wiedziałam o ciąży, było jakoś dziwnie, inaczej - wtedy nie wiedziałam, co jest grane. Na pewno zapytam ginki, zobaczymy co powie ![]() Ja właśnie ogarnęłam nasz pokój i najchętniej bym odpoczywała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Zakorzenienie
|
Co strona, to opinia jak widzę...
![]() Inny komentarz. Lekarski... "W pierwszym trymestrze ciąży często pojawia się lęk przed poronieniem. Autorytet w tej dziedzinie Sheila Kitzinger dowodzi w książce Woman's Experience of Sex , że nie istnieją badania, które wykazałyby, że unikanie stosunków we wczesnej ciąży zapobiega poronieniu. Jeśli partnerzy bardzo się tego boją, mogą porozmawiać z lekarzem prowadzącym, nie powinni jednak rezygnować z seksu w ogóle. Mogą przecież doprowadzać się do orgazmu, pieszcząc się albo wybrać pozycję, w której kobieta może decydować o głębokości penetracji. Czasami partnerzy obawiają się, że zrobią dziecku krzywdę, a przecież malucha chronią mięśnie macicy, błony płodowe i płyn owodniowy. Może odczuwać jedynie przyjemne kołysanie, gdy macica kurczy się podczas orgazmu. Jeśli ciąża przebiega prawidłowo, takie skurcze na pewno nie wywołają poronienia." "To prawda, że zawarte w spermie prostaglandyny mogą zmiękczyć szyjkę macicy, a przez to zainicjować akcję porodową. Ale dopiero wtedy, gdy w organizmie kobiety dokonują się już inne zmiany hormonalne." http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,4001438.html Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-03 o 16:42 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 |
Konto usunięte
|
I bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najczęściej spotykałam się z wersją, że jeśli wszystko jest ok i ciąża nie jest zagrożona, to seks jest dozwolony. Czyli - zależy od konkretnej sytuacji. Ja na pewno skonsultuję to z moją lekarką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W przeciwnym wypadku każdy lekarz mówiłby o zakazie każdej pacjentce, albo by ją chociaż ostrzegał w razie czego... Nikt nic takiego nie mówi, czyli jak sądzę nie ma ani tak silnego działania nasienia, ani skurcze nie są takie niebezpieczne. ___________ Z innej beczki - obmacałam wózek Barracuda Coneco. Ma parę wyraźnych plusów np. świetny kosz. Zwykle kosze są tak wydumane, że albo mało w nich miejsca, albo nie ma się jak do nich dostać, bo z każdej strony jest niewygodnie. Ten jest duży i z każdej strony łatwo dostępny. Fajna jest też cała konstrukcja stelaża. Fajne są kółka. Świetne pasy w spacerówce. Ale ważniejsze są chyba minusy... Po 1 gondola. Jest tak osadzona, że cały czas się buja. Inna sprawa - gondola leży pod skosem, tak że dziecko ma wyżej główkę, a nóżki niżej. Zamiast jakiegoś podnośnika pod materacem pod główką, wydumali takie położenie gondoli, że dziecko cały czas leży prosto, ale górę ciała ma wyżej. Średni pomysł, zwłaszcza, gdy trzeba podnieść wózek by wjechać na krawężnik - całe dziecko wtedy przyjmuje pozycję pod kątem 45 stopni w stosunku do podłoża i idę o zakład, że przy gwałtowniejszym uniesieniu po prostu zjedzie w dół gondolki. ![]() Gondola ma jeszcze jeden feler i to bardzo poważny. Można ją łatwo zdjąć, ale nie można jej położyć w aucie z tyłu na kanapie (ani nigdzie indziej) - mocowania gondoli do stelaża mają dodatkowe prowadnice, umieszczone na stałe po obu stronach gondoli, wystające z niej na jakieś 10cm w dół. Przez co gondolka nie leży na płaskiej powierzchni... ![]() Po 2 całość wózka jest miękka, jakby się wszystko bujało. Myślałam, że wózek nie jest skręcony, ale okazało się, że ten model tak ma. Wszystko w nim lata jakby miał się zaraz rozpaść. To pewnie stąd, że sam dół stelaża i koła nie są miękko osadzone i w ten sposób tworzy się jakaś tam amortyzacja. Ale mnie się to nie podoba, wcale a wcale. Po 3 wózek dużo łatwiej unieść za rączkę niż docisnąć w dół, żeby podnieść przednie kółka - ta czynność sprawiała mi trudność. Nie wiem jak wjeżdżałabym tym wózkiem na wyższe krawężniki. No i po 4 - gondolka jest nieduża, a spacerówka jeszcze mniejsza, tzn. dość wąska. Duże dziecko długo nie pojeździ. I tyle - mój typ padł. Trzeba szukać dalej. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-04 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.